- Google Pixel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
10" körüli WiFi tablet kéne jellemzően tartalomfogyasztásra (jelenleg youtube, microSD-ről filmnézés), netezésre és néha játékra, egy őskövület Note 8.0-t váltana, a toll nem feltétel. Lehetőleg itthonról, rendes számlával, nem trükközve.
120k körüli a keret, Huawei Mediapad M5 10.8-at és Galaxy Tab S5e-t néztem eddig, de nem nagyon tudok dönteni a kettő között, nem tudom, hogy viszonyulnak az iPad 9.7 2018-hoz (bár maradnék az Androidnál), illetve vannak-e egyéb alternatívák Android fronton.Előre is köszi a segítséget.
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Lecserélném a Miix2 10-et valami kisebb (7-8") leginkább androidosra, de akár dualbootos is lehet. Kínából is jöhet, de ne legyen túl drága
Van jobb alternatíva a szállítással együtt 89$-os Hi8 Pro-nál? -
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Volt egy Nexus 7-em, kihasználatlanság miatt elcseréltem, és most mégis kéne valami hasonló kaliberű. A Nexus tetszene, mert még mindig naprakész a szoftvere és nem drága, viszont hardveresen már minden bizonnyal van újabb.
A gari szempont. Ha sikerül eladnom a windowsos tabletemet, akkor mit lenne érdemes venni Android fronton? Nem kell nagy hardver, de a Chrome és alap játékok fussanak röccenés nélkül, 7-8".Szerk:
Elolvastam most az összefoglalót, van azokon kívül/azok közül valami bestbuy most? Esetleg 4G-vel? -
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Windowsos tabletre cseréltem a Nexusomat, de ismét kéne egy androidos. 10"-nál kisebbet akarok, mondjuk 8-9", garanciával. Mik az ajánlott darabok? Nem szükséges, de ha van, esetleg billentyűzettel? -
CHIPman
nagyúr
[link]
Ezt láttátok már? 2/32, x3-8300, 8" HD, win10 75$-ért szerintem elég jól hangzik. -
CHIPman
nagyúr
Üdv. Létezik olyan lehetőleg minél kisebb hub, ami egy nexus7.2 külső áram nélkül elvisz 2db nano(bill és egér) vevőt rákötve?
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. Nem feltétlenül témába vág, de random időközönként ezeket a programokat feldobja egy Note 8.0 (Android 4.3) egy popup ablakban a képen látható jelleggel:
Teebik flashlight
GO Launcher EX
File Manager
[kép]
Airpush detectort futtattunk már (távsegítséggel próbálom megoldani), amit az kidobott azt letöröltük, de nem hozott látható javulást.
Előre is köszi, ha valamit tudtok mondani. -
CHIPman
nagyúr
válasz
dionaea #48020 üzenetére
Amelyiket lehet rootolni, arra nagy eséllyel telepíthető az Xposed framework, amin pedig fut az XHaloFloatingWindow, ami pedig megfelel a célnak. De érdemesebb jobban támogatott cuccot venni(ergo nem kínait, hanem Nexust vagy ASUS, Samsung), hogyha van vele valami gubanc akkor gond nélkül fel lehessen ébreszteni a halálból.
-
CHIPman
nagyúr
-
CHIPman
nagyúr
Van két WiFi-s tabletem, egy Nexus7 2013 és egy Concorde Tab Play, meg két USB modemem, egy Huawei független és egy T-Mobileos w'n'w stick(Qualcomm van ráírva, ilyen). Alapvetően egyik tableten se megy egyikkel sem a net, APN-t ugye csak a Concorde-on tudnék állítani, de valamiért nem menti el. Mindkettőn alap szoftver van. Mit kéne tennem ahhoz, hogy valamelyiken(de inkább a Nexuson) valamelyik modemmel életre keltsem a magyar T-Mobileos netet?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
tjb007 #45107 üzenetére
"ha lehet hinni a néhol ellentmondásos specifikációnak"
"Kiano táblagép 10.1 inches LCD kijelzővel és 1280x800 pixel felbontással. Négymagos, 1.6 GHz-es Rockchip processzor hajtja a gépet"
De utánanézve valóban. A második gépről beszéltem viszont, és ezek tudatában a SoC is hozzáadódik a különbségekhez.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
d.carpa #45105 üzenetére
Az első 1024-es, de egy parányival nagyobb név, mint a második. A második 1280-as, de én személy szerint még nem hallottam erről a márkáról. Utóbbinak a hardvere jóval jobb, ha lehet hinni a néhol ellentmondásos specifikációnak, de ennyiért szerintem egy ilyen tudású gép túl olcsó(lásd WayteQ xTAB-100qcr 60k, és csak a kijelzőben jobb).
-
CHIPman
nagyúr
válasz
lungerdani22 #44640 üzenetére
Játékra és netezésre sokkal jobb a Nexus, ha nem zavar, hogy kisebb. Én is e kettő között gondolkodtam, és nem bántam meg a Nexust, a touch bug ellenére sem.
-
CHIPman
nagyúr
Nexus7-et simán tudtam aktiválni a Helium appal PC-n, most a Concorde Tab Playt egyáltalán nem sikerül(a PC nem látja, a tab pedig azt írja, hogy csatlakoztassam USB-n a PC-hez, holott ez már megvan), és rootolva sincs. Gariztatni szeretném, de előbb lementeném az adatokat.
-
CHIPman
nagyúr
Nekem az új n7-en ugyanez -13%-ot okozott, kereken 0 perc kijelzővel, 10 óra készenléttel...
4.3 alatt ez olyan 2% körül volt. De remélem beáll majd.
(#43573) Bozek: Ennyire ne írd már le a Samsungot, tudtommal a Tab3 7.0 az egyetlen, ami gyárilag legalább 4.0-val jön ki, és nem kezeli az OTG-t. Ennek ellenére az ASUS Memo Pad HD 7-en még ha minden igaz nem megoldott, és a Nexus gépek sem viszik alapból. -
CHIPman
nagyúr
válasz
monti0222w #41632 üzenetére
Ennyi erővel az S is felesleges, mert akkor jobbnak kéne lennie.
Egyébként az S-nél $30-al olcsóbb.
-
CHIPman
nagyúr
Ha nem értesz hozzá, inkább hallgass a nagyokra. A magok száma mára már kb a megapixelháborúhoz hasonlítható. A 4db A7-es mag nem valószínű, hogy erősebb a 2db magasabb órajelű A9-es magnál, és a GPU egyikben sem egy csúcs, de a Vivante támogatottsága még mindig elég gyatra, így ez is a Flame oldalára billenti a mérleget.
-
CHIPman
nagyúr
Még mindig nem tudok dönteni, új Nexus7 16GB WiFi, vagy MeMO Pad FHD 10 WiFi? Az árkülönbség nem számít, a kérdés, hogy ki melyiket venné, és miért. (Ismerem mindkét gép képességeit, tehát nem információ kéne, hanem vélemény.)
-
CHIPman
nagyúr
Tegnap berendeltem az új Nexus 7-et edigitalnál, de csak a boltba kértem, így nem kötelező átvennem. Tehát kb csütörtökig van időm kitalálni. Közben kapható lett itthon a MeMo Pad FHD 10. Érdemesebb lenne azt beújítani? Van valami hibája?
-
CHIPman
nagyúr
Most én is kérnék segítséget.
Két jelöltem van, a fekete iPad mini 16GB és az új Nexus 7 16GB.
Mindkettő új, 85-90k között van.
Ki melyiket venné, és miért? -
CHIPman
nagyúr
Kicsit vidd feljebb a keretet, ha ilyen igényeid vannak. OTG kábel gyárilag nincs, ebayről tudsz rendelni Samsung csatist. Külső vinyót OTG kábellel lehet, ha adsz neki külső tápot valahonnan. A 64GB-ra nem vennék mérget... A többi relatív, de a PLS nem olyan rossz, viszont nem is túl jó.
-
CHIPman
nagyúr
Ha valakit érdekel, ma 100k a Note 10.1 WiFi edigitalban.
Miért nem a 3G-s van leárazva? -
CHIPman
nagyúr
válasz
caracarn #40351 üzenetére
Először is: rossz a leírás, a Note-ban 2GB ram van. A Lightning csatlakozó, az az Apple új, kisebb csatlakozója, semmi köze a HDMI-hez és az USB-hez. iPad-re pendriveot sehogy nem tudsz rákötni, TV-re pedig csak valami méregdrága átalakítóval. Ilyen igényekkel maradj a Note 10.1-nél. Ja, és külső winyóhoz valószínűleg szükség lesz olyan USB hubra, ami ad le áramot a winyónak, mert az OTG-n nem jön ki annyi, amennyivel egy winyót meg lehet hajtani.
-
CHIPman
nagyúr
Akit érdekel, előrendelhető a Concorde Tab SLIM 8GB (RK3188, 7,9" IPS, 2GB RAM) 08. 28-i érkezéssel.
Ha jól sejtem, leánykori nevén Window (YuanDao) M1 Mini One.
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
A Cube U39GT WiFI-erősségéről tud valaki valamit mondani? -
CHIPman
nagyúr
Lassan aktuális lesz a tabletvásárlás. Szeretnék olyat, ami nagyobb, mint 7"(akár 10" is lehet) jó felbontással(1280 minimum), erős a WiFi-je, lehet rá normális tokot találni, nem gyenge a hardvere és friss a rendszere. Értelmes áron kéne. Kéne bele 3G is, de azt talán megoldom.
Az első jelölt a Galaxy Tab 3 8.0, ebben van egy Exynos hardver, feltehetően erős a WiFi-je, lesz rá frissítés, és 2 év garis. Na meg 8" és 1280*800. Viszont ~100k, ami elég sok.
A második jelölt az Acer Iconia A1-810, ebben van egy viszonylag jó hardver, viszont kínai, amiknek a WiFi-erőssége megkérdőjelezhető. 8" és csak 1024*768. Csak 1 év garis, és majdnem alap rendszer van rajta, a frissítés kérdéses, és tokot is csak valami univerzálist vehetnék rá.
A harmadik jelölt a Nexus 7, 1 év garis(refurb), erős hardver, tuti frissítések, erős WiFi, viszont nem bővíthető és csak 7", viszont 1280*800.
A negyedik, amolyan különdíjas a WayteQ xTab-100dci, jó felbontás és 10", van 3G is, viszont nem tartom túl erősnek a hardvert, a frissítéseket nem viszik túlzásba, és a kritikus ponton(WiFi-erősség) nem olvastam még semmi álláspontot. És ez is csak 1 év gari.Van valami más ötletetek? A kritériumok közül a leírt módon engedhetek valamennyit.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
BeriHampeR #39814 üzenetére
Gondolom a WayteQ annyira nem noname, hogy ne legyen rajta recovery mód. Ezt hozd be, és nyomj egy teljes visszaállítást(wipe data).
(#39810) Crytek: Ha már a szerkesztés megvan, akkor úgy kell elmenteni, hogy miután szerkesztetted, nyomsz egy menü gombot(három egymás alatti pont a bal alsó sarokban), és ott a mentésre kattintasz.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
this is life #39695 üzenetére
Kicsit kevered a szezont a fazonnal, a MyAudio helyett írhattam volna bármi más gyártót is, aki iszonyat áron kínálja a 10" körüli egymagos tabját.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
banderasz77 #39678 üzenetére
35k-ért annyira nem rossz, ha azt nézed, hogy új, 9,7" és IPS egy gyengébb, de kétmagos hardverrel alatta... Garanciának valószínűleg búcsút lehet mondani, de Kínából is kb ennyiért lehetne hasonlót(mert ugyanilyet nem találok) szerezni.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Blackhole13 #39671 üzenetére
Aprón WayteQ xTab-100dci 3G 45k-ért garival, még túl is megy az igényeiden.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
#40935168 #39601 üzenetére
1: Passz, specifikus.
2: Nagyban függ a szoftvertől is, a hardver megvan hozzá. De valószínűleg nem lesz gond.
3: Kínai IPS, nem egy Dell vagy EIZO, de bőven elfogadható minőség.
4: Jól.
5: HSPA-ig minden.
6: Egy OTG kábellel bárhogyan meg tudod oldani, az enyém felismeri a kábelen rádugott fényképezőgépet is, mintha egy memóriakártya lenne.
7: A microSD-t így hívják valamiért, természetesen nem megabájtos nagyságrendű kártya a maximum, amit kezel.
8: Valószínűleg igen, de ha nem, akkor letölthetsz a playről bármilyen más billentyűzetet ennek az orvoslására.
9: Drága a posta ha vissza akarod küldeni hibás darab/garanciáztatás miatt, és akkor sem garantált, hogy készségesen állnak hozzád. Tesztelve nem valószínű, hogy volt. -
CHIPman
nagyúr
válasz
Hungarikum87 #39538 üzenetére
E kettő közül alap, hogy a VOYO a jobb a Cortex-A15-ös CPU miatt.
-
CHIPman
nagyúr
Ezt a Nexus10 koppintást ismerjük már?
VOYO A15 Dual Core Tablet PC Eyxnos 5250 11.6 Inch IPS Screen Android 4.2 2G RAM 16GB Bluetooth Dual Camera HDMI -
CHIPman
nagyúr
válasz
this is life #39381 üzenetére
Azt mindig hozzá kell tenni, hogy a Lenovo TN paneles.
(#39375) Bozek: Mi baj az Atommal?
-
CHIPman
nagyúr
Követem a tableteket, de most annyira szűkült a kör, hogy elakadtam. A közeljövőben akarom megvenni, tehát nem feltétlenül a mostani kínálatból kéne választani. A kritériumok, hogy ne legyen teljesen névtelen, legalább 1280-as felbontás, 3G, és a nagyondigitális boltban lehessen venni(a hipernet akció miatt). A jelenlegi palettából az xTab-100dci 3G a legmegfelelőbb, de a RK3066-ot már elavultnak tartom. Lesz mostanában a kritériumoknak megfelelő cucc?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPad topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motoros topic
- Távcső topik
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest