- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arcanus
aktív tag
Érdemes meglesned, az idei IO-n bejelentett API-kat, melyek közül [WorkManager]-t emelném ki. Egy felsőbb réteget biztosít számodra, nem kell az I/O programozással foglalkozz.
Ugyanígy, az adatbázis kezelést is érdemesebb fentről kezelni, ehhez a [Room] API-t ajánlom. Egyszerűbb, könnyebb karbantartani és az Android Jetpack része, amelyről [itt] olvashatsz bővebben
-
lanszelot
addikt
Nekem barmilyen megoldas jo, nem fontos hogy a telon lassam. Pl ha windows, osx, linux, barmi alol megnezem, vagy kimasolom oda es megnezem, barmilyen megoldas jo nekem.
Lenyeg hogy at tudjak koltozni nem root olt telora.
Sajnos programozashoz nem ertek, ti segitettetek megirni /60% ban ti irtatok meg/ -
thon73
tag
Köszönöm!
A gond csak az, hogy még mindig nem értem a használatát. Ezt vajon a View állítja be, ha nagyobb akar lenni, mint a Parent által adott érték? És akkor a Parent mit tesz? Tudomásul veszi, vagy küld nagyobb értéket? (Gondolom, ez nincs felprogramozva, csak a logikát kérdem.)A konkrét probléma lényege:
A parent egy frame-layout, amit a rendszer ad a KeyboardLayout számára, nem tudom megváltoztatni.
A Custom View magassága (alapvetően a rendelkezésre álló szélességtől függ), de ami fontos: nem haladhatja meg a rendelkezésre álló magasság egy bizonyos százalékát. Ez idáig egyszerűnek tűnik.
DE!
A mérési ciklus során egy csomó onMeasure() hívást kapok, melyek némelyike a teljes magasságot, némelyike a Navigation Bar-ral csökkentett magasságot, némelyike a már számított magasságot, némelyike pedig az általam számítottnál is kisebb magasságot kap meg - persze mindig AT_MOST megjelöléssel.
Hozzáteszem: a Custom View onMeasure metódusa MINDIG egy fix magasságértéket ad vissza - ami viszont természetesen nagyobb, mint fent a negyedik érték.Itt vált gyanússá, hogy használnom kellene ezt a bizonyos bitet. De akár beállítom, akár nem, ugyanaz történik. Pedig ettől reméltem a megoldást.
A hibajelenség (lehet, hogy ettől független): A Custom View tényleges magasságmérete némileg random értéket vesz fel. Néha pontos, fekvő módban néha "odaképzeli" maga alá a Navigation Bar-t (ami egyébként oldalt van), álló módban meg néha becsúszik a Navigation Bar mögé. Tíz esetből kb 1-2 alkalommal hibás, holott a logika mindig ugyanaz. És csak elforgatás után jelentkezik a hiba, ha requestLayout()-ot kérek, akkor pontosan számol.
Sehol nem találtam ilyen hibáról leírást, és elképzelni sem tudom, mit csinálok rosszul. A teljes program túl nagy, kellene írni egy rövid tesztet, de ahhoz se kedvem, se időm. Vagy a rendszerben van a hiba, az is lehet. Bocs, hogy hosszú voltam, de tényleg a fejem verem tőle a falba.
Közben rájöttem, hogy megkerülésül minden elfordítás (és measure cycle) után kiadok egy requestLayout-ot, ami rendezi a View-t. De valószínű nem ez a korrekt megoldás.
-
WonderCSabo
félisten
-
Egészen pontosan mit szeretnél csinálni? A saját alkalmazásodban használni valamire a proximity sensort, vagy a telefonon valamit "automatizálni" vele, de nem feltétlen önálló alkalmazásként?
Az előbbihez a SensorManager osztály lesz a barátod, amivel fel kell iratkoznod a proximity sensor változásaira, és az onSensorChanged metódussal azt csinálsz, amit akarsz.
Az utóbbit meg a Taskerrel össze lehet kalapálni. Ennek van külön topikja.
-
fatal`
titán
Én nem az android studioról, hanem az intellij-ről beszélek, ami a 13-as verziónál jár.
10x gyorsabb mint az eclipse, nekem az R.javaval sincs gondja. A pluginok is jobban össze vannak rakva. A szimbólumok írásával nem volt gondom.
AVD-t nem próbáltam, Genymotiont használok.
A junot nem használtam, csak a keplert. A lunát sem próbáltam, elvileg tegnap jelent meg.
-
WonderCSabo
félisten
Elolvastad a hibaüzenetet meg a kódot?
startActivity(new Intent(this,vmi.class)) ;
Ezzel ugyanazt a hibát fogja adni, mint most. Attól, hogy inlineolod az Intent létrehozását, nem változik semmi. Továbbá ahogy Karma már leírta, elve nagyon furcsa, hogy a this egy Class<Activity> példány.
-
-
Ezt nézd meg: stackoverflow
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest