- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One mobilszolgáltatások
- iGO Primo
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
30 és 50k között szeretne ismerősöm tabletet venni. Böngészésre, facebookra, filmezésre használná. Méret lehet 7 vagy 10 coll.
Én amit ajánlani mertem neki tutira az a nexus7 vagy a refuised( bár azok nem tom mennyire megbízhatóak), igaz ez nem épp az az árkategória de sztem érdemes rááldozni azt a pluszt.Szóval ti mit ajánlanátok? 3G-t is szeretne bele de ez megoldhato usb stickel is. Amúgy mennyire jók a mobilszolgáltatók ilyen szolgáltatása? Mennyire használhatók miután lekorlatozzak a sebességét a megadott adat tullepese után?
Ja és jó lenne ha az aksija se lenne vmi gagyi, meglehessen rajta nézni kb 3 filmet.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Tim82
félisten
válasz
bambano #37494 üzenetére
azt is megnéztem, hogy többes számban írta a válaszát.
A topikot majdnem a nyitása óta követve szerintem átlag 2-3 naponta van ilyen "ez a nagyon olcsó tablet megéri-e"-kérdés (az olcsóság meg 90k-nál jóval lejjebb kezdődik), szóval a többesszáma ezért volt.
ezen lépjünk túl és ömöljenek az ötletek.
Az általad választott méret elég mostohán kezelt kategória, nem nagyon hiszem, hogy van itt bárki, akinek 13" körüli tabletje lenne és tudna válaszolni a kérdésedre. Kínai rendelés nem játszik? x86 nem játszik? Azzal egy kicsit szélesebb lenne a paletta.
-
Endless
aktív tag
Tablet vásárláson gondolkodom 50-60.000Ft-om lenne rá. Tudtok valamit ajánlani nekem? Igazábol Nexus 7-et és Acer A1-810-et nézegettem. A kettő közül melyik lenne jobb? (melyik bírja tovább akksival, kijelző stb.) Esetleg más alternatíva?
-
üszök
őstag
válasz
z0d1AK #37489 üzenetére
Lehet,hogy igénytelen vagyok,de erre van szükségem.Vagyis erre sincs,de vennék valami olcsó gagyit.Holnap felhívom megkérdezem van e személyes átvétel.Egy 1000-est megér,hogy megnézzem személyesen.
Amúgy volt Myaudio 808DCC-m,(nekem semmi bajom nem volt vele)nem használtam,elcseréltem egy Dell Inspiron Minire,azt sem használom igazán,(k.b.hetente egyszer bekapcsolom)ugyanott áll mint a tab előtte,az éjjeli szekrény polcán.Ezért tudom,hogy a tabot is k.b. hetente egyszer használnám,ezért nem érdekel drága készülék.
Tim82
(PH! kedvence)A 6700Ft-os én voltam.
-
bambano
titán
megnéztem, sőt, azt is megnéztem, hogy többes számban írta a válaszát. előtte hárman kérdeztünk, egy 6700 forintos kérdés, egy 400 dolcsis kérdés, ami szerintem már nem az igénytelen kategória, meg volt az enyém. A magam részéről erősen tamáskodom, hogy lehet-e 90 rugóból rendes 13 collos tabletet készíteni, ezért kérdeztem itt. Mivel három kérdezőből egyről tudtam, hogy neki biztosan szól, a másikról úgy gondolom, hogy neki nem szól, így azt feltételeztem, hogy nekem is szól.
de mindegy, mert én csak örülni fogok, ha mond egy jobb ötletet, mint amit én találtam.
szóval semmi sértődés vagy morgás nincs bennem, ezen lépjünk túl és ömöljenek az ötletek.
-
bambano
titán
válasz
z0d1AK #37491 üzenetére
magamra vettem ezt a mondatodat: "Hozzáteszem, kezditek az igénytelenség határát súrolni"
nem azért venném meg azt a tabletet, amit kérdeztem, mert ennyire futja (persze ez is focizik), hanem azért, mert eddig nem találtam másik tabletet, ami nagyobb, mint 10 coll és a feltételeknek megfelel.az asus aio majdnem jó ötlet, két és fél kilós tablet... de ezt még le is nyelném azzal, hogy nem volt teljesen pontos a kérdésem, viszont a majd valamikor sokára kerül piacra dolog nem jön be.
-
z0d1AK
nagyúr
-
üszök
őstag
Mi a legolcsóbb 7"-es tab amit érdemes megvenni?
Ez mi lehet?
Ilyesmi árban keresnék. -
varmi2
nagyúr
Erről mi a véleményetek?
-
bambano
titán
-
ktg3
őstag
-
ma.ci23
tag
Üdv!
Ezt érdemes innen megrendelni?
-
Crytek
nagyúr
Hm.Bátyám Nexus 7-jéhez egy időbe "romlott el" mindkét érintős ceruza.
Ezekkel ilyenkor mi a szar történik elrévül a gumi vagy mi a fene?
Alig bírt 4 hónapot!A másik meg használva se volt csak állt a nylonjában!
-
Viki84
tag
válasz
tjb007 #37477 üzenetére
Akkor még mindig marad a WayteQ.
Még a MyAudio 916DCC-t nézegettem. 10k-val olcsóbb mint a WayteQ. A 3G hiánya nem zavarna, se a 4:3-as képarány. Rockchip RK3066 ez is. Tudja hozni azt amit a 100dci? Érdemes MyAudio tablet-tel foglalkozni?
Szóval MyAudio 916 DCC vagy WayteQ 100 DCI?
-
Viki84
tag
A MyAudio Series 9 916QI 4 magos processzora jobb mint a WayteQ xTAB 100dci?
-
gjoe
addikt
válasz
monti0222w #37464 üzenetére
Chuwi lesz, ha ideér. Elméletileg már valahol európában van.
-
HellGreg
őstag
Sziasztok, vettem pénteken egy ASUS memo pad me172v tabletet, és az vele a problémám, hogy az akksit kb 10-11 óra alatt tölti fel (10%-ról maxra), közben alvó állapotban van. Normális-e ez a töltési idő? Visszavittem a media marktba, ahol össze-vissza dadogott az ürge mindenfélét, de mivel nem tudtam biztosra, igazam van-e, ráhagytam, viszont továbbra is idegesít a dolog, elvégre a telefonok, laptopok 3-4 órán belül fullra feltöltődnek (annyi se kell), ez meg 10-11 óra... Ja, hálózatról töltöm, nem usb-ről.
-
ggeleven
őstag
Akcióvadász megint jelentkezik!
Ainol Novo 7 Crystal II Quad Core 7" mindössze 88,5$ ingyenes házhoz szállítással!
A gyártó oldala:
Ainol NovoAz ajánlat holnap estig él!
Forrás -
Viki84
tag
4 versenyző maradt (edigital árlista alapján). Mi a véleményetek? Ami a fő szempont, erős hardver, zökkenőmentes működés bármilyen helyzetben. 3G nem lényeg, képarány szintén nem mérvadó. Olyan különbségek amik az adatlapokból nem látszanak?
MyAudio Series 9 916DCC
Prestigio MultiPad 9.7 Ultra Duo
WayteQ xTAB 100dci
MyAudio Series 9 916QIMelyiket?
-
laszlohu
addikt
válasz
Tobika1 #37460 üzenetére
Most én csak a saját Acer - emről tudok nyilatkozni,
Szerintem ehhez nem is nagyon kell a support, mivel az alábbi hibája van és
kifújtSzoftveres bug-októl mentes, úgy különösebben nincs vele gondom,
OTG nem műkszik, de azt lehet, hogy javítják valamikor rom frissítéssel,a hardware - est meg szerintem úgysem lehet javítani szoftveresen :
100 %-os töltöttségnél melegedik.Elvileg már van hozzá újabb béta rom, de még eléggé bug-os ( RC5, RC6 ), ezért nem engedték frissíteni
Acerék erre, ami pozitív, hogy csak atomstabil romot adnak ki,pl. a Tech.hu - n lévő tesztben RC8 - as rom volt,
az enyém RC4 - es , és azt írja, hogy naprakész, tehát nincs újabb rom egyelőre. -
justice84
aktív tag
Sziasztok
Kis segítség kellen nem tudok dönteni a Tabok között eddig kettőt néztem ki de nem tudom mennyire beváltak e illetve használhatók.
Fő használatba ,böngészés,e-mail,prezentálás lenne a feladata , lehetőleg 9.7. , 10.1 inch lenne a legjobb.
1. CUBE U30GT 2 Quad Core Tablet PC 10.1 Inch
2. Freelander PD800 Quad Core Tablet PC 9.7 Inch
midkettő Rockchip RK3188, Cortex A9 quad core, 1.8GHz; GPU: Mali 400 MP4 szerelt, árba 10k a külömbség, Lehet elfogult vagyok a Rockchip felé mer nekem android mini pcbe bevált.Tabokba mennyire bevált chip? Vagy melyik chipel felszerelt Tabok a preferáltak?
Köszi előre is a segítséget -
Tobika1
senior tag
válasz
this is life #37462 üzenetére
Igazából félek hogy az asus laggol és ez zavarni fog. Élőben már megtapogattam mindkettőt de nem volt lehetőségem megizzasztani egyiket sem.
Acernél ami pozitív az a 4 magos proci 8 colos képernyő, hdmi kimenet. ami negatív: kijelző felbontás, fényerő.
Asusnál pozitívum: nagyobb felbontás szebb kijelző, 3g modem/telefon funkció, negatív: 1 magos proci...
-
válasz
Tobika1 #37459 üzenetére
1 mag de 2 szalon futtatja az alkalmazasokat az atom proci benne, van benne ero, amivel gond lwhet a nativan arm irt alkalmazasok futtatasa, de azok meg se jellennek telepitesre a playben. De hogy melyik tab a jobb valasztas azt nehez eldonteni. Ha szamit a telefon funkcio akkor asus, ha nincs szukseg gsm-re es a meret a fontosabb akkor az acer. Az acerrol egy gyorsteszt [link]
-
ktg3
őstag
Sziasztok!
Biztos marha sokan kérdezik,de beállok a sorba.
10 colos tabit szeretnék. 3G nem kéne feltétlenül. Max keret 80K körül van.
Mik a jó ár/érték arányú táblák?
Mik azok amiket szoktatok általában ajánlani?
Különböző keretektől függően? 40-50-60-70-80K-ig?Előre is kösz!
-
Tobika1
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi két tab között filózok de nem tudok dönteni.:
Acer iconia a1 w810
Asus fonepadAz asus jobb lenne a 3g miatt de félek az egy magos intel procitól. Van valakinek tapasztalata intel procik terén? felveszi a versenyt mondjuk egy 2 magossal? szintetikus tesztek nem adnak megbízható eredményt...
-
Treff86
csendes tag
Lejárt az 5 perc...kihagytam, hogy max 50-60e-ig.
-
Treff86
csendes tag
válasz
csiribacsi #37445 üzenetére
Szia.
Van vmi jó ajánlatod 10 colos (vagy nagyobb) tabletre, ahol fő szempont az aksi és a kijelző? Elsődlegesen filmnézésre és olvasásra kellene, és olyan, ami "gyárilag" használható, tehát ne kelljen frissítgetni buherálni stb, a fenti célokra megfeleljen mikor kézhez veszem.
Köszönöm. -
Mike88
senior tag
válasz
z0d1AK #37442 üzenetére
Én konkrét 4:3/16:9 választási lehetőséggel ICS óta nem találkoztam, abban még volt (persze lehet, hogy van, "márkás" gépek túl sokáig még nem voltak a kezemben). JB-ben ha van HDMI beállítási lehetőség (HA!), ott csak a felbontást tudod állítani (s minden esetben jelen van a menüpont), persze van lehetőség itt 4:3 arányt is választani, de ez nem minden esetben van így, sőt az esetek többségében csak 16:9-es képaránynak megfelelő felbontások közül lehet választani, szóval kínai tableteken a beállításokban a legtöbb esetben kb. így néz ki ez a menüpont: [link]. Láthatóan az összes választható felbontás 16:9-es aránynak megfelelő.
Azt meg már csak halkan jegyzem meg, hogy sokszor csak a tablet kijelzőjének a felbontását konvertálja föl, tehát mondjuk 1024×600 a felbontása a kijelzőnek, s ha a kimenetet 1920×1080-ra állítod, akkor pusztán az 1024×600-as képet konvertálja föl 1920×1080-ra, szebbnek látod mint az alacsonyabb felbontást, de akkor sem fullHD! Állítom, hogy a többség nem veszi észre. Ha ilyen elven működik a dolog 4:3 arányú kínai tableteken is, akkor érthető, hogy nem lehet 16:9-es képet varázsolni HDMI-n, hisz ez az állítási lehetőség fals, nem ér semmit, csak azt a felbontást s arányt tudják kiküldeni HDMI-re, amilyen felbontással s aránnyal "hajtja" meg a kijelzőt, max. azt tudják felkonvertálni (így inkább ki is lett hagyva ez a beállításokból). MiniPC-k esetében is fals ez az állítási lehetőség, azért ment a gyári romoknál a rinya, mert fullHD felbontással hirdették, holott csak felkonvertált volt az a fullHD. Ezt azért megoldotta később egy illető, de a gyár a mai napig az újabb s újabb kiadott modellekre HD-ready felbontású androidot rak, közben meg azt kommunikálja, hogy bizony fullHD, mert hát ott is van, mint állítási lehetőség, de persze ez csak mutatóba van.OFF!!!!
de-nem-bajnak üzenem (ha ki is tiltották, attól még remélhetőleg olvassa), hogy igen, vegyél egy miniPC-t, legegyszerűbb. 2W fogyasztás, nem a tablet van nyüstölve, kicsi, bárhol elfér, a kétmagosoknak iszonyatosan lement az ára s persze nem utolsó szempont az is, hogyha elsősorban filmre lesz, akkor baromira kényelmes a tablettel vezérelni pl. az XBMC-t (de természetesen a teljes rendszert tudod). XBMC pedig az egyik legszebb média lejátszó program. -
Fandango
veterán
Szerintem ma mar nem szabad 1 giga ram ala adni, ha 4.x Android fut a keszuleken, legyen az tablet vagy telefon.
-
-
korcsillio
addikt
Esetleg concorde tab 9.7 ips-ről mi a vélemény?Használtan mennyit érhet?Főzött rom van hozzá?
-
csiribacsi
tag
válasz
de-nem-baj #37437 üzenetére
ha rám irsz privátban tudok ajánlani
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
de-nem-baj #37441 üzenetére
Igazából én eddig vagy a menüben láttam, vagy a beállításokban egy opciót a beállításra, HDMI kábel nélkül is. De előfordulhat, hogy csak akkor ugrik fel a beállítás, ha csatlakoztatod az eszközt a tévéhez.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
de-nem-baj #37437 üzenetére
Nem tudom, eddig a legtöbb tableten, telefonon találtam valamilyen HDMI output beállítási opciót, ahol a felbontás beállítható, hogy jó legyen a kép. Ezek szerint a PLAY-ről lemaradt ezt.
(#37438) Chapel: Erre azt mondom, hogy munkára ne vegyél olcsó tabletet. Napi 6-10 óra munkára sem egy Packard Bell notebookot vennél 90 ezerért a Tescóban, hanem egy üzleti modellt, EliteBookot, Vostról, MacBook Prót. Ami meg ugye már más árkategória.
Így van ez tabletnél is. Kb. Annyit kapsz, amennyit fizetsz.
-
Chapel
addikt
válasz
z0d1AK #37432 üzenetére
Pontosan. Én azt látom/tapasztalom, hogy ha akar az ember egy megbízható, jó hw és hozzá supportot akkor keményen a zsebbe kell nyúlni. Androidnál évek óta olyan érzésem van, mintha egy pre-alpha állapotban lévő cuccot tesztelnék...just for fun tök jó, imádom, de munkára megörülnék tőle, a fagyások, bugok és support hiány közepette.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
de-nem-baj #37435 üzenetére
Ez milyen tablet? Valami noname kínai? Csak mert normális esetben mikor rádugod a tévére bármilyen képarányú tabletet, akkor beállítható az, hogy a HDMI-n 720p-s, vagy 1080p-s kép menjen, és nem 4:3-as, hanem 16:9-es!
-
de-nem-baj
csendes tag
válasz
tjb007 #37434 üzenetére
Én is 4:3-ast vettem. Jó is internetezéshez. Viszont ha rádugom a tévémre (ami 16:9-es), akkor képtelenség beállítani, hogy ne kövér embereket lássak. Szóval a mai eszemmel már nem vennék 4:3-ast. Illetve most mellé szeretnék egy Android-pc-t a tévmre. Kérdeztem is már, de úgy látszik, nem tudja senki.
-
Viki84
tag
Netezéshez, olvasáshoz mennyire kényelmes egy szélesképernyős tablet (10,1")? Vagy inkább egy 4:3-as oldalarányú megfelelőbb erre a célra?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
korcsillio #37424 üzenetére
Ezzel az a gond, hogy olyan árkategóriában szeretnél 1-2 frissítést, ahol a gyártók pont a supporton spórolnak, hogy olcsó legyen a tablet. Ha 50-ért veszel Nexus 7-et, arra biztos lesz 1-2 update még. Ellenben egy 20-30 ezres tabletnél még legfrissebb (4.2.2) Androidot sem kapsz, jellemzően legjobb esetben is csak 4.1.2 van rajtuk, vagy régebbi verzió.
35-ért van ConCorte Tab SPEED és WayteQ xTAB-70dci, ezek a legolcsóbb tabletek Android 4.2-vel. Hogy ezekre is lesz-e további frissítés? Jó kérdés, de szerintem nem. Sajnos ilyen a PC ipar, hamarabb megjön két új generációs hardver, mint egy szoftver. -
válasz
blueye #37415 üzenetére
Remélem, a héten már megérkezik hozzám a PD10 tablet egyik változata és nyilatkozok róla.
Az azért fontos, hogy háromféle változat is van. Az egyik, amelyik ugyanaz, mint a Hyundai T7s, arról van már tapasztalatom. Gyors, erős, és bár kicsi az akkuja, de mivel jól optimalizált, ezért így is elketyeg négy órát netezés során (standby-ban alig fogyaszt).
A másik PD10 az MTK6575-tel szerelt 3G változat, olyanom nem volt.
A harmadik az MTK6577-tel szerelt és 5200MAh-s változat, ez érkezik most hozzám. -
de-nem-baj
csendes tag
Tiszteletem a szakértő uraknak!
Szeretnék vásárolni egy Android mini-pécét a tévémhez. Van már olyan modell, amit jószívvel lehet ajánlani, vagy még várni kell a vásárlással?
-
blueye
veterán
válasz
z0d1AK #37420 üzenetére
Ezt: PD80 (10") pl. nem ajánlod?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
korcsillio #37416 üzenetére
,,minnél nagyobb kijelző és hogy max.20-30.000 a keret"
7", más szinte nincs is. Esetleg még egy-egy 9"-os 800×480 képpontos is feltűnik néha, de azt csak mazochista embereknek merném ajánlani. -
Joe.36
addikt
válasz
korcsillio #37416 üzenetére
wayteq_xtab-700dc
-
korcsillio
addikt
Üdv.újra tabletet szeretnéj venni(feleségemnek).Kizárólag netezésre lesz(se játék,se gps,se 3g nem érdekel)lényeg a minnél nagyobb kijelző és hogy max.20-30.000 a keret(nem lényeg hogy új legyen használt megfelel).Mit ajánlanátok?
Külföldről nem szeretnék. -
blueye
veterán
Mai pandawill hírlevél: Freelander akciók + kiegészítők ingyen.
Ezek közül a PD10 (7") és a PD80 (10") nagyon tetszik. Ezek a tabletek is felveszik már a versenyt pl. a Samsungokkal, mint a újabb android dual sim okostelefonok?
-
peterk
senior tag
válasz
Malibutomi #37387 üzenetére
A concorde-ban rockchip soc van, ami határozottan izmosabb, mint a kis wayteq-ben levő. Saját tapasztalat, a mostani rockchipes tabletemen minden száguld a wayteq 70dci--mhez képest. Ezzel együtt a kis wayteq is jó kis gép, szerettem, de közel azonos árért én most már biztos a másikat választanám...
-
Chapel
addikt
válasz
csiribacsi #37410 üzenetére
Ez örömteli, mivel pont e kettő között vacilálok.
T7 nagyon rendben van, de az a fránya aksi...xtab 70i-nél (ha már váltok) szeretnék egy fokkal jobbat, csak ez még kisebb aksi és erősebb hw, plusz sokkal jobb kijelző. Szóval még harmatosabb a teljesítménye aksi téren gondolom.
Hero mit mutat e téren? -
anonimus25
aktív tag
sziasztok valakinek van tapasztalata a game tabletekről ? ha valaki használt ilyet leirhatná tapasztalatát
-
fpatrik17
senior tag
válasz
monti0222w #37405 üzenetére
Az Szegedtől ölég messze vagyon :/
-
demlin
csendes tag
Sziasztok!
Tabit szeretnék venni unokaöcsémnek, aki 8 éves. Kínaiakban gondolkozom, olyan 20-27ezer forint között szeretnék rászánni. Lehetőleg 7"-nál nagyobb legyen és fusson rajta sok játék. Nem muszáj a gameloftosoknak is,de a többi alap! Mik közül válasszak szerintetek? Köszi előre is! -
fpatrik17
senior tag
válasz
monti0222w #37402 üzenetére
Nem, de mivel nincs másik olyan tab, ami a számomra minimum követelmény szintet megütné, ezért most per pill csak a Chuwi v88 jöhet számításba.. De nyugi még 1 hónapot tuti rágódok rajta, meg ugye meg is kell rá keresni a lóvét
Te amúgy hova valósi vagy? Esetleg nem lehetne megnyomogatni valahol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Formula-1
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Steam Deck
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Alkoholista nevelde
- További aktív témák...
- iPad 10th gen (2022) - Silver - 64GB - WiFi - BONTATLAN
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- iPad 10th. 64GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 95%/p4281
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged