- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
Azzal számolj, hogy az ASUS EU-n belül két év világ garanciát ad (ami az USA-ban is érvényes), azonban az Egyesült Államokban jellemzően 1 év régió garanciával kerülnek piacra a cuccok, mint ahogy a Nexus 7 miatt is volt kavarodás, tehát azt itt az EU-ban nem tudod intézni, csak Amerikában.
-
Švejk
őstag
Egyébként a Hyundai T7-ről mik a vélemények? Megérheti, kockázattal együtt?
-
gretzky77
veterán
-
Gulyopapa
addikt
50.000 Ft-ig milyen tabletet ajánlotok ?
Ami jó lenne ha lenne benne :
jó wifi, usb host, IPS panel, ha lehet HD felbontással, közepes akksi idő is megfelel -
azozo
senior tag
Van egy Polaroid mpc770-as android 2.2-vel ,de sehogysem tudom a skypot müködésre bírni...
A forumokat bujva se nagyon találok feltelepül rendesen mind a régi vagy az új is apk-ból,de
belépésko hiába irom be a nevet és a jelszót,mindig kidobja hibaként...
Google play apk feltéve,de accountot nem sikerül hozzáadni
Playre belépve pedig nem látja az eszközt ....Ötletek
-
Attila xy
tag
Üdv!
Úgy néz ki bemegyek az Euronicsba egy Dps dream 9-ért.30 rugó ilyen képernyőmérettel nem találtam olcsóbbat.
http://euronics.vko.hu/iroda_es_szamitastechnika/tablagep/dps_dream_9_tablet-p22838.html
Akinek van ilyen leírhatná hogy bírja.
Azt lehet tudni hogy lejátszik ez mp4-et? -
Sanzaa
senior tag
A Freelander PD10 DVB-t vevős verziójával vannak valakinek tapasztalatai?
Vagy bármilyen másik dvbt vevőssel? -
2ofthem
aktív tag
válasz
cassius.clay #34362 üzenetére
Üdv!
Én most vettem egy Asus Transformer TF300-T tipusú gépet, a leírtaknak szerintem megfelel.
90-100 körül mozog most az ára. -
tjb007
nagyúr
válasz
z0d1AK #34370 üzenetére
Egyes állományoknál előfordulhat ilyen, de eddig akárhány tabletet próbáltam, mindegyiken bármiféle nagyítás vagy kicsinyítés nélkül tökéletesen egyben és olvasható volt minden (még 7 colon is). Az e-book olvasóknál is be lehet lőni úgy a beállításokat, hogy ne kelljen jobbra-balra le és fel lépkedni, de sajnos nem mindegyiknél.
Akárhonnan is nézzük, pdf-re még mindig jobb a tablet (és nem csak azért mert színes kijelzője van). -
laszlohu
addikt
Az MM - ben múlt héten nyomogattam, a fényereje remek:
Wayteq xtab-70Dci
alapból 4.0.4 - es Androiddal, de ami fontos 8 Gb rommal és nem 4 - gyel, mint a 700dc,
frissíthető firmware van hozzá elérhető: 4.1.1 és 4.2.2 -
z0d1AK
nagyúr
válasz
tjb007 #34368 üzenetére
Ez a probléma viszont magának a PDF-nek köszönhető, hiszen az tableten sem igazán tördelhető, tehát előrébb ott sincs vele. Max. ha vannak képek, akkor azok színesek lesznek, de hát attól nem lesz jobban olvasható.
Nemrégen az Iconia B1-en próbáltam ki egy magazin PDF-ét olvasni, ami eredetileg A4-ben jelent meg, az oldalon pedig 4 hasáb volt. Hát, élvezhetetlen volt a sok nagyítás és folyamatos össze-vissza görgetés miatt. -
Gulyopapa
addikt
Prestigio MultiPad 7.0 Prime Duo-ról mi a véleményetek ?
Kindle Touch-om van jelenleg amit szeretek is csak néha jó lenne netezni este az ágyban ( Kindlével felejtős ) és a PDF fájlok jó kezelése.
Erre keresem most a megoldást.
Kindle Fire esetleg ? Vagy az annyira zárt hogy nem lehet rá semmit rakni ?Totálisan össze vagyok zavarodva most hogy kezdem magam beleásni a témába
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Gulyopapa #34366 üzenetére
Én az említett WayteQ-et nyúztam több, mint egy hónapig, semmilyen problémám nem volt PDF állományokkal sem. Egy ismerősöm biológusnak tanul, ő is PDF-eket olvasgat rajta. A vásárlás előtt kérdezte hogy jeleníti meg például a képleteket, vagy hasonlókat, akkor meg is néztem, ott semmilyen problémája nem volt.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
poirot #34363 üzenetére
Ha tényleg csak olvasni akarsz, akkor miért nem eBookot veszel? Az xBook-60w tudja mindazt amit kell. Ha sötétben olvasnál, akkor GlowLight-os eBookot kell venni.
A TFT/IPS kijelzőkön igazából nagyon nem kényelmes sokat olvasni. Nappal, ha süti a nap, akkor nehezen olvasható, éjszaka meg még legkisebb fényerőn is túl világos (utóbbival én is így vagyok az iPad Minivel).
És akkor ugye másik az akkumulátor időben érezhető óriási különbség! -
Gulyopapa
addikt
Sziasztok !
50.000 Ft-ig 7"-os tabletet keresek, lehetőleg IPS panellel és HD kijelzővel ?
Van ilyen ? Vagyis tudom hogy van csak a 25-féle gépből nem tudok választani. ( olvasásra, webre, filmnézésre lenne )
Kérdés: Kindle Fire-t Mo-on nem érdemes venni ? -
poirot
őstag
Sziasztok.
Szeretnék vásárolni egy tabletet.
Nem érdekelnek a filmek a tableten, vagyis csak olvasásra használnám ki.
A pdf, doc file-ok olvasására egy kompromisszum nélküli tabletet szeretnék. Nem akarom kicsinyíteni, oldalra fordítani, vagyis 1:1 -be szeretném olvasni. A méret a lényeg, és az olvashatóság.
Gondolom a djvu, txt, epub, prc stb. olvasása csak program kérdése az Android-os rendszeren, vagyis konvertálás nélkül tudja kezelni a rendszer.
Tehát olvasás szempontjából, a fentieket figyelembe véve hozza a maximumot.
Ja, és még USB host-os is legyen, vagyis a az USB-n rárakott pendrive-ot, külső háttér tárként azonnal kezelje, érzékelje, azt könnyen tudja kezelni, lehesen egyszerűen másolni a tabletre, stb.
Ha még USB-ről is tölthető lenne, az tökéletes lenne.
Köszönömszépen a segítségeteket.
-
cassius.clay
senior tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Fateromnak kellene egy tablet. Ami fontos lenne:
-Minőségibb kijelző (lehetőleg IPS, 1024x600-as felbontással vagy hasonló)
-Kétmagos proci
-1 giga ram
-Lehetőleg 4.1 android (végső esetben 4.0.4 is jó)
-Beépített GPS- nagyon fontos lenne, de végső esetben külső GPS vevővel is megoldható a dolog
-Bluetooth! Ez elengedhetetlen, ha nincs benne beépített GPS
-Legalább 16GB belső memória+ micro sd bővíthetőség
-Legalább 2 megapixeles kamera videóhiváshoz és néha egy-egy amatőr fotó készítéséhezÉs még vmi: Ha nincs benne beépített GPS, akkor magyarázzátok már el légyszives, hogy ez a külső bluetooth-os GPS vevő hogy működik? Bármilyen jó a tabletekhez? Olyan mint a bluetooth headset? Csatlakozik bármilyen cucchoz? Árban ezek mennyit kóstálnak kb?
-
tjb007
nagyúr
Amelyik alkalmazás támogatja, azt át lehet pakolni.
DE.
Pontosan nem tudom, de ha jól gondlom a 700dc-nél is a tárhely (1-2GB abból a névleges 4 gigabyte-ból) SD kártyaként (internal_sd) funkciónál, tehát ez az alapértelmezett mentési hely. Na most ez ugye nem túl sok, egy combosabb játék már el is foglalja az egészet, ezért meg kell cserélni az alapértelmezést úgy, hogy a külső SD kártyára (external_sd) kerüljenek a tartalmak, ne a belsőre. Ezt a műveletet manuálisan is el lehet végezni, de szerintem kelzsoca fog majd csinálni egy patch-t erre, így nem kell a fájlokban turkálni. -
SkyLine3000
addikt
Nagyjából fogalmam sincs, milyen tabot vegyek? Vagy egy gyengébb hardverrel, de nagyobb háttértárral rendelkezőt, vagy ilyen Concorde Tab Speed kategóriájút? Minél többet olvasgatom a fórumokat, teszteket, annál bizonytalanabb vagyok. Legszívesebben egy kétmagost vennék, de ahogy olvasgatom a fórumokat, majd minddel vannak gondok.
Mondjuk általánosan internetre kéne, meg lányomnak egyszerűbb gémekre. Meg néha Gta szerűekre. Ez utóbbira nem biztos, h egy gyengébb elég lenne.Néztem ConCorde, Koobe, WayteQ, BluePanther, Prestigio tabokat, de előrébb nem jutottam. Legutóbb a Prestigio MultiPad 7.0 Pro Duo-nál kötöttem ki, mire észrevettem, h nincs benne bluetooth... Pedig már majdnem rendeltem egyet. Nézegettem egy darabig egy Nextbook 7" Premium SE 8GB cuccot is, de mondjuk a Concorde Speed alig drágább és hardveresen jobb nála.
Ezeket néztem:
Nextbook 7" Premium SE 8GB, 30e (2x1.5gzh+Mali 400MP2)
ConCorde Tab Speed, 34e
Koobe 7" X7 Slim Plus 8GB, 34e
WAYTEQ 7" XTAB-70DCI 8GB, 35e
Prestigio MultiPad 7.0 Pro Duo, 36ealsóbb kategória:
ConCordeTablet PC tab ONE 7" 8gb vagy 16gb 21-25e
Bluepanther 7" Voyager S+ 8GB, 22-23eAz erősebbek közül mik a tapasztalatok? A gyengébbeknél egyszerűbb lenne a helyzet.
-
Švejk
őstag
Ezeknek az olcsóbb tableteknek (sőt sok drágábbnak is!) általában úgy szokott lenni, hogy kapunk xy giga tárhelyet, ezt lehet bővíteni, de az alkalmazásokat nem lehet rá áttenni ugye?
Konkrétan a WayteQ Xtab700DC-re gondolok, amiben csak 4 giga van, kérdés, hogy tudok-e appokat tenni az SD-kártyára? -
spileraaa
senior tag
válasz
DrDante666 #34238 üzenetére
tinydeal ingyen az Sg postal szalit ?
ezeket tudom hogy igen
tmallbox , minideal de ezeken kivul van meg ami Sg postal ? -
tjb007
nagyúr
Melyik mivel tud többet a másiknál ?
xTAB-100dci
- erősebb SoC (még ha nem is olyan rettentően sokkal)
- Bluetooth
- 3G
- kijelző
- Jelly Bean out of the boxELEMENT 10.1
- 16GB ROM
- papíron nagyobb akku
- 2 év garanciaHa hozzáveszem a támogatást is, akkor még inkább a 100dci nyer.
Persze nem mindegy az ár sem, a 100dci áráról ugyan még semmit sem tudni, de feltehetően valamennyivel drágább lesz mint a Sencor.
El kell dönteni mi a fontosabb és az alapján kell meghozni a döntést.(#34354) -Babuci-
Ha nem találod a Beállítások menüpontban (közvetlenül a Wi-Fi alatt kéne lennie), akkor ügyesen kimaradt a szoftverből.
Megpróbálkozhatsz még ezzel is, de ez is csak egy félmegoldás, szóval mindenképpen jelezd a MyAudio felé ezt a hibát. -
-Babuci-
csendes tag
Erre valaki?
-
gretzky77
veterán
Sziasztok van egy Funtab hydra 8C41D tipusú tabom,teljesen meg vagyok vele elégedve,kedves ph-s kolléga segitségével nagy nehezen a root is meg lett oldva viszont elszabtam a wpa supliciant fájlt ami miatt most egyáltalán nem megy a wifi,ha esetleg van valaki akinek szintén ilyen tabja van akkor tudnék segiteni a rootban illetve ha már rootolt akkor szükségem lenne a gyári wpa suplician fájlra! Remélem van még valaki aki ilyen táblát használ!
-
rico21
tag
Sziasztok lenne egy kis problémám a tabimmal, Adnrid 4.0 van rajta, és tesom rootolni akarta viszont utána ki -be kapcsolásnál már csak az android feliratig jut, ahol fut a fény az android feliraton, rá dugva gépre csak 3 üres meghajtót lát, és nem tudom sehogy be hozni azt a menüt ha nyomom bekapcsolásra hangerő le +menü+PWR ahol vissza tudnám állitani a gépet van rajta reset gomb is de azzal sem csinál semmit mi lehet a géppel ilyenkor behalt
Ja a típusa TAGI 920 (1077 tablet PC így is meg találhatod googlen)
-
Chaser
legenda
válasz
DrDante666 #34342 üzenetére
Nyilván szürke import, azért olcsóbb és azért 1 év a gar. Ha a bolt megszűnik gariztatni se tudod.
-
tjb007
nagyúr
válasz
DrDante666 #34344 üzenetére
"ha személyesen veszem a drágábbik helyen, gondolom akkor is ugyanúgy az üzletbe kell visszavigyem"
Nem.
Ha gond lenne akkor A; vagy visszaviszed oda ahol vásároltad B; elviszed a helyi vagy a legközelebbi szerződött Samsung partner szervizbe C; megrendeled a Szervizfutár szolgáltatást ami annyit jelent, hogy a garancia időn belül jönnek és díjmenetesen elszállítják a szervizbe, majd ha kész van akkor vissza, de ha olyan hibája van ami nem igényel szervizbe szállítást akkor ott helyben megjavítják neked ami egy filléredbe sem kerül.(#34346) spileraaa
Akkor az Ainol.
-
DrDante666
tag
válasz
tjb007 #34343 üzenetére
Mivel az ország másik végében vagyok, ha személyesen veszem a drágábbik helyen, gondolom akkor is ugyanúgy az üzletbe kell visszavigyem (csak talán helyben), vagy ugyanúgy vihetem/küldhetem másik városba a szervízbe, tehát lényegében csak a személyes ügyintézés esélyéből veszítek a -1 év garanciaidőn kívül. Jól gondolom?
-
tjb007
nagyúr
válasz
DrDante666 #34342 üzenetére
Azért kerül az kevesebbe, mert bolti garanciás, azaz ha gond van vele akkor oda kell visszavinned ahol vásároltad.
-
DrDante666
tag
válasz
futizoli #34341 üzenetére
Létezhet, hogy kb. 25E-rel olcsóbb itt a P5100 mint máshol? Vagy csak én nem látok valamit? Ugyanúgy áfás ár, új, dobozos termék, bár a gari csak 1 év. Vásárolt már innen valaki? Fontolgatom ugyanis, hogy ha max. 100-ért találnék 3G-s P5100-ast, lehet mégis inkább azt venném a P5110 helyett. Esetleg használtan egy pár hónapos, újszerű állapotút, bár nem tudom az mennyire vállalható.
Szerk.:
@futizoli: Bocsi, sikerült az Új helyett a Válaszra nyomnom. -
mexel
veterán
válasz
tjb007 #34335 üzenetére
Valószínűleg így van. Csak azt hittem hogy olyan szemlélettel állok szemben amit sokszor megtapasztalni fórumokon (márka dícsérete és elvakultság
)
Nem is csak az a baj hogy nekem tetszik, hanem az zavar hogy a gyártók ezen spórolnak. A samsung új procija vidáman vinné a full hd kijelzőt, de akkor kicsit kisebb lenne a haszon. Egyébként az eladók akik odajöttek először azt mondták, hogy ugyanaz a kijelző van mindben, és mondtam hogy nem akkor ők is megnézegették és egyöntetűen azt mondták hogy valóban láthatóan szebb ha veszi valaki a fáradtságot a hsonlításra. Játékoknál pláne egyértelmű. Végükl is egyszerű otthon pc-n is megnézni egy játékot a két felbontásban. Ég és föld. Nekm legalábbis, ahogy írtad is. Sajnos a Myaudio elérhetősége munkanapokra korlátozódik (érthetően).
Bele szabad vágni egy olyan kütyübe (916QR - ha lesz még), vagy csak szívok majd vele mint sokan? -
rico21
tag
Sziasztok lenne egy kis problémám a tabimmal, Adnrid 4.0 van rajta, és tesom rootolni akarta viszont utána ki -be kapcsolásnál már csak az android feliratig jut, ahol fut a fény az android feliraton, rá dugva gépre csak 3 üres meghajtót lát, és nem tudom sehogy be hozni azt a menüt ha nyomom bekapcsolásra hangerő le +menü+PWR ahol vissza tudnám állitani a gépet van rajta reset gomb is de azzal sem csinál semmit mi lehet a géppel ilyenkor behalt
Ja a típusa TAGI 920 (1077 tablet PC így is meg találhatod googlen)
-
tjb007
nagyúr
Először is nem mondta senki sem, hogy csak a Samsung jó (mert egyáltalán nem az), másodszor pedig ez teljesen szemfüggő. Számodra szebbnek tűnik, pont, ezzel szerintem nem fog senki sem vitatkozni.
Amúgy ez épp olyan mint az MP3 vs. FLAC. Van aki nem hallja a különbséget, van aki leszarozza az MP3-at, és van akinek a FLAC is kevés."Sajnos nem találtam telefonszámot a bolthoz."
A budapestihez szerintem még nincs is.
Hívd a központot, biztos tudnak ott is felvilágosítást adni: [link] -
turho
addikt
SOS HELP! aki tudAinol tablet, és feltettem az antutu cpu mastert. Azóta fagyok....és minden rebootnál fagyok
túl nagy órajelet kapott....mit lehet csinálni, hogyan lőjem ki?
Csökkentett mód kéne, ugye...de ez nem win.HELP...OK? megoldódott x db reboot után intelligensen szólt....
-
mexel
veterán
Az a Myaudio elgondolkodtatott. Vajon ma is van még akció? Sajnos nem találtam telefonszámot a bolthoz.
-
mexel
veterán
válasz
tjb007 #34330 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, el kell menni az MM-be ahol egymás mellett vannak és szeritnem mindenben jobb. Betekintési szögben, színben is. Egyszerűen mattnak tűnnek mellette és fakóbbnak. pedig mindet beállítottam hogy az energiagazdálkodás ne legyen bekapcsolva, a fényerőt feltoltam, stb. De nem akarok senki lelkivilágába beletaposni aki szerint csak a samsung jó (én is nagyon samsung párti vagyok, de a note nem győzött meg), de érdemes megnézni. Persze annyiért sajnálok acert venni 1 év garival,ez igaz. De az biztos hogy 10"-ban nem fogok 1280x800-ast vásárolni, akkor inkább féláron valami retina kijelzős kínait, van néhány amiről jókat írnak, azokat afórumokat olvasgatom 2 napja. Legkevesebb fele annyiba kerülnek, és ha találok olyat amire lesz friss moddolt rom akkor veszek is próbaképpen. Fentebb linkeltem néhányat, ezek remélhetőleg már nem annyira gagyik. (van amelyikben gyanaz a chipset van mint a NOTE-ba, csak full hd kijelzővel)
Az itt említett MyAudio retina kijelzővel milyen lehet? A MyAudio-ról nem sok jót olvastam, vajon ez is olyan?
-
tjb007
nagyúr
Lehet, hogy felbontásban veri, de hogy egy sima TN panel (mert az van az A700-ban) nem lesz olyan mint egy IPS az is biztos (még ha az Acer szerint IPS-like is).
(#34329) vattika69
Nem működne. Közbe kell még iktatni egy konvertert ami a digitális jelet analóggá alakítja, vagy olyan kábelt kell keresni amibe már bele van építve a konverter (de ezek nem mindig működnek).
Az eBay-en néz körül, ott már emberi áron is hozzá lehet jutni egy ilyen konverterhez.
-
vattika69
csendes tag
Sziasztok!
Egy hdmi kimenetes androidos tablet vásárlásán gondolkodom. A mindennapos otthoni felhasználás mellett egy interaktiv táblával kellene összekötni amin egy vga (d-sub) bemenet van. Találtam egy pár helyen hdmi-vga kábelt de nem tudom,hogy működne-e így egy sima kábel közbeiktatásával.
-
futizoli
tag
válasz
polar-x #34320 üzenetére
Szia! Gondolom a MyAudio Arenaban vette, szombaton nyitottak. Április elsején én kételkedtem ennek a készüléknek a megjelenésében... Tegnap laikusként szemrevételeztem, a kijelző számomra gyönyörű, jó ez a magas felbontás... Nekem kialakításra is nagyon bejött, viszont a nagy sietségben nem néztem meg, hogy van e rajta pl. hdmi csatlakozó..
-
kelzsoca
félisten
válasz
kovaripeti #34324 üzenetére
Itt már érdeklődtél?
-
kovaripeti
aktív tag
Sziasztok. Van egy Concorde Tab One 7"-os tabletem, amin 4.0.4 android van. Úgy tudom, hogy van már ennél frissebb verzió is. Hogy tudom frissíteni? Ha a beállítások-rendszerfrissítésbe megnézem, ott azt írja ki, hogy az op rendszer naprakész. Van erre megoldás?
Köszönöm. -
z0d1AK
nagyúr
Ha ennyire fejlesztenél, arra kényelmetlen lesz a tablet. Egyrészt a mobilos Ubuntu eddigi tapasztalataim szerint inkább van a szórakozásért, mint a fejlesztesert. Mondhatni nincs olyan tablet, ami lefedi teljesen az igenyeid. A legközelebb talán a Windows 8-as tabletek vannak, de ott a bootloader zár miatt a Linux telepítése nem olyan egyszerű.
Talán használtan egy Windows 7-es Iconia W500 volna jó, ahhoz van billentyűzet is akár. -
-Babuci-
csendes tag
Sziasztok!
Kérdéssel fordulnék az Urakhoz. Ebben a szerkezetben benne van a bluetooth , de funkciók között nem elérhető.
Hogy tudnám életre kelteni? -
-
válasz
anonimus25 #34315 üzenetére
a cc speed felejtos mert valami gond van a toltesvezerlessel ,hosszú töltes rövid uzemido . A wayteq dci mellett ranezhetsz a prestigiora is ...
-
anonimus25
aktív tag
sziasztok tablet vásárlására végre rászántuk magunkat kettő között nem tudunk dönteni.
concorde tab speed vagy wayteq 70dci.erröl a kettöröl kinek mi a tapasztalata aki használta öket vagy esetlegesen egy teszt is jol jönne mindkettöröl.
70dci: 5 ujjas multi-touch
speed: 8 ujjas multi-touch (ergo érzékenyebb bevitel)70dci: AML 8726MX 1,5 GHz CPU, MALI400-MP2
speed: RK3066 1,6 GHz CPU, MALI400-MP4Ez a processzor és GPU eltérés az alábbi különbséget hozza
70dci: Antutu 9210
speed: Antutu 11820 ( ergo 20% sebességkülönbség)70dci: NINCS benne Bluetooth
speed: Van benne Bluetooth70dci: NINCS benne HDMI kimenet
speed: Van benne HDMI kimenetelvileg leirás alapján ezeket tudják.de ti tapasztaltabbak vagytok
-
zek47
csendes tag
A tanácsotokat kérném.
Szeretnék egy mobilszámítógépet. Az utazásaim során akarom magammal vinni. Cipelni kell napokon át, a súly kritikus. Nagyobb telefonban vagy tabletben gondolkodom.
Az optimális egy teljes értékű linuxot futtatni képes gép lenne. A mobilcuccokat illetően elég keveset tudok, androidos telefont is csak boltban néztem még.
Amire szükségem lenne:
- bash parancssor
- szkripteket tudjak írni és futtatni
- szokásos gnu/unix segédprogramok; gawk, grep, sed, wget kritikus
- lehetőleg érvényesüljön az az elv, hogy a memória korlátoz, és nincsenek rejtett limitek beépítve (pl. sorhosszra, jelszóhosszra, stb.)
- rendes fájlkezelő (mondjuk mc típusú, még ha kicsit kevesebbet tud is; a két ablak nem hátrány, de nélkülözhető)
- rendes editor (mint mcedit, kwrite)
- ne kösse meg az adataim könyvtárstruktúráját: ne akarjon pl. minden képet egy könyvtárba, egy megjelenítő oldalra rakni, hagyja, hogy úgy rendezzem a dolgaim, ahogy nekem jó
- a unix "minden fájl" elve érvényesüljön; a jelenlegi telefonomon egy usb-n átrakott szövegfájl csak megnyitható olvasásra, de copy-paste nincs
- tudjam irányítani, átkonfigurálni, ha kell (root jog), ne ő akarja eldönteni, mit és hogy tegyek-tehetek
- a szokásos okostelefonos dolgok; levelező, böngésző leginkább
- nem akarok vele telefonálni, játszani
- nem baj, ha zene- és videolejátszást is tud (gondolom, ezt mindegyik tudja)
- SIM foglalat, GSM, 3G, WIFI (SMS kell az előfizetés kezeléséhez)
- nem baj, ha vezetékes netet is tud fogadni valahogy, persze ez csak extra
- tűzfal, GPS, Bluetooth nem hátrány
- portok, usb leginkább (egy szokásos szállásomon az ott tartott dolgokkal [billentyű, egér, esetleg monitor; de külső monitor nélkül is!] hatékony gép legyen belőle)
- usb hubot tudjon kezelni (nem baj, ha külső táp kell hozzá)
- bővíthető memória (microSD)
- utcán állva, kézben tartva is lehessen használni
- (nagyon) jó minőségű kijelző, értelmes szélesség (min. 800, inkább 1024 px), érintőképernyő
- elég gyors legyen, inkább ő várjon rám, mint én őrá
A mobilra írt Ubuntu mennyire rendes linux oprendszer? Tesztet olvastam róla, referenciamobilokhoz adtak ki romot.
Árat szándékosan nem írok. Ha kell, inkább használt cuccot veszek, vagy várok, küzdök vele, barkácsolok, de olyat szeretnék, ami aztán rendesen kiszolgál.
Minden tippet szívesen fogadok. Előre is nagyon köszönöm mindenkinek.
-
polar-x
tag
válasz
this is life #34307 üzenetére
És az asus kijelzője jobb a samsungtól? (PLS vs IPS panel) Mintha fényerőben az asus gyengébb lenne jóval a samutól...
-
kelzsoca
félisten
válasz
xcsaba1975 #34306 üzenetére
Szerintem sokan támadni fognak de sem a wayteq sem a concorde nem nőt fel a feladathoz!!
Ebben az az érdekes, hogy éppen a két említett cég tesz a legtöbbet a felhasználókért.
Nézd meg a myaudiot vagy a presitigiot, vagy bármely másikat, a support mint olyan nem igazán létezik, a szervizről meg inkább ne is beszéljünk. -
DrDante666
tag
válasz
this is life #34307 üzenetére
Számomra szintén kb. 100E alatt a panel ami meglehetősen fontos (gyakran olvasnék is és néha filmet is néznék, így a Lenovo kilőve), a jó akksi előny (+1 a Samsungak), az erőforrás annyira nem lényeg, így ha addig nem gondolom meg magam, hétfőn beruházok egy Galaxy Tab 2-be. (Bár nekem a 3G nem ér annyit, amennyivel a P5100 drágább, így a csak WiFi-s P5110 lesz.)
-
válasz
polar-x #34305 üzenetére
Asus memopad smart ,igaz 100e hardverben eros tegrat3 t30l, akksiban gyengebb ips panel, lenovo a2109a hw ugyanaz mint az asusban ,de nagyobb akksi,magnezium vaz,alu hatlap ellenben csak tn panel, a samu p5100 2 magos tiomap 4430 soc ,8-11 ora uzemido pls lcd panel... kinek mi a fontos a szerint valaszthat..
Xcsaba
Concordek sose voltak a helyzet magaslatan,olvasd at a forumjaikat es a novom kivetelevel eleg sok fejfajast okozott a termek palettajuk,a wayteq meg kelzsocaek nelkul szinten gazos lehetne..de remeljuk hatha osszekapjak magukat.
-
xcsaba1975
tag
Szerintem sokan támadni fognak de sem a wayteq sem a concorde nem nőt fel a feladathoz!! !A wayteq Kelzsoca és hjanos1 nélkül nem sokat ér,a concorde speed tab eddig úgy néz ki úgy sz.... ahogy van! Az én meglátásom szerint 50.000 alatt nagy szerencse kell egy értelmes tablethez!
-
mexel
veterán
Ha számít a kijelző akkor érdemes megnézni az Acer Iconia A700-at. Annak a kijelzője toronymagasan veri a Samsung és Asus 1280-as paneljeit. Én eldöntöttem hogy 10-es méretben semmiképpen sem veszek 1920x1200 alatti felbontásút, lehet inkább rendelek valamit kínából amiben ilyen, vagy retina kijelző van. Összehasonlíthatatlanul más, egyszerűen jobb rájuk nézni.
-
polar-x
tag
válasz
DrDante666 #34301 üzenetére
és az mit takar minőségben?mert mm-ba néztem,fényerőben nagyon jó a többi tablethez képest 90.000ft-ig
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M2 / Ezüst / Wifi / 256GB / Garancia
- Új - Apple iPad mini 7.gen 2024 Wi-Fi 128GB Purple/Blue/Space Gray - Bontatlan
- iPad 10th gen (2022) - Silver - 64GB - WiFi - BONTATLAN
- Ipad mini 7 csere Legion go-ra (Biztosítás/garancia 2028-ig/ajándékok)
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest