Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
Acer Iconia A1-810 WiFi 16GB
(bővítettem az előzőt)
Külső: Hátlap fehér, matt műanyag, egész jó tapintású. Körben szürke alumínium hatású műanyag keret. Masszív, rendesen összerakott a ház, sehol sem lötyög vagy mozog. Kicsit vastagnak tűnik a "karcsú" tabletekhez képest, de valószínű hagytak benne helyet. Gombok nyomásra jók, ötletes hogy felül van a bekapcsológomb. Hangszórója egy van hátul, alsó sarokban, ha úgy fogja az ember, lefogható. Alul-felül elég hely van nagyobb ujjnak is, rendesen tartható. Nem nehéz, sőt a méretéhez képest könnyűnek tűnik, súlyra 410g (lemértem).
Kamera: Vaku sajnos nincs. Az első kamerát nem néztem, a hátsó elég vacak. Sötétben iszonyat rossz képeket és videókat csinál, zajos az egész. Világosban már jobb, de még mindig a vacak kategóra. Elvileg tud 1080p-t is, de egy 720p-s videó is jobban néz ki más telefonnal. Szoftveresen gondolom javítják majd, de csodára nem szabad számítani.
Kijelző: Szép, de ne számítson senki valami csoda-IPS minőségre. Színei szépek, de semmi különös. A felbontás "kicsi", de akit nem zavar (engem nem), annak ez nem gond. A 4:3-as 8" fantasztikus, isteni olvasásra, videóra is tökéletes, alul-felül ott a sáv. Betekintési szögei jók, minden irányból rendesen látszik oldalra. Fényerő sajnos nem az igazi, a jó fényerejű tabletek kb 2/3-a. Napfényben kevés, napfényes árnyékban már használható, de ott sem az igazi. Beltérben nincs vele gond.
Érintőkijelző: 10 pontot érzékel, viszont a nagyon finom érintéseket néha nem. Hangsúlyozom, a nagy finomakat. Lehet, hogy az olcsóbb tabletek ennyit tudnak, én többre számítottam. Bár tény, hogy egy Ipad Mini fólia volt rajta, lehet, hogy az vastagabb. Szerintem ezt szoftveresen majd javítják, ráférne.
WiFi: Jó! Stabil, az aksi standby módban 2%-ot merült egy éjszaka, bekapcsolt WiFi-vel. A jelerősség jó, tényleg jól kezel mindent. Egyszer dobta el a router hatókör szélén, kézzel újracsatlakoztam, de szerintem ez a része jó.
Szoftver: Android 4.2.2 gyárilag, az Acer rádobott pár appot pluszban, de amúgy teljesen alap. Kicsit viszont laggol, nekem összecsapottnak tűnik az első változat, és a driverek sem az igaziak. Volt egy lefagyás (youtube, ott az app a szar), de röccenések simán voltak.
Akku: Érdekes pont. Induláskor nem volt hajlandó 87% fölé tölteni, telit jelzett, lehúztam, vissza 87%, pedig a dobozból kivéve ment töltőre, és egész éjjel töltött. Valószínű rosszul kalibrálta be az Android, és ez pár töltés után rendbejön. A másik amit nem értek, hogy bekapcsolás után reseteli a számlálókat, még 50% akkuidőnél is, de nem mindig. Néha tudja az előző pontot, néha újraindítja az akkuidő számlálóit, de a %-ot jól jelzi. Így nem tudom mennyit bír, de érzésre simán hozza a 6-7 órát, talán többet is.
Benchmark: Antutu 12719, azt hozza amit a Nexus 7.
Összegzés: Bejövős darab, jó összerakás, gusztusos kinézet, engem nem zavar a fényerő, mert beltérben használom. A felbontás szintén nem. Az érintőkijelző lehetne érzékenyebb, ez zavar, de gondolom majd javítják. A 4:3 8"-on király, ideális méret, ideális súly, és az akkuidő is elég jó szerintem. Ezért az árért a Nexus teljesítménye, HDMI kimenettel, SD slottal, 1 év Acer házhozmenős garival.
Ha a fenti gyengeségeket javítják, szerintem tuti jó vétel, főleg a 8GB-os 55e-ért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- RAID
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Notebook hibák
- LEGO klub
- eBay-es kütyük kis pénzért
- iPad topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- iPad Mini 6 256GB wifi mint az új 2026.05.16. jótállás akku 99%
- DELL LATITUDE 7275 2in1 12.5" IPS Win10 TABLET/NOTEBOOK 8G/256GB ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL
- Jegelve - Eladó iPad Mini (2024) Wifi +eSim Cellular 256GB
- Lenovo Tab4 (TB-8504x) tablet leárazás !!AkciÓÓ!
- Apple iPad Air 5 10.9" (M1 Chip) 5G/64GB/8GB WiFi+Cellular
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Zalman T4 PLUS FSP 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3648, 96% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro 4G LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Dr.NX