- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MWC 2026: Részt vesz a Vivo, megmutatják az X300 Ultrát
- Hatodik bétánál jár a Galaxy S25
Új hozzászólás Aktív témák
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
bandi0000
üzenetére
Valószínűleg senkit se érdekel, és senki se foglalkozik vele, de mai napig így tanítják: függvény / function: egy programrész, melynek (többek között) van visszatérési értéke. Metódus / method: egy programrész, melynek nincsen visszatérési értéke. (Csak a különbséget emeltem ki, természetesen több tulajdonságuk van még, de ez tér el.)
Kotlinban ez érdekes kérdés, mert gyakorlatilag minden függvény/metódus igazából függvény (a fenti definíció alapján), hiszen mindegyiknek van visszatérési értéke (ha nincs jelölve explicit, akkor Unit, de ezt ki is lehet írni).
Kotlinhoz általánosságban: én nagyon szeretem a nyelvet (talán mert nagyon hasonlít a swift-hez), ha komolyabb kérdés van, beszállok a "vitákba" ha van időm
de nem nyelv- vagy alkalmazási terület (jelen esetben android) specifikus részeket szerintem teljesen felesleges itt tárgyalni. Ha valaki nincs tisztába legalább az OOP alapjaival (pl. nem tudja, mi az hogy öröklés, implementálás), akkor szvsz felesleges elkezdeni az androidot mert nem sok esély van rá hogy megtanulja alkalmazni így hirtelen, egyből. Nem bántásképp, hiszen én pont így kezdtem (aztán 1-2 év múlva újra elővettem, több tudással), szóval ismerem a helyzetet
-
domel
tag
válasz
bandi0000
üzenetére
Ránéztem arra a videóra.. Totál kezdőknek szánt videóban myFunction-nek nevez el a fószer egy függvényt, aztán csodálkozunk ha a célközönség azon agyal, hogy "mit csinál az a myFunction". Lanszelot gyerek nekiállt kotlinban programozni tanulni ami nagyon dicséretes, csak ember nem lesz aki segítsen neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Cyberpunk 2077
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo Thinpad üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával
- MSI GeForce RTX 5090 32G LIGHTNING Z /ÚJ, BONTATLAN, CSAK HÉTFŐIG/
- Új Garmin Fenix E 47mm 3év garanciaI
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! 7800X3D / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- szinteÚJ, dobozos Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 512GB AI PC FHD+ 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pulse Radeon RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett + váltó garanciával hibátlan működéssel
- DJI mini 3 drón display unit
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad L440,14",HD,CELERON 2950M,8GB DDR3,500GB Sata3 HDD,WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
de nem nyelv- vagy alkalmazási terület (jelen esetben android) specifikus részeket szerintem teljesen felesleges itt tárgyalni. Ha valaki nincs tisztába legalább az OOP alapjaival (pl. nem tudja, mi az hogy öröklés, implementálás), akkor szvsz felesleges elkezdeni az androidot mert nem sok esély van rá hogy megtanulja alkalmazni így hirtelen, egyből. Nem bántásképp, hiszen én pont így kezdtem (aztán 1-2 év múlva újra elővettem, több tudással), szóval ismerem a helyzetet