-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
keszo
őstag
Sziasztok!
Segítsetek!
Alkalmazások<>Aklalmazások kezelése<>Az SD-kártyán menü pontnál a tablet azt írja hogy:
55MB foglalt 2,8GB szabad
teljesen mindegy hogy 4vagy 8GB-os kártya van benne, függetlenül a márkájuktól -
ocsesz
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy skype-on van olyan tabletnél hogy több résztvevővel tudok egyszerre chat-elni?
Olyanra gondolok,ami win alatt van.
Számomra fontos ez az opció,ezért kérdezném a véleményeteket.Köszönöm a válaszokat!
-
DJGABI
addikt
Ha már Point of View: a Mobii Tegra ára is már 60k alá ment [link] ennyiért pedig tegrás, 3.2-es gépet máshol nem kapni. Oké, gyárilag egy kalap kaki a szoftver, a kijelző sem az igazi. De erről van már teszt, az ember tisztában van a képességeivel, nem úgy mint a Protab2 XXL-nél (kijelző gyanítom ugyan az lesz, a 4GB rom az pozitív, valamivel könnyebb is, n-es wifi, de minden másban gyengébb, mint a Tegra).
-
toldy
őstag
válasz
kelzsoca #8589 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, de számszerűsítve mennyivel gyengébb?
Amire kéne, netezni, youtube, film, fényképek, email, facebook, alap játékok ( pl angry birds, speedx), időjárás, menetrendek elérése hasonlók. Ami a pov mellett szól, van rajta normál usb, 2 év gari és olcsóbb.
tjb007, köszi
-
Xpredi01
tag
Sziasztok!
Gondolkodom tablet vásárlásán (3-as androidtól felfelé).
Olyan kérdésem lenne, hogy általánosságban mennyire bánik jól a rendszer az akksikkal?Igazából, úgy látom, értelmét egy ilyen kütyünek, hogy a nap 24 órájában be van kapcsolva (mint egy mobil). Tehát; napközben magamnál hordozom, este töltőre rakom, és rajta is hagyom reggelig...
Gondolom olyan kis okosság van benne, mint a windows-ban, hogy ha töltőn van megvárja, amíg x százalékra lemerül, és csak utána tölt...?
Külső HDD-ket mennyire szeretik?
Torrent-et (mondjuk 100-on felül), hogy bírják futtatni?
(>=2 magos gépekre gondolok)Köszi.
-
toldy
őstag
Srácok,
Mostmár idehaza is elérhető a PoV ProTab2 XXL tabletje. Az árha, még kedvezőbb is mint a népszerű xTab-100nak.
A hír topicban tjb007 felvetette hogy elírás van a soc képességeiben, de utána ő is "belezavarodott". Végül lehet tudni hogy akkor mi is van benne pontosan? Valamint a korábbi pov gépek milyenek? minőség, összeszerelés és support. Erősen gondolkodom egy tableten, eddig az xtab-100at néztem de az elfogyott ( tudom van még aprón).
-
roKas
tag
Sziasztok!
Írtam a Zenithink-nek, azt akartam megkérdezni, hogy lesz-e ICS a z102-es tabletre, de nem értették mert másnap ezt írták vissza:
hi,
thank you for your inquiry.
and can you tell me more details you ask?we don't really understand what you mean.thanksKérem valaki, aki meg tudná angolul ezt a kérdést fogalmazni, írja már ide be
-
arzz
tag
Ma megvettem a Wayteq X-tab 70-emet, és egyszerűen lenyűgözött, szinte semmi rosszat nem lehet róla mondani, egyszerűen nagyon jó !
Egyetlen bajom csak a képernyővel van... mivel tft-lcd technológiájú, ezért nem túl jók a betekintési szögek, de ettől függetlenül egy gyors, korrekt gép.
Mindenkinek csak ajánlani tudom !!!
-
(jan)
őstag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata az alcor ace készülékről ?
játékok hogy futhatnak rajta ?
-
tjb007
nagyúr
Ugyanoda ahova az eredetiket, azaz a Smart Tab 7 esetében az egyedi csatlakozóra.
-
tjb007
nagyúr
Csak az a probléma, hogy a "teljes" Android felrakása után sem lesz benne SD slot, előlapi kamera, mikrofon,Bluetooth és a többi hiányzó hardveres dolog.
Ha az USA -ban élnék akkor valószínűleg én is vennék a másik három melléde így, hogy se hivatalosan nem lehet kapni és egy csomó dolog hiányzik belőle még gondolat szintjén sem fordult meg a megvásárlása a fejemben.
(#8578) Karima
Gondlom majd lesz hozzá (valamikor, egyszer vagy soha ?) speciális, saját csatlakozós HDMI kábel mivel más lehetőség nagyon nem jöhet szóba.
-
Karima
őstag
A Smart Tab-nál hogy lehet (majd) megoldani, hogy tvre kimenjen a képe. A voda honlapján azt olvastam, hogy kábellel megoldható, viszont egy másik tesztben azt, hogy ne is keressünk rajta ilyen lehetőséget. Ötletek? Igazából nagyon tetszene ez a masina, és ez az opció is elég fontos lenne nekem.
-
DJGABI
addikt
Megoldható a teljes rendszer, nekem is első dolgom lenne feltenni: [link]
De ilyen 70-80k-ért tényleg nem valami jó vétel. Se BT, se kamera, mikrofon (skype), se gyroszenzor (játékok) se bővíthetőség... Egyedül talán a kijelző meg a vas, ami pozitív, a gáz csak az hogy Voda Smart tab az IPS kivételével simán hozza ugyanezt.
-
Pantok
aktív tag
Igen, csak mi nem kapjuk meg az olcsó árat, a szolgáltatásokat, esélyesen nem fogad el semmilyen fizetést MO kártyával.
Mire behozzuk, +áfa +vám +szállítás -garancia -amazon szolgáltatásai, gyakorlatilag csak kapsz egy átlagos hardverű rootolást kívánó gépet, valószínűleg fogsz találni hasonló pénzért ugyanilyet.Persze majd meglátjuk.
-
Luissimo
veterán
-
tjb007
nagyúr
Azért lát a program csak 752MB -ot mert a többit a rendszer a rendszerfolyamatokhoz már lefoglalta magának, neked ennyi, illetve az általad használni kívánt alkalmazásoknak ennyi áll a rendelkezésére.
A többi adat rendeben van viszont az akkus rész nagyon nagy vicc lenne ha igaz lenne de szerencsére nem az. -
Pá
addikt
Sziasztok!
Nagyon nem követem a tableteket, viszont most szeretnék egyet, így kérlek segítsetek választani.
Ilyesmire gondoltam:
Elsősorban videozni szeretnék rajta + egy kicsi wifi internet. (kb 75% - 25%). Így az lenne a fontos, hogy minden videót jól vigyen, kezelje a duál hangos mozikat, külső-belső feliratot, ékezeteket stb. Illetve minél gördülékenyebb böngésző. Jó minőségű képernyő, minél nagyobb felbontással és erős akksi.
Nem kell gps, 3G, kamera stb. a mindenféle támogatás, meg "extra tartalmak", letölthető szirszarok szintén nem túlzottan érdekelnek.
A nook tablet nagyon szimpatikus egyébként, leszámítva, hogy a memóra 90%-a le van kötve saját célra. Szóval valami ilyesmire gondoltam. Ha lehet nem szívesen mennék 50-60ezer forint fölé.
-
rtom
senior tag
Néztem egy hw infót a smarttabon, eszerint a gépben 756 (?) Mb RAM van, CPU armv7 rev2, 2x1198 MHz a max órajel, 192-től skálázódik, a belső tárhelyet 13 Gb-nek látja és szerinte NiMH akksi van benne (ez utóbbi elég lehangoló, ha igaz). AnTuTu teszten 4796 pontot kapott.
-
roKas
tag
válasz
szaszapi #8542 üzenetére
Köszi a választ neked és a többieknek is. Úgy nézem, hogy az általam választott Z102-es a tiédnek a rezisztiv kijelzős testvére. Remélem nem lesz igaza azoknak akik szerint ez a kijelzőfajta annyira használhatatlan lenne, hogy ne érné meg a kb. 25e ft különbséget. Én soha nem tudnék 30- nál többet költeni ilyen ketyerére, de viszont annyit megér egy mindig kéznél lévő könyvolvasó, internetező eszköz. Mindez 10"-on, Cortex A9 procival
A játék nálam nem játszik
-
sgamez
tag
Sziasztok. Tablet gépet szeretnék venni, kinéztem a Wayteq xtab70 és xtab100-t.A kettő között még gondolkozok melyik legyen a méret miatt. Esetleg tudnátok ajánlani valami hasonlót tudásban, árban ami még jó lehet
-
Pistakiss
őstag
Háát!
Szerintem beszűrődésnek azt mondjátok, hogy a háttérvilágítás pontszerű és így a széleken egy kicsit ott világosabb, ahol a fényforrás van. Én úgy tudom, azt nevettükben beszűrődésnek, ha a képernyő és a takaró üveg között látszik a világítás, a laptopomnál ez áll fenn, itt pedig csak a kép szélének, nagyon halvány, kifelyezetten fekete képnél is alig látható, világosabb elszíneződése. Letöltöttem a képernyő tesztelő programot, ott Pl abszolút nem látszik ez. -
banhammer
veterán
Hogy tudnam ravenni az Index-et, hogy nem a mobil verziot mutassa nekem?
Most a DolphinHD-t probalgatom, eddig nekem ez all a kezemre a legjobban.Mit ajanlotok, hogy ilyen hegyes targgyal bokdossem a kijelzot az ujjam helyett?
A stylusnak nevezett bokdosoke draga... -
Pistakiss
őstag
válasz
tiktaktiktak #8541 üzenetére
Háát!
Ahogy itt egyesek mondták, meg van rövid videó is róla, lehet a jövő héten már teszt is lesz. Tehát nem kell sokáig várnotok a videókra -
imis
senior tag
nos, némi beszűrődés van a széleken, de nem zavaró, azt kell mondjam 1-2 óra próbálgatás után, hogy nem egy rossz készülék pár programot még kell rá gyűjteni (most az asszony próbálgatja az angry birds-t)
csak lakásban próbáltam, a gps-hez kért wifi-t, beállítások nem túl bonyolultak (voda 845 után) én 14ezerért +12*5500 +2 évig mobilnet7 havi 2600 -ért (sajnos nekem nincs mindenhol wifi)) vettem, ennyi befizetéssel jobbat nem hiszem hogy lehet kapni -
szaszapi
őstag
nem tudom mennyi a kereted,de nekem Zenithink c91 van ami már kapacitív kijelzővel bír.és pozitív csalódás az egész tablet.Nyomkodtam jópár készüléket már,de ez a kapacitív kijelzős Zenithink nagyon jó.Frissítések jönnek rá szépen.Amire átlagember használja avval bőven megbírkózik.Full hd filmeket is viszi mint a vaj.Ami negatívum talán a gyenge hangszóró.A kijelzője pedíg nem olyan rossz,nyílván nem ips panel van benne,betekintési szögei oldalról és felülről egész jók,alulról rosszabb csak a helyzet.Én nagyon megvagyok elégedve vele.
-
Pistakiss
őstag
válasz
tiktaktiktak #8539 üzenetére
Háát!
Már gondolkoztam rajta, de valahogy elhessegettem. -
Pistakiss
őstag
válasz
Teasüti #8537 üzenetére
Háát!
Itt a kérdés a rezisztív és a kapacitív elven működő kijelző közötti használat volt, amire csak egy megjegyzésem volt a GG, mint plusz előny a kapacitív kijelző mellett. Ennyi és itt vége is a vitának, a többi az már elkanyarodás az eredeti kérdéstől, amire egyébként te is válaszoltál.
Azokkal használja az, aki nem éhes, én inkább megeszem és utána böködöm a kijelzőt -
Teasüti
nagyúr
válasz
Pistakiss #8526 üzenetére
GG semmivel sem jobb mondjuk egy karóra edzett "kristály" üveglapjától.
És nem tart semeddig összekarcolni. A megoldást meg úgy hívják hogy invisible shield.
A karórámra is raktam ilyet, és már kismillió mikro karc lenne rajta, ha nem lenne IS fólia. Sőt, IS-t se lehetetlen megkarcolni, de legalább egyszerűen cserélhető.És a leendő tabletemre is az lesz az első dolgom, h rendelek egy full coverage IS-t rá.
(#8535) Pistakiss
Kolbásszal és virslivel is működik. -
Pistakiss
őstag
válasz
tiktaktiktak #8532 üzenetére
Háát!
Remélem -
Pistakiss
őstag
Háát!
Ez igaz, a használat függvénye, de én a technológiára értettem, amellett persze, hogy normális használatnál a GG-vel készített kijelző azért elég védelmet nyújt, mivel a reczisztív érintő kijelzőnél pont az a lényeg, hogy viszonylag képlékenyebb a kijelzőt borító felület, mert csak ezzel lehet összenyomhatóvá tenni.
Egyéb dolgok is a kapacitív mellett szólnak, használhatóság, sebesség, érintésérzékenység, viszont vannak negatívumai is, csak újbeggyel, vagy direkt erre készített speciális érintőpálcával használható, vagyis télen a kesztyű kizárva, míg a rezisztívnél lehet kesztyűben is babrálni -
tjb007
nagyúr
válasz
bisziboszi #8531 üzenetére
A 4:3 -as arány miatt olvasásra az xTAB-70 jobb, amúgy nagyon egyszerűen el lehet dönteni, ha fontos a GPS és beépített 3G akkor S7 Slim, ha nem fontos akkor xTAB-70.
-
bisziboszi
csendes tag
Sziasztok! Ti melyiket választanátok a slim7-t vagy a wayteq 70-t. Főleg netezésre olvasásra, esetleg world és excel fájlok megnyitására és a bennük való dolgozásra lenne.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Pistakiss #8526 üzenetére
"nem lehet arra GG-t tenni, anélkül meg elég hamar karcos lesz"
Ez egy tipikus sztereotípia (mármint a karcos rész).
A Gorilla Glass sem ad 100% -os védelmet, nem karcálló csak annak ellenállóbb és ugyanúgy meg is tud repedni mint a védelem nélküli példányok.
Van akinek a semmi extra védelmet nem tartalmazó kijelzője olyan mintha most vette volna ki a dobozból és van, akinek olyan az extra védelemmel ellátott 2 hetes telefonjának a kijelzője mintha már 100 éve azt használná. -
Pistakiss
őstag
válasz
tiktaktiktak #8528 üzenetére
Háát!
3G, WiFi tökéletes, én itthon használtam eddig, ajándék lesz, csak tesztelgetem. Videók, youtubos videókat ugyanúgy játsza, mint a Samu. Akku, kb 5-6 óra átlagos használattal. Én nem tapasztalom a fénybeszűrődést
Ja kimaradt a GPS, ez egy nagyon erős pontja, szinte azonnal talál holdat, lakáson belül -
tiktaktiktak
csendes tag
-
Pistakiss
őstag
válasz
tiktaktiktak #8524 üzenetére
Háát!
Az igazság az, hogy pont annyira gördülékeny, mint a Samsungom, ha az akadós, akkor ez is -
tjb007
nagyúr
válasz
banhammer #8516 üzenetére
Itthon gyakorlatilag mindenhol egy árban mozog viszont eBay -ről be lehet szerezni fele ennyiért (persze nem original acer).
-
banhammer
veterán
Hol tudok venni Acer Iconia A500-ashoz tokot?
Néztem az Acer boltban, de ott kicsit barátságtalan az ára.
-
roKas
tag
Sziasztok!
Nekem itt már ajánlottak Zenithink masinát.
Ezt találtam: [link]
10"-ban jónak tűnik . Mit szóltok ehhez?
Magyar tesztet csak az elődjéről(ZT-180) találtam.
Ebben újabb a proci úgy nézem. Két érintős rezisztiv a kijelző. internetezés, ebook , képregény olvasás lenne a felhasználás, játékokkal nem foglalkozom.
Szerintetek jó lehet? Viszonylag új frissítés is van hozzá a honlapon, tehát van némi támogatás a gyártótól.
árban jobb mint a WayteQ xTAB-100 és talán az hogy nem kapacitív nem nagy érvágás -
DJGABI
addikt
ZTE V71A / Vodafone Smart Tab 7[link], Huawei Mediapad[link] elmélkedés: olvasgattam, nézegettem őket. 1GB RAM, 1280*800-as felbontás (végre kezdik elhagyni a 800*480-at), Honeycomb rendszer, kellemes kis csomag. Hiába ugyan az a SoC, a két tab azért "picit" különböző. Ahogy észrevettem a Mediapad valamivel azért igényesebb (jobb kijelző [IPS] minőségibb ház [unibody]) a Smart Tab nekem kifejezetten gagyinak tűnik azzal a króm kerettel. Persze így képernyőről könnyű ítéletet mondani, még egyiket sem volt szerencsém megtapizni. Meg aztán árban is meglátszik az eltérő minőség, a ZTE 80k körül elvihető kártyásan, a Huwi előfizuval ennyi. Ami hiányozna nekem a Voda tabletből az az OTG. Persze, kábellel majd megoldható lesz, azért a szabvány csati mégis jobb lenne. Viszont a 4.0 frissítés reménye miatt a ZTE mellett tenném le a voksomat (lásd Bléd, Gingerbread). A Huawei meg ugye az S7-hez 2.2-nél újabb szoftot nem csinált (bár a Honor-hoz úgy tűnik jön az ICS
). Szoftveresen kb ugyanaz a két tablet, stock 3.2, pár extra appal. De videó alapján a Huawei gördülékenyebb, a technet tesztben a ZTE elég röcögős volt (a két fagyásról nem is beszélve)... Bár itt a topicban Pistakiss meg csak jókat írt róla, szóval lehet én is bele ugrok a tabletek világába egy ilyennel. Kíváncsi leszek a Mobilarénás review-ra, csak jönne már!
-
imis
senior tag
oké,
beléptem a TÁBorba.érdekelne, hogy egy mentést hogyan tudnék rá tenni?
a hozzáadott csati csak töltésre jó, vagy pc-adatmásolgatásra is? -
imis
senior tag
egy 7-es tableten milyen körülményes pdf-et olvasni?
-
krain
tag
hali, valaki ismeri az xdigital.hu áruházat? megbízható, cuccok?
-
Luissimo
veterán
halihó.
kezemben egy Slim S7.
rootolnám 1. hozzászólásból, ( ha tudnám)A superoneclick lefut, de a végén failed hibaüzenettel zár, aztmondja:
step1
step2
step3 lefutnak gond nélkül,Step4:" startindex nemlehet nagyobb mint a karakterlánc hosszusága"
ez miez ??ilyenkor mi a teendő ?
Ooops, ezt a Huawei Totyikba akartam, de mostmár hadmaradjon, hátha itt is tudja valaki a megoldást !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Ipad mini 7 csere Legion go-ra (Biztosítás/garancia 2028-ig/ajándékok)
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- iPad 2025 (11. Gen) 11" 128 GB / 256 GB WiFi meg Cell - Minden szín - bontatlan - 1év garancia
- Samsung Galaxy Tab S7 Plus 5G
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest