- Google Pixel topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
cooi11 #79995 üzenetére
Alcatelt skippelnem a helyedben az 1 GB ram miatt. Foleg ha jo lenne a Lenovo yoga is arban. Bar ez most eleg draga. Titkos favorit a Huawei Mediapad T5. Most ugyan 64 a legolcsobb helyen, de akcioban bemegy 60 ala (wifi only verzió, igy kell a hotspot) Ennek elonye a nagy felbontású 1920x1200 keppontos felbontas es a 3 GB randszermemoria. Mobilszolgaltatók netkartyaval egyutt a 4G verziót is adjak kb ennyiert 2 ev huseggel.
2 GB ram kell minimum a normalis rendszermukodeshez. Ezenkívül barmi lehet, mert a felhasznalasod semmi extra nem lesz.
(#79990) royalka
Nincs mas. Az Amoled Samu technológia, csak ok hasznaljak. Olyan mint a Apple-nek a Retina display.(#79991) jocoka75
6 eves kb az a soc. 2 GB rammal ok, jobb, mint a mai 20 ezres tabok. De ilyen mar csakmhasznaltan van, igy az arat kell nezni. Ha nem tul draga, akkor ok. 15-nel tobbet semmikepp nem adnek erte, ezt is max csak akkor, ha tipptopp állapotban van. Kinabol 80-90 dollarert ujat kapni friss droiddal es erosebb hardverrel. -
válasz
ratcache #79989 üzenetére
közben visszaolvastam a topic-ot januártól és láttam, hogy párszor előkerült már hasonló kérdés
annyi aggályom maradt csak, hogy a Huawei MediaPad M3 Lite 8.0-ban lévő Snapdragon 435 nem túl karcsú használat közben? a Lenovo TAB4 Plus 8-ban lévő Snapdragon 625 egy fokkal erősebbnek tűnik és talán nem is melegszik annyira a 14nm miatt, de a gyakorlatban ezek érezhető különbségek? másrészt meg ugye ott a 16GB vs 32GB kérdése, itt pedig ez a neccesebb
bár legfeljebb SD kártyával ez kiváltható...
bármilyen véleményt szívesen vennék! akár egy harmadik kompromisszum mentes opcióra is
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Tabletet szeretnék venni 24/48-ba dolgozom és a 24-be hasznánám oline filmnézésre (digionline, sorozatbarát)fülessel, csak netkártyát raknám bele vagy wifi hotspot+16k~.
10" ~ átlora gondoltam, és mivel folyamatos online film futna az aksi jó vagy ha tönkremegy olcsón cserélhető legyen.
Az összefoglalót néztem nekem jó az Alcatel A3 10 is vagy a Lenovo Yoga Tablet3 10.
Csak lehessen nézni a sorozatokat-filmeket. -
tangalele
csendes tag
Sziasztok!
Miért kapcsol ki néha az androidos tabletem és ez az üzenetet kapom?Ezt írja ki Thermal shutdown Thermal critical Event occured Mit jelen ez valami melegedés?Nekem is ez a gondom mint ennél a videónál [link]! -
jocoka75
tag
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket ,kinéztem magamnak egy táblagépet aminek a Processzor típusa Nvidia Tegra 4 mi a véleményetek erről a processzorról ? Mondjuk 2 GB RAM belső memóriával .
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
royalka
őstag
Sziasztok. 8" amoledes tabit szeretnék, de csak a samu tab s2-t találtam. Esetleg van más?
-
sziasztok!
mindennapos használatra (99% böngészés, e-mail, képek nézegetése) keresnék távol lakó, finoman szólva nem műszaki beállítottságú szülőnek 8", legalább 3 GB RAM mobilnetes tabletet, belföldi vásárlással, garanciával, kb. 70E forintos keretig. másodlagos kritérium: valamilyen világosabb színbenátnéztem az összefoglalót, első körben kettő maradt fenn a szűrőn:
Lenovo TAB4 Plus 8 - 3/16GB, 8” (1920×1200), wifi/ LTE
Huawei MediaPad M3 Lite 8.0 - 3/32GB, 8” (1920×1200), wifi/LTEezek közül melyiket lehet érdemesebb megvenni hosszú távú használatra, amivel feltehetőleg kevesebb a gond? megbízható boltból honnan lenne érdemes? edigital-ban mindkettő pont a határon van egyező árban...
vagy van esetleg hasonló ajánlat még, amit érdemes lehet megfontolni?
köszönöm!
-
Josi
aktív tag
A win 10-et nem tudom de több androidos gépen simán lehet játszani, csak arra figyelj, hogy lépj ki a játékból, a másik gépen meg ahol folytatnád, célszerű egy újraindítás előtte.
Mert ha gyorsítótárban vannak adatok, akkor nem biztos, hogy ugyanonnan folytatja.
Pár játéknál már jártam így.
Nekem tableten és telón is fenn van, és azon játszom amelyik épp kéznél van. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
coolpet #79982 üzenetére
Te nem az összefoglalóba néztél bele, hanem a legelső hozzászólásba.
Az összefoglalót cidalain kolléga 2018 decemberében frissítette. -
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Belenéztem az összefoglaló ejelébe, és nem is olvastam tovább, mert: 10 colos tábleteknél várható megjelenés - 2010
Kicsit idejétmúlt.
Na mindegy. Érdeklődés címén tabletcserén gondolkodom.
Van egy LG G-PAD7-em. 1GB/8GB Kitkat.
Nincs baja, pár pixel beégett, de egyébként nagyon szeretem.
A gyerek nyúzza, és naponta töltögetne rá játékokat. Sajnos az a 8GB kevés 6-7 <100mB játék már telerakja, és nem lehet mást feltenni rá.Toltam neki factory resetet, de leszedte az updatékat, mert különben nem megy a playstore.
Sajnos a beletolt SD kártyára nem igazán akar menteni telepített programot, ezért fantáziálok egy újon.Láttam egy 10"-ost a Vodánál ma és tetszett. Csak az ára nem( 60K körül volt). Valami Huawei Mediapad T5 vagy mi volt.
Szóval mit tudtok ajánlani, ami
1. Szinte ingyért van
2. 32Gb vagy afelett (az új oprendszerek már a 16-ot is felzabálják)
3. 9-10 Col.
4. Vigye az aktuális játékokat szépen, és teletöltve menjen 6-8 órát töltő könyörgése nélkül.Akár mondhattok nem top3 márkát is, csak megbízható masina megbízható boltból legyen.
Mit javasoltok?
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok.
Tabletet szeretnék venni a keret rá 110k körül mozog.
Elvárások: 10,1 col, gyors legyen, online filmnézésre alkalmas legyen, egyszerűbb játékok elfussanak rajta. Nem baj ha a lehetőségekhez képest jól szól.Köszönöm
-
mind_against
tag
Sziasztok!
Digitális aláírásra alkalmas tabletet keresek, tök hülye vagyok a témában, pls help!
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
8-10
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Új
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. eMAG, Amazon, kínai webshopok stb.) is opció?
Itthon
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
Munka miatti irodai alkalmazások, legfőképp a digitális aláírás, semmi játék vagy film.
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj).
Nem tudom milyen sávban mozognak a digitális aláírásra alkalmas készülékek, tudok alkalmazkodni, de ettől függetlenül legyen mondjuk ~50k. -
Met
nagyúr
Sziasztok!
Egyik tabletről át lehet vinni játék mentést másik tabletre?
Feleségem játszik Gardenscapes és Homescapes játékokkal, elég unalmas lenne újrakezdeni.
A mostani Wayteq gép akkuja már csak kb. 10-15 percet bír. -
-
ryger
aktív tag
Sziasztok,
Mar egy ideje gondolkozom azon, hogy le kellene cserelnem a regi ASUS Transoformar TF300T tabletet mert kezd lassu lenni. Ami nagyon jo volt, hogy volt hozza ROM az XDA-rol es igy nem ragadtam a 4xx droidon.
Most viszont, hogy olvasgattam a ti velemenyeteket, lehet beneveznek egy Teclast P80 Pro keszulekre mert most akcios es ennyit siman meger nekem.
Erositsetek meg, legyetek szivesek, hogy ez egy jo tipus es meg szabad venn! Illetve, melyik kuldesi tipust kell valasztani ahhoz, hogy EU raktarbol jojjon es ne kelljen AFA-t fizetni meg az aron felul?Koszi elore is!
-
Lipton
őstag
válasz
cidalain #79963 üzenetére
Nagyon hasonló kérdésem lenne:
Tab A 10.1 / 10.5 (90e) - tetszik az ára
Tab S3 WIFI (140e) - alig több az s5, ez miért éri meg?
Tab S5e WIFI (145e)
Ipad 9.7 WIFI (110e) - más világ de arányaiban meglepően jó ára vanNagyjából a 4 közül szeretnék venni a 8 éves gyereknek netezni, játszani gépet.
Melyiket érdemes, hogy játék is menjen rajra és ne csak szenvedés legyen?
(most egy nagyon régi lenovo és egy ipad2 van, mindegyik halálán).köszi
-
8nemesis8
veterán
válasz
cidalain #79963 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Utána néztem Samsung Galaxy Tab 5SE Wifi - kb 145k erre a tabletre sokan panaszkodtak, hogy elforgatva (landscape) drasztikusan leesik a wifi térereje.
Egyébként az Ipadek jó, de idővel ott is pont a lassulás a gond. Azt mondom, hogy azok azért egészen jól bírják a strapát, persze leejtés esetén ez is sérül... Viszont van egy 6 éves Ipadam is, ami mára már a rendszerfrissítések okán szinte használhatatlanul lassú (számomra az újabb modellekhez képest). Ezért is gondolkodtunk ebben is akár.Bár az android több lehetőség biztosít testreszabásra, lehet erre nem lesz szükségünk most.
Utána nézek ezeknek a Samsungoknak én is preferálom a minél több ramot, kiindulva az androidos telefonokból mennyit képesek megenni -
cidalain
veterán
Alap feladatokra tokeletes. Csak 2 GB ram van benne, viszont 30k korul megvan. Bar itt most kicsit draganak erzem Gearbesten. Volt ez olcsobb is. Kicsit tobbert (125 korul) lattam mar a Chuwi Hi9 Pro tipust is amiben tobb a ram pl, jobb a kijelzo, es picit nagyobb (8.4"), erosebb, es B20 4G is van benne. Banggoodon most 40 kupon nelkul, de ha van ra kupon olcsobb is lehet.
-
cidalain
veterán
válasz
Szevaszam #79967 üzenetére
Mit ertesz meghalas alatt?
Ha az elromlast, akkor no para, az ertelmesebb gepeket 2 ev garival adjak. Ha meghalm2 ev alatt, akkor meg garis.
Ha a beassulast, akkor azon jelentosen segithet egy factory reset. Ugyanakkor kell az is, hogy a hardver most előremutató legyen.Igy min 3 GB ramos gepet vennek, ertelmesebb gyartotol, hogy azert a SW is tamogatva legyen. Samu SM-T590 ugyan olcsobb 80 korul van, de jo lehet. Huawei Mediapad M5 10 Lite nagyjabol ami meg belefer a keretbe. Meg a Lenovo M10 talan. Meg van Lenovo P10 is. Ez utobbiakat meg nem nagyon tudom hova tenni, !eg nem lattam.
-
Szevaszam
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan 10"-os tabletet, ami nem hal meg 2 év alatt?
KB. 100e Ft a keret rá
Köszi! -
cidalain
veterán
válasz
Ice-ozsé #79964 üzenetére
nem lehet külön magyar nyelvet tenni egy tabletra. ha van hozzá komplett rom, ami támogatja a magyar nyelvet, akkor oké. ez valami nagyon noname cucc egyébként, nem fogsz találni semmilyen romot sem. nem tudom ilyet mire használnak svájcban, de ahogy én a svájciakat elképzelem max vágódeszkának használták.
engedd el, vagy használd angol nyelven.
költeni rá nem érdemes. 20 ezresért hasonló kategóriájú 10-es tab vásárolható itthon is a használtpiacon. vagy kicsit kisebb 7" méretben pl vadonatúj 2 év hazai garival. -
Ice-ozsé
tag
Sziasztok!
Hatalmas segítségre lenne szükségem.
Kaptam ajándékba egy Svájci haveromtól egy tabeletet, de nem tudom használni, mert gyárilag sincs benne magyar nyelv.
A tablet neve:
MPQC 1020
10.1" internet tablet
Szeretném megkérdezni, hogy esetleg ehhez van valami magyarosítás, vagy esetleg valami új softver vagy bármi megoldás, hogy magyar nyelvű legyen?
Mivel full analfabéta vagyok ezért olyan megoldások érdekelnének, hogy hova vigyem el ahol tudnak ebben segíteni?
Természetesen megfizetem.
Előre is hálás köszönet mindenkinek aki tud segíteni. -
cidalain
veterán
válasz
8nemesis8 #79962 üzenetére
ajjaj, nehéz eset.
semmi nem lesz, ami bírja a gyűrődést 3-4 évig folyamatosan (főleg ha nem kiosztjátok, és egy emberre van bízva, hanem ha minden órán más nyomizza). Szoftveresen sem lehet ilyen hosszú távra tervezni. Elengedhetetlen lesz x időnként factory resetelni, hogy oké legyen a SW (évente 2-3 alkalom, de persze felhasználásfüggő)
Mivel hosszabb távra terveztek, olyan modellt keresnék, ami rendszeresen kap frissítéseket, akár főverzió upgradet is. Jelen helyzetben ez inkább csak a felső kategóriás Samu, vagy iPad termékekre jellemző (mondhatnám a Huawei M szériát is, de a későbbiekre nézve hogy 2 év múlva kapnak e mittudomén Android 10-et, azt senki nem mondja meg most)Ezeket szem előtt tartva nem igazán fér a 120-as keretbe jó választás
Ilyenek jutnának eszembe:
Samsung Galaxy Tab 5SE Wifi - kb 145k
Samsung TabS3 Wifi - 140k (viszont ez már lassan 2 éves gép, igaz, akkor csúcs volt)
Ipad Mini 2019 Wifi - 145k
Ipad 6 Wifi 32GB - 110kAnnyira nem ismerem az Apple termékeket, így nem tudok nyilatkozni hogy mennyire jó választás a legolcsóbb iPad 6, de a keretetekbe beleférne
Android vonalon ilyen hosszabb távra tervezve azért a 4GB ramot preferálnám.Fizikai védelemről még nem beszéltünk. Ilyesmi önmagában nem része a tableteknek. Javasolt lenne üvegfólia, és valami rugged silicon case rájuk. Ezek kínából viszonylag olcsón beszerezhetőek, egy-két ezresért egy tabletre.
Esetleg be lehet próbálni a Samu Galaxy Tab A 10.5 (SM-T590) típust, ami olcsóbb, 80 körül van, kicsit kisebb de még így is 1920x1200-as felbontású, csak 3 Gb ram. tokkal, üvegfóliával is bőven kijön a keretből. nem csúcs, hanem csak felső-középkategóriás, lehet hogy csak kevesebb ideig lesz szoftverkövetése, hamarabb "lassul be".
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Oktatási célra milyen tabletet javasolnátok? Valahol 100-120 körül jó lenne árban, fontos, hogy valamennyire bírja a gyűrődést és a napi szintű több órás rendszeres használatot is.
Amiben gonolkozunk, hogy iPad vagy Androidos tablet legyen.
Korábban Asus Transformer Pad (modell K018) tableteket vásároltunk, de nagyon nem vagyunk megelégedve, hogy 3-4 évesen szinte már használhatatlanul lomhák és könnyen szerezték a sérüléseket is. -
sztikac
őstag
Sziasztok,
Huawei MediaPad M5 Lite-hoz keresek jó minőségű billentyűzetes tokot.
Mit ajánlanátok? -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy 2018-as Samsung SM-T590 tabletem, és az lenne a kérdésem, hogyan érdemes tölteni, hogy az akku a lehető legtovább megőrizze a kapacitását? Napi fél - egy óra használattal 10-12 napot simán kibír, addigra merül ~30%-ra.
Kb 2 hetente szoktam tölteni, de azt olvastam, hogy a Li-ion akkuk nem szeretik, ha le vannak merítve. Jobb lenne hetente feltölteni ~50%-ról? Az akkuvédelmet bekapcsoltam a beállításokban, így a max kapacitás 85%-át használja csak.
Köszi a segítséget!
-
-
psajti
aktív tag
Sziasztok! Sajnos tablet fronton nem mozgok igazán otthonosan így szeretnék egy kis segítséget kérni. Kb 80 ezer forint körül mi az amit érdemes megvenni? Többnyire böngészésre, néha filmezésre és kevés játékra használnálnám de szeretném ha minél tovább használható is maradna a gép. Nyílván a lehetőségekhez képest az adott kategóriában jó hardvert és minőséget szeretnék. Android és iPad is egyaránt érdekelhet.
-
royalka
őstag
válasz
LyonnaisFan1 #79944 üzenetére
Én nem költenék kijelzőre. Sajat tapasztalat, hogy annyira silány alaktrèszeket kapni, hogy 10 kijelzőből 5 hibás volt. Csak sok és jó értékelésű helyekről vettem, de még is probléma volt. Magyarból is vettem 3 xoros áron és az is bugos volt.
-
cidalain
veterán
válasz
LyonnaisFan1 #79950 üzenetére
Jaja en szerintem is, csak nem ilyen egyszerűen irtam le.
-
cidalain
veterán
Így, hogy van egybe cucc, így tenyleg nem olyan bonyolult. De azert meg van vele melo igy is. De tovabbra is vallom, hogy ha 10 felett van mindennel együtt, akkor elgondolkodtató a dolog, hogy megeri e.
Regi hardver, regi droid, nincs garancia (az alkatreszre se nagyon, es arra sem, hogy sikeres lesz a műtét) cserebe azzal hogy 20 rugo, uj gep, uj droid, 2 ev hazai gari. -
Josi
aktív tag
válasz
LyonnaisFan1 #79944 üzenetére
Aliexpressről rendelve kb 21$
Ez tartalmazza a kijelzőt, az érintőpanelt és a műanyag keretet. Ez a legegyszerübb megoldás.
Csak át kell szerelni a régiről és kész is. Ezt még talán te is meg tudod csinálni.
Kijelző+Touc+Frame -
cidalain
veterán
Lenovo tab E 7" tabletet a heten lattam akcioban 21-ert, hasonlo kategoria, mint a tied.
Nemmtudom mennyi ehet egy kijelző kinabol, de szerintem nincs 5000 alatt. Ha nem tudod cserelni, valakit meg kell bizni, ő biztosan nem fog 5000/óra alatt dolgozni. Következésképpen szerintem nem éri meg javittatni.
De azért erdemes Alin utánanézni a kiejelzonek -
LyonnaisFan1
őstag
Sziasztok
Imadott Lenovo Adam tabletem megserult. Hogy pontosan hogy meg en sem tudom. Valszeg egyzser akarva akaratlanul ralephettem.
Lett egy ilyen serulese.Kerdesem az volna, hogy erdemes egyaltalan kicsereltetni az amugy is feher foltokkal tarkitott kijelzojet?
Es mennyibe kerulhet? Hany nap egy ilyen muvelet?
Vagy inkabb egy uj belepo szint?
Mivel nem jatszok rajta, ezert egy gb ram is eleg nekem. Foleg iptv nezesere hasznalom. Akar a gepen, akar alkalmazas segitsegevel, es akkor kiteszem az android boxra a kepet. -
kispalsz
tag
válasz
Somatom #79941 üzenetére
Nem kell LTE, elég a Wifi is.
A másodikat akkor elfelejtem.
Találtam még egy Tab-ot: Teclast T10 , ez még vállalható kategória az igényeimnek:
" Én a Wifis mellett döntöttem és nem bántam meg. Telóról adok neki netet és teljes értékűen tudom használni."
Azaz tudsz javasolni nem SIM-es tabot? Meg se adtam a kereséseimnél a SIM támogatást, mégis csak ilyeneket dobott ki az Ali, banggood.
gondolom akkor ez sem rossz választás:
CHUWI Hipad 10.1 Inch 1920*1200 Helio X27 Deca Core Android 8.0 Tablet 3GB RAM 32GB ROM 2.4G/5G WIFI Dual Camera Tablets 150$ + szállítás +vám
-
Somatom
veterán
válasz
kispalsz #79939 üzenetére
Gondold át, hogy biztosan kell-e neked SIM -es tablet! Én a Wifis mellett döntöttem és nem bántam meg. Telóról adok neki netet és teljes értékűen tudom használni. Az általad elsőként linkelt nem tudja a B20 -at, tehát kirándulásnál előfordulhat, hogy nem lesz neted, pedig B20 -szal lehetne. Persze, SIM -es tabot is lehet Wifin használni. A második semmit sem ír a támogatott LTE frekikről, viszont amúgy sem felel meg a kritériumaidnak, mert a linkelt oldalon levő adatai szerint nemhogy az ac -t, de még az n -es Wifit sem ismeri.
-
cidalain
veterán
-
kispalsz
tag
Sziasztok!
Én is tablet vásárlásán töröm a fejem. Viszont nem átlagos használatra kellene:
Szempontok:
Fő működés, falra rögzítve, smart home rendszer felületét mutatná
1: Minél nagyobb kijelző felület, azaz legalább 10" méretű.
2: Nagy felbontás, azaz minimum 1920x1200 felbontás , (a 720p tabletek kiesnek biztosan)
3: Firss Android 7 vagy mégjobb 8.0/8.1
4: Ár: 130- max 180 $ között.
5: 802.11n wifi de jobb lenne dual band, 2.4 és 5 GHz AC wifi
6: Alap android, vagy kevés gyártói sw.Lehetőleg ne.Kb ezek, webböngésző futna rajta egy oldalt megjelenítve, valószínű Domoticz/Dashticz2.
Nagyon ritkán falról levélve, kirándulásokhoz elvinném laptop helyett útvonaltervezéshez, kis youtube (1080p) és filmnézés (1080p)
Külföldről is jöhet a tablet, de új tabletet szeretnék. Játékra nem lesz használva. Csak max youtube.
Eddig ezeket néztem:
Örülnék valami EU raktáras kivitelnek, hogy gyorsan, olcsón ideérjenTeclast M20 4G Network Tablet PC MT6797 X20 Deca Core 3GB RAM 32GBROM Android 8.0 10.1 inch 1920*1200 GPS Phablet 132$ + szállítás + vám
2019 New 2.5D Tempered Glass 10 inch Deca Core 4G FDD LTE Tablet pc 4GB RAM 128GB ROM 1920*1200 Android 8.0 Tablet 10.1+Gifts Ennek a 64 GB verziója jöhente szóba csak a leírásban 128 GB van. 115$ + szállítás + vám
Tudtok mást ajánlani, esetlen EU raktárasat?
-
volandy
senior tag
-
cidalain
veterán
válasz
volandy #79934 üzenetére
Volt mindkettő verzió.
De miért nem lehetett normalis kepet csinalni? A fele lelóg. Biztosan nem csak on the fly be van cseszve egymas alá az 1.8 és az 1.2 GB. Szöveg mi előtte vagy fölötte?
Mas, hogy a RAM-ról nem szoktak ilyen hasznalati grafikonokat csinalni (de elképzelhető), inkabb a belső tárról.
A beallitasok menuben a készülékről reszt kell megnézni, ott le szoktak irni a specifikációkat. De legalabbis a konkrét tipuskodot, amit ki lehet guglizni -
volandy
senior tag
Asus ZenPad C7.0(Z170CG)(PO1Y) Most 1GB vagy 2GB Ram van benne?
-
cidalain
veterán
válasz
Karajev7 #79931 üzenetére
csak kompromisszumosan
ebben az árkategóriában a 1024×600 felbontás a jellemző, és csak 8GB háttértár.
Ha kapni még valahol a Lenovo tab4 7 Essential típusból volt 16 GB-os háttértárral is.
Ha nem akkor marad, ami van, pl Lenovo Tab E7. Ezt most pl megkani 21 körül. kisebb a kijelző felbontás, csak 8 GB háttértár. cserébe 8-as droid.ui: ja bocs, ez csak újakra vonatkozik.
Használtan 25-ért már szerintem lehet hogy találsz Lenovo tab4 8-at ami 8"-os, és 2 GB ram van benne.
1 GB ramos, 16 GB háttértárasra meg használtan nem vernék el 25-öt, mert közel olyan van újan is, lásd feljebb. -
Karajev7
tag
Helló! Osszetort egy Acer Iconia B1-750 16GB tablet, amit kolcsonbe kaptam. Szeretnék venni helyette egy másik használtat. Esetleg ettol jobbat lehet venni 20-25 ezer forint korul?
-
cidalain
veterán
válasz
geri665 #79929 üzenetére
2 GB ram kell a normalis rendszermukodeshez. Ilyen tablet itthon 40-től kezdődik. Két tipus johet szoba nalad, mindegyik 8-as, hardveresen kb ugyanaz.
Lenovo tab4 8
Huawei Mediapad T3 8
Veheted azt, amelyiket epp opcsobban adjak. Akcioban mindegyik 40 korul szokott menni -
geri665
csendes tag
Sziasztok!
Anyukámat szeretném meglepni egy tablettel születésnapjára, viszont én totálisan sötét vagyok ilyen téren, egyáltalán nem értek a tabletekhez így szeretném segítségeteket kérni, hogy milyen tabletet vásároljak.■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8" min, de minél nagyobb. Legyen szép a kép.
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? új
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés is opció? Inkább itthon, nem szeretnék a macerákkal foglalkozni
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (lightos játék, internet, filmnézés stb.) Filmnézés, youtube videók, internet böngészés, max egy kicsi játék
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? 40k maxIlletve ne kelljen napi 5x tölteni.
Válaszaitok előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Gergő -
Somatom
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
juuzer #79921 üzenetére
Gyakorlatilag ugyanaz a kettő hardveresen. Ha van lehetőséged valami nagyobb boltban akkor tapizd meg őket, dönthet az is. De ha penzfeldobassal dontesz, akkor sincs baj
(#79922) sharkypeti
Ja en is a Lenovo tab4 8 Plus tipust ajanlom akar itthonrol, akar kintről
Meg kintről jöhet a Chuwi Hi9 Pro is, kb 140 dollár körül okosított postával.
Esetleg a Xiaomi Mi Pad 4, de ez foglalkozós (xiaomi.eu romot rá kell tenni, mert a Global nem hivatalos), es a wifi onlyban nincs GPS például. -
juuzer
addikt
válasz
sharkypeti #79922 üzenetére
Szia
Lenovo Tab4 8 Plus? 64k snapdragon 625 es asszem 3 GB RAM :)
-
sharkypeti
aktív tag
ERRE ki mit javasol? cidalain?
-
juuzer
addikt
válasz
cidalain #79920 üzenetére
Köszönöm! :)
És a kettő közül melyiket érdemesebb? Huawei tabom van, viszont lenovom sose volt.
Ha jól.tudom 425 van mindkettőben ez mennyire elég napi átlagos felhasználásra?
Külföldi rendelésen nem gondolkodtam, nem szeretnék Romokkal mókolni meg kicsit félek a chinese taboktól. Mmint amik nem Global ROM-mal jönnek.
Plusz jövő hétre már úgyse jönne meg :D
-
cidalain
veterán
válasz
juuzer #79919 üzenetére
Ja, tab4 8, T3 8. Jo fele kapizsgalsz. Itthon ez a minimum konfig amit erdemes megvenni. A regi samu utan urhajo lesz mindegyik. Felesleges nagyobbat, erosebbet, foleg hogy ahhoz itthon 65 korul kellene fizetni.
Kintrol van olcsobban 3 GB ramos gep, 130 dollar korul, az nem tudom szobajohet e, hogy kinait rendelj. -
juuzer
addikt
Sziasztok!
Anyukámnak szeretnék nézni szülinapjára tegy új tabletet. Jelenleg egy Samsung Galaxy Tab 2 7.0-t használ, igazából meg van vele elégedve, csak már "lassú" meg az appok támogatása kezd megszűnni Android 4.1.2.-re.6 éves a tablet én azt is csodálom, hogy eddig elment különösebb gond nélkül.
Viszont nem tudom, hogy milyenre érné meg cserélni. Nagyon maximum 70 ezret szánnék rá, viszont ha olyan 50 ezer alatt meg tudnám úszni a történetet, az király lenne.
Őket néztem ki :Lenovo TAB4 8" (ZA2B0059BG) - 40k
Lenovo Tab E10 TB-X104F (ZA470046BG) - 46k
Lenovo Tab4 8 Plus (TB-8704F) - 63k (ez lenne a legjobb, viszont arra, amire ő használja szerintem kicsit overkill lenne)
Huawei MediaPad T3 8.0 - 50kA felhasználás: szigorúan böngészés, receptek és videók nézegetése, stb. Boldoguljon el mondjuk nagyon max 10 chrome tabbal. Másra tényleg nem használja. Ami fontos lenne, hogy a kijelzőnek szép képe legyen. Nem a felbontásra gondolok, hanem inkább a színhelyességre és a betekintési szögek és a kontraszt legyenek rendben. Nyilván a kategória limitjeit figyelembe véve.
Néztem 10"-es tabokat is, de gyakran ágyban is használja a tabot, így inkább egy 8"-est gondoltam neki, a könnyebb kézbentartás miatt.
Igazából az olcsóbb 8"-es Lenovo és a T3 között vacillálok. Szerintetek melyik lenne jó választás? Ja elfelejtettem írni, hogy szerintem olyan 3-4 évre tervezünk ezzel a tabbal igaz kb telhesen alap felhasználás mellett. (Hiszen a Galaxy Tab is elment 6 évig gond nélkül kb.)
Előre is köszi a helpet
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Az összesítőben látott felső és csúcskategóriában között szereplő tabletek közül szeretnék ár érték arányban a legjobbat választani. 10", amire szükségem volna. Ami leginkább számít a gyorsaság. Más nem nagyon.
Előre is nagyon köszönöm! -
Somatom
veterán
válasz
cidalain #79912 üzenetére
Érdekes dolog ez a frissítősdi. Mondjuk, van egy Nugátos Tabom. Fejlesztőiben engedélyeztem a többablakos (freeform) módot. Frissül Oreora és már csak PC -hez kötve, parancssorból tudom megtenni ugyanezt. Köszi, Google!
Van egy tabom, amin Pie fut. Frissül Q -ra és az alkalmazásaim soha többet nem férhetnek hozzá a vágólap tartalmához. Köszi, Google! De jó, hogy frissült a rendszer! -
sharkypeti
aktív tag
A páromat szeretném meglepni egy új tablettel, de már hosszú ideje nem követem már, hogy mi újság tablet fronton. Nem nyúzza rendszerigényes dolgokkal, de azért jó lenne legalább 3 GB RAM. Külföld is szóba jöhet, de csak ha van valami tényleg megbízható tab.
Fontos: elég a wifi only.■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8-9"
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? új
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés is opció? bármi szóba jöhet
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (lightos játék, internet, filmnézés stb.) pont ez a három dolog
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? 50-60k maxUtólag belegondolva, azért ha ki tudnék fogni egy jó kis újszerű használtat, akkor elgondolkodnék...
-
cidalain
veterán
A biztonsági frissítések elvileg jönni fognak. Fő verziófrissítések nem valószínű.
Az olcsóbb belépő szintű tabletek, meg úgy nagyjából minden 60-70k-ig ugyanezt tudja. kijön azzal, amit a gyárban rátettek, max egy-két bugfix, aztán készkifújt.
Akinek ez szempont hogy folyamatosan friss legyen a biztonsági szintje, az vegyen Samu tab s3-at vagy tab s4-et, vagy Ipad-et. Ha bármi másban gondolkozik, akkor viszont ne rója fel hiányként.
Ezzel arra akartam kilyukadni, hogy ha nekem ez olyan nagyon fontos, akkor eddig se került volna szóba a Huawei, és így a mostani helyzet ezen semmit nem is változtatna semmilyen irányban, hisz kit érdekel úgysem vettem volna. -
-
adalbert1
veterán
És nem érzed nagynak az ipad 2018-at? Nekem az volt az érzésem, miközben üzletben próbálgattam, hogy már egy kicsit nagy, nem tudom, hogy mennyire lenne hosszú távon kényelmes használni - igaz ez még viszonylag jó árban van, a 2019 mini olyan 40k-val drágább, és ha azt nézem ,hogy Galaxy Tab S2 VE T719 8" is a kalapban van 77k-ért, akkor a 2019 miniben nem látom azt az előnyt, amiért megérné a dupla árat.
Ezek alapján a Galaxy Tab S2 VE T719 és az ipad 2018 között vacillálok most legjobban, de lehet, hogy a végén a Samsungot választom - elméletileg még idén is kapott biztonsági frissítést (és szerintem a következő 2-3 évben még elég lesz az általam használt appok nagy részének az android 7), az amoled kijelzőt szeretem, a hardware elég arra, amire használom, és mivel utódja nem lett, így android fronton nem biztos, hogy kapok hasonló tabletet, még mondjuk ipad vagy ipad mini tutira lesz jövőre is.
-
rushty
őstag
SD kártyát bekapcsolva is hozzá szabad adni, vagy inkább csak kikapcsolt állapotban?
-
válasz
adalbert1 #79906 üzenetére
Én is nézegettem a 100k - s tableteket az volt a bajom hogy a 10" már inkább 10,5", (a 8-as kicsi, a 9,6" számomra a jó méret egy t3-at adtam el)
A kirin 659 meg az sd 450 nem igazán egy erőgép
A huawei m5 még jó lehetne kicsit 100 felett de most nem vennék huaweit az ismert okok miatt (a telom az huawei)
Nekem sikerült egy jó árban lévő ipad 2018 celulart kifognom, nem bántam meg (bár telefonnak nem biztos hogy kéne iphone) az m5 lite-hoz tudom hasonlítani, sokkal gyorsabb ott elég sokat kellett várnom, hogy történjen valami, itt azonnal reagál minden érintésre -
adalbert1
veterán
válasz
cidalain #79905 üzenetére
Szétnéztem kicsit tablet fronton, mert szeretnék egy újat vásárolni, és ezek a mostani specifikációk nekem sem igazán tetszenek - lassan 6 éve vettem egy LG G-pad 8.3-at 80-85k-ért, és abban is volt már 2G ram és full HD kijelző - ehhez képest ha a Samsung kínálatát nézem, kb. ugyanezt kapom most is (oké, a processzor gyorsabb és az android verzió újabb).
Illetve azt látom, hogy rengeteg, csak apró dolgokban eltérő tablet van a piacon, így szeretném a segítségeteket kérni a vásárlásban:
Amire használnám:
-pdf-ek olvasása
-sorozat és film nézés: netflix, hbo go, youtube
-böngészés (pl. ph)A keretem olyan 120k körül lenne, de az sem gond, hogy ha olcsóbban kijön.
Méretben vacillálok a 8 és 10 között, a 10 már kicsit nagynak tűnik számomra, főleg, hogy ott van 1-2 nehezebb gép is.
Ami tetszene első blikkre, az a Samsung Galaxy Tab S2 VE T719 - még nem túl kicsi, de kezelhető méret, amoled kijelző, jó ár (most 77k-ért láttam újat az emagon) - amiért viszont kicsit tartok tőle, az az, hogy ha jól tudom, csak android 7-et kapott hivatalosan, így abból kiindulva, hogy a poszt elején említett g-pad-ot is használom már lassan 6 éve, nem szeretnék egy olyanba belefutni, hogy egyszer csak valamelyik alkalmazás már nem frissül/nem indul el (illetve tartozékokat mennyire lehet hozzá kapni vajon)?
Ami specifikációk alapján tetszene, az a Galaxy S5e, viszont mivel ez kb. 2-szer annyiba kerül, mint az S2 V8, így nem igazán látom azt a plusz értéket benne, ami megérné a dupla árat.
Még egy kicsit nézegettem az általad említett verziókat is, a T590 annyira nem tűnik rossznak, viszont a fél kiló feletti súly kicsit elriasztó...
Nézegettem még a 2018-as ipad-et (igaz az másik topic témája, de sajnos nincs milyen tabletet vegyek topic, hanem csak külön-külön az android és ipad tableteknek), árban az is beleférne, viszont kicsit nagynak találom a méreteit, nem tudom, hogy hosszú távon mennyire tudnék vele megbarátkozni, a minit pedig elég drágának találom (igaz specifikációkban sokkal jobb, és ott úgy tippelném, hogy egy 5-6 évig kiszolgálna, és támogatás is lenne valószínűleg os oldalról).
-
cidalain
veterán
válasz
bopeti98 #79904 üzenetére
Hat nem egy hu de jo cucc. A 2018-as sokkal jobb. Ebben kevesebb lett a ram (csak 2 gb), kisebb lett az akku, stb. Szerintem 66-ert is tulzas, az eredeti 99-es ara meg vicc.
Ez az SM-T515. A tavalyi az SM-T595, a 2016-os meg az SM-T585. (Az LTE verziosok tipuskodjai) persze telekomnal a 2018-as nem kaphato, a masik ami van az a 2016-os. Azzal osszehasonlitva oke az uj, de azert illene elorebb lepni hardverben. A 2018-asnak sikerult, de most visszafele leptek a Samunal. Nem is ertem...
-
bopeti98
őstag
Sziasztok!
Erről a tabletről mi a véleményetek? 66 ezerért tudnám elhozni.
-
cidalain
veterán
válasz
nemethchek19 #79902 üzenetére
érdekes...
wifi közben be van kapcsolva, ha igen, kapcsold ki, próbáld úgy.
a wifi beállításoknál általában (régebbi androidon legalábbis) volt olyan, hogy tartsa be/kikapcsolva alvó módban, de ilyen mobil adatforgalomnál nem rémlik. -
nemethchek19
aktív tag
válasz
nemethchek19 #79886 üzenetére
Erre valakinek valami ötlete? Előre is köszi!
-
EAndrew
aktív tag
Sziasztok,
Kérdésem lenne. Van nekünk itthon egy Lenovo Tab4 8"-amit fiam használ a legtöbbet (10 éves gyerek: persze játékokra). Valamit valahol az előugró reklámok között engedélyezhetett, mert sajnos nagyon gyakran orosz reklámok ugranak fel, random. Lassan használhatatlan lesz a Tab. Tudtok valamilyen jó back up progit, amivel megválaszthatom mit mentek el (milyen programot)? Utána pedig egyszerűen vissza is tehetem.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Ipad mini 7 csere Legion go-ra (Biztosítás/garancia 2028-ig/ajándékok)
- Új - Apple iPad mini 7.gen 2024 Wi-Fi 128GB Purple/Blue/Space Gray - Bontatlan
- Új - Apple iPad 10.gen 2022 Wi-Fi 256GB Blue - Bontatlan
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged