- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
csampei #67415 üzenetére
Jézus ereje... Olcsóbb helyet nem találtál?
Csak mert ez kimeríti a túlárazott fogalmát... Ordas drága ezért a hardverért
Alapból a store-ból olcsóbb... majd 33 ezerrel
Etotalk az amit messzire kerülök, mert az árak az egekben...
-
vadkörte
addikt
válasz
csampei #51207 üzenetére
Irodában dolgozok, bár inkább félszellemi, mert van fizikai munka is rendesen. Még forgó székem is van (saját, mert a cégnek nem futotta) de nem "seggvakarós munkakörben". Tudod nem minden irodai dolgozó seggvakaró.
Ha ülök, a telefon az asztalon van, ha kocsiban akkor sem a zsebemben, van a kocsiban elég tárolóhely.
Kocsiban ülve még a 3,5"-es Ace-t is nehezen tudom kibányászni a nadrágzsebből. Egy 7"-ossal meg a kézből telefonálás lehet kissé idétlen. -
anonym1s
őstag
válasz
csampei #50604 üzenetére
Hali.
Ez nyitoar, ami a z1, s4 eseteben 200 volt fel eve, de ennyi penzt nem hiszem hogy adnek egy kinai telefonert ami kinabol erkezik es a garancia meg szervizhatter egyenlo a nullaval. En inkabb vennek egy s4-et ennyiert, ami ha elromlik, akkor 2 napon belul hazhoz jonnek es megjavitjak helyszinen, es nem kell kinaba kuldenem draga penzert, amit visszakapok jo esetben egy honap mulva.Ja, azt ki is felejtettem, hogy ez a 105ezer csak a telefon ara, amire meg rajon a vam + afa, azzal eggyutt meg mar abszolut nem opcio egy s4-el szemben.
-
mailman
tag
válasz
csampei #50604 üzenetére
Senki nem mondta hogy olcso lesz. Ez nem a gagyi kinai osszeforrasztjuk froccsontunk kore muanyag vazat oszt jovan kategoria, ne keverjuk. Es aki hasznalt mar MIUI ROM-ot az tudja hogy megeri minden egyes centjet.
A mondando masodik felenek nem sok ertelme van, mert ezt a ket telefont sz*rraveri, hiszen egy generacioval ujabb csipkeszlet van benne -
gjoe
addikt
-
maj-viktor
őstag
-
válasz
csampei #50192 üzenetére
Egyetértek.
Azért remélem, sosem kell használnom ezt a visszaíró csodát, főleg hogy ilyen nehézkes. De az ember szorult helyzetben nagyra értékeli már azt, is, hogy van ilyen lehetőség.Azt azonban jó lenne tudni, hogy mitől szállt el az imei. A MUT nem szokta rossz helyre írni.
A CWM mérete jó volt (<6MB)
Kérdés, hogy előtte jó volt-e.
Vagy esetleg egy factory reset után szállt-e el, ami viszont azt jelenti, hogy eleve mókolt imei volt.De a lényeg, hogy működjön.
-
csampei
senior tag
válasz
csampei #50184 üzenetére
Ééééééééééééééééés ez bizony az!!!!!Ráadásul KETTŐ IS!!!!(bármelyik jó lehet...)
HY5001-130530.T0.JB2V1.2.V01.M2013.rar
HY5001-南美标准版-兼容新flash-[1].130708T0.JB2V1.2.V01.MP.EN.rar
Fórum: BEDOVE HY5001 (5,0 "1280x720 1gb/4gb)
Remélem ez segít!Majd jelezz vissza!
-
-
válasz
csampei #49714 üzenetére
Bizony, a gyári firmware-ek szokták így kérni a flas-elést.
Ugyanakkor ki tudja, hogy a linkelt oldalon valóban a gyári FW van-e. Jó esetben igen.Példa, saját:
Volt egy Lenovo A820-am, amihez a gyári rom-ot így tettem fel, preloader-rel együtt. Minden OK volt vele, aztán garanciában - más ok miatt - visszaküldtem kínába. Kaptam helyette egy másikat, ahol viszont ugyanaz a gyári rom preloader-rel együtt (fél)hulla telefont produkált! Töltést nem vette, de a win pittyent amikor bedugtam a telegont, tehát setettem, hogy menthető. Így egy másik preloadert kellett használnom ahhoz, hogy életre keljen. És bíz az új preloader-rel felment az egyel későbbi gyári rom. A telefon azóta is műxik.Tehát azt kell mondanom, hogy akár típusazonosság esetén is lehetnek ebből gondok.
A fene érti néha...@(#49712) Myth
Elméletileg mindent helyesen csináltál, amit fentebb ítam, arra nem lehetett számítanod.
Először ilyen esetben mindig preloader (és dsp_bl nélkül, ha van) nélkül érdemes download-dal csinálni.
Sőt, ha csak frissíteni akarsz, akkor elegendő a bootimg és a system (andoid) flash-elése.
Tudom, ezek az infók már későn jöttek.
Van-e mentésed ami a vásárláskori állapotot mentette le?
Esetleg van-e másik gyári rom, amit le tudsz tölteni?
Gondolom akkor recovery-be sem lehet belépni (ez "kicsit költői" kérdés volt)Mikor rádugom a gépre akksi nélkül akkor pittyen a windows...
Ez nem rossz hír, de mint modottam, szerintem a preloader-rel lesz gond. Val'szeg másik kell hozzá. Ezt most így elég meredek leírni... én csak a saját tapasztalatomra tudok támaszkodni.
Próbáld meg a kapcsolatot felvenni az eladóval, hátha tud egy másik gyári rom-ot. (Persze akkor, ha nem az volt az eladó, amelyik honlapot linkelted)@(#49714) csampei
"ehhez képest itt mindenki vagyis legtöbb fórumozó azt írja hogy a "preloader" ne legyen pipálva...."
Talán nem véletlenül. -
válasz
csampei #48321 üzenetére
Nagyon kiemelkedő az X6, mindazonáltal amit tud, az már egy szük rétegnek fontos csak. Sokan szeretnének egy IP 54-67-es telefont, mondván, biztos, ami bztos, meg hátha, és hasonlók, de a kisebb méretet vagy épp az extra pénzt már kevesen fogják beáldozni. Sőt, csak olyanok, akiknek valóban szükségük van minderre. Sógorom, aki ipari alpinista, mellesleg Ausztriában, egy hegyi hüttében dolgozik, ott is sokat mászik és túrázik, ő kihasználná, de még ő is inkább a Lenovo S750-nel szemez, mondván hogy ha ő leejti, akkor a 20+ méteres esésnél valszeg már mindegy, melyik készüléke van, de akkor Lenovo-t még kettőt tud venni abból az árból.
Szóval nagyon jó az X6, de inkább mint orvosi ló lez jó itt a fórumon, nem pedig mint alternatíva a vásárlók nagy részének...
-
válasz
csampei #47959 üzenetére
ha a supportot
Itt a lényeg, szerintem meg is fogtad a kulcsot.
Hiába 512MB, gyenge kamera, stb... Ha a support (támogatás) jó egy kínai telefonra, akkor az megéri az árát.
Lehet, hogy a 400$-t kifizetni drága. Tényleg nem olcsó. No de aki olyan helyen használja, annak megéri. Ez a második fő szempont... Pl. egy kőműves, földmérő, terepen dolgozó embernek igen hasznos az IP68, míg másoknak elég az IP67, van akinek meg az is felesleges. -
Bernyó84
aktív tag
-
vadkörte
addikt
válasz
csampei #47696 üzenetére
"...de ha van a környéken olyan modi akinek van egy kis józan esze,és nem csak a moderációval kapcsolatos off hsz-ket törli..."
Inkább valami adminisztrátor az. Gondolom itt is van olyan státuszu felhasználó, aki kordában tartja a moderátorokat...Na az off után, mivel az a hsz-om is a "szemétben" végezte amiben egy a topikhoz kötődő kérdést is megfogalmaztam, felteszem mégegyszer. (ok, volt benne talán 2 db boltos mondat is) Aztán ha ez után is dorgálást kapok, hát Istenem. Azt hiszem nyugodtan fogok aludni...
Nos. Telefonvásárlás és váltás előtt állok. Mivel szolgáltatós konstrukcióra nem vágyok, mellesleg aranyáron kapnék normális hw-rel szerelt készüléket, nézegettem a kínai modelleket is. Az egyik és úgy tűnik végleges befutó a ZTE V987 lenne. A dualSIM nem létkérdés, de ha már van, sosem lehet tudni, mikor lesz jó.
A véleményeteket kérem az adott típusról.
Előre is köszönöm. -
gipsztigris
addikt
válasz
csampei #46942 üzenetére
Pont ezért mertem kijelenteni, hogy 12 pont egy tucat, mert sajnos a Kínai telefonok között (mondjuk a 300USD) környéki kategóriában nincs egyetlen prémium minőségű kamerával ellátott telefon sem.
Volt egy telefonom, ami parádés képeket csinált (Xperia Arc S) és sajnos azt veszem etalonnak bármilyen mobil kamera képet megnézek. A legjobb az is Sony volt, az a K800-as egy CyberShot-al és xenon villanóval....csak az meg nem volt okos.
-
Crytek
nagyúr
-
válasz
csampei #44901 üzenetére
Kicsit régebbi a post, de hátha a válasz másoknak is hasznos:
Nos, "bolondoztam" egy kicsit az imei kérdéssel.
Elküldtem a V970-es telefonom imei számát (titok, hogy hogyan..), és megpróbáltam visszarakni.
Tehát mobileuncletool-szal nem ment. Invaild imei mindkét slot-on.
(MTKDroidTools-szal nem próbáltam, mert nem szeretem használni az ms oprendszerét, csak ha feltétlenül kell).
CWM mentésből visszaállítva jó lett, mindkét slot imei száma.Mint már említettem, tele vagyok mentéssel
És azt is említettem, hogy valószínűleg a te telefonodnál az nvram-ot nyekkentették meg. Én is szándékosan csináltam egy ilyet, és az eredmény:
Factory reset után nincs imei: invalid imei.
Tehát tudtam reprodukálni a hibát.
Viszont, előtte mentettem a /dev/nvram-ot:
dd if=/dev/block/mmcblk0 of=/mnt/sdcard/dd-backup/nvram.img bs=1024 count=5120 skip=4128
Vigyázat, ez csak példa! Persze mindenkinél mások lehetnek a számok!!!Így hát nem maradt más hátra, mint a mentést visszarakni adb-n keresztül.
dd if=/sdcard/NVRAM-v970-my.img of=/dev/nvramEredmény:
Factory reset után is van imei... és persze az, ami eredetileg volt. Örő é bódottá.Annak még megpróbálok utánajárni, hogy azok után, hogy MTKDroidTool-szal visszaírtad az imei-t, utána hogyan lehetne menteni img-be.
Az volna az ötletem, hogy miután átírtad, le kellene menteni.
Ehhez kelleni fog egy kis ujjgyakorlat- ha érdekel.
Kell a /proc/dumchar_info fájl (szövegfáj egyébként) tartalma.
Ebből ki lehet számolni, hogy milyen parancsot kell adb-n kereszül (vagy terminálban) kiadni.
Ez talán eredményre vezethet. -
válasz
csampei #44920 üzenetére
Ezekben nem nand flash van, hanem emmc, ezért helyesen azt mondja, hogy hiba, mert nincs NAND Flash.
Arra viszont vigyázz, hogyha az emmc tesztet választanád, akkor a "dedicated pattern test"-t ne jelöld be, mert flash-elheted újra az egész ROM-ot! (Teleírja ellenőrzés képpen a memóriacímeket...)
-
válasz
csampei #44899 üzenetére
Eredeti nvram.img nélkül nehézkes visszaírni a blokkeszközt.
Ettől függetlenül javaslom, hogy Mobileuncletools-szal is csinálj egy imei mentést, azzal egyszerűbb/rövidebb idő visszaállítani az imei-t, mint CWM-ből a teljes data mentést.
(Én az egész NVRAM könyvtárat is le szoktam menteni.) -
válasz
csampei #44896 üzenetére
Visszaolvasva, azt tippelem, hogy az nvram (nem a /data/nvram könyvtár, hanem kicsit mélyebben a /dev/block/mmcblk0 helyen) sérülhetett.
Ezt azért gondolom, mert a fatcory reset hazavágja, mint említetted, de a CWM mentés (ami a /data/nvram-ot is) visszahozza.
Tehát első kérdés, hogy van-e mentésed az NVRAM-ról (img vagy akármibármi formátumban, a /dev/block/mmcblk0 helyről).Jól értem, hogy már csak ez a gond? (Mivel működő rendszered az van.)
@(#44897) CineDOG1
Még Lenovo-t mernék javasolni, de ott pl. a magyarítás meglehetősen nehézkes)
Ma megpróbálom kicsit nyúzni a ZTE V967s-t, ami aV987 kistesója, meglátjuk... hátha az is egész jó, és csak 155$ a nagytestvér 230$-ával ellentétben. -
válasz
csampei #44857 üzenetére
Kicsit lemaradtam, de azt vonla célszerű először is tisztázni, hogy működésre tudod-e bírni a telefont.
Ha a telefont értelmes működésre tudod ösztökélni, tehát tényleg tudod normálisan használni, és minden működik rajta (csak a frissítést nem tudod feltenni), akkor először is mindenképpen ments CWM-mel. Ha eddig nem csináltál CWM mentést a működő rendszeredről, akkor kapsz egy rossz (fekete) pontot.
Tehát mentés, ez legyen az első.
Ha nincs CWM, akkor mentsd máshogyan a működő rendszert. (erre is van tipp a témaösszefoglalóban)
CWM készítésre is van lehetőség.Innen induljunk.
(Előzetesen egyetértek Keeperv85-tel ebben, annyi kiegészítéssel, hogy a CWM-met működő, root-olt rendszer esetén célszerű Mobileuncletool-szel feltenni, úgy könnyebb
, de erről később.)
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
csampei #44855 üzenetére
Ja igen.. ezek a kivételek nyilván a ki nem szedhető akku miatt. Nem a scatter sérült, hanem a preloader igényel másikat. Én dd-vel feltennék egy custom recovery-t (CWM ha van), majd egy update zip-ben megoldanám a gyári rom visszaállítását. Ezzel kikerülve a flashtoolt....
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
csampei #44851 üzenetére
Ez nem rejtély, ez így van sajnos. A flashtool lekérdezi a preloader állapotát (piros csík), majd azt kapcsolgatja a scatter fájl értékei alapján. Most nem kapcsolgatja, mert ez a preloader nem működik együtt ezzel a scatter formátummal. Lehet csak pár szóköz a hibája, de attól még menni nem fog. Az is megeshet, hogy a driver egyik fele még oké, ám mikor átkapcsolna, akkor elveszi a telót.
Ugye úgy flasheled, hogy: akku ki, bedug, akku vissza?
-
kgymac
őstag
válasz
csampei #44835 üzenetére
Ha preloadert nem sütöttél,nem lehet nagy baj. Cappa72-nél érdeklődj,Ő legalább profi ebben a témában.
Ha igen, nem sok reményed maradt.995-ös alcanál volt, hogy cm10.1 sütés után megváltozott az usb-s eszköz azonosítója, újra kellett felismertetni a winxp-vel.Esetleg ez is nehezítheti a helyzeted.
-
KurtCobain
őstag
válasz
csampei #44818 üzenetére
Akkor ha sikerült visszaállítani, akkor
Mobileuncle MTK Tools-szal ments IMEI-t, azzal a legegyszerűbb visszaállítani.
Nincs mit. -
-
GIJoe
addikt
válasz
csampei #42657 üzenetére
"Másrészt gondolj bele ha mindenkinek a Te nőd tetszene megnézhetnéd magad"
ezt már megszoktam, vihetik, kevesebb pénzem fogynagjoe: komolyan meggyőztél, pár kínai marketing kép, és pár sor blabla totál meggyőzött
sőt, most vettem mágneses ágyneműt 600,000 Ft ért mert láttam leírva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged