- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggeleven
őstag
válasz
tknof1871 #174521 üzenetére
Egy kis plusz infó: HVG cikk
Tudom, nem techportál, de jól leírják. Másik cikkből infó:
A vállalat már tavaly év végén elkezdte tesztelni a megoldást, és a kiküldött értesítések szerint a következő hónapok során világszerte egyre többen látják majd a vonatkozó értesítést, év végéig pedig mindenki számára elérhetetlen lesz a weben keresztüli hozzáférés a személyes térképhez. -
-
válasz
tknof1871 #173130 üzenetére
Pedig az android 6 miatt nem működik, mert a minimum szükséges verzió a 7.0. És nem feltétlen nem engedi a google play, mert ha nem adja meg a google playnek a fjelesztő a szükséges minimum verziót, akkor nem is ellenőrzi telepítéskor.
Vagyis az app az utolsó frissítéssekkel elkezdett használni olyan android library-t, ami a 7.0-ba került bele először. -
-
törölt tag
válasz
tknof1871 #168759 üzenetére
Ezt úgy kell elképzelned, hogy ha mondjuk be szeretnél ugrani a folyóba a kiskutyád után, akkor kire bíznád a telefonodat az ott bámészkodók közül? Egy rendőrre, vagy egy ott sertepertélő romagyerekre? Mindkettőből van jó is és van rossz is. Nos?
Nekem nagyon nem mindegy, hogy egy jogilag felelősségre vonható cégre, azaz a Samsungra bízom az adataimat, aki már csak presztizsből sem fogja magának megengedni, hogy kiderüljön róla az adatszivárgás. Vagy egy noname cégre, akikről ha kiderül az adatszivárgás, akkor 3 napig cikkezik róla a sajtó, aztán mindenki elfelejti, de neked okoztak egy rohadt nagy kárt, mert mondjuk az adataid felkerültek a darkvebre, te meg naponta 3X kapsz banki átverős hívást és a bankszámlád folyamatosan letiltják mert próbálkoznak belépni és a rendszer letilt.
Vagy kinél mented el bátrabban a bankkártyád adatait? A Foodoránál, vagy a Samsung Walletben? Szerinted ki költ többet a kettő közül a biztonságra? -
troller
senior tag
válasz
tknof1871 #168731 üzenetére
Szerintem küldi az összes adatodat a Kínai Kommunista Párt propaganda fóosztályának, és ha nem tűnsz elég kína barátnak, akkor távolról telepítenek a telódra egy olyan vírust, ami szubszonikus utasításokat nyomat a füledbe amikor telefonálsz és így alvó kínai ügynökké programozzák az agyad, akit azintén ezzel a módszerel bármikor aktivizálnak egy titkos akcióra...
-
Dr.NX
addikt
válasz
tknof1871 #167251 üzenetére
Van a Samsungnak is ilyen SmartTagje, de az meg csak Samsunggal működik.
Hamarosan jön a Google is egy saját megoldással, Nest Locator Tag néven, de a legutóbbi hírek április környékiek, azóta semmi. -
crok
Topikgazda
válasz
tknof1871 #161011 üzenetére
"Érdemes máskor is hitelesítő alkalmazásokat használni?" -- azt hiszem nálad elvi alapjai hiányoznak annak hogy ezek az alkalmazások mire valók. Igen, érdemes használni mert a jelszó után egy plusz védelmi szint, nem valami helyetti megoldás.
De ha valamit hát a Google Authenticator-t biztosan nem ajánlom, több okból se.
Nem lehet belőle értelmesen exportálni, backup-olni. Egy QR kódot lehet vele mutattatni amit egy másik készüléken be lehet olvasni mikor költözöl egyikről a másikra. A QR kód oldal nem screenshot-olható (legalábbis triviálisan nem, most ebbe nem megyek bele). De ha már ilyen okos akkor legalább nem köti fiókhoz az egészet. Ellopják a készüléked lábon is lőtted magad teljesen.
Bármi amihez ajánlják / amivel működik a Google Authenticator azzal biztosan megy az Aegis, AndOTP, Keepass, MS Auth. vagy az Authy is, amik közül legalább van, ami nyílt forrású és a seed-eket ki lehet belőle exportálni vagy fiókkal be lehet lépni, felhőbe szinkronizálni.A KeePassDX off- és online jelszókezelő tudja importálni a seed-eket és tud 2FA kódot generálni gyak. bármihez amihez a Google Authenticator-t lehet használni
AndOTP: szintén! @Play @F-droid
Aegis - szintén! @Play @F-droid
Twilio Authy: szintén! @Play - ebben van fiókba belépés lehetőség is.
MS Auth. szintén okay, abban is inkább a fiókba belépés lehetőség a jó (kényelmes).
A fiókba belépéses hitelesítők kényelmesebbek de szerintem információbiztonsági szempontból nem a legmegfelelőbb választás.. viszont elvitathatatlan hogy kényelmesebb. Ha meg van használva mindenképp (pl. céges O365, egyéb szolgáltatások miatt) akkor "úgyis mindegy" alapon már úgyis fent van a készülékeden. Én abban hiszek hogy egy hitelesítőből lehessen bármikor exportálható a seed és azt csinálhassak ÉN vele amit akarok. Ha akarom backup-olom, ha akarom oda és úgy szinkronizálom ahogy ÉN akarom. [link] & [link]"Lehetséges egyszerre több hitelesítő alkalmazást használni egy hitelesítéshez?" -- technikailag lehetséges, ugyanis ha a seed-et ki lehet exportálni és lehet importálni is akkor két, akár két különböző (mindegymilyen) készüléken ugyanazt megnézve ugyanazt a kódot fogják adni az alkalmazások (csak az idő legyen pontos!). Olyanról viszont nem tudok hogy egy belépéshez két alkalmazásból két külön kódot kell megadni vagy ahogy az off részben leírtad "keverni" több faktorral (elvben persze lehetséges).
A NISZ fejlesztését elvből se. Egyébként pont annyira használhatatlan mint a Google Auth..
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz
tknof1871 #161011 üzenetére
Én ősidők óta az Authy-t használom, mert van Windows verziója is, és a felhőben tárolja az adatait, így sima ügy, ha telefont (vagy Windowst kell váltani). Egyszerre többet nem tudsz használni, ilyen módon nem lehet biztonságosabbá tenni a belépéseket. És szerintem semmi értelme többet beüzemelni, hol az egyiket, hol a másikat használva, ennek nem látom értelmét.
-
-
-
Somatom
veterán
válasz
tknof1871 #157918 üzenetére
Kipróbáltam a tabomon.. Működik. Kimentettem.
Ez a gyári Samu számológép app. -
-
Aurig@
őstag
válasz
tknof1871 #156899 üzenetére
Több, mint három éve használom a MÁV appot, még egyszer sem hibázott!
Ha olyan jegyet veszel, amihez kell pót- és kiegészítőjegy azt automatikusan beleveszi a jegyvásárlásba, nem kell külön tökölni vele. Volt sokszor, hogy indulás elő 2 perccel vettem jegyet, mert nem tudtam hogyan ér be a csatlakozásom. Vagy elérem vagy nem.
Engem sosem érdekel, hogy mit mire értékeltek, ha én hibátlanul tudom használni. Részemről 5 csillag.
Ez olyan, mint a film. Ha nekem tetszik és számomra többször nézhető, az nem biztos, hogy másnak is tetszeni fog. Pl. a Matrix: ha bottal ütnének, akkor sem tudnám végignézni. Van, aki pedig többször is megnézi. -
crok
Topikgazda
-
darvinya
titán
válasz
tknof1871 #153356 üzenetére
Android verzió LG4-en és PocoX3Pro-n ugyanaz? -Nem
Üzi és hívásnaplót csak úgy tudod átküldeni, ha egy külső app kiszedi magának, azt átküldi másik telon lévő ugyanannak az app-nak, ami android verziónak megfelelően visszaállítja.
Pl: SMS backup
Mivel MiMover direktbe küldi át, emiatt nem tudja ugyanoda rakni, ahol volt, mivel eltérő az android verzió.
Ráadásul más app kerül telepítésre android 8 és 10-nél, hiába ugyanaz, csak kódsor eltérés van.
Én már próbáltam droid 10-ra felrakni 8-ig jó schematikus app-ot, az más sem csinált, mint crash.
Sőt droid 11 ennél még finnyásabb, azon képes végtelen.hurkot generálni. -
-
Bozek
nagyúr
válasz
tknof1871 #151981 üzenetére
Egyáltalán nem is csatlakozik? A BT listában mit mutat?
Nekem egy Honor Mi Band 5 és egy Mobvoi TicWatch Pro 2020 simán megy egyszerre. Tavaly párhuzamosan használtam a kettőt egy ideig, mert az Egészség alkalmazás Google Fit szinkronja hagy maga után kívánnivalót és az 1000 km biciklizést egyben akartam látni.
-
mizoli
addikt
válasz
tknof1871 #151878 üzenetére
Szerintem semmit nem kell csinálni.
Visszaállítod az egyik mentésre a másikat. Ami egyezik, azt vagy megkérdezi mit csináljon, vagy kihagyja. Ami nincs benne az "első" mentésben, azt hozzáfűzi.Vagyis magától összefűzi az összeset. Nem veszítesz semmit, ha kipróbálod, legfeljebb nem jön be.
-
crok
Topikgazda
válasz
tknof1871 #147217 üzenetére
Nem értem a kérdést.. Hogyhogy hogyan? Begépeled a Microsoft account-od nevét és jelszavát. Ha elmentetted a böngészőben akkor eleve kitölti, ha ugyanaz a Microsoft account-od neve meg jelszava mint a Google account-od neve meg jelszava az egyrészt más kérdés másrészt nem szerencsés.
-
crok
Topikgazda
válasz
tknof1871 #147208 üzenetére
Semmi kozuk egymashoz. Meg szep hogy nem ismerik a jelszavakat keresztbe-kasba, jol beznenk mar ki..
Ha te elmentetted a jelszot akkor az Autofill kotolthette neked, a "Me" meg azert volt ott mert az Office Lens-be belepes utan mar van MS account a keszuleken belepve, azert tud azonositani.. az meg hogy a Goolge es a Microsoft account username resze ugyanaz hat ugyanaz mert ugy regelted.
Nem kell kepzelodni.
-
válasz
tknof1871 #146573 üzenetére
Az első képen látható, hogy vágólapra került a szöveg, onnantól kezdve szöveg fájlként tudod szerkeszteni beillesztés után. Úgy formázod ahogy tetszik. 😊
Ahogy írtam egyszerű szöveges feladatokra jó jöhet, de könyveket nem fogsz tudni másolni vele, úgy hogy kész dokumentum fájl legyen. -
-
crok
Topikgazda
válasz
tknof1871 #140401 üzenetére
Itt pl. tudsz válogatni melyik apk-t szeretnéd.
Csak majd Play-ben kapcsold ki a frissítését
(Vagy írd alá magadnak hogy ne is tudjon róla hogy van Play-en..) -
Chris Kiki
senior tag
válasz
tknof1871 #137814 üzenetére
Szerintem az egyik legjobb: AutoBoy Dash Cam - BlackBox
-
tknof1871
őstag
válasz
tknof1871 #129732 üzenetére
Üdv! Szóval van 1 problémám a Gmail alkalmazásban az egyik gmail-es fiókom szinkronizálásával.
A Gmail levelező alkalmazás ami, gyárilag van rajta az LG G4-en, nem tudja betölteni az egyik emailcímem leveleit. Már újraindítottam a telefont de csak annyit mutat annál az egyik emailcímemnél, hogy "Getting your messages…" ill. "Üzenetek lekérése..."és alatta egy csík "fut". Beállításoknál a Fiókok és szinkronizálás-nál a Google-ban szinkronizálási hibát ír. Töröltem azt az 1 gmail fiókot és újra hozzáadtam. Aztán úgy is hozzáadtam hogy csak kisbetűket használtam a fióknév megadásakor (mert amikor létrehoztam ezt a fiókot akkor nagy és kisbetűket is használtam a fióknévhez) de ugyanúgy nem tud szinkronizálni.
Az Inbox alkalmazás probléma nélkül tudta kezelni ezt is, az összes email fiókom, ami mindegyik gmail-es. Jó hát ennek az Inbox-nak vége.
A telefon gyártója szerint próbáljam meg gyári alaphelyzetbe állítani a telefont.
A gyári alaphelyzetbe állítás az a Factory reset?
Gyári alaphelyzetbe állítás tényleg megoldhatja a problémát? -
Astery
senior tag
válasz
tknof1871 #134276 üzenetére
Munkahelyemen a mai napon kaptunk értesítést a biztonsági főosztálytól, hogy 24 órán belül letiltják az Outlook for android és ios használatát a munkahelyi exchange szerverről. Az indok, hogy ez a kliens az azure felhő szolgáltatáson keresztül működik ... tehát a belépéshez szükséges információk is a felhőbe kerülnek.
-
st6969
őstag
válasz
tknof1871 #133844 üzenetére
Nem írtad, de ha Gmailről van szó: az applikáció képarányban biztos, hogy telefonra van optimalizálva, értesítéseket is beállíthatsz, könnyebben kezelheted a felhasználóváltást, maradhatsz bejelentkezve. Böngészőnél, ha törlöd a cache-t pl., akkor a webcímet be kell újra gépelned (esetleg kedvencekből kikeresni), lehet, hogy újra be kell jelentkezned...
De a legjobb, ha kipróbálod te magad, hogy neked megfelel-e e böngészős nézet vs. applikáció. Ha MIUI rendszered van, abban azt hiszem, alapból ott a Gmail, de talán más rendszerben is, tehát még telepíteni se kell.szerk.: hopp, közben jócskán megelőztek
-
pc360
addikt
válasz
tknof1871 #133844 üzenetére
Sokan itt a Gmail-t használjuk, mert az egy jó kliens, és nem csak Gmail-es címhez jó. Annyiban jobb, mint a böngészős változat, hogy a már letöltött leveleket net nélkül is tudod olvasni, és meg tudod írni előre az újakat. Gyors, átlátható, és küld értesítést, amint leveled érkezett.
darvinya: Nálam is ugyanez vam most a Smart Keyboard Pro-val: a betűsorokat látom, de a legfelsőből nyíló ékezetes popup-ot már levágja. Emlékezetből küldöm neki a dolgot.
-
pc360
addikt
válasz
tknof1871 #129803 üzenetére
Ha törlöd az alkalmazásadatokat, akkor azok biztosan resetelődnek. Viszont miért használsz olyan programokat, amikkel csak az akku gyorsabb merítését éred el? Az első szabály az akkuk kímélése témakörben, hogy a velük kapcsolatos appokat nagy ívben elkerülöd.
Ha nem muszáj, akkor egyéb rendszerappot sem érdemes használni. Ez alól egy takarítóprogram lehet kivétel, de abból sem az ultra fancy, minden bitet átrostáló, nagyot ígérő izék, hanem egy sima CCleaner, vagy a Google sajátja, a Files Go. Elég egy CPU-Z arra, hogy komolyabb adatokat olvass ki a készülékből.
-
tknof1871
őstag
válasz
tknof1871 #129737 üzenetére
Pontosabban fogalmazva. A normálisan működő fiókoknál látszik, 30 nap van beállítva. A problémásnál nem látszik mennyi a Days of mail to sync. Ahogy legörgetek és ráklikkelek akkor felugrik az ablak ahol be lehet állítani és az 999 Days-en áll mindig. Bármilyen számot okézok le nem fogadja el. Hát nem tudom mennyit segített ez.
-
-
-
-
törölt tag
válasz
tknof1871 #124861 üzenetére
Nyomj rá a frissítés opcióra és meg fog jelenni. Huzamosabb ideje használom, megfigyeltem én is, hogy van, amikor percekkel később jelenik meg a legfrisebb történés. De mindig, mindent korrektül naplóz és meg is jelenít, csak várni kell rá. Vagy megnyomod a frissítés gombot.
-
brd
nagyúr
válasz
tknof1871 #122845 üzenetére
Az nem, az AccuBattery viszont igen, persze ez is csak tanulás alapon tud működni, mert az akkumulátor állapotáról máshogyan csak fizikai behatással és laborkörnyezettel lehetne információt szerezni. (Még esetleg onnan lehet közelíteni az állapotfelmérést, hogy a töltéskor felvett áram (teljesítmény) mértékét mérjük, de az fizikai behatás nélkül csak a töltőcsatlakozón keresztül tehető meg, de mire onnan az akkuig eljut az áram, még legalább 2 tényező okoz veszteséget: a csatlakozó/kábelek/vezetékek, ill. a töltést felügyelő, áramot átalakító áramkör fogyasztása, továbbá, ha a töltés alatt a telefon nincs kikapcsolva, akkor a telefon fogyasztása is benne lesz a mért mennyiségben.)
-
TODI1111
veterán
válasz
tknof1871 #119324 üzenetére
Gondolom nem a fizetős verziót használod. Amennyiben megfelel az igényeidnek a program akkor vedd meg és nem lesz reklám. Én úgy szoktam, hogy letöltöm az ingyenes verziót és ha minden úgy működik ahogy kell (legalábbis ahogy nekem megfelel) akkor megveszem, ezzel is támogatva a fejlesztőt.
-
Probert75
addikt
válasz
tknof1871 #119324 üzenetére
Használd ezt! Ez csak egy ici-pici kör alakú reklámot biggyeszt oda.
-
beg
veterán
válasz
tknof1871 #119284 üzenetére
Olvasd el a fejlesztői oldalukat:
"android.permission.READ_PHONE_STATE:
Allows GSam to track when your phone is in use. On the main screen GSam shows the amount of time and power drain when you are in a call, so it's important to know when the phone is being used. Rest assured, we do NOT use this to track anything other than a simple 'in-use' statistic. We don't track or record any information about calling numbers, etc.
This is a new for KitKat. Previously these statistics were available directly from Android without manual tracking. In KitKat, access was removed, so we need to track this ourselves. See this post for more information." -
brd
nagyúr
válasz
tknof1871 #119284 üzenetére
Itt azt írják, KitKat óta (vagy esetén? - nem egyértelmű a leírás) ezt az infót (mikor van használva a telefon, ill. hívás közben, ilyesmik, azaz READ_PHONE_STATE) már csak manuális követéssel (ehhez kell a jogosultság) lehet megtudni, mert az Android nem szolgáltat ilyen infót. Ha megtagadod tőle ezt a jogosultságot, akkor a Phone sorban valószínűleg fals információt fogsz látni.
-
Bozek
nagyúr
válasz
tknof1871 #119214 üzenetére
Nem, az Automatikus tájolás (fekvő) nem csak egyszerűen fekvő tájolás. Ugyanis ha a telefont a másik irányba döntöd, akkor sem lesz fejtetőn a videó. A sima fekvő módnál ez nem így lenne.
"nincs DTS hang"
Már többször volt róla szó, csak le kell hozzá tölteni a custom codec-et.
-
Somatom
veterán
válasz
tknof1871 #119214 üzenetére
Nem ilyen egyszerű ez. Van a kijelzőnek is egy tájolása, meg külön a videónak is. Plusz, a kijelző fordulhat (OS) alapértelmezett beállítás szerint. De, ezt az alkalmazás akár felül is írhatja. Továbbá, lehet szenzor szerint is, ami mindkettőt felülírhatja. Nehéz ezeket a lehetőségeket egy alkalmazásban egyértelműen és közérthetően definiálni.
-
Somatom
veterán
válasz
tknof1871 #117150 üzenetére
Amúgy sem túl releváns, mert a mobilszolgáltatók priorizálják.
Használj mást! Pl. http://speedof.me. Van mobilos verziója is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged