- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Valami nagyon félre ment ott nálad, mert mindennek van hangja CE alatt, PCM-ben minden hangot lekever, de játszadozz a beállításokkal, tedd alaphelyzetbe, változtasd a hanglejátszás eszközét, valamelyikkel működnie kell, több 10 boxon hasnzáltam, mindegyiknek volt hangja, CE 9.2.8 ebből a szempontból gyakorlatilag hibátlan volt. Hangtovábbítást ne használj, legalábbis addig amíg nincs rendbe téve.
-
Egon
nagyúr
Továbbra is keresem a problémát, hogy miért nincs hang a tévén néhány fim esetén. Beállítások: [link]
Rövidre zárva a kérdést: a tévé beépített lejátszójával adott mkv (pendrive-ról lejátszva) ad ki hangot magából, a lejátszón meg nem, ergo nem az van, hogy a tévé ne ismerné az adott hangsávot... -
fer
őstag
Ez nálam is előfordult már, én úgy oldottam meg, hogy mkvmerge-vel áttoltam a filmet, és lett is hang. Már amennyiben nálad is mkv-ről van szó próbáld meg, de jó mp4-re is, max. átdobja mkv konténerbe. Én csak egy hangsávot szoktam meghagyni, és feliratból is csak a forced-et (ha van) észrevettem, hogy leginkább a többnyelvű filmeknél fordul elő ez a probléma.
-
Egon
nagyúr
9.2.8-ra frissíve továbbra sincs hang pár filmen: sajnos nem tudom a pontos verziókat, mert át szoktam nevezni a fájlokat; a lényeg, hogy pl. a Jexi és a Blackhat 1080p-s verziója alatt nincs hang. A hangkodekek VLC-vel nézve nem egyformák (az egyiken mpeg AAC audio mp4a-t ír, a másikon DTS audio van).
Milyen beállítás lehet a ludas? -
Beni2360
félisten
En nekem a 9.2.8 van az Android mellett semmi gond minden megy amit a rendszer tud. Erdemes frisditeni, minden beállítás és cucc megmarad. Magasabb verziora valtas pl Matrixra csak friss telepítés az ajanlott. Egy madik sd kártyára ez maradjon meg tartalekba vagy veltenni ezt a NAD-ra.
-
-
nfsu17
veterán
CE vonalon S922x boxok tudják a 1080p-t...míg be nem keményít (jobban) google/netflix.
Hivatalos vonalon xiaomi mi box s, itt 4k is adott. USB-LAN adapterrel lehet vezetékes lan is.
Drágábban KM2
Fire tv sticket nem írtam, mert boxot kerestél...és LANja sincs -
joydrv
aktív tag
MediaInfo-val nézd meg milyen kép és hang van abba a fájlba.
Nekem egy régi divx-es filmen se kép, se hang (mono) nem indult pár hete kodival.
De van egy ConvertXtoVideo nevű konvertáló progi ilyen esetekre feltelepítve.
mp4-re és sztereóra átkonvertálva már simán lejátszotta a kodi is. -
Imi1981
veterán
Egyet értek veled. Egy jó kártyával (én aliexpressről rendeltem egy 32 GB-os SanDisk ultra kártyát) hasít és semmi probléma vele. Ha valamivel szétcseszed a rendszert (ilyen még nem volt de olyan volt egyszer , hogy valamitől belassult) bármikor ujratelepíthető a kártyára a coreelec, vagy backupból vissza állítható. Tökéletesen működik így évek óta minden boxomon.
-
Melorin
addikt
OK, itt a rajz a 4 verzióról amit eddig kipróbáltam. Van több is de az már nem fért ki
A háromszög a NAS benne a variáció sorszámával.
Router: Asus RT-AC65P
Switch: TP-Link TL-SG1005D és TP-Link TL-SG1008DNincs akkora pendrive-om amire ráférnének azok a filmek amik akadnak. [link]
-
Melorin
addikt
X96 Max Plus
CoreELEC 9.2.4.1
De előtte a másik boxxal próbáltam CE 9.2.0-t, 9.2.3-at és hasonló volt a jelenség, bár ott kb nézhetetlen volt, most egy fokkal jobb a helyzet.
Lehet, hogy valami a hálózatommal van. a NAS és a box között 1 router és 2 switch van, nem lesz egyszerű a hibafelderítés... -
mpo
veterán
Az e-mailből:
"A kártérítésre azt írta a fórumtárs, hogy az csak akkor igaz, ha a többlépcsős túlfeszültség-védelmi rendszer első és második szintjét kiépítem.
Egy normál lakásban, ahol a mérőóra biztosítékkal, a lakás kismegszakítókkal van ellátva, ott az APC elosztó szabályos használata közben keletkezett kárt megtérítenék-e?
Nem szeretném félrevezetni a fórumtársakat azzal, hogy olyat állítok, ami nem igaz." -
Beni2360
félisten
A kéményhatás még a cserépkályhában sem jön létre ha nincs friss áramlat. Ha egyforma hőfokon vannak nem igen mozdul meg. Nem véletlen kell a begyújtásnál gyorsan elégő papír és még ki szoktam nyitni az előszoba ajtót a jó kezdő huzat elérésére.
Nálam az A95X Max-nál hiába raktam nagyobb és magasabb bordát volt bőven helyen nem sokat segített de ez már kellő hűtést eredményezett és be sincs kötve. -
blakey
titán
-
nfsu17
veterán
-
hunaqua
addikt
Pedig hibátlan,és stabilan működik OMV alatt! Ami filléres az mondjuk egy TX9S,és egy 5-7 ezer huf.- értékű 3.5-ös aktív ház. (ez lehet 2 lemezes is) Nekem is azt hajt (Orico), egy 3 és egy 4TB lemezzel.Amennyiben tud a Zyxel 30-40MB/s letöltési sebességet,akkor ebben egyforma (...de szerintem nem tud) de még akkor is a felébe kerül.
Cof
Aki próbálta usb3 alatt ,az is erről a sebességről számolt be.
-
LógaGéza
veterán
Gyárilag van Plex Media Server rajta, valamint rendszeren belül fel tudod csatolni a hálózati meghajtókat. A többire meg egy Kodi PKC-val, sőt, akár erre is, és akkor a felület is ugyanaz lesz mindegyiken.
Ne érts félre, nem rábeszélni akarlak, csak megoldást találni a problémádra.djnice & DroiDMester
Köszönöm az infót a metaadatokról, jó ezt tudni.
A hotfixes dologra rájöttem közben, valóban nincs fenn egy sem, most várok, hogy megjelenjenek. -
LógaGéza
veterán
Ki kell választani egy központit, amit legtöbbet használsz. Ahogy már mondta előttem beluudj is, ez egy szórakoztató központ inkább, pl ott a GeForce NOW, amivel játszani is lehet majd elvileg.
A sima Shield 2019 (a cső formájú) talán még olcsóbban is megkapható.beluudj
Köszönöm
MCs88
Persze, minden probléma nélkül.Dolphine
Dolgozik egy ismerősöm az NVIDIA-nál, ő küldte nekem. -
ha követsz engem, láthatod hogy napi szinten van nálam újabb és újabb BOX csak idén kb 60-70.db nál járok! Gondolod pont egy olyan S912.es tartok meg ami gyenge lenne!
Ennyire hülyének ne nézzél már....***************************************************************************
kovakovi77 : leírtam de akkor még 1X NEM NYÚLOK HOZZÁ LEJÁTSZÁS ALATT SEMMIHEZ elindítom megnézem mennyi átlépett van majd a film végén mikor már a stáb lista megy újra megnézem és így kijön amit írtam 30-40-50 de volt már 100.felett is!Kódolás hiba nem lehet hiszen ugyan ez a film s905X2 hibátlan! te se nézzél madárnak hogy ennyire amatőr vagyok!
És írtam hogy ha nem figyelsz kifejezetten erre akkor szinte észre se veszed, de én észreveszem mert ilyenkor van egy akadás a filmben és érzékeny vagyok ezekre!
-
kovakovi77
tag
Én már azon szakadok a nevetéstől, amikor az eldobott képkockát egy tekerésnél ilyen "súlyos" problémának itélik meg.
Maga a videofolyam dekódolásából is adódhat ilyen eldobott kocka, ha épp az ugrás nem egy fix kép-re készül. De a másik kedvencem amikor fogja a fejét mert egy 2,5-órás filmnél volt 10-15db eldobott képkocka mikor pause volt vagy épp bele tekergetés előre-hátra...
egy 2,5 órás filmnél 30fps-el számolva hány képkocka jelenik meg és ebből mennyit nem látott a tag? -
Faby
senior tag
Kösz, azt hittem (reméltem), hogy elég lesz.
A bitrátát lejátszás közben, nem külön progival gondoltam megnézni. Arra ott a mediainfo.(#62266) Beni2360
Esetemben ez egy és ugyanaz, mivel a NAS fizikailag máshol van, VPN-nel csatlakozok hozzá az interneten keresztül, így lejátszáskor igenis a feltöltési sebesség a szűk keresztmetszet, a jelek szerint. -
-
mexel
veterán
Arra ott aTX92 és TX9. Éppen egy olyan light volt a cél szerintem amiben van S912 soc és giga lan ( akinek a giga lan kell lehet hogy nem kell a wifi?) + ddr4.
A tárhely engem meg nem érdekel mert oda semmit sem teszek, szerintem a legtöbben nem.
a 2 vagy 3 Gb meg ne mannyira releváns talán CE alatt. Így viszont egy olcsó box és nem 905W. -
cof
veterán
Aha, a kereskedők is tudják nagyon jól, hogy van ezekre igény, és ezért elkérhetik érte az árat, akkora akcióra én sem számítok már esetleg kuponnal lesz majd jó ha lesz. Attól félek, hogy ha kifogy a raktárkészlet drágább lesz. Nekem egy 2/16-os is elég lenne bőven CE alá, csak ott meg a 100-as LAN, nem akarok én USB adapterrel kínlódni, meg az is plusz pénz, szóval nem sokkal lennék előrébb. Lehet én is rendelek, nem várok sokáig, mert 11.11-re biztos lerabolnak minden boltot.
(#60095) Egon S912-t láttam ebay-en 28$-ért akcióban 3/32 vagy 3/16 és 1000 LAN... Csak mire hazaértem már elfogyott. 100k-s eladó volt, szóval nem volt kamu.
Amúgy látok S905X3-at 3/32 1000 LAN US $36.92... Csak ugye erre nincs CE.
Presale VONTAR X96 Air Amlogic S905X3 mini Android 9.0 TV BOX 4GB 64GB 32GB wifi 4K 8K 24fps Netflix X96Air 2GB 16GB Set Top Box
Presale, Now X96 Air in Presale,the stock will get around on Oct 20,if you placed order,pls help extend more 10 days,thanks in advance!!!
-
Nem lesz akcióba sem $40.ért, vagy ahol igen, ott a szállítási költség nem lesz free hanem $5-10, szóval hiába vártok. Nem beszélve arról hogy ami gyanúsan olcsó lesz ott 1000% hogy a hibás szériából fogtok kapni tudják ők nagyon jól hogy az a széria hibás azért akciózzák annyira le! Aztán majd lefrissül OTA.n az usernél és DROID alatt megjavul a LAN és akkor NEM is reklamálhatsz hogy CE alatt nem jó a LAN mivel az nem tartozik a rendeltetés szerű használatba!
Én már (majdnem)2X így jártam, egy X96Max és egy Tanix TX5Max-al is, de nálam annyi volt a szerencse hogy az 1.ik eladó még feladás előtt jelezte hogy hibás a raktárukon lévő teljes készlet és nem adta fel hibásan vissza kaptam a pénzt, de ugye ilyenkor is buksz valamennyit mert ugye a bank vétel<=>eladás konverziójánál jópár(5-700) 100.Ft ot elbuksz!
a TX5Max szerencsétlenebb helyzet ott már feladta az eladó és utána jelezte hogy rossz a széria, és még a kinti vámnál vissza fordították! így nem lehet azonnali pénz vissza térítést kérni szóval hetekig fognak ülni a pénzen és ugye ott is buksz ugyan így az oda<=>vissza váltással!
sajnos itt is igaz "olcsó húsnak híg a leve.........."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The First Berserker: Khazan
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mozilla Firefox
- Milyen autót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest