- Yettel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-=Jam=-
őstag
válasz
zsiga68 #105037 üzenetére
2.4-en hiába megy jól, ott meg ott vagyok, mint egy 100-as LAN kábellel nagyjából. Itt vannak jelenleg fél méterre egymástól, és minden más hibátlanul működik, csak ezzel van gond. Nem hiszem, hogy a jellel van problémája, simán crash-el az interface, nem csak szimplán leszakad. Ez inkább valami driver probléma lesz, amit nem tudom lehet-e valahogy javítani.
Egy külső AC-s USB dongle-lel egyébként működik rendesen, csak jobban örülnék, ha nem lógna ki belőle ez az antenna, és az AX-es gyárival menne, mert amúgy azzal a sebesség az teljesen rendben lenne. 800Mbit/s körül mozog, amikor éppen végig tudom nyomni az iperf3-at és nem száll el.
-
lemmy9
őstag
válasz
zsiga68 #104394 üzenetére
Libreelec usb sd Creatorral. A device treeben ugye nem vokt a fájl, de letöltöttem, átneveztem dtb.img-re, és a gyökérbe tettem. Dummy zip-el próbáltam indítani az update alkalmazásból a gépsárkányt, de ha benne az SD, kifagy a boot képernyőnél. Sd nélkül indul az Android.
Lehet hogy valamit sügérkedek, bocs.
Lehet, hogy a 9.2.8 nem teszik neki, mert ugye eleve nincs benne a kérdéses fájl. Vajon melyikben van? -
pinnacle
nagyúr
válasz
zsiga68 #103457 üzenetére
Nem neveztem át. Ide is azt töltöttem fel. Te is megnézheted, ott van a gyári helyén az Ariel, de nem látszódik a betűknél, átmásolva a /storage/.kodi/media/Fonts-ba sem jelenik meg. Windowsos Arielt is bemásoltam, fontcache.xml-ben látszódnak, mégis csak 3 közül lehet választani. Valamiért egyes betűk, nem jelennek meg. Keresek valami letöltési listát a Coreelecben megjeleníthető betűkről, de még nem találtam.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
zsiga68 #103214 üzenetére
Köszi!
blakey látom méretes hűtő van rajta.
®abstract® nem szedtem szét. Visszaküldöm. Amúgy is van jól működő X96 és X96Max+ -om.
Alul miért inaktív a Submit gomb? Email címem megadtam, csak a képről töröltem ki.
beers ha nem tudom visszaküldeni, lesz 2 db eladó Vontar X4-em.
2db ház is van hozzá.
-
kaciokos
őstag
válasz
zsiga68 #100728 üzenetére
Azt hol keressem?
Közben tovább gugliztam, és találtam egy olyat, hogy az Audio menüben be kell kepcsolni a Passthrough-t (ez lenne a hangtovábbítás?), de ha bekapcsolom, akkor az alatta levő opciók állítgatásától függően vagy továbbra sincs hang a HDMI kimeneten, vagy fehér zaj (súgás) hallatszik a TV hangszórójából.
-
mayday00
őstag
válasz
zsiga68 #99430 üzenetére
Win32DiskImager programmal kiírtam a képfájlt. Előtte kicsomagoltam a rart.
Kikerestem a dtb könyvtárban a hozzávaló fájlnevet.
uEnv.ini-ben módosítottam.
dtb_name=/dtb/meson-gxbb-minix-neo-u1
bootargs=boot=UUID=1507-4017 disk=UUID=f426ba96-ae14-42f3-8d9f-269a100f407b quiet systemd.debug_shell=ttyAML0 console=ttyAML0,115200n8 console=tty0,,fogpiszkálós"megoldással sem bootol, sem úgy ha folyamatosan nyomom a bekapcsoló gombot miközben bedugtam a tápkábelt. ( CE régebben így bootolt, nem kellett a fogpiszkálós megoldás)
Kiírtam sd kártyára, pendrivre sehogy se bootol.
Mi lehet a gond?
Összefoglalót átolvastam, úgy csináltam ahogy le van írva.
-
válasz
zsiga68 #98847 üzenetére
most egyet előre jutottam , az x96 airnél sikerült microsdről elinditani de nem tudom átmásolni a belső tárhelyre de a ceemmc -x parancsnál 1-4-ig bármit választok mindig kevés a tárhely
az x3 mininél változatlan , nincs benne reset gomb igy egy zipet másolok a kártyára azt inditom az updatenél , ujraindul de csak az android reoveryig jutok , nem indul el a telepités
-
blakey
titán
válasz
zsiga68 #98675 üzenetére
Pont azért. A Plexnek semmi köze, hogy van-e NAS vagy sem. 1 dologra nagyon jó, minimum 3, de inkább több eszköz esetében, amik nem ugyanazt az OS-t vagy programot használják, ugyanazt az adatbázist kezelik, rendkívül praktikus, amikor Kodi 18, 19, 20, 21 valamint Infuse, MrMC és persze a Plex klienseket is használod, ilyenkor csak 1 adatbázisod van, ha szükséges, akkor több profillal, stb. Nem kell semmivel sem foglalkoznod, minden ott van és 1 helyen kezeled. a MySQL bővített, több platformmal és verzióval kompatibilis "ellenfele" a Plex, Emby, Jellyfin adatbázis.
-
blakey
titán
-
joydrv
aktív tag
válasz
zsiga68 #98476 üzenetére
Beni barátunk teljesen jól mondja. A NAS-on kell beállítani az elérhetőságet, megosztást Zyxel azt hiszem közzétételnek hívja.
Érdemes létrehozni több kövnytárat a NAS-on, akkor könnyebb rendezgetni az állományt. PL, Sorozatok, Mese, Akció, Zene stb... és ezekkel lehet szelektánli a CE-ben is. -
cof
veterán
válasz
zsiga68 #98459 üzenetére
Pont akkor előállna ez a ki-be kapcsolgatás amit gyűrű is ír nem?
Mert ha ráfúj a ventilátor akkor hamar vissza is hűti a körülötte lévő levegőt. Nem akarom, hogy percenként kapcsolgasson.
Egy PC-nél könnyű mert ott van PWM, így ha megy is folyamatosan akkor sem teljes fordulaton.
-
interstate76
addikt
válasz
zsiga68 #98404 üzenetére
Köszi!
Igen, tudom, de fontos volt, hogy zárt maradjon a teteje (ami ugyebár az alja, mert én is fejre állítva használom), illetve mindenképp passzív megoldást szerettem volna. Talán azt majd eljátszom vele, amit cof javasolt, hogy a gyári bordára fordítva ráteszek egy ugyanolyat, és arra pakolom rá a másik kettő nagyobbat, így biztosítva, hogy a gyári borda nagyobb felületen tudjon hőt leadni, de akkor a vágást is szélesítenem kell, mert feljebb kerül az első fekete borda, amit ráraktam, szóval ehhez megint ihletet kell kapnom.
Ebből kiindulva amíg a nálunk előforduló legdurvább igénybevétel (Plex szerverről néz filmet 1 vagy 2 végpont + fut 1-2 letöltés + Vodka TV hd adás) közben is megáll 70°C alatt, addig sztem nem fogok nekiállni. Tegnap is csak azért tettem meg, mert szaggattak a hd adások.
-
herrká
senior tag
válasz
zsiga68 #98208 üzenetére
Szia! Megpróbálok válaszolni, legjobbb tudomásom szerint.
Egy munkacsoport. Ez azt jelenti, hogy az ip-k első három számai megegyeznek? Mert ez igen.
Én az egyik fórumtárs youtube videója alapján csináltam a mappamegosztást. Remélem sikerült. Írás/olvasási jogosultságot adtam neki. Jelszókérést nem kapcsoltam. Nem is tudom hol kellene?
SMB megosztás. A pc-n ezt nem tudom hol kell? MOD: egy hsz-el lejjebb van pont egy link, nézem is már!
Köszönöm, hogy próbálsz segíteni! -
-
apszi
őstag
-
apszi
őstag
válasz
zsiga68 #97552 üzenetére
Nyert. Valóban oda kell másolni, a régin is ott volt.
#97545nfsu17:
Neked is köszi.
Viszont újabb gubanc a felbontással.
Miután kikapcsolom a boxot, a 1080p60Hz-re módosított "mod" fájl mindig visszaáll kikapcsolás után 576i50hz-re, így következő indításnál már megint nincs kép, míg pc-n újra nem módosítom a fájlt. Mit kell csinnálni, hogy végleg megtartsa azt az értéket amit megadok neki? -
DJGABI
addikt
válasz
zsiga68 #97226 üzenetére
havonta 1*, ha épp nézni akartunk valamit, akkor a letöltött cuccot az pendrive-ra szoktam felmásolni, mint az állatok. tudom, fujj-fujj
na közben lenyugodtam picit, próbálkoztam: az USB3-as port él és virul, csak a pent nem ismeri fel (gépben működik).
illetve a bluetooth távirányítót is sikerült beüzemelni (gyors piros villogást írt a manual párosításhoz, na egész eddig csak lassút sikerült előhoznom) -
dan1
tag
válasz
zsiga68 #96994 üzenetére
Igen coreelecen se látszódott semmi, visszaraktam a gyári rendszert usbc kábellel,azon sem,kipróbáltam slimboxot és egy aidan atvt ,de semmi. Végül szétszedtem egy másik tx9s-t. Arra még kevesebb forrasztóanyag jutott. Ami különbség volt a kettő között még az alaplap típus felirat hiánya a rossz wifisen. Lehet gyárilag szar volt benne,és le sem ellenőrizték.
-
-
Beni2360
félisten
válasz
zsiga68 #94909 üzenetére
Ennyire nem kell bonyolítani.
Én evek óta így csinalom es a média tár felvetelnel ott a megosztott NAS es lehet tallozni és menteni a kívánt mappát -
Keef_Lee
senior tag
válasz
zsiga68 #94900 üzenetére
LE alatt ment ez is régebben, tehát nem a NAS-sal van gond.
Te is úgy csináltad, hogy a Forrás hozzáadás a Fájlkezelőben és ott smb://ip?
blakey:
Tudom, azért csináltam így, ahogy írtam, csak az epg-t a simple playerben nem tudom betallózni, mert ott nem hozza a forrásként megadott elérést.
gyűrű:
Ezért most nfs-el van megoldva, de ettől még bosszant. -
Keef_Lee
senior tag
válasz
zsiga68 #94774 üzenetére
Semmit sem
De eddig olyan eszközt láttam, aminek volt MAC íme és az IP-jét lehetett dhcp-zni, vagy statikusra állítani ez alapján.
De nem tapasztaltam olyan eszközt, aminek nincs MAC címe. Ebből azt hittem, hogy nagyobb a baj, mint gondoltam.
Szóval lehet, hogy csak netet kellene kapnia és akkor lesz MAC címe is és minden működni fog? -
Keef_Lee
senior tag
válasz
zsiga68 #94771 üzenetére
A Liberelecben a DHCP mellett van egy lakat. De nem tudom előszedni, hogy ezt lehessen állítani. Ha rányomok akkor jelszót kér. Jelszó és minden rendben. SSID-t minden egyéb eszköz használja, látja.
De miért nincs MAC íme?
AirLAc:
Kösz, de ezzel működött korábban. Először nem túrnám a rendszerét, mert azzal újabb problémákkal találkozom a tapasztalatom szerint -
blakey
titán
válasz
zsiga68 #94717 üzenetére
Ezek nem tesztfájlok, hanem sima fájlok, ha tesztfájlokat keresel, akkor olyanokat kell keresni DV esetében, ahol van FEL, MEL, BL+EL+RPU, CM4, CM29, PQ, stb ellenőrzési lehetőséget. Ezeket néha össze lehet szedni ilyen-olyan oldalakon, nekem is hónapokba tellett összeszedni, de jelenleg van mivel DV-t tesztelnem, pl:
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
zsiga68 #93583 üzenetére
Jó lesz az, mert az csak a GUI felbontást állítja.
-
syrus1006
tag
válasz
zsiga68 #93528 üzenetére
Meg is tettem, és mostmár működik...
pedig ugyanaz a verzió került a kártyára... Érdekes..
Egy dolgot viszont nem találok a menüben, ami a topic leírásban szerepel. Nálam csak 'Allow passthrough" van, de a hozzá tartozó alábbi beállításokat nem találom:
"7.1-es házimozi erősítő HDMI bemenettel (AC3/DTS, TrueHD, DTS-HD):
Number of channels: 7.1
Passthrough: enabled
Dolby Digital (AC3) capable receiver: enabled
DTS capable receiver: enabled
TrueHD capable receiver: enabled
DTS-HD capable receiver: enabled" -
syrus1006
tag
válasz
zsiga68 #93513 üzenetére
Használtam vásároltam, már rajta a telepített CoreELEC 19.5 - Matrix_rc2-el. (nem sd-ről fut, Android nincs rajta). Az előző tulaj elmondása szerint neki működött gigabit-en a port. Annyi változtatást csinált, hogy mielőtt nekem postázta a CoreELEC ben mindent reset-elt default-ra. Ez a dolog törölhetett driver-t vagy bármit olyan beállítást ami okozhat ilyen gondot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Konteó topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- EAFC 25
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Yettel topik
- Honor Magic V2 - origami
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Asztali PC , R5 8400F , RX 5700 XT , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest