- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterk
senior tag
válasz
VMatteo #38408 üzenetére
A mobiltelefonok 1000-1500 mAh-s kis akksija más tészta, mint a tabletek 3000-10000-es akksijai. A nagyobbakat (jellemzően a 10-eseket) eleve nem is lehet tölteni USB-ről. Ha nem éred el, akkor ne az USB-t hosszabbítsd, hanem a hálózati töltőt dugd hosszabbítóra.
Mondjuk szvsz nem csak ez lehet a gond, mert ettől max. nem indulna el, de ettől még nem kéne recovery módba kapcsolnia. (Hacsak nem azért jutott oda, mert olyan gombkombinációt nyomtál.)
-
peterk
senior tag
válasz
dregnarr1 #37858 üzenetére
Őszintén szólva nem tiszta, hogy mik is az igényeid... 220-ból azért igen korrekt laptopot lehet kapni. Annyiból már 13-as kijelzőjű ultrabook(?) is szóba jöhet, ha nem is a prémium modellek. Egyszerűen nincs az a tablet, ami csak megközelítőleg is képes lenne hozni egy desktop oprendszer és egy laptop hardver teljesítményét. Itt nem az ár a probléma, hanem az, hogy nem létezik olyan tablet (oprendszer), amelyik tudásban, konfigurálhatóságban (multitaskingban és még millió paraméterben) akár csak ugatni lenne képes egy desktop oprendszer tudását. Nem azért, mert egy mai tablet hardverre esetleg ne lehetne ilyen oprendszert fejleszteni (ma már vannak olyan erős tablet hardverek, ami el is vinnének egy ilyent), hanem azért, mert nincs rá piac. A tabletnek megvan a maga felhasználási köre, és a laptopnak is, meg a desktop gépeknek is.
Szóval, ha tényleg igaz, hogy nem létezik az igényeidnek megfelelő laptop 220-ért, akkor az egészen biztos, hogy tablet sem lesz. Nemhogy ennyiért nem, de semennyiért sem. Ha meg "csak" annyi igényed van amennyit egy tablet nyújtani képes - legyen az a világ legjobb talbletje - , akkor tuti, hogy 220 alatt bőven akad annál sokkat többet tudó laptop is abban az árkategóriában.
-
peterk
senior tag
Ebben az egész forrás kiadás dologban az az igazán érdekes, hogy miközben a nagy gyártók azért többnyire megteszik, (pl. az összes samsung TV firmware-ének forrása is elérhető - az is linux alapú), addig a kicsit sz*rnak bele, pedig ők aztán sok szellemi terméket nem szoktak mellé tenni. Veszik a soc gyártó - amúgy szintén döntően publikált - forrását, belefordítják a saját logójukat, meg azt a néhány drivert, aminek szintén megvan a linux forrása, hiszen a nagyobb eszközgyártók (wifi, blootooth, display, stb.) maguk megírják a drivereket. Szóval lényegében a logón kívül nincs mit védjenek, mégis egy küzdelem tőlük megszerezni a forrást...
-
peterk
senior tag
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata Andoidos TV box-okkal kapcsolatban? Lassan jön az ősz, az ESPN america kivonul Európából, úgyhogy kell valami amin NFL meccseket nézek, androidra pedig van frankó (és drága
) NFL game pass app. Szóval, egy ilyen kütyüre gondoltam, megoldásként. Körülnéztem a Pandawill-en, és annyi féle van, hogy ihaj, de fogalmam sincs, hogy melyikre van viszonylag jó, stabil, jól optimalizált firmware. A frissítgetés nem érdekel, legyen rajta JB, akár 4.1 is tökéletes, az a lényeg, hogy minden hardver - hdmi, wifi, bluetooth, stb. - megfelelően működjön.
Szóval, ki melyiket ajánlja?
-
peterk
senior tag
Mi lenne a fontos elvárásod? Ahogy említették, a Wayteq 70dc vagy 70dci is számításba jöhet. (Meg még vagy 4-5 másik is, de nem akarok kisregényt írni.
)
Nézd meg a paramétereket, mert mindegyik másban jobb és másban kevesebb mint a másik kettő. A Waytek 70dc a legolcsóbb, de nem IPS paneles. A 70dci nagy felbontású IPS, viszont nincs bluetooth és nincs hdmi out. A Yarvik pedig IPS paneles, hdmi, bluetooth is van, de kisebb felbontású. Ami 7"-esben nem felétlenül jelent nagy hátrányt. Ez is igény kérdése persze. Mindenesetre ha a bluetooth, hdmi, vagy a kicsit hosszabb üzemidő fontos, akkor nyugodtan lehet ez is a befutó.
-
peterk
senior tag
válasz
Malibutomi #37387 üzenetére
A concorde-ban rockchip soc van, ami határozottan izmosabb, mint a kis wayteq-ben levő. Saját tapasztalat, a mostani rockchipes tabletemen minden száguld a wayteq 70dci--mhez képest. Ezzel együtt a kis wayteq is jó kis gép, szerettem, de közel azonos árért én most már biztos a másikat választanám...
-
peterk
senior tag
válasz
bubi92 #36894 üzenetére
Nos, ha a 60 ezer "hard limit", és ezen belül is jobb a minél olcsóbb, és nem kell 3G, de kell a nagyobb felbontás és IPS panel, akkor nézz be a Colorovo topicba. Ez 50-ből kijön, és mi akik eddig vettünk belőle, elégedettek vagyunk vele.
Ezen kívül van még az Olofer fantázianevű nemtudomhonnan származó noname tablet, ami a paraméterei alapján egész jó, az ára pedig még jobb. Mondhatni már gyanúsan túl olcsó. De ki tudja. Mindenesetre a leírása sem egyértelmű, mert ha van benne 3G, akkor nem kell 3G modem support lista, stb., szóval ha emellett döntenél mindenképpen nézz utána mit veszel.
Picit 60 fölött (65 körül) pedig van a Wayteq új 10-es tablicsekje - ha esetleg mégis mozoghat a felső határ feljebb. Vagy esetleg az új Overmax modell, ami Csőnadrág kollega nyomulása - és az előző modell bénasága és a forgalmazó viselkedése - miatt eléggé le van jelenleg írva, de ki tudja, még az is lehet, hogy tényleg jó. Ha lenne 1-2 kevésbé elfogult (vagy üzletileg érdekelt
) emberke aki vett és véleményt mond róla, akkor könnyebb lenne ajánlani is...
-
-
peterk
senior tag
válasz
Gabócza #36812 üzenetére
Egy dologra felhivnám a figyelmed. Nekem egy 6 éves kis unokahugom van, aki remekül elboldogul 10-es méretben a Samsung Galaxy Tab-al, és a noname Colorovo-mal is, de a Wayteq 70dci-vel nem boldogult. Az 1280x720-as felbontás a 7"-es méretben túl hi-def volt neki, a kijelző állandóan mozgásnak érzékelte a tapicskolását, emiatt képtelen volt elindítani az ikonokat. Egyszer le is csapta mérgében, még szerencse, hogy éppen az ágyon ücsörgött.
Szóval mielőtt hi-def tabletet veszel neki ekkora méretben, nem ártana kipróbálni, hogy tudja-e majd kezelni. Ha nyugodtabb alkat mint a kishugom, akkor lehet, hogy neki menni fog (az 1 év is számít). De amondó vagyok, hogy lehet, hogy jobban járnál egy alacsonyabb felbontású tabbal... Az még olcsóbb is.
-
peterk
senior tag
válasz
Real_Necro #36786 üzenetére
Ennyit a mai kínaiak is tudnak simán. A ma említett 3 - Overmax, Colorovo és/vagy Wayteq - is. Ha nem kell 3G, és az 50-es keretet tartani akarod, akkor a Colorovo-t nyugodt szívvel ajánlom. A hardvere kb. megegyezik a másik kettővel a 3G-t kivéve, és éppen befér 50 alá az ára. Én egy 7-es Wayteq helyett vettem, kb. 1 hete használom, és úgy ahogy van, gyári állapotban elégedett vagyok vele. Az akksija kb. 7 órát bírja vegyes használatban (net, filmek, levelezés, játék). Webezni tökéletes, a beépített böngésző és a letölthető chrome is korrekt sebességű, a beépített flash-t is támogat. Egyszerűbb játékokkal semmi gondja, de a "nagy" játékok zöme is gond nélkül elfut rajta. Van bluetooth, hdmi kimenet, stb. úgyhogy még egyéb feladatokra is egész jól használható. Egy high brand-el persze nem veszi fel a versenyt, de hát ezért 50 ezer.
(Illetve 60-65, ha a másik kettő közül választasz.) A legfontosabb nem is a típus, hanem az, ami minden ilyen kis brand esetén: olyan helyen vedd, ahol az esetleges gariztatás nem lesz probléma.
-
peterk
senior tag
Én igazából csak az Overmax-ot sajnálom.... Csőnaci már mostanra elérte, hogy pont az ellenkező hatást váltja ki az emberből a hozzászólása. Tuti, hogy ezek után 10 emberből 9 menekülni fog az Overmaxtól, pedig még az is lehet, hogy tényleg megérné.
Lacuka74: Ha az új Overmax tényleg 60 ezer fölött van, akkor látatlanban sok értelmét nem látom, hogy azt vedd, mert annyiért van Wayteq, ami itthon ismertebb/támogatottabb. Hacsak nem tudod kipróbálni, és megtetszik. A Colorovo az 15 ezerrel olcsóbb, mint a Waytrq. Ha nem kell a 3G, akkor olvass bele a topicba a tapasztalatainkról. Egyelőre csak néhányan használjuk, és várhatóan nem is fogjuk annyian, mint a Wayteq-et, de néhány hasznos infó már így is összegyűlt, és remélem még gyűlni is fog róla.
Egyébként nekem az a véleményem/tapasztalatom, hogy beszélhetünk itt supportról, de az az igazság, hogy kivétel nélkül mindegyik kínai. Nincs mese, ennyiért csoda nem várható. A hardver, az összeszerelés és a firmware optimalizálás eleve "kínai szint" mindegyiknél. Egyik se fog egy 6-7000-es akksival 10+ órákat menni, az egyik tükröződik, a másiknak a wifije gyenge, a harmadik recseg-ropog, kilóg a képernyőjének a sarka, stb. Én egy Wayteq 70dci-t cseréltem le a Colorovo-ra (mert nagyobbat akartam), úgyhogy megtapasztaltam azt is.
Hozzáteszem, elégedett voltam vele, mert elfogadtam a hibáival együtt. De akkor is kínai sajnos. Hiába jön ki hetente új firmware, mert egyik se teljesen korrekt, mindegyikben van valami bizbasz ami nem megy, és akármennyire is segítőkészek a srácok a Wayteq topicban - amiért hálás is vagyok -, a gyártó helyett ők se tudnak dolgozni. Azt nem fogják tudni orvosolni, ha a wifivel gond van, ha a böngésző - akár a beépített, akár a letöltött - lassú mint a dög, ha vannak programok amik nem mennek, stb. Ráadásul az ember használni veszi a tabot, úgyhogy a 3. frissítés után már úgy voltam vele, hogy frissít a tököm, nem cseszek el megint jópár órát az újratelepítésre, inkább együtt élek a hibával.
Szóval, szerintem inkább arra figyelj, hogy olyan helyen vedd a tabletet, ahol az 1 év garanciát korrekten érvényesíteni tudod, ha bedöglik. Aztán döntsd el, hogy ár/tudásban melyik tetszik, vedd meg, próbáld ki 2-3 napig, aztán ha nem jön be, vidd vissza. Ha meg bejön, mennek azok az alapvető dolgok amik neked fontosak, akkor nincs miről beszélni, akármelyiket is vetted.
(Természetesen aki szereti folyamatosan hegesztgetni a tabját, az más fajta vásárló. Neki a szempontjai is nyilván mások, és így többet számít az is, hogy mennyi hivatalos vagy nem hivatalos szoftveres support. Nekik fontosak a patchek/frissítések, custom romok. Aki viszont egyszerűen csak használni szeretné, az mindegyikkel 1 év garit kap, meg egy nem igazán optimalizált, de olcsó és ma már jól használható, de azért mégiscsak kínai cuccot.)
-
peterk
senior tag
Többször volt már szó a Colorovo CityTab Vision 10.1" tabletről. Nos, én vettem egyet, az első tapasztalataim egész jók. Nyitottam neki egy topicot, itt. Szívesen válaszolok minden kérdésre (amire tudok). Ha valaki más is venne, már van hely róla beszélgetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- További aktív témák...
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- ELADÓ iPad mini 6 generáció 64GB WiFi / A2567 - Starlight
- Samsung Galaxy Tab S9 FE+ eladó, nagyon keveset ment, mint az új, garanciális!
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest