- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
AtHoS #161445 üzenetére
Problem solved: ez az APP rendben kezeli az .mhtml mentett weboldalt [MHT/MHTML Viewer]
Max annyi, hogy nem regizte le magát ehhez a "kiterjesztéshez" és fájlkezelőből a Hosszú érintés -> Megnyitás ezzel menüből választható, így picit lassúcska a kezelés, de szerencsére lehet az APP alól is tallózni
-
kisspall
aktív tag
válasz
AtHoS #161306 üzenetére
A podcast letöltve egy mp3 fájl, nem is emiatt különböztetik meg ezzel a névvel.
Követek mondjuk 20 csatornát, amik rendszertelen időközönként tesznek ki új hangfájlt. Ezeket külön-külön időnként végig kellene nézegetni, van-e valami új. Ha van, egyenként letölteni, megfelelően mappákba rendezni, hogy ne keveredjenek.
Egy podcast alkalmazás ezt elvégzi automatikusan. Időnként ellenőrzi, van-e új adás, ha van értesít, akár le is tölti offline hallgatáshoz.
Ehhez a podcast készítőjének kell bizonyos technikai háttérről gondoskodnia, nem működik csak úgy magától.
Tulajdonképpen ez a technikai segítség amit kap a hallgató, ez különbözteti meg egy szokásos módon letölthető mp3 fájltól. -
avl
senior tag
válasz
AtHoS #161270 üzenetére
áá, így #161306 már értem, miért zavar / nem tartod o.k.-nak hoy letöltve podcast-nak van hivva es nem audio allomanynak, mp3-nak stb..
- hat hogy hangzik mar, hogy mp3 ??? meg állomány ? :-)
- szerintem egy letöltött filmet is filmnek hivnak, nem video allomanynak (pl. mindenki igy mondja, hogy megneztem a multkor a letöltött XY filmet; nem ugy, hogy megneztem az XY letöltött videoállományt vagy az XY avi-t)de tenyleg nem ez a lenyeg
hanem a tartalmaik
-
Somatom
veterán
válasz
AtHoS #161306 üzenetére
Erről a vicc jut eszembe: én vagyok a
podcastlódarázs. -
avl
senior tag
válasz
AtHoS #161268 üzenetére
en ugy mondanam: tematikus, többé-kevesbe rendszeres beszelgetes, rengeteg fajta tematikaval
semmikepp nem mondanam "normál video állomány"-nak: van ahol nincs is video, van ahol van; es azert nem "normal", mert tematikus, rendszeres; akkor inkabb valami "Kisfilmek a nagyvilagbol", vagy "168 ora", vagy "Csaladi kör", vagy "Kékfény", tehat inkabb hagyomanyos radio vagy TV müsor, csak nem elektromagneses hullamokkal, hanem interneten rögzitve
pl. allando 1-2-3 ember beszel, vagy allando 1-2 ember + meghivott vendeg(ek)
lehet szorakoztato, "üres" kikapcsolo, nagyon hasznos vilaglatasos, valamilyen tema (kerekpar, versenykerekparozas, müszaki, csillagasz, ...) körüli, stb.ha csakegyet ajanlhatnek, ez lenne: [link] garantalt, hogy mindenki tanulhatna belöle
en több éve hallgatok nehanyat (van, amelyik korabban radiomüsor volt, de "megvált" tölük a radio, es podcast-ben nyomjak tovabb)
-
Oldman2
nagyúr
-
Cs1csó
titán
válasz
AtHoS #160917 üzenetére
köszönöm (ezt is ki fogom próbálni) és nektek is Somatom és Indiant (ezt a kettőt már telepítettem és tesztelem)
Az adott helyhez navigálás annyira nem fontos (ugye sírokról van szó ilyen-olyan kis "folyosók" vezetnek oda de az már elég, hogy telóval lássam, hogy HOL van ez a pont. Volt olyan, hogy tudtuk adott parcella adott oldal és még sem találtuk meg. Nyáron az a terv, hogy mindet megkeressük elmentjük és jövő ilyenkor már könnyebb lesz remélhetőleg.
-
Habell
tag
válasz
AtHoS #158039 üzenetére
Nézem állítok be mást hátha az segít.
Korábbi Android telefonon gyári alkalmazás volt semmit se kellett állítani. Előtte még régebbi Android telefonon meg appot töltöttem le, minden utána olvasás nélkül amit először találtam és azon se kellett állítani semmit egyből működött. Szóval jelenleg az Android 11-el nem vagyok előrébb. -
Faby
senior tag
válasz
AtHoS #157216 üzenetére
Mondjuk én azt sem értem, miért fárasztja magát bárki is azzal, hogy mindenféle alkalmazásban, uram bocsá Excellben készítsen mindenféle statisztikát.
Mire jó, mit tud meg belőle?
Nem trollkodás vagy ilyesmi, de el nem tudom képzelni, mire lehet ez jó.
Én pl tudom, mennyi a bevételem (fizum), mennyi a lakáshitel törlesztésem, havonta egyszer teletankolom a kocsit, tudom, mennyi marad nagyjából hó végén, mennyit tudok félretenni, mennyi az összes megtakarításom, és kész.
Pl az OTP reklámot sem értem, mit kategorizál, miért?
De nyilván én vagyok rosszul összeerakva. -
válasz
AtHoS #156913 üzenetére
Nem jó appot linkeltem, de egy másikat letöltöttem, és 3 centi(!!!) eltéréssel számolt egy magasságot a kamera segítségével. 2,6 m valós vs. 2,57 m volt az app által mért érték.
Nyilván nem hiper-szuper pontos, de ha pl. tervezed, hogy mennyi anyag, festék szükséges, akkor ezzel azért teljesen jól lehet számolni.
-
Somatom
veterán
válasz
AtHoS #156913 üzenetére
Késdobálóknak nem ajánlott mérőeszköz.
A fal és a padló találkozási pontjára kell irányítanod a kamerát. Előzően lemért szemmagasságot javasolják megadni és ebben a magasságban tartani a telót. A szemmagasságod az egyik befogód, a fal és a padló találkozásának tőled való távolsága a másik befogód, a szemmagasságban levő teló és a padló és fal találkozási pontja közti egyenes pedig az átfogó.
Persze, egy tűsarkúban történő mérés csúnyán belerondíthat az eredménybe. -
Somatom
veterán
válasz
AtHoS #156910 üzenetére
A módszer adott (trigonometria), a pontosság viszont ...
Ha függőlegesen állsz, ismert magasságban tartod a telót, a kamerát a mérendő pontra irányítod, akkor a teló képes mérni a dőlésszögét. Így egy derékszögű háromszögben ismert egy befogó hossza és két szög, amiből kiszámolható a másik befogó hossza, vagyis a távolságod a mért ponttól. -
válasz
AtHoS #156910 üzenetére
Vannak ilyen appok. Pl. Prime Ruler - length measure by camera, screen
Nem próbáltam, csak kerestem egyet. -
bul07
nagyúr
válasz
AtHoS #156576 üzenetére
De én nem frissítettem a Vanced-et, kb két éve rakhattam fel és azóta működött és pár hónapja csinálja csak úgy magától(vagy régebben csak pár hónapja láttam meg először)
Vagy a háttérben frissítette magát, bár lehet hogy a rendes alkalmazás egy frissítése befolyásolhatjaNa majd este talán felrakok egy régebbi verziót, bár nem ragaszkodok ehhez
Ha mondtok egyet amivel nincs gond root nélküli telefonnál és be is lehet lépni nyugodtan(Nem lopják el a jelszavat) akkor tennék azzal is egy próbát
-
Aurig@
őstag
válasz
AtHoS #156110 üzenetére
Feleségemnek úgy állítottam be a TruePhone-t, hogy bizonyos számoknak más az alapértelmezett SIM, mint egyéb számoknál. Ez bármelyik számra beállítható.
Nem csak egy SIM-en mehet kifelé hívás. Mindig azon megy ki, ami az adott számra be van állítva.
/Mivel van Telekom családi csoport, így az oda bevett számok mindig Telekom kártyáról fognak kimenni, függetlenül attól, hogy a többi számnak a másik SIM van megadva alapértelmezettként./ -
Tökimanó
senior tag
válasz
AtHoS #156024 üzenetére
A gesztusvezérlés csak a gyári launcherrel működik. Ez nekem is gondot jelentett mert megszoktam a gesztusvezérlést. Itt kaptam ötletet én is a megoldásra. Ha felrakod ezt [link] akkor a Novával is jó lesz. Kicsit játszani kell a beállításokkal de megéri. Ami árnyaltabbá teszi az alkalmazását hogy a gombok előbb vagy utóbb előjönnek. Ettől függetlenül a gesztusvezérlés rendesen működik, na meg a gombok is. Van amikor még jól is jön ez . A lényeg,ha nem zavar hogy ott vannak a gombok is akkor ajánlom az alkalmazást. Én kb.fél éve használom és teljesen elégedett vagyok vele.
-
KicsiRegő
tag
válasz
AtHoS #156024 üzenetére
Android 11 és MIUI 12 párossal nem fog menni.
"Notice to Xiaomi/Redmi/Poco users: Xiaomi has completely disabled gestures with third party launchers on MIUI 12 with Android 11 (MIUI 12 on Android 10 seems to be unaffected). As you have read above, there is nothing we can do on our end to change or enable this." -
svgyula
addikt
válasz
AtHoS #155911 üzenetére
Ez most komoly? Egyetlen értesítést sem akarok! Erre te még ráteszel egy lapáttal? Én a NEM KÉREK ÜZENETET kérdésre várok választ! Főleg azt nem akarom, hogy ha meg akarok nézni egy szaros emailt a PC-n akkor ne kelljen még hozzá a telefont is b@szogatni! Ez már abszurdum! Egyszerűsíteni akarom nem pedig még tovább fokozni ezt a "idiótizmust"! Ez az egész kb 1 hete jelent meg semmit nem telepítettem/állítottam a PC-n, sem a telefonon. De a következő értesítést berakom a spam-ek közé és oda gyűjtögetheti.
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz
AtHoS #155119 üzenetére
Persze hogy van mit fejleszteni.
Az első valós probléma. Nem egy adatbázisból dolgoznak, mert amikor az appot elkezdték fejleszteni, a hosszútávú elképzelés a Java applet megszüntetése volt. Aztán más irányt vett a fejlesztés, ettől még persze átmigrálhatták volna a meglévő partner listát.
A Díjnet számla problémádat nem értem, azt én a Díjnet felületén fizetem (igaz napi szinten az ERSTE Max kártyámat használom fizetésre).
Hogy én is írjak még pozitívat, a root megitélésénél is normálisak. Volt egy időszak még az előző telón amikor nem tudtam 100%-san rejteni a root-ot. A CIB észlelte, de nem tiltott csak jelezte, hogy látja. Egy korlátozás volt, nem hagyta az ujjlenyomat olvasót használni azonosításra és kicsit hosszabb volt a belépési procedúra.
Egyébként az appból a szokásos műveleteken kívül a megtakarításokat, hiteleket, befektetéseket is lehet intézni. Nyáron volt két éve, hogy az appból 5 perc alatt vettem fel 3 millió személyi hitelt. -
TODI1111
veterán
válasz
AtHoS #154981 üzenetére
Én az [Autosync] programot használom a készüléken lévő különböző mappák szinkronizálására.
-
Somatom
veterán
válasz
AtHoS #154981 üzenetére
Az összefoglalóban a Foldersync van erre. Arról majd ír más. Én a Synchronize Ultimate -et használom. Profi fejlesztő (aki a Servers Ultimate -et is jegyzi). Természetesen tud intervallumot a szinkronizálásra, de találtam benne egy érdekeset: "Kamera gomb megnyomva." Majd napközben kipróbálom.
-
-
poirot
őstag
-
Wolfskin
őstag
válasz
AtHoS #152089 üzenetére
Köszi, mindenképp kipróbálom, és beszámolok róla. ha a főbb dolgokban majdnem annyit tud, mint a Rocket (ami majdnem annyit tudott, mint a Nokia N8...
), akkor elégedett leszek. Általában nagyobb léptekkel szokták lebutítani a dolgokat a "fejlődés" jegyében
Amire eddig nem találtam appot/megoldást, hogy a képernyőzárat valahogy fel lehet-e függeszteni ideiglenesen. pl autóban, ha tartóban van, a ujjlenyomat és az irisz/arcfelismerés nem játszik, ha kikapcsolom, utána újra nulléról kell kezdeni beállítani. Van-e olyan profil vagy bármi app, widget, ami ki/be kapcsolja a biztonsági rendszert?
-
-
Wolfskin
őstag
válasz
AtHoS #152086 üzenetére
Annyira bíztam benned, mint régi Rocketesben, hogy van erről tapasztalatod...
Annyira jó progit már nem fog csinálni senki, de a "fejlődést" nem lehet megállítani.
Nekem a Rocket végül is egy 8.1-es androidod fut, igaz bizonyos beállításait már nem lehet testre szabni, mert összeomlik közben, de ettől még használható - lenne. Csak gyakran azt csinálja, hogy telefonálás közben a híváslistát előtérbe teszi (???
) ami némítja a mikrofont. Tehát amikor beszélgetés közben a partner elkezd hallózni, akkor egy 8-10 kattintással vissza tudom kapcsolni és visszatérni a híváshoz, amit idegenek soha nem várnak ki, de a ismerőseim már tudják, hogy ilyen a telefonom. ezt minden hívésnél eljátssza párszor.
Amit szerettem még a Rocketben, a skineket,. a Nokia dark theme egész normális volt, úgy nézett ki, mint egy telefon, és sötétben sem égette ki a retinám. Remélem ezt is lehet skinezni.
De ezek alapján úgy látom, nekem a fizetős DW lesz a nyerő, a jobbra balra húzást eddig se használtam, kattintással az adott kontakt minden adata feljött, sms-t onnan küldtem, hívni meg egyből a híváslistában lévő telefon ikonról hívtam (névtől jobbra)
----------------------------
A HOME gombra (állandó vezérlőgombok, amik nem kitakarják a kijelzőt, hanem csökkentik) nincs valakinek ötlete?
-
woodworm
veterán
-
Oldman2
nagyúr
válasz
AtHoS #151998 üzenetére
Szerintem ez csak egy beépülő modul (vagy unlocker), a tényleges app, ez lesz. Ami frissül máig is...
-
-
-
dokee78
félisten
Rage Icons Fire Theme
Talán hasonló,de kérdezd itt--->Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened! -
darvinya
titán
Ekkora baromságokat rég nem olvastam.
„ Elsősorban ROM cserélgetések után szükséges a "kalibráció"”Nem gondolod, hogy ez marhaság.
Minden fw(ROM csak wm alatt) cserénél(flash-elésnél) törölődik minden, ergo még a battarystats.bin is.
„ a védő áramkör maga a telefon. ”
Ez így nem igaz.
Én nem értem miről írsz még mindig. -
darvinya
titán
Li Ion
Előnyei
-Mivel a lítium a legkönnyebb fém, így az ebből készült akkumulátorok sokkal könnyebbek a nikkelalapúaknál és tartósabbak is.
-Nincs memóriaeffektus: egyáltalán nem képződnek kristályok az akkumulátorban, így nem kell gondot fordítani a rendszeres tréningeztetésre.
-Sőt, a Li-ion-akkumulátorok nem is szeretik igazán, ha teljesen kisütik őket.
-A Ni-MH-technológiához hasonlóan ezek az akkuk is nagyon kevés mérgező anyagot tartalmaznak.
-Lassan veszíti el a töltését.
-Mivel még a kimerült cella is képes legalább 3 V-ot szolgáltatni az 1-1,25 V-os NiCd-, illetve NiMH-akkumulátorokkal szemben (teljesen feltöltött állapotban mintegy 4 V a cellafeszültség), egyetlen cellával táplálható a legtöbb modern mobiltelefon.
-Az egyetlen cellából épített akkumulátor esetén nem kell számolni a rosszul párosított vagy gyári hibás cellákból eredő, valamint az egyenetlen elöregedés okozta problémákkal.Hátrányai
-Túltöltés vagy a névlegesnél magasabb feszültséggel való töltés esetén hő fejlődik, ami az akku felrobbanásához is vezethet.[1]
-Védőáramkörökre van szüksége az akkumulátornak
-Öregedési és elhasználódási probléma, hasonlóan a nikkel alapú akkumulátorokhoz (A 40% töltöttségi szint körüli, hideg (kb. 0°C), száraz helyen való tárolás lassítja az öregedési folyamatot.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- KONZOL beárazás
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest