- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
Somatom #79098 üzenetére
Múltkor valakinél akinél lassú volt az "internet" a telóján. Android.
Chrome tabok számánál:)
jel. Utánanéztem, ez 100 tab fölött van. Összes tab bezárása menü megnyomása után kiírta hogy 364 tabot zárt be.Szóval nagynénédnél még lehet lassú a gúúúúgli androidon is, rá kell pillantani arra is néha.
-
Somatom
veterán
válasz
cidalain #79097 üzenetére
A 80 éves nagynénémnek adtam a PC -met, mert tele lett a hócipőm azzal, hogy "már megint nem megy a gúúúgli". Úgyhogy lecseréltem a Windowsát Androidra, de ahhoz a vasat is cserélnem kellett.
Jó, bevallom, a screenshot a demonstráció kedvéért készült, úgyhogy csak ráböktem a MyTV -n az első csatornára.
-
cidalain
veterán
-
nerozol
tag
Sziasztok szeretnék egy android tabletet venni
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
8"-10"■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Ha van használtan jó alternatíva akkor nem zárkózok el attól sem.■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. eMAG, Amazon, kínai webshopok stb.) is opció?
Kínai is szóba jöhet, viszont itthonit jobban preferálom■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
Internet, youtube, olvasás, játék max Hearthstone■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj).
70k
Ha vannak konkrét elképzeléseid, például négy/nyolcmagos processzort szeretnél és 2/3/4GB RAM-ot, 3G/LTE modemet, vagy ha épp fehér színű készülékházra vágysz, akkor oszd meg velünk ezeket is, így könnyebben és gyorsabban találhatunk egy számodra megfelelő modellt.
Itt kinéztem egy használt modellt garanciával, viszont nem tudom megéri-e.
Samsung T713 Galaxy Tab S2 8.0 32GB ár 54k -
MCs88
aktív tag
válasz
Karima #79084 üzenetére
Még nem próbáltam, mert alapvetően a GPS miatt vettem az LTE verziót, de többen úgy gondolják, hogy a hiba pont fordítva áll fenn: Amikor be van kapcsolva a wifi és van benne SIM kártya, akkor mutatja hibásan, hogy van térerő. Amikor kikapcsolod a Wifi-t, akkor pedig helyre áll a rend és a valóságot mutatja. UPC tudtommal Voda hálózat, ami erősen támaszkodik a B20-ra, amit pont nem tud a Mi Pad 4. Valami network signal app-al érdemes lenne megnézned, hogy amikor bekapcsolt wifi-vel mutat térerőt, akkor tényleg csatlakozva van-e a mobil hálózatra.
-
Somatom
veterán
válasz
zsoltzsolt #79086 üzenetére
Mármint eredetileg. Ha Linux fut rajta, akkor sztem Android is.
-
zebede
őstag
válasz
zsoltzsolt #79088 üzenetére
Mivel kamu
Vagy te csakugyan azt gondolod hogy hasonlo képességű tabletet hozzád vág valaki 10k-ért?
Csak pl. a 256 gigas ssd kerül kétszer-háromszor annyiba. -
nerozol
tag
válasz
zsoltzsolt #79086 üzenetére
Itt valami nem kóser a geekbuyingon jelenleg 639.99 dollár. Az valami eléírás lehet $35.99-ról.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
zsoltzsolt #79085 üzenetére
bár látom win10 OS
-
zsoltzsolt
addikt
-
Karima
őstag
Sziasztok!
Használ valaki Xiaomi Mi Pad 4 LTE tabletet (magyar) sim kártyával? A következő a problémám vele: Ha bekapcsolom a wifit, csak akkor látja a sim kártyát, ha kikapcsolom, vagy nem érzékel wifit, akkor a sim kártyát sem látja (így pedig gyakorlatilag semmi értelme a sim-nek) Más is találkozott már ilyen problémámával? Külföldi fórumokon elég sokan panaszkodnak erre a jelenségre, és nem nagyon van még rá megoldás. Én UPC sim-el tapasztaltam ezt. Másnak működik a sim-es adatforgalom?
-
robaGB10
tag
Sziasztok!
Hosszútávra keresek új tabletet,számlával, 60-70 körül. Főként böngészés, youtube, skype-ra kellene.
Elvárások: szép kijelző, gyors, akadásmentes. 3GB, üzemidő.
Méretet nem mondanék első körben, én sem tudom hogy melyik volna az ideális. Csak wifin keresztül lenne használva.
Huawei tableteket néztem főként. Melyik modell lehet számomra megfelelő? Egyéb márka/tipus?Előre is köszi
-
jFox
addikt
válasz
beholder00 #79079 üzenetére
Február 2-től 10-ig buliznak a kínaiak. (Holdújév, Tavasz ünnep)
Addig a fű sem nő náluk. -
beholder00
tag
Még január közepén rendeltem Banggood-ról egy Teclast T8-at 7-15 napos eu priority-vel és csak annyit látok, hogy a GLS-hez szól a tracking, de több info nincs róla. Kedden jár le a 15, sanszos, hogy addig nem hozzák. Ilyenkor kinek érdemes írni?
-
doberman
senior tag
válasz
cidalain #79060 üzenetére
köszi hogy válaszoltál.
sajnos csak egy bekapcs gomb, egy reset luk, és egy esc gomb van rajta.
nincs volume, csak mikor elindul(na) soft gomb. asszem kipróbáltam minden variációt a fenti kommunikációs érintkezőkkel de nincs androidos menü... se l*f*sz..- cs iLIKE.. felirat majd android kezdő programok... majd reboot.. semmi egyéb nem lett telepítve, csak "amit" a tablet frissített..
ezeket (mert már volt kezem között ilyesmi) nem lehet helyre állítani? nincs rájuk valami vajákolás - usb, soros port, pókháló vagy fekete kakasvére... amivel visszalehetne hozni a boot-loop-ból? -
wwhy
veterán
Lenovo Tab4 8 Plus olcsóbb alternatívájaként mi jöhet szóba? Csak wifi elég, SIM nem kell.
-
Somatom
veterán
válasz
MADcat #79067 üzenetére
Lehet, hogy van ilyen topik, de ennyire nem érdekel a dolog. Nem a biztonság szükségességéről való meggyőzés a lényeg, hanem az, hogy összefüggéseikben lássuk a dolgokat. Sztem a biztonsági szintnek arányban kell állnia a kockázattal. Fölösleges bankban széfet bérelni üveggyöngyöknek.
Az összefüggés pedig az, hogy rendszeres biztonsági frissítéseket általában a drágább termékek gyártói adnak ki. Ezt nyílván reklámozzák is, így érdekükben áll az igényt is megteremteni, tehát nyomatni a biztonsági kockázattal kapcsolatos infókat. Ez nagy bíznisz. Talán emlékszel rá, hogy nem is olyan régen vizsgálták néhány kütyü biztonsági frissítéseinek valós változásait. Kiderült, hogy gyakran semmit, vagy csak látszólagos dolgokat változtattak. Szóval, nem minden az, aminek látszik (vagy, láttatják). A biztonsági hibák, illetve azok javítása sem. -
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #79066 üzenetére
Nem. Azokban a boxokban RK3188 volt (illetve, később a 3188T jelű hátbaszúrás), vagyis Mali 400 MP4.
A Teclast T10 tipikus példa erre. Sztem tök fölösleges volt 10" -on ekkora felbontású kijelzőt meghajtatni egy 28nm -es SOC -kal.
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #79062 üzenetére
Ezzel a CPU -val nincs tapasztalatom, a GPU -val viszont van. A Rockchipes TV boxokban ugyanez a Mali400 volt. Gyárilag 1280x720 -as volt a felbontás, ami a kernelben volt definiálva. Custom kernellel ki lehetett hozni a fullHD felbontást, de olyan volt, mint ha ólomcipőt húztál volna a kütyüre. A filmekkel nem volt gond (na jó, volt, de más típusú), de a GUI minden képváltása csúnyán lelassult. Szóval, a Mali400 -ból kihozható a fullHD felbontás, de nincs benne sok köszönet.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Somatom #79041 üzenetére
Amikor megláttam a tablet felbontását kicsit furcsáltam, mert a Mediatek hivatalos oldalát nézve az rémlett hogy az Soc max 1280x720-as kijelzőt támogat, megnéztem újra, erre már az olvasható hogy 18:9 hd+ display.
Pedig nekem eskü az rémlik hogy max HD kijelzőt támogat.
Most vagy átírta a Mediatek vagy pedig valóban tud egy kicsivel nagyobb felbontást is meghajtani.
-
f_sanyee
senior tag
-
cidalain
veterán
válasz
doberman #79058 üzenetére
Recovery menube be lehet lepni?
Factory reset, cache torles ilyesmit meg lehet probalni (persze ekkor minden adat buko a gepen). Az ilyen noname-ebb cuccoknal nagyon nehez, vagy lehetetlen a rom beszerzes.
Ha anyose a cucc, akkor lehet hogy nem lesz mas lehetoseged, meg kell lepned egy uj eszkozzel, fo a bekesseg alapon. Az se baj, ha nem most van a szulinapja. -
Somatom
veterán
válasz
cidalain #79057 üzenetére
Lenne egy áthidaló javaslatom. A továbbiakban csak olyan user pörögjön a témán, akit bizonyítottan azért ért kár, mert kihasználták a tabletén futó Android valamely biztonsági hibáját. Az érdekelne. Szívesen elolvasnám, hogy a bűnözők pontosan hogyan, milyen körülmények között törték fel a tabletét, mit nyúltak le és azzal milyen módon éltek vissza.
-
doberman
senior tag
üdv az uraknak.
Boot-loop -os iLike Q10 -el lehet valamit kezdeni? - a kukába dobás nem opció mert anyósomé... keresgéltem rom-ot hozzá de mintha nem is létezne..
-
cidalain
veterán
válasz
f_sanyee #79055 üzenetére
És akkor itt fejezzük be ismét a témát. Ez a topic nem erről szól.
Én nem értek a témához, te sem, es innen jo esellyel senki sem. Az, hogy olvasunk cikkeket android biztonsag temaban, es gondolunk utana valamit ezzel kapcsolatban, az nem elegendo alap a vitazashoz.
Ha ezt valaki tovabb akarja vinni, nyissa meg a Parazzunk egyutt az android bugokrol cimu topicot, es ott lehet konspiralni. Engem ez a resz nem erdekel. -
Somatom
veterán
válasz
f_sanyee #79055 üzenetére
Nyugtatgathatod magad azzal, hogy a biztonságilag frissített tableted biztonságos, és akkor soha nem nyúlhatják le semmidet. De, a valóság az, hogy attól vagy nagyobb biztonságban, hogy ha nem a tableteden tárolod a hidegfúzió technológiai dokumentációját, mert akkor senkinek sem éri meg a nyavajás tabletedet feltörni.
-
cidalain
veterán
válasz
cidalain #79053 üzenetére
Itt van egyebkent magyarul is.
Es ha nagyon kocsog akarnek lenni, visszamutogatnek azokra akik szerint a friss android a jo android, es halkan megsugom, hogy az eszkoz amit most hasznalok eppen android 5-os, es a cikk szerint teljesseggel biztonsagos, az emlitett problema nem erinti... -
Somatom
veterán
válasz
Gigi01 #79051 üzenetére
Ahol melózok, a kamionokban Huawei T1 10 -ek a szolgálati tabok (Snapi 410). A Telenor MyTV símán megy ezen az 1/8 -as konfigon.
-
Gigi01
őstag
Sógor is szeretne venni valamit,amin kint,meló végett tudna tv-zni.De nem akar sokat költeni rá.Mondjuk 40 alatt van ilyesmi?Csak tv-nézés.
-
f_sanyee
senior tag
-
sony309
őstag
Sziasztok!
Lenovo Tab 3 7 Essential tabletem van, gyári 5.0.1 Android rendszerrel.
Az elmúlt 1-2 hónapban azt vettem észre, hogy egyes Google alkalmazások nem hajlandóak frissülni.Tudok valamit tenni, hogy frissüljenek az alkalmazások vagy nem?
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
csababarca
őstag
sziasztok.
Lenovo tablet kijelzője betört, ki akarom cseréltetni.
van valami ajánlott szervíz ahol ez megtehető és nem húznak le nagyon?
ebay-en néztem kijelzőket, 7-50ezer forint között mozognak.Lenovo Yoga TAblet 2-1050F a típus.
-
kisspall
aktív tag
Köszönöm a válaszokat, le vagyok beszélve róla.
-
cidalain
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
kisspall #79040 üzenetére
Az ilyen Zs kategóriás gyártótól származó terméket mindíg nagy rizikó bevállalni. Ha jól tudom, akkor az MTK -nál 67xx -től van 64 bit, tehát a 65xx még 32 bites. A kijelző felbontása alacsony. Az az őskövület MP2 -es Mali 400 nem is bírna el többet. A3G frekvenciát írják, de a 4G -ről hallgatnak. Ezt a tabot a raktár hátuljában összesöpört maradékból rakták össze.
-
kisspall
aktív tag
Ez vajon milyen lehet? Számomra totál ismeretlen, de a hardver ígéretes. Itthon hirdetik aprón, azért érdekel.
[link] -
Hópihe5
tag
Sziasztok milyen tabletet éri meg vásárolni, ha szinte csak Skype-olásra és néha böngészésre lenne használva, mi a legolcsóbb erre a célra?
-
cidalain
veterán
válasz
vadkörte #79036 üzenetére
lehetséges, hogy költségcsökkentés miatt egyféle készüléket gyártottak, csak a wifi onlyban letiltották szoftveresen a GSM részt? de fizikailag benne van a chip, mert ugye rajta van az IMEI szám is
egy GSM chip nagyjából 1000 forint, így lehet hogy nem bajlódtak kétféle nyáktervvel, stb... -
-
cidalain
veterán
válasz
vadkörte #79033 üzenetére
felettébb érdekes. az én tudomásom szerint csak a GSM moduloknak van IMEI száma (aztán lehet hogy a BT moduloknak is)
update:
A GSM hálózat használja azonosításra. Így mégis azt gondolom, hogy ha a te tableteden van, akkor tudsz bele SIM kártyát tenni(Volt a Lenovo 7"-ból mobilnetes)
update2:
Megnéztem egy BT chipet. nincs rajta IMEI szám. Megnéztem egy GSM chipet, arra meg rá van nyomtatva az IMEI szám. -
vadkörte
addikt
válasz
cidalain #79030 üzenetére
"IMEI száma a modem chipnek van ami bele van építve, így ilyen wifis tabletnek biztosan nincs."
Érdekes módon a Lenovo TAB3 7 Essential tabletemnek volt IMEI száma, pedig Wi-Fi-only gép. Fődarab csere miatt szervizelve lett és új IMEI-t kapott, amit a garjegyen is feltüntettek és a hátuljára is felnyalták a cimkét.
-
z123456z
őstag
Sziasztok.
Nem igazán értek a tablet kommunikációs lehetőségekhez, de ha egy tablet dobozán fel van tüntetve, hogy "WCDMA" meg van IMEI szám is, akkor az sim kártyás, mobilnet képes valami, ugye? Vagy ettől még nem biztos?
Köszi -
basaharc502
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon nem vagyok otthon tablet témában...de most azon gondolkodom, hogy ajándékba ezt vennék. Leginkább netezésre és filmezésre/sorozat nézéshez kellene. Melyek azok a típusok, amiket messziről kerülni kell és melyek azok, amiken érdemes elgondolkodni? Az összeget magam sem tudom, de nem feltétlenül szánnék rá túl sokat, hiszen akkor laptopot vennék...olyan 40k körül van-e olyan tablet, ami a fenti célokra alkalmas?
Köszi a választ előre is!
-
zebede
őstag
Olasz raktárból Chuwi Hi8 SE 2/32GB, 96$.
-
mirci18
addikt
Sajnos vagy nem az Alcatel már nem forgalmazza sehol az A3 és a Pixi 3 tabletot.
Ezeket néztem ki még alternatívaként:
Archos 101Papíron jobb választás a Huawei a 2 gb ram miatt de gyanítom az alacsony ára és a bolt elmondása alapján ahol maguk szervizelik a gépet és nem a Huaweinek kell elküldenem hogy áfacsalt termék.
Ezáltal ha javítani kell lehetnek problémák ezzel kapcsolatban.
Szerintetek melyiket lenne érdemes választani? -
-
Amos17
tag
Sziasztok,
Olvasgatva a fórumot nagyon gyakran ajánljátok a HUAWEI MediaPad T5 10.1-et. Az lenne a kérdésem, hogy egy Lenovo tab4 8 plus hogyan viszonyul ehhez? Árban akciósan csak +5 ezer kb Lenovo tab4 8 plu, Teljesítményben, üzemidőben pariban van? Huawei-t az EMUI miatt annyira nem szeretnék de ha Lenovo tablet sokkal gyengébb akkor muszáj lesz mégis azt választanom..
Előre is köszönöm! -
jFox
addikt
válasz
XXArcAngelXX #79011 üzenetére
Ha pontos GPS-kell és Android akkor édemes ezt is megnézni: Garmin Monterra
-
cidalain
veterán
válasz
Látni is akarod a kijelzőt kint terepen tűző napon? Sajnos ez esetben elég kompromisszumos a valasztek, az adott keretből.
GPS igazából mindegy, láttam már jó MTK-s gépet is ami gyorsan talált jelet. Mivel 4G is kell, azzal együtt gyorsan fog jelet találni, aztán még már úgyse veszti el.
Pontosság nem a soc-on múlik, de azért 0-5 meter körüli pontosságra kell szamitani. Ami navigalashoz bőven jó, foldmereshez édeskevés (láttam már fasza meroeszkozt, xyz koordinatat is mer csak 2-3 milla, és mást nem tud, igaz ezt mili pontosan) -
Somatom
veterán
válasz
Én csak egy tanácsot tudok adni. Ha a helymeghatározás a fontos, akkor MTK -s telót, tabot ne vegyél! A telómnak elég gyors és pontos a GPS -e. Snapi 625 van benne. Ugyanez a SOC van a Lenovo Tab4 10 plus -ban, aminek van SIM -es verziója is.
-
XXArcAngelXX
tag
Tiszteletem a szakértőknek.
Tablet vásárlással kapcsolatban érdeklődnék mit ajánlotok.
Ami nagyon fontos lenne az a minél pontosabb helymeghatározás és a jó üzemidő. Mezőgazdasági illetve földmérési alkalmazások lennének futtatva rajta. Sim kártya behelyezési lehetőség mindenképpen legyen.
50-70 ezer forint között szánnék rá.Előre is köszönöm a válaszotokat!
UI: Nem vagyok konkrétan márkafüggő
-
mirci18
addikt
Sziasztok.
Szerintetek melyik tabletot érdemes megvenni?
Alcatel A3 10 vagy Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)?
-
-
cidalain
veterán
válasz
kutkut #79004 üzenetére
Ahogy irod is, az 1 GB nemcsak telonal gaz, tabletnel is az.
2 GB-os tablet itthon 40 korul kezdodik. Mivel a keret jelentosen kisebb, ezert kompromisszumot kell kotni. Itthonrol 1 GB-osban jo a Lenovo 7"-os gepe, de jobb lenne a 16 GB hattertarasat, de az mar inkabb 25.
Viszont 25 korul mar kinabol van 2GB ramos Teclast P80 pl (akcioval 80-90 dolcsi kozott elerheto), sot most a P80 Pro is 100 dollar alatt van 3 GB rammal! -
fecke78
senior tag
Üdv xiaomi mi pad 4 jó vétel? Maradjak a xiaomi shopnál vagy a multi langue verziokkal sincs gond ebay vagy allirol?
-
cidalain
veterán
Ha feltetelezzuk hogy alacsony felbontason is teljes kepernyon nyitja meg a pdf-et, akkor nyilvan mashogyan kell megjelenitenie, mert sokkal kevesebb a keppont. Mivel kevesebb a keppont, ugyanakkora kijelzon, ezert nagyobbak is. Szerintem a betuk is nagyobbak lesznek. Az viszont biztos, hogy a megjelenitett anyag nem lesz olyan kifinomultan eles.
-
dudi6
senior tag
válasz
cidalain #79000 üzenetére
Ok, köszönöm a segítséget
Amúgy rögtön az első mondatot ezzel kezdtem (első szó): "Pdf olvasáshoz, ebookhoz használnám és böngészésre." Ha van egy bescannelt dokumentumon pdf- ben, azt máshogy jeleníti megy egy pdf olvasó (pl. Moon reader) ha az egyik tablet 10,1" 1920 x 1200 és a másik 10,1" és 1024 x 600? Nem ebookra (epub, mobi, stb) gondolok, mert az tudom, hogy máshogy jelenti meg. Szerintem a pdf ugyanúgy néz ki mind a kettőn. Nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Ipad mini 7 csere Legion go-ra (Biztosítás/garancia 2028-ig/ajándékok)
- iPad 10th. 64GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 95%/p4281
- Panasonic Toughbook Cf H2 - Ütésálló tablet.- Erős fényerővel - Több darab
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged