- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
napalmdude
csendes tag
válasz
mobilizmo #132645 üzenetére
Köszi a választ.
Igazándiból a kérdés az lett volna, hogy a 2 GB-ból hogy lesz 10. Erre szerintem valahol ott lehet a válasz, hogy bizonyára az alkalmazások frissítésekor a telepítő csomagokat menti valahová, és megtartja őket. Mármint magukat a telepítő csomagokat; így az app törlésekor igaz, hogy tárhely szabadul fel, de a telepítő csomagok továbbra is ott tanyáznak valahol. Így az alkalmazások listájában egy app gyorsítótárastól, tokkal vonóval 500 MB, de lehet, hogy 10-szer volt frissítve az évek folyamán mondjuk 200 MB-os telepítő csomagokkal = az app 500 MB-ot foglal, de tárhely foglalás szempontjából mégis 10*200 = 2 GB. És a tárhely információnál így 2 GB-ot számol az összesítésnél, konkrétan az alkalmazásnál meg ír 500 MB-ot. Szerintem itt az anomália.
Ez csak egy légből kapott elmélet; akkor gyári beállítások visszaállítása után ez kik kell derüljön..
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo #132302 üzenetére
Hm.. érdekes, most telepítettem, még be is léptem, aztán local+cloud mentés Swift-ben, majd uninstall, majd restore cloud-ból => mint a pinty elindult, semmi FC, a login is maradt. (Pedig MIUI 10-et használok most, ami köztudottan nem egy matyóhímzés rendszer szempontból). Mondjuk én azt mindig beállítom, hogy "restore with all permissions" (utána kiszedem ami nem kell) valamint a "backup expansions" (OBB-k mentése) és a "backup external data" is mindig be van kapcsolva.
Ja igen, pár megjegyzés:
- a mentés helye: ha a Swift appot magát törlöd akkor törli az összes mentést is mert a saját könyvtárába ment - hacsak nem állítod át a mentés helyét SD kártyára.
- SMS/Hívás jogosultság: A Swift megkapta a Google-től a használat jogát még 2018 Nov. 30-n. -
zhata
senior tag
válasz
mobilizmo #132299 üzenetére
Egyelőre csak a Mahjong Solitaire Classic játékon próbáltam ki adatmentéssel a felhőbe. Utána a telefonon töröltem az appot, majd visszatöltöttem a Drive-ról. Visszatöltötte a játékállást is, tehát adatokat is mentett. Természetesen több appon is ki fogom, ki kell próbálni a végleges véleményalkotáshoz. A felülete sokkal használhatóbbnak tűnik mint a TiBi-énél.
-
Zοltta
senior tag
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo #131533 üzenetére
Bizonyos appok metadata részében API level 23 és felette (szóval Marshmallow és felette, az AndroidManifest.xml-ben) a fejlesztő explicit megadhatja, hogy az android:allowBackup="false" legyen szóval "menthetetlen legyen" - ezek azok az appok amiket ADB-vel nem lehet menteni, így Heliummal se. Patch-elni kell az APK-t hogy működjön (true-ra állítani, bár pl. bizonyos beállítások, mint pl. értesítések, engedélyek így se menthetőek). Persze patch után uninstall, majd install.. és frissítés után újrapatch.. szóval nem igazán felhasználóbarát. Angol XDA leírás (a toolokkal együtt) itt található a patcheléshez (azért nem bonyolult annyira és ehhez se kell root):
https://forum.xda-developers.com/android/software-hacking/guide-how-to-enable-adb-backup-app-t3495117Szóval időigényes és nehézkes.. Android 5-ig megérte használni mert ment out-of-the-box, de felette.. Az app utolsó frissítése is 2016. október 2-n kelt és a fentebb írt tények miatt szerintem nem véletlenül.
Egyébként ugyanezek az appok nem menthetőek pl. a MIUI saját backupjával se ami csak annyit mond, hogy "zöld" és "0byte", de persze nem köti az orrunkra a MIUI az okot pedig millió helyen érdezik / kérik / követelik a megoldást (itt nem megoldás a root mert rootként is ugyanaz a logikai folyamat / megkötés fogná meg).
A Heliumnak elég egyébként PC-n (ADB driverek megfelelő telepítése után természetesen) az alábbi Chrome extension is (ez az amit tényleg a clockworkmod.com jegyez):
https://chrome.google.com/webstore/detail/helium-backup/gpglbgbpeobllokpmeagpoagjbfknanlNem sok értelme van de ha mégis kéne..
root-olt telefonon az alábbi scriptet kell futtatni rootként hogy a Heliumnak a megfelelő jogot megadd:pkg=$(pm path com.koushikdutta.backup)
pkg=$(echo $pkg | cut -d : -f 2 | sed s/\\r//g)
CLASSPATH=$pkg app_process /system/bin com.koushikdutta.shellproxy.ShellRunner2 $@ &
exitTusom, tákolt de működik.
Ezen kívül egyébként a Google saját mentése van még ami használható root nélkül, de arra "van pár korlátozás" pl. már helyben menteni nem lehet, jól csak Marshmallow és felette működik, az app data nem lehet 25MB-nál több, lehet kérni hogy kényszerített csináljon mentést de időben korlátozott, lefelé nem kompatibilis (nem másolom be ide mert minek, a Logout blogomban leírtam hogy hogy kell csinálni, keress arra, hogy "Google mentés kényszerítés", de 24 óránként max. egyszer mert letiltják az account-ot akár 3+ napra hogy menthessen).
-
darvinya
titán
válasz
mobilizmo #129381 üzenetére
Mint írták, 1 perces törléses biztonsági beszélgetésekről nincs semmilyen mentés/nyom, miután törlése kerül.
Talán, ha fizikailag megkapod szerverben lévő tároló egységet, és mély bit nyom visszaállítást végzel, de ehhez tudni kellene melyik tárolóra került ez az adat, ami már elérési útja titkos és maga csevegés is titkos. -
beg
veterán
válasz
mobilizmo #129379 üzenetére
Ha azt a módszert választod, hogy tűnjenek el a beszélgetések, akkor szerinted mennyire logikus opció, hogy mégis vissza akarod nézni néha?
Kevered a hidden chat és a secret chat fogalmakat. -
Somatom
veterán
válasz
mobilizmo #127461 üzenetére
Nem csak a kidolgozás kifinomultsága elégtelen, hanem a kényszerítés is hiányzik. A Google képes nagyon határozottan fellépni a fejlesztőkkel szemben, ha üzleti érdekeiről van szó. A felhasználói élmény növelésének érdekében is tehetne ugyanilyen határozott lépéseket.
-
-
Fall-N
veterán
válasz
mobilizmo #126288 üzenetére
Nem maga a reklám a baj. Van külön fizetős változat, így van is alternatíva. Csak az nem mindegy, hogy milyen reklám van. ES-ben vannak pofátlan reklámok. Főleg a töltés közbeni saját felület a nagy reklám bannerrel. Alapból be is van állítva, így aki kevésbé ért hozzá az azt sem tudja hol kell kikapcsolni, vagy ha nem lehet, akkor mit kell letörölni. Hát az ES-t.
A másik reklám fajta amitől a falra mászok, amikor teljes képernyős videó reklámot bedob x kattintás után vagy kilépéskor. Valamelyik még időzítve is van, így nem lehet kinyomni.
Mondjuk engem nem érint, mert alapból vagy fizetős vagy reklámmentes alkalmazást teszek csak fel. Van elég alternatíva,minek nézzék reklámokat. A pénzzel a fejlesztő is jobban jár.
-
pc360
addikt
válasz
mobilizmo #126288 üzenetére
Dehogy kell. Szerencsére még vannak nornális fejlesztők, akik vagy nem akarnak minden áron hasznot húzni, vagy megfelelő limitációkkal/kecsegtető feature-ökkel élnek a megvásárlást ösztönözve. Meg olyanok is, akik meg tudják oldani, hogy használható és ízléses maradjon a programjuk a reklám ellenére. Na, az ES-esek egyik kategóriába sem esnek.
-
-
Wolfskin
őstag
válasz
mobilizmo #123224 üzenetére
az EPIM-re azért volt szükség, mert sokféle kontakt volt (outlook/office2003, nokia, android, gmail) és ezeket lehetett benne közös nevezőre hozni, mert mindent be tudott importálni, és jó a felülete, könnyen szerkeszthető benne az adatbázis, és tud exportálni is. más szóval azért, hogy ne Excelben keljen bogarászni, mint régen.
utólag, a kikonvertált névjegyfájlt javítgatni, formázgatni lehet xls-ben meg mindenféle txt editorban is@(#123225) darvinya elhiszed, hogy én lennék a legboldogabb, ha ezt az egész gmailes, felhős baromságot el lehetne felejteni? Pc -> telefon oda, vissza. csak az, amit akarok.
csak sajnos az android nem működik gmail nélkül, és rögtön beszinkronizál fiókba/-ból, ahogy elindítod.és én lennék a legboldogabb, ha egy ilyen triviális dolog,. mint a névjegyek karbantartása nem igényelne kamionvezetői tudást, vizsgát, képességeket.
1. offline kiválogatni, ami kell a telefonra (címkézés, kategorizálás)
2. másolás a telefonra
3. és persze az outlook meg a gmail is tudná értelmezi a névjegyeket, mert akkor a azokra is fel lehetne tölteni. (de nem szinkronizálna össze mindet mindennel, hanem én offline eldönteném, hogy hova mit akarok tenni, és csak az lenne ott. tudom, hogy ez fizikailag, logikailag kivitelezhetetlen, meg a társadalom fejlődésével aszinkron, deviáns elképzelés, kirekesztő magatartás kirekeszteni a nagytestvért, de olyan jó álmodozni róla...)
csak ilyen egyszerű lenne, mint segédmotort vezetni. vagy biciklit.@(#123226) woodworm köszi, megnézem
-
kaciokos
őstag
válasz
mobilizmo #122492 üzenetére
Őszintén felhasználóként nem nagyon foglalkoztat, hogy a fejlesztőknek könnyű vagy nehéz rá fejleszteni.
"nem volt elég app. Ja és sajnos a szervizháttér is elég gyengus volt a tapasztalatom szerint." - Pont erről beszélek én is. És ami volt app, azok is rosszabb minőségűek voltak mint az Androidos vagy iOS-es társaik, még a Microsoft által fejlesztettek is, ami elég nagy blama volt.
-
turbulencia8
őstag
válasz
mobilizmo #122492 üzenetére
Jo volt a WP, amig a CU frissitest nem adtak ki ra tavaly. Utana atlag napi ketszer inditottam ujra a Lumia 950-et, az Edge nagyon sokszor kifagyott, szoval a felhasznaloi elmenyt is kinyirtak, es mar nem hiszem, hogy javitani fogjak. Az appok nagyon fapadosak lettek, teljesen leallt mindenki a fejlesztessel - hab a tortan, hogy WP 8.1-en az MS meg a hazon beluli Skype-ot is kinyirta.
-
-
Kékes525
félisten
válasz
mobilizmo #119767 üzenetére
Köszi megtaláltam.
A téma változtatása nem befolyásolja. Visszaállítottam az alapértelmezett témát és a helyzet változatlan. Kinagyítva látni halványan a beírást (WIFI) a kereső mezőbenMég egy probléma a Titanium Backup Pro-ban. Hiába pipálom ki, hogy ne mutassa, legközelebb ismét előjön a figyelmeztetés: [kép], [kép]
-
atike
nagyúr
válasz
mobilizmo #117510 üzenetére
Nem lett nyilvános a naptár, megnéztem, köszi a tippet.
Más vonalon jött egy olyan variáció, hogy lehet az történt, hogy kapott egy emailt (amit amúgy a spamek között meg is találtam ugye) és abban olyan formátumban volt a levél megírva, hogy azt a google automatikusan feldolgozta és beírta a naptárba úgy, hogy az egy találkozó, amire "válaszolni kell", hogy ott lesz-e vagy nem.
Ez elképzelhető?
Durva amúgy ez az eset - emiatt bennem azért erős adatvédelmi kétségek merültek fel...
-
Somatom
veterán
válasz
mobilizmo #111396 üzenetére
Nem hiszem. A Quickmarkot használom (nincs különösebb oka, csak régi bútor), és olvastam már be vele olyan kódot, ami egyből alkalmazásba dobott (vagy, az alkalmazásválasztót dobta a teló). Csak szövegből (linkből) generálni nem tudok ilyet. Sztem ehhez egy explicit intentet kéne legenerálni (pl. INTENT_VIEW), aminek az uri sora a link. A kérdés a hogyan.
-
-
-
FuRiONight
addikt
válasz
mobilizmo #104760 üzenetére
Köszönöm szépen, akkor ez lesz. Ha pedig ilyen komoly akciók vannak, akkor kivárom.
A kivánságlistámon jelenleg ezek vannak:
-Poweramp Full Version Unlocker
-MX Player Pro
-ES File Explorer/Manager PRO
-Nova Launcher PrimeBöngésző az a gyári samsung, amit nagyon szeretek, időjárás app-ot még nem tudom, billentyüzetből switkey, (aminél a témák jelenleg ingyenesek! link), a többi pedig gyári alkalmazás.
dekrer: jó neked, én most 1év ios használat után döntöttem el, h nekem csak az android való.
Más ajánlatod van esetleg, amit érdemes volna beszerezni?
-
-
törölt tag
válasz
mobilizmo #102766 üzenetére
A főképernyő egy nagy, kék felület, középen egy körrel, alul felirat: szüneteltetve. Van három, vízszintes pötty. Ha rábökök, akkor egy másik felületre dob. Itt három függőleges pötty a menü, az alábbi menüpontokkal:
A "new" - alatt csak lejátszási listát tudok hozzáadni. Sakk, matt.
6.x alapú, X86 RemixOS, 24" -os monitoron. -
törölt tag
válasz
mobilizmo #102763 üzenetére
A webes vezérlés kíváncsivá tett. De, ez nekem nem csinál semmit. Csak valami playlistet erőltet. Az elején tettem egy pipát az SMB -hez, de semmilyen beállító felület sem jelenik meg. Próbáltam LAN -on, és Wifin is. A 192.168.1.111/Volume1/ music elérési úton vannak a NAS - on tárolt zenéim, előadó/album mappaelrendezésben. De, ezt hogyan tudassam vele?
-
FunByte
újonc
válasz
mobilizmo #99700 üzenetére
Bocsi a késői válaszért, a sok üzenet között nem vettem észre.
"A FunByte vége lelóg" Atyám, 3 frissítést áldoztam a hiba javítására és még mindig!?A legfrissebb verzió van meg? A nagy szöveg dologról: a főmenüben, vagy játék közben?
Zene: oké, megoldom.
Színek: tehát egy előre beállított szín, és vége? Az úgy eléggé könnyű lenne, az lenne a legjobb, hogy megmondod a játéknak hogy "ződetakarok", aztán a zöld árnyalataival kényeztet téged, stb. Ezen a funkción még elgondolkodok, lehet benne potenciál.Bár akkor már nem játékként készíteném el, hanem tesztelő alkalmazásként.
"You lose": azon gondolkodtam, hogy mi lenne, ha akkor, amikor sikerül megdönteni a rekordodat, "You win"-nel érjen véget, aztán valahogy soha nem jutottam oda hogy ki is vitelezzem.
A pontszámodra: nem jó. Kiváló! -
Fishor
senior tag
válasz
mobilizmo #98260 üzenetére
Sikerült is ideiglenesen csoportot csinálni hozzá is adta a névjegyeknek a csengőhangot. Utána letöröltem, kipróbáltam még pár fajta dialer programot. Végül leszedtem mindet, utána vettem észre, hogy a kirakott gyári gyorshívó widgetekre ha rámegyek azt írja az alkalmazás nincs telepítve.
Azóta akármit csinálok, nem tudok gyári gyorshívó ikonokat csinálni, mert nem működik. Nem lehegy azt valahogy visszacsalni?Még egy kérdés: A google billentyűzetet használva elvileg be van állítva hogy szöveg tanulás, de mégis ha beírok egy szót utána ha megint be akarom írni nem dobja fel a lehetőségnek, tehát mégsem tanul.
Hogy lehet azt betanítani, hogy jegyezze meg amit egyszer már beírok?Üdv
-
st6969
őstag
válasz
mobilizmo #97304 üzenetére
Android 4.4.4. Megnéztem egy névjegyet, az szerepel, hogy "eszköz" (telefon ikon), és szerkesztéskor valóban nem tudom állítani. Viszont, ha új névjegyet akarok menteni, akkor még választható, hogy SIM kártya, eszköz, vagy gmail fiók. Gondolom ez utóbbit kellene választani ahhoz, hogy lehessen szinkronizálni...csakhogy most egyik sem az. Akkor a jelenlegi címtár vcard-ba kiment és (mondjuk erre a célra létrehozott) email fiókba elküld, ott rendbe rak, és szinkronizál? Ez így működhet? És akkor lenne az Androidon a fiókok között 2 gmail-es cím is, egyikről a maileket, másikról meg a telefonszámos névjegyeket szinkronizálná
(#97305) Viktor0610
Gmail-be belépve nem látom a telefonszámos névjegyeket, pont ez a probléma, szóval így nem tudok rendet tenni (persze a nem telefonszámos email címek között se ártana egy kis rend)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged