- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MAC72
tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem egy gyors választ adni arra, hogy a Banggood-ról rendelhetek-e akkut telefonba?
Úgy értem régebben olvastam itt, hogy nem minden webshop küldi el, vagy nem érkezik meg hozzánk.
Mi a helyzet ilyen téren a Banggoodal? -
MAC72
tag
válasz
wwenigma #78685 üzenetére
"A szögletes nyomvonal abból adódik, hogy a rendszer 1masodpercenkent ad koordinatat elméletileg, 1Hz-es frissitessel dolgozik."
Na valami ilyesmire gondoltam én is, csak nem tudtam szaknyelven megfogalmazni.
Alkalomadtán majd csinálok egy tesztet kopaszon, minden hálózati segítség nélkül. (Tegnap muszáj volt, hogy elérhető legyek. Bár nem jött hívás, de jöhetett volna.) -
-
MAC72
tag
Tegnap ígértem, hogy ha elérhető lesz az EveryTrail oldala, akkor feltöltöm a rögzített útvonalam.
Tehát Jiayu G4S Szarvas-Gyula mobilnet nélkül, csak egy hálózaton lévő Telenor SIM-el.
Tisztán kivehető az is az útvonal vége felé, (persze ezt csak én tudom, mert naponta közlekedem Gyulán) hogy hol kerülgettem a parkoló autókat, majd az is amikor a végén lehúzódtam és leparkoltam.
A körforgalamakban viszont kicsit darabos, szögletes a nyomvonal. (csak tipp, de lehet, hogy ha sűrűbb lenne az adatkapcsolat a holdakkal, akkor ez is jobb lenne) Ezt majd megmondják azok, akik értenek a GPS-ek lelki világához.wwenigma: Ha megmondod, hogy hol találom meg azt a fájlt (kmz/kml), akkor szívesen feltöltöm.
-
MAC72
tag
válasz
wwenigma #78598 üzenetére
Szerettem volna kicsit kiállni a G4S mellett GPS tekintetében, sajnos az EveryTrail oldala jelenleg nem elérhető, így nem tudom feltölteni a mai tesztem. Szarvas-Gyula útvonalat rögzítettem. Kíváncsiságból, mivel többször szóba került itt ez a fajta tesztelése a GPS-nek. Teljesen elégedett vagyok az eredménnyel, bár lehet, hogy csak én fogtam ki egy jó példányt. Sajnos egyetlen telefon tesztjéből nem lehet általánosítani, ezért nem állíthatom, hogy a G4S GPS terén tökéletes, vagy közeli, de szerintem az enyém teljesen jó. (hiszen ez nem egy célhardver, csak egy telefon)
Ha elérhető lesz az oldal, feltöltöm a rögzített útvonalat.
A rögzítés idejére a mobilnetem kikapcsoltam, mert nem akartam, hogy befolyásolja az eredményt, viszont egy Telenor SIM hálózaton volt, mert fontos volt, hogy elérhető maradjak. -
MAC72
tag
válasz
nimfas #76011 üzenetére
G4S-ből csak 2/16-os csoportosról tudok.
Én Jiayu G4S 2/16-ot vettem. Maximálisan elégedett vagyok vele. (eddig)
GPS szépen működik, igazán nem lehet rá panaszom. Nagyon gyors telefon. Szép is jó is, mi kell még?
Szerintem a kamera is jó, elfogadható. Tesztképek -
MAC72
tag
válasz
steve1977 #75865 üzenetére
Nálam egy UMI X1-et váltott. Valóban, épphogy kicsit hosszabb, viszont keskenyebb.
Az UMI GPS-e nálam sem működött rendesen. Ez viszont tényleg használható. Végig jól navigált kis utcákban is. Az országúton nagy sebességgel haladva is elindítottam a hárombetűst és pillanatok alatt megtalálta a helyzetem. -
MAC72
tag
válasz
prodata2 #75855 üzenetére
Jelenleg Gyulán élek.
Én a nagy akkuidő és a 4,7" kijelző ellenére kompaktnak mondható méret miatt választottam a G4S-t.
Találtam 5"-os, vagy hasonló telefonokat a környezetemben, próbáltam zsebre tenni őket, de kényelmetlennek tűntek. Persze lehet, hogy csak megszokás kérdése, de farmer zsebben nekem azok már nagyok.
Meg aztán nincs egy nagy lapát kezem sem. Ezzel a telefonnal méretileg kiegyeztem.
Mindenkinek más szempont fontos. -
MAC72
tag
válasz
prodata2 #75842 üzenetére
Csoportos rendelés
+mivel vidéki vagyok, 1800Ft postaköltséget fizettem. -
MAC72
tag
válasz
prodata2 #75768 üzenetére
Jiayu G4S képek.
A képek a gyári kamera alkalmazással készültek, vaku nélkül. Minden automata beállításon volt.
Csak fókuszált, és ellőttem. Sajnos nem értek a fotózáshoz, nem tudom mikor mit kéne állítgatni.
Amire én használom arra jó. Szerintem olyan közepes szinten van a kamera, látva az eddig mások által linkelt különböző telefonokkal készült fotókat.
Később ha még érdekel, csinálok pár képet sötétben is. -
MAC72
tag
válasz
prodata2 #75763 üzenetére
Még nagyon frissek a tapasztalataim és nem is térnek ki minden tulajdonságára.
Mivel még nem költöztem át a régi telefonomról, ezért a telefon funkciókról nem tudok nyilatkozni.Nagyon kellemes tapasztalat volt először kézbe venni. Minőségi megmunkálás, összeszerelés.
Ezen a téren nem tudok belekötni. A kijelző gyönyörű. Erre nem lehet mást mondani. Minden szögből jól látható, nem invertálódik. Eléggé nagy fényerővel rendelkezik ahhoz, hogy napsütésben is olvasható legyen.
Viszont véleményem szerint a legalacsonyabb fényerő kicsit magas. Este olvasáskor zavart.
(erre találtam már megoldást)
A Wifi nagyon erős, messziről több falon át is stabil kétpálcás jelem van. (a második szomszéd internetét próbáltam) A GPS mint írtam szerintem teljesen jól használható egy hétköznapi navigálásra. Én nem várnék többet egy telefon GPS-étől.Bitang gyors a telefon. Ez rögtön feltűnt.
A kamera szerintem nyugodtan vállalható, bár még csak pár képet lőttem próbaképpen, de megfelelő fény mellett tökéletes arra, amire én egy telefon fényképezőjét használnám.
Megint csak nem értem azokat, akik csodákat várnak egy telefon optikájától.
Később ha érdekel, tehetek fel pár képet. -
MAC72
tag
A jó akkuidővel kapcsolatban. Jiayu G4S.
Kijelzőidő
Wifi használat
Hozzátenném gyorsan, hogy ez az eredmény SIM nélkül született.
Most érkezett meg a telefon, ez volt az első akku feltöltés és még eddig egyszer sem tettem bele SIM kártyát.
A GPS-ről pár mondat. (bár tudom, lassan tabu témává válik)
Navigálásra külön készüléket tartok, de az itt kialakult vita miatt kíváncsiságból tesztelten ezen tulajdonságát.
Hangsúlyozom, még nem volt benne SIM , mégis az első bekapcsoláskor néhány másodperc alatt megtalálta a helyzetem. Ma megjártam a Gyula-Szarvas útvonalat oda vissza. Tökéletesen navigált. Kis utcákban is.
(ja, töltőre a kocsiban sem tettem direkt, próbaképpen mit bír az akku)
Én épp a nagy akkuidő reményében választottam ezt a telefont.
Nem csalódtam.Még hozzátenném, a fényerő végig automatikusra volt állítva. (nem tudom ez mennyire számít, mit befolyásol az eredményen)
Természetesen tudom, hogy a SIM, meg a 3G jelentősen meg fogja rövidíteni ezt az időt, de szerintem ez akkor is szép teljesítmény egy kis kínai telefontól. (ez nem egy világmárka)
-
MAC72
tag
válasz
cappa72 #74413 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Régebben sok olyan Windows XP telepítéssel találkoztam, ami csak azért, hogy kicsit gyorsabb meg kisebb legyen rendesen meg volt nyirbálva. Aztán amikor a felhasználónak szüksége lett volna egy ritkán használt funkcióra, akkor jöttek a problémák, mert ki lettek szedve a fájlok a telepítőből.
Ez jutott eszembe, amikor a kérdésem feltettem. -
MAC72
tag
válasz
cappa72 #74408 üzenetére
Szia!
Van egy-két kérdésem Kínaszoft eltávolítóval kapcsolatban.
Az itt
felsorolt fájlok mind kártékonyak?
Most futtattam le. Nem néztem még át tüzetesebben a változásokat de rögtön feltűnt, hogy nincs bootaudio.
(nem mintha hiányozna, mert kicsit zavart is, hogy hangos)
Hiányzik a /system/media/bootaudio.mp3. Ez is kártékony valamilyen módon?
Szóval a fő kérdésem az lenne, hogy a fent linkelt felsorolásban csak olyan fájlok szerepelnek amik
biztonsági szempontból veszélyesek lehetnek?
Vagy van köztük olyan is ami nem kártékony, csak azért került a listára, mert a felhasználók többsége
nem használja, feleslegesnek tartja, stb.?Köszönöm!
-
MAC72
tag
Ha innen rendelek mondjuk egy Hongmit, akkor azt egy
spanyol raktárból küldik és így nem kellene ÁFA fizetéstől tartanom?
(bár ahogy az árat nézem, nem nem sok különbség lenne a végén)
Jól értelmezem?
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?Másik kérdésem.
Rátaláltam itt egy ilyen megoldásra.
Nekem ez új, de talán használ már valaki ilyet. Érdekelne a véleménye.
Ha ez működne Jiayu G4S-el, akkor vennék egyet. Úgy gondolom, ki tudnám használni. -
MAC72
tag
Sajnos még az sincs feltüntetve, hogy melyik akkus változatra való.
A 1850mAh, vagy a 3000mAh.
Nincs kedvem felesleges kört futni. -
MAC72
tag
Az Antelife ajánlatai közt honnan látom, hogy van készleten, vagy nincs?
Silicon Case
Akciós a tok, de hol írja, hogy van-e? Ha van, akkor hogyan választhatok színt?Vajon érdemes rendelni, vagy ez kétes kimenetelű lehet? Tapasztalat?
-
MAC72
tag
Tanácsot kérnék!
Hosszas gondolkozás, válogatás után a Jiayu G4
mellett döntöttem.
A kérdésem: Érdemes lehet várni még egy kicsit, hátha lejjebb megy az ára?
Mi az általános tapasztalat ilyen téren? Esik még az ára, vagy amíg ki nem fut tartani fogja?
Elképzelhető esetleg, hogy ilyen áron az Advanced (turbó procis) verzió is elérhető lesz? -
MAC72
tag
válasz
G.I.JOE #37434 üzenetére
Szerintem ezek már világítanak, sőt OTG támogatással kaphatóak.
Úgy tudom, csak az első szériából maradtak ki a ledek.
De javítson ki valaki, ha tévedek.
Nekem UMI X1-em van jelenleg, azt cserélném le. Minőségileg szerintem teljesen megfelelő, ezért az utód sem lehet rosszabb. A nem túl passzentos nyöszörgő hátlaptól eltekintve, és attól, hogy a GPS sehogy sem akar menni, nem tudok rá rosszat mondani.
Szóval nem rossz ez az UMI. Bár a Jiayu-hoz nincs viszonyítási alapom.
Csak akkor választanám (esetemben), (jelenlegi árát tekintve) a G4-et, ha valaki nagyon megerősítene abban, hogy a G4 sokkal minőségibb készülék. (kicsit talán vágyom is ilyen megerősítésre, mert a G4 jobban tetszik)
Talán kivárok még egy kicsit, hogy alakulnak az árak. -
MAC72
tag
JIAYU G4 vagy UMI X2
Nem tudok dönteni. A G4 jobban tetszik, olyan letisztultabb egyszerűbb forma.
Viszont az UMI X2 gyakorlatilag ugyan annyiba kerül, nagyobb kijelzővel, felbontással, jobb procival.
Nagyobb belső tárhellyel.
Melyiket vennétek?Van valaki, akinek volt már mindkettő a kezében? Melyik a minőségibb darab?
Ha a G4 olyan 200-210 dollár körüli árra lemenne, talán nem gondolkoznék rajta ennyit.
Várható esetleg árcsökkenés?
Ezt kapásból megvenném 250-ért. -
MAC72
tag
Sajnos nem tudok írni a rendszermappákba.
Root Explorert használok. Hiába próbálok írásjogosultságot adni, nem engedi.
Root Checker programok szerint minden rendben a roottal.
Mi lehet a megoldás?
Próbáljam újra rootolni a telefont?
CWM-ből kellene, hogy tudjak írni bele de nem megy. -
MAC72
tag
GPS még mindig.
Szóval innen letöltöttem a magyar csomagot. (gps.conf file meg egyebek) Ez egy CWM-ből telepíthető ZIP.
SD kártyára másoltam és CWM-ből látszólag sikeresen telepítettem.De! Mégsem került be a rendszerfájlok közé. A system/etc mappában meg kellett volna jelennie a
gps.conf fájlnak. Tehát feltételezhetően a csomagban lévő többi fájl sem íródott be.A kínai szoft eltávolítóval is így jártam.
Vajon miért nem tudok CWM-ből a rendszermappákba írni?
Valaki homályosítson fel legyen kedves! -
MAC72
tag
Kis segítséget szeretnék kérni!
Valaki magyarázza el legyen kedves, hogy hogyan kell használni azt a kínai program eltávolítót, amit már többször linkeltetek!
MTK6577, 4.1.2 UMI X1 -hez melyik verziót kell használni?
Köszönöm! -
MAC72
tag
Elsősorban a mestereket kérdezném.
Meg lehet változtatni, hogy az alsó gombok milyen menüt hozzanak elő?
Sajnos nekem a házikó gomb hosszan nyomására nem a háttérben futó alkalmazások jönnek elő, hanem ugyan az a menü, mint ami a jobb oldali gombra szokott.
Remélem érthetően fogalmazok.És továbbra is keresem a megoldást az eltűnt G-sensor calibration menüpont pótlására, előhozására.
Bárminemű segítséget köszönök! -
MAC72
tag
Többször kérdeztem már, de még nem kaptam választ senkitől sem egy problémámra.
A harmadik romot próbáltam a minap, de abban sincs beállítások-
megjelenítés-G-sensor kalibráció
menüpont. Hogyan lehetne visszatenni bele? Vagy ha csak rejtve van, előhozni.
Ha kalibráló programokat próbálok, mindegyik mást mutat és mindig kalibrálnom kell.UMI X1 4.1.2
Ha valaki segítene, igazán hálásan gondolnék rá.
-
MAC72
tag
cappa72 köszönöm a segítséged!
Az átparticionálás sikerrel megtörtént.
Igaz, nem úgy ahogy a leírások alapján kellett volna.
Az átparticionáló program amit lalszi leírása alapján próbáltam nem vezetett sikerhez, ugyanis nem változtatott semmin.
Az ajánlott EBR1 fájl csere viszont sikeres volt. Igaz, nem úgy ahogy leírva vagyon.
A belső SD mérete helyesen megváltozott (egy formázás azért kellett), viszont az adat partíció maradt a régi.
Ezen egy új rom telepítése segített. Most minden oké. Közel 2GB területem lett program telepítésre.A feltételezésed miszerint: "Éppen ezért új rom felrakása után le kell tiltani a belső SD kártyát, mivel nem fogja tudni a rom, hogy az átparticionálás megvolt.
Az átparticionálás után a belső SD ugyanis gyakorlatilag megszűnik."
nem nyert igazolást.Végül is sikerrel jártam, elégedett vagyok. A két tárhely mérete felcserélődött, és ez volt a cél.
Köszönet a segítségért! -
MAC72
tag
válasz
cappa72 #34763 üzenetére
Bocsánat, valóban rosszul fogalmaztam!
Az átparticionáláshoz linkelt programra gondoltam, amihez mint írtam lalszi leírása hiányzott.
Az általad legutóbb küldött linken megtaláltam a leírást. Viszont itt nem tesz arról említést, hogy a belső SD tárhely megszűnne a művelet után.
"Ez az alkalmazás segít megnövelni az 512MB belső memóriát (a DATA partíciót). A helyet a belső SD-ről veszi el, így az annyival kisebb lesz majd. 2,5GB-ig tudod növelni a DATA-t, ekkor a belső SD 80MB körülire csökken, de választhatsz 1GB-ot és 2GB-ot is. "
Ez a megoldás jobban tetszene, ha lehet meghagynék 512MB helyet egy belső SD-nek.Véleményed szerint viszont: "új rom felrakása után le kell tiltani a belső SD kártyát, mivel nem fogja tudni a rom, hogy az átparticionálás megvolt.
Az átparticionálás után a belső SD ugyanis gyakorlatilag megszűnik."Tehát akkor: MTKDroidtools mentés a biztonság kedvéért.
Aztán az átparticionáló program felmásolása külső SD-re, majd telepítés, és a leírás alapján partíció méretezés.
Majd az új rom telepítése (mondjuk SD-ről CWM-el).
Na innen homályos. Ma mégis le kell, hogyan tiltsam le a belső SD kártyát?
Vagy ami szimpatikusabb lenne, hogyan bírjam rá a romot, hogy lássa a belső SD-t is?
Szeretném, ha maradna egy belső SD is. -
MAC72
tag
válasz
cappa72 #34760 üzenetére
A linkelt programot letöltöttem. Ez a program is felcseréli a két particiót, vagy ezzel más a végeredmény?
A lalszi leírására utaló link nem működik.
Ezt a programot CWM-ből kell telepíteni?
Az MTKDroidtools-al ugyan úgy teljes mentést csinálok, mint CWM-ből, vagy így tudom menteni külön az EBR1 fájt? (szóval kicsit homályos, bocs)
Ha átparticionálok és aztán teszek fel másik romot, akkor a particiós kiosztás megmarad, vagy újra meg kell csinálnom. Tehát a particionálás független a romtól? -
MAC72
tag
válasz
cappa72 #34602 üzenetére
Köszönöm az útbaigazítást!
Bele is vágnék, de néhány részlet még érdekelne.
Ezzel a sorral mit is kezdjek?
"Csak akkor állj neki, ha megvan az eredeti firmware-hez adott EBR1 fájl!"
Ezt a fájlt gondolom először le kellene menteni, hogy ha valami balul ütne ki, akkor vissza lehessen állítani.
Hogyan csináljam?A teljes mentés oké, ez nem ismeretlen. Magam magyarítottam ( jBart-al a leírás alapján) és tettem fel 4.1.2-őt. Viszont nem vagyok elégedett vele. GPS sehogy sem megy, és hiányzik a menüből a G-sensor salibration
lehetősége. Fekvő helyzetben érintésre nehezen, de leginkább egyáltalán nem reagál. stb.
Szóval tennék fel egy másik, újabb romot. (hátha abban már javítottak néhány dolgot)
Egyúttal a particionálást is elvégezném.
Ha jól értelmezem, ezt megtehetem a következőképpen.
A linkelt leírás alapján végrehajtom az EBR1 cserét, majd telepítem az új romot.
Ez így működni fog, vagy előbb csináljam végig a leírás szerint és csak utána tegyek fel újabb romot?
Szeretném, ha néhány mondatban segítenél, nem minden napos nálam az ilyen művelet, nem szeretném elrontani.
Köszönöm! -
MAC72
tag
Sziasztok!
UMI X1-et használok. Azt szeretném tudni, hogy megoldható-e, hogy a belső osztott tárhelyet valahogy egybe olvasszam, vagy legalább megnöveljem a programtelepítéshez használt területet?
Jelenleg a 4GB két felé van particionálva és így ugyan van egy beépített SD kártyám, viszont a programok telepítésére kevés hely marad. (A programok áthelyezése SD-re csak fél megoldás)
Gondolom van erre valami használható eljárás. (kereső nem segített) -
MAC72
tag
G-Sensor Calibration problémámra tud valaki megoldást? Elő lehetne varázsolni valahogy ezeket a menüpontokat?
-
MAC72
tag
Ebben tud nekem segíteni valaki?
-
MAC72
tag
Van egy kis problémám.
UMI X1 hivatalos 4.1.2 telepítve, jBart-al magyarítva
Hiányzik a Beállítások/ Megjelenítés menüből a Proximity és a G-Sensor Calibration sor.
Szeretném vissza varázsolni, mert szükségem lenne rá.
Van erre megoldás azon kívül, hogy másik romot kellene telepítenem? -
MAC72
tag
UMI X1 tulajokat kérdezném.
Melyik a legújabb megbízható hivatalos ROM amire lecserélhetném az eredeti 4.0.4-et?
A magyar nyelv milyen módszerrel oldható meg? -
-
MAC72
tag
válasz
sasa311 #16712 üzenetére
Érdekes, hogy az első sms-t fogadja, de az utaláshoz szükségeset már nem.
Mi a különbség? Mind a kettő ugyan onnan, ugyan arra a számra érkezik (érkezne).Azt is tapasztaltam, hogy beszélgetés közben érkező sms-nél megszakadt a hívás.
Bár ez csak egyszer fordult elő de lehet, hogy ez is valami hibára utal. -
MAC72
tag
Kedves mindenki!
Ma nagy problémával találkoztam.
Netbankos utalást szerettem volna indítani, de nem jött meg az sms (ami a kódot tartalmazza) a banktól.
A belépéshez szükséges kódot a bank elküldte, be is tudtam lépni a banki felületre, de a következő kódot ami az utalás indításához kell, azt már nem kaptam meg.Felhívtam a telebankot, nem tudtak segíteni. Szerintük minden rendben van, majd bementem a bankba személyesen így tudtam utalni.
Most jön a lényeg! Visszatettem próbaképpen az iPhone-omba a SIM-et és újra próbálkoztam.
Arra megjött rendben az utaláshoz szükséges kód.Mit kellene tennem, hogy az UMI X1-em is hajlandó legyen fogadni a banktól ezt az SMS-t?
Ha ez nem megoldható, akkor meg kell szabadulnom ettől a kínai "csodától", mert nem tudom hasznát venni. -
MAC72
tag
válasz
Rich49 #16473 üzenetére
Az akkuról nem igazán tudok mit mondani.
Estére általában fel kell tenni tölteni. Ha a lányom nem játszana, netezne rajta amikor csak teheti, biztos tovább bírná.
Általános használattal (amire egy ilyen okostelefont használni szoktak) egy napnál szerintem többet nem bír.
Minden ilyen telefont le lehet meríteni nagyon gyorsan is, ez a használat módjától nagyban függ.
Akku szempontból nézve a legjobb vétel talán a Jiayu G3. (az itt olvasottak szerint bennem ez a vélemény alakult ki)
Ha nem gond, hogy naponta tölteni kell, akkor ár/érték szempontból jó választás lehet.
Sajnos támogatottság terén nem az ajánlott kategória. Eddig nem találtam hozzá romot. -
MAC72
tag
válasz
Rich49 #16467 üzenetére
Szia!
Én innen vettem egy ilyen telefont a lányomnak.
Negatív tapasztalatot nem tudok mondani, főleg az árát tekintve.
Nagyon szép a kijelző. Kontrasztos, élénk színek, jó betekintési szög.
A telefon nagyon gyors, öröm vele netezni. Játékok szépen mennek. (persze komolyabb FPS-t nem próbáltam)
Anyaghasználat szerintem nem kifogásolható. A hátlap sem nyöszörög. (ellentétben az UMI X1 hátlapjával, ami egy vicc)Lehet rootolni, és van rá CWM is. Most sajnos nincs időm többet írni róla, de ha még érdekelnek részletek akkor kérdezz bátran!
-
MAC72
tag
Legyen olyan kedves valaki és ajánljon nekem az UMI X1-hez jól működő JB romot!
Magyar nyelv és CWM is érdekelne.
Keresgéltem kicsit, itt találtam is néhány JB romot, de nem sok jót írnak róluk. -
MAC72
tag
Ma megérkezett a 2013 január 10-én rendelt UMI X1-em.
7 nap alatt !!
(Ha ilyen gyorsan jön, minek nekünk DHL?)Az örömöm azért nem lett olyan, mint amire vágytam, vagy előzőleg gondoltam.
Nem vagyok tőle elájulva.
A lányomnak rendelt Bedove X21-nek sokkal szebb kijelzője van. Jó-jó, nem HD de élénkebb, erőteljesebb
színek láthatók rajta. Láthatóan lassabb az umi, mint a Bedove. Pedig dupla annyi ram van benne, a proci
pedig ugyan az. Gondolom ez a nagyobb képernyő felbontásnak tudható be.
Az umi hátlapja egy vékony vacak, jó hogy le nem esik róla.
(ha sikerül egy szilikon tokot vennem rá, akkor talán ez már nem fog annyira zavarni)Szeretném, ha adnátok linkeket, mert úgy értesültem, hogy erre már van JB.
Érdekelne root megoldás, CWM és magyar nyelv. (a nyelv nem olyan fontos, de azért mégiscsak magyarok vagyunk nem?)Van erre teljes értékű minden hibáról mentes JB?
-
MAC72
tag
Ez a superuser kérdés engem is érdekel.
Root Checker szerint nem elérhető.
Ez mire kell egyébként?
Külön kell telepíteni?
(Bocs, hogy én még sosem hallottam erről.)
A rootra okét ír. -
MAC72
tag
válasz
cappa72 #15943 üzenetére
Igen, ezt már láttam.
Tényleg nem olcsó. Nem is értem, hogy adhatják ilyen pofátlanul drágán.
Máshol fele ennyi. Sajnos ahonnan a telefont rendeltem ott nem volt lehetőség választani mellé.
A Mixeshop 2,64-ért adja a telefon mellé.
Lehet, hogy mégiscsak utánajárok ennek az aliexpressnek.
Később is jól jöhet.Találtam olcsón itt.
Sajnos nem tudom mennyire megbízható oldal.Dominó85: Köszönöm!
A ChinaStore-t már néztem, ott van plusz posta, így már nem is olyan olcsó, de ha esetleg kettőt vennék, már jobban jönne ki. Sajnos nem lehet különböző színeket választani.
De még mindig ez tűnik a legjobbnak.
Az ali-t is néztem, ott nincs PayPal. -
MAC72
tag
UMI X1-hez keresek szilikon tokot.
Olyan oldalról szeretnék vásárolni, ahol PayPal használatával tudok fizetni.
(Az Aliexpress-nél valami más fizetési rendszer van ha jól hallottam és azt nem ismerem.
Biztonságos megoldást keresek, nem szeretnék simán bankkártyával fizetni.)
Tud valaki esetleg egy linket adni?
Vagy ha esetleg van valakinek elfekvőben, azt is megvenném. -
MAC72
tag
válasz
cappa72 #15780 üzenetére
Most tettem fel sikeresen a CWM-et.
Viszont a menüpontok között nem találok full backup lehetőséget.Ami a mentéssel kapcsolatos menüpont, az így néz ki:
-backup
-free unused backup data
-choose backup format
-backup to internal sdcardEzekből a backup a teljes mentést jelenti?
A backup formátumot is be kell állítani? -
MAC72
tag
Elindítottam factory módban a telefonom és az alsó sorban ezt látom:
gsensor IOCTL is error!Volt már ilyen valakinek?
-
MAC72
tag
válasz
cappa72 #15745 üzenetére
Szép estét!
A tegnapi sikeres root után szeretnék tovább haladni.
Az SD kártyára felmásoltam a Letöltött CWM-et.
A Mobileuncle MTK Tools recovery update menüjébe lépve látom is a felmásolt .img fájt.
Elméletileg az orosz leírás szerint ez jó kell, hogy legyen erre a telefonra.
Ha bevállalom a telepítését milyen kockázattal kell számolnom?
Szükséges a CWM, vagy anélkül is lementhető a gyári rom?
Az MtkDroidTools használható lenne az én esetemben is?Átolvasom a fentebb linkelt leírásod.
-
MAC72
tag
válasz
cappa72 #15657 üzenetére
Tisztelettel jelentem a rootolás sikeresen megtörtént a bin4ry módszer használatával.
Ezt a drivert még telepítenem kellett hozzá.
Windows 7-et használok.
Tehát ha valaki Bedove X21 telefont akar venni annak ajánlom ezt a módszert.Köszönöm az eddigi segítséged és természetesen mindenkinek aki segítséget nyújtott!
Ez egy jó lépés előre. Ezután rávarázsolom a CWM-et. Aztán valahogy csak le tudjuk majd menteni azt a romot. Remélem a CWM jó lesz. Sajnos ezzel kapcsolatban még nem kaptam visszajelzést.
-
MAC72
tag
válasz
cappa72 #15643 üzenetére
Őszinte leszek, nekem ezek a dolgok teljesen ismeretlenek.
Egy Windows-os PC-t apró darabokból összerakok, feltelepítek vagy javítok, de ez az androidos rendszer számomra teljesen ismeretlen.
iPhone-al is könnyebben meg birkózom, abban már van tapasztalatom.
Szóval amolyan (ahogy itt mondani szokás) szájbarágós leírásokra van szükségem sajnos.
A fentebb említett Flashtool honnan tölthető?
Ha lesz egy kis időm utána olvasok ezeknek a dolgoknak majd kicsit, de mostanában a munkám teljesen leköt. Egyébként tetszik ez az android, bár többet tudnék róla.
Ha a most rendelt UMI X1-em megérkezik kénytelen leszek beletanulni.Ha nem is vállalom be, hogy a CWM-et rátegyem a szűz telefonra, de ha azzal előrébb lennék akkor az én
rossz telefonomra megpróbálom. Ez a változtatás visszavonható?
Visszatehető a gyári recovery? (bár gondolom ennek sok értelme nem lenne) Garancia vesztés miatt érdekelt volna.A linkelt CWM-et letöltöttem. Flashtool honnan tölthető, és hogyan kell telepíteni?
Kérhetek esetleg egy linket, olyan oktató jellegűt? -
MAC72
tag
válasz
Bargain #15641 üzenetére
Ehhez a megoldáshoz feltétlenül szükséges a CWM? (csak azért kérdem, mert nem szívesen piszkálnám
a komám új telefonját) Az ördög nem alszik, nem akarom elrontani véletlenül sem.A gyári recovery ezt nem tudja?
Ott is van full backup. A mentést a belső SD-re teszi ugyan, de az betallózható egy PC-n.
Kimásolom, aztán rá a rossz telefonra és arról full restore.
Ez így működne?
Gondolom mindez csak akkor jöhet szóba, ha a telefonokra gyárilag telepített két rom full megegyezik. -
MAC72
tag
válasz
cappa72 #15624 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítséged!
Ezt a telefont éppen azért vásároltam meg, mert itt a fórumon ajánlották.
A lányomnak vettem, és ez még tetszett is neki.
A helyzet az, hogy egy barátom pont most vett egy ugyan ilyen telefont.
A kérdésem az, hogy le lehet-e menteni arról az eredeti romot?
Egyszerűen kell csinálni egy backup-ot a recovery menüben, majd kimenteni PC-re, vagy ennél bonyolultabb a dolog?
Ha le tudnám arról menteni, akkor valahogy csak fel lehetne tenni az enyémre gondolom.Magamnak UMI X1-et rendeltem, úgy hallottam arra van minden, és jókat mondtak róla itt a fórumon.
-
MAC72
tag
UMI X1-et rendelnék.
+12 dollárért adnának mellé egy plusz akkut, meg egy külső töltőt.
Érdemes venni egy tartalék akkut, vagy hagyjam a fenébe?
Gondolom macerás lenne folyton cserélgetni. Le a hátlap, meg vissza. (lehet elkopna, vagy eltörne)
Vélemény, tanács, esetleg konkrét tapasztalat?
Köszönöm! -
MAC72
tag
válasz
Sanyesz. #15532 üzenetére
Köszönöm az infót, de nincs olyan menüpont.
Olyan, mintha nem is lenne sensor egyáltalán.
Nem értem.
Az alkalmazások települnek, de nem indulnak.
Antutu sem indul.
Egyszerű factory reset volt, mert nem bootolt a telefon.
Most látszólag segített a reset, de használhatatlan a telefon.
Sajnos nincs rom, se root, se cwm.
Ha lenne egy ugyanilyen telefonom, ami működik és gyári új rendszer, akkor arról le lehetne menteni
egy biztos működő romot?mikrofon
öszönöm, de nem hinném, hogy ez a megoldás.
A telefon kikapcsolás után egyszer csak nem bootolt be többé, ezért factory reset volt.
Most indul, de problémás.
Alkalmazások, játékok nem indulnak. Hívást kezdeményezni lehet, de elsötétedik a képernyő rögtön.
Így teljesen használhatatlan. -
MAC72
tag
A proximity sensor nem működik rendesen.
Hívásnál rögtön elsötétedik a kijelző.
Találtam pár kódot, amit a tárcsázóba beütve egy beállítási menüt kellene kapnom, de
ez az üzenet fogad:Kapcsolódási probléma vagy érvénytelen MMI-kód.
Tanács esetleg? (mielőtt kukába dobnám, mert már túl sok időmet rabolta el)
A játékok nagy része nem indul, az alkalmazások szintúgy.
Minden segítség jól jönne. Köszönöm!! -
MAC72
tag
A telefonom Factory reset után végre bebootol, de vannak problémáim.
Az újratelepített játékok fele nem indul el, az alkalmazások szintúgy.
Telefonhívásnál elsötétedik a kijelző, mintha a fülemhez tettem volna.
A hívás kimegy, de befejezni nem tudom, mert sötét a kijelző.
Proximity Sensor probléma?Lássatok el hasznos tanácsokkal legyetek szívesek!
Lehet, hogy esetleg valakinek ismerős már a probléma. -
MAC72
tag
válasz
cappa72 #15301 üzenetére
Sikerült meggyógyítani a problémás telefonom!
Köszönöm a lelkes segítséged!!Továbbá hálásan köszönöm a többieknek is a segítő hozzászólásokat!
A factory reset segített. A telefon újra működik.
No azért nem probléma mentesen.
Próbaképpen feltelepítettem pár játékot. Csak egyszerű, kisebb terjedelműekre kell gondolni.
Sajnos mindegyik rögtön kilép, nem indul.Jó hír viszont, hogy számítógéphez csatlakoztatva látom a belső SD tárolót is, így simán le tudtam a gépre menteni a a factory reset előtt készített mentésem.
Ezt a mentést is vissza tudom állítani, de akkor ugyan úgy nem indul el a telefon, mint eddig.
Sajnos a mentés egy hibás állapotról készült, ami miatt a hibát is vissza állítom.
Tehát ez az út nem járható. Ha ki tudnám deríteni, hogy milyen hiba, esetleg játék vagy alkalmazás okozta a defektet, akkor esetleg orvosolható lenne a mentésem.
A factory reset nem bántotta a belső tárolót, ezért rajta maradtak azok a mappák fájlok amik a programjaim, játékok egyebek részei voltak.
Régebben, amíg működött a telefon app2sd alkalmazást használva sok mindent átmásoltam a belső sd-re.
Ha ezt a belső tárolót leformázom, akkor a fent említett telepítési problémáim megoldódnak?
Vagy valami mást is tennem kell? A recovery menüben van egy delete cache data menüpont (ha jól emlékszem valami ilyesmi) Ezt a törlést is meg kell tennem? -
MAC72
tag
válasz
cappa72 #14948 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Minden fontosabb adatot pótolni tudtam, ezért már nem próbálkozom a mentés kimásolásával.
A munkám miatt kissé elfoglalt voltam, ezért félre is kellett tennem a problémát.
Amit írtál, az sajnos nálam nem hiszem, hogy működne mert gyári recovery van a telefonon.
Abban pedig nem találtam usb debug módot.
Az sdk kezelése is távol áll tőlem, még nem volt dolgom vele.
Bár amit írsz, csak félig kínai nekem de mégis bonyolultnak hangzik.
Mindjárt megpróbálom az egyszerűbb megoldást. Factory reset. -
MAC72
tag
válasz
cappa72 #14932 üzenetére
Most értem nemrég haza, a délutáni próbálkozásaim most tudom csak folytatni.
Próbálnám kimenteni a megcsinált mentésem, amit a belső tárolóra tett a telefon és nem a külső SD-re.
Sajnos nem találtam még megoldást arra, hogy hogyan láthatnám windows7-re kötve azt a mappát,
amiben ez a mentés van. -
MAC72
tag
válasz
hevizms #14891 üzenetére
A fekvő nyitott hasú robot hasán lévő piros felkiáltójeles háromszög normális jelenség,
vagy valami komoly hibát jelent?Belépve a recovery menübe a backup user data menüpontba lépve tudom gondolom
lementeni a mostani állapotot, adatokat.
Ha ezt megtenném (mert szeretném), akkor ezeket az adatokat az általam beletett 8 gigás SD-re
fogja menteni alapból, vagy ezt nekem kell meghatározni?
Logikusnak tűnik, hogy egy külső adattárolóra kell menteni.
Sajnos tényleg semmi gyakorlatom nincs ebben.
Esetleg az SD kártyán mappát is létre kell hoznom neki, vagy minden automatikus.
Szóval a lényeg, hogy el tudom rontani, vagy rém egyszerű a dolog?A gyári romnak utánanézek. Valahol csak be lehet szerezni.
-
MAC72
tag
válasz
cappa72 #14887 üzenetére
Fekvő zöld robot nyitott hassal.
Piros háromszögben felkiáltójellel.
Ennyi jött be. Esetleg rosszul csinálom?Hangerő fel gombra előjött a menü.
Az újraindítást választottam, de a helyzet változatlan.
Bejelentkező zene, boot animáció android felirattal és ennyi. Innen nem jut tovább. -
MAC72
tag
válasz
cappa72 #14885 üzenetére
Köszönöm a tanácsaid!
Este ki lett kapcsolva a telefon. A reggeli bekapcsolás be van állítva, ezt szépen meg is tette eddig.
Éjszaka viszont szükség volt még rá, ezért be akartuk kapcsolni, de a bootolás megáll.
Elhangzik az ilyenkor szokásos zene is, de csak megy az animáció és nem áll fel a rendszer.
iPhone használó voltam eddig azt értem is, de ez az android teljesen ismeretlen nekem.
Ezért még mielőtt valami hülyeséget csinálnék, inkább kérdezek.
Kikapcsolni csak úgy lehet ebből az állapotból a telefont, hogy kiveszem az akkut.
(különben addig menne amíg le nem merülne)
Amit írsz, az számomra ismeretlen terület.
Semmilyen mentésem nincs. A telefon érintetlen, mindössze játékok, telefonszámok, egyéb appok lettek telepítve rá.
Tehát a bekapcsológomb és a hangerő fel együttes nyomásával elő kell jönnie egy menünek? -
MAC72
tag
Valaki az én problémámra adna tanácsot?
Nem bootol be.
Hálás lennék minden segítő ötletért! -
MAC72
tag
Segítséget kérnék tőletek!
Bedove X21 telefon bekapcsoláskor nem jut tovább az Android feliratú boot logónál.
A bekapcsoláskori zenét is lejátssza, de aztán nem jut tovább.
Töltésre reagál, akksi animáció megy.
Mit lehet tenni ilyenkor?
Nem lenne baj, ha a rajta lévő adatok megmaradnának. Van erre valami esély? -
MAC72
tag
válasz
Ghostdog77 #13863 üzenetére
Köszönöm az infókat!
A szilikon tokot hol vetted?A ZOPO ZP300+ volt a másik kiszemelt, épp a vékonysága miatt választottam inkább az UMI X1-et.
Írhatnál pár tapasztalatot, jót és rosszat, ha van ilyen. Elégedett vagy vele?
Akku hamar merül? (elég kicsi van benne) A nagy felbontású kijelző miatt nem érezhető esetleg lassulás?
Elbír a proci vele? Az érintőfelület tényleg edzett üveg?
A lányomnak vettem nemrég egy Bedove X21 telefont, szerintem gyönyörű kijelzője van annak is.
Egy Galaxy S3 mellé raktam, nem kellett szégyenkeznie.
Pedig nem írták, hogy IPS lenne.
Az UMI kijelzője tényleg olyan jó, ahogy mondják? -
-
MAC72
tag
UMI X1-hez van magyar nyelvet tartalmazó ROM?
(vagy csak az etotalk-nál van?)Ha valaki tud erről valamit, kérem írja meg!
Bocs, közben nem olvastam vissza figyelmesebben.
Ghostdog77: Köszönöm az infót!
A magyar nyelv teljes értékű, vagy valami fordítóprogramos buhera megoldás? -
MAC72
tag
UMI X1 telefont szeretnék venni.
Lehet ezt a telefont már rootolni? Illetve van-e magyar nyelvet tartalmazó ROM hozzá?
Az etotalkon láttam csak eddig magyar nyelvvel, plusz pénzért.
A Minideal-en most nagyon jó áron kínálják. -
MAC72
tag
Tegnap kibonthattam a Minideal-től rendelt csomagom.
Bedove X21 telefont rendeltem a lányomnak karácsonyra.
Még nem rendeltem kínai telefont. Meglepően jó minőségű, szép kidolgozású telefon.
A kijelzője pozitív csalódás, nem vártam ilyen színeket, kontrasztot, fényerőt, betekintési szöget. (pedig nem IPS)
iPhone-t használok, mégsem tudok rosszat mondani rá. (főleg az árát figyelembe véve)
Az android rendszer számomra teljesen idegen. Bele kell tanulnom. Angol nyelvbeállítással érkezett,
de van benne magyar is. Play Áruház van, működik.
Kínai alkalmazásokat nem találtam benne. Azt nem tudom, hogy rootolt-e, nem értek hozzá.
A telefon gyors, öröm vele böngészni, hamar tölti az oldalakat. Wifi erős, teljesen jól használható.
Ha lesz időm kicsit foglalkozni vele, akkor ha kéritek teszek fel képeket.
A telefonnal a dobozában érkezett két akku, egy füles, egy EU töltő, USB kábel, egy bőrtok, használati utasítás (kínai nyelvű), egy képernyővédő fólia. Ja és a telefonon is van egy teljes értékű fólia.Egy kérdés: beletettem egy MicroSD kártyát a lányom régebbi telefonjából, de hibásnak érzékeli a telefon
a kártyát. Ez a probléma orvosolható, ha a telefonnal leformáztatom a kártyát? -
MAC72
tag
válasz
Sz.Tamás #13017 üzenetére
Köszönöm!
Hajlok az UMI felé, mert vékonyabb.
Az üvegre vonatkozó kérdésem az UMI miatt volt. Tudom, hogy a ZP300+ üvege nem áll ki a síkból.
Példaként linkeltem is egy képet róla.
Az UMI üvege érdekelt, mert mint a kép is mutatja, ennek bizony nincs síkban a kerettel a felülete.
motocoder kolléga már sikeresen hozzájutott egy ilyen készülékhez, ezét kérdeztem volna tőle, hogy
mennyire látja negatív tulajdonságnak, hogy az üveg nem védett a keret által maximálisan. -
MAC72
tag
válasz
motocoder #12940 üzenetére
Hajlok rá, hogy a ZOPO ZP300+ és az UMI X1 közül végül az UMI-t válasszam.
A vékonysága ami jobban tetszik a ZOPO-val szemben.Mit értesz pontosan azon, hogy "-az akkumulátornál van egy kis rés
jobb és baloldalt" ?
A hátlapi kivágásra gondolsz ami azért van, hogy le lehessen venni a hátlapot,
vagy nem tökéletes a hátlap illeszkedése?
Vagy az akkumulátor lötyög a készülékben?
Jól látom az eddig fellelt képek alapján, hogy az érintőüveg kicsit kiáll a
telefon (a keret) síkjából?
Ha így van, ez könnyebben vezethet az üveg sérüléséhez.
A széle, a sarka védtelen.
A ZOPO ZP300+
üvege nem áll ki a síkból. Ez a részlet érdekelne. Tudnál erről képet csinálni?
Az üvegfelület a leírás szerint AGC edzett üveg. (Vajon mennyire igaz ez?)Örülök, hogy végre van itt valaki, aki tapasztalatokkal tud szolgálni
ezzel a telefonnal kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autós topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged