- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GoZoL
senior tag
Filmek ugyanúgy vannak beállítva és ott tökéletesen működik.
NFS share van hozzáadva
\\IP cím\Sorozatok\
Itt van 2 sorozat és ha sorozatokon belül az egyikre kattintok hogy átvizsgálás médiatárban, kiválasztom melyik sorozat, akkor a másik sorozatot is hozzárendeli mint ha plusz részek lennének. Kijavítom a másikra kattintva és kezdődik előröl az őrület -
kokokka
addikt
Nekem nem 675-ös van. Enyémen csak azt lehet beállítani, hogy standby-ban mit csináljon. Más menüpont nincs erre. Van egy rejtett menü, ami minden Onkyo-nál előhozható, ott be lehet kapcsolni egy enhanced módot (amiről még külföldi oldalakon is megy a téma, hogy mit is csinál pontosan), de a gyári menüjében nincs opció upscalingre. Mert nem is tudja ezt a funkciót.
-
nfsu17
veterán
boxra töltök, nincs megosztott mappa, nincs másolás, tisztább, szárazabb érzés
-
Nem,a sony tv topikban irt egy srác nem is nekem, csak úgy hogy mit kell beállítani a tv-én.Én meg meg csináltam és az volt a baj🙏🤷😁
Zsadi
Ne tudd meg hogy örülök😁Piszok sokat szenvedtem hogy minden rendben legyen kb 1 honapig
És kurva sok penzembe is került így már ez a hazimozi szóval szerettem volna ha minden rendben megy,de hálisten jó lett. Köszönöm nektek is
-
tobias40
veterán
"HDMI módot alapból a forráseszközön tudod állítani, de asszem a projin is meg tudod nézni, hogy miben fut (itt általában AUTO-n szokott lenni, és a forráseszköz alapján választ).
Az eszközön általába szokot lenni YUV, meg RGB Limited (16-248) meg RGB full (0-255), nekem a Full jött be általános használatra leginkább (xbox, yt, xbox bluray, sima UPC tv box,etc). Ha átállítod, utána mindenképp újra kell kontrasztot/fényerőt állítani."Ezt szeretném ellenőrizni..
-
Dolphine
addikt
Előbb a Denon, utána a Minix. Nagyon úgy tűnik, hogy a Minix ha előbb bekapcsol, akkor időben kiküldi a megfelelő jelet, amit az AVR "későn vesz észre" (amikor kattan egyet akkor aktív), így rossz jelet küld a TV-nek és ezért lehet rossz a felbontás.
Nekem is a sorrend variálást javasolták ugyanezen hiba miatt. -
Ez vagyok én, mindig az idegösszeomlás határán
15 évig használtam egy házimozi rendszert.Persze tv mindig vettem nagyobbat. El is voltam eddig. Erre jőtt egy ötlet veszek újat vettem is új szettet de kell média box is kaptam a választ Már akkor kezdtem aggodni😒 Ugye eddig a tv be egy pen és kész így ment nagyon rég. Erre tessék megveszek mindent összarakom és kiderül szar a tv
de ez vagyok én 🤷semmi se ment egyszerüen még a lányaimért is megkellett szenvednem az asszonynál
-
Imi1981
veterán
Nekem az x96 max plus-on 76-80 fok között mozgott! Néha 80 fok fölé is ment és meg meg akadt a film. Raktam bele a fém lemez helyett alumíniumot és 55-65 fok között mozog és nincs akadás! Azóta már vettem bele aliexpessről hutőbordát de azzal is 55-65 az általános hőmérséklet működés közben de ez már jó. Az x96 mini melegszik még nagyon amiről tudok.
-
Dolphine
addikt
Ne szokj rá arra, hogy a tévéről küldöd a hangot az AVR-re.
De ha a videót máshogy nem tudom lejátszani normálisan?Minix->AVR->tv a jó megoldás.
Alapesetben így van, de ha le akarom játszani a fájlt, akkor 1. vagy konvertálok 2. ki kell kapcsolni a Minixben a h264 gyorsítást. +1 A Minixbe beizzítom az Android rendszert és hol az Android fut, hol a CE, akkor viszont marad a sorrend is!
Androidról a CE-hez egy appal jutok, de CE alól hogyan tudok Androidba jutni? Mintha lenne ezzel kapcsolatban egy kiegészítő. -
Dolphine
addikt
A TV röhögve lejátsza azt a fájlt, amivel a Minixnek CE alatt gondja van!
Most már csak azt kellene beállítanom, hogy a TV hangja az AVR-en keresztül szóljon!
mpo nem tudsz erre valami jó tutorialt? Ugyanaz az AVR van mindkettőnknek!
Az ARC csatlakozás megvan, azzal nincs gond, de hogyan tovább? -
ilovedigweed
senior tag
Azzal az volt a baj, hogy egészen addig lejátszotta a tartalmat amíg bele nem tekertem. Aztán akadozott és csúszott a hang, nem lehetett pause-zni a filmet. Tehát ismét a tv hibája, úgy gondolom.
Hétfőn megrendeltem az x96 max +-t jövő héten érkezik, Android megy róla a lecsóba, hányingerem van már az androidtól ha nem telefonon kezelem. Arra való, nem tv, box, stb. -
Dolphine
addikt
Az AC3 hanggal rendelkezőt töltsd le, ne az AAC-t.
Erre már én is rájöttem, csak van amikor egy-egy sorozatrész hangja nem AC3 hanem AAC, de mint kiderült, nem a hanggal van a probléma, hanem a Minix bizonyos formátumot nem tud rendesen kezelni.
A TV-m SONY Androidos, lehet érdemes lenne kipróbálni azon, vagy a Minix Android felületét. Apropó Te használtad valaha is a Minix Android felületét? -
Dolphine
addikt
Azt hiszem megvan a megoldás!
Nem a hanggal van a gond, hanem a képpel! Elindítottam csak egymagában, illetve amikor MKVToolnix segítségével próbáltam a hangot hozzáaadni, akkor vettem észre, hogy valami nem stimmel!
Ki kell kapcsolni a h264 gyorsítást és akkor nincs ugrálás!
Nem tudom, hogy ez milyen hatással van a boxra, mármint, hogy kikapcsoltam a h264 gyorsítást. Esetleg melegszik, vagy lehet bármi negatív hatása a boxra nézve? -
-
Dolphine
addikt
Köszönöm a választ!
Igen, néztem a leírást.
A beállítást is megnéztem, de nekem ez a pont: ALSA: AML-AUGESOUND,HDMI Multi Ch PCM nincs is, már most is erre van állítva: ALSA: AML-AUGESOUND,HDMI
Nekem is ugyanilyen erősítőm van.
A kérdés, hogy Nálad AAC + srt fájl alatt minden OK-e, illetve, hogy hogyan van beállítva a hang Nálad CE alatt? -
Beni2360
félisten
Igaz csak vannak sokan akiknek pl az IP TV beltéri az AVR-be van kötve és ahhoz nem mindig szükséges az AVR bekapcsolása. Mint nálam is ilyen szitu van.
Más, én nem csinálok olyan nagy gondod a TV hangja az AVR-n megjelenésében, egyszerűen optikán össze van kötve és ha kell az AVR arra kapcsolok.
A mindent a TV-ből opció meg a hiányzó hangok végett nem opció mint írták már. -
gotti61
csendes tag
Nekem németül megy a box, ott automatikus kijelzés van, abban pedig display mode, amiben a max ami választható 1080p.
A Tv nem 4K, de azt gondoltam "le"skalírozza
A PC monitoron is lejátszhatóak a 4K-8K videók, pedig az is csak HD ready.
edit.
Tehát nem az a gond, hogy nem 1440-ben játsza le, hanem hogy, ha elindítok egy 1440p videót, akkor csak sötétség, hang van. -
kokokka
addikt
Ha a Samba be van kapcsolva, nem kell semmiféle hálózati hely hozzáadásával szórakozni. Windows intéző, majd a címsorba beírod pl. ezt :
\\192.168.1.200
Természetesen a \\ után a saját boxod IP címét kell megadnod. Nyomsz egy ENTER-t, már bent is vagy a boxban ahol egyből látsz mindent : belső mappákat és a boxra dugott meghajtókat is. Ezután már csak annyi van hátra, hogy az Intéző Kezdőlap füle alatt lévő, Rögzítés a Gyor elérésbe gombra rányomsz és már ki is van tűzve. Ott mindig látszik és ha a box be van kapcsolva bármikor elérheted. Így nem almappába lépsz be, hanem egyből a gyökérbe. Én a kezdetektől így csinálom, hibátlanul működik minden újratelepítés után ez a módszer. -
ssgt1981
senior tag
Kiírtam egy másik kártyára, a probléma ugyanaz. Ce alatt amikor el ndítok egy filmet, ha kikapcsolom és visszakapcsolom, akkor a következő film már szaggat és csak hang van kép nincs. A gyári Androidon lévő kodi, illetve plex kliens tökéletesen megy visszakapcsolás utân is.
-
Moritz
csendes tag
Szia
Nekem is Samsung TV-m van (RU7179), és most váltottam boxot, egy Neo U22-re (S922), és a képe olyan, mintha fátyolos, homályos lenne, sokkal rosszabb, mint az előző volt ugyanazon a bemeneten.
Van valami javaslatod, hol tudnék utánanézni, hogy hogyan állítsam be ehhez?
A módosított beállítások, amivel a régi boxnak szép képe és színe volt, az innen jött. Ezzel a beépített Netflix, Amazon, stb is jó.köszi
-
lanszelot
addikt
Ezt írtam, hogy nem lehet változtatni a profilokon.....azaz csak a movie profilon lehet.
A többi lokkolva van, semmit se tudsz változtatni /szürke/
Ezért nem néztem, hogy Movie profilon lehet. Nem gondoltam, hogy van 1 ahol lehet, ha a többi fix. Ezért nem is foglalkoztam vele, mert a színek pocsékok voltak rajta.
De hogy egyesével átbogarásztam mindent, megláttam, hogy Movie profil alatt van extra, és ott állítható minden.
Vissza mentem, és a többi zárva van, tehát csak az van kioldva /gondolom az egyben a user is/
Mondom, valami agyatlan készítette a szoftvert. -
blakey
titán
A Meleg is lehet jó, csak épp be kell állítani a fehéregyensúlyt. A Meleg színhőmérséklet áll a legközelebb a természeteshez és egy minimálisat kell állítani a fehéregyensúlyon, tökéletes fehér lesz valamint a fehér különböző árnyalatait is látod, tehát van sárgásabb fehér, kékesebb, pirosasabb, stb. Ha ezeket nem látod akkor nagyon rossz a fehéregyensúly.
-
-
dzz
aktív tag
Értelme épp lehetne. Most áll át 4K-ra és a processzor csak FHD-t tud. Ha ez menne, akkor a TV kapná a 4K jelet a Coreelectől és az ARC-en keresztül menne vissza az audio a hangrendszerbe. Ergo, nem kellene az amúgy jól működő hangrendszerét lecserélnie. Engem kérdezett, de nekem erről fogalmam sincs és csak a boxot CE-sítettem neki.
-
Beni2360
félisten
Ha a GUI 1080p-re van állítva semmiképen nem tudok 4K kicsalni a boxból. Már mindent végig zongoráztam.
Mivel a ZIDOO és az X96 4K-ban küldi ki a képet így a TV-nél az AVR-t választottam, jobbnak ítéltem meg a képet. Reméltem hogy HDMI bemeneteknél külön tudom beállítani de amint átraktam a GUI-t 1080p-re máris az AVR konvertált.
Nem érzem, hogy a LG C8 magától jobb képet kreálna a szuper SOC-l.A ZIDOO a felskálázásban mindent ver.
-
Beni2360
félisten
Igen én is erre következtettem a Képernyő felbontás.
De amíg 3840x2016p/60 volt mindent 4K tolt ki magából és minden kifért az ablakban mivel a TV 4K-s.
A filmek felbontása nem ettől függ. - Ezek szerint mégis közre játszik.
A Whitelist-nek hívottban nálam - nálam is üres.
Zsadi - Disable GUI scaling ha bekapcsolom akkor van tiltva.
Na megvan be van kapcsolva. Beáll- Redsz- CE-ben
Ha kikapcsolom akkor is 1080p/ 24 a kimenet. nem változik semmit. -
ztsoft
őstag
Szerintem semmi nem történik, mivel a box-on lévő CE lekérdezi a szervert a frissítésről, elküldve a box adatait, így csak az ahhoz való frissítést szedi le. De, ha mégis valami hiba folytán olyan verzió jönne le, ami nem jó a box-hoz, akkor maga a frissítési folyamat fut hibára. Mondhatni, "Hülye biztosra" készítették.
Még a kernel verzió váltást (3.x -> 4.x) is csak teljes újra telepítéssel lehet megoldani.
Ezt a részét elég jól ismerem, köszönhetően Csicsókának.
-
ztsoft
őstag
Ha jól emlékszem, valami olyan információ volt, hogy a Kodi 19 áttér egy másik grafikus megjelenítésre, amit a régebbi Amlogic-os box-ok nem tudnak (már a Kodi 18-cal tervezték, de elhalasztották).
Meg már igen csak régiek, így érthető, hogy már nem foglalkoznak velük (igaz, az RPI 1 is régi és mégis van rá friss ropogós OSMC).De, ne legyen igazam.
-
kokokka
addikt
-
kokokka
addikt
Úgy, hogy olyan teszteket futtattam a YT-on, amik nemrég még többcsatornában szóltak a TV YT-ján. Van ilyen 7.1 és Atmos teszt is, de most a boxon ezek vagy sztereóban szólnak vagy némelyik max 5.1-ben, a TV-s Youtubon meg már minden csak sztereó. Látom, hogy 20-án frissített a TV-s YT, de valamit vagy elqrtak a programban (Samsung QLED) vagy innentől már mindig így lesz. Így viszont a boxon megszólaló 5.1-et nem értem...
-
kokokka
addikt
:) Akkor leírom még egyszer : az 5.1 megy a boxomon YT-ról. A kérdés az volt, hogy ez e a plafon? Az érdekelt volna, hogy a 7.1, az Atmos és DTS működik-e? Én úgy gondolom nem, amit az X96Max Plus2 tud a YT-al annak 5.1 a vége. Természetesen az erősítőm kiírja és automatikusan át is vált erre, ha ilyen videót indítok el. Teszteltem kicsit és kiderült, hogy van olyan Atmos videó, amit max.5.1-ben meg tud szólaltatni, de érdekes módon nem mindet. A 7.1-et viszont minden esetben csak sztereóban szólaltatja meg. A TV- levő YT-on viszont valami változott, mert tavaly még a 7.1 és az Atmos is kijött róla, most meg már minden csak sztereó. Érdekes....
-
cof
veterán
Valóban van több csatornás hang támogatás, de nincs sok értelme...
Első hiba, hogy 7.1 helyett csak 5.1, és DTS-nek sem mondható a maga 384 kbps bitrátájáva... ami 768 kbps-től kezdődik, nemhogy DTS-HD-nak. Szóval van valóban nem csak sztereó hangzás, de még tesztre sem alkalmas a vérszegény bitráta miatt.
-
Beni2360
félisten
Ugyan ez a felállás nálam csak annyival spékelve, hogy egy toslink kábel meg a TV-ből az AVR-be, mert ugye azon jobb a hang mint a Tv-ből, habár meglepően jó 2x20 W-s 2.2 hang cucc van a TV-ben.
De atmos meg hasonló finomságok ott nincsenek a toslinkon.
És a kérdező ezeket szeretne a YT-bon ha jól emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nintendo Switch
- Iqos cigaretta
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazon Kindle
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged