Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thon73

    tag

    válasz lanszelot #3076 üzenetére

    Csak érdekel: milyen környezetben futtatod az Android Studio-t? Ahhoz, hogy Android alatt el tudj kezdeni tanulni, először kell egy fejlesztőrendszer+egy hozzá csatolt, vele kommunikáló készülék. Ez utóbbi kényszerű esetben lehet virtuális is. Az előbbi célszerűen Android Studio, de pl. ha csak tablet van, akkor lehet AIDE is. A történet ott kezdődik, hogy az egyébként automatikusan létrehozott program lefordul, és kiírja, hogy "hello" vagy valami.

    Ha ez megvan, akkor el lehet kezdeni tanulni, akár úgy, hogy komplett projekteket elindítasz. Arra a kérdésre, hogy nem megy, mi a baja? lehetetlen válaszolni. Ezt a programot pl. két év után leporoltam, és mindkét gépemen gond nélkül fut. Ahhoz, hogy neked segíteni tudjak, kellene valami üzenet, logcat kimenet stb. az amúgy kipróbált fejlesztőrendszerből. Androiddal rengeteg gép üzemel, nem lehetek biztos abban, hogy egy ilyen program minden egyes gépen tökéletesen fut, de egy jól működő fejlesztőrendszer legalább emulátoron futattja, vagy hibaüzenetet ad.

    Egyébként, ha belenézel az src mappába (ott van maga a program), akkor látni fogod, hogy ez nem "egy lépés". Ha tényleg tanulni akarsz, akkor egy kicsit kisebb lépéssel kezdj. ((Ez a program - csupán a szöveges részek átírásával - átalakítható azzá, amit írtál, ezért mutattam.))

    Mivel én is szinte nulláról kezdtem az Androidot, pontosan tudom, hogy ilyenkor minden ismeretlen. De azt is tudom, hogy meg lehet tanulni. A magam részéről szoktam rövid jegyzeteket írni egy-egy kódhoz. Egy barátom kérésére ezeket (egy kicsit kibővítve) közzétettem ITT. Kicsit régi ugyan, meg aztán nem volt később elég időm folytatni, de a kezdő szintű programok szempontjából még nem történt nagy változás. Ha ezeket végigpróbálgatod, akkor a végére el fogod tudni készíteni akár ezt az adatbáziskezelőt is.

    Itt a fórumon akkor tudsz elsősorban hasznos segítséget kapni, ha Te is erőteljesen olvasol, tanulsz és dolgozol. Akkor, ha valahol elakadsz, konkrétan tudni fogod, hogy mi az a probléma, amivel nem tudsz megküzdeni. Ha valaki már megküzdött vele (és ez elég valószínű), akkor elmondja az ő megoldását, ami segít. De azt a megoldást is át kell tenned a Te konkrét helyzetedre.
    Ezt csak azért írom, mert a korábbi kérdéseid között rengeteg olyan volt, amire a válasz az első google találat első oldalán szerepel. Ettől függetlenül lett válasz, lett program, és még működik is; de ha tényleg tanulni akarsz, akkor a fenti utat is el kell kezdened. Aztán lesz azon az úton még rengeteg kérdés, amire itt választ fogsz kapni.

    De a konkrét problémához visszakanyarodva:
    Kell egy működőképes fejlesztőrendszer, és tudnunk kell, hogy az micsoda. Vagy neked kell tudnod olyan alapokat, hogy hol van benne a logcat lista.
    Utána kell a futtatás során generált logcat lista (vagy a fejlesztőrendszer hibaüzenete), és az kb. rögtön meg is fogja mutatni, hogy mi a baj.

    Ne felejtsd el, hogy ezek úgymond fejlesztés alatt álló programok vagy töredékek, ami soha nem lesz ugyanaz, mintha valamit a Play-ről töltenél le.

Új hozzászólás Aktív témák