- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyesz.
őstag
válasz
hevizms #15214 üzenetére
Én csak a MobileUncle-t használtam.
Felrakod az SD-re az említett CWM fájlt, majd Recovery Update menüpont. Kitallózza az SD-n a fájlt, ha több is van, akkor mindet és Te kiválasztod, melyik menjen fel. Ezután megkérdezi, hogy el is akarad-e indítani recovery módban a telefont.
Ennyi. Én eddig mindig ezt a módszert használtam, az SP Tools-t sosem. Root kell hozzá. -
Sanyesz.
őstag
-
Bagira01
veterán
válasz
hevizms #15145 üzenetére
Nekem meg pont a pandawill-el nem volt gondom, rendeltem jött a tracking number és másfél héten belül itt volt a tablet is sima singpost-al. Ttmalls eladás terén lehet, hogy ok, de a v1277 kapcsán az jött le, hogy szarnak a vevőre miután megkapta a cuccot(lehet, hogy sokan bepróbálkoznak, hogy kapjanak vissza pénzt, de én normálisan leírtam nekik mi a gond és képeket is küldtem, mégse voltak hajlandóak semmire, bár így utólag jobb, hogy visszaküldtem) Kíváncsi leszek mit szólnak mikor a pk-et is kérem vissza. A minideal-el is rendeződni látszik az ügy. Jó lenne végre egy kifogástalan telefon(bár lehet, hogy csak nekem túl nagyok az elvárásaim) Az az igazság, hogy ilyen áron örüljön az ember, hogy szóba állnak vele miután fizetett
-
pojakcs
senior tag
válasz
hevizms #14951 üzenetére
Az első dolgom volt hogy a fóliát levegyem róla.
Előtte láttam ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=vzVcL9wGGVk -
ff-thomas
aktív tag
válasz
hevizms #14951 üzenetére
GorillaGlass-t simán használhatod fólia nélkül, nekem másfél évig volt GorillaGlass-os Samsungom, zsebben, övtáskában hordtam főleg és egyetlen karcolás sem lett rajta a másfél év alatt. Mondjuk a kulccsomót nem raktam mellé és szögesdrótba se tekertem bele, mielőtt snowboardnak használtam volna az aszfalton
-
Sir Riccio
addikt
válasz
hevizms #14951 üzenetére
Kb. két nap után eltávolítottam róla a fóliát, zavart. Szerintem elég jól bírja, tesóm egynapos korában kipróbálta az övéről, hogy valóban karcolhatatlan-e az üveg, betette a kulcsai és a fémcsatos-fémszíjas órája mellé a táskájába a kütyüt és nem lett semmi baja (az üvegnek) a többi rész egy picit megkarcolódott. Nem volt őszinte a mosolya. A lényeg, hogy elég jól bírja.
-
MAC72
tag
válasz
hevizms #14891 üzenetére
A fekvő nyitott hasú robot hasán lévő piros felkiáltójeles háromszög normális jelenség,
vagy valami komoly hibát jelent?Belépve a recovery menübe a backup user data menüpontba lépve tudom gondolom
lementeni a mostani állapotot, adatokat.
Ha ezt megtenném (mert szeretném), akkor ezeket az adatokat az általam beletett 8 gigás SD-re
fogja menteni alapból, vagy ezt nekem kell meghatározni?
Logikusnak tűnik, hogy egy külső adattárolóra kell menteni.
Sajnos tényleg semmi gyakorlatom nincs ebben.
Esetleg az SD kártyán mappát is létre kell hoznom neki, vagy minden automatikus.
Szóval a lényeg, hogy el tudom rontani, vagy rém egyszerű a dolog?A gyári romnak utánanézek. Valahol csak be lehet szerezni.
-
Bagira01
veterán
válasz
hevizms #14869 üzenetére
Akkor ez nem járható út, marad a két akku
Kíváncsi leszek az antelife hányat küld, mert itt írta valaki, hogy neki kettőt küldtek, pedig csak egyet ír az oldal. A telefon alatti "topic"-ba is azt írják, hogy csak egyet küldenek. Remélem tokot legalább normális színűt küldenek
-
jdeutsch
tag
válasz
hevizms #14785 üzenetére
Szóra sem érdemes, gyanítom más sem nézte meg, vagy a sznobizmus nagy úr, nem számít hogy ár/értékben
mit is tud a készülék, csak olyan legyen mint az eredeti, lehessen vele "villogni"
Nem vagyok a kínai termékek ellensége, (lassan eljutunk oda, hogy ami nem ott készül az a hamisítvány) -sok esetben semmivel sem rosszabbak mint az eredeti,-évek óta van kapcsolatom velük.
Abból indulok ki a vámhivatal dolgozói sem butábbak mint mi, (sőt!!!) -és biztosan olvassák ők is a fórumokat,-
függetlenül attól hogy ők a "barikád" másik oldalán állnak,- ezért nem is szabad őket annak nézni, mert vissza üthet.
Szokták mondani, az élet során ha az emberfia nem ostoba, a koszon kívül más is ragad rá. -
-
baalco
tag
válasz
hevizms #14759 üzenetére
Ha jól láttam a képeken, akkor a hátlapon ki van satírozva utólag (csak a képen) egy gyanúsan Apple logo... ebben az esetben viszont enyhén hamisítás gyanú állhat fenn. Gondolom ezért írta az elkobzás veszélyét.
Ha nem lenne rajta logo vagy vmi más "márkája" lenne, azzal talán nem lenne gond. -
Sanyesz.
őstag
válasz
hevizms #14680 üzenetére
Leszedtem Hevizms kolléga által linkelt "gyári"-nak titulált ROM-ot G2-re (20120821). (Custom ROM több is elérhető pl. itt is)
Ráfuttattam a jBART-ot és az így keletkezett magyar nyelvet is tartalmazó változatot feltettem ide.
Kipróbálni nem tudtam, mert nincs ilyen készülékem, tehát kizárólag saját felelősségre tesztelhető. -
Dominó85
addikt
válasz
hevizms #14677 üzenetére
Igen lehet magyarítani az apk-okat külön is. Például a Google Play-ről ingyen leszedhető a HandCent SMS, ami nekem jobban tetszik a gyári Üzenetek-nél. Ez az apk teljesen ingyenes és külön apk-ban lehet hozzá magyarítást leszedni.
fPApi - Köszi a G3-at, azóta is megelégedéssel használom. Lassan lejár az 1 hét PH-s gari, így küldöm majd érte a PHiros pöttyöt. Az EtoTalk MOD ROM-ról az a véleményem, hogy nagyon gyors és tényleg kb 90%-ban vagy annál jobban magyar. Nincsenek benne félrefordítások, legalábbis én nem találtam eddig. Nem fagy egyáltalán, pedig ICS.
A kamera HDR funkciója igen jól működik és egy kis modifikációval (nem az én G3-omon, mert a ROM-hoz én nem nyúlok) RAW formátumban is tud képet rögzíteni. A HD videók is jók, tegnap lámpafényes és kinti éjszakainál is pozitívan csalódtam benne. Nagyon sok beállítás van a gyári kamera szoftverében és aki kicsit is ért a fotózáshoz, az igen szép képeket tud csinálni vele. Ugye a tesztemben lévő képek mind gyári beállításokkal lettek lőve, így ezeknél jobb képek készíthetőek. Hát röviden ennyi. Szerintem egy korrektül összerakott, minőségi telefon.
Pont a lényeg maradt ki:
Szeretetben és sikerekben gazdag boldog új évet kívánok mindenkinek!
-
jdeutsch
tag
válasz
hevizms #14664 üzenetére
Egészségben, sikerekben gazdag, Békés Boldog Újesztendőt mindenkinek, és szép napot!
Elnézegettem itt a pro - kontra érveket, és gondoltam megosztom veletek, (mármint azokkal akiknek kételyei vannak) hogy
Sanyesz kolléga által "magyarosított" ROM verzió semmivel nem rosszabb mint
az Etotalk 5 USD-s verziója, hisz a legfrissebb "gyári " ROM (Offizielles Jiayu-ROM /29.11.12 / 4.0.4)
"magyar" verziója.
És hogy tovább bonyolítsam a dolgot,-mármint az árakat tekintve,- a Mixeshop csökkentette az árait,
jelenleg a G3 188 USD + ( DHL 26,84 USD max 5-6 nap elteltével átadja a futár) = 214,84 USD /mindhárom szín raktáron! / és a csomag ajándékként tartalmaz Screen Protectort, valamint Silicone tokot is. Ha valaki nem szeretne várni heteket akkor érdemes ezen is el gondolkodni.
Üdv: DJ -
fPApi
őstag
válasz
hevizms #14665 üzenetére
Félreértesz: én nem mondom, hogy ez a legjobb ROM, sőt azt sem, hogy bárki is megvegye! Csak az zavar, hogy valamiről hosszan megy a negatív kritika, mindenféle ismeret nélkül. Ha valakit érdekel valami róla, akkor nyugodtan írhat az etotalk-nak (adott telefonnál lévő review, vagy mail), megválaszolják.
-
-
Sanyesz.
őstag
válasz
hevizms #14571 üzenetére
Ezen a linken azt írja a srác, hogy az 5.3-as CWM-mel rakta fel a JB-t, majd a teljes wipe-ot csinált. Az előtte szólók között volt, aki a 6-os CWM-et használta. Valakinek kétpercenként újraindult, másnak működik.
Az tény, hogy amikor én felraktam, fel is tűnt, hogy nem törölt semmit a telefonról.
-
ctibor
senior tag
válasz
hevizms #14393 üzenetére
Sziasztok,
nem vagyok nagy számítógép guru, de szeretném magyarítani a Thl W5 telefonomat.
jBart letöltve, Hungobongo-féle repo.zip letöltve, telefon root-olva. Na de most mi a teendő?
Elindítottam a jBart progit, de nem lettem okosabb tőle... Hol kaphatnék egy kis segítséget a használatához (lehetőleg lépésenként)?
Előre is köszi!
-
Dominó85
addikt
válasz
hevizms #14385 üzenetére
Azt ne felejtsük el, hogy a régebbi telefonokba azért tettek komolyabb és drágább optikákat. Lásd SE K800i, Nokia E72, 6303 vagy az LG-nek is volt egy igen jó modellje. Ma ezeket a vacak alacsonykategóriás optikákat rakják a telók 70%-ába. Ráadásul míg a régebbi készülékeknél a szoftver nem b@xta haza a képet, mostanában pont az teszi tönkre az amúgy sem acélos optika általi adatokat.
-
Dominó85
addikt
válasz
hevizms #14376 üzenetére
Nem tudom. Én elég sokat fotózok (fényképezőgéppel és komolyabb tükörreflexes masinákkal is) Lehetséges, hogy csak emiatt jobbak kicsit a képeim.
Általános trükkök a beégés ellen:
A kamerát fordítsd fel csuklóból az ég felé. Hagyd beégetni (2-3 másodperc), majd egy laza mozdulattal a fotózni kívánt tárgyra fordítsd a kamerát. Várd meg míg autofókuszál és utána gyorsban fényképezz. Ha elég rutinosan csinálod egy idő után, akkor bizony egész korrekt képeket fogsz készíteni. Természetesen ehhez biztos kézre van szükség. Sajnos ezekben a telókban max digitális képstabilizátor van (vagy az sincs).
Írok egy rövid logout cikket a G3-ról. Ott majd benne lesznek a képek, folyamatosan frissítve az albumot és este töltök fel videót is, amit majd napközben valamikor elkészítek. Továbbá tudom ajánlani az egyszerű, de annál jobb képeket készítő ProCapture apk-ot, ami nálam a ZTE Blade-nél egész jó képeket szült. A G3-on még nem próbáltam ki, de hátha...
-
Sir Riccio
addikt
válasz
hevizms #14373 üzenetére
Ami utcán fényképezett autóknál a telefonon kinagyitva szépen látszódik az egyik autónak a felnijén a lyukak körbe,addig a pc-n ugyanezen képen kinagyitva is csak egy nagy feketeség látszik.
A képet a G3 túlexponálva, kivilágosítva, kiemelve jeleníti meg a monitorhoz képest, ezért van az, hogy a világos részekben viszont egy deka részlet sincs. Attól, hogy egy részlet ott van, még nem biztos, hogy az adott megjelenítő látja/láttatja is. Nézz meg egy olyan fotót ahol a monitoron még látszanak a világos részekben a részletek (mondjuk egy enyhén túllőtt menyasszonyról készült fotó, példának okáért, itt). A G3 kijelzőjén, jobboldalt a fátylon sokkal kevesebb részlet látszik mint a monitoron. Legalábbis nálam, pedig nálam a monitor nagyjából kalibrált.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
hevizms #14367 üzenetére
A G3 kijelzője - bár nagyon szép - egyáltalán nem színhelyes, dinamikáját tekintve nagyon messze van a valóságtól, nagyon "világít". A saját képeimet megnézve a G3 kijelzőjén, minimum fényerő mellett is kiégnek a képek azon részei amelyek monitoron még bőven tartalmaznak részleteket, mintha a képek már eleve túlexponáltak lennének, holott nyilván nem azok. Ez tipikusan a "túl szép" kijelzők sajátja (lsd. Samsung kijelzők). Valószínűleg ezért látod sötét az amúgy bebukott részleteket egy normál monitoron.
-
Seraf723
csendes tag
válasz
hevizms #14340 üzenetére
neeem, nagyon szélsőségesen gondoljátok
nem akarom, hogy az egészet bezengje csak így ott ülünk egy boxba 6-7en akkor mi halljuk azért dumálás közbenem akarok bezavarni már a szomszédságba se
és végképp nem tördelünk semmit, legalábbis eddig még 1 telefon se bánta egyik péntek esténket se -
Ghostdog77
tag
válasz
hevizms #14181 üzenetére
Tökéletesen igazad van, a Defym jobb képeket csinált pedig az nem mai darab, de tisztább, és kevésbé elmosottak voltak azok....... a fókuszálást ki lehet jelölni nálam is de úgy sem igazán jó egyszerűen a kép egy kis részén lesz csak elfogadható az élesség többi pedig "mosott" de ennél nagyobb hibája ne legyen ezeknek a telefonoknak és akkor minden rendben velük :-)
-
Ghostdog77
tag
válasz
hevizms #14169 üzenetére
Szép Estét!
Látom a G3 is küzd a fókuszálással mint az én Umi X1-em. Az az érzésem, hogy a fókusz nem mindig ott van ahová az ember szeretné és a mélységélesség is össze vissza alakul. Szerintem annyit próbálták a kínai mérnökök a kamerát jobbá tenni, hogy a legvégén elrontották. Én is sokat próbálgattam és rájöttem ha alapon hagyom a beállításokat akkor jobb képet csinál mintha próbálnánk a megfelelő témához egyenként beállítani a fókuszt, iso értéket stb...... igazából még mindig egy 15.000 ft fényképező sokkal jobb képet csinál mint egy ilyen telefon és itt a lényeg ez egy telefon és nem fényképező......
-
Sanyesz.
őstag
válasz
hevizms #14052 üzenetére
Na, hogy tisztázzuk, én mire gondoltam:
1. Ha a Minideal van szó, akkor a lényeg az, hogy raktárkészletük valós (ami "In Stock", az van is). Legkésőbb másnap feladják a csomagot, ha ez mégsem így lenne, odaírják az adott termékhez, hogy pl. 3 nap múlva tudják feladni, mert akkor lesz készleten. Ez az én mostani csomagommal is így volt.
2. Ha a postáról van szó, arra nincs tényleges rálátásunk. Függ a szállítás módjától (Air Cargo, "dzsunka", postagalambstb.) és sajnos függ a Magyar Postától is, aki képes akár 8-10 napot is ülni egy küldeményen, mire kikézbesíti.
-
tthom
senior tag
válasz
hevizms #14041 üzenetére
Egyszerű..
1. Nem ugyanazt a postát használja: SingPost, HK Post, China Post
2. Hiába kapod meg válaszlevélben másnap, hogy Shipped 6.án, ha ténylegesen csak 12.én jelenik meg az adott postán.. Szal olyan, mintha kikérnék a track numbert, de ténylegesen a csomagot csak 1 hét múlva cipelnék be. Nekem az utolsóm ilyen volt.. De miután megjelent a postán, onnan tényleg csak 8 nap volt, mire ideért. De ha beleszámolod az egy hetes várakozást is, akkor már 15 nap. Ha meg beleesik pont két hétvége, akkor 20nap körül vagy. -
Sanyesz.
őstag
válasz
hevizms #14021 üzenetére
A Minidealt én is tudom ajánlani, bár a 15 nap csak nagyon ideális esetben tartható. Nekem 3-án postáztak egy csomagot, de még be sem ért az országba.
Nyilván az ünnepek miatt.
A Jiayumobileshop-ról annyit, hogy 3 hete rendeltem tőlük szilikontokot - még fel sem adták.Lehet, ha értékesebb cuccut vesz valaki, akkor sietősebbek.
-
Szipoly
tag
válasz
hevizms #14021 üzenetére
Elsőre furcsának találtam, hogy ingyen posta is van, ezért reagáltam rá gyorsan a G3-al, hogy valóban így van-e
Root nem igazán foglalkoztat, magyar nyelv sem lényeg. Ha rendelésnél beleírom, gondolom beállítják angol nyelvre. Bár ikonokból lehet kínaiul is kitalálomSzámomra is a minideal tűnik a legszimpatikusabbnak, 2 napja ott nézegetem a mobilokat, rendeljek inkább onnan, +10-15$ ellenére, mint a gyártóitól?
-
minatomiray
csendes tag
válasz
hevizms #13981 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a speedteszteket és a súlymérést is. Jó nagy böhöm, akkor mindenkinek nehezebb mint a site-okon található értékek :S Lehet ilyet akkor mégse veszek, 15deka, lerántja rólam a gatyát, valami könnyebb súlyú versenyzőre nevezek be, bár az üzemidő miatt nem lett volna rossz...
-
peter76bp
aktív tag
válasz
hevizms #13593 üzenetére
Én is most kaptam árut a minideal-től. Kissé megdöbbentő volt számomra, hogy a gyári dobozban a készülék nem a szokásos karton bölcsőben volt hanem bubis fóliába tekerve és az összes egyéb cucc ki lett dobálva a dobozból. És mivel mást is rendeltem mindez egy nagyobb dobozban volt, szóval elég igénytelenre sikeredett a dolog. Bár tény hogy a készülék sértetlen volt.
-
Sanyesz.
őstag
-
Sanyesz.
őstag
válasz
hevizms #12951 üzenetére
Ezt magyarítani simán lehet, de nem tudod CWM-mel felrakni.
Töltsd le azt a verziót, ami CWM-hez készült innen, azt magyarítsd vagy töltsd le az általam feltöltött ROM-ot.
A gyári ROM-ok ugye nem CWM-es telepítésre készülnek.
Egy fórumtárs vállalta, hogy felteszi a dropbox-ra. Ha megtörtént, biztosan publikálja. -
mikrofon
veterán
válasz
hevizms #12781 üzenetére
néhány érdekes hozzászólás a GPS témához!
-
Szekaa
tag
válasz
hevizms #12628 üzenetére
Köszi.
40 perc után feladtam, aksi ki, vissza és rálöktem egy másik ROM-ot...
JBART-al magyarítottam és mikor bekapcsolom a telót nem tudja a szolgáltatókat... lehet én szúrtam el valamit, deee alapból felismerte... mindegy, majd még próbálkozom.
Egyébként, még mindíg visszaírja magát a stock recovery minden egyes boot után... Kb 5x tettem fel CWM-et, nagybácsival is, meg SP vel is...
Kitchen azt írja a stock ROMra, hogy a boot.img-ben van automata recovery vissza flashelés, majd megpróbálom kiszedni...MÁS:
Mindent összevetve én nagyon elégedett vagyok ezzel a telefonnal, kijelzője nagyon szép, aksi is jól bírja, nem fagy, nem akad, néha egy két alkalmazás ledobja magát, de ez szerintem a ROM bugoknak köszönhető és nem sűrűn fordul elő. A kamerája is elmegy, mondjuk beállítottam, hogy ne tömörítse a képeket. Egyébként meg ugyan az a CCD van benne mint az összes neves gyártóéban, ergo csak soft birizgálás kell és mégjobbat ki lehet hozni belőle, majd megpróbálok rátenni valami kiforrottabb cam vezérlőt.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
hevizms #12604 üzenetére
Semmi trükk nincs benne. A ROM-ot innen töltöttem még pár napja, ahogy szerintem mindenki más.
Viszont én JBART-ot (Java) használtam.
Mondom, a konvertálás után egy az egyben feltöltöttem a G3-ra és ez lett belőle.
Nem 100%-os itt sem a magyarítás, mert egy-két kifejezés azért angol maradt (Speed dial, IP dial), de ezeknek majd még utána nézek. -
hun_gery
aktív tag
válasz
hevizms #12591 üzenetére
Igazából a napi használt nálam általában mail/böngészés/kis játék, ilyesmi.
Belakott alatt mondjuk 30-40 telepített programot értek.
Játék? Fogós kérdés... Mondjuk egy Angry Birds-től egy Modern Combat 3-ig tartó skála
Tehát kicsit konkrétabban:
mondjuk váltogatás a megnyitott programok közt (pl.: opera meg sms/tárcsázó között), valami izmosabb 3d játék (akár egy Dark Knight), böngészés operával.
Köszönöm. -
GIJoe
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest