Hirdetés
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Minden (is) kiderült a Pixel 9a-ról
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macrodroid
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
Hello,
Anno itt segítettek megírni egy alkalmazást a telefonomra.
Ez az alkalmazás android 4.1.2 Samsung Galaxy S2 -es telefonomon van.
Szeretném a bevitt adatokat kimenteni róla.
SQLite editor van a telefonon, azzal meg tudom nézni.
De nem tudom lementeni.
Ha pc-re dugom ott nem talalom az adatokat.Hogyan tudom leneteni róla? Kimásolni is jó és pc-n DB Browserral megnézném.
Nem root-olt telefon. -
lanszelot
addikt
válasz bandi0000 #5103 üzenetére
A szakmámban rengetegen jönnek oda hozzám és akkora marhaságokat kérdeznek ingyen, még se zavarom el őket a ....
Pedig semmin se változtatna, csak magam köpném szembe, hogy elszálltam.
Ez pedig egy fórum, ha nincs kedved felnézni se kell.Semmi kötelezettség nincs itt.
Én ha segíthetek, vagy lexarhatok, akkor segítek, mert miert ne. És ha nagyon alap dolgot kérdez valaki, akkor emlékezni kell arra hogy mi volt, mikor én kezdtem. Milyen jól esett volna ha vslaki normálisan szól hozzám.
Nem pedig dögöljön meg a szomszéd tehene is. -
lanszelot
addikt
válasz bandi0000 #5101 üzenetére
Én semmit se kértem tőletek.
Szerintem össze keversz vkivel.
Alap dolgokat kérdeztem, hogy tudjam mik azok amik benne legyenek az oktató videóba.
Mondtam hogy mit szeretnék tanulni, és azzal kapcsolatban kérdeztem, hogy tudjam mit kell vennem.
Be is linkeltem, hogy abba benne van-e. Meg is vettem azt az oktatót.
8 óra után, 84-ik résznél akadtam el. De ezt se írtam soha sehol, csak hogy elakadtam.
Soha se kértem, hogy bármit írjatok. Egy betűt se.
Valakivel össze keversz, nyugodtan olvass vissza.[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
válasz bandi0000 #5099 üzenetére
Félre értettél.
Az alkalmazás írása volt a célom.
Nrm írtam semmit. Egy sort se.
Kerestem olyan oktató anyagot amiben benne van az amit el akarok érni. De ezt sokszor le is írtam. Van egy célom, ezért választottam ezt a nyelvet, mert ez admotivációt.
Gúnyolás: 'mondjuk nem androiddal kellett volna kezdeni'
felette: 'szép bátorítás' -mert amit írtam hülyeség? Senki se vette a fáradtságot, hogy segítsen neki, és baj hogy segítettem...Te és még 2 tag segitett végig, s többiek folyamatosan: ne ezt tanuld, menj suliba, ezt igy nem lehet...stb
-
lanszelot
addikt
Az alapokat tanultam, anélkül hiába nézegetem.
Nem írtam semmit, megtanultam mi a változó, milyen fajta változók vannak, mi a függvény, mi az osztály, stb.
Teljesen a legelejétől.
Ezek nélkül hiába próbálnék ' szétszedni barmit'.
Az hogy valami komplex dolgot nem tudsz megoldani, vagy az hogy egy egyszerű dologra nem bírsz rájönni, az nem ugyanaz. Olyan mintha festőként festék nélkül néznél egy üres vásznat egy hétig. Abból sose lesz festmény, de még vázlat se.Fatal:
Vissza jöttem megköszönni a segítséget, mielőtt leléptem volna, és nekem ugrottatok, kigúnyoltatok. És én ülök magas lovon? -
lanszelot
addikt
Mindenki iskolában tanul szakmát, ezek 2-4 évesek.
Mindenki aki bármilyen szakmát elvégzett alapokkal végez.
A programozás is ugyanígy van. Van egy pár szakmám...
4-8 év szerintem nudli. Több mint 26 éve sportolok, egy napot se hagytam ki, ez az amihez kell kitartás. 10 év az semmi.Pont ezért kell abba hagynom, mert itt a többség egyfolytában lebeszél, ahelyett hogy a kérdésemre válaszolna.
/Mielőtt félre értés lenne, nem titeket okollak, én saram, nem tudok rájönni, ennyi/
Az csak kifogás hogy vki azért nem tud megtanulni kotlin nyelvet mert előtte nem tanulta meg a basic, c, c++, delphi...stb nyelveket profi szinten. Bármelyikkel lehet kezdeni, és minddel ugyanúgy akad el mindenki ha senkitől se kap segítséget.A programozók nem istenek, ugyanolyan szakma mint bármi más.Nem kell egekig emelni. Minden szakma ugyanolyan fontos, és egy se huuuu, de nagy valami. Kell motiváció és észre se veszi az ember azt a pár évet.
Zsoxx: milyen alapokkal nem foglalkoztam? C64 en basic nyelven programoztam 30 éve, az alap? Vagy csak az az alap amit te tanultál és pont abban a sorrendben?
Vlevi: C -t és C++ -t is elkezdtem a 90es években könyvből, és a java-t is, de nem volt számítógépem, anélkül nehéz volt. Azért nem emlitettem, mert semmilyen szintre nem jutottam, és nem tartom említésre méltónak.
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
válasz #75501312 #5089 üzenetére
Azt amit a srác szeretne simán meg tudom csinálni.
És abban a videóban pontosan benne van minden hozzá.Én ott véreztem el, hogy sehol se találok segítséget. 1 hete keresem a választ, a videót vagy 100 szor megnéztem.
Értek mindent amit csinál. Azt nem értem miért azt csinálja.
És abból honnan a fenéből jön az ami lesz belőle.
Gondoltam aki készítette, vagy a többiek ott, de semmi.
Egy hete egy betűt se haladtam, és fogalmam sincs mi után nézzek, vagy hogy vagy merre.
Így ez lehetetlen.Ablakos: ez nem egy nagy hejde szakma mint ahogy beállítod. Aki bele születik a pénzbe az bárki meg tudja tanulni. És igen hamar meg lehet tanulni, semmi olyan nem kell amit írtál.
2-4 év egy suliban és kész.
Mit csináljak a torrenttel?Zsoxx: teljesen mindegy mivel kezdem. Akár C++ al is kezdhettem volna ha az érdekel. Java ban semmi se érdekelt, negativan kezdeni tuti siker.
-
lanszelot
addikt
Most nagyon szomorú vagyok
Nagyon szerettem volna megtanulni valamilyen szinten programozni, de esélytelen.
Egy hete úgy elakadtam, hogy fogalmam sincs merre.
Sehol se találok semmit, így kénytelen vagyok kukázni ezt az álmom is.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkitől -
lanszelot
addikt
válasz bandi0000 #5075 üzenetére
Igen, pár beviteli mező, és amiket oda beírnak, azt később vissza olvasni.
Felhő nem kell, mert csak én használom, és csak ha telefont váltok akkor kell.
Android room-ra rákeresve kiírta SQLite , és az van abba a udemy leckéken, amit linkeltem, így megvettem. Bár nem tudom miért SQLite Demo a neve a leckék között.
Az egy külön program? Na, mindegy, majd ha oda érek megtudom
Köszönöm a segítséget. -
lanszelot
addikt
válasz bandi0000 #5073 üzenetére
Hello,
Írtam, hogy az adat kezelésről nem tudok semmit.
Tehát hogyan kezeli a mentett adatokat? Fogalmam sincs.
Írtam, hogy a régi progit ti segítettetek megírni. Tehát az adat kezelést nem én írtam meg.
Most se tudom hogy kell. Az a 10% amit nem tudok megcsinálni.
De hiába keresem google, hogy Kotlin adatkezelés, mert semmi se jön ki.
Ebben benne van az adatkezelés?
Ha igen akkor megveszem. És majd ha oda érek, akkor fogom tudni.
De én nem látom. hogy benne van vagy nincs.
Ilyenre gondolok, hogy személyek adatait a nevéhez elmenti, majd vissza tudjam olvasni ha rákeresek. Egy személy adatait, vagy mind.
Tudjam szinkronizálni az adatokat másik telefonnal /ha pl új telefont veszek/
Illetve tudjam frissíteni az alkalmazást gépről /google play nélkül/ úgy hogy az adatok megmaradjanak.
Ezek benne vannak abban a leckében? -
lanszelot
addikt
válasz Ablakos #5071 üzenetére
Hello,
Szerintem jól haladok a tanulással, és a régi programomat, amit ti segítettetek elkészíteni 4 éve, már 90% -ban magam is el tudom készíteni.A régi programot újra szeretném írni, kicsit felfrissíteni pár dolgot benne. /majd/
Ebben az irányba szeretnék menni a tanulással, hogy legyen pozitív élményem.Az lenne a kérdésem, hogy a régi program /bekér adatokat, és ennyi, ki nem olvassa/
adatait hogyan tudom átvinni az újba.
Pl ha nem teljesen új programot írok, hanem azt frissítem /nem tudom mi történik az adatokkal, illetve hogy frissítem/ Csak a pc-en létezik AS formátumban és apk formátumban, nincs sehol megosztva /kutyának se kellene /Tudom, hogy ez már adat kezelés, de ez a szó amit tudok róla.
Illetve szeretném, ha ki is tudnám majd olvasni azokat az adatokat, nem csak elmenteni.
Mert most egy root-olt telefonon van, hogy egy másik alkalmazással ki tudjam olvasni a bevitt adatokat.Jó lenne, ha majd sima telefonon is tudnám futtatni, és az adatokat saját maga vissza tudná olvasni, pláne, ha valahogy a régi adatokat is át tudnám rakni, nem újra bepötyögéssel.
Tehát mi után nézzek /pontosan, mert azt tudom, hogy adatkezelés, de ehhez kotlin kell, vagy másik nyelv...vagy/ hogy keressek rá eme jellegű dolgokra.
/program frissítés, adatkezelés/ -
lanszelot
addikt
Ezeket értem, azt is mi mi.
A karaktert nem értem.
Az ott nem "a:" és nem "b:", hanem csak 1 karakter, méghozzá kijelölhetetlen karakter. Azt hogy írom be?
Azt is értem hogy a IDE írta be, de ha én akarom beírni, hogy írom be?
Tehát hogy ne a IDE biggyessze, hanem én hogy biggyesszem a paraméterek elé?
Vagy kotlin-t nem lehet írni csak igy hogy a IDE biggyeszt? -
lanszelot
addikt
Hello,
2:43:40 -nél beírja, hogy
addUp(a:5,b:3)Fél óra kellett hogy rájöjjek, hogy nem azt írta be! Már a hajam téptem, hogy miért nem jó amit beírtam, és miért dob nekem hibát. Pedig ugyanazt írom.
És nem!
addUp(5,3)
Ezt írja be, és a többit a program írja oda.No, de mi a különbség?
Azt látom, hogy "a:" egy karakter nem kettő, és "b:" is egy karakter nem kettő.
Azt is értem, hogy a megadott Integerekre utal. Mindent értek, csak azt nem, hogy azmiaz?
Mármint mi az az egy karakter "a:" ? Azt én hogy írom be, ha nem a program írja be magától?
Tehát azt hogy is kell akkor beírni? Mi valójában az a sor?Értem, hogy nem annyi lesz, mert változó lesz stb, pontosan értem mi mit csinál, csak hogy írom be azt nem értem.
-
lanszelot
addikt
válasz bandi0000 #5055 üzenetére
Hello,
Tökéletesen értem mit csinál a kód.
Ezt irtam is.Mindent értek, és meg is tudom csinálni.
A videót csak belinkeltem, és azt is oda irtam mikor kezdődik a függvény.
Írtam, hogy tudom mi a függvény, mi a methodus.
Azt nem értem minek?
Erről pedig sehol semmi.
Nincs fizetős. És szeptembertől /amikortól talán lenne/elvileg vége a karanténnak tehát vissza dolgozni, amellett pedig nem tudok elmenni suliba.
Teljesen jó ez a videó oktatás, csak a fuggveny, methodus stb értelmét nem látom.
Program rész amihez vissza tudok nyúlni, hogy ne kelljen újra írni. Ok. Methodus, ugyanez osztályon belül.
Tehát minek 2szer ugyanaz.
És mikor akarok egy teljes részhez vissza nyúlni?
Tehát azt nem értem hogy minek?Arguments: azt nem értem mi. Értem mit csinál, meg tudom csinálni, de mi az. Nem osztály, nem függvény, mi az? Hogy fordítják le magyarra? Viták? Nem hiszem.
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
Hello,
Kérhetnék segítséget?
Elérkeztem a függvényhez /azt hiszem function az függvény, de nem biztos/
És rendesen el is akadtam
Tehát értem amit mond. Nem az angol részét nem értem.
Értem hogyan láthatom, hogy függvény vagy methodus.
Methodus osztályon belül van.
Az is ok, hogy létre hoz egy saját függvényt. /2:41:25 - től teljes a sötétség/
De minek?
Értem a szót hogy paraméter, de minek az?
Arguments - hát ezt meg egyáltalán nem értem.
Azt értem amit írt, hogy mit csinál, és hogyan, de teljesen sötét az, hogy minek?
Mire jó ez, hogy már 86ik féle képpen mutatja meg ugyanazt.
Ha meg tudok oldani valamit, akkor miért akarnám másként megoldani, az mire jó?
Ez nem egy könyv hogy színes leírások legyenek benne, ne szóismétlés.
Már a while, do while, for is fura volt, hogy ugyanazt másképpen, no de minek, de ez meg totál
sötét, mi a fenének ennyi féle képpen, ha ugyanazt csinálja?
Értem, hogy az a gond hogy nem értem, és azért hiszem, hogy ugyanaz, de nem jövök rá, hogy ...azt se tudom mie nem jövök rá, teljesen össze zavart.
Elmagyarázni se nagyon tudom mit nem értek :/[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
Először is köszönöm a választ
C64 a 80-as évek végén volt magamnak tanulgattam otthon /basic-et, a gépi kódba én már nem mentem bele/, de akkor voltak haverok, és toltuk egymást.
Sajnos nem Mo-on élek, sulira nincs időm. Most is a bezártság alatt foglalom el magam, azért tanulok, most van rá idő.
Android 4.1 - 4.4 - 5 -6 -7 -em van.
Igen pont amiket írtál azokba akadtam, de most találtam egy aránylag jót. Azt kivégzem, és az megadja az alapokat. Egyáltalán legyen rálátásom.
Van egy elképzelt programom, ami ebből az alapokból ki kell hogy jöjjön, azután majd meglátom merre tovább. /bár van benne adatbázis kezelés, és az nem tudom lesz -e említve/ -
lanszelot
addikt
válasz bandi0000 #5042 üzenetére
Hello,
Amikor kezdem az új project-et akkor meg kell adnom melyik android verzió.
Ott nekem csak Android 10+ volt, míg a videón 4.1-et kellett kiválasztani.
Az, hogy ott nekem legyen 4.1 ahhoz a beállításokban le kellett tölteni.
Az emulátor rész az máshol van, ott telefont is lehet választani, és annak a rendszerét, vagy android verziókat /azt mutatta a videóban, megcsináltam, de nem érdekel az emulátor/
Ezért írtam nem AVD, hanem ASActivity/Fragment, nem tudom az mi. Ha arra gondolsz, hogy amit látok, és amit nem látok program kódok, akkor értem, de nem tudtam, hogy így hívják.
TextView -részt nem értem. Csak annyit tudok, amit elmondott, az se biztos, hogy mindent felfogtam mi az amit épp mond.
Mivel az elején sok mindent csak említ, és mondja, majd később elmagyarázza, nem álltam le háttért keresni, hogy pontosan mi az. Pl elmondta, a függvényket, amit értettem amit mond, de hogy ha vissza kellene mondanom egy betűt se találnék a fejemben, tehát értem, de nem tiszta...egyáltalán nem /viszont csak felsorolta, és később fogja elmagyarázni, ezért nem kezdtem kapálódzni/
Teljesen az elejéről indulok, fogalmam sincs semmiről, így minden új nekem.
/C64 basic: ebben programoztam a 80-as évek végefelé, és itt megszakadt, tehát nagyon lemaradtam /Ablakos: res/layout -ban egy üres lap van, ott sincs Hello World /gondolom string kellene legyen print("Hello World") ilyet kellene keresnem, vagy nem? Mivel középre rakja, így még koordináta is kell, hogy legyen ott. Én ezeket nem találom.
Tudom hol kell átírni, illetve pozicionálni, át méretezni stb, de a kódban nem találom, ott hol van? -
lanszelot
addikt
válasz bandi0000 #5038 üzenetére
Hello,
Nem AVD, hanem Android Studio /nem emulátorozom, ha majd kell, rádugom a telót, van annyi régi....egyiket befogom tanulónak legalább lesz értelme, hogy van /Le kell szedni a 4.1-et, mert visszafele nem kompatibilis, de az újakra a régi igen.
És az oktatást pont úgy akarom követni, ahogy ott mondja, amúgy nem sok értelme van.
Dob majd egy hibát, és csak pislogok nálam miért, nála miért nem.
A tudásommal még nagyon messze van, hogy különböző android verziókon gondolkozzam, jó a 4.1 az alapokra. Utána meg majd.Angollal nincs gondom /programozáshoz kell is/.
Visszafele is igaz, hogy Kotlin-ról Java-ra is egyszerű lesz átállni.
Most a kotlin fogott meg, írtam is miért /van cél amit el akarok benne érni/Nagyon birizeli az agyam, bár már jóval odébb vagyok, de ez még mindig homály, ha esetleg vki tudná a választ:
Ezt találtam valamennyire használhatónak, többihez képest elmegy.
Tele vagyok kérdéssel:
27:50 -nél pl. miért van ott a "Hello World" a képernyőn?
- megnyitottam az Android Studio-t,
- új project,
- üres project,
- és ott van hogy "Hello World"
- Main Activity fül alatt ott a kód, de ott nincs "Hello World" sehol
- miért lett ott? az üres project nem üres? Én sehova se írtam "Hello World" -t, a project neve "HelloWorld" tehát az sem az.
- hol találom meg azt a feliratot a kódban? A main activity nem a kód? Akkor az mi? És hol a teljes kód?
Lenne még kérdésem, de az nem "sürgős" és hátha később majd szó lesz róla. -
lanszelot
addikt
válasz bandi0000 #5036 üzenetére
Hello,
Az android verzió az én AS-ban Android 10+ /többit le kellett töltenem/, tehát hozzá kellett vennem az előző verziókat, hogy a videót tudjam folytatni. Persze ez így könnyű, ha már tudod mi merre. De ez nem volt benne egyikbe sem. Majd találtam egy magyar srácot, bár 2016-os, aki megmutatta kb mit keressek. /mert azóta AS 1 ből AS 4 lett/
Köszönöm az ajánlást, de azok nem videók, azzal semmire se megyek. Youtube-on alig van AS Kotlin, és ami van az borzalom. Udemy dettó. Most talán találtam egy srácot, aki nagyjából jó, de így is van kérdésem, amit szerintem nem kellene átugrania.Html: azt tudom, hogy nem program nyelv, és nem androidhoz kérdeztem. Azt csak válasznak írtam, hogy miért android kotlin. Html alá biztos kell valami program nyelv, pl java /csak írtam vmit mert nem tudom mi az/, hogy a számítások, adat bekérések, tárolások stb
-
lanszelot
addikt
Teljesen mindegy mit tanulok, az alap ugyanaz mindenhol.
Változók, tömbök, függvények stb...mind ugyanaz.
Java, vagy Android érdekel, mert azzal tudom megoldani amit szeretnék. Fontos, hogy legyen motivációm. Félig meddig csináltam egy fél programom Androidra, bár működik, de szeretném megcsinálni, hogy ne csak root-olt készüléken tudjam használni.
Ha ez megvan, addigra megszerzem az alapokat, és meglátom érdekel e tovább.
Python -al semmit se tudok kezdeni. Azt se tudom mire jó.
Html se rossz, csak ott nem tudom mi a programozás nyelv.
Tehát ha design kész, akkor mivel írják rá a programot? -
lanszelot
addikt
válasz thiclyoon #5032 üzenetére
Hello,
Először is köszönöm a választ.
Amit ajánlottál sehogy se az amit én írtam:
" Kinek ajánlott A képzés azoknak szól, akik rendelkeznek programozói alapismerettel. Tisztában vannak a következő fogalmakkal: változók, ciklusok, függvények, osztályok, objektumok, interfészek és kivétel kezelés."
No, ez nem én vagyok.INDULÁS: 2020.07.07. - azaz már megy.
Minden amit vettem Udemy-n bukta volt eddig. 4 vagy 5 leckém van már ott, ami kuka.
Ennyi elég lesz az adományból.Ha van alapod, akkor biztos jó, vagy ha van haverod akivel tanulsz, esetleg van aki segít is....
Nekem egyik sincs. Teljesen az alapoktól kezdeném, és egyenlőre az érdekel képes vagyok-e magtanulni. Azután jöhet a 120e -es suli.Nem ingyen szeretném, csak igen sokat dobáltam már a kukába. Mivel nem lehet vissza kapni, ha nem tetszik, így nem próbálkozom tovább.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Android Studio -val Kotlin-t szeretnék tanulni.
Teljesen kezdő vagyok.
Sehol se találok egy normális oktató videót.
A bajom: lényegtelen részleteket percekig mondanak, ami pedig nagyon fontos lenne, kihagyják.
Pl: innen töltsd le a jdk-t és ez itt a linux , ez itt a win....bla bla bla
De maga a telepítést nem mutatja, csak a letöltés, és elindítja az első projectet.
No de hogy telepítsem??
Nekem alapból Android 10+ volt csak bepipálva.
De van 4.1 tabletem, 4.4 telefonom, 7.0 telefonom, és szeretném ha veszek új telót majd azon is menne amit tanulok, tehát gondolom 9 és 10. No de mi a 10+?
10 és 10+ más?
Mi van ha mindent kipipálok, vagy az nem jó? Vagy minek az a sok, vagy.... Na pont ezt hagyta ki mind.
Vagy amibe benne van az több mint 4 éves és egyáltalán nem úgy néz ki, és nagyon regi verziók stb...
Már vagy a 10iket kezdem, de mindnél millió kérdésem van, míg marhaságokon halálra unom magam.Létezik valahol egy normális?
Mint pl ez, nem csamcsog haszontalan dolgokon, de részletesen elmond mindent amit kell.Udemy-n már van pár oktatóm, de pocsék. Egy lutri az egész.
Míg meg nem veszed nem tudod , hogy milyen.
Ha megvetted és használhatatlan, akkor meg bukod a pénzt.
A készítők soha se valaszolnak. Pénzt vissza nem kapsz.
Amit vásárlás előtt meg tudsz nézni az semmit se mond.
Több pénzt nem akarok a semmire kidobni.[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
Ha ezt a meglevo programot /meg van az android sdk verzio/ ki szeretnem egesziteni, hogy az adatbazisrol keszitsen egy biztonsagi mentest majd ebbol vissza is tudja tolteni. Akkor hol nezzek utana hogyan kell megcsinalni? Ne egy teljes oktatasi anyagot szurjatok be /android programozas, adatbaziskezeles/, inkabb tutorialra gondolok.
-
-
lanszelot
addikt
Nem fejlesztem. A progi kesz, mar regota hasznalom. A bevitt adatokat nem tudom vissza nezni csak root olt telon az sqlite editorral. De a root olt telo kezdi feladni, es nincs olyan amit rootolni tudnek. Nem root olton pedig nem tudom megnezni a bevitt adatokat. Arra keresek megoldast hogy vslahogy meg tudjam nezni az adatokat, barhogy, akarhogy. De a progi telon fut, es a telomra is kell, ott hasznalom. Erre irtam hogy az adatot ha gepre dugva tudom csak vissza nezni nem gond, csak vhogy hasznalni szeretnem nem rootolt teloval.
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
Nekem barmilyen megoldas jo, nem fontos hogy a telon lassam. Pl ha windows, osx, linux, barmi alol megnezem, vagy kimasolom oda es megnezem, barmilyen megoldas jo nekem.
Lenyeg hogy at tudjak koltozni nem root olt telora.
Sajnos programozashoz nem ertek, ti segitettetek megirni /60% ban ti irtatok meg/ -
lanszelot
addikt
Hello
Régebben ti segítettetek elkészíteni egy alkalmazást /android studio-val/ , ami adatokat kér be, és elmenti.
Akkor mondtátok, hogy root-olt telon tudom visszanézni az adatokat. Ez eddig igy tokeletes is volt, csak ma megadta magat a telefonom amit erre hasznaltam, es nincs mas root-olt telom, illetve amit rootolhatnek.
Hogy tudnam nem root-olt telon visszanezni az adatokat?Sqlite editor-ral neztem vissza, kivalasztottam a programom, es azutan dataDB utana data es lattam a bevitt adatokat. Csakhogy ehhez root jog kell
Illetve meg egy kerdes: hogyan tudom a rossz telefonrol attenni masik telora az adatokat? /annyira meg mukodik, hogy rendes telefonként uzemeljen, csak nem szabad kikapcsolnom, ha kikapcsol/kikapcsolom akkor nem kapcsol vissza ez a baja, tehat lementheto, csak nem tudom hol van, es mit keressek, vagy hogyan/
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
Lehet , hogy azért nem fordítja jól át, mert nem windows-om van. Nem tudom.
Mindent megcsináltam amit írtál, de csak fekete képernyő a vége.Már ajánlották régebben, de nekem az nem volt jó amire kellett.
Mivel a progi már kész, csak tanulás végett folytatom.
Ami a programban volt, abból egyedül a gombot nem tudom megcsinálni, a többi már megy, így gondoltam még egy lépést[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
Gondolkodtam, és arra gondoltam, ha már van egy adatbázisom, akkor azt ki is lehet olvasni.
Amit az sql editor meg is old. De ha pl tennék egy gombot az oldal tetjére, ami nyitna egy másik lapot, ahol egy táblázatban megmutatná a bevitt adatokat......Ez szerintem elég bonyolult lehet, de van része ami második lépésnek nem annyira nehéz.
Szerintem hogy működhet /ami csak az én agyam szüleménye/
Készíteni kell egy táblázatot, majd megadni mit hova olvasson be.
/a gomb másik tészta, azt majd később/Találtam is egy srácot, aki oktató videókat rak fel youtube-ra, de nem tudom mit kell keresnem.
Hogy van az adatbázis kiolvasása?
Mert a read database -val nem találtam semmit. -
lanszelot
addikt
Igen, így már semmi baja. Oda akartam bigyeszteni, csak amikor felajánlotta a dolgokat kiment a fejemből.
Még egy szöveges részt kell majd beillesztenem, de az csak kiírás, azzal nem lesz gondomSzeretném Nagyon, Nagyon Szépen megköszönni mindenkinek a segítséget!
Még biztos lesznek kérdéseim, de az indulás mindig a legnehezebb.
-
lanszelot
addikt
válasz WonderCSabo #3063 üzenetére
A javítást én is néztem, de van, hogy 1 van hogy 7 lehetőséget ajánl.
Mind nyit egy ablakot és ott kellene beírnom, vagy választanom, fogalmam sincs mik közül.ennek ellenére megcsinálta, ráraktam telefonra és úgy néz ki jól működik
-
lanszelot
addikt
Most ezzel a két sorral van baja:
android:id="@+id/saveButton"
és a
android:text="save" />
alsónál a "save" ra ha ráviszem az egeret ezt írja ki:
[I18N] Hardcoded string "save", should use @string resource less... (⌘F1)
Hardcoding text attributes directly in layout files is bad for several reasons: * When creating configuration variations (for example for landscape or portrait)you have to repeat the actual text (and keep it up to date when making changes) * The application cannot be translated to other languages by just adding new translations for existing string resources. In Android Studio and Eclipse there are quickfixes to automatically extract this hardcoded string into a resource lookup. -
lanszelot
addikt
<RelativeLayout xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
xmlns:tools="http://schemas.android.com/tools"
android:layout_width="match_parent"
android:layout_height="match_parent"
android:paddingBottom="@dimen/activity_vertical_margin"
android:paddingLeft="@dimen/activity_horizontal_margin"
android:paddingRight="@dimen/activity_horizontal_margin"
android:paddingTop="@dimen/activity_vertical_margin"
tools:context=".MainActivity"><ScrollView
android:layout_above="@+id/saveButton"><LinearLayout
android:layout_height="wrap_content"
androidrientation="vertical"><EditText
android:id="@+id/name"
android:hint="@string/hint_name"
android:inputType="textPersonName"
android:maxLength="99"
android:singleLine="true" /><Button
android:layout_alignParentBottom="true"
android:text="@string/save" />
</LinearLayout></ScrollView>
</RelativeLayout>
-
lanszelot
addikt
válasz WonderCSabo #3056 üzenetére
Akkor nem tudom mi a hiba, mert nem engedi elkészíteni a programot:
activity_main.xml -el van a problémája, ahonnan kitöröltem a két sort.
Error15) Error parsing XML: not well-formed (invalid token)
Error15) Execution failed for task ':app:processReleaseResources'.
> com.android.ide.common.internal.LoggedErrorException: Failed to run command:
/Users/maverick/Library/Android/sdk/build-tools/21.1.2/aapt package -f --no-crunch -I /Users/maverick/Library/Android/sdk/platforms/android-21/android.jar -M /Users/maverick/Downloads/lanszelot-master/app/build/intermediates/manifests/full/release/AndroidManifest.xml -S /Users/maverick/Downloads/lanszelot-master/app/build/intermediates/res/release -A /Users/maverick/Downloads/lanszelot-master/app/build/intermediates/assets/release -m -J /Users/maverick/Downloads/lanszelot-master/app/build/generated/source/r/release -F /Users/maverick/Downloads/lanszelot-master/app/build/intermediates/res/resources-release.ap_ --custom-package org.sianis.lanszelot -0 apk --output-text-symbols /Users/maverick/Downloads/lanszelot-master/app/build/intermediates/symbols/release
Error Code:
1
Output:
/Users/maverick/Downloads/lanszelot-master/app/build/intermediates/res/release/layout/activity_main.xml:15: error: Error parsing XML: not well-formed (invalid token)InformationUILD FAILED
Ahogy vissza rakom a két sort, és a mentés gombot, semmi gondja.
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
Betettem és gondja van a paraméterekkel:
Ebben a sorban android:layout_alignParentBottom="true"teljes:
<Button
android:layout_alignParentBottom="true"
android:text="@string/save" />
</LinearLayout>No és ezzel is: android:layout_above="@+id/saveButton">
teljes:
<ScrollView
android:layout_above="@+id/saveButton"><LinearLayout
[ Szerkesztve ]
-
-
lanszelot
addikt
válasz rgeorge #3048 üzenetére
Én nem látok semmilyen problémát a dohányzásnál:
-------activity_main.xml részben-------
<TextView
android:layout_width="200dp"
android:layout_weight="1"
android:text="@string/got_depression"
android:textAppearance="?android:attr/textAppearanceMedium" /><CheckBox
android:id="@+id/depressionCheckBox"
android:layout_width="wrap_content"
android:layout_height="wrap_content" /><TextView
android:text="@string/got_smoking"
android:id="@+id/smokingCheckBox"
android:layout_height="wrap_content" /><TextView
android:text="@string/got_alcohol"
android:id="@+id/alcoholCheckBox"
android:layout_height="wrap_content" />--------strings.xml részben----
<string name="got_depression">Depression?</string>
<string name="got_smoking">Smoking?</string>
<string name="got_alcohol">Alcohol?</string>--------CustomSQLiteOpenHelper részben--------
private static final String KEY_GOT_DEPRESSION = "gotDepression";
private static final String KEY_GOT_SMOKE = "gotSmoke";
private static final String KEY_GOT_ALCOHOL = "gotAlcohol";"gotDepression BOOLEAN," +
"gotSmoking BOOLEAN," +
"gotAlcohol BOOLEAN," +values.put(KEY_GOT_DEPRESSION, data.gotDepression);
values.put(KEY_GOT_SMOKE, data.gotSmoking);
values.put(KEY_GOT_ALCOHOL, data.gotAlcohol);----Data részben------
public boolean gotDepression;
public boolean gotSmoking;
public boolean gotAlcohol;, boolean gotDepression, boolean gotSmoking, boolean gotAlcohol,
this.gotDepression = gotDepression;
this.gotSmoking = gotSmoking;
this.gotAlcohol = gotAlcohol;----MainActivity részben------
@InjectView(R.id.depressionCheckBox)
CheckBox depressionCheckBox;@InjectView(R.id.smokingCheckBox)
CheckBox smokingCheckBox;@InjectView(R.id.alcoholCheckBox)
CheckBox alcoholCheckBox;, depressionCheckBox.isChecked(), smokingCheckBox.isChecked(), alcoholCheckBox.isChecked(),
depressionCheckBox.setChecked(false);
smokingCheckBox.setChecked(false);
alcoholCheckBox.setChecked(false);----Nem kötelező kitölteni. Így nincs több.
Hozzá vettem az előtte és utána lévőt, hogy jól látható legyen.
Ti láttok vmit? -
lanszelot
addikt
Hello!
1: igen android studio-t
2: igen azt alakítottam átNem tudom android studioban futtatni a programot, mert nincs windows-om, és a rendszerem alatt nem működik a virtuális futtató rendszer.
Így csakis telefonon tudom tesztelni.Rootoltam a telót amin futtatom, tehát bármihez hozzá férek, de a "logcat"-ot nem találom, hol keressem?
A Sianis programja jól működik. az enyém is működött, amíg kb 10 adatot kért be /mentettem folyamatosan, hogy vissza nézhessem/, de most már majdnam 40-et kér be. Nézegettem a hibát, de nagyon nem találom. Semmi féle hibát nem jelez /ami nem azt jelenti nincs/ A két mentés között már csak az adatbázist szerkesztettem, tehát szerintem ott lesz valami.
A db fileba csak a nevek vannak, semmilyen bevitt adatot nem rak bele. Elmenti, de adatok nélkül.
Néztem telón, és laptopon is, mind kettő azt mutatja.Az a fura, hogy úgy csinál, mintha teljesen jól működne, nem lép ki, nincs hiba üzenet, látszólagosan elmenti, mert mentés gombra nyomva kiüríti, hogy ismét be lehessen vinni a következő adatokat. Az eredeit is így működik, csak ott a db file-ban ott vannak az adatok.
A program nem olvas vissza adatot. Egyszerűen a bevitt adatot berakja egy db file-ba.
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
Kicseréltem string-re, így most már jól működik, de
Rootlotam a régi telomat, és feldobtam rá az sqllite editort, így már meg tudom nézni végre az adat file-t.
Csak egy gond van, hogy üres.
Beírom az adatokat, majd rányomok a mentés gombra, és semmi hibát nem jelez, mintha tökéletesen működne, de csak egy üres db file-t ment el, ahol ott vannak a nevek, csak nincs semmilyen bevitt adat.
Nézegettem, de nem látom hol hibáztam -
-
lanszelot
addikt
válasz k.kristof #3034 üzenetére
Azt írtad a long-ot kell használnom, de long nincs is sql-ben!
Akkor most mit kell használnom? -
lanszelot
addikt
válasz tomika9988 #3037 üzenetére
Hello!
Lollipop -ról KitKat-ra vissza nem ilyen egyszerű,, mert Lolli frissítette a boot loadered is, és az nem tetszik KitKat-nek.
Nézz utána a telefonod fórumán itt
Ők tudnak majd segíteni ebben. -
lanszelot
addikt
Megtaláltam a hibát, és nem a rendszer volt.
Ha mobil számnak 10-nél több számot írok be, akkor mentéskor hibával leáll.INTEGER -ként van benne, az nem jó?
Nincs semmilyen kikötés, hogy hány karakter lehet max.
Átraktam egyszerű számmá is /mobil-nak volt állítva/ , de az se segített.Miért jelent gondot, hogy 10-nél több számot írok be?
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
A program 4.4.4-en tökéletesen működik.
Viszont 4.1.2-en mentéskor hibával leáll.
Hol kell AS-ben beállítanom, hogy 4.1.2-en is működjön? -
lanszelot
addikt
válasz WonderCSabo #3025 üzenetére
Először is köszönöm a válaszokat!
A végén megpróbálom leírni miért nem értem.
WonderCSabo:
Az external a bővíthető memóriát jelenti, vagy a telefonban lévőt? Nekem nem bővíthető a telefon memóriája.
/moto G 1st gen/
A linket amit küldtél, már elküldték, és írtam is, hogy nem értem.thon73:
Bocsánat, de nem értem amit írtál.Szmeby
Az előtted hozzá szólók, már leírták, hogy azért nem találom, mert root jogosultság kell hozzá.Miért nem értem:
A program nyelv egyszerű. Úgy kell olvasni mint az újságot. De újságot írni nem tudok.
Nem tudom a szak kifejezéseket.
Ha valaki megír egy egyszerű programot, azt elolvasom, és úgy bővítem, ahogy akarom.
De csak azt tudom, ami ott van. Nem tudok kreálni.
Nem ismerek semmilyen kifejezést. Nekem mondatok vannak, és semmi több.
Nem tudom mi az, hogy adatbázis, se azt, hogy AIDE, SO, Eclipse se semmit. Ezek nekem semmit se mondanak.
Miért nem tudom a linkről megcsinálni:
mert biztos vagyok benne, hogy ezt meg kell változtatnom:
String backupDBPath = DB_NAME;
no, de mi a neve? DataDB?
És szerintem itt is változtatnom kellene:
"//data//data//"
"//databases//"
No és hová kel beszúrni?
Tehát teljes a sötétség!
Olvasni, bővíteni tudok, de létrehozni nem! -
lanszelot
addikt
Root nélkül nem is lehet megcsinálni?
Nem root-olom a telefonom, és nincs pc-m.
Valami megoldásnak csak lennie kell...thon73 : olvass vissza miket kaptam segítség helyett, csak azért mert nem tudok programozni.
A linket amit küldtél nem értem, mert tele van szak szóval, amiből egyet se ismerek.
Az adb-t se tudom mi az. Bocsi.[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
Kérlek, kérlek! Szépen kérlek titeket, ne ezen lovagoljatok már!
Az alkalmazás 100% elkészítettem. Fogalmam sincs a programozásról, és én csak a megírt tanítót olvastam / Sianis írta nekem/, értelmeztem, és átalakítottam. Nem akarok erről beszélni. Ti lelőttetek azért mert az ODK alkalmazásról kérdeztem, mert off. De az, hogy ti folyamatosan rugdostok, az nem off?Annyi a gondom, hogy nem tudom hová menti a db file-t.
Akárhogy keresem, nem találom.
Valahová menti, mert mentés után a beállítások-alkalmazások-saját alkalmazás -ban megjelenik egy 44kb-os file az adatok-nál. Tehát vhol van. De hol?[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
A gondom csak annyi, hogy sehol se találom a file-t.
ES File Explorer-be beírtam, hogy keresse meg az összes .db file-t de nem volt közöttük.
Rákerestem a data szóra is, de ott se volt. DataDB-re is kerestem, de semmi.
A program nevére is rákerestem, de azt se találta.
Pedig elvileg valahova mentett.[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
válasz lanszelot #3010 üzenetére
A fentit megoldottam, azt biztos nem úgy kell, hanem ahogy a program javította.
Másik kérdésem lenne:
nem sikerül rájönnöm, hogy csináljam, hogy egy sorba legyen a kérdés, és a check box, majd a következőbe a következő kérdés és a check box.
Vagy mind együtt van, vagy külön. Valamit nem veszek észre.[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
Hello!
Neked jól működött a program?
Nekem erre a részre azt írja hibás:.setError("mező kitöltése kötelező");
Ha oda klikkelek javítja is magától.
Nem tudom, hogy a program beállításaival van-e gond, vagy tényleg hiba.
Lehet, hogy nálam a magyar betűkkel van a gondja?Sajnos nem tudom tesztelni, mert a rendszeremen nem működik a HAX
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
válasz sztanozs #3008 üzenetére
Hello!
Nem értem mi a bajod. Az, hogy nem ismerem el, hogy lefikáztatok?
A téma címe: android programozás, nem pedig android programozás profiknak.
Nem értem miért baj, hogy nulla tudással ide mertem dugni az orrom.Amúgy ennyi volt! Megfejtettem az AS-t.
Ettől könyebb dolgot...mi ebben a nehéz? Lego az egész, teljes grafikus felület, alig kell írkálni.
Ott egy nagy telefon képernyő, bal oldalról bele dobálom ami kell, megadom, hogy mit csináljon és kész.
Így minden hozzá értés nélkül, pár óra alatt 70%-osan meg tudom csinálni.
Lassan el kezdhetem csinálni a sajátomat. Az ODK-t el is vetettem.Arra kell még rájönnöm, hogy mentse el a bevitt adatokat, de ezt írtam is, hogy semmit se konyítok adatbázishoz.
-
lanszelot
addikt
Mint írtam ma reggelre oda termett a mappa, ami valószínű az esti kikapcsolás miatt történhetett.
Előtte sokat meg volt nyitva, és birizgáltam, de nem volt, se es file kezelővel, se gépre csatlakoztatva.
Most bemásoltam, és csak az xml formátumot fogadja el. Érdekesnek is találtam az xls-t. Pedig az online formátum készítője xls-t ment csak. Na de innen már egyenes az útKöszönöm a segítséget
Ui: A megírt progit nagyon köszönöm, mivel azzal meg fogom tudni csinálni önálló programnak is, még ha nem is hiszitek
-
lanszelot
addikt
"Forms do not have to be uploaded to Aggregate before they are used. They can be manually added to Collect. Simply place them in the /odk/forms folder on your Android device’s SD card."
Most néztem, ma reggelre lett egy ilyen könyvtáram
Lehet újra kellett indítani a telefont hozzá /bár ezt sehol se íírták/Mai napig így csinálok html-t. Legutoljára 2 hete tettem.
Kiemeltem a html részből ami nekem kellett és betettem az enyémbe. Tadaaam.
Még egy felesleges entert se tettem át, csak pont azt a részt ami nekem kellett.
Azért azt el kell mondjam, hogy mint itt is, nem 3d-s játékokról van szó!
Pár nagyon alap dolog. Itt se több. Kiír, bekér, a bekért adatokat kiad.Tanulás: iskolára sose volt pénzem, java-t könyvből elkezdtem, de akkor még nem létezett fórum, google, stb, és a világon senkit se ismertem aki a gép bekapcsolásán többet értett volna az egészhez, így mikor elakadtam, ott maradtam.
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
A teljes készüléken kerestem /almappákban, mindenhol/ és valószínűnek tartom, hogy maga a program a system részen van, így kevés az esélyem, hogy elérjem.
Létre hoznék, ha tudnám mi a mappa neve, mert csak az volt ott, hogy a program mappájába.Értelmezni kell, és te is megértheted. Azt kértem, hogy azt írja meg amit leírtam, de az nem a programom.
Az a tanuláshoz kell.Azért mert nem tudom mi a neve, attól még érthetem! Soha senki sem tanított programozni /mert mindenki így állt hozzám mint itt a nagy többség/ így fogalmam sincs mik a szak szavak, csak azt tudom ahogy használom.
Akkor hogy is néz ki egy programozásom: ez a rész ezt csinálja, az a rész, azt. Fogalmam sincs mi a neve, és eddig nem is kellett, mert szövegszerkesztőben kellett írni, és terminalban fordítani. Ennyi.
A bajom azzal amit kaptam, hogy windows-on lett írva, és nekem nem futtatja. Így magát az egészet nem látom.
Fogalmam sincs mi a végeredmény. Látom, hogy szét van kapva az egész, így elég nehéz értelmezni, de a fő elemeket megtaláltam. Most meg kell majd lelnem a kapcsolatot, hogy dolgozik az AS.
A fő gondom az lesz, hogy eddig sose kellett adatbázis, és itt van, ami igencsak megnehezíti a dolgot. -
lanszelot
addikt
Először is köszönöm, hogy megírtad!
A html csak példa volt, hogy hogyan gondoltam a megírást.
Megnéztem amit küldtél, és írtam is mivel nem program nyelven van, így nem tudok mit kezdeni vele.
Ha program nyelven lenne, akkor simán megcsinálnám ami nekem kell.
Nekem egy 30-40 kérdésből álló kérdőívet kell majd kreálnom, csak össze gyűjtöttem, hogy milyen bevitelek vannak benne, és abból meg tudjam majd csinálni a kérdőívet.
Amit küldtél az nekem kínai. Azt se tudom mit kezdjek vele. A programnyelvet simán megértem, de a lefordított programot nem tudom vissza fejteni.A hitetleneknek írnám, hogy többre vagyok képes, mint gondolnák. Ha nem akarnak segíteni, akkor nem kötelezi őket semmi. Ez egy fórum, és semmi ide nem illőt nem kértem. Nem kértem, hogy írja meg vki nekem a programot, hanem segítséget kértem benne. Valahol el kell kezdeni, szerintem senki sem profinak születik!
ODK halott dolog, nagyon össze van csapva az oldala, és sehol se találok leírást. Azt részletesen leírták, hogy a play áruházból telepíteni, de azt, hogy hogyan használd.... másold be a telefonon az ODK mappájába....ja, de nincs olyan rajta, és a programban pedig keresés lehetőség nincs. És ha még be is másolnám, ki tudja hogy működik! Lehet feleslegesen ölöm bele az órákat. Azt a részt lezártam, zsákutca.
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
Valamit félre értettél.
"<html>
<head>
<meta content="text/html; charset=ISO-8859-1"
http-equiv="content-type">
<title></title>
</head>
<body>
egyszerű szöveg<br>
</body>
</html>"Ez html -ben van írva. Így gondoltam a megírást.
Mivel nem tudom mi az android nyelve, így írtam is, hogy Android Studio-ban, mivel gondolom html-ben is meg lehet írni.
Amit küldtél, azt akár gépikódban is küldhetted volna, nekem kb annyit ér.
Karma ötlete lehet, hogy jó, de semmit sem értek az adatbázishoz, így az SQLite kilőve.Viszont, ha vki megír egy programot, mint fent tettem, abból tudok tanulni, és képes vagyok elindulni.
Kerestem tutorialokat, amiből van kép elforgatás, gomb kihelyezés, meg minden amire nincs szükségem, de semmi ami nekem kellene. -
lanszelot
addikt
válasz lanszelot #2985 üzenetére
Leegyszerüsíteném:
Vki megírná nekem, és onnan mindent megértek, és meg fogom tudni az egészet csinálni utána.Android Stiudio-ban:
kiírás: név, bevitel: 99 karakter
kiírás: életkor ,bevitel: 10-110 évesig
kiírás: asztmás? ,bevitel: igen/nem
kiírás: egyszerű szöveg
check box: ki kell pipálni
Minden bevitel kötelező.
csv-be vagy bármibe menti az adatokat telefonon, nincs memo bővítés a telómon.Előre is köszönöm!
-
lanszelot
addikt
válasz WonderCSabo #2983 üzenetére
Akkor dobom a odk-t, és legyen android programozás:
Egy offline "data collection" alkalmazásra volna szükségem, minden féle csicsa nélkül.
Úgy, mint név, életkor, betegségek. Bekéri az adatot, és pl csv-be elmenti kész /de mentheti bármibe, amit laptopon utána megnyithatok/.
Hogy tudnám legegyszerűbben megcsinálni?[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
válasz WonderCSabo #2981 üzenetére
Akkor te melyikbe írnád?
-
lanszelot
addikt
válasz WonderCSabo #2977 üzenetére
Azt hiszem elakadtam!
Telepítettem a progit a telómra /android/.
Az oldalon azt írják az xls file-t töltsem fel az ODK könyvtárába....
na itt kezdődik a gond: nincs ilyen, de még hasonló könyvtár se a telefonon.
Ha netes letöltést választom, ott csak demo file-ok vannak. Nincs lehetőségem feltölteni, és teloval letölteni.
Ha a szerkesztőjét választom, akkor az nem xls filet, hanem xml file-t készít, amit szintén nem találok a telón, hogy letöltsem.
Valamit nagyon rosszul csinálok, az tuti. -
lanszelot
addikt
válasz WonderCSabo #2977 üzenetére
Ez nagyon jól néz ki!
Köszönöm! -
lanszelot
addikt
Hello!
Egy "data collection" alkalmazásra volna szükségem, minden féle csicsa nélkül.
Találtam sok oldalt ahol lehet androidos progit készíteni, de sehol se találtam bennük a kérdőív funkciót.
A külön kérdőívre szakosodott oldalak, pedig mind havi előfizetésesek.
Esetleg tudna vki segíteni ebben? -
lanszelot
addikt
Hello!
Egy programot szeretnék a telómra, gondoltam tutorialokból megcsinálom.
Egy menüt szeretnék, amibe belépve ikon képek vannak. A képre kattintva nagyban lehet látni a képet, és van hozzá pár mondatos leírás.
Esetleg még azt is megtudnám, hogy random gomb, ami a főmenükből 1-1 random képet kidobna. A randomnál elég az ikonkép.Mi lenne ez: Össze írtam az összes nyújtás gyakorlataimat, amit izomcsoportokra lebontva át szeretnék nézni.
A random pedig a napi nyújtás gyakorlataim lennének. 1-1 gyakorlat izom csoportonként.Nem tudom hogy keressek a tutorial-ra. Mivel csak nagyon alap fogalmaim vannak a programozásról, így nem tudom milyen kulcsszavak kellenek ehhez.
Illetve az android studio mely részeit kell telepítenem hozzá.Telefon, és tablet egyaránt. Android 4.1-től felfelé.
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delta Force (2024)
- Interactive Brokers társalgó
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja