Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
veterán
válasz baalco #41627 üzenetére
Hagyjuk már ezt az aGPS pro-kontra vitát!
Aki akarja, használja, aki nem akarja, nem használja.
A kedvencem az tényleg ez a külföldi dolog. Ha külföldön kell, akkor első alkalommal majd sokat vársz (kikapcsolt aGPS-szel), utána meg úgyis meglesz pár napra a műhold helyzete, nem kell megint sokat várnod. Vagy ha autóval mész ki, akkor meg már tudni fogja a készülék a holdak helyzetét.
Amúgy sem az a lényeg benne, hogy használd-e az aGPS-t, vagy sem, a felvetés a mobilnetre vonatkozott. Van, aki használ mobilnetet, van, aki nem. Számomra elképzelhetetlen egy okostelefon mobilnet nélkül, de én már 8 éve használom ezt a telefonjaimon - persze nem is vagyok mai csirke...
Azt is megértem, aki pl suliba jár és otthon van wifi, szórakozóhelyen van wifi, suliban van wifi, nem akar erre költeni. (Vagy legyen az a munkahelye, nekem mindegy)
A lényeg: ha van net, akkor kevesebb lesz ezzel (is) a vesződséged, ha nincs nett, akkor lassabb lehet ezzel a navigálás. Ez ugyanolyan parttalan, mint az, hogy 4" a jó méret vagy 5,7". Azon gondolkodjatok, nektek mire van szükségetek, ne arra figyeljetek, hogy a gyártó mit mond, mi kell, mert ő csak eladni akar.
Az meg végképp zsákutca, hogy egy-egy példát hozunk fel valami ellen vagy mellett, ami ennyire felhasználófüggő.Egyébként meg az alap témához képest ez OFF
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
hungobungo
senior tag
válasz baalco #32919 üzenetére
Hagyjál már az MSM7227T procival , aki ilyen szart vesz főleg ennyiért, annak elvből nem segítek
Mediatek és annak minden manifesztációja az egy és igaz Isten, mi abban hiszünkQQ Messenger: 1952850816 *** Chigontech, egy megbizható Aliexpress kereskedő: http://www.aliexpress.com/store/1153179
-
GIJoe
addikt
válasz baalco #16365 üzenetére
hehe ebben van valami, viszont akkor már inkább rendeljek egy kínai walkie talkie-t, amit nem érdekelnek az EUs szabványok: pl:
Ez a G3as akkus téma is olyan mint a PCk tápja, ami minőségi abban van agyag, vagy akár a szigetelések.
Lehet neked 10 codegen tápod is, de 1 egy FSP, Chifi, az táp... Vagyis másnak nagyon szívesen, eladásra -
-
Dominó85
addikt
válasz baalco #15310 üzenetére
Elhiszem. A lényeg, mint ahogyan Bagira01 is írta, hogy az áraik sem a legjobbak és olyanért kérnek plusz pénzt, ami még csak nem is közel tökéletes. Azért volt szükség a kemény beírásomra, hogy aki itt akar G3-at venni és az EtoTalk a kiszemelt webshopja, az vegye észre ezeket az apró simliket, ami az EtoTalk-nál van.
Drága viralmind, szerintem még OFF-ba se írjál ilyet. Nem mindenki tud angolul és így a magyar nyelv tök jól jön neki. Vannak olyanok, akik ha megszakadnak se tudnak nyelvet tanulni, mert nincsen hozzá érzékük, vagy éppen kedvük. Nem utolsó sorban magyar emberek vagyunk. Én spec nagyon büszke vagyok erre és tartom a magyart éppen annyira mint más nemzetet és elvárom, hogy magyar nyelven kommunikáljon velem a készülék, ha lehetséges. Az ilyen flame keltő offolásoktól tartsuk tisztán a topikot. Köszönöm.
Sanyesz. +1
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz baalco #15306 üzenetére
Én azon akadok ki, hogy egy gányolt vacakért elkérnek 5USD pluszt holott itt a fórumon teljesen ingyen leszedhető a minőségi fordítás. Szerinted miért ebbe a fórum topikba írom a problémámat? Mert nagyon sokan ajánlgatják itt az EtoTalk-ot a G3 vevőjelölteknek, az egekig magasztalva a már előbb minősített EtoTalk magyaros részt! Ez a gondom. Aztán meg majd jönnek ide sírni, hogy nehéz a CWM-et feltenni az EtoTalk-os G3-ra, nehéz a JB-t ráfrissíteni és ... nem egészen magyar ez a rom. Csak míg 20 ember zsírozza és fényezi az EtoTalk-ot, addig egyedül én vagyok aki ki merte nyitni a száját, hogy hoh-hóóó... nem eszik olyan forrón a kását.
* Péter - 06302461862 *
-
-
b0bcat
addikt
válasz baalco #13248 üzenetére
Az angol nyelvű Wiki oldal így nevezi ezeket a technológiákat ("location service"-eket):
- Wi-Fi Positioning System
- cell-site multilaterationvagy a kettő keveréke:
- hybrid positioning system
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
LámaZ
addikt
válasz baalco #12259 üzenetére
Számtalanszor elmondtam már, de elismételem:
1. Én a Dealextreme-ért a kezem a tűzbe teszem. Kaptam tőlük gagyi LED-lámpát, például, de mindig megjött a cucc. Ha sok bigyót rendelek, akkor felosztják, ami raktáron van azonnal küldik. Náluk amúgy PayPallal szoktam fizetni, de 3 (három) év alatt egyszer sem kellett reklamálnom. Képesek egy 4 dolláros cuccot is külön levélben elküldeni INGYÉRT!
2. Az Aliexpressen is működnek a garanciák, emellett jól meg kell nézni az eladót, milyen visszajelzések vannak róla.
3. Fontos kérdés következik!
Mennyit adjunk a postásnak???
Én 200 ft-ot szoktam adni per csomag. Volt persze olyan is, hogy nem volt apróm, de köv. alkalommal pótoltam. Legutóbb már 2 kézbesítés után "tartoztam", de adtam neki egy ezrest a jövőbeni újabb két csomagra is. Remélem nem tűnik el a ködben.
200 ft-ban szerintem meg kellene itt állapodnunk. Nem sok, nem kevés, de annál többet senki ne adjon, mert elrontjuk őket. Jó?Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
válasz baalco #10270 üzenetére
Igen, sajnos egyesek kezdik kisajátítani a topikot, és magán üzenőfalnak használják.
Annak még van értelme, hogy a szállítás gyorsaságáról, egyes webáruházak megbízhatóságáról közérdekű infókat is közzétegyünk, de csak ebből fog állni az egész topik, hogy XY-nak sippelték (sic!) őszutó havának 38. napján a telóját, és jujj, de jó, 16,5 nap múlva meghozta a postás a RN12313211CN küldeményt, bár a kutya megugatta a postást?... Most komolyan, kit érdekel ez?Közben, az ember olvas máshol olyanokról, hogy az Ericsson kamerafejlesztői „rovaroptikával” kísérleteznek stb. stb. de már nincs kedve itt megosztani. Kinek?
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
kugli81
aktív tag
észre képzeld a one x a dual simes azt vettem csak nézegetem ezeket mi igaz belölük azaz akkor ha 1 simes akkor tudhatja ezeket valóban?
Tudok olvasni csak ha kérdez valaki valamit technikai dolgot pl rootolás akkor semmi info vagy beszól mindenki a másiknak .Köszi a választ akkor megyek az egykártyás simes one x topikba....A lényege amúgy az lett volna ,hogy oda van irva 16gb ,de az external sd card nál van a képen azaz nekem úgy tünik itt is kamuznak ennél a telonál a kinaiak azaz egy 16gb os sd kártya van benne....
[ Szerkesztve ]
Gigabyte p35ds3,6750@3,4ghz,inno8800gt,logitech z-5500,kingmax2x1gb 1066mhz....
-
tibcsi99
csendes tag
Háát.. Képernyő 3,5" (320x480px), 832 MHz proci (gondolom ARMv6), 512 MB rom, 1300 mAh aksi... Képernyő kicsi, lassú a proci, ha ARMv6, akkor talán picit jobb az MTK 6573-nál, az aksi meg nagyon-nagyon kevés..
Belépőszintű androidos készüléknek is épp hogy csak elmegy.Azt nem értem, hogy mért nem képes egy jó márka végre egy jó középkategóriás dualsimes készülékkel előálljon? (Felsőkategóriásról ne is beszéljünk, az olyan árban lenne, hogy nem sokan vennének)
Na de nembaj, jönnek a kínaiak az MTK6575-el szerelt készülékekkel.
És ahogy olvastam, az Mediatek tervei szerint őszire lesz 1,5GHz-es proci, jövő év elején pedig dual-core!szerk: bővítve
[ Szerkesztve ]
-
BlackPriest
őstag
alaplapgyártók meg kb az összes vas gyártója a saját tesztjén valahogy mindig a sajátját hozza ki győztesnek
de hogy ON is legyek, lassan feltöltődik a g1345-öm és megkapja az uccsó frissítést, majd szépen ráköltözök 8)
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
FeZ...
aktív tag
-
-
Lacyka
aktív tag
az, csak vigyázz vele, könnyen letörik a töltőcsatija.
Páromnak van 1345-e, hát 2 hónap alatt le is törte.
speedshop, válasz nem garis javítás, alaplapcsere 48ezer. Úgyhogy felejtős.a 650mhz+400mhz, ui. dual core-s. a gigába meg egy 800mhz-es single core qualcomm procc van.
a 6573-as mtk jobb és újabb.^.^
-
jFox
addikt
Köszi, már irtam nekik, csak még nem válaszoltak. Ami érdekes, hogy kértem tacking szolgáltatást, de nem adtak tracking numbert.
kukko : Igen sajnos elég húzós ára lesz. Ha jól olvastam valahol akkor az ázsiai piacra szánják. Gondolom ha lesz európai modell abban mind a két sim GSM-es lesz.
--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
baalco
tag
Sziasztok,
egy jó hírt osztok meg veletek: egy külföldi fórumon más is említette ezt a problémát (3G opciót nem lehet sim1-en beállítani, további részleteket korábban már leírtam, tessék visszakeresni).
Kapott a Gigabyte Support-tól egy .apk file-t, amit lefuttatva megoldotta a dolgot. Erre felbuzdulva én is írtam megint a Supportnak és én is megkaptam a progit, amit gyorsan felraktam és lefuttattam.
És tényleg működik!!
Megint be lehet állítani a sim1-en is a 3G netet.Így, hogy ez is megoldódott bátran tudom mindenkinek ajánlani a Gigabyte G1345-öt.
-
tomosny
csendes tag
Te probáltad a Bluetooth-tot? Mennyi a max sebesség PC és a telefon között. Ahogy számolgattam max bluetooth 1.0 az adatátvitel, pedig 2.1 simán vinnie kellene. Autókihangosítóval tesztelted. Nekem nagyon torz a beszélgetés, néha nem csatlakozik másik eszközhöz hiába van beállítva az automatikus kapcsolódás.
-
tomosny
csendes tag
Nagyon lassan haladok a kicsikével. A héten ügyeletes vagyok, egyszerüen nincs rá idöm. csak néha fél óra.... Egyenlőre SIM kártyát még be sem tettem. Jelenleg telefonkönyv konvertálót keresek, hogy a 2 nokiámról áttudjam hozzni a telszámaimat. Nekem egy név alatt több szám is szokott lenni.
Képernyős dolog ez azért gáz, hogy bekapcsoló gombot kelljen nyomkodni.
Firmware frissitést te feltetted? van értelme?[ Szerkesztve ]
-
GBRDVD
tag
Gondoltam, hogy jogos, mert ugye a szabály, az szabály... (Bár szerintem kicsit álszentség, mindenki használ warezt, az is, aki töröl, de ebbe ne menjünk bele, mert messzire vezet...) Csak az bosszant, hogy nyomtalanul eltűnik valami, és csak abból lehet rájönni, hogy foghíjas a hozzászólások sorszáma. Rejtély, miért nem oldották meg úgy, hogy pl. "ez a hozzászólás warez, stb, akármi miatt törölve".
-
GBRDVD
tag
ooops, eltűnt pár hsz-em, sejtem miért, vettem az adást..
Én viszont egyáltalán nem értem (sohasem értettem) ezeket az önkényes törléseket. Miért tűnik el egyáltalán bármi is? Felnőtt emberek vagyunk, egymás számára fontos, vagy fontosnak vélt információkat osztunk meg. Nem játszunk, trollkodunk, vagy káromkodunk... Várom az illetékesek válaszát: ki, mikor, mit, és miért törölt. Valamint ki, mikor, mit, és miért fog újra...
-
tomosny
csendes tag
Nekem a traffic couter-t ajánlották, hibátlan, jól számol.
Egyenlőre nem jöttem rá, h eltelik 1 perc vagy amennyit beállítok, akkor elsötétül, de csak bekapcsoló gombal lesz megint aktív plussz képernyő zár van rajta. Hol tudom beállítni,h ne kelljen bekapcs gombbal szarakodni.
-
gtr323
tag
A Gigabyte honlapján is ott van a specifikációnál:
"Cautions of Usage:
1. Only ONE SIM card exist at one time when making phone call or internet browsing."
ROM frissítés nem fog érni sajna semmit. Én emiatt szabadultam egy hét után a 1310-től, az is ugyanígy működött.
[ Szerkesztve ]
-
Bitlisz
aktív tag
Normális töltőt érdemes hozzá venni, én pl vettem egy Nokia AC-10 töltőt, ez 1200mA-t tud szemben az 500mA-el amit kaptam ehhez a ping-pong ütő telóhoz (HDC-Z710) adtak.
Meg mivel nem szoktam kihúzogatni a töltőt...és a kínait valahogy nem hagynám ott éjjel-nappal...
Nomeg egy kb 15 centis USB kábelt tartok magamnál a munkahelyemen -
baalco
tag
*** update ***
Netezés közben (sim1 a default adatkártyám) befutnak a hívások (ha sim2-t hívják, az is sim1-re jön be, mert át van irányítva), hívás befejezése után megy tovább a böngésző
Tehát a tegnapi "nemelérhetőség" oka: arra az időpontra esett, amikor a Marketről töltöttem le a Mérges Madarakat.
Tanulság: normál netezés közben semmi gond a hívásokkal, viszont ha nagyobb letöltés fut, azt nem szakítja meg a hívás miatt!!Persze tovább próbálgatom a lehetőségeket (pl. wifi-s letöltéssel mi a helyzet)
-
GBRDVD
tag
http://www.gigabytecm.com/Eng/ProductOview.aspx?pid=96
Itt tudsz ROM-ot update-elni, szept. 14.-én jelent meg új. -
GBRDVD
tag
Rendben, köszönjük. Én is a Speedshopból jövök, de a G1345 nincs kiállítva, csak a G1310 és a G1315. Azokat nézegettem. Nekem is azt mondták, hogy a 45-ös már tudja a dual activ-ot!
Csak azért nem vettem még meg, mert a 70ezres árat sokallom érte... Mondjuk nem hiszem, hogy lejjebb fog menni, mert a G1310 már 1-2 hónapja stabilan 60000 Ft, a G1315 pedig 65000 Ft. Ez meg 70000. Az az igazság, hogy ezért az árért bőven lehet komolyabb készüléket venni (főleg a kijelző tekintetében), de ugye nem duál simeset... Mondjuk a nemlétező ViewSonic v350 80ezréhez képest a 70ezer kifejezetten baráti...
Várjuk a beszámolókat.
-
GBRDVD
tag
Megérkezett volna, amire vártunk??? Ez egy épkézláb konstrukció, az adatok alapján!
Hónapokat vártunk a korábbi Gigabyte gSmartokra, erre minden előzmény nélkül már kapható is egy új? Erősebb procival, több rammal, 2.3 Androiddal, Magyar nyelvvel, jobb akksival, stb? Ráadásul magyar garancia. Úgy néz ki, a Gigabyte belehúzott!
Véleményt kérnék valaki hozzáértőtől a Qualcomm MSM7227-T @ 800 MHz prociról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest