- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Fotók, videók mobillal
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoLTE/VoWiFi
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Android szakmai topik
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsoxx
senior tag
Inkább itt kérdezd meg.
-
Zsoxx
senior tag
Refundot hol lehet kérni amúgy? A 25 $-t akarom visszakérni.
-
-
Zsoxx
senior tag
válasz Kutyauto #5531 üzenetére
Ez az az űrlap, aminek a linkjét a fejlesztői fiók regisztrációja után küldték, hogy adjam meg a vállalkozásom (ami nincs) adatait.
A Fizetési profilban a Beállítások lapon Számlatípus: Egyéni szerepel.[ Szerkesztve ]
-
Zsoxx
senior tag
válasz Kutyauto #5529 üzenetére
Személyes fiókot állítottam be, nem cégest. Az űrlapon nincs olyan opció, hogy NINCS vállalkozásom. És amíg nem küldöm be a vállalkozás adatait, addig áll a kifizetés. Zsákutca, nem tudom mit csináljak. Több mint 2 hete nem hagyták jóvá a fiókot, amire 2 napot mondtak.
-
Zsoxx
senior tag
Srácok, mi ez a fizetős Google Cloud project?
Térképes alkalmazáshoz fizetni kell? -
Zsoxx
senior tag
A Google Paymentstől jött az e-mail "Fiókigazolás" tárggyal, nem tudom mennyi köze van a fejlesztői fiókhoz.
Amint azt talán eddigi banki kapcsolatainál is tapasztalhatta, az európai jogszabályok előírják, hogy a fizetési szolgáltatók lépéseket tegyenek ügyfeleik személyazonosságának ellenőrzése érdekében. A Google úgy alakította ki ezeket a folyamatokat, hogy megfeleljenek az előírásoknak, miközben megvédjük és tiszteletben tartjuk a felhasználók személyes adatainak titkosságát is.
Arra kérjük, hogy fiókja igazolásához küldjön el olyan további információkat a vállalkozásáról, amelyeket nem kértünk a regisztráció folyamata során. Adjon meg további információkat vállalkozásáról ezen az űrlapon.[ Szerkesztve ]
-
Zsoxx
senior tag
Magánszemélyként nem lehet fejlesztői fiókot létrehozni a Google-nál?
Most azt kéri, hogy adjam meg, milyen vállalkozásom van. Nincs semmilyen.
Személyes fiókról van szó, nem szervezeti. Az igazolványképet már beküldtem.[ Szerkesztve ]
-
Zsoxx
senior tag
-
Zsoxx
senior tag
Szerintetek az Android-fejlesztők közül hányan ugrottak rá a Jetpack Compose-ra? Érdemes megtanulni?
-
Zsoxx
senior tag
Szerintetek a Google Geocode API-ja szándékosan van ennyire lebutítva? A
getFromLocationName()
függvényről beszélek, pl. ha átadom neki a "Balaton" szót, elvileg az összes, Balaton-nal kezdődő településnevet vissza kéne adnia, de csak a tó nevét kapom meg. Balatonfüredet még a "Balatonfü"-re se találja meg.
Gondolom, a fizetős Places API-nál nincsenek ilyen problémák, az tökéletesen működik.[ Szerkesztve ]
-
Zsoxx
senior tag
válasz urandom0 #5392 üzenetére
Ha így néz ki a MainActivity-d eleje, akkor meg kell találnia a buttont.
class MainActivity : AppCompatActivity() {
private lateinit var binding: ActivityMainBinding
override fun onCreate(savedInstanceState: Bundle?) {
super.onCreate(savedInstanceState)
binding = ActivityMainBinding.inflate(layoutInflater)
setContentView(binding.root)
}
-
Zsoxx
senior tag
válasz bandi0000 #5321 üzenetére
val spinnerAdapter: ArrayAdapter<String> = ArrayAdapter(
requireActivity(), android.R.layout.simple_spinner_item, names
)
spinnerAdapter.setDropDownViewResource(android.R.layout.simple_spinner_dropdown_item)
spinner.adapter = spinnerAdapter
Az adapter jó, a spinner működik, csak a lista az eseménykezelőben lenullázódik. Elég rejtélyes...
Csak úgy működik, ha az eseménykezelőben újra betöltöm az adatbázisból.
(Előtte azért kell betölteni, mert az egyik objektum mező adja a spinner elemeit. ForEach-el csinálok egy külön string listát belőle. Ezzel sincs gond, csak az objektum listával.)[ Szerkesztve ]
-
Zsoxx
senior tag
Van egy objektum lista, ahonnan adatokat venne ki a spinner eseménykezelője. Ez a lista az eseménykezelő előtt megvan (adatbázisból betöltve), de ha benne hivatkozok rá, már hibát okoz, mert a mérete 0 lesz. Miért?
// Lista mérete OK
spinner.onItemSelectedListener = object : AdapterView.OnItemSelectedListener {
override fun onItemSelected(parent: AdapterView<*>, view: View, position: Int, id: Long) {
// Lista mérete: 0
}
override fun onNothingSelected(parent: AdapterView<*>?) {
}
}
[ Szerkesztve ]
-
Zsoxx
senior tag
Melyik volt a nehéz? Berakni a gombokat, vagy lekódolni, hogy töltsék be a megfelelő xml-t?
Amúgy ha azt akarod, hogy a vissza-gombbal vissza tudjanak lépni az előző oldalra (ahol a gombok voltak), akkor inkább külön activityre tedd az oldalakat, ne csak az xml-t váltsd.
link[ Szerkesztve ]
-
Zsoxx
senior tag
Megjavult.
Ma reggel bekapcsoltam a gépet, és az Android Stodioban az AVD managerben már nincs kiírva, hogy a VT-x is disabled. El is indul a virtuális telefon.Egyébként stackoverflow-n 2 ilyen postot találtam (ugyanezzel a hiba leírással), több évvel ezelőttiek, egyikre sem érkezett megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Zsoxx
senior tag
IDE + Android SDK-val érdemes még foglalkozni, vagy mindenképp Android Studiot javasoltok tanulás céljára?
Új hozzászólás Aktív témák
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest