- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Babra megy a játék az iPhone 18 Pro esetében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Így fotóz és ennyire melegszik a Galaxy S26 Ultra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
válasz
lanszelot
üzenetére
Bocs, hogy sokadikként csak most kapcsolódok bele a témába!
Ami off: - kétségtelen, hogy hobbiból - de nekem kb. egy évembe került, amíg C tudásra építve megismertem a javat és az android módszereit. Szerintem, sajnos, az android nem az a rendszer, amit össze lehetne legózni - itt egyszer meg kell érteni a rendszer fifkáját. Activity, Fragmentek stb. És ebben az egész tanulásban a leghosszabb és legnehezebb az adatbázis rész volt. Ezt nem elkeserítésnek szerettem volna, mert én is elég jól átvergődtem rajta, csak - szerintem - erre egy kis időt rá kell szánni.
Amit Te szeretnél: CSAK beírás és tárolás, ahhoz nem kell mindenáron az adatbáziskezelőt használni. Kell néhány EditText, meg egy metódus, ami ezeket elmenti. Igaz, hogy ez fényévekkel kevesebbet tud, mint az adatbáziskezelő, de fényévekkel egyszerűbb megoldani.
Az adatbáziskezelő több hiányossággal küzd.
Egyrészt nincs hozzá "felület" - vagyis az űrlap, azt neked kell elkészíteni (ahogy a példaprogramban is látható)
Másrészt nincs export/import funkció, azt is neked kell megcsinálni. (A db, amit keresel, a "védett" területen van, valahol itt: /data/data/package-name/database. Nem vagyok biztos abban, hogy ez root nélkül könnyen elsőszedhető.)Én nekiálltam egyfajta adatbázis keretrendszert készíteni, ami könnyen átalakítható bármilyen adatbázis/űrlap-ra, ill. az export/import funkciót is tudja. Persze, ez mind változtatást igényel a programon. Magát a projektet már egyszer itt közreadtam: [link] Ez egyébként még Eclipse projekt, de az AS importálja. A korábbi kódhoz képest a "másik véglet", elég összetett program, de semmi varázslás nincs benne. Mondjuk, egy kis android ismeret nem árt hozzá, de a megoldások, jegyzetek alapján el lehet indulni.
Remélem, ez ad még egy kis segítséget a munkádhoz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Okoslámpával vinne fényt az OpenAI a sötétségbe
- Építő/felújító topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Arc Raiders
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- HP Zbook 15 g5 i7/32 GB/ 1TB/ Nvidia Quadro P2000
- ELADÓ ASUS ROG STRIX GTX 1080 TI 11Gb
- Motorola razr 60 ultra 16/512GB PANTONE Mountain Trail 6 hónap garancia
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition ( Lemezes Slim PS5 Konzol.)
- Alkalmi vétel! HP Omen 17! I7 12700H / RTX 3070Ti 8GB / 1TB Nvme SSD / 16GB DDR5 !
- Akció! Felsőkategóriás Gamer PC! I9 14900K / RTX 5080 16GB / 32GB RAM / 2TB Nvme SSD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- HP EliteBook 855 G7 15,6" Ryzen 5 PRO 4650U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest