- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Három modellel indul a Tecno Spark 40 széria
- Google Pixel topik
- Magisk
- Korrekt belépőt hozott az Infinix
Új hozzászólás Aktív témák
-
domel
tag
válasz
lanszelot #5104 üzenetére
Egy hónapja tetted fel az első kérdésed és nem értesz semmit. Mi évekkel ezelőtt kezdtük, és értünk hozzá "valamennyire". Tehát arányaiban ott tartasz mint mi, ha lebontjuk időarányosan.
Napi hat óra programozgatással két év múlva már fogsz írni egy normálisabb programot. Ez rengeteg idő. Hiányzik ez neked?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
lanszelot #5102 üzenetére
Nem keverlek össze, csak a kérdéseid, pl hogy a függvényél mik azok a paramêterek pl Add(v1:Integer, v2: Integer) ez egy tök alap dolog, ami nyilvàn abból a tutorialból nem jött elő amit néztél, de máshol meg igen, és ezért is javasoltak más nyelvet, pl c++ ami ezer éves és könyebb talàlni szájbaràgósabb tutorialok, de persze ez neked időpocsékolás, mert nem c++ ba akarsz fejleszteni hanem kotlinban
Na de mind1 is, én be ia fejeztem , részemről próbàlok segíteni ha elakadsz, mert mindenki volt kezdő, de ha nagyon alap dolgokra vonatkozó kérdéseket senki nem szereti
-
bandi0000
nagyúr
válasz
lanszelot #5100 üzenetére
Igen, azt kell megértened, hogy olyanokra kérdeztél rà, amit az alapokkal simàn elsajàtíthattàl volna, és itt a fórumban segïtenek szivesen, de amikor màr nem specifikus kérdéseket teszel fel, akkor kb olyan mintha csak azt kérnéd, hogy írja meg màs ingyen, persze te csinàltad magad, de nem jól kezdtél hozà
Értem én, hogy te csak újra akartàl írni valamit, de így nem lehet hozzáàllni, hogy bumm a közepébe, mert akkor az áll elő, mint a feljebb lévő kőműves példàba, hogy neked csak tető kell, de mi meg húzzuk fel a falat, alapozzunk stb
-
bandi0000
nagyúr
válasz
lanszelot #5098 üzenetére
Senki sem gúnyolt ki, csupán az a gond, hogy te beleugrottál, és úgy akartad megtanulni, hogy rögtön egy appot akartál írni, az rendben van, hogy làttál függvényt, osztàlyt de az gondolom nincs meg, hogy miért használják az osztàlyokat, vagy a függvényeket azon kívül, mert így csinàltàk a tutorialban
Mint ahogy fentebb is említették, ez nem olyan szakma, ahol megmondják, hog tedd jobbról ballra, és azt csinálod vêgig, itt kell egy erős alap, amit vagy egyetemen tanítanak meg, vagy otthom tanulod, amit nyilvàn most időpocsékolàsnak làtszt, mer mé kell nekem tudni a bunoborékrendezést, mikor feldobsz a felületre egy textview-t oszt működik, viszont minden tovàbbi feladat megoldàsàhoz kell
-
domel
tag
válasz
lanszelot #5095 üzenetére
Nem fogadod meg senkinek a tanácsát. Az én tanácsom az volt, hogy tölts le kész működőképes programokat, és belezd szét. Totál kezdőként ne osztályokat meg eljárásokat hozz létre, hanem írd át egy működő program forráskódját úgy, hogy másképp működjön. Ebből fogsz tanulni. Én négy éve azt se tudtam, hogy egy android program hol indul el, két év múlva olyan sport trackert írtam futáshoz, hogy a Runtastic pontosságával vetekedett. És igen, itt lassan megy minden. Három hónapba telt mire rájöttem, hogyan lehet olyan háttérben futó alkalmazást csinálni, aminek még az sem számít, ha kilövöm az applikációt a task menüből. Szerintem jó programozó csak abból lesz, akinek a hobbija is a programozás. Az androidnak is annyi területe van, hogy nagy valószínűséggel senki nem fog neked segíteni, hiába van itt 10-15 profi, ők másban profik
-
fatal`
titán
válasz
lanszelot #5095 üzenetére
"Az csak kifogás hogy vki azért nem tud megtanulni kotlin nyelvet mert előtte nem tanulta meg a basic, c, c++, delphi...stb nyelveket profi szinten. Bármelyikkel lehet kezdeni, és minddel ugyanúgy akad el mindenki ha senkitől se kap segítséget."
Ilyet senki nem is mondott. Az Android nem nyelv, hanem egy platform, api. De te még az OOP alapjaival sem vagy tisztában a hozzászólásaid alapján és azt egy Android tutorial sem fogja semmilyen szinten elmagyarázni, mert "előképzettség" (nem véletlen az idézőjel) kell hozzá. OOP alapok és némi Java. Persze ezeket is el lehet sajátítani rögtön az Androidon keresztül, csak tovább fog tartani. Úgy nem megy hogy hisztizel a fórumon."Mindenki iskolában tanul szakmát, ezek 2-4 évesek."
Vagy nem. Tipikusan autodidakta módon tanulható szakma, ha érdekel és eltökélt vagy. És rengeteg fejlesztőnek nincs papírja. Statisztikák alapján ebben a szakmában vannak a legnagyobb arányban azok, akik vagy nem is jártak képzésre, vagy nem fejezték be."A programozók nem istenek, ugyanolyan szakma mint bármi más."
Mégsem képes mindenki megtanulni, van, aki akkor sem ha érdekli. Ahogy vannak olyan szakmák, amiket meg én nem tudok megtanulni és nem is feltétlen érdekel. De elég magas lóról osztod az észt, ahhoz képest, hogy fogalmad sincs róla. -
fatal`
titán
válasz
lanszelot #5091 üzenetére
A hozzászólásodból kiválóan látszik, hogy a hozzáállásod pocsék, lenézed a szakmát, pedig fogalmad nincs semmiről.
Nem, nem tanulod meg 2-4 év alatt iskolában. Még egyetemen sem. Maximum alapokat ad.
Androiddal kezdeni pedig nem jó, de ezt is írtuk már többször, nem csoda, hogy elakadsz, nem véletlen kezd minden az alapoktól. Java/kotlin alapok nélkül nem fogsz tudni Androidra fejleszteni, mert arra épül az egész.
-
Ablakos
őstag
válasz
lanszelot #5087 üzenetére
Sajnos, ez nem az a szakma, ami két hét alatt betanulnak és nyolctól félötig rángathatja a kart le-föl a dolgozó. Nagyon sok türelem, kitartás kell. Az internet nagyon sokat segít, és meg is kell találni a lehető legolcsobb segitseget. A torrent nem tiltott hazankban.
Nulláról valóban esélytelen megtanulni segítség nélkül. -
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
válasz
lanszelot #5074 üzenetére
Most magàból az Android rendszerből akarsz adatokat kinyerni?
Még mindig nem egyértelmű, mit értesz adatkezelés alatt?
Akarsz pàr beviteli mezőt, és amiket oda beírnak, azt akarod elmenteni?
Erre van az Android Room, lokàlis adatbàzis, bàr ennél csinálni kell egy adatbáziamentést, ha más telefonon akarod továbbvinni
Vagy a legjobb a Firrbase Real Time database, ami meg a felhőbe menti, így onnan bármikor visszaolvasható
-
bandi0000
nagyúr
válasz
lanszelot #5072 üzenetére
Ki tudja, hogy hogyan működik, ha nem az aki írta?
Az egyik tanárom csinàlta azt, hogy mikor odahívtam, hogy nem működik, akkor annyit kérdezett, hogy mi a kérdés? Mondtam, hogy nem fut le, erre ő megint, oké de mi a kérdés
Lehet nekem van este nagyon, de amit ïrtàl abból semmit nem tudok értelmezni
Tehát van egy apk fàjlod, ami valahogy bekér valamit és csinál belőle valamit, erre csak annyit tudok mondani, hogy akkor kérd be ugyan azt, csináld vele ugyan azt és meg lesz ugyan az :D
-
bandi0000
nagyúr
válasz
lanszelot #5053 üzenetére
Sztem csak félreérted, ne akadj fenn ilyeneken
Ezek csak elnevezési szintaktikàk
Function és method is ugyan az, legalàbb is magyarban szerintem nem különböztetik meg őket, de sztem más nyelven sem, tehàt a függvénynek van neve, visszatérési értéke ami kotlinban opcionális, és bemenő paraméteri ami szintén opcionális
Parameter vs arguments, semmi, parameternek hívja azokat a vàltozókat ami a függvény/metódus bemenő vàltozói a sima zàrójelek közt, és argumentumnak nevezte azt, amikor értéket adott neki, ez is csak elnevezési konvenció, a lényeg itt is annyi, hogy amilyen és ahàny értéket vàr, olyat kell adni, persze iz se igaz így teljesen, de a lényeg ez
Szóval ne gondolkozd túl, és nem kell feltétlen mindennek talàlni magyar jelentést
-
bandi0000
nagyúr
válasz
lanszelot #5053 üzenetére
2 dolgot tudnék javasolni, esetleg nem gondolkodtál valami fizetős kurzuson? A nyelv mind1 lenne, de 8gy beleugrani a közepébe nem egyszerű
A màsik, hogy nézhetsz esetleg magyarázatokat ezekre màs nyelvekből is, hàtha az érthetőbb
Végezetül ha ígyse érted, akkor linkeld be a kódot, és akkor valaki megmondja mit miért csinál, de egy teljes videót azért senki se fog szájbaràgósan elmondani :D
-
domel
tag
válasz
lanszelot #5047 üzenetére
Lanszelot te most ki is vagy? Totál kezdő? Ismersz még bármilyen programnyelvet? C64 az mikor volt? Mert onnan ismerős egy lanszelot.. Az android tanulás az egy csomó zsákutca, kezdve a youtube videókkal, ahol lesheted 40 percen keresztül valakinek a szerencsétlenkedését (mellégépelés, indiai akcentusú angol, mellégépel egy teljes sort, amit te észreveszel, ő nem, majd kepeszt (gépel egy ujjal) és visszatörli), github az megint egy zsákutca, onnan letölthetsz kész projektet, csak a valóságban soha nem tudod betölteni az android stúdióba (pilóta vizsga kell hozzá), és persze vannak a forráskódok amik már rég elavultak..
Amit én tudok neked javasolni, hogy szerezz kész programot amit betölthetsz az android stúdióba, és belezd szét, mert abból lehet tanulni a leghatékonyabban. Mikor létrehozol egy új projektet, soha ne a legújabb api szintet állítsd be, mert arra még kevés példát találsz, és kevés a készülék is, amin fut. Ha android 10-ed van, akkor android 8 legyen az alja, max android 6, mert onnantól változott meg lényegesen a programnyelv, (Lollipop (android 5) azt már felejtsd el). A stack overflow az a legprofibb oldal programozóknak, ott zsenik vannak, ott mindig mindenre tudják a választ, viszont mindig nézd meg a bejegyzések/válaszok dátumát, mert egy 2016-os hozzászólással már lehet hogy semmire sem mész. Ha budapesti vagy, akkor tied a világ, beiratkozol egy iskolába, és mindent megmutatnak. Régen az internet előtt még voltak ilyen programozói party-k, egy kultúrházban vagy kibérelt iskolában összejött párszáz ember, de mára ilyen nincs, az ember magára maradt. Az SDK letöltögetésével én nem szoktam foglalkozni, ha valami hiányzik neki, úgyis feldob egy ablakot, hogy letöltse-e. Ha kell valami egyszerűbb program, szólj, adok és belezd. Én mondjuk nagyon elmentem a navigáció és térképészet irányába, de ha gondolod adok egy gagyi internetrádiós ébresztőórát, de ha téged adatbázisok érdekelnek, biztos olyant is tud adni valaki -
Ablakos
őstag
válasz
lanszelot #5044 üzenetére
Ugye empty activity volt a legenerált kód?
"res/layout -ban egy üres lap van"
A res/layout -ban a fenti generálás után 1db layout elem, az activity_main.xml fájl található.
Ez az alkalmazásod (most egyetlen) statikus felülete. Ezen a fájlon kettő kattintás és alapből a design nézet indul el. Code tabra bökve az xml tartalma látható. Ez az xml leírása annak, amit a design nézet mutat.
Ebben van egy texbox view, amit hiányolsz. -
bandi0000
nagyúr
válasz
lanszelot #5040 üzenetére
Félreértesz, AVD az androidstudion belüli emulator cucc, ami ott van a zöld háromszög mellett, majd megnézem a videót, de nem kellett volna semmit sem leszedned sztem, ha saját telódon futtatod
Van Activity és Fragment, mindkettőhöz tartozhat felület ez eddig stimt gondolom
A felületen csak a felülethez tartozó elemek vannak mint a CheckBox, Buton stb
A MainActivity (más neve is lehet) tartalmazza a háttér kódotElméletileg a felületen minden elemnek vagy egy egyedi azonosítója (id) amit elérsz az activity-ben, és ott tudsz adni neki szöveget, a genrált kódban ez a szöveg statikusan van megadva a TextView-nak, ami am rossz gyakorlat
-
-
bandi0000
nagyúr
válasz
lanszelot #5037 üzenetére
Ha az AVD Managerre gondolsz ami az emulator, akkor ott nem kellett volna mindent letölteni, lefele kompatibilisek egy bizonyos verzióig, amit megadsz a projekt létrehozásakor
Tehát ha te csak API Level 21 feletti verziót akarsz támogatni, ami az 5.0, akkor simán leszedheted emulátorra az Android 10-et, mert azon is futni fog
Amiket ajánlottam, az akkor jó, mikor már specifikus dolgokat akarsz használni, pl adatbázisra az Android Room-ot,jó szájbarágósan le van írva, és ha az angol sem megy annyira, akkor tudod fordítani helyben
+ nézhetsz Java-s tutorialokat is, ha abból több van ami jobban fekszik, azt nem nehéz átültetni kotlányba
-
bandi0000
nagyúr
válasz
lanszelot #5035 üzenetére
Azért rendesen beleugrottàl a dologba :D
A html csak leíró nyelv, nem programnyelv, az alà kell egy szerver és így készülnek a weboldalak, vagy pl ott a flutter amivel cross appokat tudsz csinálni, és le tudod fordítani .apk-ra
Amit fentebb kérdeztél, ahogy elindítod az androidstudiot és új projektet hoznàl létre, ott ki lehet vàlasztani az Api level-t, ami a min tàmogatott android verziót jelenti, amit te írtál android x-et, nem véletlen a checkboxos supportlibrary-ra gondoltál? Mert az csak egy új könyvtár amit lassan màr alap, hogy használ mimdenki
Youtubon is van sok videó, kotlin basics pl,de itt a hivatalos doksi [link] , illetve ami még hasznos [codelab] ezen is jó tutorialok vannak, nyilván kisebb részletekben
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
lanszelot #5031 üzenetére
Én udemy-ben eddig ritkán csalódtam, bár az igaz, hogy én ott java-ban tanultam meg és később tértem át kotlin-ra.
Fizetős, magyar, aktuális kurzus: [link] Nem reklám, de szerintem ezzel nem igazán tudsz mellélőni, teljesen kezdő szint (akár az alapozó kurzussal kiegészítve). Találhatsz róla 2-3 bemutatkozós videót is. Bár igaz, az ára húzós lehet (a "Több pénzt nem akarok a semmire kidobni."-t én úgy értettem, hogy "feleslegesen kidobni"), hiszen egy udemy kurzus többszöröséről van szó. Viszont magyar, konzultálni lehet vele, stb. (Az oktatót személyesen ismerem, és meg tudom erősíteni, hogy az oktatási stílusa kiváló, android témában pedig szerintem nagyon toppon van. Olvass utána nyugodtan, pl. markmyprofessor-on rengeteg véleményt találsz róla. Két egyetemen is tanít, mellette IT vezető is egy cégben, ezzel foglalkozik gyakorlatilag azóta, amióta van android.)
Ha az ingyenesség a fő szempont, akkor viszont youtube, dokumentációk, stackoverflow (és rengeteg idő), viszont ha nem vagy gyakorlott, elég nehezen fog menni, ami elveheti a kedved. Így ha a programozás sem megy (számomra ez nem derült ki a hozzászólásodból), akkor érdemes lehet egy stabil alapot szerezni java / kotlin-ból android nélkül, és csak utána építkezni ezekre. A két nyelv amúgy teljesen hasonló.
(Youtube-on belül nem tudok konkrétabbat mondani sajnos, hiszen rengeteg videó van, elég sok 5+ órás és hasonlók, nyilvánvalóan ezeket nem néztem végig.)
Nagyon off: a programozói tool-ok iszonyat gyorsan fejlődnek és alakulnak át, teljesen természetes szerintem, hogy egy pipa máshova kerül, vagy hasonlók. Nemrég jött ki az android studio 4.0, ami egy főfrissítés volt, így az újdonságokból még több van, mint általában. Van ennél rosszabb is: swift-ben például a nyelv két változata sem kompatibilis egymással. /Nagyon off vége.
-
hati
addikt
válasz
lanszelot #4430 üzenetére
Telón használod, majd este backup és restore egy emulátoron, ami root-olt és akkor tudod böngészni az adatokat. Ha jól értem az a gond, hogy nincs root-olt telód.
Vagy nem jól értem, bár ez nem programozási téma, inkább az Android topic-ba való. Ténylég van Android mélyvíz téma?
-
hati
addikt
válasz
lanszelot #4427 üzenetére
adb backup majd restore az emulátoron
-
Arcanus
aktív tag
-
Benex
senior tag
válasz
lanszelot #4404 üzenetére
Szia , jelenleg munkára és otthoni fejlesztsére is a saját telefonomat egy s7 edge-t használok és én is sqllite-be fejlesztek éppen egy saját projectet. A lényeg, nem merem még rootolni a telomat a a sumsung knox cucca miatt. Én tettem egy menüt a telomba ami kiirja nekem az adatbázis tartalmát egy txt-filebe . Ehhez csinálok egy mappát az externál storage-n. Bizok benne , hogy jól irja ki. Más ötletem erre nekem nincs , hogy root nélkül is megtudjam nézni azt a bizonyos mappát.
-
thon73
tag
válasz
lanszelot #3076 üzenetére
Csak érdekel: milyen környezetben futtatod az Android Studio-t? Ahhoz, hogy Android alatt el tudj kezdeni tanulni, először kell egy fejlesztőrendszer+egy hozzá csatolt, vele kommunikáló készülék. Ez utóbbi kényszerű esetben lehet virtuális is. Az előbbi célszerűen Android Studio, de pl. ha csak tablet van, akkor lehet AIDE is. A történet ott kezdődik, hogy az egyébként automatikusan létrehozott program lefordul, és kiírja, hogy "hello" vagy valami.
Ha ez megvan, akkor el lehet kezdeni tanulni, akár úgy, hogy komplett projekteket elindítasz. Arra a kérdésre, hogy nem megy, mi a baja? lehetetlen válaszolni. Ezt a programot pl. két év után leporoltam, és mindkét gépemen gond nélkül fut. Ahhoz, hogy neked segíteni tudjak, kellene valami üzenet, logcat kimenet stb. az amúgy kipróbált fejlesztőrendszerből. Androiddal rengeteg gép üzemel, nem lehetek biztos abban, hogy egy ilyen program minden egyes gépen tökéletesen fut, de egy jól működő fejlesztőrendszer legalább emulátoron futattja, vagy hibaüzenetet ad.
Egyébként, ha belenézel az src mappába (ott van maga a program), akkor látni fogod, hogy ez nem "egy lépés". Ha tényleg tanulni akarsz, akkor egy kicsit kisebb lépéssel kezdj. ((Ez a program - csupán a szöveges részek átírásával - átalakítható azzá, amit írtál, ezért mutattam.))
Mivel én is szinte nulláról kezdtem az Androidot, pontosan tudom, hogy ilyenkor minden ismeretlen. De azt is tudom, hogy meg lehet tanulni. A magam részéről szoktam rövid jegyzeteket írni egy-egy kódhoz. Egy barátom kérésére ezeket (egy kicsit kibővítve) közzétettem ITT. Kicsit régi ugyan, meg aztán nem volt később elég időm folytatni, de a kezdő szintű programok szempontjából még nem történt nagy változás. Ha ezeket végigpróbálgatod, akkor a végére el fogod tudni készíteni akár ezt az adatbáziskezelőt is.
Itt a fórumon akkor tudsz elsősorban hasznos segítséget kapni, ha Te is erőteljesen olvasol, tanulsz és dolgozol. Akkor, ha valahol elakadsz, konkrétan tudni fogod, hogy mi az a probléma, amivel nem tudsz megküzdeni. Ha valaki már megküzdött vele (és ez elég valószínű), akkor elmondja az ő megoldását, ami segít. De azt a megoldást is át kell tenned a Te konkrét helyzetedre.
Ezt csak azért írom, mert a korábbi kérdéseid között rengeteg olyan volt, amire a válasz az első google találat első oldalán szerepel. Ettől függetlenül lett válasz, lett program, és még működik is; de ha tényleg tanulni akarsz, akkor a fenti utat is el kell kezdened. Aztán lesz azon az úton még rengeteg kérdés, amire itt választ fogsz kapni.De a konkrét problémához visszakanyarodva:
Kell egy működőképes fejlesztőrendszer, és tudnunk kell, hogy az micsoda. Vagy neked kell tudnod olyan alapokat, hogy hol van benne a logcat lista.
Utána kell a futtatás során generált logcat lista (vagy a fejlesztőrendszer hibaüzenete), és az kb. rögtön meg is fogja mutatni, hogy mi a baj.Ne felejtsd el, hogy ezek úgymond fejlesztés alatt álló programok vagy töredékek, ami soha nem lesz ugyanaz, mintha valamit a Play-ről töltenél le.
-
thon73
tag
válasz
lanszelot #3073 üzenetére
Üres képernyő!???
Sok hiba lehet benne, de az biztosan nem lehet.
Vagy nem fut egyáltalán, vagy három opciógombnak meg kéne jelennie. Mivel ehhez még semmit se csinál, ezért ennek minden körülmények között látszania kell.
Ha lesz egy kis időm, akkor felrakom az as projektet is. Apropó, a Memento adatbáziskezelőt nem nézted? Nem lenne egyszerűbb egy kész megoldást használni? -
thon73
tag
válasz
lanszelot #3071 üzenetére
Zip-et kibontod mondjuk temp-be.
AS project betöltésnél leállítod, és feljön a welcome ablak. VAGY File/Import Project és ott importálod. Lesz egy új, AS projekted.
Sajnos kell hozzá a support library.
app felett jobb egérgomb, open module settings (F4), abban a dependencies, abban a jobb zöld +, és a listából: Library dependency majd support-v4 (...) - ez a második egyébként.
Utána mentés, stb. és futtatásra mennie kell. Legalábbis nekem megy.Bocs h. nem töltöttem fel, de azt se lenne könnyebb elmagyarázni. Így meg van referencia, ha valaki régi projektet akar átalakítani.
-
thon73
tag
válasz
lanszelot #3069 üzenetére
Csak ismétlem magamat: miért nem nézed meg a korábbi hozzászólásomban lévő projektet? zip-ben van egy eclipse project, de az as beolvassa.
Az épp azért készült, hogy egy könnyen bővíthető felület legyen az adatbázishoz. Ezt ugyan nem, de más változatait én mind a mai napig használáom. Az alapszintű adatbázisműveleteket tudja.
Hozzáteszem: egy ilyen program nagyon sok munkát igényel, még a megértése is; a korábbiak alapján sztem. neked egy kicsit egyszerűbbel kéne kezdened. Ettől még ott van, és kipróbálható.
((És nem önreklám miatt írtam, én is csak tanulgatom az androidot, de éppen-pont erre készült.)) -
thon73
tag
válasz
lanszelot #3066 üzenetére
Csak a szöveges részt (gondolom TextView) is ugyanoda és ugyanúgy tedd be, mint az EditText-et és a Button-t! Akkor scrollozható a többivel együtt.Csak úgy statisztikai érdekességként visszaolvastam, ebben a témában épp egy tucat válaszadó vett részt a kérdező mellett. A magam részéről csak gratulálni tudok a fórumnak!
-
thon73
tag
válasz
lanszelot #3064 üzenetére
Bocs, én töröltem ki a hivatkozásokat, mert nem akartam egy komplett kódot csinálni az AS-ben.
Csak írd elé, hogy @string/, és működni fog hibaüzenet nélkül. Pont úgy írd be, mint az általad küldött kódban. És a hint_name-nél ugyanúgy.Ez egyébként azt jelenti, hogy a külön definiált stringek közül jelenítesz meg egyet, vagy az ide beírtat jeleníted meg. Az előbbi esetben könnyebb más nyelvre lefordítani - a mi esetünkben sztem. ennek még nem sok jelentősége van.
-
thon73
tag
válasz
lanszelot #3059 üzenetére
Ezt nézd meg egyszer, (bocs a külső hivatkozásokat kivettem)
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<ScrollView
xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
xmlns:tools="http://schemas.android.com/tools"
tools:context=".MainActivity"
android:layout_width="match_parent"
android:layout_height="match_parent">
<LinearLayout
android:layout_height="wrap_content"
android:orientation="vertical">
<EditText
android:id="@+id/name"
android:hint="hint_name"
android:inputType="textPersonName"
android:maxLength="99"
android:singleLine="true" />
<Button
android:id="@+id/saveButton"
android:text="save" />
</LinearLayout>
</ScrollView>Még van egy olyan, hogy: android:fillViewport="true" a scroll részen belül, de nem tudom, hogy egyetlen soros szövegnél van-e hatása.
A RelativeLayout-nak egyetlen ablaknál (egyetlen child-view-nál) nincs szerepe, az kivehető. És ki kell venni az összes ez-alá, e-fölé dolgot is. Itt uis. van egy scrollview, ami egyetlen "ablakot" (child-view-t) képes kezelni, ami a LinearLayout, ami viszont a benne lévőket csak egymás alatt bemutatja. -
thon73
tag
válasz
lanszelot #3045 üzenetére
Nolan Lawson CatLog emlékeim szerint, vagy a Play-en keress rá a logcat-ra. ROOT kell hozzá, mert különben nem engedi kiírni más program logcat-ját.
Másik út, ha a programod teszi közzé valahol a hibaüzeneteit. Ez megy Root nélkül is, de jelentősen bővíteni kellene az amúgy sem működő programot.Hol használod az AS-t, ha nincs hozzá PC? Megy linux, úgy tudom mac alatt is.
-
thon73
tag
válasz
lanszelot #3043 üzenetére
Olyan nincs, hogy nincs hibaüzenet. Ez nem windows.
Olyan sincs, hogy üres az adatbázis, mert ezek a programok az adataikat az adatbázisban tárolják, onnan írják ki. Ha a programban vissza tudod olvasni az adatokat, akkor azok az adatbázisban vannak.
Olyan viszont van, hogy valami valahol hibás. Ez a programozás szépsége: a hibakeresés.
A "Hol a hiba?" kérdésben akkor lehet segíteni, ha valamelyest ismerjük a biztosan jól működő részeket/a valószínűleg hibás részeket/ill. azt, hogy Te meddig jutottál a hibakeresésben. Ezzel együtt is jóval nehezebb, mint egy új kódot elmagyarázni.
Amit tudni kellene:
1. végül milyen fejlesztőrendszert használsz? Android Studio?
2. végül melyik kódot tetted fel? Amit Sianis küldött?Ha saját programot teszel fel, akkor mindenképp ismerned kell a "logcat"-ot. Ez egy olyan napló, amit a programok folyamatosan írnak. Ide kerül minden üzenet, többek között a hibaüzenet is. Telefonon - biztonsági okokból - CSAK roottal férsz hozzá, vagy persze a saját program a saját log üzeneteihez (de azt megintcsak ki kell másolni)
Az Android Studioban, ha jól van feltelepítve, a program futtatása közben meg kell jelenjen egy ablak, amiben futnak az üzenetek. Azt kell szűrni. Alaphelyzetben balra lenn van egy kis Android figura, azzal lehet előkeresni az ablakot.Ha ez megvan, akkor olvasd el a Log osztályt, és máris tudsz magadnak a kódból üzeneteket küldeni. Nem egy nagy történet, és minden adatot ki tudsz írni, látod, hogy mi tűnt el. Ha megvan az a hely, ahol az adat eltűnik, és nem jöttél rá, hogy miért, akkor itt többen is meg tudjuk nézni.
Én magam csak átfutottam Sianis kódját, de egyrészt feltételezem, hogy működő kódot küldött, másrészt nem láttam benne hibát. Ettől még az ördög nem alszik persze.
Mindenesetre, ha nála jó, és nálad nem, akkor még kell egy csomó információ, hogy látni lehessen a különbséget. -
k.kristof
őstag
válasz
lanszelot #3039 üzenetére
INTEGER. The value is a signed integer, stored in 1, 2, 3, 4, 6, or 8 bytes depending on the magnitude of the value.
Ez nem okozna gondot, mivel az érték nagyságrendjétől függően választ tárolási méretet, ha jól értem, tehát ha kevés a 4 bájt, akkor 6 bájton fogja tárolni, amibe már belefér 11+ jegy. De ahogy thon73 is írta, nem ott van a hiba.
-
thon73
tag
válasz
lanszelot #3039 üzenetére
Illetve csak long van. Nem az adatbázisban lesz a baj, hanem valahol átteszi java-ba, ahol viszont int szerepelhet.
Két dolog kellene: maga a hibaüzenet (a logcatban lesz), és a hibás rész kódja.((Egyébként az integert tényleg ki kéne cserélni stringre, mert különben pl a '+'-t sem tudod tárolni. Meg a spaceket se. Meg a bevezető nullákat se.))
-
k.kristof
őstag
válasz
lanszelot #3033 üzenetére
Nem akarok gonosz lenni, de ha megfogadtad volna a fenti tanácsokat (Java alapok megismerése), akkor rájönnél magadtól is, hogy hülyeséget kérdezel. A Java nyelvben az integer típus 32 bites, 2^32-1 a maximális értéke, ami pont tízjegyű. Ha ennél több számjegyű értéket adsz meg, akkor értelemszerűen hiba történik, amit nem kezel a program ezek szerint.
A long típus 64 bites, annak nagyobb az ábrázolható tartománya, aba írhatsz tíz jegyűnél több jegyű számot is.
-
thon73
tag
válasz
lanszelot #3029 üzenetére
A lehető legjobb szándéktól vezérelve írom, hogy Neked egy java könyvet kellene először kézbevenned. A saját tapasztalatom szerint az Android-ra éppen nem igaz, amit írtál: vagyis van egy működő kód, és itt-ott belejavítasz. Ezzel lehet módosítani egy-egy feliratot, vagy formát, de további funkciót - amire neked szükséged lenne - nem tudsz hozzáadni. A feladat első része: megváltoztatni az adatbázis mezőket, még megoldható, de az adatok kinyerése már így lehetetlen. Ha Te meg akarod tanulni, annak sincs akadálya, de el kell kezdeni az elején. A konkrét feladathoz szerintem még talán itt is találsz vállalkozó kedvű embert, aki megoldja neked.
"Az external a bővíthető memóriát jelenti, vagy a telefonban lévőt? Nekem nem bővíthető a telefon memóriája."
A rendszer szempontjából az external memória nem az SD-kártyát jelenti, hanem azt, amit nem a rendszer használ. Ez lehet beépített vagy külső (pl. SD), a lényege, hogy jogosult vagy olvasni/írni a tartalmát. Ha ki akarod nyerni az adataidat, akkor az egyik legegyszerűbb megoldás, ha ide írod ki azokat. A rendszer/programok által használt rész "védett", vagyis nincs jogod olvasni, még akkor se, ha Te vagy a telo tulajdonosa. Az Android-on ugyanis minden egyes program külön felhasználót jelent, és pont ugyanannyira nem férhet hozzá egyik program a másik program adataihoz, mint egy felhasználó a másikéhoz egy PC-n. Sőt, még annyira se, mert meg sem engedheti neki.Leegyszerűsítve:
A programok által használt memória: számodra elérhetetlen.
A "külső" (beépített vagy SD): szabadon elérhető, de kell írnod egy külön programrészt, ami ide ment."thon73: Bocsánat, de nem értem amit írtál."
Leegyszerűsítve:
A korábbi link tartalmaz egy komplett programot, amiből egy egyszerű adatbázis (ld. később) kezelhető. Adatok vihetők be, módosíthatóak, sőt el is menthetőek (export) a külső memóriába.
Ez a program épp az, amit kis felületes módosítással átalakíthatsz magadnak. De maga a program sokkal összetettebb, mint az előttem szólók által feltöltött.
Azért azt megjegyezném, hogy a feladat, amit megoldani szeretnél, kb. ilyen összetettségű kódot igényel."A program nyelv egyszerű. Úgy kell olvasni mint az újságot. De újságot írni nem tudok."
A programod egyik felét Te írod, a másik fele az Android rendszer. A Te hasonlatoddal élve olyan, mintha az újságban a hasáb felét letakarnád, és úgy próbálnád elolvasni. Egyszerűen ismerni kell az Android oldalt, mert az annyi mindent készen tol a programok feneke alá. Ezt nem fogod meglátni a kódban, (((legfeljebb a rendszer forráskódjában)))"Nem tudom a szak kifejezéseket."
Ez csak azért baj, mert nem tudunk egy nyelvet beszélni. Senki sem tud minden szakkifejezést, én biztos nem. De egy kis harapással elkezdem, és akkor abban már tudnak segíteni."Nem tudom mi az, hogy adatbázis"
Az adatbázis az szinte egy külön rendszer és külön nyelv az android-on belül. SQLite-nak hívják, így tudsz utánaolvasni, nagyon jó a doksija.
Általánosságban az adatbázis az adatokat táblázatosan tárolja, közelítve: az oszlopok felenek meg az űrlap mezőinek, a sorok egy-egy azonos űrlap adatainak. Mivel a sorok egyformák, ezért nagyon könnyű nagy mennyiségű adattal dolgozni. Úgy képzeld el, mint rengeteg excel dokumentum együttesét. ((Bocsánat, ez csak egy segítő megközelítés, a valóság ennél sokkal többet tud, de valahol itt kell elkezdeni.))
Egyébként a legjobb "adatbázis wiki", és a google segít.", se azt, hogy AIDE"
AIDE Ez egy olyan fejlesztőrendszer, amit a tableten tudsz használni. Vagy akár a telo-n. Ha nincs PC.", SO"
http://stackoverflow.com/ egy olyan oldal, ahol fel lehet tenni konkrét kérdéseket egy problémára, és megoldásokkal válaszolnak. Azért jó, mert 1. már majdnem mindent megkérdeztek 2. nagyrészt meg is válaszoltak 3. témák szerint kereshető. Angolul persze.", Eclipse se semmit."
Az Eclipse volt az Android korábbi fejlesztőrendszere. Az ami ma az Android Studio. Ezt azért kell tudni, mert még majdnem minden példaprogramot Eclipse alá fogsz megtalálni. Szerencsére az Eclipse projekteket az Android Studio be tudja tölteni.Ja, igen. A projektek.
Az android programot ún. projektben készítik el. A projekt könyvtárszerkezete kötött, és rengeteg file-t tartalmaz, amihez a tényleges programnak semmi köze. Ezért nem értetted sztem. a küldött példákat. Neked a projektből csak a kódot kellene elolvasnod, viszont a teljes projekt sokkal könnyebben betölthető egy fejlesztő-rendszerbe (pl. Android Studio), ha kezdő vagy."mert biztos vagyok benne, hogy ezt meg kell változtatnom:
String backupDBPath = DB_NAME;"
Nem, ezt speciel teljesen felesleges megváltoztatnod sztem. Erre csak akkor lenne szükség, ha több adatbázist is tartalmazna a programod.
Ebben erősítsenek vagy cáfoljanak meg a többiek, de én nem találtam olyan módszert, amivel a beépített adatbáziskezelő az adatokat máshol tudta volna kezelni. Vagyis nem lehet megkérni arra a rendszert, hogy a programod adatbázisát tegye olyan helyre, ahol eléred. Az kötötten a megadott könyvtárba kerül. Ki kell másolni onnan."Olvasni, bővíteni tudok, de létrehozni nem!"
Szerintem kezd a java-val, az magyarul is hozzáférhető. Itt elapad a magyar irodalom, jön az angol. De az Android (ld. doksit a saját oldalán), SQLite (szintén saját oldala), és az ezen a fórumon már számtalanszor felsorolt forrásokon elindulva szépen meg lehet ismerni az Android rendszert. Vagy legalábbis azt a szeletét, ami téged érdekel.Bocsánat, hogy kicsit hosszúra sikeredett. Sajnos, nem lehet célom, hogy az egyes kérdésket megvilágítsam, sokkal inkább arra szerettem volna felhívni a figyelmedet, hogy milyen gazdag is ez az egész Android. No persze, ez aránylag sok idő, de nem is kell egyszerre az egészet megemelni. Szerintem nulláról kb. 1 hónap alatt el lehet jutni egy űrlapig, talán még az elmentéséig is. Az adatbáziskezelésre viszont legalább egy fél évet jósolnék nulláról.
És tényleg a legteljesebb jószándékkal írtam, elsősorban azért, mert én is végigcsináltam.
-
Szmeby
tag
válasz
lanszelot #3018 üzenetére
Már bocsánat, ha megnyitottad volna a linkeket, akkor most nem írnád azt, hogy nem találod a fájlt. Én sem értek az Androidhoz - bár Javahoz igen -, mégis megtettem neked azt a szívességet, hogy helyetted rákeresek. Balga módon feltételeztem, hogy meg akarod érteni.
Az első linken kiderül, hogy hova menti, a másodikon kiderül, hogy mégis mi az a DATABASE_NAME.
A harmadik link első találata nem csak azt írja le, hogy hol találod a fájlt, azt is leírja, hogy védett területen van, de ott még az adatbázis SD kártyára exportálását végző kódrészletet is találhatsz. Úgy nézem azóta újabb linkeket kaptál, ami ezt elvégzi, mégsem nézed meg őket. Miért?Az idő pénz. Ha sajnálod arra az idődet, hogy ezeknek utánanézz, megértsd, milyen alapon várod el másoktól, hogy a saját idejüket ezzel töltsék? Ha ennyire nem érdekel a téma, akkor keress meg egy Android fejlesztőt és készíttesd el vele a kívánt programot, fizetségért. Egy csomó fejfájástól megszabadulhatsz.
És tévedés ne essék, úgy gondolom itt a fórumon bárki nagyon szívesen segít annak, aki elakadt, aki meg akarja tanulni. A hozzászólásaidat olvasva, nekem egyértelműen az jött le, hogy meg sem akarod tanulni, a hátad közepére sem kívánod ezt a programot. Ez így nem megy.
Arra nem gondoltál még, hogy ha mindenki "belédrúg", lehet, hogy nem a mindenkiben van a hiba?
"Fogj neki egy halat, vagy tanítsd meg halászni."
Te az előbbit szeretnéd, a fórum az utóbbiról szól. Óriási különbség. -
thon73
tag
válasz
lanszelot #3023 üzenetére
Melyik linket a kettő közül? Melyik szakszót? Segítek szívesen.
A lényeg:
A program védett helyeihez CSAK maga a program fér hozzá. Vagy akinek ROOT jogosultsága van. Ilyen jogosultsága lehet egy másik programnak a ROOT-olt telefonon, vagy a PC-n az adb-nek.Ha ilyen nincs, akkor magának a programnak kell "kimásolnia" vagy egy file-ba exportálnia az adatbázis adatait. Ez nem túl egyszerű, de megoldható. Erre példa az az adatbázis, amit korábban küldtem. Az SO linkben pedig a kimásolására van egy program-rész.
Mivel ez egy Eclipse project, PC nélkül nehéz átnézni, meg lefordítani. Én tableten az AIDE-t használom, ami egy az egyben olvassa ezeket a projekteket. Valószínű, egy ekkora projekt már igényelni fogja belőle a fizetős verziót. Amúgy az sok extrát is tartalmaz, sztem. megéri megvenni, ha magán a tableten fogsz programozni.
Szerintem, ha csak egy űrlap és az adatok mentése kell, akkor - még működő adatbáziskezelő mellett is! - egyszerűbb a beírt adatokat rögtön egy file-ba menteni. Ne érezd bántásnak - de szerintem még meg kell ismerd jobban az android rendszert ahhoz, hogy az export-ot biztonsággal el tudd készíteni. Egy fórumnak a keretei nem elgendőek ahhoz, hogy ezt minden részletében kitárgyaljuk. De a kód amit küldtem tartalmazza, és könnyen a Te adataidhoz passzintható.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
lanszelot #3023 üzenetére
Az internal storage-ból nem lehet kiszedni root nélkül. Két megoldás lehet:
* nem az internal storage-ra rakod az adatbázist, hanem external-ra
* internal-on hagyod, de kimásolodAz ADB egy szofver, amivel az Android-os eszközt tudod elérni a számítógépről. Ezen keresztül rakja fel az APK-t a telefonra pl. az Android Studio.
-
thon73
tag
válasz
lanszelot #3020 üzenetére
Bocs, de szerintem ez ciki.
Se nem lovagoltam, se nem rugdostam. Pláne nem karöltve másokkal, mert személyesen nem is ismerik itt senkit.
De ez idáig senkit nem akadályozott abban, hogy segítsen nekem - mégpedig rengeteget, amiért nagyon hálás vagyok.
Én is csak segíteni akartam neked egy további kóddal, ami megmutatja, hogy miként tudod előszedni az adataidat.
Ha te azt gondolod, hogy ez rugdosás, akkor csak mérhetetlenül sajnálni tudlak. De bocs, azért is, hogy szólok - ennek végül is se helye, se lényege.Mindenesetre, mint írtam, a file-odat itt keresd:
/data/data/package_name/databases
root vagy adb (vagyis PC) kelleni fog hozzá. Kis útmutató pl. itt.
Örömteli kódolást!
-
thon73
tag
válasz
lanszelot #3018 üzenetére
Bocs, hogy sokadikként csak most kapcsolódok bele a témába!
Ami off: - kétségtelen, hogy hobbiból - de nekem kb. egy évembe került, amíg C tudásra építve megismertem a javat és az android módszereit. Szerintem, sajnos, az android nem az a rendszer, amit össze lehetne legózni - itt egyszer meg kell érteni a rendszer fifkáját. Activity, Fragmentek stb. És ebben az egész tanulásban a leghosszabb és legnehezebb az adatbázis rész volt. Ezt nem elkeserítésnek szerettem volna, mert én is elég jól átvergődtem rajta, csak - szerintem - erre egy kis időt rá kell szánni.
Amit Te szeretnél: CSAK beírás és tárolás, ahhoz nem kell mindenáron az adatbáziskezelőt használni. Kell néhány EditText, meg egy metódus, ami ezeket elmenti. Igaz, hogy ez fényévekkel kevesebbet tud, mint az adatbáziskezelő, de fényévekkel egyszerűbb megoldani.
Az adatbáziskezelő több hiányossággal küzd.
Egyrészt nincs hozzá "felület" - vagyis az űrlap, azt neked kell elkészíteni (ahogy a példaprogramban is látható)
Másrészt nincs export/import funkció, azt is neked kell megcsinálni. (A db, amit keresel, a "védett" területen van, valahol itt: /data/data/package-name/database. Nem vagyok biztos abban, hogy ez root nélkül könnyen elsőszedhető.)Én nekiálltam egyfajta adatbázis keretrendszert készíteni, ami könnyen átalakítható bármilyen adatbázis/űrlap-ra, ill. az export/import funkciót is tudja. Persze, ez mind változtatást igényel a programon. Magát a projektet már egyszer itt közreadtam: [link] Ez egyébként még Eclipse projekt, de az AS importálja. A korábbi kódhoz képest a "másik véglet", elég összetett program, de semmi varázslás nincs benne. Mondjuk, egy kis android ismeret nem árt hozzá, de a megoldások, jegyzetek alapján el lehet indulni.
Remélem, ez ad még egy kis segítséget a munkádhoz!
-
Szmeby
tag
válasz
lanszelot #3015 üzenetére
Ez csak egy string, úgy nevezed el, ahogy akarod. Gondolom ilyen néven készül el a fájl, ami az adatbázist tartalmazza. Ha módosítod, akkor új adatbázis készül az új névvel, üres tartalommal.
Mindenben segít a javadoc, vagy a javadoc, és persze a barátod.
A neten amúgy tömegével találhatsz tutorialokat is. -
bucsupeti
senior tag
válasz
lanszelot #3009 üzenetére
"Amúgy ennyi volt! Megfejtettem az AS-t.
Ettől könyebb dolgot...mi ebben a nehéz? Lego az egész, teljes grafikus felület, alig kell írkálni.
Ott egy nagy telefon képernyő, bal oldalról bele dobálom ami kell, megadom, hogy mit csináljon és kész."Nagy király vagy! A nehezén túl vagy! Gyk. tényleg ennyi az android fejlesztés, mostmár csak tudni kell "megadni hogy mit csináljon" és kész.
-
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #3010 üzenetére
A fentit megoldottam, azt biztos nem úgy kell, hanem ahogy a program javította.
Másik kérdésem lenne:
nem sikerül rájönnöm, hogy csináljam, hogy egy sorba legyen a kérdés, és a check box, majd a következőbe a következő kérdés és a check box.
Vagy mind együtt van, vagy külön. Valamit nem veszek észre. -
Sianis
addikt
válasz
lanszelot #3004 üzenetére
Azt írja, hogy SD kártyán keresi. Előtte érdemes az alkalmazást elindítani, hogy alkalma legyen megcsinálni a könyvtárat, ahová valójába létre akarja hozni. Nem a telefon memóriájába fogja rakni, hiszen azt root jogosultság nélkül nem fogod látni, illetve amúgy sem elegáns megoldás.
-
Bozek
nagyúr
válasz
lanszelot #2999 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy hol találtad ezt a "másold be az ODK mappájába" szöveget, ha linkelnéd, talán lehetne segíteni...
"Soha senki sem tanított programozni /mert mindenki így állt hozzám mint itt a nagy többség/"
Mert azt nem a fórumozóktól kell megtanulni, hanem vagy iskolában, vagy megfelelő szakirodalom segítségével. És hidd el, mindkét esetben megtanulod a szakszavakat is."egy programozásom: ez a rész ezt csinálja, az a rész, azt"
Ez már elég régóta nem így van a programozásban, kb. mióta az OOP létezik. Minden összefügg mindennel, így ilyen szinten részegységekre szedni nem lehet. -
Bozek
nagyúr
válasz
lanszelot #2993 üzenetére
Itt vannak a forráskódok: CustomSQLLiteOpenHelper.java, Data.java, MainActivity.java
Hajrá!
"másold be a telefonon az ODK mappájába"
1. Arra még nem gondoltál, hogy létrehozol egyet?
2. Hol kerested?"Vki megírná nekem, és onnan mindent megértek"
"Nem kértem, hogy írja meg vki nekem a programot, hanem segítséget kértem benne"
Most kérted vagy nem kérted? Döntsd el magad."A hitetleneknek írnám, hogy többre vagyok képes, mint gondolnák"
"Nem tudom mi az a repository"
Ha nem tudod, hogy mi az a repository, akkor mi már csak maradunk hitetlenek. Nem programozok Android-ra, megakadtam a Delphi-nél (vagy Lazarus-nál), de még én is tudom... -
bucsupeti
senior tag
válasz
lanszelot #2993 üzenetére
amit sianis kuldott az a te szohasznalatod szerint "program nyelven" van amit te "simán megértesz".
hát rajta!
kicsit kiakaszt hogy még te osztod itt a tutit. nem akarlak elkeseriteni de más módszerhez kell folyamodnod ugyanis android programot nem fogsz tudni csinálni. itt nem egyetlen fájlba kell beleirnod a "program nyelvet". pl csinálj egy weboldalt és gyüjtsd azzal az adatokat. -
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #2985 üzenetére
Leegyszerüsíteném:
Vki megírná nekem, és onnan mindent megértek, és meg fogom tudni az egészet csinálni utána.Android Stiudio-ban:
kiírás: név, bevitel: 99 karakter
kiírás: életkor ,bevitel: 10-110 évesig
kiírás: asztmás? ,bevitel: igen/nem
kiírás: egyszerű szöveg
check box: ki kell pipálni
Minden bevitel kötelező.
csv-be vagy bármibe menti az adatokat telefonon, nincs memo bővítés a telómon.Előre is köszönöm!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte B850 AI top ATX+R9900X+Kingston 128gb 5600 kit "4x32gb"
- Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest