- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
AtHoS #168977 üzenetére
Tényleg nem kötekedésből kérdezem, de hátha a választ én is átveszem mint ötletet. Szóval nekem nincs 8k könyvjelzőm, szerintem kb 70 darab lehet. Csupa számomra fontos dolog. És rájöttem, hogy valami hiába van elmentve, vagy hiába kategorizáltam mappába, gyakorlatilag így sem találom meg előbb, mintha beírnám a kereső szót mégegyszer a Googleba.
Szóval a kérdésem az, hogy mi a trükk, hogy eligazodsz 8k könyvjelző között? Ez számomra épp olyan rejtélyes, mint amit írt valaki korábban, hogy több mint 100 lap van neki megnyitva a böngészőben. -
törölt tag
válasz
AtHoS #168937 üzenetére
Én elfogadom. Amit nem értek, az az azonnali támadás, ha valaki mást javasol, vagy rávilágít a biztonsági résre. Mint ahogy a laptop az anyósülésen hagyva a VIII. kerületben példáján maradva, a károsult általában kikéri magának és balhézik, hogy neki jogai vannak és nehogy már ne hagyhassa ahol akarja, hisz nem kötelező azt ellopni. És beszél áldozathibáztatásról, miközben egy szikra önvédelmi reflex nincs benne a nagy kényelemben.
Én nem hajtogattam sose semmit, mindig csak kérdeztem és mégis csípőből jött a támadás. Pedig ti is elfogadhatnátok, hogy nekem meg más a véleményem. -
törölt tag
válasz
AtHoS #168925 üzenetére
Éssss... ő... mégis milyen programoknál van szükség jelszókezelőre PC-n? Mert gyakorlatilag mind elmenti saját magának a jelszót. Abba beavatsz, hogy mi szükség böngésző nélküli könyvjelzőre és feljegyzésre?
Amúgy az elmeséled, hogy miért fáj az neked, hogy nekem megfelelő a Google és a Samsung? Ugye nem azért mert rájöttél, hogy igazam van?
-
Fall-N
veterán
válasz
AtHoS #168917 üzenetére
Leírtam érthetően, hogy legfőképp az ára miatt IS választottam a Safeincloudot. Ha még 30€ a Sticky akkor is többe kerül, mint a SIC 2, mert az még mindig jóval kevesebb. Egyébként honnan is kellene tudnom, hogy vannak kedvezmények a Stickyre? A honlapon lévő infók alapján írtam. De ezzel az erővel a Safeincloud is akcióz, én is féláron vettem meg az elődöt.
Mellesleg sokkal bénább a Sticky Androidos kliense, így elve nem lenne opció. Azt is írtam, hogy nincs PC-m így az én szűrőimnek nem felel meg (Androidos kliens minősége, lifetime liszensz). Talán csak szöveget kellene értelmezni. Azt látom, hogy elfogult vagy, én egyáltalán nem, mert elsősorban új alternatívát akartam keresni, csak nincs. Így nem tudom milyen hülyeséget írtam, ha Andoroidról (!!!) van szó, PC nem érdekel, 15 éve nincs itthon és ha megnézed a topik sem PC-s topik, hanem ANDROIDOS (ha eddig nem tűnt volna fel)!
zhorvath: Igazad van, még Euró is, így még drágább.
-
DrKapocs
őstag
-
lanszelot
addikt
válasz
AtHoS #168499 üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
Dns:
Sajnos, mint írtam a magyar oldalakat nem szűri.
És semmi más se ami itt ajánlva lett.A duckduckgo kereső rosszul keres magyar szavakra, azzal még lehetne szűkíteni, de nem lehet a google-t letiltani androidban.
Nem tudom mit jelent a "központi oldal menedzselés".
-
svgyula
addikt
válasz
AtHoS #167380 üzenetére
Szia! Én ezt használom Total Commander Ultima Prime.
Az enyém a 7.7-es de nyilván régebbi. Ebben benne van minden is ami kell video, zene, régebben kellett DVD író, stb. Ez alapból tartalmazza azt amit fentebb írtam.Ezt a részt használom.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
AtHoS #164400 üzenetére
Sziasztok!
Csak jelezném - hátha mást is érint - a legutolsó (nálam 13án települt) S23 szoftver frissítést követően TruePhone híváslistájában is megfelelően jelenik meg melyik SIM-re/-ről történt a hívás (SIM1-nél 1-es, SIM2-nél 2-es szám van most már megjelenítve).
TP nem lett mostanában babrálva, tehát a legutolsó teló szoft. frissítésnek tudom be a változást.Előzmény: S23 telónál a TP híváslistájában SIM1 esetén ? jelent meg, míg SIM2 esetén 1-es szám.
-
-
DrKapocs
őstag
válasz
AtHoS #166237 üzenetére
A Super Backup egy tetszőleges mappába menti a kimentett apk-t (de mást is tud, pl. híváslistát is próbáltam már), amit én újraflash előtt kimásolok egy pendrájvra. Az új, tiszta rendszerre visszamásolom az egész mappát, majd a Super Backupnak megadom az útvonalat. Innen már gyerekjáték, archiváltak visszaállítása. Kép 1. Így nem kell újra egyesével a Playről bogarászni az appokat; ráadásul pont ugyan azt a verziót kapom vissza, mint flash előtt (én nem szoktam minden appot frissíteni). Mivel az én készülékem nem rootolt, így a beállításokat nem tudom menteni.
De van lehetőség auto backupra is, pl. Drivera. Kép 2.
Most néztem, ilyen is van. Kép 3.
Jó kis app ez, nálam betonstabilan működött. Gondoltam már rá, hogy meg is érdemelné a fejlesztő azt a kb. 2 dollárt.
Egyébként ez is egy zseniális app. Ki lehet vele menteni az appok listáját, de nem apk-t ment, hanem egy linket, ahonnan a Playből le tudod tölteni.
-
JozsBiker
aktív tag
válasz
AtHoS #166221 üzenetére
És ha nem normál az eset ? Eltávolítani nem tudom mert nem találom a tableten az alkalmazások között, újratelepíteni sem, mert a Play Áruházban nem ajánlja fel csak a más eszközökre való telepítést
Ui.: Most jött egy olyan kiírás a Play -en hogy "Ez a táblagép nem kompatibilis ezzel az alkalmazással". Akkor valószínűleg emiatt akadhatott el. De azt nem írja konkrétan milyen okból és esetleg mit tehetnék hogy mégis lehessen telepíteni
-
-
efi99
őstag
-
crok
Topikgazda
válasz
AtHoS #163800 üzenetére
@Force close: az én szövegemben ez az alkalmazás kezeletlen hibára futása miatti megállását jelenti és a rendszer emiatt készített logjait kutatja fel az SD Maid.
A te kérdésed más jellegű. Igen, a felhasználó is kilőhet alkalmazást kényszerítve. Az alkalmazások kezelésében az alkalmazást megkeresve is van kényszerített megállítás / force close, valamint -ahogy írod- a futó alkalmazások listájában kipöccintés is gyakorlatilag ugyanez de nyilván mivel ez nem hiba miatt (hanem felhasználói kérésre / utasításra) történt erről nem készít hibanaplót a rendszer (jó, logcat bejegyzés nyilván lesz erről is de az ok is más lesz a bejegyzésben így irreleváns).
-
crok
Topikgazda
válasz
AtHoS #163780 üzenetére
Ennek a felemás gépi fordításnak a világon nincs értelme de jó.. legyen.. feccölök akkor bele némi időt míg leírom ezt neked. Pedig nincs semmi kedvem más helyett házit írni a fél-egyszavas megjegyzések magyarázatára.
* A már eltávolított alkalmazások hagynak maguk után valamit.
- érdekel ez valakit?
@Minket, érintetteket igen. Téged, nem érintettet meg nem. Egészen meglepően sok olyan alkalmazás van amit az ember (az említett átlagember) feltesz, használ majd töröl. Viszont az alkalmazás fejlesztője lusta / nem követi az irányelveket / nevezze mindenki aminek akarja de lényeg hogy pl. átmeneti file-okat, a legkülönbözőbb adatokat simán tárhely jog kérése után odahányja valami random könyvtárba a belső tárra. Egy ilyen alkalmazás törlésekor ezek az app törlésével (és ezáltal a megfelelő rutinok meghívásával) nem törlődnek, csak azok az adatok törlődnek amik az alkalmazás privát és-vagy elnevezési szokásokat követve a publikusan elérhető tárhely(ek)en voltak. Így marad meg az a szemét amivel sokan nem tudnak mit kezdeni. 12 év alatt rengeteg ilyen alkalmazást és azok "szokásait" összeszedte a fejlesztő maga + a közösség, ezek vannak implementálva az alkalmazásban, hogy ilyesmiket összekaparjon a CorpseFinder.* Folyamatosan készülnek a naplók, összeomlási jelentések és más olyan fájlok, amelyeket nem igazán szeretne.
- erre valóban szükség van? Nem tapasztaltam még "omlást", de olyan fájlok készülését amelyeket nem igazán szeretnék nekem ne készítsen
@Honnan is tudnád hogyha nem vagy érintett. Csakhogy de, vagy. A rendszer ezen naplóit, pl. tombstone file-okat, force close-kor készült log-okat, üres könyvtárakat (meglepően relatív sok helyet elvihet!) szedi össze és törli ha az engedélyek rendben vannak. Meglepő mértékben a szerencse fia lehetsz ha még soha nem volt egyetlen force-close-ban se részed. Mindenesetre a hibajelentés küldése gomb megjelenése előtt ezeket már mind legenerálta.
* A tárhely olyan fájlokat és könyvtárakat gyűjt, amelyeket Ön nem ismer fel.
- na ez megint egy fölöslegesnek tűnő fícsör, eddig ilyennel sosem akadtam össze
@Persze hogy felesleges hiszen nem vagy érintett. Viszont egészen sokan járnak úgy, hogy pl. a Xiaomi készüléket használva a belső tár MIUI könyvtárban nem szeretnek turkálni mert mégiscsak MIUI a neve aztán onnan nem szivesen törölnek.. pedig oda kerülnek a bugreport-ok a visszajelézés generálásakor (kár, hogy nem takarítja fel magát), itt lesz pl. a Galéria alkalmazás csillió haszontalan, akár 1 képről 3 nagyságban készült bélyegképei.. szinkronizálások naplói.. etc.. van mit sorolni mint lehetőség mikor elfogy a tárhely még akkor is ha alig van telepített alkalmazás..
* Tisztítsa meg az adatokat a már eltávolított alkalmazásokból
- ennek helytakarítás szempontjából lenne jelentősége? Nem látom létszükségletét
@ Ez szerintem ismétlés, igazából nem tudom honnan szedted a felsorolást. Mindegy.
* Találja meg a rejtett alkalmazás-gyorsítótárakat
- erre is milyen célból lenne szükség? Engem eddig sem érdekeltek ezek
@Hát, akit nem érint az nem tudja milyen az, mikor a rendszer SEM követi az AOSP ajánlásokat és nem ott tárol adatot ahol azt illene, nehogy eltűnjön a letöltött jóság pl. egy rendszeralkalmazás frissítéseinek törléskor (ugyanis az egyben az alkalmazásadatok törlésével is jár amikor is mindennek el kellene tűnnie dehát a bad actor app-ek már csak ilyenek). A módszer egyébként normális keretek közt szerintem nem ördögtől való csak abuzálni szemétség (muhaha), de pl. a Titanium Backup (tudom, tudom, root..) is így tárolja a licensz gyorsítótárát egy újratelepítéskori gyors licensz megoldáshoz.
* Távolítsa el a felesleges rendszerfájlokat
- no igen, rendszerfájlokat csak így tök hozzá nem értőként biztos nem távolítgatnék el
@És akkor végül de nem utolsósorban.. egy újabb ismétlés de a válaszodra reagálva igazából az alkalmazást használva nem közvetlenül egy tök hozzá nem értő bóklászgat és távolítja el ezeket a már fentebb említett file-okat hanem egy 12 éve az Android világban aktívan ténykedő fejlesztő alkalmazásának használatával kvázi ajánlásként felsorolva kapja meg a felesleges tételekről a file listát.. és ha akarja.. na akkor eltávolíthatja őket.. akár szelektíven.De root-al persze még ennél is sokkal többet tud de még ez is csak inkább az a része amit valamiért kiemeltél vagy kiemelt a listát készítője. Meglepő részletességgel ír róla a fejlesztő oldalakon keresztül egyébként hogy mi micsoda ebben a témakörben pl. CorpseFinder, SystemCleaner, AppCleaner, Duplicates, Storage Analyzer, etc. Az érintettek elolvashatják mit miért csinál az alkalmazás. Neked szerintem felesleges.
Ja igen és se nem mondtam hogy töltsd le se azt hogy vedd meg. Vedd úgy, hogy ez a "hír" nem neked szólt hiszen többszörösen sem vagy érintett. De pl. nekem sokszor jól jött, meg annak a (Google Play letöltés stat. szerinti) 10+ millió felhasználónak aki legalább egyszer feltette (4.3* 282000+ értékelés 12 év alatt, az első Google Play release 2011 Április 4-n jött ki). Csak ma pl. lőttem vele (vagyis nem én, egy érintettnek segítettem kideríteni mi a jó franc történik a készülékén.. szóval) 14GB Chrome- illetve rendszerfrissítés app által félresikerült DE lefoglalt helyű, félkész letöltött file-t ami nem a belső tár Download könyvtárában landolt hanem a Chrome valamint a frissítés app (mint rendszeralkalmazás, gyári rendszeren) saját de publikus, belső táron levő Android / data könyvtárában ragadt amit se a Chrome letöltésvezérlője nem mutatott se más tárhelymotoszkáló alkalmazás (csak egy, véletlen az is pont benne van az ajánlásgyűjteményemben). Szóval a kis 64GB belső táras készülék visszakapott a tömérdek kép, videó és szerény számú alkalmazás és egyebek mellé az 500MB üres hely helyett még 15GB-t így hirtelen (a többi, egyéb tétellel együtt). Maradok tisztelettel és sorry for the wall of text a topikot olvasóktól de sajnos nincs spoiler gomb ebben a topikban. -
mobilizmo
Topikgazda
válasz
AtHoS #163781 üzenetére
Kisebb tárhelyű és/vagy rengeteg telepített app-al tök átlag usernek simán lehetnek tárhely problémái. Az app-ok teleszemetelik, a telefon jobb esetben csak lelassul, később szerencsétlen visít mint a szopós malac, hogy elfogy. Szerinted az átlag user ilyenkor rohan egy nagyobb tárhelyű telefonért kidobni az ablakon újabb súlyos százezre(ke)t. Esetleg elkezdi adb-n keresztül csesztetni a készülékét.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
AtHoS #163780 üzenetére
Mondjuk GitHUB-on egy fícsört láttam ami talán érdekelhet (bár ehhez is van egyéb adb-s alternatíva)
- Controling/disabling apps (AppControl)
Mert ezzel talán, ha jól gondolom a beépített (alapból eltávolíthatatlan) Google APP-ok pl. YT, YTmusic, stb... magán a telefonon "azonnal" kikapcsolhatóak és nem kell hozzá PCs kapcsolat
-
AtHoS
nagyúr
válasz
AtHoS #163751 üzenetére
Tárgytalan, maga a File manager Plus alapból lejátssza/megjeleníti ezeket
-
AtHoS
nagyúr
válasz
AtHoS #163679 üzenetére
Samsung és GG biztonsági mentést futtattam + SMS Backup & Restore híváslista mentése (2000+ elem), majd TP-ben híváslista törlése, utána TP cache és adatok törlése és TP eltávolítása.
TP újra telepítése után még mielőtt bármit is visszaállítottam volna megnéztem mi a helyzet -> Maradt minden ugyanúgy hibásan kezelve sajnos, tehát várok, hátha érkezik majd válasz/megoldásAmúgy Google mentésből hogyan kell visszaállítani bármit is?
A Beállítások Fiókok és biztonsági mentés Google Drive részen nem kínál visszaállításhoz lehetőséget csak Biztonsági mentés készítését ill. mutatja mik lettek mentve és azok adatait (pl. Híváslista 334kB) -
válasz
AtHoS #163676 üzenetére
Nem elég az adatok törlése. A híváslistádat is törölni kell, mert valószínűleg túl nagy és az hülyíti meg. Előtte backupold, ha később vissza akarod tölteni.
Hidd el tudom miről van szó, mert nálam is ez történik minden egyes rendszerfrissítés után. Baromi idegesítő...
Ha esetleg Neked válaszol a fejlesztő, kérlek oszd meg velem, ha találtatok egyszerűbb megoldást. -
válasz
AtHoS #163642 üzenetére
Szia!
Mentsd el a Truephone beállításait.
Mentsd el valamilyen backup programmal a híváslistát.
Töröld a Truephone-t (lehet, hogy elég az összes adat törlés), majd rakd fel újra.
Töltsd vissza a mentett beállításokat, majd a híváslistát.
Nekem így meg szokott javulni.
Sajnos ezt minden firmware frissítésnél el kell játszanom A52S 5G-n Android 13 óta.
Igaz, hogy a korábbi hívásoknál elveszik, hogy melyik SIM volt használva, de az új hívásoknál már jó lesz. -
kaciokos
őstag
válasz
AtHoS #163390 üzenetére
Simát, és ha ebben is ennyi bug van, akkor nem is akarok bétát.
Én azt csinálom, hogy az összes fülön hagyom azokat, amiket leggyakrabban indítok drawerből, így nem is baj, hogy az van legbaloldalt, ez nálad nem opció?
Pontosabban így csinálnám, de vannak pl. olyan appok, amiket egyszerűen nem tudok másik fülre átrakni sehogy.
Tegnap este még a mentés is megszívatott: csináltam egy mentést a már 95% belakott appról (ikonok, beállítások, minden), utána kipróbáltam, hogy importálja be a beállításokat Novából. Na ettől annyira kihalt, hogy többé el sem indult, törölni kellett a hyperion adatait, hogy újra elinduljon. Gondoltam sebaj, hisz pont előtte csináltam a mentést, visszaállítom. Hát, botrányosan kevés dolog állt vissza. Az ikonok visszajöttek, de a widgetek már nem, és gyakorlatilag az össze beállítást buktam, beleértve a drawer füleket és a már átpakolt alkalmazásokat is.
Gondoltam, ezt azért már megítom nekik a drawer füles szenvedéssel együtt, de csak Telegram-on van support, ezért meg nem fogok oda is beregisztrálni.
Erősen elgondolkodtam, hogy adatgyűjtés ide vagy oda, visszatérek a Novára, még akkor is, ha már megvettem a Hyperion Supreme-t.
-
p.t.r
aktív tag
válasz
AtHoS #163366 üzenetére
Próbáld ki a Pear launchert. Ott az ikonok szövegét is át lehet írni, scrollozható dokk és egyebek.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
AtHoS #163109 üzenetére
Elkezdtem használni/beállítgatni a Hyperion launcher béta verzióját (megvettem a pro cuccokat feloldó Supreme verziót is belőle), de egyelőre van amit nem sikerül normálisan megjelenítenie. Lehet BUG vagy csak én gondolom, hogy az a beállítás más eredményt kellene, hogy okozzon:
- alkalmazástárban beállítottam a több sorban történő Címke (szöveges név) megjelenítést, ennek ellenére kvára nem írja több sorba, hanem a vége nem látszódik (pl. Samus APP-ok nevei elég hosszúak, mert beírja elé, hogy Samsung és csak utána, hogy az APP nevét). Pedig már ikonméretet és szövegméretet is össze vissza nagyítottam, kicsinyítettem, de nem akarja az igazságot
- nem lehet alapértelmezett Fül-et kijelölni, ahová az új telepített APPok ikonjai kerülnének, így az Összes fület kell hozzá bekapcsolgatni, hogy látszódjon (pedig szépen el vannak már rendezgetve a telepített és gyári APP-ok a különböző egyéni fülekbe) bár lehet az is elég lenne, ha az Összes nevű fület el lehetne mozdítani a bal szélső helyről, de erre nem találtam lehetőséget
- beállítások mentésénél hiányolja a tárhelyhez való hozzáférést, de az engedélyeknél nem tudom hozzáadni, mivel nem kínálja az S23 ennek lehetőségét. Helyadatok, Naptár, Telefon amit választhatóan kínál
Ezeken kívül úgy gondolom mindent be tudtam úgy állítani, ahogy Nova-nál megszoktam.
-
Fall-N
veterán
válasz
AtHoS #163109 üzenetére
Ezeket a Hyperion tudja. Play Áruházban lehet a béta csatornára feliratkozni és van Telegram csoportja is. Sötét témát támogatja, sőt a Material Yout is, így hasonló a Pixel Launcherhez, csak sokkal jobb.
Novát sajnálom én is, de idióta ötlet volt eladni. Gondolom spórol a Branch így nem jut a fejlesztésre erőforrás. Mondjuk hosszú távon nem tudom mi értelme lesz így akkor a Branchnek ha tönkreteszik.
Lawnchair is ígéretes lenne, csak igazi hibbi projekt sosem jutnak egyről kettőre. Mire kész lenne például a v12 már kijött az Android 13, így nem kompatibilis a régi, kezdhetik a v13-at és így tovább. Bár ott is áll a fejlesztés.
-
Somatom
veterán
válasz
AtHoS #163085 üzenetére
Jó kérdés. A régi telón nincs is külső SD -m, úgyhogy még ez sem lehetett a baja. Láttam én is a lehetőséget, de, bármi más könyvtárat választottam, errort dobott a mentésnél. Feladtam, mentettem az alapértelmezettre, ami az /emulated/0/Android/data alatti, saját könyvtára. Onnan kimásoltam a mentésfájlt és úgy vittem át az új telóra. Ott megint csináltam egy mentést, hogy létrejöjjön az elérési út, aztán kicseréltem a két fájlt, majd visszaállítás.
-
cigam
titán
válasz
AtHoS #162953 üzenetére
De mennyivel megnyugtatóbb, hogy ha mégis rákattint az SMS-ben szereplő linkre, akkor nem települ semmi, hanem szól a program, hogy ez így nem lesz jó, mert egy csaló oldalára visz a link, és /vagy nem engedi a rosszindulatú program telepítését.
Pláne olyankor, amikor tényleg vársz egy csomagot -
Fall-N
veterán
válasz
AtHoS #162693 üzenetére
Mióta Androidos telefonjaim vannak, azaz jó pár éve úgy van mind beállítva, hogy ismeretlen azaz rejtett számról ne is értesítsen. Ha valaki így hív így járt. Eddig sem volt dolgom rendőrséggel, jövőben sem hiszem, hogy lesz.
Az oka egyszerű, általában azaz 99%-ban ócska és zaklató reklámcégek hívják így az embert, azzal sem törődve hogy másnak munkaidő van esetleg. Na az ilyenekre nem vagyok kíváncsi.
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz
AtHoS #162690 üzenetére
Nekem az az elgondolkodtató, hogy a rendőrség miért hív rejtett számról. Nekem a rejtett szám egy valamit jelent, nem akarja hogy lehetőségem legyen tudni ki ő. Sunyiság vetődik fel a háttérben. Olyan ez amikor manapság egy boltban nagyon erősködnek náluk csak készpénzzel lehet fizetni, szinte biztos hogy adót csalnak.
-
vacs
veterán
válasz
AtHoS #162681 üzenetére
A Google Tárcsázó appban van egy ismeretlen / rejtett hívások tiltása opció, ez nálam mindig be van kapcsolva.
-
-
DonTomika
csendes tag
válasz
AtHoS #162382 üzenetére
Miskolc gyakorlatilag kriminális, messze a legrosszabbul működő város az appban. Minden héten van valamilyen probléma (hiányoznak komplett napok, járatok, irányok, vagy csak nem frissül napokig a menetrend). Ezek hátterében mindig az adatbázis hibája áll, és ez egyszerre érint 3-4 másik appot is.
Miskolcon úgy tudom, három forrásból dolgoznak az appok:
• Van az MVK publikus adatbázisa: ebből dolgozik az MVK saját menetrendi weboldala, valamint a Google Maps, a Moovit (ha van Miskolcon), a menetrend.app, a "Menetrend Miskolc" nevű app, és kb. minden más app is, amiben elérhető Miskolc (ha van ilyen).
• Emellett valószínűleg van egy belső adatbázisuk, amiből a saját alkalmazásaik dolgoznak (régen transIT menetrend: MVK Zrt., most MobilON), de kifelé ez nem érhető el senkinek. Lehet, hogy ez pontosabb a fentinél, nem tudom.
• Illetve ott van még az "Erdei" által fejlesztett "Miskolc menetrend" nevű app, ami talán a legrégebbi lehet Miskolcon. Régebben egy blogot is vezetett a menetrendi változásokról (most nem találom), így nem zárom ki, hogy ő követi a helyi híreket, és kézzel veszi fel a változásokat :) Ha így van, le a kalappal előtte, ezt mi nem tudnánk vállalni, főleg nem 70+ városban.Ehhez jön még az a bizonytalanság, hogy minden app máskor frissíti az adatokat (kb. 1 és 72 óra között vannak most jellemzően az átfutási idők), és Miskolcon naponta változik, hogy épp mi rossz a publikált menetrendekben.
A budapesti HÉV-es probléma ettől tök független, ott az okozza a gondot, hogy olyan helyeken vannak szétbontva az állomások vágányokra, ahol nem kellene, és olyan helyeken vannak összevonva a vágányok egybe, ahol pedig külön-külön lenne több értelmük. Minden app kicsit más logika szerint működik, így a HÉV-eknél minden appban kicsit mást fogsz látni. Nem a konkrét időpontok fognak eltérni, hanem hogy egyszerre egy képernyőn az összes indulás mekkora részét látod (túl sokat / túl keveset) ahhoz képest, amit szeretnél látni.
Ráadásul ez évente többször is változik, holott a valóságban nem épül át semmi. Most szerintem a Budapest GO megoldása a legjobb (ami kb. egy hete vezettek be), és amúgy pont ez a változás rontotta el nálunk a menetrend.app-ban a héveket. Aztán lehet, hogy 2 hónap múlva megint változik majd, és akkor egy harmadik app lesz a legjobb.
Értem én, hogy felhasználóként ezzel nem vagy kisegítve, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a legtöbb esetben nem az app(ok) rossz(ak), hanem a mögöttes adatok megbízhatatlanok.
@kovacs65: köszi! :)
-
DonTomika
csendes tag
válasz
AtHoS #162370 üzenetére
Mondjuk ezek majdnem mindegyike adat hiba, azon egy másik app sem fog segíteni (kivéve a fenti héves példát). A közlekedési társaságok által kiadott adatokat kellene rendbe rakni, hogy időben frissüljenek, akkor az appal is lényegesen kevesebb probléma lenne.
Pénzt pedig nem az adatok minőségéért kérünk (hisz mi is hozott anyagból dolgozunk), hanem az app fejlesztéséért és a szolgáltatók hajkurászásáért (piszok sok munka van ám ezzel).
-
Somatom
veterán
válasz
AtHoS #162083 üzenetére
Igen, de az érintésemulációnak vannak függőségei. Aktív kijelző kell és a felületnek fókuszban kell lennie. Ha csak bekapcsoltatjuk a kijelzőt, akkor a zárképernyő lesz fókuszban. Tehát, onnan még automatizáltan fel kell oldatni a készüléket, majd fókuszba hívni a kapcsolót. Nem olyan ecccerű a dolog.
-
Jazz
veterán
válasz
AtHoS #161664 üzenetére
- nahát, a méregdrága telefonom kizár engem, és még egy képernyőképet se készíthetek ha úgy gondolja az app...
- sebaj, ez tök normális. Majd együttélek vele hogy az OS szabja meg nekem hogy mit tehetek és mit nem.
- fogd meg a telefonom, hadd fotózzam le egy másik telefonnal a 21.sz-ban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Yettel topik
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest