- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
-
dave0825
őstag
válasz
blakey #106798 üzenetére
Kikapcsoltam, így is ugyanaz. YouCut-tal csináltam belőle fix 60 fps-t, csak véletlenül 96 Mbps lett, így is ugyanúgy akad, lehet, hogy a másik ~50 Mbps-a is sok volt, nem bírja a lejátszó? Vagy szerinted az .mp4 formátum lesz a baj? Play áruházból leszedtem a Handbrake.prót, de nem tud mkv-ba konvertálni, csak a minőséget venné lejjebb.
-
Mentolka
senior tag
-
Mentolka
senior tag
-
Mentolka
senior tag
válasz
blakey #106713 üzenetére
Bocs, de ez nem segített..
Most csomagoltam ki egy Rocktek G2 android TV boxot. Hogyan kerül erre CE?
A CE oldaláról letöltöttem az image-t, ráírtam egy SD kártyára. Hogyan tovább?
Valahol ezt írják:issue the command to adb 'adb reboot update' (after doing the needed steps to access adb, of course)
this just boots from the sdcard and does not touch the device software -
-
divan
őstag
válasz
blakey #106671 üzenetére
Érdekes. Nekem pont fordítva működik. Közvetlen hub nélkül használom, és az USB3-as portban nem működik megfelelően, a 2-esben pedig igen. Lehet a pendrive a hibás? Most vettem elő egy újat, mert a régi mutatott egy két hibát. Hm, visszaraktam a régit, azzal jól működik a 3-as portból is. Akkor szerintem újabb csere lesz, nem bízom erre a dolgot.
-
gyűrű
addikt
válasz
blakey #106589 üzenetére
Nekem meg igen, és szívesen foglalkozom vele, ha engem érdekel. Itt páran megkerestek hogy a artic fuse2 módosításokat jó lenne máshol is használni ezért igyekeztem mindenhol tesztelni..
Az NO t meg a portisch miatt néztem meg mert valaki belenyúlt a ppinfóba, és haza is vágta, csak betett meg kivett dolgokat, de azok összefüggenek, ezért félrement.
Amúgy nem érdekel az alap estuary. Már sokszor leirtam, katasztrofálisan van módosítva -
gyűrű
addikt
válasz
blakey #106586 üzenetére
Jah. Thecoolest elkezdte portolni. 1=2 hónapja abbahagyta. Lehet folytatja majd.
Más..
Meg akartam nézni síma CE=Ken, néhány felszín viselkedését.CE NE tegnapi nightly, 4k film és negyed képernyőn az egész gui, alatta a film normál.
😂
CE NO tegnapi , akad, laggol, lefagy.. katasztrófa.
Örülök hogy leszoktam ezekről. -
joydrv
aktív tag
válasz
blakey #106573 üzenetére
Premier 4K lesz nekem is a következő vétel.
Azt azért jó lenne tudni, hogy a CE-22 milyen irányt vesz, milyen kernel + milyen androidra lesz kihegyezve, vagy esetleg egy újabb verzió képben van-e már. Ez nagyban befolyásolja az s928X/J típusok lehetőségeit.
(Önmagában a P7 FEL elmaradása nem akkora érvágás - szerintem legalábbis.) -
mikrofon
veterán
válasz
blakey #106524 üzenetére
Itt kellene hogy legyen az advancedsettings.xml, ugye;
/storage/.kodi/userdata
Az lehet hogy nekem nincs ilyen fájlom mert a megadott helyen nem látom. Se a kodi saját fájlkezelőjével, se a hálózaton meghódított mappában.
Elég ha csak ezt írom bele:<advancedsettings>
<video>
<decoderbypassbufferready>false</decoderbypassbufferready>
<decoderbuffer>5.0</decoderbuffer>
<decoderstreambuffer>90.0</decoderstreambuffer>
<decoderminimumbuffer>5.0</decoderminimumbuffer>
<decoderminimumstreambuffer>17.5</decoderminimumstreambuffer> <!-- original CE value for this is 10.0 -->
</video>
</advancedsettings>
Vagy kellene még beleírni valamit?
-
pinyuszka
csendes tag
válasz
blakey #106523 üzenetére
Köszi! Így már érthető.
Ebben a kérdesben végre rendet tettél a fejemben!
A fent linkelt képen a beállítások helyesek, a tv végzi a felskálázást. A kép baloldalán kimeneti felbontás, video felbontás felirat el van csúszva egy kicsit. Ugoosra bízom a felskálázást nincs elcsúszás, kitölti rendesen a képet.
Erre tudsz valami megoldást? -
-
mikrofon
veterán
válasz
blakey #106514 üzenetére
Nah ez az advancedsettings.xml számomra nem egyértelmű. Mert a leírásban van olyan rész ami arra utal hogy ez bekerült.
Akkor ezek szerint az általad említett részt nekem kell külön bele írnom az advancedsettings.xml-be vagy az már benne lesz ha feltettem a cpm a14-et és nekem semmit nem kell külön bele írni? -
pinyuszka
csendes tag
válasz
blakey #106502 üzenetére
Ez a bejegyzés nagyon hasznos volt köszönöm, eddig ez nem volt világos hogy így működik.
Kiegészíteném még annyival: én esetemben LG C2 48" TV + Ugoos AM6B+ CoreELEC-Amlogic-ng.arm-21.2 + skin.cpm.estuary.A14
Hiába állítottam a felbontást 1080p-re a felskálázás nem történt meg csak akkor ha az engedélyezési listába bepipáltam a 3840 x 2160 lehetőségeket.
720p 1080p filmekkel tökéletesen működik és észrevehetően jobb a TV felskálázás minősége. -
a347
aktív tag
válasz
blakey #106402 üzenetére
Pedig de, mert kipróbáltam:
- ha multichannel PCM van beállítva, az erősítőm csak multichannelt hajlandó kiírni, legyen az bármilyen többcstornás hang. Dolbi digital, DTS HD, satöbbi. Ha sima Hdmi van beállítva. akkor rendben van, jól írja a bejövő formátumot.
- Amikor 2.0-ra állítottam a csatornákat, hiába van beállítva a továbbküldés, sztereo jelet kap az AVR.
Én csak azt írom amit tapasztalok. -
a347
aktív tag
válasz
blakey #106391 üzenetére
Én a PCM nélküli HDmi kimenet választottam. Így az AVR kiírja a hangformátumot, magyarul a ugoos nem nyúlt bele.
Úgy olvastam valahol egy külföldi oldalon, hogy akkor érdemes a PCM-et választani ha esetleg az erősítő egy olyan többcsatornás hangot kapna amit nem támogat. -
mikrofon
veterán
válasz
blakey #106363 üzenetére
Erre nem tudom a magyarázatot. Én is meglepődtem hogy ez az infó kimaradt nekem pedig nem most kezdtem én se. Bár nem is olyan régen mint ti...
Pont most na jó kéthete találtam meg az ugoos x2 pro box-ot a dobozában becsomagolva. Én azzal kezdtem. Annak ugoos féle Androidja volt és CE a belső tárhelyen gyárilag. Milyen jó kis box volt az annak idején.
Amúgy ha valaki szerint ezzel még lehet mit kezdeni írjon rám és szállítási díjért meg egy sörért elküldöm neki.@gyűrű köszi a tesztet. Akkor átállítom én is arra.
-
YxVs
senior tag
válasz
blakey #106307 üzenetére
NG-vel nálam sem volt gond, de ott meg ugye az interlaced anyagok nem mennek X4 alatt. Családi videók miatt ez így gyorsan ki is esett...
Egyébkent ez az ajánlott nightly sem jött be, még az ajánlott dirtyregions 0 beállítással sem. Szóval már én is úgy érzem, hogy el vagyok átkozva ezzel a Vontar X4-el.
Talán még se véletlen, hogy többen is panaszkodnak? -
mexel
veterán
válasz
blakey #106239 üzenetére
Ahogy írtam a Homatics kivétel. Ott 4.1-es ucode van a droidon, az már a vc1-et is kezeli így. A z olcsóbbakon egyelőre 3.49-es ucode a legújabb amit találtam, de inkább régebbiek, ezeknek még az AV1 is gond CE alatt.
A 905x4-ek az omega 32 bitessel nem kezelik az interlace anyagot, ezt Portisch is írta, a kernel miatt. ( van valami rev ami gen de a nagy átlag nem - a homatics lehet hogy kivétel) -
-
YxVs
senior tag
válasz
blakey #106229 üzenetére
Feltettem az Omega NG-t, minden jól is ment, egészen addig amíg egy 1080i-s anyagot elindítottam, am nem színhelyesen jelenít meg, a kontúroknál ilyen szürke színek vannak.
Mondom elkezdem állítgatni a Display settings-et. Force colour subsamplinget átállítottam Auto-ról, 4:2:0-ra mire elsötétült a kép, és így nem tudom visszaállítani....
Melyik konfig fájlból tudom ezt felülírni? Mert a GUI így eltűnt.... -
YxVs
senior tag
válasz
blakey #106219 üzenetére
Én sajnos nagyon érzékeny vagyok erre, úgyhogy valamit muszáj tennem...
Már "sima" 23.976-as tartalmakkal is csinálja, amiből ugye a legtöbb van...
Gyakorlatilag már 5-10 másodpercenként csinálja...player process info mutatja is a skippelt frame-eket.
Egyébként azóta kezdte, mióta 21.1-ről, 21.2-re frissítettem, csak eleinte nem volt ilyen gyakori.Ezért gondoltam, hogy felteszek egy régebbi NG-t mondjuk. Most NE van rajta.
-
gyűrű
addikt
válasz
blakey #106149 üzenetére
Kétlem. Közel 2 év alatt soha semmiben nem nyúltak bele az atv firmware=be.
Szerintem nem is tehetik, még ha tudnák is..
Mindig az volt amit a homatics adott nekik.
De mindegy is, elengedtem, a dune homaticsot el is adtam, a saját appjukat amúgy se bírtam bevenni.
Marad pár homatics még azért.
Kár értük, sokat dolgoztam/tunk velük, de ennyi volt. Jó kis teszt csapat volt. -
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #106100 üzenetére
Köszi! Akkor minőségi Androidos box nincs is Android OS-el? Mondjuk mégis csak van remélhetőleg, mert itt ezt írják,
teljes értékű Android 11-gyel. Mégsem,
Android OS: Android 11 (Android TV alapokon)LouiS22 azért kellene Android (érdekes, hogy az olcsóbb készülékekre viszont ezt tesznek) mert Android TV-re nincs Facebook alkalmazás. Chromecast topikban azt mondták, azért fel lehet rakni rá, csak lehet nem lesz stabil, mert nem Android TV-re készült. Ezért lenne jó tudni, ha minőségi box csak Android TV-vel van, akkor ezen stabilan működik a felerőszakolt FB vagy legalább böngészőből, az ugye van gyárilag is rajta.
-
mexel
veterán
válasz
blakey #106084 üzenetére
Közben tesztelgettem, Az ISO lassúnak tűnik olyan akadós a kezdés valahogy, lassan reagál.
A dvd-nél a vob fájlok és iso is simán megy, az úgy látszik jó.
A Bd iso el lesz engedve, nem olyan fontos végül is, mert nincsenek extrák egyebek, fájlként lesz kezelve, kiszedve, érintetlenül. kis munka de megéri mert kezelhetőbb lesz
Köszönöm a segítséget.
Egyszer beruházok ezekre az eszközökre hogy megismerjem, de félek megint túl sok időt töltök majd el azzal hogy elkezdjek tesztelniÍgy is az új NO-val már sok eszközön tesztelgetek, néha én sem tudom miért
-
fer
őstag
válasz
blakey #106060 üzenetére
A harmadik usb-re rádugtam tölteni a telefont, még az sem kottyan meg neki, 1.6-al tolja a telót, és mellette simán fut még a box is. Ennyi pénzt simán meg ér, van róla pár videó is fent a yt-on, és eléggé ígéretes a belseje, van benne cucc bőven, és védelem is.
És csak most kezdett el langyosodni egy kicsit az adapter.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #106037 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
AirScreennel teljes képernyős a megjelenítés, hardveres gyorsítás is van. Lehet azért a pár képért mégsem veszek ATV-t.13$ az éves előfizetés, ingyenesnél ha megnézek 2 reklámot, akkor 20 percig működik.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #106034 üzenetére
Köszi!
ChatGPT is a Rokut ajánlja, igaz lehet csak azért mert direktben rákérdeztem.Esetleg valaki próbálta már ezzel?
Lehet mégsem lesz jó, ezt nem vettem észre.
A legtöbb Roku, Chromecast, Fire TV stick vagy okostévé nem képes hardveresen dekódolni az AirPlay streamet , így szaggatás előfordulhat, főleg nagy bitrátájú videóknál.
Lehet van kivétel, csak tudnám melyik Roku lehet az, ha már dedikált AppleTV gomb van, illetve jelzik is, Works with Apple AirPlay and HomeKit.AppleTV-nek van bármilyen hátránya az Androidos boxokhoz képest? Filmeket problémamentesen lejátssza, feliratok állíthatóak? Ha nincs akkor lehet veszek egyet. Egy hátrány valószínűleg van, reklámmentes Youtube biztos nem meg
, illetve a Netflix felirat is gondolom csak a gyári, nem olyan szabadon állítható, mint a CE-n.
Mondjuk most jön ki, hogy hiába mondtam a gyerekeimnek, elfektetve fotózzanak, videózzanak, TV-n szörnyen néznek ki ezek az állóképek. Állítják, hogy manapság már senki sem csinálja így. -
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #106028 üzenetére
Köszi!
CoreELEC-en milyen alkalmazás kellene az AirPlayhez?AirPin Lite-ot próbáltam, egészen gyors a képek átvitele, de a képarány, nem az igazi. Fullscreen torz, Scale jobb de az igazi a Zoom lenne, ami arányosan húzná szét a képet, de fotóknál nem elérhető. Videók szaggatva mennek át, igaz 4K-sak.Pro is max 960P.
Majd megkérdezem még a topikjában, hogy mi a legjobb eszköz, alkalmazás fotók, videók átvitelére. -
pinnacle
nagyúr
válasz
blakey #106026 üzenetére
Köszi!
X96Max+ a box. Omegaval is próbáltam, de valami gond volt, ezért tértem vissza a Nexusra. Lehet azóta már javították a problémát.
Androidos boxal gond nélkül megy a kép, videó átvitel?
Itt azt írják, hogy hogy az Apple TV direkt kapcsolatban van a telefonnal, míg más készülék a routeren keresztül kapcsolódnak, ezért azok kevésbé stabilak. Illetve a Roku is jó, mert az Apple hitelesített készülék. Nem tudom ez mennyire pontos információ. Egyáltalán vannak hitelesített AirPlay eszközök az Apple TV-n kívűl? -
mexel
veterán
válasz
blakey #105889 üzenetére
Köszönöm a segítségeket!
Közben tesztelgettem, és sikerül HDMI-n, ATC-on keresztül dts-ig minden hangot előhozni. Afelett csak PCM, de annyira nem gond, amit nézek azokban még a dts is ritka, max DD+ van.
Így viszont van 4K-mAz erősítőt pedig nem akarom lecserélni. Inkább a tv-tegy eARC-ra majd és az megoldja
-
Qtya123
őstag
válasz
blakey #105721 üzenetére
Nem egyszerű dolog az biztos. Gyakorlatilag (ha nem lemezesről van szó), kompromisszum nélküli megoldás nincs. Legalábbis ezzel az S905X4-el.
A Dune gyári rendszerével nincs FEL, a jelenlegi CE verziókkal meg bizonyos FEL filmeknél elfelejtheted azt, hogy mondjuk félig nézel meg egy filmet és később visszatérsz rá, mert ahogy belepörgetsz, beakad....Egyelőre maradok a CE-n szerintem, még győz a maximalista énem, hogy ha SOC tudja a FEL-t, akkor játssza csak szépen le (úgysem nagyon fordul elő, hogy félbehagyjuk és másnap folytatunk egy filmet), de ha a racionális énem is szóhoz jut, akkor azt kell mondanom, hogy akik áradoznak arról, hogy húhúúúúúúúú mennyivel nagyobb élmény a FEL, egyből észrevenni, arra azt tudom mondani, hogy túlzás.
Tegye a szívére a kezét bárki és mondja azt, hogy pl ezekben az összehasonlításokban, ha a kurzorral váltogatok oda-vissza a FEL és anélküli kép között, akkor abban olyan lélegzetelállító különbség lesz a hangyaf@sznyival több fényerőn kívül: [link]
(a szememet a bal felső sarokban szereplő értékek is visszaigazolják számosítva: kaptam 195/6 nit helyett 226/7 nit-et, húha!)
Nézegettem több képet más filmekből is ezen az oldalon, de részletességben semmi különbséget nem láttam (nemhogy lélegzetelállítót, mint ahogy már máshol is emlegették....), egyedül abban van különbség, hogy kicsit több fényerő, de az sem minden filmben. Pl itt a fényerőben sincs kb észrevehető különbség, tényleg kb autizmus kell hozzá, hogy ez nem side-by-side érzékelhető legyen: [link]
Szóval CE és FEL témában már csak a maximalizmusom vezérel, de realitást hogy őszinte legyek, nem látok benne.
-
Bodor
veterán
válasz
blakey #105588 üzenetére
Ugyanezeket tapasztalom és egyetértek veled.
3 hónap finomhangolgatás után azt gondolom, hogy nincs már mit tenni a jelenlegi szoftverekkel, és igazából ezekkel a hibákkal együtt lehet élnie, az olyannak, mint nekem, akinek fontos a DV FEL, és gyűrű profi skinjei.
Tegnap kalibrálták az új tévémet, és értelemszerűen szeretném a legjobbat kihozni belőle, vagyis a legjobb képminőséggel "etetni", szerintem jelenleg nem sok aránylag stabil összeállítás maradt (ár/érték arányban), mint ez:
Dune HD Homatics Box R 4K Plus, CoreELEC/CPM A11/SKIN>skin.estuary.modv5_omega_cpm_A11 -
Qtya123
őstag
-
-
-
Bodor
veterán
válasz
blakey #105563 üzenetére
Mivel a Dune HD Homatics Box R 4K Plus-t igazából csak CoreELEC-cel használom, így én sem érzem a szükségét az ATV12/14-nek, jelenleg a v11.8.6261 verzió fut a gépen, és nem is ajánl fel OTA frissítést, holott írtam már pár emailt a supportnak...
Sajnos majdnem 3 hónap után is vannak gondok a CoreELEC-cel. UHD Dovi filmeket csak akkor játssza le rendesen, ha az elejétől indítom, és nem állítom meg, vagy nem váltok hangsávot. Egyébként meg pár másodpercenként röccen egyet a kép, és néha még a hang is elcsúszik. Nem a forrással van a baj (androidon nincs ilyen probléma), és nem is a hálózat lassú, a gépre csatolt gyors pendrive-ról lejátszva is ezt csinálja. Sajnos nem tudom, hogy mi lehet a probléma forrása. Próbáltam már alap skinnel is, de az sem segített, ahogy az Unpause jumpback sem.
CoreELEC-Amlogic-ng.arm-21.1.1-Omega_20241209110231.A12 a rendszer, elvileg nem lehetne gond.
Van valakinek ötlete? -
batagy
őstag
-
sutiand
tag
válasz
blakey #105528 üzenetére
#105526 _Joshi: Igen, az OLED topikban linkeltek egy külföldi fórumot, ahol azt írták, hogy tudja a TV-m a TV_LED módot. De a Coreelec-ben nekem nincs ilyen opció.
Sajnos nincs az ismeretségi körömben senkinek semmilyen blu-ray lejátszója, sem OPPO 203 player-e.
blakey: akkor marad a Player LED, ezzel is nagyon szép a kép minősége. -
sutiand
tag
válasz
blakey #105523 üzenetére
Köszi.
Igazából semmi bajom a képminőséggel DV esetében, csak több helyen - itt a fórumon is- és (Vincent) is a TV LED módot javasolja. -
a347
aktív tag
válasz
blakey #105505 üzenetére
Köszi mindenkinek, sikerült. Már csak azt kellene tudni, hogy pontosan milyen beállításokat kell alkalmazni a dolby vision tartalmak helyes megjelenítéséhez ha egy Lg g3-as oled a Ugoos AM6B+ megjelenítő pajtása. A hangbeállítások sem egyértelműek nekem a Coreelec-nél. Házimozihoz van kötve 5.1 es felállással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Apple asztali gépek
- Sorozatok
- Nintendo Switch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest