- Köredzésen járt az Exynos 1680
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MIUI / HyperOS topik
Hirdetés
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eternitys
aktív tag
válasz
#79335424 #48820 üzenetére
Így van, pontosan erról szól a dolog. Viszont már régóta vannak hozzá olyan root megoldások amivel nem ugrik a knox és a gari megmarad (pl ez a progi , de ennél is figyelni kell telepítésnél hogy pl custom recovery-t ne rakjon fel, mert akkor ugrik a számláló). Szóval a backup megoldható így is bármelyik progival ami rootolt telefonhoz használható, engem csak az érdekelne hogy van e olyan szoftveres változtatás ami szintén ugrasztja a védelmet.
(#48819) air : Ez jó hír, így máris bátrabban merném használni a TB-t.
vatafakk: Akkor ezek szerint nem is olyan rossz a Hélium se, köszi.
-
rzoli
senior tag
válasz
#79335424 #48488 üzenetére
Köszönöm, ingyenes megoldásban gondolkodtam, de közben én is találtam egyet: ADW Launcher. Ezt ugyan már próbáltam, de akkor nem voltam elég alapos.
Itt hozzáadás, egyéni parancsikon, tevékenység kiválasztása, tevékenységek, és itt felsorolja az összes elképzelhető tevékenységet. Az kb. megegyezik az általad másodikként írt megoldással.
-
cimbi186
aktív tag
válasz
#79335424 #48344 üzenetére
Köszi!
Szerintem közelítünk!
Semmilyen külső program nem kezeli,már felraktam szinte mindent(meg le is töröltem)
Hogyan tudnám a közös hangcsatornát szétszedni?Vagy ebbe inkább ne menjek bele?
És ez minek köszönhető,hogy így lett a menüje megszerkesztve?KitKat,vagy Google vagy mi a bánat?
Nem igazán tennék fel rá mókolt ROM-ot,csak emiatt.Talán még a GPE szóba jöhet,de sztem ez nem Motorola ármány,vagy pasz.
Esetleg Neked ötlet? -
-
quailstorm
félisten
válasz
#79335424 #48262 üzenetére
4.4.2 van rajta
Dolphinnak rossz hírét keltették itcafén is, 2.3 időkben meg nem tetszett. Egyelőre maradok a gyári böngésző-opera classic kombónál. FF csak bugol tovább...Chrome-ot nem mostanában használtam, hanem mikor a 4.2.2 még új volt, és akkor nem tudodd desktop módot. Meg RAMzabáló a szerencsétlen.
Aztán még ott a boat ha mobil oldalakat néznék, bár az meg bejön classic operával is. -
quailstorm
félisten
válasz
#79335424 #48253 üzenetére
Na akkor vázolom a helyzetet.
Le vagyok maradva droiddal, 2.3-nál, és előítélet miatt nem használtam a gyári böngészőt. 4.1.1 és 4.4.2-es eszközön is tudja a kívánt funkciókat.
FFox jó lenne de nem akar bejönni az URL sáv fullscreenben, köszönöm a javaslatot.
Auto fullscreen kieggel jó. Csak annak kevesebb volt a letöltője.Webkitet kértem. Attól függetlenül hogy az opera kiszállt, ahogy Longley sem, én sem bírok azzal az igénytelenséggel, hogy a legerősebb csúcsmobilon is unloadolja a weboldal nem látható részét. Gusztustalan.
Csak opera meg nem tölt be oldalakat, főleg google-eseket. Meg lassú ha szénné van scriptelve az Isten is.(#48254) pikszel : nem szeretem, túl kínai adatlopós. Akkor inkább a gyári droidos.
-
quailstorm
félisten
válasz
#79335424 #48244 üzenetére
Én meg beégve vettem a telót és SGS-ről van szó. URL sáv, keresősáv, meg állapotsáv ami látszik. De nem olyan extrém mint a linkelt képen, osztálytárs S2-jén.
Ellenben a kérdésemre látom nincs válasz...
Semelyik böngésző nem tud ilyeneket? Egyébként az állapotsáv amúgy is zavarna, Symbianon, Maemon hozzászoktam hogy a kijelző teljes terjedelme adattal van ellátva, és én fekvő módozok, más kérdés hogy előző tulaj nem így tett. -
-
atillaahun
veterán
válasz
#79335424 #48171 üzenetére
Nem az a baja, hogy rossz helyre tölt le, hanem hogy folyton megkérdezi hiába pipálom be hogy jegyezze meg.
Meg az se lenne egy haszontalan dolog ha letöltés után felajánlaná a megnyitást mint más normális böngésző, nem kéne fóyton az értesítése sávot huzigálni. Téged ezek nem zavarnak?
(#48172) soultrapp
Nem játszok ugyan, de szerintem 99%-ban minden vackot ki lehet szedni/átmásolni. Ha a /sdcard/Android/data/ alatt nincs mappája, akkor valszeg a /data/data alatt tartja. Ez utóbbihoz már valszeg root kell. -
LonGleY
veterán
válasz
#79335424 #48151 üzenetére
Az "összetűzés" szónak két értelme van. Lehet, hogy te a másikra gondoltál. :] Amúgy még képet is beszúrtam a jelenségről a #48148-ban.
bendi806: Ha legalább 4 colos kijelződ, kétmagos procid, 1 GB memóriád van, és megfelelően belőtted a TSF Shell-t, akkor annál nem találsz se szebbet, se jobbat. Az után az Apex és a Nova is fapad. A fizetős verzióik közt sok különbség nincs, nekem az Apex kicsit szimpatikusabb a beállításaiban és külsőben is, mások szerint a Nova gyorsabb. Ha nem egymagos gépem lenne szerencsétlen 512 MB rammal, akkor én is TSF Shelleznék már rég. De ha mégis érdekel, a próbát a sima Apex-el kezdd, mert az többet mutat a launcherből, mint a Nova ingyenese. Ha mégsem jönne be, egy mozdulat leszedni és visszaállítani az alapértelmezést TSF-re.
-
-
atosan
veterán
válasz
#79335424 #47992 üzenetére
Értem és köszönöm. Amíg nem muszáj, nem rootolnám (samu fame), viszont időnként jól jönne a minél pontosabb pozíció, esetleg a környezetbe belehallgatni. Egyébként sokmingen nincs telepítve, fb, messenger, kakao talk. Ezek gondolom néha használják a gps-t, messenger biztos, szerintem.
-
kovisoft
őstag
válasz
#79335424 #47967 üzenetére
Ha a bekapcsolást is a közelségérzékelővel akarjuk megoldani, akkor ébren kell tartani a szenzort, de ennek általában nagyon alacsony a fogyasztása, az én telómon ez 0,13 mA. Folyamatosan így használom a telefont, és nem tapasztaltam észrevehető növekedést az akkufogyásban. A teljes fogyasztás alvó módban egyébként nálam 15 mA körül van, tehát ebből a proximity szenzor kevesebb, mint az alvó módú fogyasztás 1%-a.
Én a Proximity Tool Extension-t használom erre a célra, de ez nem mindenkinél működik rendesen (nálam igen).
-
deva
tag
válasz
#79335424 #47967 üzenetére
Most így hirtelen nem tudom megmondani, hogy alvó üzemmódban működik-e az a szenzor, ami azt figyeli, hogy van-e a közelben valami, vagy nincs. Ez az a szenzor, ami kikapcsolja a kijelzőt telefonálás közben, amikor a füledhez emeled a telefont, egyébként pedig bekapcsolja.
Ha működik, akkor nagyon egyszerű a dolog, mivel fel lehet iratkozni ezekre az eseményekre, amiket az OS Broadcastol. Onnantól pedig fel lehet tételezni a következőt:
- ha eddig volt valami a közelben, és most hirtelen az a valami eltűnt, akkor valószínűleg a tok volt az
- ha eddig semmi nem volt a közelben, és most hirtelen van, és nincs egyéb blokkolás, akkor a tok takarja el a szenzortEnnek megfelelően lehet reagálni, hogy mit csináljon a teló. Ismétlem, nem vagyok benne biztos, hogy ez alvó üzemmódban is működik. Egyébként ezt a részt lekezelni nem olyan vészes, a bolondbiztos működés és a rengeteg speciális eset lekezelése az, ami szerintem nehézzé teszi a dolgot.
Egyébként az "Active display" képes ilyesmire. Ott ezt úgy hívják, hogy "pocket mode", ha kiveszed a zsebedből (sötétből világosba) a telefont, akkor be lehet állítani, hogy a kijelző mindig bekapcsoljon, vagy csak akkor ha kaptál új értesítést, ha visszateszed a zsebedbe (világosból sötétbe) akkor pedig kikapcsolja a kijelzőt. A "zsebet" helyettesítsd be a toknak, és meg van oldva. Lehet vele szórakozni, tényleg a világosság alapján működik, ha eltakarod az ujjaddal a szenzort akkor kikapcsol a kijelző, ha elveszed az ujjad akkor pedig bekapcsol.
-
LonGleY
veterán
válasz
#79335424 #47910 üzenetére
Az, hogy neked mennyire nem nehezíti meg az életed, nem zárja ki a tényt, hogy millió dologra meg egyszerűen alkalmatlan, vagy minimum nyögvenyelős. Az előnyeit nem tagadtam, de te akarsz itt arról meggyőzni, hogy ha te átálltál rá, akkor ez mindenkinek pálya lehet. Hát, nagyon nem.
Kapásból a környezetemben 3 jó példa is van azokra, akik körberöhögnék az elképzelést is, hogy Android rendszeren dolgozzanak: egy Linuxon webet fejlesztő, egy Mac-es grafikus és én, mint Win 7-es, aki gesture-ökkel és hotkey-ekkel irányítja a rendszert, millió dologra használva azt párhuzamosan. Kapásból egy tucat példám lenne rá, mi az, amit te órák alatt oldanál meg, amit én percek alatt, és most nem a számítási kapacitásra gondolok. Mindennek megvan a maga helye.
-
válasz
#79335424 #47910 üzenetére
Képzeld, próbáltam. Van 4 androidos készülékem, és éppen ezért nagyon jól tudom, hogy elég sok hétköznapi felhasználási módot nem lehet teljes értékűként kiváltani velük. És azt sem állítottam, hogy a te életedet nehezíti meg, mivel általánosságban beszéltem. Ne gondold, hogy mindenki úgy használja a pc-t mint te.
-
LonGleY
veterán
válasz
#79335424 #47904 üzenetére
Én se vitatom, hogy sokminden egyszerűbb Androidon (triviális, mondhatni), csak annyi volt az össz mondanivalóm, hogy ez ugyanúgy visszafele is igaz. :]
arti1121: Úgy rémlik, hogy a bejövő hívás a romtól függ, csak az emberek és számok kezelésére tudsz 3rd party appot pakolni. Persze, ne legyen igazam. Valamikor már szó esett erről itt, most nem találom...
-
LonGleY
veterán
válasz
#79335424 #47883 üzenetére
Miért, talán 1 %? De legyen 5!
Használhatóságban még csak összehasonlítani sem érdemes, annyira ég és föld a különbség (pl. a Linux/Gnome javára). Én is szeretem az Androidot, de az, hogy neked mi drága, megintcsak nem befolyásolja, hogy bizonyos célokra melyik az értelmesebb. A kérdéskör konkrét cél-, megszokás- és programfüggő.
batai15: Ha sporthoz használnád, akkor érdemes ránézni az Endomondo-ra is.
-
LonGleY
veterán
válasz
#79335424 #47879 üzenetére
"Az Android nem = teló, tab."
De igen. Kivéve azt a fél százalékot, amit válaszadáskor nyilvánvalóan nem veszünk figyelembe. És attól még, mert nincs PC-d, nem lesz automatikusan kényelmesebb / modernebb / menőbb egy funkcióra az Android, csak esetedben nem jöhet szóba más - de ez nem jelent semmit.
-
S e t h
nagyúr
válasz
#79335424 #47874 üzenetére
Nem érted mit akar mondani.
Egy telefon jelen körülmények között szerintem sem képes kiváltani teljes mértékben egy pc-t.Most lehet hozni mind a két oldalról példát, mint ahogyan tetted te ezt a navigációval, de pl. számomra sem jött el az idő, hogy telefonon írjak több oldalas dokumentumokat, vagy készítsek powerpoint bemutatót, de egyelőre egérmozi céljára sem használom.
Nem mindegy ki mire használja az adott eszközt, ha utaznék akkor nekem sem egy laptop lenne az elsődleges, de vélhetően nem is egy telefont használnék irodai alkalmazások teljes körű futtatása céljából. -
-
Stofl85
tag
válasz
#79335424 #47602 üzenetére
Köszönöm!
Ha jól értem, akkor van olyan progi, ami eszköz csatlakozásakor automatikusan csinál valamit. Nekem a BT folyton be van kapcsolva. Tehát ha bekapcsolom a telefont, és megtalálja az OBD-t akkor tudok ehhez program indulást rendelni!?
Tudsz ilyen programot mondani ami működik is?THX!
-
Stofl85
tag
válasz
#79335424 #47596 üzenetére
Köszönöm!
Konkrétan van egy Alcatel POP C3-am, amit autóban használok.
Bekapcsolás után két programot szeretnék futtatni. Egyik egy fényerő szabályzó, aminek elég csak elindulnia és a háttérben futnia.
A másik a Torque OBD olvasó, amit viszont szeretnék látni.
A lényeg az lenne, hogy miután beültem és megnyomtam a bekapcsoló gombot, akkor már mehessek is, és ne kelljen még alkalmazásokat indítani, és nyomkodni a telefont. És jelenjen meg a Torque progi. -
pinnacle
nagyúr
válasz
#79335424 #47434 üzenetére
Egyébként érdekes, hogy más nem gondolt rá, amikor ilyen egyszerű játéknál, mint a Pou megoldották, az emailes, jelszós regisztrálást, amivel simán vissza lehet állítani. A telefon rootolt, Titanium Backup-al be lehet állítani automatikus mentést vagy mindig nekem kell menteni? Lehet, hogy a Google+-al is lehet menteni.
-
-
pinnacle
nagyúr
-
llll
senior tag
válasz
#79335424 #47413 üzenetére
...igen, közben pont erre lettem figyelmes én is
hogy tudniillik ha a "nincs megerősítés"-t állítom be, akkor megjelenik ugyan az értesítési sávon a beállított művelet, csak éppen nem fut le
de ha mondjuk "futtatás 5 másodperces lejárattal"-ra teszem, akkor végre is hajtódik szépen
(csak esetemben ez most pont nem jó így, mert még képes rányomni a kislányom a kikapcsolás elhalasztására és akkor ugyanott vagyok, hogy totál lemeríti az aksit...)
úgyhogy már csak azt nem tudtam, hogy a megerősítés nélküli végrehajtást csak a fizetős verzió tudja, vagy esetleg ez csak vmi bug
de ezexerint az utóbbi
majd megpróbálok értekezni a készítővel, mert egyébként igen okos ki alkalmazásnak tűnik
ismét köszi az ajánlást -
fatal`
titán
válasz
#79335424 #47413 üzenetére
Az Arkanoid nem PC játék volt eredetileg. Az a baj, hogy fekvőben baromi torz lenne az egész. Annó gondolkodtam rajta, hogy melyik legyen, de túl "lapos/alacsony" volt a pálya az akkori kijelzőmön (320x480), hülyén is nézett ki és sokkal kevesebb lehetőség lett volna pályákat csinálni, emiatt döntöttem az álló mód mellett.
Ráadásul az android nem is támogatja rendesen az egeret, nincs mousemove esemény, csak ha nyomod közben a bal gombot (ez gyakorlatilag a touchnak felel meg).
-
llll
senior tag
válasz
#79335424 #47388 üzenetére
ez az e-root tökéletesnek tűnne, de vmiért nem akarja az igazságot
felviszek 1 új parancsot (kikacsolás), megadom az eseményt (akku lemerült 1 megadott értékre), megadom az elvégzendő műveletet (leállítás), mentem az egészet, a beállításokban a szolgáltatás engedélyezve van...és mégsem kapcsol ki
be kell még vmit állítanom vhol? -
DigitXT
félisten
válasz
#79335424 #47327 üzenetére
Én is így csinálnám, de a kolléga valami globális megoldást akar.
szal esetleg vmi javaslat az ilyen "tömeges" blokkolásra?
Nincs valami joker karakter, amit kihagytál? Ha ugyanis egy +36xxxxxx
szám hív, az nem egyezik meg a +36-tal.Csak azzal kezdődik. Nem
ismerem a programod, de a korábban linkelt írásban külön kitérnek erre,
hogy (más programban) hogy blokkolsz adott számmal kezdődő hívókat.csak nem indítottam újra a változtatások életbeléptetéséhez
Ja, akkor oké.Tárgytalan.
-
llll
senior tag
válasz
#79335424 #47317 üzenetére
nem tudom
igazából hülye vagyok hozzá, ezért tartok tőle ennyire
de olyasmire gondolok, mint amikor válaszolsz 1 gagyi "gratulálunknyertélegyájfont" e-mailre és ezzel már fel is iratkoztál vmi emeltdíjas napi/heti sms-re
tudom hogy teljesen más káposzta, de az alapelv talán hasonlóegyébként ez volt az a szám: +445064771087
ez lehetett voip hívás?
(bocs az offért, de választ tulképpen még mindig nem kaptam az eredeti - még on - kérdésemre) -
zho-lee
addikt
válasz
#79335424 #46997 üzenetére
Előbb az Apex-szel nyomtam évekig, utána jött a Nova prime.
Nem tudok sem jót, sem rosszat írni róluk (összehasonlításképp).Mindkettő egy alapvető launcher,teszik a dolgukat. A többi, hogy is mondjam, nyomokban tartalmazhat belőlük valamit.
A TSF Shell nekem is nagy szerelmem ezeken kívül, a Next Launchert is rávettem, hogy múkodjon.
Valahogyan mégis a Nova van a telefonon. A Next meg még éretlen, kell még fejlődnie.Talán a Nova egy hajszálnyival tud többet, igen a widgetek egymásra, és utána lehet őket egymás elé-mögé tenni.
De most biztosan jön valaki majd, aki az Apexet dicséri, és az az igazság ez így van.Én egy döntetlenre szavazok az Apex-Nova meccsen
-
-
zho-lee
addikt
válasz
#79335424 #46964 üzenetére
Áhh.. nem olyan nagy dolog, ha az ember tudja, mihez nyúljon
(mindenképp a telefonod topicjában nézz szét előtte)
Ez csak belevau részemről, mert a mostani romban külön van egy ilyen állítási lehetőségem, hogy rövid/hosszú/2x nyomásra mit tegyenek a gombok az SIII-on.A másik fele pedig a HTC-m volt.
Ott a search gombot nem szerettem használni,nekem felesleges volt.
Ezért a keylayoutban átírtam power-re, és rövid nyomásra lekapcsolta a kijelzőt, hosszabb nyomásra power menü jött fel.
Ehhez viszont root kellett, meg a root explorer.apk.A htc kernel pedig támogatta a sweeptowake funkciót, azaz az alsó gombokon végighúzva az ujjam felébresztette a kijelzőt. Ne tudd meg mit nézett a srác amikor látta mindezt szifonnal a kezében
-
air
nagyúr
válasz
#79335424 #46964 üzenetére
Az automatizálóval nem tud elkapni egy olyan eseményt, hogy "kezdőképernyő megjelenítése/aktívvá válása" vagy valami hasonló? És ha van egy olyan feltétel, hogy "hívás aktív" akkor egy "hívás befejezése" művelettel működhet. Persze csak tippelek, mert egyik automatizálót sem ismerem, fogalmam sincs, hogy milyen eseményeket és feltételeket képesek figyelni, és milyen műveleteket tudnak végrehajtani.
-
BullZeye
veterán
válasz
#79335424 #46827 üzenetére
Köszi, jó lenne ez, csak nem működik, legalábbis az E-Robot-ot.
Hívás állapota megváltozott, mikor: Beszéd közben
Műveletek, Képernyő kikapcsolása
EngedélyezettPróbánál működik, logolja is, viszont ha hívok valakit (felveszi, és beszélek vele) nem kapcsol ki a képernyő, szóval sok értelme nincs ennek a proginak
-
tomy86
addikt
válasz
#79335424 #46829 üzenetére
"Ha 5000Ft lebeszélhetőséget állítok be, akkor ez rögtön 2500Ft tévedés."
Mert úgy kell beállítani, hogy a hálózaton belüli hívásokra is külön állítasz be egy keretet, ami a havidíj fele és ugyanígy külön a hálózaton kívüliekre. Legalábbis így hirtelen ez tűnik logikusnak. Számhordozás tényleg bekavarhat, de nincs az a program, ami ezt kezelni tudná. A gyakran hívott számokat egyébként USSD kóddal lekérdezheted. Tárcsázóba: *126*telefonszám# és máris tudod, hogy valójában melyik szolgáltatóhoz tartozik. Ezeknek külön csinálsz egy számcsoportot és máris a megfelelő díjat rendeli hozzá a progi és máris kisebb az eltérés.
"Szvsz kilátástalan." Szerintem meg egyáltalán nem.
Egy hibája van szerintem a proginak, hogy a viber és más voip hívásokat nem tudja külön kezelni. Mondjuk ez meg engem nem érint, mert nem használok ilyesmit. -
tomy86
addikt
válasz
#79335424 #46808 üzenetére
Akkor nagyon régen próbálhattad, mert elég sok magyar tarifa is letölthető már. Persze van köztük teljesen használhatatlan és olyan is ami kiigazítást igényel. Néhány user nyilván túl hamar osztja meg a beállításait, anélkül, hogy előtte 1-2 hónapig tesztelné. Szerintem az általad említett Telenor tarifa is beállítható, bár nem egyszerűen. A magyar szolgáltatók közül talán a Telekom az, aminek bármelyik, publikus csomagja relatíve egyszerűen beállítható. Sokan panaszkodnak arra, hogy túl bonyolult a progi beállítása. Épp azért olyan összetett, hogy általad is említett agyament tarifacsomagokat is jó eséllyel be lehessen állítani.
Egyébként inkább ez alapján gondoltam, hogy sosem használtad: "Gondolom, kell hozzá legalább 4x2Ghz -es proci"(#46822) yuri90: Mort Player, csak hogy egy ingyenes is legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest