- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fer
őstag
Hát csak nem táp hiba volt, már megy a sajátjáról is. Kíváncsiságból megnéztem a box áramfelvételét, és 1.6 ampernél többet sehogy sem sikerült kicsikarni belőle, rajta volt a hdd, optikai meghajtó, 4k film lejátszás, és másolás hdd-re. Mindegy most már marad az ikeás, mivel az erősebb és kevésbé melegszik, és szerintem van olyan jó mint a sajátja, ha nem jobb, már csak a terhelhetősége miatt is. Ja a megoldás egy kis kontakt javítás.
-
mexel
veterán
Én soha nem javaslom, (sőt) a hdd-t a boxra kötni, olyat ami nem külső tápos. SSD-ből terásat is lehet, de egy hdd-nek már más az áramfelvétele. Szerintem a spéci tápok vásárlása helyett egyszerűbb vagy egy ssd-t venni és a gyári táppal is elmegy , vagy egy olyan usb elosztót venni aminek lehet külön tápot adni. A legtöbb megmagyarázhatatlan fagyás, fura viselkedés olyan boxoknál volt akik használtak hdd-t közvetlenül boxra kötve. És legtöbbször nem azonnal hanem szép lassan a fáradás ütemével fokozatosan jöttek elő a gondok
-
fer
őstag
Hát nem vállt be, sajna a hatásfok miatt gyengének bizonyult mindkét 12V-os táp, de találtam itthon egy (sajna ikeás) 5V 3,4A-es 3 usb-s adaptert. Azt írja portonként 2.4A, én azért csináltam rá egy Y usb kábelt. Eddig egyáltalán nem melegszik, valszeg muszáj lesz vennem valami jófélét.
A másolás teszt alapján eddig ez a legjobb, és ha közben még indítok is egy filmet még akkor sem akad semmit.
-
cof
veterán
Én ezt használom a box-hoz:
DC-DC 24V/12V To 5V 5A Buck Step Down Converter Module Adjustable Step-down Power Supply Module Voltage Regulator for Phone
Rajta van a box és egy HUB. HUB-on 1 HDD (de kettővel is simán ment). De az a jó, hogy működik mindkét kimenet függetlenül egymástól. 12V/2A tápegységgel használom.
Elengedtem én is ezt a témát, hogy külön a box-nak meg a HUB-nak is konnektor. Már 3 éve teljesít szolgálatot hibátlanul ez a kis eszköz.
-
fer
őstag
Na ennyit bírt a d-link router tápja, ezzel is elkezdett kattogni a hdd, most megy (egyenlőre) az mxq4k tápjával. Ha az is behal, van még pár usb-s 5v/2a -es tápom, csinálok hozzá kábelt. De erősen gondolkodom egy xl4015-ön 12V/1,5A-es táppal az lesz a nyerő. Most megint tudok 100Mb/s felett másolni a vinyóra, tegnap már igen beesett 50-60 közé, ez már jel volt, kevesellte a szuflát a vinyó.
Ez sem fogja sokáig húzni, elkezdett esni a másolás, próbából rádugtam még egy tápot usb-re, egyből emelkedett is a másolási sebesség. Ezek szerint az xl4015 lesz a befutó.
-
nfsu17
veterán
Az okát nem tudom, de nálam is elő szokott fordulni.
Viszont azt vettem észre, hogy ha valamikor a boot folyamat közben (inkább a vége fele) kapcsolom rá a tévét, akkor nem tudja mi merre és akkor lesz fekete képernyő.
Ha már mondjuk 5 perce megy a box és utána kapcsolom rá a tévét, akkor 99% nincs gond. -
Swenk
aktív tag
1. A CE nem bukott el, nálad bukott meg, Neked nem felel meg, nagyon sokaknak meg igen.
2.Nem fejlesztgetik, hanem kifejlesztették, és folyamatosn javítják, tökéletesítik.
3.Nem csesztek el semmit.
4.Nem új már.
5.A CE nem jár, ingyenesen használható, többet tud, mint a "gyári", komoly munka, és rengeteg munkaóra áll mögötte. -
blakey
titán
Nagyon nem mindegy, hogy milyen SoC-on, még gyártón belül, eltérő revízió esetében is komoly eltérések lehetnek, Ezért csak olyat érdemes CE-hez venni, ami támogatottságot élvez és ha gond van, akkor nem hiába a hibanapló, hiszen foglalkoznak vele. egy ideje már nem foglalkoznak bármilyen eszközzel, nem is lehet, túl sok az elvárás. A Kodi Piers még fejlesztés alatt, az új kernel miatt sok eszköz esetében komoly hibák jelentkeznek.
-
blakey
titán
Erre én is rájöttem, de ha bekapcsolja, akkor ki miért nem? - mert sajnos nem ki/bekapcsoló gomb. Manapság nagyon könnyű olyan készüléket venni, ami egy másikat, többnyire lejátszót, valamilyen szinten, valamelyik gombbal bekapcsol. LG TV infrás OK gombja bekapcsolja bármelyik lejátszómat, Philips TV hangerő le gombja kapcsolja be. Ezért jó a BT-os TV távirányító, az nem kapcsolja be.
-
Tartarus
tag
Hát ez nem hangzik túl jól.
Esetleg valaki tud megoldást arra hogyan lehetne régebbi kiadásokban dav1d dekódert frissíteni? Elkezdtem átállni AV1-re és szeretném öreg lejátszókon is lejátszani őket
Vontar X3-amon egész jól megy. 720p-ben mind, 1080-ban csak néhol magasabb bitrátánál van gond a szoftveres dekódolással, minimális akadás. Nincs teljesítményben olyan nagy különbség az S905 és X3 között. Most jelent meg dav1d 1.3.0 és minden verzióval egyre gyorsabb lett tesztek szerint. -
blakey
titán
Az számít, hogy hevc, avc, stb., vagy szoftveres/hardveres dekódolás történik és hogy az adott OS-en mennyire hatékony. Az fps, érdemileg (2-3 fok nem lényeges) nem szól bele a hófokba, +4-5 fok, akár a pillanatnyi bitrátától is függhet, minél jobban ki van használva a sávszélesség, annál magasabb a hőfok, de ezek pillanatnyi értékek, gyorsan visszaáll a normális, átlagos hőfokra. Pl. nézel egy filmet, egy olyan boxon, amin átlagosan jó a hőelvezetés, tegyük fel, hogy az átlag, lejátszási hőfok 40 °C, történik valami pörgös jelente, üvöltenek, robbantás történik, stb., hirtelen felmegy 44 °C-ra, majd 2 perc múlva megint 40 °C.
-
interstate76
addikt
Ezt nem értem. Az egész hűtés-téma a hőelvezetésről szól, mi az, hogy már korábban írtad? Te a nyák oldali hűtés fontosságáról/hatékonyságáról szoktál írni, amit én nem is vitatok, csak nem állok neki, mert most már minden olyan folyamattal, amit futtatni szoktunk rajta, stabilan 60°C alatt marad a kis dobozka (mindezt úgy, hogy állandóan fut rajta a plex szerver, az elementum (amit mondjuk nem is használunk, csak vészmegoldás gyanánt van telepítve) és a qbittorrent (ez is alig megy, most pl. 2 torrentet seedel). Ez részemről nem hőfok-verseny, én csak egy hibátlanul működő eszközt akartam (korábban a CE-s dobozaimon nem is nyúltam a hűtéshez, eddig csak droidos és wines dobozt "piszkáltam").
Az előző hsz-emben említett film 23,976 fps-es, de sztem konkrétan mindegy, ha egy 60-assal esetleg 60°C-os lesz.
-
vargalex
Topikgazda
Akkor te is csak egy valamit felejtettél ki. Ha megnézed a használt dtb-ben (
dtc /flash/dtb.img
), akkor jól láthatod, hogy bizony itt is növekszik a frekvenciával a feszültség):cpu_opp_table0 {
compatible = "operating-points-v2";
opp-shared;
phandle = <0x0d>;
opp00 {
opp-hz = <0x00 0x5f5e100>;
opp-microvolt = <0xb98c0>;
};
opp01 {
opp-hz = <0x00 0xee6b280>;
};
opp02 {
opp-hz = <0x00 0x1dcd6500>;
};
opp03 {
opp-hz = <0x00 0x27c19cc0>;
opp-microvolt = <0xbe6e0>;
};
opp04 {
opp-hz = <0x00 0x3b9aca00>;
opp-microvolt = <0xc3500>;
};
opp05 {
opp-hz = <0x00 0x47868c00>;
opp-microvolt = <0xc5c10>;
};
opp06 {
opp-hz = <0x00 0x53af5700>;
opp-microvolt = <0xc8320>;
};
opp07 {
opp-hz = <0x00 0x59682f00>;
opp-microvolt = <0xcaa30>;
};
opp08 {
opp-hz = <0x00 0x5fd82200>;
opp-microvolt = <0xd1f60>;
};
opp09 {
opp-hz = <0x00 0x6590fa00>;
opp-microvolt = <0xdbba0>;
};
opp10 {
opp-hz = <0x00 0x6b49d200>;
opp-microvolt = <0xe57e0>;
};
opp11 {
opp-hz = <0x00 0x71b9c500>;
opp-microvolt = <0xf4240>;
};
};Egészen pontosan 0,76-1V között változik a feszültség.
Szerk.: A fenti egy X96 Max Plus-nál használt
dtb.img
-ből egy részlet (ami ugye alap S905X3). -
cof
veterán
CD tok jó ötlet, én az istennek se találtam Alin emberi áron sötét fekete 1 mm vastag plexit. Szerencsére ki tudtam szedni a gyárit a Tanix TX3 házból, így ezt ragasztottam be a nyomtatott házba. [kép]
Persze, hogy nem számít ahogy kinéz. De azért ez egy jó kihívás is, hogy meg lehet ezt csinálni normálisabban is mint a gyári ház.
-
blakey
titán
Nem tudom hova tenni ezt a stílust, volt szerencsém az X96 Air-hez (nyár elején eladtam) és van X96 Max+-om is a többi 10 Amlogic box (úton a 11-ik is) mellett, ami még megmaradt. Az S905X3/S905X4 alapjárati hőmérséklete, azaz pl. kikapcsolod egy 23 °C-os szobában, majd bekapcsolod, akkor 33-36°C-ról indul, működés közben ennél magasabb lesz a hőmérséklet.
Egyébként "hadd".
-
vargalex
Topikgazda
Szerintem így van, azonos hűtést feltételezve. Itt egy teszt, ami azt hozza ki (igaz PC-s környezet), hogy közel azonos a környezeti és a CPU hőmérséklet emelkedése (utóbbi minimálisan nagyobb), viszont itt a venti fordulatszáma is növekszik. Azonban mi venti nélküli rendszerekről beszélünk, tehát nem növekszik a légszállítás.
-
vargalex
Topikgazda
Ahogy a kolléga is mondja, S905X3 SoC-al szerelt boxok jóval magasabb hőmérsékleten szoktak üzemelni. Nekem idle (ondemand governor-al), módosítatlan hűtéssel 47 °C az X96 Max Plus.
De, hogy a governor kérdésedre is válaszoljak: nyilván terhelés alatt mindegy (lejátszásnál nem feltétlenül, mert ott akár alap órajelen - ami 667 MHz - mehet a CPU), de idle nem. Most kipróbáltam, amint átraktam performance governor-ra a fenti boxot, idle rögtön emelkedett 3 °C-t a hőmérséklet. Ha várok, akkor lehet, hogy még több lett volna a különbség. Amint visszaállítom ondemand-ra, azonnal visszaáll a hőmérséklet.
Szóval, én ezért szeretem ondemand-on használni az eszközeimet. És van olyan eszközöm, amin ennél jóval nagyobb a különbség a két mód között.
Egyébként, ha jól tudom, az S905X3 max fogyasztása 5W, így a 2A-es táp több, mint elég kell, hogy legyen...Az "ezeket a teszteket egymáshoz időben közel kell végezni" mondatomat úgy értettem, hogy csinálsz egy csak CPU terheléses tesztet, csinálsz egy lejátszás tesztet és egy közös tesztet. De ezek között ne napok, hanem inkább csak percek teljenek el, mert ahogy írtam néhány fokos külső hőmérséklet különbség nagyobb belső hőmérséklet különbséget eredményez.
-
blakey
titán
Ja, X96air, alap hőmérséklet 33, de néha lejjebb is megy. - lejátszás közben kevés olyan eszközzel találkoztam, ami ilyen alacsony hőmérsékleten üzemelne, nekem 1 ilyen van, az pedig az Odroid N2L, brutális a hűtése + erősebb az Airhez képest. Vargalex működés, tehát lejátszás közbeni hőmérsékletre kíváncsi és nehezen hiszem, hogy az X96 Air ilyen alacsony hőmérsékleten működne, még akkor is, ha javítva lett a hűtése.
-
vargalex
Topikgazda
Nyilván melegszik valamennyire, de sokkal kevésbé. A GPU terhelést ugye ilyenkor nem látod, az a 15-20% valóban CPU terhelés. Nem tudom milyen boxról van szó, de milyen alap hőmérsékletről megy fel 48-49 °C-ra? Presze kérdés, hogy tisztán HW-ből megy-e a lejátszás (ekkor a magok alap frekvencián maradnak), vagy software-os támogatás is van.
-
Vigneau
félisten
Én kb. hasonló modot láttam eddig a hűtésre, mint amilyen pl. egy laptop hűtő. Egy keretre ráemelték a boxot és a ventilátor alulról hűtötte a lyukakon keresztül. Vagy csináltak 3D nyomtatásos hűtőkeretet és besünizték.
-
interstate76
addikt
Köszi a tippet, olvastam már korábban is ezt tőled a témában, illetve láttam is a megoldásod esetén, hogy hasznos. Én igyekeztem minimál erőfeszítéssel elérni, hogy ne legyen szaggatás semmilyen felhasználási forma közben és egyelőre úgy néz ki, hogy sikerült. Ma futtattam a kis kütyün 6 letöltést + a rákötött külső vinyón egy nagyobb fájl másolását + elindítottam a Vodka TV-n egy hd adás visszanézését, amibe bele is tekergettem. Mindezek közben természetesen futott a plex szerver, ahogy kell, és minden ment a legkisebb reccenés nélkül. Én azt mondom, hogy aki egy ilyen eszközzel szemben komolyabb elvárásokat támaszt, annak a kedvéért vissza kell hozni a halálbüntit
, szóval maximális elégedettség mellett még egyszer köszönöm a javaslatot, de ennek maximum akkor fogok nekiállni, ha megint valami működési anomáliát tapasztalok.
(#98624) cof Tudom, hogy van hővezető képességük. Nekem még régről vannak itthon hővezető szilikon lapjaim, többféle vastagságban, de az a tapasztalatom, hogy az alumínium jobb ott, ahol sima felületre szépen illeszkedik a borda. Persze elhiszem, hogy vannak hatékonyabbak is.
-
cof
veterán
-
syler123
veterán
Ráadásul az sem mindegy, hogy felfele vagy lefele áll. Ha a tengelye felfele van, akkor lassabban forog és magasabb feszkó kell a működéséhez.
Más: a Coreelec Nexus miért lehet bugos nálam? Bizonyos kódolásnál első indulásra mindenképpen képhibával indul, de onnantól kezdve ha leállítottam a filmet, akárhányszor elindíthatom / végignézhetem, nem lesz képhiba. Csak első indítással van gond.
Ráadásul spdif-en nem jön ki a hang... -
ginola
addikt
Matrixom van, de feltettem ezt és működik!
Nem probléma, ha nem a matrixos, hanem alpha verziót tettem fel a matrixra? Jó kis mondat lett.
plugin.video.youtube-6.8.26.alpha3.zip -
Gabis
őstag
Szia! Ha már Nexus-on vagy, próbáld meg esetleg Youtube-ból az alpha3-at, nekem a 4-nek bufferelési gondjai voltak.
Ha azzal sem megy, akkor az ANDROID_EMBEDDED_PLAYER és a video_info.py szavakra keress rá. Jelenleg így mennek nálam a videók, igaz csak 720p-ben. Jelenleg ennek is örülök. -
nfsu17
veterán
Amíg jó nem lesz.
Normál esetben nincs vele baj.
Törlöd az addont, a beállításait, újrateszed. A régi api-val.
Ha így sem jó, akkor csinálsz új api-t és úgy teszed újra az addont.
Előfizetsz a YT premiumra és megnézed úgy, jó-e
Ha úgy sem jó, veszel YT alkalmas eszközt.
Chromecast, firestick, stb -
apszi
őstag
Mobilon, Vanced alkalmazással csinálja ezt. Egyik nap semmi nem megy, másik nap minden fasza. Amikor nem megy, akkor átlépek egy másik fiókba, vagy kijelentkezek és máris működik. Majd, ha visszalépek mondjuk masnap, vagy két nap múlva a nem működő fiókkal, azzal is működik újra, teljesen véletlenszerűen .
-
Melorin
addikt
Sikerült felszenvedni a gyári fw-t USB-n. De kár volt vesződni, az android egy rakás f@s
A play áruház folyton összeomlik, ki sem tudom próbálni a Jellyfin-t.
CE alatt valaki használ még rajtam kívül Auto Library Update plugint? Egy ideje megkattant, sosem áll meg az új tartalmak keresése, valami loopba került. -
kokokka
addikt
Kiferdítheted amit írtam, de ez akkor is igénytelen megoldás szerintem. Tudom, hogy ez sz@rul esik neked amit meg is értek, de ha ideteszed a művedet fogadd el, hogy nem mindenkinek fog tetszeni. Szétrugózzátok magatokat a hőfokon, nálam meg gyári állapotban megy hiba nélkül vagy két éve. De ha már hőfok, itt azért akadt sokkal több szebb megoldás is. Sorry.
-
cof
veterán
Nálam 60C körül volt nyáron a kánikulában is amikor a szobában volt 35C délután. Bár én is megfordítottam és egy 37 x 37 x 24 mm-es borda volt akkor a Tanix-on. Szerintem most is ezt fogom rátenni. Lesz a tetején is szellőzés bőven amúgy, csak azt még nem kezdtem el kivágni, mert most úgyis várnom kell a csatlakozókra a méréshez. Addig elszöszölök még a HDD meg a Tunerek elrendezésével.
Egyébként ez egy nagy ház lesz 250 x 200 x 42 mm, nem tud majd beszorulni a meleg levegő. De lehet tervezek egy 40 x 40 x 10 mm-es ventilátor helyet is a borda fölé mert elfér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Mac mini (2023 with M2)
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest