Hirdetés
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kis-attila
tag
válasz
mexel
üzenetére
Más meg köszöni a segítségem.
Milyen a profi tesztelő? Samsung gyárban dolgoztam, pont ebben, láttam ilyen részleget. Milyen az?
Kinhank G1-nek mi baja? Volt nálad? Én éltem vele. Azért vették mert L1 mellett felment rá a CoreElec. Aztán jött egy 2024 szeptemberi frissítés ami tiltotta ezt az egészet,gyanítom ez is a Google " parancsa " volt, mint kényszerfrissítés.
X3 jobb? Értem. defaut user nem arra vágyik,hogy a DV vagy a DTS-X " nyolcvanhatodik verziójának kettes bétája " is menjen, hanem legyen valami ami stabil, nincs vele baja és nem horror áron van.
Mondok példát. A Samsung a legnagyobb TV gyártó, így gyanítom sokaknak van Samu tévéje, HDR 10 + a saját fejlesztése,nem is támogatja a Samu a DV-t vagy ha igen, horror áron. De legyen,csak majd az otthoni tévé nem tudja, ha a box egyébként igen.Nekem ebben semmi érdekem sincs. Láttam pér elektronikai eszközt, menjen,user-nek ne legyen vele baja ... stb,más nem érdekli és igaza van. CoreElec alatt van már normális youtube? Jah, nincs vagy ha van akkor is baj van vele? Hétköznapi rutin, és megy.
Mikor itthon elindult a kijelzőgyártás 2011 vagy 12 a fene se tudja, engem hívtak vissza, legyek a Quality vezetője. ( ekkor már máshol voltam, csak az akkori főnökömmel jóban voltam,ismerük egymást. Azért nem vállaltam mert akkor már máshol sokkal többet kerestem mint amit itt ajánlottak vezetői beosztásban. De te tudod. Okés.
-
Truman
senior tag
válasz
mexel
üzenetére
Mi az a "NO"?
Ennyire nem vagyok benne, kb 2 éve már hogy nem foglalkoztam velük. Ment a torrent, meg annak lejátszása, oszt jónapot. De most már másra is akarom használni.
Van 2 db S905X -em: egy T6 és egy Beelink Mini MX III, meg van 1 db s912 ami egy Mecool BB2. Ezekre valamelyikre van újabb mint a CE 9.2.8?Visszatérve a X96 M200-ra. Nekem tök mindegy hogy matrjoska babát meg putyin propagandát reklámoz naphosszat. Csak működjön már valahogy, ha már megvettem.
-
kis-attila
tag
válasz
mexel
üzenetére
Saját segged védéed csak.
RockTek GX1 de már tavaly a Kinhank G1 is tudta amit te árulsz,barkácsolás nélkül. Soha nem próbáltad, azokkal az okosítókkal vagy jóban amikre mér felmegy a CoreElec csak valójában meg már nem kell. Valamikor jó volt de egy éve elmúlt már ez a Kinhank G1 után.Persze,hogy azt írom,hogy hagyjuk is. Ilyenek soha nem voltak nálad, így váleményed se lehet,nekem napi használatban van ... de tényleg.én vagyok a tudatlan paraszt.
-
kis-attila
tag
válasz
mexel
üzenetére
Izgalmas.
Kipróbáltam,láttam, pont ezért írom. ( X96 X4 egy hónapja, Slimbov 11.40 )
Hol írtam én,hogy 3 éve ezzel foglalkozom?Ugye nem nekem vannak ebben anyagi érdekeim?
Csináld!
Itt szerintem Te viszel tévútra embereket de legyen igazad ... megpróbáltam,faszább vagy. legyen. Nekem ez nulla,veled ellentétben. -
Truman
senior tag
válasz
mexel
üzenetére
"Még régi sima S905X boxok is használhatóak CE 21.2 -vel gond nélkül"
Na itt álljunk megy egy szóra! Nem az van, hogy az újabb CE már nem támogatja?
Mert pont ezért vettem ezt a sz@rt. 2 db működő S905X -es boxom van, meg s912 is CE 9.2.8 -al, amin már semmi nem működik az elavul CE verzió miatt. -
klaca1978
aktív tag
válasz
mexel
üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
Ennek tükrében mi az ajánlott box 30k-ig bezárólag?
Homatics nekem az nem fér bele, de ha X96-os ok ha nem ajánlottak akkor mi jöhet szóba? CE-t tudjon, USB.3.0 feltétel, llletve házimozi hangformátumokra. Xiaomit gondoltam, de nincsen vezetékes lan, ez nekem nem tűnik stabilnak 4K mellett. -
blakey
titán
válasz
mexel
üzenetére
100-as ethernet.
Valahol már olvastam a márkáról, nem rossz. Az L1 sok eszközön elérhető, ezt nem is értem, hogy miért kell kiemelni, mert ettől még nem lesz megfelelő streaming, ha nem kapja meg a Google tanúsítványt. Nekem 10-ből 1 eszköz nem L1-es, a többi igen, de azok közül csak 4 esetében van Google tanúsítvány, a többin max. 1080p-ben mennek, vagy még úgy sem. -
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
válasz
mexel
üzenetére
Hát, nekem a fiókban a régi mini szerveremből maradt 2,5" HGST (Hitachi) 5K1000 HDD van. Ennek a peek fogyasztása induláskor 4,5W, egyébként felpörgés után maximum 1,8W.
-
blakey
titán
válasz
mexel
üzenetére
Azt írtad, hogy
Mintha mindig lenen valami amit szándékosan elhagynak…
, ezen a szinten ez volt, ez van, tehát nem szándékosságról beszélünk, hanem egy általuk elképzelt szintről, semmit nem hagytak el, inkább erősödött ez a kategória is. Ha ez a szint számodra nem releváns, akkor egyszerűen kihagyod, de felesleges felróni egy olyan eszköznek egy olyan tulajdonságot, amit azon a szinten nem is képviseltek az elődök. Egyébként eddig remekül teljesít az X96 M300 CE-vel, eddig a legjobb "olcsóbox", ami valaha megfordult nálam, pedig rengeteget használtam. -
vargalex
Topikgazda
válasz
mexel
üzenetére
Az USB 2-nek specifikáció szerint tényleg 0,5A a terhelhetősége. De ez nem azt jelenti, hogy az adott eszközön ez annyit tud, hanem azt, hogy ennyit tudnia kell... Anno is voltak TV-ken USB portok, amiken kiemelték, hogy 1A terhelhetőségűek (oda tedd a HDD-t).
Ezért is megy nagyon sok routeren is USB 2-n HDD/SSD.
Persze ezzel nem mondom azt, hogy az X200-on ilyen lenne (nincs is ilyen eszközöm).De nagyon sok 2,5" HDD elment bőven 0,5A alatt (még az induláshoz szükséges is kevesebb volt).
-
vargalex
Topikgazda
válasz
mexel
üzenetére
A kérdés, hogy mire használod. Ha csak filmet nézel róla, akkor nem fog akadni semmi, mert meg sem közelíti az USB2 sebességét. (Na jó, a Jellyfish teszt videó igen, de más nem nagyon.)
Ha torrentezel, akkor az más kérdés, bár azért 40-60 MB/s-el el lehet lenni... -
válasz
mexel
üzenetére
Köszi, akkor maradok X4-nél. Igazából az ára másodlagos ezen a szinten. Viszont szeretném egyszer megcsinálni, aztán minimális karbantartással(frissítések) működtetni.
Jelenleg a szerveren Xpenology -n futó transmission hozza le amit kell. Majd a szintén ezen futó Serviio nyújt DLNA szolgáltatást. A tv (LG 4K) pedig a beépített kliensén keresztül tudja lejátszani. Mostanában nagyon megszaporodtak azok az esetek, hogy nem tudott lejátszani valamit... Semmi extrára nem kell gondolni, csak egyszerűen az eddigi mkv-ba máshogy rakták bele az adatfolyamot...tudja a fene. Nem mentem utána.
És ez egy elég zárt megoldás...tehát vagy viszi vagy nem. Ezért mozdulnék el egy custom irányba. Plexet nem tudtam megkedvelni. Dedikált eszközt szeretnék, mert amúgy is változni fog a háttér rendszer és laza kapcsolódást szeretnék. Magyarul hálózati megosztáson keresztül húzza be a fájlt és HDMI-n a TV-re kötve jöjjön a mutatvány.
Egyedül ami nem kell az a 3D. Azon felül szeretnék széles körű hardveres gyorsítást és elég erőt, hogy azon felül mindent tudjon. Ha DV alatt Dolby Vision-re gondolsz...akkor az sem lenne hátrány.
Ezek alapján keressek egy S905X4-J/ S905X4-K -el szerelt boxot és azzal jól leszek?gyűrű:
Amúgy az összefoglalón átrágtam magam korábban...és ez alapján próbáltam keresgélni a Soc-ok között, hogy melyik mit tud... De őszintén... egy 2024 őszén megjelent S905X5 cikkek után azt hittem, hogy több mint fél évvel később talán van legalább 1-2 erre épülő eszköz.
Eltudom fogadni, hogy túlzóak az elvárásaim, de hogy ezt magamtól honnan kellett volna tudnom, azt nem tudom. -
dave0825
őstag
válasz
mexel
üzenetére
Értem, köszönöm a részletes választ.

Most az ugrott be, hogy erre nem telepíthető a Nexus/Matrix? Azokkal egyik haveromnál sincs gond, de persze lehet, hogy az X4 procim miatt ezen lenne. Megkérdem majd valamelyik másik X3-as box (mármint X96 Max, S905X3-mal) gazdáját, hogy mit is tettem rá, mert az mind működik jól, és megnézném pontosan ugyanazokat a kiegészítőket ezen. Ha jó, akkor maradhat, ha azok sem, akkor megy vissza (vagy ha érdekel, beszerzési áron tovább adom, direkt még a fóliát sem szedtem le, max a posta lenne plusz), és lesz helyette X3-as procis.
Most megnéztem megint, átkapcsoltam az erősítőt a boxra, és nincs lefagyva, tehát egyre valószínűbb, hogy a skin okozta.
-
dave0825
őstag
válasz
mexel
üzenetére
Ugyanazt használom régóta: eminence skin, képernyővédő óra, ezek beváltak, miért mondjak le róluk azért, mert a "teljesen más" új rendszeren nem tudják normálisan működőre megcsinálni? Eminence skin kell, mert a gyári egyáltalán nem tetszik. A képernyővédő óra kell, mert sokszor film után csak van a tv, nem kapcsoljuk le, világít a LED a hátulján, háttérfénynek jó, vagy ha zene szól, akkor is be van kapcsolva a tv, bár erősítő van, de a tv szokott menni. Ezért nem rossz a képernyővédő óra.
Azt, hogy a vontar nem jön be nekem természetesen arra alapozom, hogy az S905X4-es procikra kiadott aktuális stabil CE és az azon használható kiegészítők nem úgy működnek, mint az ismerősi köreimben lévő egy S905W-s, egy S905X2-es és három S905X3-as boxokon. Mindre ugyanazokat a kiegészítőket telepítem, az aktuális friss CE-vel (nightly-kat nem szoktam fölrakni).
Közel 50-ért vettem HDD-t, mert a korábbi boxhoz is jó volt, egy új box miatt nem szeretnék mindent lecserélni (témát, kiegészítőket, tárhelyet főleg...).
Tehát veszek egy boxot, de a hivatalosan kiadott CE, és az ahhoz való kiegészítők (mivel a régiek nem telepíthetők), perifériák nem jók, kell plusz hűtés, mert melegszik (tapasztalat); de maga a box jó, csak minden más, ami máson működik, ezzel nem.
Nem konkrétan gondolom, hogy mindegyik box hibás a márkából, értékelésekből sem ez jön le, csak akkor is furcsa nekem, hogy 5 más típusú boxom volt, nem minden ugyanaz a rendszer, mert 2-n Leia van (X96 mini, X96 Max), és a másik 3-on talán Nexus vagy Matrix, nem emlékszem pontosan (X96 Max +), és ezekkel semmi gond nincs. Ezekre hogyan tudták úgy megcsinálni ugyanazokat a kiegészítőket, amiket én használok, hogy azok működjenek is probléma nélkül? Mindegyik HDD-vel megy, külön táp nélkül, hűtés nélkül (egyedül az X96 Mini-nek lett egy kis talp csinálva, hogy legyen alatta levegőzés).
Elfogadom, hogy a kiegészítők, CE nem stabil, és bug-os, de 5 másikon a nem sokkal régebbi rendszer miért stabil a saját kiegészítőivel?
Egyébként ma átkapcsoltam a box-ra, és ment az óra rendesen, most a gyári skin van, még megnézem párszor a napokban, de esélyes lehet, hogy a skin nem jó. Kerestem omegára való eminence skin-t, mikor muszáj volt Omegát telepítenem (mivel Leia nem megy rá), de sajnos alig találtam, egy fórumot találtam, ahol 2-3 verziót linkeltek, hogy valaki megcsinálta, de esélyes, hogy hibás itt-ott, és azért fagy le a képernyő.
-
dave0825
őstag
válasz
mexel
üzenetére
Köszi, lehet akkor az lesz. Most megint azt csinálja, amit tegnap is, hogy bekapcsoltam a tv-t+erősítőt, (box négy egész nap ugye) és megint le van fagyva, a képernyővédő órán a kettőspontnak másodpercenként kéne villognia, de nem csinálja, talán percenként jön elő, és tűnik el, ilyenkor nem reagál se a saját, se a tv távirányítójára, és lemaradva os mutatja az időt a képen, mint a boxon. Mintha belassulna az egész, vagy nem tudom, csak táp ki-be segít... X96 Max-on ilyen sose volt, minden kiegészítő ugyanaz (bár az Leia).
-
dave0825
őstag
válasz
mexel
üzenetére
Régóta használom a CE-t, akkor még csak kártyás megoldás volt, utána jött be, hogy lehet valahogy nand-ra tenni, vagy ilyesmi, de elég mókolós volt, így mindig maradtam az sd-nél, nekem bevált, arról meg nem szeretek váltani. Android-ot soha nem használtam, egyszer sem, ha meg lehet oldani (egyelőre várnék, hátha tényleg visszaküldöm), hogy Android helyére fix CE, és nem bonyolult, megcsinálnám.
Torrent, filmek, sorozatok, ennyi. 2-3TB cucc szokott a vinyón lenni, transmission-nel film/sorozat rész leszed, médiatár frissítés, film indítás, 1- 2 hetente 1-1 YT videó yatsén keresztül elküld. Ennyi, amire használva van. Ja meg feleségem szokott néha rádiót indítani, vagy Online Stream kiegészítőben tv-t. S905X2-es x96-om volt, most is hibátlanul működik (amíg nem jött meg a vontar, illetve kerestem másik boxot, addig ez ment, Leia, hibátlan minden, YT (még felirat is működik magától), yatse, transmission, minden megy szépen. Ami miatt váltottam, hogy gyorsban, erősebb procis box legyen, úgymond haladni a korral.
Láttam, hogy S905X4-en is van stabil CE (mikor 3 havernak csináltam CE-t x96 Max+-ra, még nem volt stabil, egyet pedig nem akartam "előrébb" lépni), ezért rendeltem a dicsért vontar x4-et. Néztem ezt a Tanix valami 3-at, de itt nem sokat olvastam róla, nem mertem bevállalni. -
blakey
titán
válasz
mexel
üzenetére
A 905x4-ek az omega 32 bitessel nem kezelik az interlace anyagot, ezt Portisch is írta
- az van, amit írtam, elsőként én írtam, mivel én derítettem ki hosszas tesztelés után, mert Portisch nem volt hajlandó megérteni, hogy van, amelyiken működik, aztán mások is kipróbálták és igazam volt.
-
blakey
titán
válasz
mexel
üzenetére
Az X4-ek az NG omegável nem kezelik az interlace anyagokat, sajnos nem is fogják, azzal a kernellel nem lehet megcsinálni.
- kezelik, lásd előző hsz-em. Nálam tökéletesen megy az interlaced, az mpeg2, stb,Az sem mindegy milyen droid van a boxon, az AV1 lejátszása ettől függ.
- nekem azzal egyik Homaticson sem volt gond, pedig elég sok FW-t használtam. -
hoktar
tag
válasz
mexel
üzenetére
Na jó legyen, de csak azért mert tényleg ennyire érdekel és mint mindig, segítő a szándékod!
No meg azért is, hogy segítsük a többieket is és ne tartsunk meg magunknak, a hasznos információkat, hisz a fórum lényege a kölcsönös segítségnyújtás, nem csupán a mások által önzetlenül adott információ kisajátítása, majd abból anyagi haszon szerzése.
Akkor nagyon részletesen:
A ragasztott borda valóban nehezen jött le, mivel olyan makacs szivacsos ragasztóanyaggal ragasztották ótvar módon oda, hogy ennél szebbet kullantok.
Az anyaghasználatot sem értem, hiszen ez a köpedelem ami a CPU chip és a borda közt van, ez véleményem szerint inkább szigetelő anyag, mintsem hővezető, ami adott konstrukció (Vontar X4) termodinamikailag amúgy is elég xarul designolt házánál még rátesz egy lapáttal a hőproblémára.
Mielőtt felesleges köröket futnánk:
Tudom, tudom nincs hőprobléma, mások csilliárd éve használják adott eszközt melegedés és gond nélkül -30°C-on a nyári hőségben, csak én képzelem be, hogy ótvar módon melegszik ez a kis cukorfalat és nagy melegben multitaskingnál vagy azt, hogy játéknál, emulátorhaasználat közben rendesen be tud akadni... Tudom tudom, adott box csak "filmnézésre" való... ha mást szeretnék, vegyek arra alkalmas készüléket.
Na szóval a lényeg... (mert rengeteget segítettél már nekem önzetlenül, amit hálásan köszönök!) és talán más is okul a tanulópénzemből.
Mint kiderült az adott ragasztóhabot, még a csepegtetett aceton is alig oldja (oldja, könnyíti, de nagyon lassan). Jött a nagyszerű ötlet. Melegítsünk rá kicsit bordára, hő hatására általában a ragasztók engedni szoktak. na ez a kis mocsok nem tette. Emeljünk még egy kicsit a hőfokon... semmi. Még egy kicsit, várjunk... semmi.... 'mééégegykicsit, várjunk, kicsit aláfeszít... na végre lejött! Most dugjuk be és és próbáljuk le a készüléket. Hát nem bootol. "O-óóó!" és később jött a felismerés, hogy a BGA chip padjai sérültek.
keserű szájízzel és szomorúan toltam egy "All In!"-t, mivel volt itthon egy másik berendelt vas (a félreértések elkerülése végett: a jó édes anyámnak vettem, nem 2x-es felárért továbbértékesíteni!) Tehát már tudtam milyen ragasztó "köpedelemmel" állok szemben, ezért gondolkodtam a lehetséges megoldásokon, hogyan tudnám levarázsolni sérülésmentesen a hűtőbordát. Áááá megvan! Cérna! Majdnem jó de szakad. Vékony rézhuzal? Nincs itthon olyan vastagságú (meg akár réz, akár nem, azért mégis fém és sérthet valamennyit, ha elkottázom, vagy ha túlzásba viszem az "akarat"ot). Akkor mi legyen?
próbáljuk meg a fogselymet, az nem annyira szakad. Egy cérnakesztyű és pár méter fogselyem elhasználása után a hűtőborda úgy döntött, hogy lejön. A maradék szivacsos ótvar, ragasztómaradék prutymákot, ami jópár SMD alkatrészt is betakart, azt fültisztítón lévő acetonnal, elkezdtem feloldani, csak az érintett területre koncentrálva, majd a ragasztót műanyag "hegyes végű" piszkálóval szépen, óvatosan eltávolítani (nyákra szinte semmi aceton nem került, hiszen ez a szivacsos xar magábaszívta, ha került is egy nagyon minimális, az sem oldotta fel a védő lakkozást). Ezután 95%-os isopropyl alkofollal letisztítottam a nyákot és a CPU-t, majd az alaplap többi részét. Megvártam míg minden megszárad, Bedugtam a készüléket és bootol-t. Ezután letisztítottam a hűtőborda alját is, majd normális hűtőpasztával felhelyeztem a CPU chip-re.Ma már optimistán tekintek a tegnapra és akárhogy is nézem a 100%-os kudarcot, az 50%-os siker váltotta fel.
-
dave0825
őstag
válasz
mexel
üzenetére
Heló! Ismét rendeltem egy Vontar X4-et, 15 napon belül vissza tudom küldeni, ha ez is ugyanolyan hülyeségeket csinálna, mint az előző.
Direkt rendeltem külső tápos USB-elosztót HDD-hez, ahogy írtad, és máris feltűnt egy érdekesség.
Már elő is jött az első hülyesége, a Beállítások - Felszín beállítások - Főképernyő - Kezdőlap menü testreszabása gombra nem engedett rányomni, nyomkodtam az OK (vagy enter) gombot, semmi, visszalépek, belépek, nem enged be, se a tv távirányítójával, se a sajátjával. Ezért újra akartam indítani, csakhogy nem indult újra, eltűnt a kép a tv-ről, be is dobta, hogy nincs jel, aztán visszajött úgy 1p múlva, és a kikapcsoló menü volt ott, amin a kurzor épp az Újraindítás gombon áll. Rányomok, semmi. Kihúzom a tápot a boxból, semmi.
Ugyanúgy ott volt a kép, világított a box, a kijelző írta az órát. Kihúztam az USB-t, akkor persze lekapcsolt. Szóval érdekes, hogy visszatáplálja a boxot USB-n keresztül a HUB. 
Ezeket rendeltem egyébként:
USB-elosztó
Külső táp USB-elosztóhoz
Vontar X4
Hűtés a boxhoz (az előző túlmelegedett többször, akadt miatta a film, alátámasztva jobb lett, pedig polcon van, nyitott térben)A hűtéshez érdekelne valami megoldás, hogy be menjen folyamatosan, csak mondjuk film közben, vagy ha elér egy bizonyos hőmérsékletet a box, ha van ilyenre lehetőség.
-
gyűrű
addikt
válasz
mexel
üzenetére
Sajnos mind hibás valahol.
Nálam az ATV12 vált be, a v7954
Az összes ATV14 en pl halott a p7, nem csak a fel, de normál esetben a p7 mel is kéne hogy hdr10 ben menjen, de se plex, vimu, stremio se semelyik más app alól nem jó ami tudná , kivéve a kodit, mert ott van p8.1 konverzió.
Plusz kB 10 fokkal melegebb a box is, meg tele van az OS különböző tiltásokkal, korlátokkal.
A Bluetooth meg bugos nagyon.Javítás meg úgy néz ki, hogy nem lesz többé.
A homatics elengedi a boxokat. -
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
mexel
üzenetére
Most kipróbáltam optikával, és a tv ARC részével is.
- ha csak próbálkozol, de van lehetőséget AVR-en keresztül használni, akkor rendben van.Ha jól tudom optikán DTS a max ami átmegy. ARC n szintén? Megegyezik kb a kettő?
- az ARC igen, de ahhoz a CEC is szükséges, nagyon jó füllel kell rendelkezz, hogy meghalld a különbséget, általában a TV-kből gyengébb hang kerül kiküldésre, mint a lejátszókból, persze utóbbiból is vannak gyatra minőségűek.A másik kérdés, ha pl atmos vagy dd plus hangsávot hallgatok csak pcm sztereó megy át,
- ARC-on, (TV-n keresztül) igen, lejátszón keresztül optikain át átlalában beállítható, hogy mi menjen át.Optikával ezek a hangsávok csak linear pcm ben fognak szólni? Bármit bárhogyan állítok csak így szól
- AC3-ban meg kéne megszólalnia, de ez lejátszótól, OS-től is függ. -
válasz
mexel
üzenetére
HűHa.
Köszönöm a válaszod.
Gondoltam, hogy nem lesz egyszerű a választás, de ennyire nem gondoltam bonyolultnak. Szerintem vagy 8-9 éve kezdtem (NexBox A95X) foglalkozni. Az elmúlt 4-5 évben nem igazán foglalkoztam a témával. Leírom inkább, hogy mire szeretném használni a lejátszót.
Jelenleg van itthon:
MECOOL M8S PRO + (sd kártyáról használva CoreElec 9.2.8)
Vorke Z6+ (dual boot belső tárhelyből, anno a te leírásod alapján CoreElec 9.2.8)
Mind a két lejátszót napi szintem használom, de már elszállt felettük az idő. Én is jobban szeretem a belső tárhelyre telepített rendszereket, de nem nagy baj ha sd kártyáról fut a rendszer.
Jelenleg egy LG 4K tévén nézek 4K vagy FullHD filmeket, sorozatokat synology nasról. Másra nem használnám a lejátszót. -
cof
veterán
válasz
mexel
üzenetére
A resolution.ini most is megvan de annak az átírása nem segít úgy tudom.
Nem követem az újításokat mert én még mindig CE 19.2-t használok.
Nekem ahogy említettem azért volt rá szükségem mert a kis TV nem tudta az 1080p-t és a CE mindig ebben indult elsőre.
PC jól felismeri, 1366x768 a max felbontás, de ez az opció meg a CE-ben nincs benne.
Szóval CE felírás után én simán kitöröltem ebből a sorból mindent még a PC-n, és csak a 720p részt hagytam meg.
Ha beállítod 1080p-re akkor szerintem lesz kép akkor is ha később kapcsolod be a többi eszközt, viszont ha olyan helyre viszed ahol csak 720p TV van akkor úgy jársz mint én, nem lesz kép. Szóval ez sem egy univerzális megoldás.
-
nfsu17
veterán
válasz
mexel
üzenetére
Nekem nincs erősítőm, de nincs is ilyen gondom.
Bekapcsolom a boxot, elindul.
Majd később ha van kedvem, bekapcsolom a tévét is.
És látom hogy megy a képernyővédő. Semmi gondja nincs.Csomószor teszteltem már boxot, hogy hdmit nem kötöttem rá.
Ment a reboot, poweroff, smb hálózat, entware telepítés, minden.
-
nfsu17
veterán
-
hunaqua
addikt
-
fer
őstag
válasz
mexel
üzenetére
eddig mindent videót lejátszik, csak eléggé lassú, meg ugye a hozzászólások nem működnek, de talán majd erre is lesz megoldás, de lehet azt már nem várom meg. Nálam még mindig az STN a nyerő. Csak sajna a ce yt-t laktam be jobban, és nehézkes az átköltözés, de majd csak végzek vele.
-
Joshi
titán
válasz
mexel
üzenetére
Előbb még az volt a problémád, hogy nem akarsz más eszközt (hardvert) használni, most már ugyan ez a szoftverekkel is van? Te vagy az az ember, akinek soha semmi nem jó.
Ne azt keresd hogy mi nem jó és mi nem működik. Egyébként ma már egy HTPC gyakorlatilag belefér egy médiabox méretű házba. Ráadásul már egy ARM procis konfigra is lehet telepíteni Windowst. -
nfsu17
veterán
válasz
mexel
üzenetére
Ha jól sejtem ha így telepítem az mindig fut a háttérben.
Jól sejted.
Mivel ugye az addonok között sem jelenik meg, így kikapcsolni (> leállítani) sem lehet.
Mondjuk engem pont nem zavar, sőt, nem kell vele foglalkozni.
Amúgy a kodi addonok is elindulnak mindig maguktól.
Csak ott mondjuk legalább van leállítás lehetőség GUI alól.Amúgy ha valaki ügyes (én nem...vagy legalábbis pár óra guglim rámenne), biztos tud kreálni valami cron (?) fájlt, vagy valami "parancsot", ami mondjuk táv gombnyomásra végrehajtja ezt az 1-1 sort, amit SSH-n kell amúgy kiadni.
qbittorrent
STOP
.opt/etc/init.d/S89qbittorrent stop
START.opt/etc/init.d/S89qbittorrent startEgyébként a Netflix, Disney stb milyen fps-el nyomják a streamet? Fix 24-50-60-on vagy változóan?
50? 60? Max a kijelződ Hz-e ennyi, mert 50/60 fps-el (YT amúgy ad) szerintem még sosem láttam semmilyen streamen semmit (max sport lehet, de azt meg nem nézek).
23,976
24
25Nem nagyon láttam mást ezen kívül
Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Arc Raiders
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 Félkonfig eladó!
- Asztali PC , R7 5700X , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RX 6700 XT 12GB , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 750GB HDD
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- AORUS B450 ELITE 5800X3D 32GB DDR4 2 SSD RTX 4070S 12GB GAMER PC
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Dell Latitude 7330 - i5-1235U I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Valahol már olvastam a márkáról, nem rossz. Az L1 sok eszközön elérhető, ezt nem is értem, hogy miért kell kiemelni, mert ettől még nem lesz megfelelő streaming, ha nem kapja meg a Google tanúsítványt. Nekem 10-ből 1 eszköz nem L1-es, a többi igen, de azok közül csak 4 esetében van Google tanúsítvány, a többin max. 1080p-ben mennek, vagy még úgy sem.
Eltudom fogadni, hogy túlzóak az elvárásaim, de hogy ezt magamtól honnan kellett volna tudnom, azt nem tudom.

Láttam, hogy S905X4-en is van stabil CE (mikor 3 havernak csináltam CE-t x96 Max+-ra, még nem volt stabil, egyet pedig nem akartam "előrébb" lépni), ezért rendeltem a dicsért vontar x4-et. Néztem ezt a Tanix valami 3-at, de itt nem sokat olvastam róla, nem mertem bevállalni.

DoItYourself