Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thon73

    tag

    válasz lanszelot #3018 üzenetére

    Bocs, hogy sokadikként csak most kapcsolódok bele a témába!

    Ami off: - kétségtelen, hogy hobbiból - de nekem kb. egy évembe került, amíg C tudásra építve megismertem a javat és az android módszereit. Szerintem, sajnos, az android nem az a rendszer, amit össze lehetne legózni - itt egyszer meg kell érteni a rendszer fifkáját. Activity, Fragmentek stb. És ebben az egész tanulásban a leghosszabb és legnehezebb az adatbázis rész volt. Ezt nem elkeserítésnek szerettem volna, mert én is elég jól átvergődtem rajta, csak - szerintem - erre egy kis időt rá kell szánni.

    Amit Te szeretnél: CSAK beírás és tárolás, ahhoz nem kell mindenáron az adatbáziskezelőt használni. Kell néhány EditText, meg egy metódus, ami ezeket elmenti. Igaz, hogy ez fényévekkel kevesebbet tud, mint az adatbáziskezelő, de fényévekkel egyszerűbb megoldani.

    Az adatbáziskezelő több hiányossággal küzd.
    Egyrészt nincs hozzá "felület" - vagyis az űrlap, azt neked kell elkészíteni (ahogy a példaprogramban is látható)
    Másrészt nincs export/import funkció, azt is neked kell megcsinálni. (A db, amit keresel, a "védett" területen van, valahol itt: /data/data/package-name/database. Nem vagyok biztos abban, hogy ez root nélkül könnyen elsőszedhető.)

    Én nekiálltam egyfajta adatbázis keretrendszert készíteni, ami könnyen átalakítható bármilyen adatbázis/űrlap-ra, ill. az export/import funkciót is tudja. Persze, ez mind változtatást igényel a programon. Magát a projektet már egyszer itt közreadtam: [link] Ez egyébként még Eclipse projekt, de az AS importálja. A korábbi kódhoz képest a "másik véglet", elég összetett program, de semmi varázslás nincs benne. Mondjuk, egy kis android ismeret nem árt hozzá, de a megoldások, jegyzetek alapján el lehet indulni.

    Remélem, ez ad még egy kis segítséget a munkádhoz!

Új hozzászólás Aktív témák