- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zebede
őstag
válasz
RVR400 #123051 üzenetére
De nem érted hogy pár készüléknél vannak ezek a gondok?
És van rá itthoni gari, adott a lehetőség a javításra.Hol bizonygatom hogy ez a legjobb telefon?
Olvasd már vissza egyet, ott is írja a kollega hogy pár töltés után megszünt az akksi kijelzés anomália.
GPS jó neki.Biztos láttál már pár telot, én is láttam, de Thor még a kezedben sem volt, úgy szarozod pár össze-vissza hozzászólás alapján.
Linkeld már be azt az olcsóbb de jobb telot, hasonló speckókkal, itthoni garival.
-
bostone
addikt
válasz
RVR400 #123033 üzenetére
A helyi lehetőségeim csomagküldésre viszonylag korlátozottak.
Első menetben a postán próbálkoztam, ahol levélként feladva 4400, csomagként 9000 fölött szállítják nemzetközi címre. Az eustock székhelye komárno, szlovákia.
Biztos az én fafejűségem, de nyugodtabb lennék, ha csomagként kezelnék, ezért tettem egy kísérletet a gls csomagpont szolgáltatással.
Ezt a helyi coop áruházban lehet (lehet?) megtenni. Kb 5900ft. A pénztáros ügyintéző néni, (nem vagyok fiatal, de a nagymamám lehetne) hallotta, hogy "lesz ilyen nálunk, de menjek már be az irodába, hátha".
Mondanom sem kell, az illető házon kívül.
Meguntam a visszaküldéssel járó procedúrát.
9000-et nem adok ki azért mert pár napig használtam egy 40000ft-os készüléket.
És tök mindegy ki, mit ír, hogy neki 3000-ért kínában van, ahol lakom 4400 legolcsóbban egy szlovákiai küldemény.Azóta használok droidot, amióta hivatalosan kapható az országban. A nagyobb brand-ek közül mindegyik megfordult nálam. Főleg a felsőkategóriát preferáltam. Tettem egy próbát a vernee-vel. Bizonyos szempontból elégedett vagyok a teljesítménnyel, ha a hiányosságokat orvosolni tudom (így vagy úgy), szívesen megtartom.
A scrollozásra mások is panaszkodtak, tehát többen vagyunk máshoz szokva.
A gps nálam teljesen halott. Több navigációs alkalmazással sem működik megfelelően. Extra alkalmazással is teljesen bizonytalan, ami elvileg rásegítene. Néha azt sem tudja melyik utcában vagyok.
Az akkukijelzés sokat finomodott.
Másnál a wifi-vel is gondok voltak, nekem stabil.
Amennyiben leszólásnak vélted a kínai vásárlással kapcsolatos megjegyzésem, akkor elnézést kérek. Csupán a vele járó kockázatot tettem mérlegre a saját lehetőségeimhez/elvárásaimhoz képest.
-
zebede
őstag
válasz
RVR400 #123038 üzenetére
Én használok egy ilyen készüléket és folyamatosan követem mindkét Vernee Thor topikot, van mondjuk 3-4 ember aki panaszkodik.
És melyik telefonos topikban, akár ötször drágább készülékekében nincs?De te megmondod a tutit ennyiből, ehhez ismételten csak gratulálni tudok.
Soha nem mondtam hogy ez a legjobb telefon a világon, de ennyiért, hazai egy év garival, valódi dual simmel, ujjlenyomat olvasóval, 3 giga rammal nincs alternatívája.
Biztos van szórás a gyártási minőségben, de erre adott a 14 napos visszavásárlási lehetőség.
Aki ezzel nem tud élni az nem is akar. -
b0bcat
addikt
válasz
RVR400 #123038 üzenetére
Ne legyünk igazságtalanok! Bostone kolléga panaszai fakadhatnak abból is, hogy máshoz van szokva. Az akku problémáját - a pontatlan szintjelzést - más márkák is szokták produkálni (pl. Cubot), és az érintő kalibrációjával kapcsolatos gond is lehet személyes preferencia kérdése. De kifoghatott egy hibás példányt is.
-
bostone
addikt
válasz
RVR400 #123023 üzenetére
A rendszer viszont stabil.
Fagyás, újraindulás még nem fordult elő.
Tervben volt, hogy visszaküldöm, de a helyi postán lelomboztak a nemzetközi árakkal.
Ha nem tudom sajátkezűleg csökkenteni a problémák számát, szervíz lesz belőle.
(ezért nem értem, hogy mertek belefogni kínai mobilok külföldi rendelésébe)
Más
Hogyan tudnám a fotóknak sd kártyát megadni mentésre?
-
-
-
viktorhu
veterán
válasz
RVR400 #122649 üzenetére
Van már egy rakás teszt róla a neten, nem kettő. Vannak felhasználói tapasztalatok. Ez egy jó telefonnak tűnik egyelőre.
Az Elephone P6000 Pro-ban viszont egyetértek, én ideiglenes telefonnak vettem, miután megdöglött az előző telefonom, hogy megvárhassam, amíg kijönnek az új helio mobilok. Nem is felelt meg a specifikációs elvárásaimnak (5,5", FHD, ujjlenyomat), szóval az ára miatt választottam pár hónapra, és teljesen le vagyok döbbenve, főleg a gyönyörű kijelzőn.
Felraktam a Deepflex-féle (szóval gyárinak tekinthető, új kerneles) CM romot, és már nem is akarok másik telefont venni - jó a GPS, a kijelző, az akku, a sebesség, a térerő, a wifi, kategóriájához képest a hang is, korrekt a design, minden úgy működik, ahogy kell. Egyedül a kamerával nem vagyok elégedett, de már megszoktam azt is.
Szerintem most ár/teljesítmény arányban a P6000 pro az egyik leginkább vételre ajánlott telefon.
-
zebede
őstag
válasz
RVR400 #122655 üzenetére
Ez tényleg annyi
+ 18$ a posta.
Egyébként nekem is hiányzik a notiled, de a NoLed elég jól kiváltja és egyáltalán nem fogyaszt sokat, még pofásabb is.
Viszont az ujjlenyomat olvasóról sem mondanék már le szívesen és arra nincs alternativa.Engem is sírba tettek pl. Honoron a felugráló alkalmazásengedélyek, de ebben a Thorban a végletekig lecsupaszított androiddal nem olyan. Azthiszem, talán ki is kapcsolható.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
RVR400 #122649 üzenetére
Valahol minden márkának el kell kezdeni. Szerintem egy nagyon jól felépített marketing van a Vernee mögött. A nyílt forráskód és az agresszív árazás tökéletes arra, hogy bemutatkozzanak a piacon. Egy jó ár-érték arányú készülék. Nem azt mondom, hogy ez lesz a következő Xiaomi, vagy Meizu, de egyáltalán nem rossz ezért az árért.
Persze a hosszútávú tapasztalat majd eldönti.
40k-ért pedig baráti az ára az EUstock-nál, szerintem itthon bőven lenyomja az összes telefont ebben az árban. -
-
törölt tag
válasz
RVR400 #122442 üzenetére
Elméletileg igen, ha a másikon nem megy 3G fölé. 3G -n viszont szarabb a VOIP, mint 4G -n. Ráadásul ROM függő, hogy a gyári SIP kliens (már ha van egyáltalán) hogyan reagál a VOIP közben bejövő GSM -re. 3rd party kliensből pedig nem tudok olyanról, aminél ne csörögne be a GSM a VOIP -ba.
-
-
válasz
RVR400 #122316 üzenetére
Nem néz ki rosszul. 6-os droid, 3000-es aksi. Ráadásul a MTK6735 soc utódja "dübörög" benne. Ez is egy lehetséges "cseretelefon" a mostani Elephone P4000 utánra... (Mondjuk az 5,5"-tól kicsit fel áll a szőr a hátamon, de ki tudja?
)
(#122327) doongoo: NE! Ma inkább fényképezőgép nap legyen.
-
-
válasz
RVR400 #122287 üzenetére
A kb 2 hét inkább 9 és fél nap volt, ameddig haverom itt volt nálam. Konkrétan tegnap ment el, ezért is olyan friss az élmény és beszámolóval is készülök nemsokára az oldalamra, de van egy másik teló most a sorban. Egyébként most jött meg külföldről, ahol vette, nem tudom, hogy ott mikorra adták ki. Nem értem a mai embereket... Csak a kétkedés..
-
viktorhu
veterán
válasz
RVR400 #122253 üzenetére
A doogee-nak az x5 pro nagyon jól sikerült, most ismerkedem egy ilyennel kb. kíváncsiság szintjén, persze kamera igaziból nincs, de ez a 80 dolláros ára mellett oké lehet annak, aki az ilyet szereti
viszont hd kijelző, 2 giga + 16 giga, b20, dual sim plusz sd, a gps-ét keményen teszteltem az elmúlt héten (külföldi utazgatás), stabil net mobilon is meg wifin is, egyelőre bugmentesnek tűnő 5.1-es droid... jó sok frissítést is kapott, deep sleep jól működik (24 órán át nem nyúltam hozzá bekapcsolt wifivel meg adattal, alig fogyott az akkuból). Meglepően szimpatikus telefon az árához képest.
-
mobilizmo
addikt
válasz
RVR400 #122199 üzenetére
Telenoros vagyok, de nem is értem, hogy függ össze a kettő, mivel Kínából rendeltem.
Duliee: Valószínűleg, legalábbis a dobozán az van, az hogy a telo mit mond magáról nem mérvadó, most a rootolt ROM flashelése után z90a40-et mond magáról.
A képet az IMEI számok miatt töröltem.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
-
-
válasz
RVR400 #122176 üzenetére
Ebbe van valami de a kérdés akkor is ott áll, hogy mit és miért csinálta felkészületlenül és elővigyázatlanul?
Egyébként van ebben a lapcsaládban a Navonnak több topicja is, szerintem oda kellene ezt beírnia, megkérnie valakit a ReadBack-re, ott csak van valakinek ehhez a típushoz telója és hozzáértése. -
Soká
senior tag
válasz
RVR400 #121956 üzenetére
"Akkor végülis jó, hogy feltetted a kérdést.
"
A kérdésem független volt attól, hogy most divat lett nem csinálni külön helyet a tárhely bővítésnek, hanem a második SIM kárára lehet ezt megtenni. Ez egy megkérdőjelezhető gyártói döntés. Engem nem zavar mert csak egy SIM-et használok, de ha kettőre lenne szükségem, akkor szidnám ezt az új divatot.
És ha a felvetett kérdésemre az lett volna a válasz, hogy akinek tutira elég az 1 SIM az ne válasszon dualSIM-es telót, (mert lassú, mert sokat fogyaszt, stb.) akkor meg sem említettem volna a Redmi 3pro-t mint lehetséges jelöltet. -
viktorhu
veterán
válasz
RVR400 #121813 üzenetére
A P9000 Edge végül Ulefone Future-ként valósul meg, szóval azt elvitték az Elephone orra elől, abból nem is lesz semmi az eredetileg kitalált formájában - még most gondolkoznak azon, hogy mi legyen majd helyette ezen a néven.
Az LG kijelzőt azért emlegettem, mert ha nézegetek telefonokat, akkor IPS vonalon messze az LG kijelzőinek a legszebb a képe, azokra a legkellemesebb ránézni (egyébként Samoled-párti vagyok).
-
nyisziati
veterán
válasz
RVR400 #121798 üzenetére
A tulajdonosi véleményt nem általánosítóan értettem, hanem hogy a nyilvánvaló szubjektum (pl. kamera) mellett lehet bizony objektív hiba is (mert a bluetooth tényleg nehezen kapcsolódik ill. könnyen lecsatlakozik, tehát az inkább hardverhiba).
Maradjunk szerintem annyiban: ha a Redmi note 3 egy BMW 316, alapfelszereltséggel, akkor a P 9000 egy fullextrás Dacia Duster. Mindkettőnek más a piaca, mégha ugyanannyiba kerül is.
-
-
Pogika
aktív tag
válasz
RVR400 #121766 üzenetére
Ez a telò tènyleg nem èr 220 dodòt, sőt 170 -et is csak ùgy hogy ha megnèzem milyen proci ès 4giga ram van benne, ès hasonlò árban mit kapni. 170 dodòèrt vettem. Egyèbkènt nem wakelockos a rendszer, vannak apròbb problèmái, de alapjában vève nem rossz. A kijelző nagyon szèp, ès keveset eszik. Az alsò hangszòròja nem tud mèlyet, a magas hangokat viszont szèpen adja. A felső hangszòrò is halkabb az általam megszokottòl, már felhùztam volna mèrnöki mòdban, viszont ebben már másabb a menü ès beállìthatòság is. Ma este fogom tesztelni a rádiòs rèszt, mert melòban most olyan helyekre vetődök majd ahol gyenge vagy nincs tèrerő. Egyèbkènt nagyon könnyű telò, a töltője nagyon gyorsan feltölti, ja ès a gps az kivállò, 50 percig működtettem borult esős időben, 1 mèteres pontosságot produkált, ès nem ugrált a jel. Ezalatt az idő alatt 10%- ot esett az akkuszint.
-
törölt tag
válasz
RVR400 #121771 üzenetére
Valóban nem lehet egy lapon említeni a kettőt. No B20, no Xiaomi, tehát máris hátrányba került a "csodafon", egy ilyen noname copyfonnal szemben. Tehát egyértelmű, hogy a Xiaomi szarabb, mint az Elephone. Remélem, vágod a sarkítást!
Csak arra akartam rávilágítani, hogy mindíg a felhasználói igény a mérvadó szempont.
-
nyisziati
veterán
válasz
RVR400 #121766 üzenetére
Bocs, de ez a P9000 lite rossz példa szerintem, ugyanis ez inkább kivétel, mint általános.
Az ára valóban gáz, kb. 140$ lenne reális érte.Néha vannak ilyen érthetetlenül túlárazott telefonok, most pl. az Mlais M7-et láttam 200$ körül. Egy hónapja még akciós volt 140-ért, azt hittem, kiárusítják, erre meg...
Mondjuk 140-et megért, de akkor már inkább a Redmi Note 2.A P9000 viszont teljesen jó 220-ért, Redmi Note 3 szint B20-szal.
-
törölt tag
válasz
RVR400 #121766 üzenetére
De, a logo lopást ne hozd párhuzamba a szar konfiggal! Nálam már ott elbukott, hogy nincs OTG. A B20 -on meg az összes Xiaomi elhasal nálam, akármilyen designos a logoja. Azért keresgélek a felsőbb ársávban, mert magasabbak az elvárásaim. De, érthetetlen, irreális árazások mindenhol vannak.
-
törölt tag
válasz
RVR400 #121764 üzenetére
Inkább azért lehet véleménykülönbség, mert én nem az alsó kategóriában nézelődök. A Zopo sem egy világmárka, de azért van benne egy 6595, 3GB RAM, külön SD slot, Sony kamera modul, AC -s wifi, B20, dedikált kameragomb, stb. Most sem túl gyakori konfig, másfél évvel ezelőtt meg pláne nem volt az. Inkább ezt fizetem meg, mint a nevet. Alsó kategóriában meg mit vár az ember?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
RVR400 #121749 üzenetére
Az, hogy egy cég egyedi design -t tud teremteni, még nem jelenti azt, hogy telót is tud gyártani. Épp jó példa a korábban említett Sony, ami a telóeladások alapján a futottak még kategóriában kocog. Akkor miért ne lehetne reális ennek a fordítottja, azaz, hogy nuku egyediség, csak a technika?
-
-
-
csubuka
addikt
válasz
RVR400 #121268 üzenetére
Értem, köszi! Az azért nem olyan szuper kiemelkedő. Mondjuk a mostanim szerintem szégyen. Szóval annál csak jobb lehet...
(#121262) b0bcat: Jó, jogos, de mégis az adott összeszerelés, meg nyűgök az adott típusnál jönnek elő...
(#121273) Duliee: Köszönöm neked is a választ! Lehet az lesz. Az 5,2" nagyon vonzó ötlet. Hiába apróságnak tűnik az 5,5-höz a különbség, nekem pl lehetséges, hogy pont az kéne, hogy ne szenvedés legyen egy kézzel használni az 5,5-ös telókat.
-
-
b0bcat
addikt
-
RVR400
veterán
válasz
RVR400 #120845 üzenetére
Igazából szinte semmi különbség nincs, viszont a 6.0 alatt a kamera 1 méternél távolabbra nem jól fókuszál, de egyébként azonos a képminőség, de így nem próbálom tovább. De megnyugtató, hogy elérhető ez a verzió már most, valószínűleg lesz továbbra is support a telóhoz.
-
interstate76
addikt
válasz
RVR400 #120819 üzenetére
Ezt úgy hívják, hogy parttalan vita, amiben én nem vagyok jó, de neked szemmel láthatóan kiválóan megy, szóval nyertél!
A tesztelők legalább 90%-a hozzá nem értő amatőr, én pedig vak vagyok, ergo neked van igazad: a Lumia 830 kamerája átlagos.
Szép napot!
Szerk.: felesleges viták helyett inkább pakolnál össze!
-
interstate76
addikt
válasz
RVR400 #120797 üzenetére
Eszem ágában sincs Lumia 830-ast venni 80 ezerért, azért hoztam fel példának, mert ha van itthon 80 ezerért optikai képstabilizátoros teló, akkor logikusnak tűnt, hogy Kínában is van hasonló kamerás képességekkel megáldott androidos, némileg kevesebbért.
Egyébként kérdés, hogy mi az átlagos. A Lumia 830 képei szerintem messze átlagon felüliek. Mondom ezt úgy, hogy a linken szereplő első képnél jobbat is lehet vele csinálni, gyenge fényviszonyok között is. Természetesen vannak hibái, de az átlagnál szerintem sokkal jobb a kamerája.
(#120798) ZolkoW Egyetértek: jó a Mi4, de a 930-as kamerája egyértelműen jobb.
"a korábbi androidos csúcsmodellek már lassan bekúsznak az 50ezres ársávba"
Ilyesmi tippekre számítottam, amikor tegnap leírtam a szempontjaimat.
-
Soká
senior tag
válasz
RVR400 #120674 üzenetére
Hogy a Leagoo csak szitázós cég-e, én ezt nem tudom megmondani. De ha így van, akkor a termékeinek a klónjait fel lehet fedezni a piacon. Aki ebben benne van, az talán tudja is ezt.
Én magam azt tippelném, hogy nem szitázós cég, hanem terveznek is, és azt legyártatják az erre szakosodott ipari cégekkel. Gyakorlatilag öszelegózzák a dolgokat, de abban az értelemben eredeti, hogy nincs pont ugyanilyen a piacon más névvel. A telenor meg megvesz kifutott típusokat, de hogy a Leagoo-tól vagy tényleg magától a gyártó cégtől, háát ezt nem tudom, de érdekelne... Ha abból indulok ki, hogy láttam már ilyen telenoros telefont, amiben belül benne volt a ZTE jelzés, akkor ott egyértelmű, hogy a ZTE-től származik a teló.A szerszámok piacát jobban ismerem kicsit, ott tényleg úgy működik a dolog, hogy hétfőn pirosban gyártják a fúrógépet x-nek, kedden narancsban y-nak.
Minden esetre én azt látom, hogy ezek a kínai "gyártók" egy valamit megtanultak, egészen európai külsejű honlapokat gyártanak szép termékfotókkal. Tehát ez a leagoo 5 oldala is úgymond rendben van...
-
Soká
senior tag
válasz
RVR400 #120639 üzenetére
"Ezt bármelyik Leagoo tudja szerintem, meet már a Lead3-nál is ez volt."
Szerintetek ez vonatkozhat olyan telefonra is, ami alapjaiban Leagoo lead ötös de telenor néven fut?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
RVR400 #120444 üzenetére
Mi alapján nézzük a teljesítményt? Antutu? Vagy általános használat?
Antutuban az X20 95k körül gurít, az X25 meg valamivel 100k fölött. Játékban valószínűleg a T880MP4 egy kicsivel gyengébb lesz az Adreno-tól.
Általános használatban meg ugyanolyan lesz kb a teljesítmény, mert az A72 magok nálatok is csak akkor kapcsolnak be, ha muszáj.
Az akku-idő nagyon függ a kerneltől, de ha igazak, amit állítanak, valamint a Meizu Pro6 kis akkuja is erre enged következtetni, nem lesz ez olyan rossz. A gyártástechnológia is 20nm-re csökkent 28-ról. Az is előrelépés fogyasztásban, bár a Samsunghoz képest pl el van maradva. -
Pítőr
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- EA Sports WRC '23
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux kezdőknek
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- E-roller topik
- VoLTE/VoWiFi
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest