- Yettel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pantok
aktív tag
Sziasztok
Egy tabletra volna szükségem gyakorlatilag kizárólag a Pictoverb futtatására, nagyanyám beszédképtelen és neki lenne
Én legalább egy 8"-as kijelzőre gondoltam, lehetőleg olcsó, könnyű - és jó a hangszórója, illetve a zökkenőmentes működéshez elég erős is legyen (ne fagyjon meg meg hasonló mert nem lesz aki karban tartsa) és azt hiszem egy IPS panel is kellene hogy minden szögből tisztán láthassa az ikonokatNem láttam szinte egy olcsóbb tabot se aminek előre néznének a hangszórói, így gondoltam legrosszabb esetben intézek mellé egy kis bluetooth hangszórót is így az a pont rugalmas. Sajnos nem tudom milyen olcsón kezdődnek ma a már 'értelmes' tabletek, kb 2 éve 60kért vettem hazai márkát magamnak is és az egy kalap sz*r volt, remélem ma már olcsóbban van értelmesebb.
köszönöm mindenkinek
-
Pantok
aktív tag
Üdv, mi lenne a legolcsóbb, 9.7/10.1-es, IPS paneles, nem kínai-vagy kínai eredetű gép a piacon?
Csak android játszik sajnos, így az ipad bármelyik verziója esett.
Esetleg mi lenne a gép ugyanazokkal a feltételekkel csak TN panellal? (Gyanítom sok IPSes nincs)Köszi
-
Pantok
aktív tag
válasz
mipityu #10019 üzenetére
Egyszerűen ezek ilyenek, azért olcsó mert nincs minőségellenőrzés se a készülékkel, se a szolgáltatással szemben.
Egy éve kb November elején rendeltem egy 50$os vacakot, 12 nap alatt ittvolt, kb 1 nappal a megérkezése elött rendeltem 1 db 5 dodós telefon tokot, január 10.-én jött meg.Szimplán kiszámíthatatlan és ez az amire lehet számítani - épp ezért ha nem paypallel fizettél sajnos magadra vess.
Ebay is hasonló kategória nálam, bár ott a szolgáltatás általában jobb max a termék szar.
-
Pantok
aktív tag
válasz
mipityu #10012 üzenetére
Semmi extra nincs ebben, karácsonyi rendelésekben a kínai oldalak 95% elúszik, DX pedig az egyik legnagyobb így ők úsznak el a legjobban.
Hétröl hétre jön tőlük csomagom és eddig olyan 30+ rendelésböl 1$-60$ között minden megjött.
Karácsony körül számítani kell erre - illetve ottvan az újévük is aminek nemrég lett vége, az egy 15 napos szünet nekik.**Mondjuk tabletet nem tőlük rendelnék, inkább arra specializálódó boltból, sose láttam még a DXet mint legolcsóbbat.
-
Pantok
aktív tag
Nos eljött az idő hogy anyámnak vennék egy tabletet és ebben kérnék egy kis segítséget.
Neki nem vennék kínait mert - és ez a legfontosabb pont - egyáltalán nem ért se táblapchez, se pchez, se smartphonehoz.
Az utobbi két hónap alatt megtanult egy 2.3-as androidot így-úgy használni a telefonján, facebookolni meg cikkeket olvasni a betett kedvencekböl, kb ennyi.
Ezért neki nem vennék kínai csodát mint magamnak mert ő nem túdná kezelni azt hogy 10 percenként hibaüzeneteket kap meg programok bezáródnak satöbbi.9.7 colban gondolkodunk rosszulátás révén, a legfontosabb lenne a használhatóság, ne sírja el magát a gép ha egy youtube videót nyitva meg vagy hasonló, de játszani azt közel soha nem fog rajta.
xtab 100s eléggé jó választásnak tűnik a célra, bár a 2.x-es androidnak nem örülök, ezvan a telómon meg tabomon is és röviden szólva is gyűlölöm, talán egy újabb-képes gép kézreállóbb lenne neki.
Van valami ország-beli alternatíva?
Jómagam egy használt ipad 1-re gondoltam még, az talán még magyarul is beszél meg talán a facebook appja sem akkor katasztrófa mint az androidos (persze ez feltevés)
Itt csupán a használtság tart vissza, jobban örülnék ha új gépet kapna, ha már ezzel teszi meg az első lépést az új világba. -
Pantok
aktív tag
Merimob: 2 tabot hoztam tőlük, gyorsan küldték, adnak EUs töltő átalakítót ami egy + (hotmid nem adott, persze készültem előre)
Volt tracking number de azóta ebböl többfélét is láttam, volt ami csak határig mutatta, volt ami addig se és akkor updatelt amikor átvettem, nem számítanék rá, inkább sz*rd le és felejtsd el a tabot mert nem jó dolog tünkön ülni 2-3 hétigA csomagot a postás hozza de vagy kézbe adja vagy postán veszed át szerencsére.
-
Pantok
aktív tag
válasz
Fancy-boy #9405 üzenetére
Ha Eu-n belülröl jön aztjelenti hogy ők kifizették a vámot, és azzal (és még többel) megemelik az árát, illetve szállítást is fizetned kell még ha gyorsabb is.
Akkor már nem egyszerűbb dhlel venni kínábol, vám is lesz meg szállítás is de 1 héten belül ittvan és valszeg még mindig nem fizettél annyit. (már ha volna eu-i bolt, én még nem láttam egyet se)
-
Pantok
aktív tag
válasz
Szabónagymer #9194 üzenetére
Nyilván jobb nekik ha két 100k+os készüléked van, két drága havi előfizuval, mintha egy.
-
Pantok
aktív tag
fec555: Na igen csak még nem találtam az opciót.
mutyi: Gps nincs, 54k körül fizettem érte, megúszta a vámot/áfát, nem tartom valószínűnek az ICSt, bár a Ten2+ verzióra már voltak pletykák róla.Ja, és működő markettal jött.
-
Pantok
aktív tag
Megvan a gép, nagyon minőségi a cucc, kijelző kiváló, egy gagyibb monitor IPS paneljának a szintje, ami persze gyalázza az összes kínai TN panelt, csupán két oldalrol sötétedik egy kicsit, a többi változatlan de nagyon jó.
Iszonyat jól összerakott gép, masszív, tökéletes illesztések, jól működő érintőgombok, szép és jó megfogni.
Szoftverileg sem futottam még problémába, bár ezt még nem vizsgáltam meg nagyon, a legrégebbi 1.0-ás (2.2) van rajta amit asszem már tudok 2.3-ra cserélni, ez meg is lesz ejtve.
Eddig egy problémám van vele, hogy altatáskor kikapcsolja a wifit, illetve felnyitáskor nincs is "unlock", egyszerűen bejön ott, ahol volt.
Amit eddig láttam belőle, azzal nagyon elégedett vagyok, az előző két tab a nyomába se ér (herotab c8 és a másik amire a nevére se emlékszem mert annyi volt) ennek minőségben. -
Pantok
aktív tag
Postán vár rám a SmartQ Ten2, holnap megyek érte és bevizsgálom délután.
Kicsit savanyú a szőlő, az "akciós árú" Ten2 amit én kapok, 1 héttel késöbb lecserélődött egy picit jobb verzióra, front kamerával, 2.3as androval (2.2 helyett) és 800mhz helyett 1ghzs procira, mindezt még az enyémnél is alacsonyabb áron...Szeressük az ilyet.
Majd írok pár sort, hátha másoknak is jó vétel lehet, a vámot megúszta szóval árban így is jó lett. -
Pantok
aktív tag
Illetve nem árt számolni az áfával ami még ráfog menni, ami ugyebár most nőtt
-
Pantok
aktív tag
Ja, wifi csatornákat válts, hallotam már olyanról hogy volt eszköz ami néhányat egyszerűen nem látott, azt meg tapasztaltam hogy tablet wifije egyik csatornán sokkal jobban vette a jelet mint másikon, pedig 1 méterre volt a routertol egy családi házban (tehát egyetlen egy másik wifi jel van a közelben, nem a belvárosi 456 egymást fedő dolog)
-
Pantok
aktív tag
válasz
Pistakiss #8771 üzenetére
Ez inkább amolyan mi volt elöbb helyzet.
Netbookom és okostelefonom is van, volt tab is, nem érzem a szükségét.
A netbook kicsi, könnyű cipelni, elővenni már dolgosabb de ha már kintvan mindent megad amit egy számítógép tud. A telefon kicsi, elővenni egy másodperc és nagyon sokat megold, filmet nézni vagy hasonló nem nagy szám de megoldható.
Na most ezek közé nagyon nehéz - az árral szemben - beilleszteni a miért is kell nekem egy tablet-et.Ha mondjuk viszont tabom lett volna netbook és okosteló elött, most azoknak nem érezném szükségét, tab könnyen szállítható, gyorsan előkapható, kényelmes filmezésre játékra netre, nem tud annyit mint egy gép, de elég sokat az on-the-move dolgokra.
Akárhogy is látom fedik egymást.Az hogy a lányod le se tette azóta...hát azthiszem 1 nap alatt még jó ha nem tűnik el a varázsa.
-
Pantok
aktív tag
Akkor nem a vonaton kell olvasni a szerelmes leveleket, ettől még nem lesz jó a hirtelen negatívba váltó 10 fokos látószöggel rendelkező TN paneles gép, főleg hogy a legrosszabb is mindig csak egy adott irányba vált negatívba hirtelen, ami 7"es gépeknél szinte mindig a vízszintes alja.
Ez az "azt látom amit akarok, csak jó szögben kell tartanom" a legalja. Gyakorlatilag pontosan leírja hogy NEM azt látod amit akarsz, kivéve ha sikerül éppen jó szögben tartani.
Rejtegetni mások elöl a kijelzőt is könnyebb ha eltudod olvasni azt nem a pont ideális szögböl, mintha csak abban az egy szögben nézheted. -
-
Pantok
aktív tag
Igen, csak mi nem kapjuk meg az olcsó árat, a szolgáltatásokat, esélyesen nem fogad el semmilyen fizetést MO kártyával.
Mire behozzuk, +áfa +vám +szállítás -garancia -amazon szolgáltatásai, gyakorlatilag csak kapsz egy átlagos hardverű rootolást kívánó gépet, valószínűleg fogsz találni hasonló pénzért ugyanilyet.Persze majd meglátjuk.
-
Pantok
aktív tag
válasz
Drótszamár #8497 üzenetére
Tegnap 6 dollár volt az ingyenes szállítás, ma nem működik a szállítás (pedig elintéztem a paypalt)
Valamit bénáznak vele tehát még nem rendeltem meg.
Persze írok majd, a tokot kihagyom, nem szeretem az ilyen körbeölelős tokokat, a gépet meg úgyis szinte csak itthon fogom használni így inkább egy bebutjatós ipad tokot fogok intézni hozzá, ha jol vettem ki csak 1 cm-el hosszabb ami nem vészes. (Illetve egy ilyen kis müanyag állványom már van az előző tabletekből, ha mégis leakarom támasztani)Oh, and köszönöm a linket.
-
Pantok
aktív tag
válasz
Drótszamár #8482 üzenetére
Nekem 6 dollárt dobott ki ja, rá is kérdeztem náluk hogy mégis hogyan free ez, de ennyi még belefér 53 vagy 55k nem igazán számít, amíg mindenhol máshol kb egy tizessel több (mamám ha most nem lenne ilyen szar a forint itt paradise lenne).
Megfogom rendelni amint tudom, csak a paypal verify-olással elakadtam, levonják a pénzt de a számlatörténetemben nincs semmi pedig 1 hete csináltam. Paypal nélkül meg nem fizetek semmit.Mellesleg 2.3 iszonyat jó hír, az egyetlen hiba amit találtam a gépben az az volt.
-
Pantok
aktív tag
A probléma ottvan hogy ez nem választék, mert pl volt kezembe ilyen és valami eszméletlen kényelmetlennek találtam, ha utána azt nézem hogy ez 120ért vagy egy ipad2 kicsivel többért, könnyebb feladni az androidot mint az IPS panelt, gáz hogy ilyen hatalmas (mert ez biza hatalmas egy tabletért) összegnél járunk az első IPS nél, és még válogatni se lehet.
Különbség van a 20 as meg 120as tft között is, nagyrészt csak szar vs jó belátási szögekben, de az IPS más kategória, kb a legrosszabb is jobb a legjobb TNnél.Egyszerűen nem értem a logikát, amikor a TN paneleket "védi" az ember egy beszélgetésben monitor kérdésben, mindig az jön fel elsőnek hogy "úgyis csak egy pozícióbol nézem, abból meg a TN is szép és nem torzít (annyit)" ami részben igaz is, csak nem tabletekre, az a kezedben van és mindig más szögböl nézed, tehát nekem a logika azt diktálná hogy ide sokkal elöbb illene bevezetni az IPSt, és sokkal kevesebb létjogosultsága van a TNnek.
Akármennyire is nézem a harmadik tabletem is valami kínai "csoda" lesz, annyira elégedtlen vagyok ezekkel a "korrekt" gépekkel.
Ha már itt tartunk SmartQ Ten2-vel van tapasztalata valakinek? A linken épp mostanában dobták rá még az ingyen postát is, amivel marhára barátságos áron megy a dolog.
-
Pantok
aktív tag
Talán most tényleg abban a, talán 1-2 hónapban vagyunk amikor a kínai tabletek 40k környékén még nem kínálnak annyival többet mint az xpad, így még még megéri amellett dönteni.
Pontosabban azonos árban már könnyen találunk hardverileg jobbat, nagyobb felbontásút satöbbi, de azok még nem forrottak ki.
1-2 hónap múlva megint ugranak a kínaiak akkorát hogy az xpad azonos áron a rosszabbik választás legyen, és ha azt nézzük mennyi idő volt mire egy ilyet elérhetővé tettek az országban, jó esélylel megint lesz egy több hónapos rész míg vagy 60-70+os márkás, vagy a 40-es kínai az egyetlen választás. -
Pantok
aktív tag
Kétlem hogy fém háza lenne, erőteljesen műanyagnak néz ki. A videó alapján még a doboz is egész igényes, ez a termék legalább csak egy néven fut.
Androidot meg...nemtom. Ők 2.2-t írnak, de a videón mintha 2.3-on menne rajta.
Az hogy lesz rá 2.3 az szinte biztos, gondolom (miert ne?)
Nekem csupán a háza/gombjai nem tetszenek, egyébként meg ha most nem másra menne a pénz, egy ilyen ainol illetve egy galaxy tab között vacilálnék most is. -
Pantok
aktív tag
A gari bizony jó, de én így is csak nagyon nehezen akarom elküldeni/eladni, szeretem használni aztán mindig csak "majd holnap"-ozok
Hát mit ne mondjak én nem leltem semmi féle hosszú távú szórakoztatást ezekben az android játékokban, se dropadon amin jól futottak, sem ezen. Telefongémek, buszmegállóban játszani.
Ha bevállalós kedvedben vagy Ainol Novo8
Ez lett volna az én következő áldozatom ha nem kéne másra a tőke, marhanagy felbontás, erősebb hardware, +1 col a képernyőn, trackball.
-
Pantok
aktív tag
Hát a gomb miatt vettem le az eredeti árából de mire visszajön (gondolom kb 1 hónap) valószínűleg az eredeti ár már nem lesz versenyképes az akkori kínaival, bár mindig megvannak az előnyei a közvetlen vásárlásnak. (Pl nem kapsz rossz gombú gépet
)
De nagy különbség nem lesz árban, jó ha ugyanennyi lesz.Az az új Dropad nagyon menőnek tűnik, csak tapasztalat hiányzik, illetve a nagyon erős felhasználó support, az A8-nak millió hibája van, csak a support tette azzá ami.
Bár részemröl ezalatt az 1024x600-as felbontás alatt már semmi nem jöhet szóba. (Edit: xdx meg kell hagyni hogy ha 3d játékra veszed a gépet a felbontás nem jelent szinte semmit, azokat szerintem semmiben nem teszi szebbé jobbá. 2d-t persze igen, angry birds eddig a legszebb ezen volt)
-
Pantok
aktív tag
Nekem van egy SenseV7-em kéznél, elvárásaidnak mindenben megfelel a gameloft játékokat leszámítva, játékokban nem nagy májer, videólejátszásban annál inkább.
Netezéskor, olvasáskor, képnézéskor a nagyobb felbontás teljesen másik szintre emeli a gépet. Belátási szögei 3 irányból jók, 1 irányból szar, rena nemtudom hogy teljesít itt.
Lassan küldöm vissza kínába gariztatni a rossz gombja miatt (a 3 ból egy gombja rossz volt) aztán valószínűleg eladom és beérem egy e-inkes olvasóval, de eléggé jó kis gép. Edit: Szoftverileg elég szar egyelőre, idővel ez is javul persze, ha jól tudom már van rá cyanogenmod fw, de én nem próbáltam mert kivették belőle a cuccot amitöl olyan jó volt videólejátszásban
Ja és flashben sem épp király, bár én nem láttam még szépen működő flasht kínain. (egyáltalán minek nektek flash? mit csináltok vele?)
-
Pantok
aktív tag
A kínából rendelőknek a türelem rózsát terem tanács annyiban módosul hogy szinte minden kínai árus/posta össze-vissza sz*rja magát.
Ajánlatos novemberben már nem rendelni, biztosan megkapod a cuccot, de van esély rá hogy már csak januárt/februát környékén. -
Pantok
aktív tag
válasz
megalover #5541 üzenetére
Egyáltalán nem.
Engem a nagy kijelző vonz benne, a dell streak pont az ellenkezője mivel alig nagyobb mint egy telefon. A problémám az hogy a nagy kijelző mellé egy vastag káva és nagy súly társul.
Értem hogy "valahol fogni is kell" de lévén egy ilyen gépet már nem egy kézzel fog az ember (mert nem tud) 1cm vagy kevesebb is bőven elég az ujj számára.
Illetve lehet ez csak tévképzet de a 16:9-es képarány sem az igazi már ebben a méretben. -
Pantok
aktív tag
Volt szerencsém ma a mediamarktban megnyomogatni egy Iconia a500-at és egy Asus Transformert+dokkolót.
Szerény véleményem:
Használhatatlan. Hatalmas, nehéz, marhanagy keret, a transformer még kényelmetlen is az élei miatt. Nagyon menő a honeycomb (bár remélném hogy az android gombokat átlehet tenni benne a jobb oldalra) meg jónak tűnik minden, de szerintem ezek a 10"-es méretek teljesen alkalmatlanná teszik kézbentartós használatra 10 percnél tovább.Míg ott álltam kipróbálni azon kaptam magam hogy letámasztottam a kezeimet a derékmagasságú pulthoz...
Ennyi pénzért, akármennyire is almagyűlölő vagyok, akkor már ipad2. Milliószor kényelmesebb, kissebb, könnyebb és a képerány is sokkal barátságosabb formát nyújt ebben a méretben.Elkell fogadnom hogy akármennyire is vonzana a nagy kijelző a 10-es készülékeken, amíg nem tudják a keretet legalább csúnyán lefaragni, addig szóba se jöhet, de azért a súlyra is rádolgozhatnának.
PS: Transformer+dokkoló: önvédelmi fegyvernek se rossz ezzel a mérettel és súllyal.
-
Pantok
aktív tag
Gondolom Colonel Zap videóját nézted, arról annyit hogy:
1. Ő régi FW-n van aminél az alap menük meg satöbbi "800x480"-ban fut, legalábbis valami hasonló, valószínűleg az LCD densityvel volt valami, tehát az ikonok ugyan olyan nagyok mintha egy 800x480-as gép lenne, én is így kaptam kézhez és gyorsan is futott, FW upgrade után viszont már a helyes adatokkal dolgozik és akkor már nem tűnt olyan gyorsnak minden. Ettől függetlenül egy LauncherPRO-val ugyanolyan sima és gyors animációkat produkál még így is.Illetve le ne huzzam a fickót de szerintem ő a videójának a "Have fun..." utáni felvételeit egy hajszálnyit gyorsítva játszik le.
-
Pantok
aktív tag
válasz
darthsmoke #4945 üzenetére
Én linkeltem be, én 3 hete rendeltem pont ugyan ennyiért a SenseV7-emet ami elég jó vétel volt, ez viszont annyira sokat kínál, mindenképp várnék egy-két review videóig.
Ha nem lennék ilyen jól meg a sense-emmel és nem zavarna hogy egy hónapig nincs tabletem megint én becserélném rá. -
Pantok
aktív tag
Ebbe éppen nem sd kártya van hanem rendes chip.
Ez "Nand" néven futtatja de egy extra forrásként fogja fel ami miatt ha "lecsatlakoztatom" (gépre dugom, vagy egy két program is elintézi) utána balhézik és ujraindítást kér.
Ez azért gáz mert Dropadban tényleg egy sdkártya volt, extsdként mountolva és nemvoltak ilyen problémái, pedig az is egy hülye felállás. -
Pantok
aktív tag
Nekem speciel nem tetszik a kinézete, de az hogy még ennél is magasabb felbontással dobnak ki egy gépet 10 dollárral drágábban az idegesít amikor eddig az 1024x600 is nagyon ritka volt 300 dollár alatt.
Bajom nekem is van enyémmel, például ez valami iszonyat gyökérül kezeli a saját belső memóriáját.
Nem értem mi a rákért kell külön particionálniuk ezeket, aztán meg néznek hogy az android miért nézi külső sdkártyának azt... -
Pantok
aktív tag
Berobban a térdkalácsom amikor 2 hét fontolgatás majd 2 hét postára várakozás után megjön a gépem erre ilyet lehet venni 10 dollárral többért.
Fuck -
Pantok
aktív tag
Azt akarod mondani hogy még soha nem volt olyan készülék ami harmad annyi pénzért ugyanolyan szinten mozgott mint a márkás gépek?
Azt ugye te is érted hogyha lenne ilyen, akkor senki se venné a márkás gépeket 3xos áron, még te se, tehát eléggé nyilvánvaló hogy ilyen nincs, és szerintem mindenki tudja mire vállalkozik amikor megveszi ezeket.
-
Pantok
aktív tag
válasz
nextman #4795 üzenetére
99% hogy csak annyit visz el a gpu/egyebek, amit totálba ír neked az amit az OS megkap.
Sense-ben énis csak 380 totált kapok, különbséget ezeközött meg betudom hogy ennek a gpuja gyengébb mint annak, vagy hasonló.
USBhez meg ki kell kapcsolni az USB debuggingot.Zodiak ha ennyire kínai ellenes vagy egyszerűen ne kommentálj rájuk.
-
Pantok
aktív tag
válasz
rewentlow #4785 üzenetére
Vonatra várakozás közben jártam ott többször is, van ott egy Galaxy Tab is, csak (lol) a telefonokhoz tették a tabletpc-k helyett (tehát, jah ez ám magyarország, amivel tudsz telefonálni az telefon)
Csak fogj ki valami barátságosabb fickot hogy kinyissa neked, legutobb odaálltam az is meg az összes többi készülék is több száz próbálkozás óta nem volt nyitva.Ugyanakkor összehasonlítottam a SenseV7 méreteit vele, és majdnem azonos, csupán 1 cm el hosszabb a kínai, minden másban ugyanott mozog, súlyban is vastagságban is..
Kíváncsi voltam mennyire tudnám megoldani egy galaxy tab tokjával az enyémet de persze sehogy.Nextman: Hát nemtom, lehet rákéne dobni egy mérlegre, mai napig nem fogtam semmilyen tabletpct ami megközelítette volna, nagyon durvának hangzik hogy az ipad2 még nehezebb is, bár lehet elveszik az ember érzete abban hogy az rohadt vékony és nagyobb.
A dropadhoz meg mindenképp ajánlom a C8lean firmwarere való upgradet, kiszed minden kínai szart, alapbol rootolva van és sokkal stabilabb mint az alap(már ami az enyémen volt)
-
Pantok
aktív tag
Kezemben még nem volt ugyan de amennyire én értettem a 4:3-as tabletek általában nagyobb majdnem 8 colos képernyőt használnak, így a pixelsűrűség pont ugyan akkora mint egy szokásos 16:9-es 800x480-as tab esetében, vagyis én úgyhiszem hogy semmilyen minőségbeli változást, csupán formait hoz a 800x600.
-
Pantok
aktív tag
Ezt értem, de itt még nagyon nem tartunk, főleg nem 2.x-es tableteknél amik telefon oprendszert futtatnak a tabletpc meghajtására, talán a win 7-et egy ideig még nem fogja egy telefon OS lenyomni.
Majd ha maguk a tabletpc-k kiforrottak annyira hogy tudják hol van a saját helyük, akkor lehet betörni mások piacába, egyelőre a világ számára még mindig a "túl-nagy-telefonnak túl-kicsi-laptopnak és nincs átfedés a pozitívúmaik között" kategóriában áll.
Amondó vagyok akinek a pénz nem korlátlan annak így is marha nehéz dolga van találni egy készüléket ami a mobil szükségleteit kitudja elégíteni minden téren, tehát aki ezen a piacon most a hdmi kimenetes pc-lecserés szempontjával próbál vásárolni...hát részvétem.SenseV7 update-ként, merimobiles-ról azt kaptam válasznak hogy FW update megfogja oldani a nem működő gombot, csak ennél több infót nem kaptam.
Láttam a fenti linket köszi, de a mai naphoz túl nagy olvasmány megnézni hogy kell ezt updatelni és hogy mi is az az FW.
Viszont elég hamar szükség lesz egy FW cserére mivel ami rajta van az valami rettenet szar, mintha az OS folyton megpróbálná felakasztani magát annyira fáj élnie. Az átlag napi használatot így is kihoztam belőle de addig nem tudom hosszútávra beállítani amíg ez megy rajta.A hirtelen kibelezésröl annyit hogy a gép hátlapja egy erős műanyaglap bepattintva az alu keretbe és négy apró csavar, tehát kicsavarni a csavarokat és egy ilyen gumi cuppantós izével kipattintani a hátlapot kb 1 percbe telik és nincs vele semmi gubanc, így mertem nekimenni ilyen gyorsan, viszont a kijelzőt kár volt egyáltalán kiemelnem, a poros pusztában élek és azalatt a 15 másodperc alatt máris jutott por rá, mehetek sűrített levegőt venni...
-
Pantok
aktív tag
Abszolút pozitívak, csupán ez a nem működő gomb aggaszt ugyanis emlékeim szerint van néhány app ami kitakarja az android menusort és csak ezzel tudtam elérni a beállításait/menüt. Bár speciel még nem futottam beléjük pedig nyüstölöm.
Nagyon szolíd darab, tényleg tetszik, jobban mint a dropad, pedig képek/videók alapján nem voltam oda érte, azokon olyan olcsó és pufóknak tűnt, kézben már minőségi és vékony érzése van.
Lekaptam a hátlapot hátha csak elcsúszott a gomb billentyűje(nem, illetve nem látok rá teljesen mert az alaplapja egy részen bevan ragasztva), a gép belülröl is nagyon rendezett, az aluminium "keret" valójában a teljes gép házát adja, csupán a levehető hátlap a müanyag (illetve a elöl látszódó vékony fekete lap, de azalatt ugyanez a kemény alu van) így nem olyan puhatestű mint az archos 70.
Az akksija nagyon kicsinek tűnik, jövőhéten lesz időm megpróbálom letesztelni mennyit bír csak-net, csak-filmes használattal. -
Pantok
aktív tag
Nemtaláltam egyelőre helyet custom romokkal, és a rootolást se néztem még meg de mintha azt hallotam volna hogy már elintézték.
Teljes market megy az enyémen, mindent megtalál, skype-ot is (amit a sovány-market-ek nem szoktat) persze az ettöl függetlenül nem működik de azért ottvan.
-
Pantok
aktív tag
Kezemben a gép, eddig:
1. Felépítés/ház nagyon jó minőségű és formájú, Dropad után nagyon vékony és könnyű, közelebb áll az archos 70 fogásához/méreteihez, jó fogása van, nincsenek ujjlenyomatok a hátoldalon (látható csavarok, így lehet belekukkantok késöbb)
Aluminium keret elég jó érzésű, illesztések is eléggé pontosak (kínaihoz mérve)
2. A képernyő gönyörű, színek is nagyon jók nem csak a felbontás, a belátási szögek hihetetlen jók kivéve az alsót (fektetve alul- a gsensor csak 3 irányú) ami elég hamar sötétedik
3. A hangját kifejezetten jónak tartom, bár sajnos a hangszóró ugye itt is a hátoldalon van amit alapvetően baromságnak tartok, de elég jó hangereje és minősége van.Negatíviumok:
1. Menumozgás/gallery hasonlók látványosan nem olyan gördülékenyek mint a dropadnál, ez nyilván a nagy felbontás gyengébb proci oka, de persze ezt tudtam rendeléskor.
2. A középső, menu-settings gombja nem működikNemtudom talán csak valami fw gebasz, egyelőre nem gond mivel az android felületnek van ilyen gombja.
Erőteljesen ráférne egy letisztított FW ami nincs tele minden szarral amit ők rátesznek, vlmi full kínai nyelvű játékot is találtam rajta.
Majd még tesztelgetem
-
Pantok
aktív tag
Főleg, nagyobbat akartam de azokból még a jóval drágább se tűnt megfelelőnek, így beértem a nagyobb felbontással.
Illetve jórészt egyszerű kíváncsiságból.
Lehet ez tökéletesen megfelelő lesz, de ha rámtör a kíváncsiság egy másik kínai csoda iránt ő is lehet az aprón köt ki. -
Pantok
aktív tag
Minden forrásból az jön hogy a SenseV7 nagyon jó videólejátszásban.
A full hds videókrol meg annyit hogy hdmi kimenet ide vagy oda, ki a lóláb veszi az alapján a MOBIL eszközt hogy mennyire megy rajta a TV-re kötött filmlejátszás, hasznosnak az lehet de az elsődleges szempont még így is hogy mint hordozható eszköz mennyire lesz jó.
Ha a Dropad A8 vitte nekem a 720p-s .mkv-t kép/hang szinkron hiba nélkül (csak ha beletekertem az tett be neki, és az is csak a feliratoknak nem a hang/kép szinkronnak) akkor ezen valószínűleg gond nélkül fog menni az aminek kell.Mellesleg megérkezett csak nem voltam itthon így 5 után megyek érte a postára.
Majd beirogatom ide a felfedezéseimet. -
Pantok
aktív tag
Jó ajánlat.
2011 departure from inward office of exchange BUDAPEST 2011-06-14
Ezért is rendeltem meg 2 héttel ezelött.
Napokban kéne megérkeznie bár nem egészen értem hogy megy ez az olcsó tracking, elhagyott egy irodát és...2 napja úton van, budapesten belül?!?
Mindegy, lassan itt kell lennie. Majd írok róla mennyi az annyi -
Pantok
aktív tag
Jómagam mangát olvasnék a gépemen és tapasztalatbol sovány rá sajnos. (legalábbis eléggé nyögvenyelőssé teszi, pedig pont az ellenkezőjét akarom elérni)
Amcsi képregényt meg se mernék próbálni egy ilyenen, szerencsére nem olvasok olyat de azoknak a betűméret/sűrűségével a szemem kifolyna.
Gondolom akinek nincsenek ilyen specifikus kívánságai a géptől annak ez eléggé tuti vétel, veri a Rena3-at amennyire látom. (bár ez biztos megint nehéz lesz mint egy tégla, de én azt szerettem )
Láttam az 5 pontos érintést de elég masszívan hidegen hagy, nem látom semmiféle hasznát 3nál többnek, és a harmadik is 98%-ban fölösleges. -
Pantok
aktív tag
Pofás az az új Dropad, látszólag kijavították a legnagyobb problémáimat elődjével, miszerint:
1. iphone stilus, 2. szar hátlap, 3. apró elcsúszás a képarányban.Ha az elsőm is ilyen lett volna nem adtam volna tovább rajta.
Bár céljaimnak a 800x480-as felbontás még így se felelne meg de ha valahol kapható lesz 200~ért eltudom képzelni hogy megint amolyan kínai bestbuy lesz és megkapja azt a user-támogatást amít az elődje.Én kipróbálhattam az archos 70-et és a dropad a8-at is és már azok között is nehéz lenne eldönteni hogy melyiket választanám, ezek közül én elöbb vinném ezt ha az említett user support felbukkanna hozzá.
(említett archos mellesleg hamar ment is vissza a boltba valami gyökér firmware hiba miatt ami minden fw-n előjött)Edit:
GPS Yes, built in
Bluetooth Yes, built inUhh ha ez igaz ez nem kicsit ráver az árkategóriájában levőkre.
-
Pantok
aktív tag
35k-ért már lehet találni Dropad A8-at ami ha jól látom ezt mind tudja és még többet is, kapacitívan. Max egy kicsit nehéz. *ingyenes 2-3 hetes HK postával
-
Pantok
aktív tag
-
Pantok
aktív tag
válasz
hun_gery #4303 üzenetére
Root Explorerrel megkeresed és átnevezed ezeket:
Phone.apk
TelephonyProvider.apk
(pl akármit mögéírsz 'phone.apkfuck')Herotabban így ment, a gép berinyál amikor a Phone-t átnevezed de egy ujraindítás megoldja. Nem feltétlen van ez így minden tabnál, felelősséget nem vállalok.
-
Pantok
aktív tag
Pontosan, és az emberek akarják:
- új szarságokat
- a régi szarságaiknak az új verzióitA lényeg hogy soha nem fognak kihegyezni készüléket arra hogy az teljesen átvehesse valaminek a helyét (és persze teljesen kiszolgálja a saját feladatait). Mindig csak kompromisszumokkal.
-
Pantok
aktív tag
Erős túlzás azthinni hogy valaha is lecserélik a tabok az asztali gépeket.
Igen, megtörténhetne, nekünk hasznos lenne, de akiktöl vesszük azoknak nem.
Miért csinálnának valamit ami miatt nem fogod megvenni a másik terméküket? -
Pantok
aktív tag
+$20 a szállítás, amivel ez a szokásos Herotab C8 árba kerül,
C8-bol most került ki a +os verzió +4GB beépített memóval (mint ez), hangerőgombokkal és Bluetoothal. Ugyanakkor tudtommal ugyanazok a hibái maradtak mint az eredetinek.
Hogyha ez a link a C8+ akkor olcsó, egyébként a szokásos. -
Pantok
aktív tag
-
Pantok
aktív tag
válasz
megalover #4065 üzenetére
"nem kell izgulnom sem, hogy teljesen kidobott pénz lesz..."
Ilyet kínai tabbal sem kell tenned. Az abszolút legrosszabb eset az hogy néhány hónap használat után elromlik és kifizeted a postaköltséget a javításért. Ez a legrosszabb ami történhet tehát teljesen nemtudod ezzel se kidobni a pénzed, hacsak nem a legnyomorultabb oldalnak fizecc közvetlen átutalással paypal helyett, de akkor se bukott sokat az ember, mert annyi ésszel úgy is max zsebkendőnek használta volna azt a pénzt.
-
Pantok
aktív tag
Valaki egyszer megnézhetne egy ilyet is, bár kicsit drága ahhoz képest hogy micsoda.
Egyébként előzetes érdeklődésem alapján NEM vámoltat mindent a DHL sem, az enyémet viszont bizony megtették.
Ugyanakkor ha 2-3 hetet kellett volna várnom az első ilyen gépemre és 200-as vérnyomással kinyitni a csomagot, lehet megérte a plussz pénzt. A másodikomon már nem fogok ennyit izzadni így azt rábízom a normál postára (akiknek velősen meg kell magyaráznom hogy ne dugják be a kapuba a csomagot ha lusták visszavinni...) -
Pantok
aktív tag
válasz
philoxenia #3642 üzenetére
Valakit megvert azzal a tablettel a ficko hogy így széttört az előlapja?
Aztán rendelhetsz hozzá herotab szétszedő müanyag készletet is.Enyém tegnap jött meg és már most félek a naptól amikor majd szétkell szednem. pedig egy két dologhoz nem ártana (wifi antenna, az állapotled tompítása, esetleg 3.5 jack csatlakozó cseréje)
-
Pantok
aktív tag
válasz
panizzi #3586 üzenetére
Ez amolyan eldobható/egyszerhasználatos tablet vagy mi?
A szállítás majdnem kétszer annyiba kerül.
Egyébként a helyedben inkább valami más oldalon nézném, nem az ebayen, máshol is találsz olyan gépet, ugyanolyan árban, akár ingyen szállítással is, és ott legalább nagyrészt tudod hogy mit veszel, nem ilyen beépített 3G de külső modemmel megy stílus. -
Pantok
aktív tag
válasz
Luissimo #3513 üzenetére
Namár a TV meg minden más nem ugyan az.
A TV HD-je nem egészen ugyanott tart mint a monitoroké, és egy tablet kijelzője a monitorok közé tartozik, nem a TV-k közé.A TV HD-je azért kezdődik 640x480+ nál mert nem is olyan rég történt meg a váltás, a monitorok viszont már több mint tíz éve is afölött voltak.
!Ez persze nem állítja meg a cégeket hogy mindenre ráírják hogy HD.
-
Pantok
aktív tag
Pörgessünk az időn egy kicsit, 12 hónappal késöbb a garancia pont ugyan annyit ér mind a kettőre. Nagycégek szoftvereiröl annyit, hogy keresnék én embert aki bevállalná hogy feltesz egy XPt a PCjére és az első kékhalálnál fejbelövi magát, puszta bizalombol a nagycégek hozzáértése felé.
Nem varázslók csinálják azt se, és általában zároltabb mindig minden, amitöl meg garanciavesztéssel szabadulhatsz meg.Nekem és gondolom sokan másoknak ez nem éri meg a 200%-os árazást amikor ugyanaz a hardver döcög bennük.
Persze lehet úgyis gondolkozni hogy "még garancia időn belül úgyis túl adok a készüléken", ami egy harmadik nézőpont. -
Pantok
aktív tag
A ram a készülék ideiglenes memóriája, tehát ezen nem tárol, ezen futtat, így kb. csak a sebességet befolyásolja, így a több a jobb, nem érdemes 512 mb alá adni.
A beépített memória amit valamiért szeretnek rom-nak írni, az gyakorlatilag csak tároló, mint a PC merevlemezei. Ez már ízlés dolga kinek mekkorára van igénye.
Könnyen összekeverhető mivel van hogy mind a kettő 512MB, de funkciójukban más, és minden gép rendelkezik mindkettőböl valamennyivel.
-
Pantok
aktív tag
válasz
kolosanyi #3448 üzenetére
Én se vagyok nagy fanja az ötletnek hogy egy nagy iphone4 klónt használjak, de a C9 még ennél is kevésbé tetszik.
Izlések és pofonok azthiszem, amit szerintem szeretni fogok ebben az a súlya, amit szinte minden videóban megjegyeznek, kifejezetten szeretem a nehezebb masszívabb dolgokat a künnyű olcsó müanyag érzés helyett. -
Pantok
aktív tag
válasz
kolosanyi #3443 üzenetére
A két gép szerintem egy és úgyan az csak más néven árulják. Ugyanaz a Renesas Cortex A9, ugyanaz a kinézet, ugyanaz a felszereltség, ugyanúgy egy böffentés sincs a grafikus részéről.
Énis gondolkodtam még néhány napja hogy ezt viszem a Herotab C8 helyett, de ahogy valaki már leírta, félő a 2 magos processzort nem sok minden használná ki és lehet jobban seggre esnék vele mint a már beváltal.
-
Pantok
aktív tag
válasz
Luissimo #3428 üzenetére
Pénteken rendeltem egy olyat, jövőhéten vagy a munka ünnepe miatt azutánin megkell érkeznie.
Rakalnak intézett kérdésedre válaszként, az említett tableted GPS híján pont tudja azt mind.
230 dollárért Wits A81H+ már azt is tudja, de én lemondtam róla az 512MB beépített tárhelye, illetve amiatt hogy PONT úgy néz ki mint egy nagy GPS. (illetve egészüljön ki annyival hogy egy PSPGo-t adtam el és kb 1:1 a dropad ára jött ki)Illetve most jött be ez is, bár GPS itt sincs, de van n-es wifi és dualcore proci, amiröl mondjuk sokat nem tudok.
-
Pantok
aktív tag
Mégegy próbálkozás gyanánt, van esetleg valaki aki használta már ezt az oldalt?
Megbízhatóak? -
Pantok
aktív tag
Hát spec nekem munkába kéne ahol sokat használnám, időelütésre, sorozatok nézése, képregény, ebookok, ilyesmi.
Van pspm ami filmézésre kicsi, játszani nem igazán játszok vele, netezésre szar. Aztán ott az öreg notebookom ami mivel touchpadolást nem szeretem csak asztal mellett egérrel megy, illetve nem igazán szeretem otthagyni ha mennem kell ide-oda.
Pontosan nem nagyok az igényeim de azt szeretném hogy amire használnám arra azért megfeleljen 100%osan. -
Pantok
aktív tag
válasz
kelzsoca #3322 üzenetére
Csupán kényelmi vásárlás volna, amire én nem megyek el 80 ezerig se.
Gyakorlatilag psp / laptop használatát cseréném le vele.
Értem az kínaiságból fakadó problémáikat, nem azokat akarom kiküszöbölni, hanem hogy olyat vegyek ami alapból ellehetetleníti a használatot. Ilyen számomra a szar rezisztív kijelző amit látottak szerint 99% ezeknek a kínai taboknak, azért mennék a kapacitívval mert egy szar kapacítív is max annyira lehet rossz mint egy átlag-jó rezisztív.Mennék én még lejebb árban szívesen, de úgy látom ez a kb 40 rongy a határ ahol talán már lehet valami relatív elfogadhatót venni, illetve ha e fölé megyek akkor tényleg lassan jobban megérné azt vennem, de oda nem szeretnék eljutni, inkább nem veszek semmit.
-
Pantok
aktív tag
Ezen barátunkban is van valami egetverő hiba amit nem ismerek fel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Yettel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Formula-1
- Asztrofotózás
- Tőzsde és gazdaság
- Léghűtés topik
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest