- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁrPi2
senior tag
"Eszméletlen, hogy mekkora feneket kerekítesz az egésznek."
Hohohó! Ha mostan klubunk ez a blogtársaság egy szép díszes oklevélben szabatosan szaknyelven megírná
mennyit küzdött pmikllóska hogy szép és jó legyen az ajándék akkor drága édesanyja talán könnyekben törne ki Szenteste!! -
ÁrPi2
senior tag
Én a napokban IMEIinfót az alábbiban találtam :
Az mtkdroidtools-nak (ami ugyebár valóban nem "andriod app" hanem "windóz szoft") van egy"phone information" füle amelyen alul elvileg kiírja az IMEI 1 és IMEI 2 számokat.
Ezzel ugye meggyőződhetsz ha volna kétséged hogy neked is két imei-d van
Az én első duálsimes telefonom valahol a tengereken hajózik még.
Az általad linkelt app leírásában van persze a napi tapasztalati igazság:
Unable to select SIM card ID when make a call on phones with Dual SIM cards.
> Android SDK does not support Dual SIM cards. So, I have no way to solve this problem until Google release new SDK which supports Dual SIM cards. -
vsgaborr11
tag
Az IMEI-vel azonosítod végeredményben a telefonod a szolgáltató felé, hogy nem lopott. Mivel ha több SIM kártyával használnál egy IMEI-s telefont egy időben, akkor hamar a szolgáltató fogja magát és lelockolja a GSM hálózatról a telefonod.
De aztán lehet hogy a sárkunyhóban Shenzhen vicceskedtek csak a srácok, ki tudja. -
Sir Riccio
addikt
Tényleg egy IMEI-számom van, de azt mindkét SIM használja.
Egyszerre csak egy. Ha két SIM azonos IMEI-vel lenne feljelentkezve a hálóra, egy időben, igen valószínű, hogy az adott IMEI feketelistára kerülne, mivel a rendszer nagy valószínűséggel IMEI módosítást feltételezne ami ugye lopásra/visszaélésre enged következtetni.A tizedmásodpercenkénti váltás sem oldja meg azt a problémát, hogy beszéd/mobilnet közben a másik foglalatban lévő SIM inaktív hiszen akkor a beszéd/mobilnet is tizedmásodpercenként megszakadna. Amit Te szeretnél ahhoz két GSM adóvevő kell(ene) az pedig sokat fogyaszt, helyigényes és nyilván drágább is. Nem hiszem, hogy szoftveres akadálya lenne a dolognak.
-
ÁrPi2
senior tag
Nadehát miért reménykedsz abban hogy csak szoftver (akár (android)rendszerszintű driver) korlátoltság az oka hogy annyi annyi duálsimes készülék csakis single-active módban üzemel??
Szép szép hogy eme fórumon jelenlévő fejlesztőkben bízol, de azért mégis...
Olyan persze a pletykák szerint létezik, hogy a windowsphone8-as készülékek mindegyikében van például FM rágyijó és még valami más (csak nem ugrik be mi még) de a micro$oft még annak (az eszköznek) láthatatlansága mellett kibocsátotta a csudajó wp8 rendszerét.
-
orkester
őstag
Én a Djuice reload netet használom egyelőre. Itt is 2E Ft 500MB, vagy 4E 2GB, de 45 napod van felhasználni. Viszont ha nem használod annyit akkor az 5Ft/MB szerintem elfogadható és nincs fix havidíj.
Ha meg van otthoni net/tv stb. előfizetésed, akkor általában a szolgáltató ad normális mobilnetet is korrekt áron, pl. nálunk a Diginél 1GB 1500Ft, 2GB 1900Ft. -
ÁrPi2
senior tag
Van albinolynx -nak root-ja (itt írja), csak egy ilyen bonyolult módon az mtkdroidtools (meg flashtool) segítségével full rom backupot akar kiismerni
-
Bagira01
veterán
Milyen lényeg volt elmondva és ki szerint az a lényeg? Itthon elég szar a szolgáltatói kínálat, csak mindenféle 2 éves tarifahűséges 10k feletti előfizetéssel lehet normális áron telefont venni, amit meg nem mindenki akar. Nyomkövetés fórum, hogy jön az ide? Engem sem érdekel, hogy te mit gondolsz, nem is neked írtam. Fastcardtech elég nagy webshop. Itthon is van ilyen átbaszósdi, meg elírás, csak itt ált. nem utalod el a pénzt. Visszautalták semmi gond, csak ez nem elírás volt hanem egy kis kölcsön a webshopnak, jól megjátszva...
-
ÁrPi2
senior tag
Hát tableten jobb (a skype-video)??
Itt azt írják (Concorde TabOne teszt) nem jobb hanem patch-et kell hozzá keresgélni hogy fusson egyáltalán...
-
pmikloska
aktív tag
-
hun_gery
aktív tag
-
b0bcat
addikt
"Az a-gps-hez nem kell gps-vevő."
Itt nem ezt írja. Idézem: "Assisted GPS, generally abbreviated as A-GPS or aGPS, is a system that can under certain conditions improve the startup performance, or time-to-first-fix (TTFF), of a GPS satellite-based positioning system." Vagyis egy olyan rendszer, ami segítheti a GPS indulását (jel-találását).
A fateless kolléga által linkelt MA írásban ez áll: "A kiegészítő GPS (Assisted GPS, röviden A-GPS vagy aGPS) talán az egyik legismertebb, hiszen számos mobiltelefonban, PDA-ban és egyéb hordozható eszközben megtaláljuk. Azonban sokszor hibásan értelmezik, vannak, akik szerint ez egyfajta „butított GPS”, illetve sokan a GPS helyettesítőjét látják benne. Ezek mindegyike hibás feltételezés. Az A-GPS ugyanis a GPS segítője, elsősorban a pozicionálás idejét gyorsítja fel jelentősen."
Nem lehet, hogy a Nokia 5800 XPressMusic készülékben igenis van GPS (csak abból a jobbik, az "assisted" fajta)? Honnan tudjuk biztosan, hogy ebben a Nokiában nincs GPS gyárilag?
Nem lehet, hogy azzal kevered, hogy egyes, GPS-szel tényleg nem rendelkező mobilok (pl. Samsung Star) tudnak cellainformációk alapján pozíciót megtippelni (néha egészen jó közelítéssel)?
-
Mikuland
tag
Gratula hozzá!
Ez pont az enyém dual core verziója. Asszem hevizms kollegának volt ilyenje, még Én is ácsingóztam érte.
Sajna a matatásban nagyon nem vagyok otthon, az "XDA"-n ( vagy, hogy írják ) megtalálható a fóruma és elég sok romot gyártottak már hozzá.
Engem fólia érdekelne hozzá, gondolom a Note-ra való jó erre is. -
Sanyesz.
őstag
Nekem is éppen ilyen van, a tablethez használom, meg kirándulásra. Kb. fél éves, meg vagyok vele elégedve. Az akksija simán kibír egy egész napot.
Csak a hozzá mellékelt "Data logger" szoftver használhatatlan. Emiatt én a GPSbabelt használom, azzal tényleg le lehet menteni az "utat". -
b0bcat
addikt
LámaZ: Szerintem félreértettél. Nem az a kérdés, hogy honnan kap majd áramot az akku, hanem az, hogy milyen "foglalaton" keresztül tudom az okostöltővel tölteni. Ehhez kellene egy olyan adapter, amely az egyik végén a telefon akkuhoz kapcsolódik, a másik végén pedig a töltőhöz (ehhez mindössze egy (+) és egy (-) vezeték kell).
oris: Köszi a tippet!
Sir Csimbók: Ennyiért egy próbát megér, nem?
-
LámaZ
addikt
Egyébként az ember örül, hogy megvesz olcsón ilyen kínai kütyüket, aztán kiderül, hogy még ez is jó lenne hozzá, meg az is... és soha nincs vége.
A ledes lámpákkal is így voltam: először vettem simát, aztán ma eljutottam oda, hogy a nappaliba mozgásérzékelős ledeket tettem. Tisztán olyan, mint az Űrodisszeia.
A barinőm szerint ez már betegség. :-) -
pmikloska
aktív tag
Ok, de látod, hogy nem akarják. Én sem szeretem, amikor a fórum fele a postai dolgokról beszél, de ez van.
Most is kiírtam, hogy közérdekű, de aki azóta ide írt, azoknak a fele simán átsiklott rajta, pedig mennyibe telt volna egy új sorban a kérdésekhez is hozzászólni... -
pmikloska
aktív tag
Először én beleszerkesztem a megfelelő helyre/formában, aztán kérem majd én a kirakását, eddig is így volt.
Viszont kérek mindenkit, hogy előbb tárgyaljuk meg, hogy akkor most kell-e a mi első hsz.ünkbe ez, vagy aki akarja megtalálja úgyis az új topicot, a többiek pedig itt beszélnek róla. Én személy szerint nem bánnám, ha a mindenféle postai infókat tényleg nem ide illesztené be az ide látogató, de én csak egy vagyok a sok közül, úgyhogy írjátok meg egyértelműen, hogy mi legyen!
-
BigBear
senior tag
Köszönöm az épületes hozzászólást. Lehet, hogy TE sz@..d a pénzt, de sokan mások nem.
Kérdeztem valamit, szerintem értelmesen, amire érkezett is normális válasz, a tiédet kivéve.
Mellesleg rohadtul nem izgat, hogy egy hónap, egyszerűen csak az érdekelt, hogy másnak is így jön-e a megrendelt cucca.
Mindenki másnak köszönöm szépen a választ. -
peter76bp
aktív tag
A fő gond, hogy mostanában csak buta programozó van előkészítő nélkül és ennek következménye a rengeteg hadilábon álló szanaszét patchelt program minden cégnél.
Viszont legalább haladok is és megvan a jól telepíthető működőképes és stabilnak tűnő majdnem teljesen magyar ROM W3+-ra. Egyedül az SMS küldő app amit észrevettem, hogy angol maradt, azzal még küzdök. tesztelgetem még, aztán szerintem a nap folyamán közzé teszem, ha máshogy nem hát így angol üzenetküldő felülettel. Max rá lesz téve egy GoSMS
-
mikrofon
veterán
Ezek a töltő durranások a kínai olcsó töltők tulajdonsága. Egy normális töltőben van egy olyan "elektronika" ami nem engedi, hogy a rákapcsolt eszköz túlterhelje, azaz a névleges áramerősségénél több áramot vegyen el. Ezekből a kínai csodatöltőkből ezt kispórolják. Így a túlhajtott töltőben eldurranhat egy kondi, vagy bármi más. Ezeknek van fémrésze, ami lerepülhet és olyan helyre eshet ahol zárlatot okoz a primer, azaz 230V-os oldalon, tehát lecsapja FI relét. Esetleg közvetlenül a tekercs ég el, ami szintén zárlatot okozhat, ha leolvad róla a szigetelés. Olyankor van nagyobb baj, ha a tönkremenetel hatására, a kimeneten a névleges feszültségnél nagyobb érkezik az eszközre és az eszközben nincs "túlfesz" védelem. Ilyenkor egy rossz töltő az eszköz tönkremeneteléhez vezethet!
-
hungobungo
senior tag
sajnos a kínai tabletekhez/telefonokhoz általában nem gyári töltőt adnak, hanem a legolcsóbb utángyártott 1$-os szart. Mindenképpen érdemes itthoni cucchoz kapott USB kimenetű töltőre váltani (az adatkábellel összekötve tölthető a legtöbb tablet/telefon).
Egy gond lehet, hogy a rosszul árnyékolt/ingadozó áramleadású töltőknél szellemérintést generálhat a gépeddel nem "kompatibilis", amúgy mással gond nélkül üzemelő töltő, vagyis megnyomod valahol és máshol is nyomást érzékel. Nem kell megijedni, másik töltőt kell keresni. -
Sanyesz.
őstag
"Megcsinálta, ingyen, nekem, mert finom voltam vele, és amúgy is van érzékeim a kínai kultúrához és mentalitáshoz, meg minden. TZehát, akinek ma a feiyu ROM-jában magyar nyelv van, az Nekem köszönheti."
Bástya elvtárs után szabadon: "Ne tömjénezze magát. Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység."
-
Sanyesz.
őstag
Nos, akkor most minek is tekintjük a G3-at??? ... mert én telefonnak vettem, nem fényképezőgépnek.
Egyetértek azzal, aki azt mondja, hogy ezeknek a kütyüknek csak sokadik rangú funkciója a fényképezés. Csodálkoznék, ha valaki egy nyaralást telefonnal fényképezne végig.
Egy ilyen optika nagyságrendekkel gyengébb képet készít 8 MP minőségben, mint egy ugyanilyen felbontású "igazi" obival szerelt fényképezőgép.
Nem tudom, talán javaslom a fejlesztőknek, hogy gondolkozzanak el azon, fényképezőgéppel is lehessen telefonálni. Ha már fordítva lehet... -
GIJoe
addikt
Mert ez érintetlen nyers videó, a Youtube konvertál baromság oda tölteni minta videót.
Ne töltögesd a videót, senki nem kötelez rá, akit érdekel leszedni...
Észrevettem hogy hibás a link, de már lejárt a szerkesztési idő,
nem is fotóversenyre akartam jelentkezni, szívesen feltöltöttem -
-
mikrofon
veterán
Egy korábbi hozzáoszlásomban leírta, hogy aki felrakja a 3G-s cuccot, utána nem megy egyből, az APN beállításoknál lehet egy olyat kérni, hogy default értékek, ekkor megnézi milyen szolgáltatónál vagy feljelentkezve, majd az új telepített APN listából felülírja a régit és működik! Feltehetően Te a reset-eléssel azt a rész is "reset"elted, azaz beállította a szolgáltatódnak megfelelő adatokat az új listából! Ez valóban kimaradt a leírásból! Elnézést!
-
smkb
őstag
Ez nem android verzió kérdése, hanem platformé, van olyan dual simes telefon amin ez működik, csak más árkategóriában. A dual simes Galaxy S Duos, Galaxy S3 és Note 2 dual simes verziói is is dual aktívak, nem csak dual stand by. De más gyártóknak is vannak ilyenek. Az MTK6577/6575 nem képes erre platform szinten.
-
LámaZ
addikt
Megoldottam a problémát.
-
mikrofon
veterán
Különböző app-okat, és beállításokat helyeznek al a telefon ROM-jában.
Egyik megadja az EU-ban használatos APN beállítások. Ettől lesz 3G
Másik, megadja, hogy ne a kínai területnek megfelelő helyeken keresse a GPS-eket. Ettől talál elsőre GPS műholdat EU felett.
Harmadik pedig Google apk-okat és beállításokat telepít, mint play, google naptár, google névjegyzék, stb..., ill. mindegyikhez telepíti a szinkronizációhoz szükséges apk-okat is.Ez olyan eszközöknél szükséges, ahol eredeti kínai ROM van, rajta, ill. valami olyan MOD ROM, amiből ezek hiányoznak. Ha elolvasod a különböző MOD ROM-ok leírását, akkor ezeket a legtöbb tartalmazza alapból. Amelyik nem ahoz jön jól! A legtöbb androidos, dualsim-es, MTK procis eszközzel kompatibilis, és ki tudja még mivel.... Az is biztos, hogy a GPS beállító a LeWa ROM-okkal nem kompatibilis, de a másik kettő igen. De állítólag a Lewa ROM-ok nem ajánlottak, mert fontosabb azonosító adatokat, egy kínai felhőbe továbbitja, tehát adathalász
-
Psychonaut
veterán
Ezt remélem csak viccnek szántad, bár annak nem volt jó.
Semmiféle rongyrázás nincs, szerintem 65.000 forint annyira nem elszállt összeg egy telefonért, de még ha az is lenne, akkor sem kellene így minősítened. Ha nem tudsz segítő szándékkal hozzászólni, azzal nincs gond, de ilyen gunyoros és zsebben turkálós módon kérlek ne tedd.
-
orkester
őstag
Én most már az Aliexpressről fogok első sorban vásárolni, ha lehet, mert általában ott a legolcsóbb és "házon belül", nagyon gyorsan megoldják a problémákat, a pénz visszatérítést is rugalmasabban kezelik szerintem mint a Paypal.
Meg van értékelés és kuponok is rendszeresen. Tényleg...élt valaki a 30$-os kupon "játékkal" amit anno beírtam? Működött és bármire beváltható volt.
-
hungobungo
senior tag
Én az Eternal Team-mel szopok, másfél hónapja, hogy basznak küldeni egy tabletet, előtte persze, van raktáron, aztán meg: most kapjuk, aztán meg megjött de még teszteljük, aztán meg egy hónapja hullaszag. Felajánlottam hogy küldjenek más modellt, semmi. Indítottam dispute-et, utána érdekes módon egyből kerestek, megígérték, hogy a héten küldik ha visszavonom (ez volt egy hete).
A cégről:
Eternal Team -- 24Hours Shipping
97.7% positive feedback
29946 transactionSzóval mindegy, milyen nagy cég. Szerencsére aliexpress is visszatartja a pénzt, vagyis (bár még nem kellett) vissza lehet követelni. Ja és ajándékba kellett volna, határidőre... úgyhogy rendeltem másik cégtől, DHL-lel a rendeléstől számított 5. napon itt volt.
-
b0bcat
addikt
Köszönöm a választ!
Nos, megnéztem ezt az aliexpress-t, de megint arra jutottam, amire korábban: én ezt az oldalt nem értem. Ez nem egy "sima" webshop, ugye? Csak mert a "B930" keresésre ad egy csomó találatot, ráadásul az árakat tól-ig adja meg.
Rámentem erre a konkrét aloldalra. Ezeket találtam:
- Jó hír #1: Képernyő fotó van arról, hogy 4.0.4-es ICS van a telefonon.
- Jó hír #2: 2100 mAh-s akkut írnak (1500-as helyett, ami máshol szerepel adatként).
- Rossz hír #1: A telefon dobozán és védőtokján is azt írja, hogy "Galaxy SIII". Jól gondolom, hogy ha ezt meglátja egy finánc, akkor azonnal megy a "kukába"?!
- Rossz hír #2: Nem csak, hogy nem tudom eldönteni, hogy most 93 vagy 122 USD a készülék ára, de még minimum 14 USD-t kér szállításra, ráadásul ehhez a legolcsóbb HK Post légipostához 15-60 napot ír.Összességében sajnos csak jobban elbizonytalanodtam...
-
Sanyesz.
őstag
Nekem a tab-hoz van egy BT GPS vevő. Az kb. 8-10 órát bír. Szóval egy teljes napi (igaz autós) kirándulást simán végig track-elt. Majdnem pont ugyanilyen.
-
ztibor
senior tag
Neked nagyon jó hogy ennyi mindened van
Bár a Neteller ingyen adja a Net+ MasterCardot, azt olyanod van e? (mert pl nekem van olyanom is, meg 2 dombornyomott Visam, meg Skrill (Moneybookers) Mastercardom stb.
Amúgy nálam a mastercard nagyjából kilőve, mert sportfogadási/poker oldalakon korlátozva használható általában, még a Visa-ból is csak pár bankét lehet használni.
-
mikrofon
veterán
Ezt nem tudom, nem mappában találtam. Néhány felesleges alkalmazást akartam törölni RootUnintaller-rel és ott figyelt a listában, mint telepített alkalmazás. Sys jogokkal rendelkezett, így gondolom sys/app mapában volt, de ez csak tipp! Az jó kérdés, hogy benne volt már a ROMban, vagy én varázsoltam fel valamilyen szoftver telepítésével....
Az biztos, hogy minden back up-omat törlök és csinálok újat!
Van valakinek tapasztalata Androidos Vírusirtókkal? Esetleg tud valaki olyat ajánlani, ami kiszúrja az ilyen alkalmazásokat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- VoLTE/VoWiFi
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest