- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ksanc
őstag
válasz
Suineg #96811 üzenetére
Kipróbáltad már PC-n is?
Én egy ilyen tömegcuccot rendeltem, kifejezetten a boxhoz vettem. Nekem kiválóan működik. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Suineg #95273 üzenetére
Szia!
Nem sértésből, de egy google keresés (első találat) azért nem atomfizika: Player process info.
-
válasz
Suineg #95264 üzenetére
SteamLink és Xbox 360 van még rádugva az erősítőre.
Nem kell semmit állítanom CE alatt. Oldja meg a CE/Kodi, hogy amekkora formátumot indítok, az rendben jelenjen is meg. Ez ilyen alap elvárás, nem?
Van 4K felskálázási lehetőség az erősítőn, de az nincs bekapcsolva. Megoldja a TV. -
-
válasz
Suineg #95245 üzenetére
Biztos lefagy? CoreELEC 19.5-Matrix (Odroid N2+) alatt nekem néha meg-meg fagy a rendszer, de utána továbbmegy, és elvégzi az összes műveletet amit addig nyomogattam, míg fagyott állapotban volt. Ilyen kikapcsolásnál is. Látszólag lefagy, de aztán egy kis idő után újraindul. De jah, eléggé idegesítő.
Én a memória kártyára gyanakszok, lehet az kezd viseltes lenni. -
blakey
titán
válasz
Suineg #94397 üzenetére
Kiegészítő feltelepítése nem feltétlenül a licence problémákat veszi szempontnak. Egyébként eddig is fel lehetett telepíteni, évek óta használom őket, viszont a működésükre nincs garancia, tehát ha a szolgáltató valamit fejleszt, akkor a kiegészítő fejlesztőjén múlik, hogy lesz-e javítás vagy sem. Kodi topikban vannak elérhetőségek.
-
nfsu17
veterán
válasz
Suineg #94393 üzenetére
Volt azon a boxon régebbi/újabb CE is, hogy legyen összehasonlítási alap?
Vagy mindig ennyi volt?
Az volt már korábban téma, hogy 128-asok esetén nagyon hosszú lehet a boot belsőről.
Sok 64-esről is lehet olvasni CE fórumon.
Tudtommal megoldás sincs, max a Csicsóka féle felezős, vagy az sd kártyás használat.
Nálam a 19.3 negyven sec alatt indul, a 19.5 21s alatt.
Próbálgatni kell, hátha vmelyik optimálisabb a hw-hez. -
gyűrű
addikt
válasz
Suineg #93174 üzenetére
Először ezt a repot letöltöd, a kodiban telepítés zipből, majd kiválasztod ezt. Utána kodiban, telepítés tárolóból, kiválasztod a kodinerds repot onnan telepíted az estuary v2-t...
-
aldebaran
addikt
válasz
Suineg #93083 üzenetére
Átvitték ide az írásomat. Nézz szét, hátha itt van rá válasz.
-
aldebaran
addikt
válasz
Suineg #93057 üzenetére
Hát, én nyitottam egy új témát az én problémámra. Hátha segítenek.
-
Suineg
senior tag
válasz
Suineg #88383 üzenetére
Megtaláltam, talán itt van róla szó.. https://mobilarena.hu/tema/amlogic_s905_s912_processzoros_keszulekek/hsz_82308-82308.html
-
Beni2360
félisten
válasz
Suineg #85680 üzenetére
Szerintem, ha első alkalommal dugsz ilyen eszközt bekapcsolt állapotba legyen, hogy az esetleges hozzávalókat telepíteni tudja. Induláskor kereste a stick meghajtóját de nem találta. Én erre tudok gondolni. Ugye induláskor kereste a boot a CE-t de nem találta, majd talált mást de nem ismerte fel a boot rendszer.
-
Suineg
senior tag
válasz
Suineg #85547 üzenetére
Hogy válaszoljak magamnak, de talán más fórumtársaknak is segítség lehet a problémámra.
CE SD kártyát kivettem, vásárolt légegér usb vevőjét kihúztam, USB rákötött vinyót kihúztam.
Tehát ahogy vettem, gyári távval elkezdtem tesztelni az android betöltést.
Szépen bootolt, újraindítás és kikapcs/bekapcs után is. Ja: Androidos Slimbox van rajta.
Ezután bedugtam a légegér usb vevőjét usb2-be, majd bekapcsoltam, és elsőre befagyott az indításnál, system ui alkalmazás nem válaszol hibával és a WiFi-t kikapcsolva töltődött be nagy sokára a rendszer.
Tehát ettől, hogy bedugtam egy usb távirányító vevőt, előjött a probléma. Ezután kihúztam a tápcsatlakozót, visszadugtam egy idő múlva, újraindítottam, és szépen bootolt. Azóta is. Itt tartok, ezután majd az SD-n lévő CE-t akarom betenni, az eddig is szépen elindult, s a CE-ből akarom majd újraindítani az androidot. Meglátjuk mi lesz ha így bootol androiddal. -
Imi1981
veterán
válasz
Suineg #80470 üzenetére
A Slimbox atv az Android tv rendszer, a slimbox pie meg a normál android. Olvass utána akkor megtudod. Android tv van a xiaomi mi boxokon is. Sokkal kevesebb alkalmazás van rá a play áruházban de azok működnek távirányítóval rendesen. Lehet rá tenni mobilos appokat is de azt távirányítóval nem jó vagy lehet hogy nem is lehet kezelni. Ennyi
-
Imi1981
veterán
válasz
Suineg #80468 üzenetére
Az nem android tv hanem olyan android mint ami telefonokon is van. Persze variálltak rajta biztos valamit. Android tv - n a play áruházban leginkább olyan alkalmazások vannak amiket tudsz távirányítóval vezérelni. A normál androidon meg ugye inkább erintésvezérelt alkalmazások vannak amiket távirányítóval nehéz és kényelmetlen vagy egyáltalán nem irányítható.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Suineg #80457 üzenetére
Ez a factory reset-elgetés ezeken az olcsó kínai cuccokon (meg még sokszor sokkal drágábbakon is) sokszor nem éppen úgy működik, ahogy kellene, ez simán elbarmolhatta a rendszert. Ha most mented le, akkor abból lehet csak ugyanígy tudja visszarakni. Szerintem tuti az lenne, ha pont ezt a mostani firmware-t tudnád biztos forrásból újra (szüzen) megszerezni és azt raknád fel.
-
Imi1981
veterán
válasz
Suineg #80457 üzenetére
Én most twrp alól csináltam mentést (teljes mentést mindent kipipáltam) és teljes formázást utána (wipe cache /dalvlic cache és system) és utána vissza állítottam a mentést és minden patentül működik mint azelőtt. Szóval működik a twrp mentés! Mentsd le a gyári androidot twrp-ben és utána próbálkozz. Ja és lehetőleg pendrive vagy sd kártyára mentsd. Azért figyelj oda mert könnyen tégla lehet a boxból! Ha twrp-ben mindent formáztál nehogy rögtön újra indítsd! Csak miután telepítetted az új romot.
De szerintem számítógéppel és azzal a linkelt programmal egyszerűbb telepíteni (nem olyan para). Itt link videó a telepitésről. -
Imi1981
veterán
válasz
Suineg #80455 üzenetére
Én most felraktam az ideiglenes twrp-t és abból próbálom majd. Először csinálok biztonsági mentés erről a romrol ami rajta van most és uta telepítek. Remélem nem lesz tégla a x96 max plus - ból 😄 .
Twrp-ből csinálhatsz a gyári androidról is biztonsági mentést! Remélhetőleg vissza is lehet állítani. Twrp-t bluetooth távirányítóval lehet irányítani (vagy USB egér gondolom). -
Imi1981
veterán
válasz
Suineg #80446 üzenetére
Itt link van rá slim rom-ból atv és normál pie android is és itt egy másik android tv rom link ezt használom most is ce mellett. Kicsit állítgatni kell de ha egyszer beállítottad megy az automatikus frekvenciaváltás minden beállított alkalmazáson. A slimbox android tv romon is van automatikus frekvenciaváltás mert azt is próbáltam de a pie romon nem tudom hogy működik e mert azt nem próbáltam még.
Ezzel link kell telepíteni a romot! -
Beni2360
félisten
válasz
Suineg #79958 üzenetére
Na kérlek szépen megnéztem droid alatt csatlakoztattam egy 10 éves bt hallgatót és indítottam egy filmet a KP playerben. Simán megy a hang. Most elkezdett krákogni.
Megnézem az újabb fülessel 4.0, hát ott is akadozik sajnálom. Na bekapcsoltam a yt-t és ott nincsen ez a hang hiba. Megy szépen folyamatosan a klip és a hang.
Gyönyörűen szól a fülemben. Tehát csak a videó lejátszásnál tapasztalom a kihagyást reszelést. -
-
RÁK_
tag
-
-
kenand
veterán
válasz
Suineg #76098 üzenetére
Nem, attól függ hogy állítod, optikán is lehet küldeni sztereo PCM-et, vagy kódolatlan dolby digital /Dts 5.1-et (azok tömörítettek). Ennél több nem fér bele az optikába ezért HD hang (master audio, true HD) és DD+ (EAC3
Netflix használja) már nem megy optikán. Kodi tud annyit hogy a DD+ DD-re alakítja így már megy optikán is az 5.1Ha kódolatlant küldesz az erősítőnek -vagy ha tudja a TV-nek kell dekódolnia
-
joydrv
aktív tag
válasz
Suineg #76098 üzenetére
Az alapvető különbség, hogy az optikai mindig egyirányú, míg a HDMI kétirányú kapcsolatra épül. Az optikain mehet sztereó vagy max 5.1-es hang , a HDMI viszont un. hibrid, tehát mehet rajta egyszerre sokcsatornás hang és kép is, meg vezérlőjelek is (arc).
Az optikai esetében az is a gond, hogy kétszer kell kódolni. Egyszer valami előállítja a digitális jelet, majd a fogadó fél (DAC) visszaalakítja az erősítőnek, tv-nek analóg jellé. Nyilván itt mindig van valamilyen torzulás. Nem is beszélve arról, hogy ahány gyártó, annyiféle módon "színezi" a hangot a DAC.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mac mini (2023 with M2)
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060Ti/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest