Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • deva

    tag

    válasz #79335424 #47967 üzenetére

    Most így hirtelen nem tudom megmondani, hogy alvó üzemmódban működik-e az a szenzor, ami azt figyeli, hogy van-e a közelben valami, vagy nincs. Ez az a szenzor, ami kikapcsolja a kijelzőt telefonálás közben, amikor a füledhez emeled a telefont, egyébként pedig bekapcsolja.

    Ha működik, akkor nagyon egyszerű a dolog, mivel fel lehet iratkozni ezekre az eseményekre, amiket az OS Broadcastol. Onnantól pedig fel lehet tételezni a következőt:

    - ha eddig volt valami a közelben, és most hirtelen az a valami eltűnt, akkor valószínűleg a tok volt az
    - ha eddig semmi nem volt a közelben, és most hirtelen van, és nincs egyéb blokkolás, akkor a tok takarja el a szenzort

    Ennek megfelelően lehet reagálni, hogy mit csináljon a teló. Ismétlem, nem vagyok benne biztos, hogy ez alvó üzemmódban is működik. Egyébként ezt a részt lekezelni nem olyan vészes, a bolondbiztos működés és a rengeteg speciális eset lekezelése az, ami szerintem nehézzé teszi a dolgot.

    Egyébként az "Active display" képes ilyesmire. Ott ezt úgy hívják, hogy "pocket mode", ha kiveszed a zsebedből (sötétből világosba) a telefont, akkor be lehet állítani, hogy a kijelző mindig bekapcsoljon, vagy csak akkor ha kaptál új értesítést, ha visszateszed a zsebedbe (világosból sötétbe) akkor pedig kikapcsolja a kijelzőt. A "zsebet" helyettesítsd be a toknak, és meg van oldva. Lehet vele szórakozni, tényleg a világosság alapján működik, ha eltakarod az ujjaddal a szenzort akkor kikapcsol a kijelző, ha elveszed az ujjad akkor pedig bekapcsol. :)

    [ Szerkesztve ]

    It's like being a plumber. When you do your job right, noone should notice, but when you fuck up, everything gets full of shit.

Új hozzászólás Aktív témák