- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
MCs88
aktív tag
válasz
Karima #79084 üzenetére
Még nem próbáltam, mert alapvetően a GPS miatt vettem az LTE verziót, de többen úgy gondolják, hogy a hiba pont fordítva áll fenn: Amikor be van kapcsolva a wifi és van benne SIM kártya, akkor mutatja hibásan, hogy van térerő. Amikor kikapcsolod a Wifi-t, akkor pedig helyre áll a rend és a valóságot mutatja. UPC tudtommal Voda hálózat, ami erősen támaszkodik a B20-ra, amit pont nem tud a Mi Pad 4. Valami network signal app-al érdemes lenne megnézned, hogy amikor bekapcsolt wifi-vel mutat térerőt, akkor tényleg csatlakozva van-e a mobil hálózatra.
-
MCs88
aktív tag
válasz
cidalain #78969 üzenetére
Gyorsan megnéztem a közelemben lévő android eszközöket:
Galaxy S9 - 2019. januári a security patch level
Xiaomi A2 Lite - 2018. december
Mi Pad 4 - Xiaomi.eu rom - 2018. december
Huawei Mediapad T10 - 2018 december
Galaxy S6-omat tavaly májusban adtam el és akkor még kapott havi updatet (2015 Q2-ben jött ki a telefon!)Szóval a nagyobb gyártóknál jönnek azok a security patch-ek jó ideig (lsd Galaxy S6)
Azon valóban lehetne vitatkozni, hogy ezek mennyire valós és könnyen kihasználható sérülékenységek, de azért kissé erős azt mondani egy 2 vagy akár 3-al ezelőtti főverzióra, hogy "minek annál újabbat" -
MCs88
aktív tag
Nincs official Global MiPad 4. Amit így reklámoznak ott az adott bolt hekkel rá valamit, ami úgy néz ki mintha az lenne. Ha van kedve az embernek mókolni, akkor vannak rá nagyon jó ROM-ok, de ezeknek az alapja a kínai MIUI, csak kiszedik belőle a kínai progikat, meg alapból telepítik rá a Play Services/Store-t
-
MCs88
aktív tag
válasz
Mr.Mercury #78676 üzenetére
Valóban gázos a kínai ROM rajta, nincs semmilyen google szolgátatás, van benne pár letörölhetetlen kínai app, stb.
Ha e mellett döntenél, jelenleg 2 hetet kell várni a booltloader nyitásra, és utána mehet rá a xiaomi.eu-s rom.
Ha kicsit drágábban veszel "Global ROM"-osat (ami egyábként szintén valami összerakott unofficial ROM), annak az az előnye, hogy alapból nyitott a bootloader és azonnal lehet rátenni a xiaomi.eu-sat.
Az LTE nem tud B20-at, de elvileg csak az LTE-s verzióban van GPS. Egyébként szerintem korrekt tablet, nekem a 8"-os van meg kb 1,5 hónapja és elégedett vagyok vele (1-2 apró bugot leszámítva) -
MCs88
aktív tag
válasz
stigma #78495 üzenetére
Nekem Banggoodról pár hete megérkezett áfa mentesen a Mi Pad, European Direct Mail-el.
Egyébként van a Mi Pad-re unofficial LinageOs, bár én teljesen jól megvagyok a Xiaomi.eu-s MIUI-val. Egyetlen egy bugja van: Lock screenen az értesítések szövege "le van vágva", illetve nem is lehet lenyitni őket (pl Gmail emailnél nem lehet előcsalni lockscreenen a reply/delete gombokat).
Ha vennél, akkor érdemes olyat, ami Multilang/Global-ként van megjelölve, mert bár ezeken teljesen ismeretlen ROM van, de alapból nyitott a bootloader és nem kell hónapokat várni az unlock-ra.
-
MCs88
aktív tag
válasz
gaborino986 #78354 üzenetére
Ha unlocked a bootloader, akkor xiaomi.eu-ról tedd fel rá a 10.x.x.x stable-t, vagy a weekly-ket, ha folyamatosan a legújabb buildeket szeretnéd. (Előtte azért tanulmányozd át, hogy hogyan kell)
Nekem nincsenek ilyen gondjaim, gyanús, hogy a tiedén a Google mentes kínai rom van, amire nem jól hekkelték rá a Play store-t. A Gmail (és a a legtöbb másik app esetén is) push notifokhoz kell a Google Play Services csomag is.
Egyébként nincs hivatalos Global ROM rá, csak a xiaomi.eu-s, ami a kínai ROM-ra épül, de rajta van az összes nyelv és Google szolgáltatás. -
MCs88
aktív tag
válasz
yossarian14 #78146 üzenetére
A nem international verziónak valószínűleg zárt bootloadere van, így csak unlock után lehet rá romokat rakni. Az unlockra jelenleg 1 hónapot kell várni.
-
MCs88
aktív tag
Sziasztok!
Megjött a Mi Pad 4 a Bangggod-ról.
Mivel direkt nem olyat rendeltem, aminél "CM ROM" felirat volt, így volt rajta magyar nyelv és Google Play is.
Ránézésre egy régebbi xiaomi.eu-s ROM volt rajta, de mivel a franc se tudja, hogy tényleg így van-e, így rátettem én a legfrissebbet a xiaomi.eu-ról. (A bootloader alapból nyitott volt, mivel valakiknek rá kellett tenni a nem gyári CN rom-ot, így nem kellett kivárni az 1 hónapot a bootloader unlockra).Maga a gép rendkívül korrektnek tűnik. A kijelzője szép, feltűnő röccenést nem érzékeltem eddig, elégedett vagyok vele.
-
MCs88
aktív tag
Sziasztok!
8" - Oreo - 4GB RAM vonalon van valami ami jobb/szebb/olcsóbb mint a MI Pad 4?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest