- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gfefe
őstag
válasz
CoolBoy323 #65257 üzenetére
sehol semmi.... csak egy made in china felirat
De ez már nem is lényeges....
-
gfefe
őstag
válasz
CoolBoy323 #65241 üzenetére
Egy rootban lenne még a segítségemre valaki?
-
gfefe
őstag
válasz
CoolBoy323 #65241 üzenetére
hehe
röhely
restart után van hálózat.... mindkét simnek 15 db 0 lett megadva és megy
van térerő.... remélem nem is lesz gond vele
-
gfefe
őstag
válasz
CoolBoy323 #65239 üzenetére
viszont a linkelt x#x#...... menüvel nem fogadja el a 15db 0 karaktert...
-
KukkSteve
senior tag
válasz
CoolBoy323 #65221 üzenetére
Nagyon kijelző függvénye. Volt nálam egyszer 3db v967s, mindháromnak másabb volt a kijelzője, majdnem lef.stam a bokámat. Van képem róla, majd felteszem ha megtalálom.
Más...Voltam bent tegnap a Tecsóban, és a 48K-s Navon Mizu 500-nak szebb képe volt mint a csúcs Gigabyte 2kártyás készüléknek (valami simba xyz), ami 80k volt. 5coll qHD vs. 5coll HD. Érdekes volt.
Ez nem neked válasz:
Mellesleg a Mizu 500 elgondolkodtató annak akinek a méret jó, nem tudom hogy volt e már itt, ha igen, akkor bocsi, ha nem akkor nézzétek meg. -
dReFiX
senior tag
válasz
CoolBoy323 #65219 üzenetére
PPI dolog is megszokás kérdése valakinek elég a qHD valakinek nem, de ezért senkit nem kell leszúrni
mindenesetre én sem adnám 250 alá....
-
KurtCobain
őstag
válasz
CoolBoy323 #65206 üzenetére
G2F előtt, vagy után?
Rászokhatna több gyártó is erre az akku méretre...
-
Dominó85
addikt
válasz
CoolBoy323 #65213 üzenetére
Nagyon szép volt a kijelződ, ezt aláírom. De a HD picit szebb, főleg netezésnél jöhet jól a plusz dpi és ppi. A Lenovo egyszerűen erre a jól bevált qHD kijelzőre tette le a voksát. Ennyi. Kinek a pap, kinek a paplan.
-
Dominó85
addikt
válasz
CoolBoy323 #65206 üzenetére
Nekem a qHD a szív fájdalmam még mindig... facért nem lehetett ebbe is HD-t tenni. Barom Lenovo... sok qHD paneletek van még baxxátok meg.
A végén még a 6"-os telefonokba is qHD kerül? Öcsém. Pedig 3000mAh és a telefon qrva jól néz ki!!!
-
bigbuda
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #65180 üzenetére
Mivel kell backupolnom?
-
bigbuda
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #65178 üzenetére
Kifejtenéd? Lehet hoyg most sok embernek ezzel midnent elmondtál, de sajnos nem igazán értek hozzá, egy kicsit szájbarágósabb leírást keresek, hogy mit hogyan. Előre is köszi!
-
svgyula
addikt
válasz
CoolBoy323 #65024 üzenetére
megelőztek...
-
bb71
őstag
válasz
CoolBoy323 #65034 üzenetére
mármint mi nem pittyan?
Én a szokásos ROM égetés menetére gondoltam, hogy az SPFlashtoolban scatter fájl beolvasás és Download gomb megnyomása után csatlakoztatod a telót... akkor a piros csík végigfut alul??
Külső 3.7V-ról (tápegység) meg tudod táplálni a telót, egy próbát megér, hogy úgy elindul-e... -
bb71
őstag
válasz
CoolBoy323 #65030 üzenetére
spflashtool-lal akar kapcsolódni kivett aksi esetén?
-
hzx0
aktív tag
válasz
Nincs leragasztva az aksi érintkező véletlenül?
-
benceman00
tag
válasz
Hihetetlen, hogy ki se próbálják előtte...
-
bl4ze
veterán
válasz
CoolBoy323 #65010 üzenetére
Köszi. Az nem jó. 137mm a max a telefon tartón. (aktív töltős)
Máshol meg 135mm. Durva.
Feltettem a kérdést a blogodban köszi a tippet. -
bl4ze
veterán
válasz
CoolBoy323 #65004 üzenetére
Köszönöm. Hú az nem jó.
Gyári oldal 135,5mm - ez lenne jó, Máshol meg 137.9mm - na ez nem jó.
Nem, nem budapesti vagyok sajnos. Tolómérővel lehetne pontosan - gondolom az nincsenÉs köszi
-
t420s
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #64763 üzenetére
na azért vigyázzunk konkrét termék ajánlásával mert a mostani épp itt a PH-n egy hasonló "esküdözés" nyomán vettem és lám ez lett a vége.
a gyengébbek kedvéért: lehülyéztek és kioktattak hogy nem minden mtk szar mert lám: és itt egy típus tök jó.
na megvettem azt.
nem folytatom.Zopo ZP700 pl villámgyors
Nem lehet, hogy barlangban vagy?
-
t420s
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #64756 üzenetére
megvolt!
eredmény: le se írom.
kitalálható.egyébként is totál nonszensz hogy egy vadi új mobilnál alufóliákat kell tekergetni.
tekergesse a halál.
küldöm vissza rájuk verem a shipping policy miatt visszaszállítás költségét is és b**sszák meg a szar mobiljukat.antenna bővítése fóliával
-
gg72
veterán
válasz
CoolBoy323 #64678 üzenetére
Most ebből hogy derül ki, hogy hol megy 2100 és hol 900 Mhz-en?
-
diegho
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #64662 üzenetére
Igen. 10x 156$ + 160$ euexp1 szállítás, tehát 172$ darabja. Erre jön még a kb 1k postaköltség amiért itthon átpostázza az, akihez jöttek.
-
diegho
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #64658 üzenetére
Az inew topikban mixeshop-os rendelés 10db-ra, már a második körre gyűjtik az embereket!
-
gg72
veterán
válasz
CoolBoy323 #64611 üzenetére
Az még a kisebbik baj lenne. Hogy mikor jelenik meg végre, az a nagyobbik.
Úgy tűnt, hogy végre révbe érünk a feleségemmel egy Xiaocai X9S telefon személyében, de ma reggel szembesültem vele, hogy 3G-n nem tudja a 900Mhz-et és mivel a céges flottáját hamarosan átveszi a Vodafone, így ismét kezdődhet a keresgélés...
De a végén rábeszélem egy nagyobb készülékre és maradunk a Lenovo S650-nél, vagy a Xiaomi Hongmi-nál. A Zopo ZP700 kiesik, mivel jó lenne egy olyan mobil, ami szép minőségben fotóz is, ez pedig ilyen szempontból inkább csak közepes. -
csubuka
addikt
válasz
CoolBoy323 #64611 üzenetére
Az elején néztem a 99 dolcsisat amin a kommersz 854*480 volt, arra írtam azt; később szerkesztettem, hogy a hd is tetszetős...
ám az a 110 dolcsis és WCDMA mentesen van
http://www.jiayu-store.com/jiayu-g2f-mtk6582-quad-core-4-3-inch-corning-ii-glass-touch-screen-android-mobile-phone.html
Erre gondoltam mint számomra tetszetősre... 3G OFFOS ezen mielőtt bárki lecsapna rá...
Méretre is a 4.3 col a legkorrektebb nekem kb
-
gipsztigris
addikt
válasz
CoolBoy323 #64601 üzenetére
Nemérdekes! Próbáltam viccelni!
-
gipsztigris
addikt
válasz
CoolBoy323 #64599 üzenetére
Rendben van!
[link]
-
gipsztigris
addikt
válasz
CoolBoy323 #64596 üzenetére
Szerinted miért tettem ide?
Ha rosszul írák a hirdetést akkor valóban off, de a minideal általában nem szokott hülyeségeket írni a leírásba.
-
gipsztigris
addikt
válasz
CoolBoy323 #64593 üzenetére
-
Maximum1
őstag
válasz
CoolBoy323 #64329 üzenetére
Legalább valami új színeket kidobhatnának erre a hírhedt külsőre.
Persze az is elég, ha idén megjelenik. -
TCr
veterán
válasz
CoolBoy323 #64316 üzenetére
Mert olcsó, gyors, szép és kis igények?
-
Nwis86
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #64129 üzenetére
Mikor Zoopm volt pont ezzel jöttek munkahelyen hogy szopó
pláne miután ellopták, na akkor aztán kaptam ezerrel hogy hát ez szopó...
-
diegho
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #64133 üzenetére
A 4" nekem kicsi, nagyítóval kell keresni a kezemben a lumia 520-at.
-
KurtCobain
őstag
válasz
CoolBoy323 #64129 üzenetére
(#64130) diegho:
A Lenovo nekem is szimpi lenne, ha tudnának megfelelő telót gyártani (jujj mit fogok kapni a Lenovo fanoktól). HD alá már nem szeretném adni (legfőképp a gyengített a GPU miatt, bár lehet vitatkozni a kevesebb pixelszámon).
A P780 lenne jó, de annyit nem adok ki érte. Na meg persze az 5" már nagy. -
tvamos
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #64123 üzenetére
Siman csk Jiayu fan!
(Mondjuk... en meg Lenovo...)
3Ah-s aksi... A P780 megeszi reggelire!... -
Maximum1
őstag
válasz
CoolBoy323 #64106 üzenetére
Mond ezt a devizahiteleseknek.
(#64102) hector91 itt segítenek. jobbra felül kereső "gyorskeresés itt" felirattal, írd be hogy pandawill.
-
Maximum1
őstag
válasz
CoolBoy323 #64103 üzenetére
10perce regisztrált, megadtad Neki!
-
Upo
addikt
válasz
CoolBoy323 #64078 üzenetére
Kicsit olvasgattam, szidják az ausztrál farmerek nagyon. Nem akar a Nissan Navara bluetoot-jához csatlakozni (igaz hogy már bejelenteték hogy lesz rá frissítés, addig meg telepíteni kell 2 appot és jó lesz), tele b@sszák sárral a hangszórót meg a mikrofont és csodálkoznak hogy alig hallják a hagját, odacsapják a földhöz azután meg csodálkoznak hog 300 AU$ lenne a javítás úgyhogy egy szar
-
blaca83
őstag
válasz
CoolBoy323 #63990 üzenetére
Jó lenne, ha már kiderülne végre, hogy mikor lesz kapható a számunkra is használható verziója és milyen specifikációkkal.
Amikor először beszéltünk a dual sim-es lehetőségekről,akkor úgy gondoltam nem sürgős, kivárom mi lesz belőle.
Most,hogy követem a dolgokat és folyamatosan utánaolvasok már kezdenek qvára idegesíteni a "jónépek".
A megjelenése folyamatosan csúszik és erre most kiderül,hogy egy butított verzióval kiszúrják majd a szemünket?
-
svgyula
addikt
válasz
CoolBoy323 #63990 üzenetére
Hali! Miért vergődtök a G2F-el? Csodára számítotok?
Meg kell venni a G5-öt abban van 3G, fém ház, 4,5" kijelző, kell több? A G2F ha kijön egyáltalán(?) már indulásra egy ideje múlt szerkezet lesz. Nézzetek körül a piacon a dual sim telefonok között szinte már egyetlen kis méretű telefont sem lehet találni az új! vassal a belében!
Az új hardverek(panelek) tervezésénél mindenhol az 5" kijelzőt veszik alapul, na meg a vékony formához tartozó lapos akku is helyet igényel (bár ez nekem sem tetszik).
-
Indy1
tag
válasz
CoolBoy323 #63964 üzenetére
Haha ezen nevettem egy nagyot.
Nekem masodik telefonnak kene. A Nexus5 melle. Annak eleg a 3G.
Egy darabig G3s volt de sulyos volt cipelni.
Eladtam jott egy Haier W718+ egy honapig.Csunya homalyos kepe volt.
Eladtam , jott egy HTM M3
Az Jo egyebkent. De tul nagy...Tegnap eladtam. Vissza a szekrenyben kotoraszni.
Most egy levert Nokia 6120c van . ragtapaszzal korultekerve, hogy he essen le a hatlap... -
Upo
addikt
válasz
Akkor már valami ilyet tudok még elképzelni, powerbank+beledugod a simet és wifin ossza a netet. Zsebreb@szod aztán hajrá. Ez mondjuk kicsit tán drága de lehet hogy kintről lehet olcsót találni.
-
válasz
"OTG-s ugye, és rádugni SIM-es sticket" LOLler!
-
Indy1
tag
válasz
CoolBoy323 #63954 üzenetére
Megadtam magam, megrendeltem a G2F kinai verziojat.
Szamomra 2G+HD> 3G+FWVGA
Ugyis (nekem) WIFIm van otthon, munkaban (es a vonaton a ketto kozott) -
Bloksma
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #63865 üzenetére
Nem kell elkeseredni, alternatívának marad a G4C, igaz kicsit drágább, meg szélesebb (engem utóbbi jobban zavar). A G2F úgyis több, mint 100 dollárba fog kerülni. Mondjuk az biztos, hogy a G4C sem 169 lesz...
-
hungobungo
senior tag
válasz
CoolBoy323 #63868 üzenetére
Ezek szerint ilyen telefont sem vennék szivesen... korrekt gyártó nem szarakodna nagyobb hardvert hazudni kernelből...
-
bb71
őstag
válasz
CoolBoy323 #63865 üzenetére
-
tfalcon96
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #63861 üzenetére
Gizchina oldalán is megerősítették, hogy csak a TD-SCDMA kap HD kijelzőt.
Ezt írják:
HD 1280x720 in TD-SCDMA version - it is PenTile matrix and not OGS.
FWVGA 854x480 in WCDMA version - but made with OGS technology.konigjanos: cappa ROM-jával árulják.
-
ekrisztian
őstag
válasz
CoolBoy323 #63843 üzenetére
Én nem leltem sehol.
-
KurtCobain
őstag
válasz
CoolBoy323 #63843 üzenetére
De az még TD, nem?
-
diegho
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #63804 üzenetére
A HD sem feltétlenül éri meg, max 1cm-ről látod a pixeleket, szerintem 5"-ig a qHD elég, a 240ppi érték ha megvan, akkor már normál használatnál nem lehet látni a pixeleket.
-
tvamos
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #63802 üzenetére
Nalam meg fel sem irta magat a gyarto...
De annyi az fHD, siman tudsz valasztani! -
hungobungo
senior tag
válasz
CoolBoy323 #63705 üzenetére
ahhoz képest hogy mennyire alap volt, pl. a simítópöcköt máig visszasírom
-
sanyee75
tag
válasz
CoolBoy323 #63705 üzenetére
A feleségem összetörte a sajátját én meg az SE Arc-omat odaadtam neki, mert azt mondta neki az tökéletes én meg majd veszek egyet magamnak. Ezen vérszemet kapva én azonnal odaadtam az enyémet, hogy szokja a jót, én meg a régi Pulse-omat használom...jajdenagyonráb...m.Lassú, rossz az akku....De holnap jön a fizu és ma még úgy néz ki, hogy itt egy THL t100-at veszek.
-
Dominó85
addikt
válasz
CoolBoy323 #63684 üzenetére
Ez így igaz, de sokan szeretik a "pocket-gamer-smart-phone"-okat
-
ityam
őstag
válasz
CoolBoy323 #63684 üzenetére
Van PCm de sokat vonatozok és közben én szeretek tableten/telefonon játszani. Jelenleg egy 7 colos tabletet használok RK3166 al. 2 magos procival és 4 magos mali 400 al. Ez egész jó. nagyon kevés játék szaggat. Most viszont szeretném a kissebb telóm és a tabletem egy nagyobb 5.7 es telefonra cserélni és azt használni telefonálásra és tablet helyett is.
AMi aggaszt hogy csak MP2 es mali 400 at írnak a 6582 esre de mégis gyorsabb mint a 6589 es. Ennyire fel lenne tuningolva az órajele az mp2 esnek a 6582ben?
antutuban 13K pontot hoz a tabletem a kinézett teló meg 16K fölött kicsivel. szal nem tűnik rossznak. erről a telóról van szó:HDC N9006
megnéztem a részletes pontokat is és azoknál is előnyben van a 6582 a rockchipemhez képest. hiába mp4 es a rockchip..... nem(csak) a proci erő miatt adjna a több pontotszal fura.
-
mong08
tag
válasz
CoolBoy323 #63663 üzenetére
Én úgy vagyok ezzel a heti frissítéssel, hogy akkor elég sz.r munkát végeznek, ha hetente találnak frissíteni valót..
Ha valami működik, és jó, akkor minek piszkálni ? -
gg72
veterán
válasz
CoolBoy323 #63559 üzenetére
Igen, a blogodat már olvastam...
Upo: Kösz, ez is meggyőző. -
EG0
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #62956 üzenetére
Antelife-on is csak 74 dollár a LANDVO L800-as, ott még 47 darab van ennyiért jelenleg.
-
Upo
addikt
válasz
CoolBoy323 #63249 üzenetére
Ott a link, lehet rendelni, csak a mailesek tudják hogy van (meg aki rákattint a linkemre)
-
benceman00
tag
válasz
CoolBoy323 #63207 üzenetére
Jogos! Ebbe bele se gondoltam.
#63208: Tegnap egy ilyen[licitről] csúsztam le. 32gigás mem kártyával elég jó ár.
-
blaca83
őstag
válasz
CoolBoy323 #63176 üzenetére
Remélem nem csúszik nyárig a dolog, mert akkor a végén a Motorola Moto G lesz a befutó.
-
blaca83
őstag
válasz
CoolBoy323 #63162 üzenetére
Örülnék neki, ha már tényleg lenne valami komoly fejlemény a dologból mert erre a telefonra esett a választásom!
Az előző két linken említett terméknél megörültem, hogy már az európai verzió, de így akkor egyenlőre semmi értelme megvenni őket.
-
Bagira01
veterán
válasz
CoolBoy323 #63109 üzenetére
Haier nem IPS
(#63112) bb71 :Igen nekem is hasonló volt, néztem mikor írtad a fórumra a problémát. Nem nagyon akarom eladni. Még megpróbálom valami kontakttisztítóba áztatni meg egy másik akkut hátha csak az a gond, de kétlem, hogy ennyivel megúszná.
-
sajtjani
tag
válasz
CoolBoy323 #63114 üzenetére
Hogyne lenne.
"1250mAh battery ensures relatively long standby time and talk time" -
Zeki
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #63082 üzenetére
Jaja, 118-ért a kiárusításkor volt, azóta csak felment az ára. Jelentősen. Ahogy a Haier W910-nek is. De jópár teló járt úgy, hogy kiszórás után jelentősen drágult. Mert hogy az a maradék, és akinek kell, adjon érte többet.
-
Attee88
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #63000 üzenetére
Ha ezzel megpróbálom és nemsikerül, esetleg sikerül, de vissza szeretném állítani arra van lehetőség?
-
Sanyesz.
őstag
válasz
CoolBoy323 #63000 üzenetére
Én is ezzel rootoltam a THL-t. Csak felpakol egy csodálatos, kínai SU-t.
-
blueye
veterán
válasz
CoolBoy323 #62872 üzenetére
Igen, mert néztem több helyen.
De a rossz linkemtől függetlenül a minideales ár rendeben van. Asszem' belevágok...@axlfsi: náluk nincs LTE
-
blueye
veterán
válasz
CoolBoy323 #62870 üzenetére
Én erre gondoltam:
minideal
"Availability: In stock"minideal újabban hazudik?
-
mobilamb
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #62750 üzenetére
Lama van fönn most és abban megy.
-
benceman00
tag
válasz
CoolBoy323 #62698 üzenetére
[cubot x6] igaz még presell, majd kiderül de tényleg csini telefon
-
svgyula
addikt
válasz
Bocs de valamiért a tábláról nehezebben kezelhető!
-
Zeki
nagyúr
válasz
Egyetértek. Ha majd valóban kapható lesz, és EU-s, akkor nem 200USD lesz az ára.
-
Zeki
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #62681 üzenetére
Ez is jó töltő, gyári Nokia. Ez van nekem is itthon az E52-höz.
AC-10E -
Sanyesz.
őstag
válasz
CoolBoy323 #62681 üzenetére
Te győztél.
Jut eszembe, amit te használsz, az nem kínai? -
Sanyesz.
őstag
válasz
CoolBoy323 #62675 üzenetére
Ha már így megszólítottál.
Emlékeim szerint Te is írtad egyszer, hogy nem használod a telefonhoz kapott kínai töltőket. De többen is "óckodnak" az olyan kínai töltőktől, amelyikre egy EU-s adaptert is fel kell rakni, ami esetenként bent marad az aljzatban.
Ez annyiban jobb, hogy eleve EU-s fej és ennyi pénzért szerintem ajándék. -
bb71
őstag
válasz
CoolBoy323 #62550 üzenetére
Jiayu-t ismerve...
-
bb71
őstag
válasz
CoolBoy323 #62540 üzenetére
NEM az.
Meg sem jelent még a WCDMA-s.
-
válasz
CoolBoy323 #62540 üzenetére
Annyira mondjuk jó vétel (ha nem is bestbuy), hogy ha hosszabb távon nagy volna a Hongmi (
), beruházzak egy ilyenre....
-
Upo
addikt
válasz
CoolBoy323 #62494 üzenetére
ezen nem, csak a front kameránál.
-
Gercsa
senior tag
válasz
CoolBoy323 #62415 üzenetére
Nincs igazad.
Az ÁFA visszatérítés és a költségleírás is csak abban az esetben jogos, hogyha a vizsgált tétel a cég gazdasági tevékenységéhez kapcsolódik.
Attől függetlenül, hogy mi a gyakorlat a valóságban, ez amit te javasolsz nettó adócsalás.
Szvsz. egy telefon ráadásul nem egy golyóstoll vagy egy pár nyomtatópapír amit gond nélkül hazaviszel, van IMEI száma, beazonosítható a benne használt SIM kártya és annak használója.
1 szó mint száz, ez ne legyen fórumtéma, szerintem te is jobban jársz ha törlöd, mint ha büntit kapsz érte.
-
kmarci25
veterán
válasz
Ahamm. Én okoskodok, mi? És szerinted a letteknél nem fizetik meg az áfa-t, mester? Mesélj kérlek az EU-n belüli adóztatásról! Taníts, kérlek!
Mosdatod a szerecsent!
Upo leírta a lényeget, ennyi! -
Upo
addikt
válasz
EU-ból tényleg nem kell áfát fizetni amikor megveszed de a következő áfa bevallásban fel kell tünteni ha jól tudom. Vagy megveszed a kinti áfás áron és akkor itthon nem kell (kettős adóztatás).
Vagy rosszul tudom?
Az meg hogy valakinél ott van a készülék ami saját céges használatúként lett elszámolva az egy jó kövér áfacsalás, azt a cég érdekében kell használni, pl. az üzemeltetési költségeknél is a magáncélú használatot nem lehet elszámolni csak a cégest. Volt munkahelyemen pl. megkaptuk minden hónapban a híváslistát és be kellett jelölni a magán hívásokat mert azt nem szabad elszámolni. -
válasz
hisz ha egy ellenőrzésre kerül a sor, és keresik a telefont, meg lehet mutatni, h itt és itt van...
Gondolom ezért kell "előre" leigazolni, hogy cégre veszed. Namost ha ilyen "ügyeskedéssel" csinálod, akkor (szvsz) ez csalás, és mint ilyen, bűncselekmény. Persze csak ha elkapnak... Viszont ha így nézem, akkor a "sima" sikkasztás is rendben van: akkor van baj, ha rajtakapnak...
ui: figyi, nem vagyok ügyvéd, de gondolom ismered a törvény ide vonatkozó örök érvényű passzusát: A törvény nem ismerete, nem mentesít a felelősség alól! Szóval örülünk, hogy leírsz ilyen módszereket, de szerintem is priviben kellene, mielőtt kapsz valamelyik admintól egy jókora ban-t.
-
RVR400
veterán
válasz
Odakint hogyan ellenőrzik, hogy én tényleg létező cég nevére vásárolok? Idebent honnan tudják, hogy én kintről rendeltem egy telefont egy bizonyos cég nevére? És ki fogja annál a cégnél keresni, ha én csak kimásoltam a netről egy cég adatait, és úgy rendeltem meg, de a szállítást a saját címemre kértem?
-
FOX888
tag
válasz
CoolBoy323 #62366 üzenetére
Melyik lett oldalon lehet böngészni telefonok után?
-
Sanyesz.
őstag
válasz
CoolBoy323 #62413 üzenetére
Ne izgasd fel magad!
Nekem is feltűnt, hogy amióta rátaláltál erre a lett Zoposhopra, azóta olyan "imádat" lengi körül részedről, hogy minden más bolt tisztességtelen, drága, megbízhatatlan stb.
Vedd figyelembe, hogy veled ellentétben az itt fórumozók döntő többsége magánemberként van jelen és vásárol, emiatt hidegen hagyja őket (pl. engem is), hogy mi módon lehet megoldani a cégként, nettó áron történő vásárlást. Az is feltűnt, hogy amikor ajánlgatod a lett boltot, elsőre soha nem említed, hogy azért olyan olcsó, mert te ott eleve nettó árat fizettél. Csak, amikor már többször, többen firtatják, hogy a weboldalon feltüntetett ár és az általad megadott ár valahogy nem vág össze, akkor bököd ki, hogy "ja, te ott cégként, ÁFA nélkül vásároltál".
Ezek ismeretében az a "jó tipp", amit te adsz, annyira már nem is jó.Ezek a sorok valahogy kikívánkoztam belőlem.
-
kmarci25
veterán
válasz
CoolBoy323 #62413 üzenetére
Felreertettel szerintem.
En arra celoztam, h biztos van ismerose, akinek van cege, es el tudja szamolni.Ezt írtad. Ismerős, akinek van cége, és elszámolja, aztán odaadja az ÁFA-t annak, aki valójában rendelte és használja a készüléket. Akkor miről is beszélünk?
Ahogy írtam is, ez akkor oké, ha a cég alkalmazottja, tulajdonosa, megbízottja használja a telefont, legalább részben a cég érdekében eljárva. De ha nem így van, akkor akár hasraütésszerűen is kereshetünk egy céget, aki hajlandó visszaadni az ÁFA-t, és akkor ez bizony adóelkerülés, ami kb. ugyanaz, mint a "hogyan úszhatom meg a vámoltatást" kérdése.A paypal-t ne keverd ide, mert ott nincs megkötés, de ÁFA visszaigénylésre magánszemély nem jogosult (kivéve ha adószámos és ÁFA körbe tartozik, de az nem túl elterjedt).
-
kmarci25
veterán
válasz
CoolBoy323 #62392 üzenetére
A warez tilos, de egy kis ÁFA csalás az jöhet?
Senki ne kérdezzen itt a postázásról, meg a vámolásról, de "a keress céget és számoltasd el" az jó téma?(Ha tényleg céges használatra vetted/veszitek a telefont, akkor persze nem szóltam, de a leírtakból nem ez következik.)
Talán nyissunk egy adóoptimalizálás topikot, nem?Nem támogatom a vámot, de azért ezt inkább privátban kéne intézni szerintem. (Most aztán lőhettek, nyugodtan...
)
-
junkpod
veterán
válasz
CoolBoy323 #62383 üzenetére
Hát cégem az nincs de mintha ott is kéne áfat fizetni és azt később kapod vissza vagy lecsúsztatod,nem?
Vagy lehet onnan direkt nettoban rendelni? -
RVR400
veterán
válasz
Ezzel az erővel akkor Kínából is lehet rendelni, aztán a befizetett ÁFA összegét visszakérni, akkor még mindig úgy a legolcsóbb, ez abszolút nem a bolt érdeme. Más kérdés, hogy ilyen ÁFA-visszaigénylésekre vajmi kevés magánember tud megoldást, tehát nem is értem, hogy miért úgy kell feltüntetni, hogy más cég meg szar...
-
válasz
Ha ezt akartad írni, nekem nem jött át...
-
Zeki
nagyúr
válasz
Nincs.
-
válasz
CoolBoy323 #62385 üzenetére
Már bocs, de miután arról beszéltél, hogy ne vásároljanak mások az itt sokat emlegetett (mobil bárányos) cégtől, mert ők adócsalók azzal, hogy Szlovákiában van a székhelyük, nem hiszem, hogy túl bölcs dolog ez a fajta utalás és mások késztetése, hogy magánemberként mégis törekedjenek megvenni nettóban "ügyesen" a másik boltból.
-
Zeki
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #62385 üzenetére
Jaaa...... hogy úgy!
-
Zeki
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #62383 üzenetére
Ja, cégem az nincs.
-
Zeki
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #62381 üzenetére
És hogy kapod meg nettóba?
-
junkpod
veterán
válasz
CoolBoy323 #62378 üzenetére
Hát én139eur arat látok ami 43khuf de segits ha tévedek. Ja es csak feher van
-
junkpod
veterán
válasz
CoolBoy323 #62366 üzenetére
Vicces vagy
az se olcsóbb. Majd lesz valami akcio
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Ashes of Creation (MMO)
- PlayStation 5
- Fotók, videók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- UHD filmek lejátszása
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest