Hirdetés
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Több memóriával és tárhellyel kezd a Galaxy S25
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Nem tudom linkelte-e már valaki: [link] Lassan nem úszom meg az android 13 buildelést.
Tldr: Egy sim kártya cserével és puk kód megadásával egyszerűen megkerülhető pixeleken és vélhetően más AOSP romokon a screen unlock. Nyilván decryptelni nem tud cold boot esetén, de ha bekapcsolt állapotban ellopják a telefont, lazán hozzáférhetnek mindenhez. A novemberi Security Patchben javítva lett.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
válasz phrenetiX #159624 üzenetére
Szia!
Szerintem ez túl sok követelmény egy ingyenes VPN-től. Még a fizetősekben sem tudnék megbízni... A reklám meg azért kell, mert valamiből fenn kell tartani a szervereket és az ISP-t is ki kell fizetni aki a netet adja. Ha nem fizetsz, lesz reklám.
Megpróbálhatod esetleg a calyx vpn-t, vagy a riseupot. Lassú lesz, de nincs benne reklám.
-
Mr Dini
addikt
válasz Bozek #159364 üzenetére
Én is azt néztem. Mint KeePassXC user, kíváncsi voltam, hanyadik a listán.
Egyébként szerintem a legtöbb szavazó bitwarden user saját vaultwardent hosztol. Én még emberrel nem találkoztam, aki az eredeti bitwardent használná.
-
Mr Dini
addikt
válasz svgyula #159082 üzenetére
Ja hát én azon vagyok kiakadva, hogy történetesen hiába rakom fel alternatív forrásból direkt az apk-t (apkmirror), a signing key ugye az eredeti fejlesztöjé marad, a Play ezt felismeri és önkényesen elkezdi frissítgetni az appokat, akkor is, ha semmi köze nem lenne a dologhoz és le van tiltva az adott app mellé az auto update a Playben. Eddig a TeMeFi szerencsére elég hatékonyan letiltotta a frissítéseket, de még így is van, hogy az 500 alkalomból 1x sikerül frissülnie az adott appnak és rakhatom vissza a régit. Meg ugye folyamatosan fut valami extra háttérfolyamat csak ezért. Nem értem miért nincs rendes workaround.
Lehet áttérek microgre és Aurorára, csak ott meg a signature spoofing nem biztonságos.
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Miért van az, hogy néhány app csakazértis frissíti magát, amikor a Play Storeban szándékosan ki van nyomva az auto-update? Kezd az agyamra menni, hogy a YouTube, Snapchat és társait lelkesen frissíti a Play Store mindenképp és TeMeFi, meg hasonló ármányok kellenek, hogy ez mégse történjen meg... Az meg ugye plusz egy csak ezért futó háttérfolyamat.
Android 12, AOSP, júni security patch.
-
Mr Dini
addikt
válasz Somatom #154929 üzenetére
Youtube oldalt történt változtatás ismét. A kodi addon is hasonló tünetekkel szenvedett. Meg kell várni, amíg a fejlesztő megoldja, ha meg tudja egyáltalán. Ugye a külső lejátszónak átadott URL felett nem sok "joga" van a TubeMatenek.
-
Mr Dini
addikt
Bár ezt a témát több, mint túltárgyalta a fórum, annyit megjegyeznék, hogy ebbe a problémába én is belefutottam és érdekes módon ha az ember IP címe nem európai, nem dobálja fel ezt az ablakot. Utána váltottam egy jelszót és egyelőre nem zaklat.
-
Mr Dini
addikt
Nem feltétlenül rendszerapp. A GMS része manapság, de ez nem volt mindig így. A technológia amit használ meg egy az egyben ua, mint a simplenek. Nem mellesleg mit raksz a google pay mögé? Nem ugyanazt a kártyát? Akkor ugyanúgy lehet abban is breach. Én nem nagyon látok nagy veszélyt a simple vs google pay használatban. Az más kérdés, hogy a gpay megbízhatóbb stabilitás szempontjából.
-
Mr Dini
addikt
válasz Nordik #153580 üzenetére
Dedikált szervert/seedboxot. A telefon nem erre való és elég gyorsan ki fogja nyírni a belső tárhelyet ha seedelsz róla. Amúgy az említett két appot szokták ajánlani. Mindkettő működik szépen, neked kell eldönteni, melyik jön be. A fluidot többször látom ajánlva.
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Keresek egy appot, amit annak idején nagyon sokat használtam és néhol akár kilométereket is dobott a futási szokásaimon.
Lényegében az app figyelte lépésszámláló alapján a futás tempóját és az alapján játszott le nagyjából egyező bpm-ű zenéket Spotifyról. Sajnos most nem találom sehol. Tudtok ilyen appról? Vagy végleg leszedték a playből?
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Somatom #153347 üzenetére
Gondolom azzal indokolhatták a funkciót, hogy ezekkel a backupokkal, - ha illetéktelen kezekbe kerül - egyes banki appok tokenjei, a felhasználó tranzakciós logjai meg stb mind kimenthetőek lennének pc-re, aztán azt csinálna vele a user, amit szeretne.
Vagy (hacsak nem néz integritást a backup, hogy piszkálatlan-e) játékok esetében lehetne a backupon keresztül extra pénzt hackelni a játék adataiba, aztán azt visszaállítva csalni...
Mondjuk én már rég feladtam a google döntéseiben értelmet keresést. A fene tudja.
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Tud valaki esetleg egy olyan appot, amely képes lenne publikus wifikre jelszót adni? Gondolok itt arra, hogy beülök egy étterembe, akkor ne kelljen keresgélni a jelszót, ami amúgy is ki lenne írva, hanem a telefon egy mások által épített adatbázisból már lehet rendelkezne az adott jelszóval és tudna csatlakozni. Láttam pár ilyet a playben, de nem tudom melyik működik normálisan. Nem Magyarországon lenne használva, hanem Németben/Ausztriában főként.
A publik wifik biztonságától meg nem félek, a VPN állandóan aktív. Csak szeretnék spórolni picit a roaming adaton.
Köszi!
-
Mr Dini
addikt
válasz Somatom #153060 üzenetére
A vanced ilyen szempontból kivételes helyzetben van. A fejlesztői ugyan egy csomó fizetős/egyedi funkciót elérhetővé tettek bárki számára, a videók letöltését nem akarták lehetővé tenni semmilyen módon, mert akkor a YouTube biztosan perelne... Azzal, hogy nem támogatja a letöltést semmilyen formában próbál szürkezónás maradni.
Ha simán át tudnád adni bármely appnak a lejátszás direkt linkjét, le is tudnád tölteni.
A TubeMate meg a NewPipe csak nagyon bátor fejlesztői táborral rendelkezik. Őket nem érdekli.
-
Mr Dini
addikt
válasz Eversmann #153046 üzenetére
Miuira is simán elérhető a google asszisztens (ha a google app fent van), simán azt kell bekonfigurálni. Nekem egy "ok google, recognize this song" után simán indul a felismerő. De ja, ott a Shazam is, mint alternatíva.
-
Mr Dini
addikt
válasz Somatom #153028 üzenetére
Az általában nem okoz gondot. De igen, korábban tapasztaltam gondokat vele. Ezért vettem meg anno a paypalos verziót, amit hatszor lehet telepíteni, aztán kimerül. Cserébe viszont nincs licenc check. Viszont most telepíteném fel utoljára, utána nem működne többé a licenc, szóval pont kapóra jött az ajánlat backupnak. :)
Más: Nincs valami zenelejátszó, ami támogatja a dolby atmost tidalon kívül? Poweramp/jetaudio nem nyitotta meg az eac3 joc audióm.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Somatom #153006 üzenetére
Tegnap léptem be németbe ezzel a már kolléga által linkelt eeszt-s pdf-fel: [link]
Ez biztosan hivatalos és EU szerte el kell fogadják. Magyar appról még nem tudok, kétlem, hogy a külföldibe tudnád importálni az adataid. Idővel gondolom megjelenik az app is.
-
Mr Dini
addikt
válasz Mr Dini #152948 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Ránéztem mindegyikre, aztán saját szkript lett belőle. Ezt akartam elkerülni a SELinux megkerülése miatt (meg ugye a safetynet), de végül sikerült. Így bármely galéria kezeli. Már csak a thumbnail generálástól kellene valahogy megszabadulnom (vagy csinálja a bélyegképeket ramba). Egyelőre nem sikerült ilyen galériát találni.
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Keresek valamiféle megoldást Android 11-et futtató Magiskkel rootolt telefonomra, hogy lehessen egy titkosított mappám. Ebben tárolnék pár kényes banki kivonatot, így jó lenne, ha nyílt forrású lenne a megoldás, tudjon képeket tárolni és hogy tartsa meg a mappaszerkezetet importáláskor. Illetve hogy galéria szerűen működjön, azaz a lapozás menjen a scannelt képek közt.
Valami vault szerű megoldást keresek. Meglepődtem, mert első guglira nem találtam semmi érdekeset. Hátha valaki más tapasztaltabb.
Már azon gondolkozom, hogy csinálok egy encfs magisk modult és kézzel fogom csatolgatni, ha kell...
Ja és álom lenne, ha hardver kulccsal feloldható lenne, de ha csak jelszót is tud, az is elég.
Köszi! :R
-
Mr Dini
addikt
válasz Somatom #136991 üzenetére
Nekem otthoni IPTV előfizetésem van, amihez hozzájárul az, hogy díjmentesen tudom TVGO-n keresztül is nézni a csomaghoz tartozó adást egyidőben három eszközről. A logikus az lenne, hogy akkor ez megy Bécsből is, de nem. Csak az M1, Duna jön be, a többi nem. Baja van a bécsi IP-vel.
-
Mr Dini
addikt
válasz Somatom #136988 üzenetére
Bocs, hogy belevau, de a kolléga T-Com előfizetést említett, ami tippem szerint TVGO-val jár. Ők sajnos a Telenorral ellentétben nagyon keményen szabályozzák, hogy honnan lehet nézni a streamet. Én is gyakran fordultam meg az utóbbi időben Bécsben, direkt le is teszteltem, a TVGO nem megy kinti IP-ről. Pedig előfizetéssel rendelkezem.
Ennek ellenére a Telenor féle MyTV sokkal megengedőbb, ahogy írod is. Az app segítségével bármely EU-s országból lehet nézni, míg a Kodi addon segítségével bárhonnan, bármit.
M4 Sport csatornát pedig tartalmaz a MyTV ingyenes csomagja is.
-
Mr Dini
addikt
válasz junior11 #136604 üzenetére
Szerintem a DNS még nem a legvészesebb módja az adatgyűjtésnek, hiszen csak az IP feloldásért felelős, de nyilván gyűjthetik. Ha problémás, Te is hosztolhatsz DNS szervert amúgy. dnsmasq támogat rengeteg listát, ami fent van a neten. Routerre/RPi-re vagy akár a mobilra is fel lehet hegeszteni, de tapasztalataim szerint az Adguard stb sokkal hatékonyabb, hiszen nem csak a reklámdomaineket szűri, hanem belelát a teljes forgalomba.
LastPass biztos jó, de én nem bízom felhőre a jelszavaim, még akkor sem, ha a titkosítás kliens oldalon történik, s szerveroldalt csak az encrypted pass van meg. KeePassXC-vel lokális adatbázisban tárolom őket, a db meg egy erre specializált pendrive szerű kulcson van. Természetesen rokonoknál elhelyezve egy-egy mirror, a jelszavak pedig előre le vannak generálva, így nem kell folyamatosan leutazni hozzájuk, s frissíteni a db-t. De ez már a paranoia felső foka.
Én mindenképp helyi db-t választanék.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Somatom #136558 üzenetére
Ez normális. Minden feltöltött videót konvertál a Google és előállít minőségtől függően egy 1080p-s, 720p-s, 480p-s stb minőségű verziót. Az eredeti fájl letöltése természetesen azonnal lehetséges, de a platform megosztásorientált (is), s azért konvertál, hogy ne kelljen a 4k-s forrásfájlt lejátszania a kliensnek kisebb felbontással / mobilneten. Pontosan, mint a Youtube esetén. Illetve a kodek probléma kiküszöbölésére is remek. A Google célja, hogy minden platformon egyforma legyen a content, ne függjön a klienstől a támogatás kérdése.
Attól még az adataid nem kerülnek ki harmadik félhez, szerintem hasznos funkció.
(#136584) Bozek
Az érv helytálló és működhet, de nagyon sok lehetőségtől esik el a fejlesztő Play Store nélkül. Google Ads (elméletben működhet, a gyakorlatban sokszor visszavonják), IAP lehetősége, de a legnagyobb szívás a SEO-val van. Lehet, hogy már befutott alkalmazásoknál működhet a dolog, de akkor is borzasztó nehéz kiküzdeni, hogy a Gúgli keresésekben elsők közt szerepeljen az app, az emberek kattintsanak stb. Arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag a nulláról kell felhúzni mindent, ha az ember statisztikákat, feedbacket, app crasheket akar fogadni. A Google erre mind adott lehetőséget, amit szerintem is elég gyász módon korlátoz az utóbbi időben.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Somatom #136179 üzenetére
Root sem kell hozzá, ha LG az eszköz/AOSP/Lollipop feletti. Legalábbis az egyik frissítésében olvastam anno. Én is csak root mellett használtam viszont, tapasztalatom nincs vele. Gondolom a cast funkciót használja.
-
Mr Dini
addikt
válasz Somatom #136024 üzenetére
Üdv!
Pontosan arra jó. Ha telepítve van, egyenesen a hozzá tartozó Android appal nyílik majd meg az aktuális oldal. Forrás: [link] [link]
Mivel a Prohardver app manifest fájljában regisztrálva van, hogy a prohardver.hu/* stb linkeket az app segítségével is meg lehet nyitni, ezért tudja a Firefox felajánlani. Bővebben erről a funkcióról fejlesztői szemmel itt írnak: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Somatom #135946 üzenetére
Nincs mit. Én is nagyon remélem, hogy nem zárják el a lehetőséget a FolderSync és hasonló mindennapos appok elől. Ennél konkrétabbat ugyanis még nem tudunk.
Olyasmi. Annak idején egy Jenkins nevű szoftverrel automatizáltam többek közt a NAS-ra is csomagokat, erről vagyok ismeretes kb minden fórumon. Amikor avatart szerettem volna választani, szóba sem jöhetett más, mint Ő:
Sajnos a logó mivolta miatt ezt viszont nem választhattam, pedig maga a rajzoló adta meg az engedélyt (s hiába logo, public domain alatt lett megjelenítve), várnom kellett, míg a tesója elkészül. Ő nem annyira elegáns, mint a nagytesója, de nem logo.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Somatom #135901 üzenetére
Nem kell aggódni, nem teljesen töketlen a Google. Csak rájöttek, hogy ez nekik nem biznisz, miután egyesek több tíz terákat tárolnak a felhőben ilyen appok segítségével. A napokban kaptam meg az emailt, hogy saját API kulccsal továbbra is igénybe lehet majd venni ezeket az endpointokat. Kicsi plusz macera, de megtehető itt. Szerintem ezt az alkalmazás fejlesztői is beletehetnék a saját appjukba. Egy custom kulcs megadási lehetőség.
-
Mr Dini
addikt
Valakinek sikerült már fizetni PayPal segítségével Google Play-en? Örülnék a lehetőségnek, mert sokkal egyszerűbb, mint kártyázni, de valamiért 1738-as hibát dob mindig fizetésnél...
-
Mr Dini
addikt
Fogj pár nagy fájlt, hozz létre egy megosztási linket, ezt nyisd meg egy másik user alól és add hozzá a saját meghajtóhoz. Majd keresd ki immáron a saját fájlok közt a cuccot, jobbklikk->másolat készítése.kukázd az eredetit, nevezd át a másolatot az eredeti névre (a Másolat/Copy rész alapból ott van a nevében), s sikeresen klónoztad a fájlt. Mást nem nagyon tudsz tenni a reuploadon és az előfizetésen kívül.
Amúgy who would win?
-
Mr Dini
addikt
válasz Somatom #132844 üzenetére
Ez az összes kínlódás azért van a csatolásokat illetően, mert a legtöbb droid telefon kernelében nincs fuse mount támogatás. Ami annyit jelent, hogy ha van egy appod, azzal minden további nélkül tudsz bármit csatolni a fájlrendszered alá. Akár root jog nélkül is. Linux alatt ez bevett szokás és mivel gyakorlatilag mindenből tudsz fájlrendszert faragni, amire lehet szoftvert írni, megannyi lehetőség rejlik benne. Ez amúgy kéne az NTFS támogatáshoz is, meg ha jól emlékszem az egész emulált belső tárhely valami fuse implementáció. Érthetetlen módon - hiszen én nem látok semmi lehetséges hátrányt abban, hogy userek felcsatolhatnak virtuális mappákat - mégsem az Android része már jó rég óta. Viszont ha meglenne a megoldás az emulált SD alapján a csatolásra, semmi akadálya sem lenne. Ha egyszer lesz egy kis szabadidőm, mindenképp rá szerettem volna nézni.
Egyébként az idők során megszerettem a Google-t, sok jó dolgot adnak ők. Ha egyszer visszatértem volna a fórumra, meg megtanultam volna újra egy picit magyarul, írtam volna pár cikket.
Mondjuk ez a hozzászólás is sok segítséget nyújt user szemmel, de na, egy hirtelen felindulást követően vettem egy devconsole hozzáférést, aztán meglátjuk, hogy lesz-e belőle valami app.
Edit: ha az eszközöd erre a parancsra:
cat /proc/filesystems
listáz fuse-t, akkor van remény. Ugyan az SMB protokoll leimplementálására egyedül nem vállalkozom, egy webdav share elvileg működhet, mint teljesértékű hálózati csatolás. Vagy akár a google drive.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Somatom #132042 üzenetére
Ismét életet mentettél! Ezt a media_rw dolgot nem tudtam megérteni pontosan, hiszen alapból rw a csatolás, viszont elgondolkoztam a jogokon. Mivel root alól csináltam a csatolást, furcsának tűnt, hogy a Total Commander is mindig írja a root granted popupot, amikor megnyitottam a csatolt mappákat. Szóval csak rossz jogokkal volt csatolva.
su -mm
Majd utána adtam ki a mount parancsot, s láss csodát, remekül megy! Aztán találtam egy opciót a SuperSU-ban, ami a Mount Namespace Separation-ra hallgat, s ez kiváltja a -mm kapcsolót minden root shellben.
El nem tudod képzelni mennyit kínlódtam ezzel az elmúlt héten, szóval tényleg nagyon hálás vagyok!
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Somatom #132037 üzenetére
Kikaptam egy régi TWRP mentésből egy sd binárist, így most a régi módon jelenik meg az SD, s valóban működik is... Remek ötlet volt a Google részéről ez a lépés is. Értem én, hogy nem vagyok képes biztonságosan leválasztani egy eszközt, ezért nekem mindenképp szükségem van erre a csodára, meg az MTP módra, de legalább tették volna választhatóvá.
Ezt az egyedi csatolási pontot kifejtenéd kérlek? Tudtommal pont a fuse mount miatt nem lehetséges az fstabban mókolni.
Gondolkozom reinkarnáción (kicsit több időm lett), de akkor sokat kéne storyzni. Egyébként meg nem sok értelme lenne már, mert úgy az összes dolgot, ami kapcsán anno itt aktív voltam, lecseréltem már.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Remek a témaválasztás, én is az SD-vel akadtam meg, konkrétan az obb fájlok linkelésével.
Nemrég megvettem az Fl Studio Mobile-t amit előnyös lenne belső tárhelyről végleg áthelyezni SD-re. Korábbról megvolt az Apps2SD, amit mindig is nagy megelégedéssel használtam, illetve az SD kártyámon van egy titkosított ext2 partíció (LUKS), amire remekül tudok is linkelni gyakorlatilag bármilyen app komponenst, kivéve az említett obb fájlokat. Megtörténik az áthelyezés, a bindmount, de az alkalmazás megnyitáskor hivatkozik az obb hiányára mégis...
Próbáltam Lucky Patcherrel is csatolni, illetve kézzel terminálból bindmountolni, s mindegyik működik is, csak maguk az appok nem tudnal vele mit kezdeni.
Az eszközön egyébként jelenleg egy 6.0.1-es rom van, ahogy nézem ez valami fuse mount lesz (a belső tárhely, aka emulated/0), de még nem tudtam ránézni az Android forráskódra, hogy mitől lehet ez.
Feltételezem, hogy ez valami Android issue, ettől függetlenül nem sok hasonló jelenséggel találkoztam fórumokon... Nektek megy akárhogy a bindmount, obb csatolás?
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan mobil IDLE-t, vagy fájlkezelőt, ami tud indentálni Python kódot?
SL4A-t, QPython-t ismerem, de ezeknél jobb megoldást keresek (előbbi rég nincs fejlesztve, s Samsung telón egy gomb hiány miatt kuka, a második pedig sok helyet foglal és overkill). Nem futtatni szeretném, hanem szerkeszteni.
Köszönöm!
-
Mr Dini
addikt
válasz Mr Dini #119942 üzenetére
Közben ránéztem az akkori vázlataimra, s úgy tűnik, hogy van rá lehetőség a Kodi-n belül is. Viszont ehhez is minimum Androidon módosítani kellene a Kodi APK-t. Ezt anno kifelejtettem valóban a felsorolásból, mert én voltam az a fejlesztő...
Illetve úgy lehetne megoldani, hogy a média mind az adott média mind a két eszközön lejátszásra kerül egy időben. Ez viszont nem nehéz feladat.
-
Mr Dini
addikt
válasz Peterhappy #119937 üzenetére
Szia!
Ezt a felvétést inkább PC oldalról érdemes megközelíteni, ugyanis a kliensre (Android) csupán egy lejátszó szükséges hozzá (pl.: MX Player, VLC Mobile etc). A PC-s VLC pont tud közvetítést (fájl tallózásnál a Lejátszás gomb legördülő listájában kell a közvetítést választani, ami ugyan wifi-n, de képes a feladatra. Viszont annak idején, amikor teszteltem pár HD .mkv fájjlal, akkor valószínűleg a transzkódolás MP3-ba, a stream és a kliens bufferje miatt sajnos késett a streamelt hang, ezért kicsit élvezhetetlenné vált a hang.
@Somatom
Amennyiben a Kodi Linuxon fut, illetve az Alsa kimenet aktív, úgy elkülldhető a hang az ffmpeg-nek, ami esetelegesen transzkódolja a hangot, majd elküldi shout/ezstream segítségével egy icecast2 webrádiónak, ahonnan már játszhatják is a kliensek MP3-ban a hangot. A probléma csak az, hogy ez a művelet ténylegesen Linuxos Kodi-ra korlátozott, illetve szükséges hozzá, hogy az adott eszköz processzora tudjon transzkódolni. Illetve egy icecast szerver is szükséges hozzá. Más megoldásról nem tudok... Esetleg ha van virtuális hangkártya célszoftver a PC-re, akkor megoldható, de az is sok erőforrás, illetve a késés itt is jelentős lehet.
A Kodi egyébként sajnos zártabb (egyébként Ő is ffmpeg library-vel dolgozik), pláne Androidra. Nem működnek a bináris (C-ben/C++-ban írt) kiegészítők egy érthető, ámbár ebben az esetben szomorú Google lépés miatt. A Droid ugyanis noexec-cel csatlja fel a felhasználói tárhelyet/data partíción az app mappáját/SD kártyát, s a Kodi root nélkül csak ide tudná elhelyezni a binárisokat. A noexec miatt viszont nem lehet futtatni semmit sem, így többek között icecastot sem vagyunk képesek közvetlenül az eszközön futtatni root nélkül. Az egyetlen megoldás jelenleg erre, hogy a fejlesztő közvetlenül az APK-ba helyezi el a binárisokat (sok alkalmazás él ezzel, pl Servers Ultimate Pro). De ez a Kodi esetében nem megoldás, ahol ezernyi addon telepítése közül lehet választani...
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
válasz Bozek #118936 üzenetére
Jogos! Szerintem pont ez benne a szép. Meg azért ahogy láttam, elég jól dokumentálva van a program.
Egyébként szerintem a graph elrendezés sem pont a kezdő szint, de Tasker után szimpatikus, meg jól átlátható a kész "task".
PS: Én is szorgalmaznám nekik a külön topikot, hogy ne itt kelljen offolni.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Mcrazy #118931 üzenetére
Egyszer, egy fórumtárs javaslatra kipróbáltam az említett automatizálót, de nekem sem volt annyira szimpatikus, hogy mindent ömlesztve látok. Általában tudom mit keresek, így személyes véleményem szerint jobb, ha kategóriákra van lebontva a felület.
Azt nem vitatom, hogy tudott pár igen érdekes dolgot, de sajnos a (Taskeres) komplexebb taskjaimat nem igazán tudtam átültetni MD alapokra.
Egyébként nem Tőled hallom először, hogy a Tasker GUI-ja 'nem könnyű' lehet egy egy user számára. Igazából ízlések és pofonok! Mindenki használja azt, amelyik Neki szimpatikus! De érdekelne, hogy miért ez a vélemény.
-
Mr Dini
addikt
válasz Bozek #118933 üzenetére
Nem ismerem a programot annyira, így elképzelhető, hogy másra gondolok, de a Condition objektum nem teljesíti az if feladatát? Pl. az expressionnel tudsz változót is vizsgálni, sőt, reguláris kifejezést is lehet neki adni!
-
Mr Dini
addikt
válasz gyuri81 #117470 üzenetére
Az attól függ, hogy a pap, vagy a papné akarja majd használni...
Nekem speciel a Tasker vált be jobban, de a legegyszerűbb, ha kipróbálod mindkettőt (a robotnak van ingyenes verziója, a Taskernek pedig trialja), aztán eldöntöd, hogy melyik kezelhetőbb Számodra.
-
Mr Dini
addikt
válasz darvinya #112626 üzenetére
Megcsinálhatja Tasker -rel is elvileg.
Kicsöng 3x-felvesz hívást-lejátsza hanganyagot-elindítja felvételtHa ez ilyen egyszerű lenne, bármelyik 3rd party alkalmazás képes lenne erre. A gond az, hogy a média/notify sávon lejátszott hangokat a Droid erre fejlesztett rétege nem továbbítja a vonal túlsó oldalára. Arra pedig nem látok sok esélyt, hogy ezt átírd firmware szinten, mivel amint írtam zárt a forráskódja. C fejlesztő is vagyok, de még nekem is nagy falat lenne egy custom RIL-t megírni, mivel ilyen téren komoly kutatásokat kell végezni. Hacsak nem vagy gyártó, aki pénzeli a projektet, afféle sufniprojektként biztosan nem fogja senki újraalkotni. Root mellett sem tudsz vele mit kezdeni... S ez érthető is a fentebb általam vázolt okok miatt.
A Sony ezek szerint úgy gondolta, hogy megéri ezzel foglalkozni. De mivel annak is zárt a kódja, feltételezem azzal sem tudsz egyedi hangokat bemondatni.
De ez már erősen off itt. Ha gondolod, fáradjunk át a Droid szakmai topikba a témával.
-
Mr Dini
addikt
válasz Somatom #112605 üzenetére
Valóban nincs hardveres függősége a lejátszásnak. A probléma azzal van, hogy bár az Android nyílt forrású, a RIL nem az benne. Plusz sok gyártó egyedi megoldást használ. Szóval maximum, ha támogatná az API a funkciót, akkor lehetne kihasználni.
Már többször volt téma a Droid fejlesztői csoportban a funkció implementálása, de mindannyiszor el is lett vetve. Ennek az oka pedig elsősorban a biztonság. Nem véletlenül nem engedi sem az iOS, sem pedig az Android csak úgy 3rd party alkalmazásoknak át a lehetőséget. Hiszen így szinte bárki át tudná verni a vonal másik oldalán hallgatózó felet, kéretlen alkalmazások tudnának belekontárkodni a fontos beszélgetésekbe stb.
Hivatalos megoldás nincs rá. Nekem egyedül az vált be, hogy felfedeztem véletlenül azt, hogy a DTMF hangokat átadja a Droid. Így lecseréltem a kevésszer használt # hangját egyedire. Ehhez viszont root kell, s nem vagyok benne biztos, hogy minden gyártó eszközén működhet.
A másik kettő, még nyakatekertebb megoldásom pedig nem fér el egy nyílt fórum keretei közt...
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Ehhez a Githubot csak basic szinten, viszont a Gitet és a gradle-t jobban kell ismerni. Meg persze az sem árt, ha ismered a droidot fejlesztői szinten.
A linkelt PR még nem teljes ahogy látom, azért sem került bele a master releasebe, mert még félkész a dolog. Ettől függetlenül ki lehet próbálni.
Ahogy én csinálnám:
1.) Leforkolom az akkori mastert
2.) Alkalmazom a PR-t rajta
3.) gradle fordítás (compile)
4.) Kész apk aláírása --> mehet az eszközre.De ez itt off, ha érdekel a dolog, írj privátot, vagy gyere át az Android programozás topikba. Oda talán jobban illik a téma.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz zeon.hu #105621 üzenetére
Erről az egyik kolléga aláírása jut eszembe! 10 ember van, aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem!
@Somatom
Ez nem ér, mindenhonnan száműzöl! A NAS topikjából nem akarsz kikergetni? Egyébként, ha kell az API linkje, privátban el tudom küldeni. Hasznos, mert pl Taskerrel összehozva lehet widget adatok feltöltésére használni.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz punky10 #105617 üzenetére
Hello!
Olyan nincs, hogy nem lehet adatot kinyerni!
Pl innen ki lehet nyerni a kenó számokat, innen az ötöslottóét, stb. Én pl írtam egy 3rd party API-t annó kérésre, a linkelt html adatait felhasználva és azóta is megy szuperül.
Bár minek reménykedni, úgyse sikerül eltalálni az ötöst...
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Gyártottam egy 3rd party RSS feedet imgur képekhez, ami jelenleg kb így néz ki. Namost, az eredeti célom ezzel az volt, hogy a Desktop hátteret tudjam vele váltogatni, de jó lenne, ha pl a mobilomon is lehetne dinamikus háttér.
Van erre valamilyen célprogram, vagy folyamodjak a Taskerhez? Magyarán tudtok RSS háttérbeállító programról droidra? Amiket eddig találtam, az nem volt szimpatikus...
Köszi!
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
MX playerrel tudok valahogy headert küldeni filmstream esetében?
Vagy tudtok ilyen lejátszóról?
Mert Youwatch lejátszót csinálok, de ő nem szolgál ki a filmmel, ha nem küldök "Referer" headert... Akár POST, és GET kérés is szóba jöhet, csak tudja küldeni a szervernek!
Köszi!
Szerk: előbb kérdezek, mint guglizok... Itt a megoldás (még nem teszteltem). Ráadásul pipe jel után is simán küldhetem neki a fejléceket.
De ettől függetlenül, más lejátszókat, amik tudnak ilyet küldeni is szívesen fogadok!
Szerk2: Közben ki is próbáltam, működik!
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Ránéztem az apk-ra és a minimum SDK szint 10-esnek van beállítva, tehát a 2.3.4 asszem. A target SDK pedig 23-as. Namost, a gyári Playes verziót picit megmoddoltam, hátha így felmegy.
Szedd le innen az apk-t, majd szedd le a Playből a ZipSignert, nyisd meg, tallózd be az apk-m és válaszd a testkey-t. Ezután buildeld le és tedd fel.
Ui.: Sorry, hogy nem tudtam aláírni, de nem volt teló a közelemben...
Ja és kérlek szedd le mihamarabb, mert kevés a webtárhelyem...
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz #79335424 #98962 üzenetére
Nem, ezt most negatív értelemben írtam. Lemaradt a zárójel, a space, nah szóval összecsaptam...
Egyébként a "titok" a Jenkins. Nagyon sokat segít, ha olyan dolgot csinálsz, amit már régebben csináltál, most csak "frissíteni" kell. Meggyosítja a sziszifuszi részeket. Pl írok egy kódot, akkor lefuttatom rajta a jenkinses taskot, az meg lefordítja, becsomagolja, esetleg aláírja és felrakja a tárhelyemre.
-
Mr Dini
addikt
válasz enginev3.0 #98941 üzenetére
Szia!
A link2sd csak akkor helyez át hatékonyan, ha van egy ext partíció az SD-den (pl ext2) és arra linkeled át az appot.
-
Mr Dini
addikt
Én arra tudok tippelni, hogy az Apk lelkében a manifest fájlban be van téve egy minimum SDK szint... Ha így van, akkor megpróbálhatod kibontani az apk-t (apktool-t ajánlom erre a célra, de akár a mobilos TC is tud ilyet(ha csak a manifest kell!)), majd moddolod a manifestet, visszacsomagolodés újraszignózod pl a ZipSigner android appal (play a barátod.
Bár ebben az esetben sem biztos, hogy menni fog, hiszen az sdk level nem véletlen van meghatározva néhány appnál. Lehet, hogy régi droidokon nincs még meg az a library stb...
De a legjobb lenne, ha keresnél/készítenél egy frissebb custom romot a telóra, azzal tuti nem lenne gond. Annó az első droidom (egészen a mai napig használom) egy SG Mini 2 volt, 2.3.6-os GB rendszerrel. Fogtam, csináltam rá egy gyári kernelre épülő cm10.1-es rendszert, és azóta vígan használom. Még a kevés ramot sem érzem meg. Soha nem fagy le, akksi kibírja 2,5-3 napig és mindent fel tudok rá tenni a Playből. Jó, persze az Angry Birds Go picit laggolt rajta, amikor teszteltem a kicsikét, de nincs vele baj. Szóval hajrá!
@Somatom
Mostmár nagyon érdekel, hogy az ilyet hogy oldják meg. Nem tudsz itt valami mtk expertet, vagy doksit/kernel forrást ajánlani?
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz #79335424 #98932 üzenetére
What?
Milyen kernel az? Alapesetben a menuconfiggal(/oldconfiggal) ki kell választani, hogy mi kerüljön a kernelbe és aztán le kell forgatni. Viszont, ha a NETFILTER nincs csillagozva, illetve a többi cucca, akkor nem kerül bele a kernelbe. És akkor futó rendszer mellett nem tudom, h hogy tudsz belerakni olyat, ami nincs is benne...
Vagy hogy megy ez?
Egyébként én mindig is irtóztam az MTK-tól... Lehet, hogy előítéletes vagyok Kína eme nemes találmányával szemben, de nem bízom annyira benne, Snapdragon párti vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz #79335424 #98929 üzenetére
Igen, az iptables is a kernelt használja ki. A zárójeles netfiltert. Namost, az én régi telómon le van tiltva a stock rom kernelében a netfilter, szóval nem tudtam a rootos tűzfalakat használni... Annó ezért készült el az első romom.
De kiváncsi vagyok, hogy van-e más mód rá, mert én nem tudok ilyet elképzelni.
-
Mr Dini
addikt
válasz aprokaroka87 #98927 üzenetére
Root nélkül is létezik már tűzfal?
Amúgy, ezek a tűzfalak pontosan hogyan működnek? Ugyanúgy a kernelt használják ki? (netfilter)
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz #79335424 #98352 üzenetére
Persze, a kolléga nyilván JTAG-olni is szeretne droidról. Hú, most elképzeltem, h hogy nézhet ki egy tablet azzal a böszme nagy csatlakozóval.
Ps: azóta is ilyen elmaradott a dual sim? Mégis miért?
@kismokesz
Szia!
Ha felcsatlakozol egy hálózatra, akkor ugyebár kapsz egy ip-t, és minden más eszköz is ugyanígy tesz (már ha az adott háló rendesen be van állítva dhcp ügyileg). Namost, ugye a routernek is van egy ipje. Ha pedig nem tudod a router ip címét, akkor nem is tudod megmondani az eszközödnek, h na, akkor most lépj be a routeremre! Ez olyan, mint felhívni valakit telefonszám/azonosító nélkül. Ahol nem csak két fél van a kapcsolatban, hanem több, ott már elengedhetetlen az ilyen "konkretizálás, h kihez forduljon".
De gondolom ez Neked is világos és valami olyasmire vagy inkább kiváncsi, h hogy lehet megtudni a gw ipjét, tehát a router ipjét. Nos, én erre csak a linuxot tudom ajánlani (droidon belül). Tehát pl terminal emulatoron, ha kiadod az ifconfig parancsot, akkor többek közt a router ipjét is kiolvashatod. Bár a legtöbb otthoni router a 192.168.1.1-en érhető el (vagy 0.1, esetleg 1.254 végződéssel).
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz #79335424 #94532 üzenetére
Igen, ismerem a programot. Annó meg is vettem és Taskerrel szórakoztam vele.
Viszont ha servers ultimate-tel menne is, abból nem derülne ki, hogy mi a gond a nasos webdavval.
Hála az égnek, az apacsnak elég részletes logja van és kiderült, hogy a lock adatbázis hiányzott. Este megcsináltam és mostmár a TC is be tud lépni.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz #79335424 #94516 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, szimpatikus fájlkezelőnek tűnik. Viszont ez is hibát dob csatlakozáskor, szóval valószínűleg a szerverrel lesz gond. Pedig azt hittem, hogy az apacs féle dav jó lesz neki... Pcről megy is.
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
A nasomra készítettem egy webdav szervert, hogy távolról is elérhessem a fájljaim. Viszont, hogy biztonságos is legyen raktam be ssl kulcsot és authentikációt is.
Na, ezt böngészőből tökéletesen el is tudom érni, viszont szeretnék rá feltölteni is. Ehhez keresek androidos appot.
A total cmd webdav pluiginját próbáltam, az felismeri a tanusítványt, de nem megy tovább...
Az ES file explorerről tudok még, hogy tud ilyesmit, de nem igazán kedvelem. Szóval Ti milyen appot használnátok ilyen célokra?
Köszi!
-
Mr Dini
addikt
válasz #79335424 #92213 üzenetére
Én annó az S4-emen megvettem és nagyon szerettem. Volt, amikor filmet néztem rajta. (mikor még nem volt nasom, a mobilra szedtem le a fimeket) És nem is késett a dolog, illetve teljesen visszaadta a minőséget! Egyetlen hátránya, h nagyon szívja az akksit...
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Szeretném valahogy a hívásokat PC-re irányítani, mert kevés a térerő a házban és kicsit kényelmetlen a szekrény tetején telefonálni...
Root van. És cm10.1 csücsül a telón.
Ti hogy oldanátok meg?
SIP-en gondolkoztam, de nem sikerült megcsinálni.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz ignisz #85643 üzenetére
Szia!
Igen, kivették a szoftveres AC3-at, meg a DTS-t, licencelés miatt... Valószínűleg amin van hang, ott rendszer szinten bent van, ezért h/w dekóderrel van hang.
Alapból csak a fizetősben, illetve a régiekben működik.
Amit tehetsz, hogy megnézed milyen proci van a telóban és annak megfelelően van egy xda-s cikk a custom codecekkel, onnan a procinak megfelelőt töltsd le. Ezután nyisd meg az MX-et, ami kiírja, hogy új codecpackot talált. Nyomj igent a telepítésre és nézd az ac3-as filmeket!
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Nem 4gb a korlát FATnál?
Somatom
A logcat max annyit fog Neked mondani, h ki kellett lőni a helyhiány miatt = f*sul van rá optimalizálva a rendszer(kernel ramkezelés hiba). Ellenben az xposed app settings tesz is vmit a megoldás elérése érdekében.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Ha fájlokat keresel és tudod a konkrét nevét, akkor egy rootos fajlkezelő, vagy egy terminal emu root jogokkal, h biztos mindent át tudjon nézni:
find / -name <fájlnév>Ha a telón van ilyen fájl/-ok ez kiírja elérési úttal.
Ui.: nem olvastam vissza, lehet, h zöldséget írtam, akkor sorry!
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
válasz aprokaroka87 #83225 üzenetére
Gondolom az LP "kilopja" az apk-t, átmásolja a mappájába, kitömöríti, megvonja a jogokat, visszacsomagolja, aláírja és felrakatja Veled, mint egy frissítését az adott appnak.
Kell hozzá root jog? Nem! Csak a megfelelő uncompress meg stb csomagok az LPbe.
-
Mr Dini
addikt
Szia!
MirrorOp sender/receiver. Root kell hozzá, illetve korlátozott a free időtartama.
Szerk.: külső hálóról(wanról) eléred egy sima vpnen keresztül! Vagy esetleg egy port forward és hosts fájl trükközése a mobilon.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz bwin.party #83146 üzenetére
Szia!
Root+Xposed+Gravitybox trióval megoldható a net kijelzés statusbarra.
-
Mr Dini
addikt
válasz plaschil #82427 üzenetére
Használj magyar VPN-t!
Egyébként nekem van olyan stream urlem, ami megy régiófüggetlenül.
De ha teheted ne netezz külföldön, mert nem 300 mega lesz az. Később is le tudod szedni.
Én most voltam külföldön, kb 4 gigát neteztem le és marhanagy lett a számla... :/
-
Mr Dini
addikt
válasz Freeman007 #82236 üzenetére
Úristen!
Inkább a népzene!
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Felraktam a Sygicet playről, leszedtem a Magyaro., Horváto. térképeket, elkezdtem használni, erre kiírja, h 7 napom van hátra. (Mindig is szerettem volna hosszú életű lenni, de ha nem hát nem... ) Szóval miez? Utána mi lesz velem? Navi nélkül maradok?
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Ha van rootod, linkeld át az egész Android mappát!
Egy módszer van: elixir-ben lefagyasztani a progikat.
Sajnos az Elixir2-t most szedték le a Playről=irtják ki az igazán hasznos progikat...
Ha ilyen sok felesleges appod van egy factory reset tud segíteni!
-
Mr Dini
addikt
válasz StarKiller89 #81751 üzenetére
PowerAMP
-
Mr Dini
addikt
válasz drmotto #81679 üzenetére
Ha benne van a hosts fájlban az adott reklám, akkor megfogja.
Kivétel, ha a reklám beágyazott módon, vagy letöltve szerepel.
Az lp is csak a google reklámokat tudja apponként szűrni.
user2211:
Ha rootolva van az még jobb neki. Xposed is jó ha van! Greenifynél nemnagyon találsz jobbat.
Ha nem jön be próbáld ki az xposedes app settingset!
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz #46372352 #81639 üzenetére
Szia!
Kipróbáltam egy win8.1-el és így müködik. Kell neki egy lehetőleg rendszergazda fiók plusz a jelszava. Mondjuk azt nem értem miért kéne Neked új groupot létrehoznod...
fukyu:
Firefox, UC, Dolphin mind ilyen.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Need for Speed: World Online
- Vicces képek
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok