-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warter
addikt
válasz
tjb007 #32389 üzenetére
Van elvileg sima WayteQ xTAB-70dc is.
-
Zoliwar
csendes tag
Jövőhét hétfőn rendelek tabletet, és még mindig vacilálok.
40-45ezer körül szánnék rá mindennel együtt. Várnám az ötleteket. Fentebb leírtam a "kritériumokat". Valami kínából származó jó minőségű cucc kellene, esetleg magyar honból egy ebbe az érkategóriába tartozó megbízható tablet. Filmnézésre, játékre, netezésre, alkalmazások letöltésére használnám. A
hátoldali (nagy felbontású) kamera/GPS (bluetooth, HDMI csatlakozó)nem olyan fontosak mivel ezek az okostelefonomon mind megvannak. Az üzemidő már annál lényegesebb, és a "tű"éles (nagyobb méretű) kijelző sem lenne hátrány. Legyen jó szervizelése, frissítési lehetőség (JellyBean).Kérnék szépen pár tippet, tanácsot, ötletet!
Köszönöm Minden segítő véleményét! (Ez eddigieket is) -
whatnot
őstag
Hali!
Tabletek terén nem igazán vagyok képben.
Első körben az érdekelne, hogy igazából mire lehet használni.
Pl. Egy 35ezres tabletet 2magos processzorral és mire kellhet egy 4magos tablet. -
Sanzaa
senior tag
Most, hogy letölthető lett a 4.2.2. képfájl, ebből ki lehet herélni a különböző apk telepítőket és telepíteni egy mezei 4.1.1-re? Elsősorban a Google Music Playerre gondolok...[link]
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
tjb007 #32389 üzenetére
Igen, az Index tech részlegének magas fokú hozzáértését erősíti, hogy az az xTAB-70dci-t xTAB-70dc-nek hívják, és hibának róják fel, hogy nem tölthető miniUSB-n keresztül. Utóbbival az a gond, hogy valóban nem megy mini USB-n keresztül a töltés, hiszen microUSB van rajta, azon keresztül viszont tölthető...
-
LámaZ
addikt
lica: Mire elég egy olcsó tablet? (index.hu)
Két készüléket elemez:
- Huawei MediaPad,
- WayteQ xTAB-70dc -
turho
addikt
válasz
Buster17 #32386 üzenetére
Nálam a clin pl. működött, de a fóliát mostam, mobiltelefonon (xperia).
A folyadék 1 dolog, kell valami abszolút nem karcoló cucc is, amivel tisztítod, pl. mikroszálas törlő. vagy finom pzs.
Van egy olcsó magyar folyadék, kis pumpás üveges, nem jut eszembe a neve, az eddig mindent vert ilyen célra. Otthon megnézem délután.
Ja, sose a készülékre fújd, be ne ugorjon a lötty valami résbe... -
Buster17
addikt
A táblagép képernyőjét ablaktisztítóval lelehet mosni ha mér nagyon retkes?
-
turho
addikt
Spec. kérdés
Vettem egy Nexus7 32 Gb 3G tabletet pár napja. Nos, én pont fordítva vagyok, mint a legtöbben, nincs igazán szükségem a 3G képességre (talán a 32 Gb helyett is a 16 elég), viszont egy hardveresen és kijelzőügyileg nem igazán gyengébb 10 coll körüli vasra elcserélném. Jelly Bean kompatibilisre, természetesen. GPS is kellene.Ez esetre milyen modelleket ajánlanátok?
-
em_laci
csendes tag
Sziasztok!
Milyen tabletet és milyen árfekvésben tudtok javasolni:
- 7"
- GPS
- FM transmitter
- 3G, esetleg külső stickről net lehetőség
(Navon Platinum Explorer-t javallották -30e-, de kipróbáláskor pl. nem ismerte fel a stick-ket)
Köszi előre is! -
z0d1AK
nagyúr
válasz
engusz #32376 üzenetére
Heheeee, de imádom az ilyen kérdéseket. A legolcsóbb árkategóriában, tehát 20-30 ezer esetében rendre ugyan azokat az LCD kijelzőket kapod majd. Egyetlen különbség, hogy 30 környékén már-már lehet 1024×600 pixel is, de egyik sem fog nagy betekintési szöget, magas fényerőt és színhűséget produkálni.
Mondhatnánk úgy is, hogy nincs különbség köztük. -
engusz
veterán
Melyik olcsóbb (=20-30 ezer forint) tablet rendelkezik a legjobb kijelzővel? Főleg a betekintési szögek lennének érdekesek, abból is inkább a horizontális. Minél később fordulnak át a színek vagy torzul a kép, annál jobb. Melyik az olcsó mezőny legjobbja?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Coyote2000 #32374 üzenetére
Általában ez benne van a nagyobb gyártók készülékeiben.
-
zsolt200
tag
Üdv! Vettem 1 M-Tech Atab7T-t, kérdezném hogy valaki romot képes rá készíteni? A fő problémám az lenne hogy játékoknál nem működik a g-sensor csak az Ashalt 6-nál.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Coyote2000 #32370 üzenetére
LTE-t, vagy akár a lassabb HSPA+-t csak azok a modellek érik el, amelyek támogatják. A Galaxy Tabok HSPA+-t tudnak, de szolgáltatónál van már LTE modell is. Az ASUS Transformer Pad Infinity is megvehető LTE-vel (TF700KL).
Ha kínai tabletet keresel beépített modemmel, azok rendre csak 3G-t tudnak majd, még a 14,4 Mbps sem biztos. -
Coyote2000
őstag
Van valamilyen tippetek, hogy milyen tablettel tudom wifin megosztani a mobilnetet? (telenor hipernet).
ha jól értem, nincs szükség az USB stickre, kivehetem a SIM-et és 3G tablettel mennie kell, ugye?
A tabletek is el tudják érni az LTE (22-30mbit) sebességet?
-
marec1122
senior tag
sziasztok!
filmekhez szeretnék micro sd kari venni a tabletembe ami egy wayteq xpad 70 dci.erre gondoltam. serintetek lehet ezzel valami probléma?
üdv
-
turho
addikt
válasz
ZoliM@ster #32362 üzenetére
A Nexus is Gorilla, nem?
-
-
válasz
ZoliM@ster #32362 üzenetére
Ha az szamit a samu tab 2 7men sincs mhl a hirek szerint ,azbcsakmaz ami verzioba kerult debannakamtipus szama p3113 ott atalakitoval megy a hdmi,az eus infokmszerint mi nem kaptuk meg...a pls lcd szerintem nem hatrany de ez csakmaz en velemenyemkent irom. Ami elony a samunal bovitheto a memoriaja.... a nexus meg maga a frissites kiraly
ha nekem kene valasztani a nexus mellett tennem le a voksom...
-
ZoliM@ster
aktív tag
Üdv.!
Segítséget kérnék,mert nem nagyon tudok választani.2 tab között vacillálok.Igazából semmi extrára nem lenne használva,filmezés,netezés,skype,néha szövegszerkesztés,játék,navigáció.
A 2 jelölt:
Google Nexus 7
Samsung Galaxy Tab 2 7.0
Mindkettőből az only wifi verzió,mert az bőven megfelelő nekem.
Amit én szemény szerint fel tudok hozni PRO:Nexus:nagyobb felbontás,jobb támogatottság,jobb hátlap,nagyobb akksi,erősebb hardver
Galaxy Tab:gorilla glass,touchwiz(tudom sokan rühellik,de én nagyon szeretem),samsung premium szervíz,hátsó kamera,memóriabővíthetőség,mhl-funkcióKONTRA:
Nexus:korlátozott tárhely(16gb),nincs mhl,corning fit,általam nem ismert szervízháttér,nincs hátsó kamera(bizonyos videóhívásoknál jól jönne,semmiképp nem fényképezésre)
Galaxy Tab:gyengébb kijelző,gyengébb akksi,gyengébb anyaghasználat,gyengébb elülső kamera,kevésbé támogatott,gyengébb hardverEzek után,miután árban ugyanott van számomra a kettő,kérném a segítséget a döntésben
Köszönöm! -
Ezekiell
veterán
Hi!
Erről mi a véleményetek? Nagyon jó áron van a cucc... -
Sziasztok!
Szeretnék venni egy olcsó tabletet.
Elsősorban könyv olvasásra kellene, hiszen van asztali gépem és noteszgépem is.
Ennek ellenére - még ha olcsót is, de azok közül - a legjobbat szeretném megvenni.
Tudnátok tanácsot adni?
Köszönöm!
-
Ateess
tag
válasz
this is life #32357 üzenetére
Jaja, most olvastam, nem vettem észre, hogy van privát üzenetem.
Néztem ezt a tabot is, de a Lenovo valamennyivel olcsóbb és arról is elég jókat olvastam, MWC után meglátom, hogy alakulnak az árak, mert ahogy néztem a Memo Pad-ot még nem sok helyen lehet kapni, bár a Lenovo-t sem nagyon láttam még a boltokban.
-
Somansky
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősöm kapott egy SOWILL OiOi Android 7 -es tabletet. Azt mondta valami szoftvert frissített rajta és bedögl9tt, Nem tölt, nem kapcsol be... lehet ezen valahogy segíteni? Nem találtam sehol infot a kütyüről. Se honlap se support. Lehet valahogy megflashelni, hogy esetleg jó legyen?
Köszi!
-
Ateess
tag
Erre valaki valamit?
-
AirBundy1
tag
Sziasztok!
A szüleimet szeretném meglepni egy 7 colos tablettel, a kiválasztásban kérném a segítségeteket. Nemrég hazavittem nekik egy kölcsön 1. generációs, 7 colos Samsung Galaxy Tab-et. Meglepő sikere lett, így most kapnak egy sajátot. Maradnék a 7-es méret és az android mellett. Fontos szempont az ár, mindenképp 40e alatt kell maradnia, 30-hoz közel még jobb
Hosszas olvasgatás után 3 teljesen eltérő darab maradt versenyben:
1. Márciusban érkező ConCorde Tab Speed. Tetszik a felbontás, az izmos proci és az 1GB ram. Viszont még nincs tapasztalat, gondolom az első használók között azért bele lehet futni meglepetésekbe.
2. Jó állapotú 1. vagy 2. generációs Amazon Kindle Fire (nem HD). Tudom, itt eléggé korlátoz az Amazon felülete, de gondoltam kap valami rootolt, sokak által kedvelt romot, és akkor már korlátlanul használható. Persze ennél bukok minden garis lehetőséget, mert jellemzően amerikai importosokat kapni.
3. Ainol Novo Venus kínából rendelve. Gari itt is macerás, pláne hogy átcsúszik e a vámon, de erre is igaz, hogy izmos proci és az 1GB ram.Mi a véleményetek? Más ötleteket is szívesen veszek.
Köszönöm a segítséget.
-
-
cellpeti
nagyúr
Az miért van, hogy a ConCorde Tab Novum ugyan azt tudja, mint a WayteQ xTAB-100dci és a WateQ 10k-val olcsóbb
(arra is foghatjuk, hogy nagyobb cég)
-
choco01
addikt
Sziasztok!
Az miért van hogy a ConCorde PLAY tabomat nem lehet USB-n tölteni?
Megoldás erre? -
emzeperix
tag
válasz
Zoliwar #32306 üzenetére
Hétfőn vagy kedden jutok a közelébe a T7-nek, akkor tudok többet írni róla.
Ami még eszembe jutott: Csak az erre szolgáló csatlakozón keresztül lehet tölteni, USB-n nem. A gyári töltője 5 V/3 A
(7000-8000mAh-ás akksikhoz adnak 2 A-est, ez meg csak 3000mA-es).
A gép gyári oldala, ékes keleti rovásírással: [link] Ezek szerint jönni fog rá a 4.2-es Android.
Illetve van már rá új firmware is: [link]
-
cellpeti
nagyúr
válasz
this is life #32340 üzenetére
na ezt megmondtad és igazad is van.
ConCorde Tab-okkal mi újság? Vélemények?
-
Ateess
tag
Erről mi a véleményetek?
Sok sok irkálás ide a fórumra és utánajárás után úgy döntöttem, hogy ha veszek tabletet, akkor a 4 mag alap, de most már megvárom mindenképp az MWC-t, hogy azután hogy alakulnak az árak, illetve mik debütálnak ott, lesz-e valami, amire érdemes várni esetleg.
Addig is gyűjteném az infókat, hogy 4 magos verziók közül melyik a legjobb 90 ezer környékén, eddig ugye a Nexus 7 volt nálam a nyerő, de azóta bekerült a képbe egy kis összegemelés, most már a Lenovo IdeaTab A2109-el szemezek. De bármi nyerő ötletre nyitott vagyok, ha ajánlotok jobbat!
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
válasz
tjb007 #32327 üzenetére
Az ilyen tesztek a verpistikeknek kellenek,azt hiszik minden az eros hardver pediga a lenyeg nem azon vagy pontosabban nem csak azon van...optimalizacio ami magasra emel egy tabletet,de azt nem lehet rairni a dobozra mert az nincs kinaban ,igy marad a harverekkel torteno mokus vakitas.
-
vitezfeher
tag
Érdeklődöm, találkoztatok-e Rk2928sdk tablettel, ami 4.1 Androiddal, HDMI csatlakozóval van ellátva. Nekem ugyanis most érkezett egy ilyen 1Ghz procival. Próbálom arra használni, mint az elődjét, amit leginkább multimédiás alkalmazásokkal, tv okosítónak használok Android 2.3-mal. Kíválóan megy rajta az RTL most, HBO GO, amit nem tudok elmondani e új kütyüről. Az RTL most nem kompatibilis, a HBO GO egyszerűen nem akar egy filmet sem lejátszani. Ha érdekel valakit, szívesen írok a további teszteredményekről.
-
NGA
addikt
válasz
cellpeti #32334 üzenetére
Nekem TF101 van már 1 hónapja és dokkoló nélkül 50 körül nagyon jó vétel. Dokkolóval olyan 65 körül. Kb ennyiért adják el mindenhol 1-2 nap alatt.
Kijelző nagyon jó, nem recseg, nem szineződik el a kiejelző, mert fém belső vázszerkezete van.
Játékok gyönyörűen futnak, kivétel az egyik NFS.
Van benne Bluetooth, GPS, 16 giga ram, 1 giga memória, 1280x800-as IPS kijelző, az akksi nagyon jól birja.
akksi állapota mostnekem 3-4 naponta kell tölteni. Képaránya 16:10, ezért jobb olvasására is. FullHD filmeket hibátlanul viszi.
Mivel ezek nem olyan régiek, általában garancia is van hozzá. Én kb fél évig keresgéltem tabletet, meg nézegettem mindefélét, mire az ASUS-t megvettem. Nem bántam meg. -
cellpeti
nagyúr
Asus TF101ről mi a vélemény?
-
NGA
addikt
válasz
Mezcal #32331 üzenetére
Leszimuláltam a két felbontást:
Itt azért látszik, főleg, ha kinagyitod.
A két PPI: 169 vs 215Valamint olvasásra jobb a 16:10 arány, mint a 16:9. Legjobb a 4:3 egyébként, főleg magazinoknál.
-
z0d1AK
nagyúr
-
tjb007
nagyúr
válasz
Soma01 #32326 üzenetére
Az ilyen jellegű tipikus kínai összehasonlításokon mindig olyan jókat derülök
-
Soma01
veterán
válasz
kovacspityu2 #32320 üzenetére
Szerintem ez jobb: Cube U30GT2
-
tjb007
nagyúr
válasz
kovacspityu2 #32322 üzenetére
Összességében ez lesz (egyelőre) a legerősebb kínai SoC, szóval aki hardverben erős kínai tabletet szeretne venni az ilyenben gondolkodjon.
A legeslegjobb párosítás viszont az lett volna ha az Allwinner A31 -ben levő SGX544MP2 megy az RK3188 -ba és az abban levő Mali-400MP4 az A31 -be de ez most így sikerült. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
kovacspityu2 #32322 üzenetére
Nem tudom. Maga az RK3188 még nagyon új, mondhatni felhasználók kezében nincs, így csak korai benchmarkok és hasonlók vannak, igazából talán már egy hónap múlva lesz esedékes, hogy felhasználói tapasztalatokat keress az RK3188-ra, azt is akkor még inkább külföldön.
PiPo tabletem sosem volt, nem tudom mennyire foglalkoznak vele.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
kovacspityu2 #32320 üzenetére
Szerintem mivel annyira új, hogy a külföldi lapok még két hete kezdtek el írni róla (nekem már januárban volt róla videóm
- igaz akkor még csak prototípus volt), így kizártnak tartom, hogy bárkinek is volna már ilyenje itthon, de szerintem még külföldön sem nagyon lett szállítva sehova sem.
-
kovacspityu2
tag
Ilyet vett már valaki, esetleg mi a véleményetek róla??
[link]
PIPO M9 Quad Core Tablet PC, Rockchip RK3188, Cortex A9 quad core, 1.8GHz; GPU: Mali 400Általában a proc+GPU páros szokott számítani, ez milyennek mondható??
Köszi -
-
Ateess
tag
Jelenleg melyik 4 magos procival szerelt tablet a legjobb 90-100 ezer Ft környékén?
-
-
Soma01
veterán
A RK3188 procival kapható már valami jó tábla, ami ajánlott?
-
válasz
artiny #32312 üzenetére
A prestigionak van itt sajat forumja keresd meg,nincs vele sok problema,persze nem mindegyik hibamentes,de a kinai brandeltek kozt oket es a wayteqet merheti az ember ajanlani,a tobbivel sokkal tobb gond van....[prestigio forum]
-
applause
aktív tag
Véleményt kérnék, hogy minőségileg, nézhetőség szempontjából mi a különbség az IPS és PLS panel között. Melyi eszi jobban az akkut.
-
válasz
artiny #32305 üzenetére
A myaudio akksija 5 orat bir uj koraban,de sokunknal 5 honapos korara ez mar csak,20 perc korul volt,az akksi kapacitasa folyamatosan es egyre dinamikusabban romlik, a808dcc tabletben nem csak a wifi ,hanem az akkumulator is gyenge lancszem...nagyon gyenge tartossag teren,bar van akinek nincs gondja vele...
-
Zoliwar
csendes tag
A Hyundai heten kívül van még amúgy olyan kínai tablet ami jó erővel van felvértezve, és akkumulátor terén is jól bírja? Max 40e-et szánnék a dologra postával együtt.
-
artiny
őstag
Helotok!
Prestigio MultiPad 7.0 Pro Duo 4100 mAh-os és panaszkodnak a akura hogy keveset bír(+wifi problem), a wayteQ 70-dci 3000 mAh os és ahogy olvastam hozza a 4 h rát enegriatakarékban használva.
A Concorede tab SPeed 3000 - 3200 mAh , és a MyAudio Series 8 808DCC tabletnek 5000 mAh bár errol meg nem valaszolt senki hogy mennyit is bír.(+ ehhez is olvastam wifi problemt)..Most melyik lehet ezek kozul a legjobb választás?
-
vitezfeher
tag
Érdeklődöm, találkoztatok-e Rk2928sdk tablettel, ami 4.1 Androiddal, HDMI csatlakozóval van ellátva. Nekem ugyanis most érkezett egy ilyen 1Ghz procival. Próbálom arra használni, mint az elődjét, amit leginkább multimédiás alkalmazásokkal, tv okosítónak használok Android 2.3-mal. Kíválóan megy rajta az RTL most, HBO GO, amit nem tudok elmondani e új kütyüről. Az RTL most nem kompatibilis, a HBO GO egyszerűen nem akar egy filmet sem lejátszani. Ha érdekel valakit, szívesen írok a további teszteredményekről.
-
emzeperix
tag
Sziasztok!
Ismerősömnek kellett egy tablet, ami tud bluetooth-t, gps-t, hdmi-t és megfelelő gyorsaságú.
Sugallatomra rendelt egy Hyundai T7-est a Pandawill-en, ami Hong-Kong-i postával itt volt 18 nap alatt.
Első benyomások, rövid próbálgatás után:
- Összeszerelés minősége jó, műanyag az egész, de nem recseg-ropog, talán a memóriakártya fedele áll kicsit csálén. A kijelző gyárilag fóliázva van.
- Nagyon gyors, egy Galaxy Tab 2 10.1-hez képest is.
- Az akku 28 %-on állt, mikor kibontottuk, ezzel kb. egy órát ment, intenzív használattal. Itt egy kicsit meg is voltunk lőve, mert a mellékelt US-EU hálózati adapter a sűlyesztett aljzatba nem megy bele. A Pandawill-en van "rendes", szabvány adapter is, csak rendeléskor szólni kell, hogy olyat küldjenek.
Sajna egyelőre csak ezt az egy órát volt a kezemben a gép, de a tulajdonosa nagyon meg van elégedve vele.
Amire a Pandawill-es rendelésnél még figyelni kell, hogy érdemes a direkt T7-hez ajánlott tokot rendelni, mert az alapból felajánlott leather case kemény műanyag fülekkel tartja a tabletet, ami hosszútávon biztos nyomot fog hagyni. Ráadásul csak 1 dollárral olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Dash F15 - 15.6"FHD 144Hz - i7-11370H - 16GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Részletre elviheted akár 365 napra. Bankmentes.Gainward GeForce RTX 5070 Ti Phantom
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest