- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoktar
csendes tag
Már sajnos nem tudtam szerkeszteni az előző hozzászólást, mert kifutottam az időlimitből...
Köszi az ötletet mégegyszer is! Szerintem [ez] lesz az. Mérete alapján is úgy tűnik, hogy el fog férni.
Egyéb:
S905X4-nél tapasztalataim alapján egy - két játék és emulátor meg tudja izzasztani. Tisztában vagyok azzal, hogy nem erre találták ki, de ha már van rá lehetőség a médiázás mellett, akkor tök jó lehetőségnek tartom. Az mekkora királyság már, hogy egy ekkora méretű kis "vacak"-on ennyi mindent lehet csinálni (és ilyen árban)?
És ami a legfontosabb: Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, és az építő jellegű hozzászólását!
-
Nerazim
őstag
-
fer
őstag
Na össze is dobtam, 12V/2A-es smps nem volt itthon, (trafót meg nem akartam 0-24-ben) csak egy strong beltérinek a 12V/1,5A, meg egy régebbi 12V/1.25A Delta, mindkettőt letesztelem amelyik kevésbé melegszik az marad. Az izzótesztelés alapján a gyengébbik erősebb, kisebb a drop, ráadásul ugyan azzal az izzóval a strong adapter el sem bírt, nem hiába a Delta ugyan kisebb, de minőségibb.
-
fer
őstag
És most a pause utáni illetve előre lepteteskori akadozas is megszűnt egyenlőre, még ondemand módban is. Már korábban is feltűnt, hogy csak winyorol csinálja, online filmeknel nem, tehát ezt is az elégtelen áramellátás okozta. Még egy ok, hogy csinálják rá egy jó kis erős tápegységet. Van itthon még dcdc min 560 is, ha jól emlékszem az 5v/5a-es, de szerintem az xl4015 jobb választás lesz.
-
mexel
veterán
Szerintem inkább a config.ini-ben kell engedéylezni ezt, erre emlékszem:
# VOUT mode
# You can use this setting to set a specific video mode at boot.
#
# vout='1080p60hz'Itt kell kikommentelni a felbontás sorát és akkor azt erőlteti talán.
De utánaolvasok mégA resolution.ini most is megvan de annak az átírása nem segít úgy tudom.
-
stigma
addikt
eMMC-re írást elengedem ha úgy van. A legtöbb box ami a kezem ügyébe kerül ráírtam, mint amit már kb 200x kitárgyaltatok, hogy igen lassaban bootol mint mSD, sok előnye nincs így.
Egyetlen előnye az eMMC-nek ha van egy prémiumabb lejátszod ott azért gyors szokott lenni( Khadas VIM3L-en nálam 7-8mp után van kép, 3-4 mp-el később már a PKC is szinkronizál)#103754kutga : Még a 4GB ramos és 1GB LAN-os verziót ma vagy holnap kipróbálom, kiváncsi vagyok vele , hogy elindul vagy sem.
Ígérem, hogy legyen infóa tipicban a SoC-n kívül, amin borda van mindenhonnan leolvasom mi vana chipre írva és beírom majd nektek, ha valakinek ilyen box lesz a tulajdonába mit is csináljon.
-
-
vargalex
Topikgazda
A képek alapján azok Samsung 2Gbit-es RAM chip-ek (tehát 256 MB-os), azaz, ha 8 db van belőle, akkor az 8*2 Gbit = 16 Gbit = 2 GByte (GB).
Egyébként, ha van microSD kártya, akkor miért olyan fontos, hogy a belső eMMC-n legyen a CE? Valójában nem lesz sokkal gyorsabb (lassú eMMC esetén még lassabb is lehet), különösen, ha már mindent betöltött.
-
-
kraki
tag
Újraraktam, bár nem akartam ennyire elmerülni a témában. A friss Netflix működik is (lan kábellel csatlakozva). Most már csak a wi-fije nem müxik, lehet kell keresni még egy firmware-t hozzá, kiírja a megtalált wi-fi kapcsolatokat, de mindegyikre azt mondja kapcsolódáskor, hogy nem található.
Mindegy, az alapprobléma megoldva, köszi.. -
pinnacle
nagyúr
Most esett le, hogy nekem nem ér hozzá a venti a bordához, mert az akadályozná a mozgásban. Akkor viszont tudni fogom mikor vált el a thermal pad. Gondolom lesz hangja rendesen. Mondjuk ezért is jobb ha a venti is kikapcsol a boxal. Egyébként milyen thermal pad ajánlott? Megveszem addig.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi cof, ®abstract®! Ez a hőkapcsoló, hogy is működik? Nem a környezet, hanem a CPU hőjét honnan tudja?
Ez a ODROID-N2L, nagyon tetszik. Ilyen kell nekem.
Mennyi ilyen gyári ventis box van még?
Nem is értem, hogy miért nincsenek ilyen olcsóbb boxok is. Mennyivel lenne drágább ventivel, 1$-al? -
megvaan !!!
miután 1-es nyomtam azt irja vegyem ki a kártyát és inditsam ujra , gondoltam gyorsabb ha a coreelecben a távirányitoval azt mondom neki hogy restart from emmc/nand , na ekkor az andorid indul , de ha nem vagyok lusta és kiveszem a kártyát , kihuzom a dugot akkor miután áramot adtam neki a belső táhyleről indul a CE
megjegyzem még mindig nem értem hogy ha 7-es nyomtam és letöröltem akkor hogyan marad rajta andorid utána
na mostmég frissiben nekiállok az elsőnek
köszi mégegyszer !!! pár perc mulva irok ujra az első doboz hibájával
-
köszi a választ és visszatérek az első részére (s905x)de möst örülnék ha nem lenne egy ujabb a téglám ennél , szoval kérdezném ezt a második részt mert tuti összekeverem és 4 téglám lesz
szoval a másodiknál (s905x3) láthatóan müködne a másolás és 4-est nyomtam ami leszedte a 9.2.8-at a belső helyről , most ott androidom van a belsőn és benne a kártya az omegával amit felraknék , 1-7-ig melyikkel tudnám átmásolni a belsőre a kártya tartalmát hogy az bootoljon ?
-
-
és akkor ha a belső helyen 9.2.8 van akkor nem tudok felrakni singla bootban mondjuk omegát amig nem rakom vissza az androidot ?
elkezdtem egy másik boxomat is , gondoltam max az első marad kártyán ha nem tudom átmásolni de itt meg másik hiba van
nincs valami oldal ami elmagyarázza ezt ?
Existing CoreELEC dual boot installation found on eMMC
Migrate CoreELEC dual boot to single boot installation
Use CoreELEC data from
[1] current used SD or USB device
[2] the existing data on eMMC
[3] existing backup on current used SD or USB device
Renew current CoreELEC dual boot installation on eMMC
Use CoreELEC data from
[4] current used SD or USB device
[5] existing backup on current used SD or USB device
[6] Make a backup of current CoreELEC dual boot installation on eMMC to current used SD or USB device
[7] Remove current CoreELEC dual boot installation on eMMCnyomtam 1-et
Please choose one option? [1/2/3/4/5/6/7]: 1
Free space of 'partition CE_FLASH': 512MB
Warning: Could not find 'dto' partition!
Could not find 'CE_STORAGE' partition!
Failed to read size of partition 'CE_STORAGE'!
Failed to create new partition table!szoval ezen sem futott le zökkentőmenesen
vagy csak röviden ha 7-est nyomok kinyirja a dualbootot a belső helyen de felrakja oda a mostani probálgatást usb-ről ?
-
mikrofon
veterán
Rájöttem hogy van USB hub-om . Abba van bedugva két kontroller-nek és ennek az USB stick-je. Így nem megy. Ha kihúzom a HUB-ot és közvetlenül dugom be a távirányító stick-jét akkor megy.
Lehet hogy a hub nem kompatibilis a CE-vel vagy az nem teszik neki hogy egyszerre van bedugva 2 kontroller és egy távirányító. Nem tudom.
Viszont Android alatt gond nélkül megy. Hiszen ott a kontrollereket is használják a gyerekek... -
dave0825
őstag
és nfsu17: nem volt időm azóta válaszolni, de próbálkoztam: 20.2-n megy a transmission, 20.3 fölött már nem. 20.2-n akad a youtube, 20.3 fölött már jó. Együtt a kettő egyiken se megy, se 20.3, se 20.4, se 20.5... Ma megnézem, újratelepítem az egészet, hátha...
Ha frissítem 20.3-ra, szépen megy a youtube, nem akad, de egyáltalán nem megy a transmission (nem ír semmit amivel csatlakozni akarok rá, simán nem látja a kodin a szervert, nem tud csatlakozni, a total commander látja a kodit, sftp megy, de a transmission nem fut rajt). Ha visszarakom a 20.2-t, újraindul, egyből megvan minden torrent, minden szépen megy, csak a youtube akad pár videó után már. 20.3-4-5-ön egyiken se megy a transmission. -
ginola
addikt
Az első három ikon után normális, hogy egy ikon hely kimarad?
Az minek a vak helye?
Ez eddig is ilyen volt, csak nem tűnt fel?Gyűrű
Amennyiben látod kérlek véleményezd az "ikonlika"t, köszi előre is.
(Egyébként részemről igény volna, ha a simple omega skinedben lehetne választani a fenti fehér és a másikban lévő színes ikonpakk közül.) -
apszi
őstag
6-os Droidot tettem vissza, gyárilag is az volt rajta. Viszont érdekes amit írsz, mert van még egy ugyanilyen box, annyi különbséggel, hogy az 2/16 giga memóriával rendelkezik, viszont az gond nélkül befogadja bármelyik Nexust, pedig azon is csak 6-os Android van. Ha van esetleg 7-es vagy annál újabb droidod amit fel tudok flashelni, akkor szívesen kipróbálnám mit produkál vele az 1/8 gigás masina.
Igen, próbáltam a 11.0.3-ast is, de azon is fellelhető a röcögősebb mozgás, bár nem olyan mértékben mint a 11.0.6-on. Na most, vagy a Kodi Jarvis és az LE 7.0.3.0.12k valamint az összes CE csinál valamilyen mozgásjavítást, vagy az új LE nem tudja úgy megjeleníteni a mozgást, ahogy az elődei.
Pöpec lett a fordítás, nagy köszönöet érte!!!
-
Fastfact
csendes tag
Szia!
Melyik verziót telepítetted, és pontosan melyik DTB-t használtad?
Én a 11.0.6-ot, és ezekkel próbáltam:
meson-gxm-q200.dtb
meson-gxm-q201.dtb
meson-gxm-s912-libretech-pc.dtb
Egyikkel sem ment a gyári távirányító, illetve rc_maps.cfg.sample file volt csak a megadott helyen. -
fer
őstag
Akkor úgy látszik én szerencsés vagyok (ami szinte elképzelhetetlen) a 2020 januárjában vásárolt X96Air tápjával, A kedvedért csináltam egy terhelés tesztet, kerestem megfelelő izzókat, és 2 db. 12v/21w index izzó meg is felelt, 5 volton 2.18A-t vettek fel az ampermérő szerint. Na ezekkel megterheltem az Air tápját, és csak 4.95V-ra esett le a feszültség, az 5.1Voltról. Több mint 4 év után ez több mint megfelelő, pedig minden nap szinte reggeltől estig be van kapcsolva a masina.
-
thomyerk
tag
total commanderben is, de magán az androidos felületen is átneveztem, elvileg azzal nem volt gond.
az 1Gigas is eszembe jutott, mert azt nem tudom hogy lehet mérni, az inware alapján nem tudtam mit kell nézni/nem jeleníti meg. majd futok még egy kört, eszembe jutott hogy van ilyen kis usb hubom, meg usb hosszabbítóm is. és akkor talán ha bekötöm a másik usbjébe a hdds táp elágazást megoldódik… valahogy kibaszok most már vele
-
thomyerk
tag
igen az az
nem tudom a CE-t sajnos felimádkozni rá. próbáltam usbvel, sdkártyával, nem bootolja be az img-t... az sm1_s905x3_4gt próbáltam mert elvileg ez a megfelelő image. se hard reset, se a reboot as libreleces módon nem tölti be a CE-t, akármeddig nyomom a resetet :/
erősebb tápot még nem találtam hozzá, az még hátravana HDD ilyen https://techcrunch.com/2010/11/05/review-iomega-usb-ego-1tb-external-hard-drive/
-
-
rostiron
őstag
Szia.
Amiket javasoltál, megpróbáltam, de nem hozott sikert.
Viszont rájöttem arra , hogy ha úgy indítom a filmet, hogy hosszan nyomom az adott filmnél az ok gombot, akkor ugye bejön egy menü. Ha itt kiválasztom hogy lejátszási minőség, és úgy indítom, akkor mindig elindul. Tehát így teljesen jó. Ha az hbomax beállításaiba, a lejátszásnál kiválasztom hogy lejátszásnál "kérdezzen rá " a minőségre, akkor úgyan ide kéne jutnom, de ott akad el a dolog.( nem dobja fel a lejátszási minőségek listáját )
Viszont ha abból a kis menűből kérem akkor mindig felhozza, kiválasztom hogy a legjobbat és indul. Na ez mi lehet ?Ja és minden verzíót kipróbáltam az hbo beállításaiba. Látom [Tommee] is ilyen.
[videóztam] -
envagyok
veterán
Az nálam sose volt local, mert az s905 is letölthette, de a több lejátszó miatt volt, hogy közös mentés volt a szerveren lévő adatbázisban.
Ha az egyik lejátszó elemzett egy filmet, azt a másik már látta rögtön, nem kellett kerestetni, illetve azt is tudta, hogy éppen hol tart.
Az imdb/tmdb scraperek vannak fenn.@DoItYourself
Megpróbálkozhatok, de nem szívesen, mert ez olyan jól be van lőve, fent van sok online tv és műsor, ip kamera, retró konzol emulátor, az egyik lejátszó tuneres, az tv szerver is, tvheadend-el, oscam-el.
De úgy látom muszáj lesz lépni.
Még azon agyalok, hogy nem-e a syno frissítés vágott oda a MariaDB-nek, azért lenne jó tudni, mire figyeljek a bootlogban például. -
rostiron
őstag
Szia.
Igen a 0.11.2 verzió. Próbáltam újjrateni a repot is de nincs változás.
Igazából van hogy elindul egy film, van hogy nem. Teljesen kiszámíthatatlan. Ha mondjuk nem indul el, és 5perc múlva megint megpróbálom van hogy elindul és jó.
Nem tudom mi lehet.
Kodi logot hol tudom megnézni ? -
Ikolum
csendes tag
CoreELEC mátrix 19.5 X96 Air
Usb hub:
https://www.bestbyte.hu/USB/Hama-4-portos-fekete-USB-2-0-HUB-halozati-tapegyseg-p187918.htmlHDD ház:
Harddisk Boxs USB 3.0 to SATA III Hard Disk Case 2.5 Inch HDD SSD Shell External Enclosure Hard Drive Disk Box External HDD Case
https://a.aliexpress.com/_EHuuuUNMásik : WD elements 1tb usb 2.0
-
kchryss
veterán
Pont a wifi antenna miatt az első kiszemeltem egy ugoos TOX3 lett volna:
Tavaly még egész jó áron hozzá lehetett jutni, de idén nagyon felment az ára, lehet hogy kifutó modell és már nem sok van készleten.
Alibaba-n találtam olcsóbban, de az meg túl olcsónak tűnt a többihez képest és még sosem rendeltem onnan. Az ugye főleg cégeknek van, magánszemélyként nem is tudom hogy meg tudtam-e volna rendelni, de mivel túl kockázatosnak ítéltem így meg sem próbáltam. Ott most 40$, pár hónapja mikor néztem 30$-ért lehetett volna megrendelni: [link]Pedig bemutató alapján tetszene: TOX3 TV Box Must See!!! - Best TV Box For The Year Under $60
Ha gyenge lesz az antenna majd lehet moddolok a tanix tx3-ra is egy ilyen külső antennát.
-
kchryss
veterán
Nekem is megérkezett. Jó gyorsan kiszállították, 5 napja rendeltem meg.
Én is szétkaptam: [kép]
Hol kéne lennie a gigabit LAN chipnek?Én letöltésre nem használnám. Nálam egyelőre egy monitorra kötve full HD filmnézésre, youtube nézésre lenne használva és wifin. Jól gondolom hogy így nálam tök mindegy hogy gigabites-e a lan vagy csak 100-as?
Ez az első android box-om. A lan-on kívül a többi része a box-nak szerinted rendben van? Mivel tudnám ellenőrizni hogy valós-e a ram és a belső tárhely mérete, hogy mennyire melegszik és hogy jól működik-e a dual wifi?
Most egyébként ugyanabba a store-ba felkerült még olcsóbban: [link]
Nekem simán megérte a 11250 ft-ot gigabites lan nélkül is.
Te kérsz a lan miatt részleges visszatérítést? -
cof
veterán
Megérkezett ma. Egyből szét is szedtem, hogy megnézzem a LAN-t. Sajnos csak 100M.
Viszont fejlesztették közben, mert csavaros az alja, és a hűtőlemez is majd kétszer nagyobb területű mint a réginél. Meg zöld helyett fehér a kijelző.
EmuELEC megy, játék van dögivel, de nem igazán jött be nekem. Vagy lehet mert túl nagy a kínálat. Memóriakártya noname JMachen 256GB, 4 órán keresztül csinálta a backup képfájlt... kb 25-30 MB/s sebességgel, ez ugye az olvasás, el tudom képzelni az írás milyen lehet.
Bár hozzá kell tenni, hogy rengeteg apró fájl is volt rajta, de egy h2testw-t majd úgy futtatok ha megy a gép egész nap, mert tuti nem lesz meg 1 óra alatt.
-
kchryss
veterán
LDS3
kuponnal 3$ jön le belőle. Így 11244 ft-ért tudtam megrendelni.
Kíváncsi leszek rá mert ez brutál jó ár.
Ahogy nézem a hivatalos cég többféle androidos box-ot alakít át hasonló módon: [JMachen]
Hyper Base R1 - TX3 alapra építve (s905x3)
Hyper Base A1 - A95X alapra építve (s905x3)
Hyper Base C1 - T95Q alapra építve (s905x3)
Hyper Base RETRO MONSTER - HK1 RBOX alapra építve (s905x4)
Hyper Base King - Beelink GT King alapra építve (s922x)Vannak tesztek róluk.
Itt a Hyper Base R1-ről egy teszt, a végén szét is szedi a tesztelő: Hyper Base R1 - The New Retro Video Game Box Beast ?
Itt pedig a T95Q-t tépi szét: Watch Before You Think of Buying it ! - Hyper Base C1 -
A hűtésre panaszkodik bennük.A videók alapján eredeti box-ok. Már csak az a kérdés hogy ez az ali bolt az eredetit árulja-e.
Elvileg a hivatalos alis forgalmazójuk ez a bolt: [link]
Itt azárt jóval drágább áron vannak.
Elég gyanús hogy ez a másik bolt ennyivel olcsóbban adja.
Már régóta akartam egy olcsó box-ot rendelni amivel elkezdhetem ezeknek a kütyüknek a megismerését, mókolását. Remélem tényleg az eredetit küldik és akkor hozzáláthatok az amlogic világ felfedezéséhez. -
SunMount3r
nagyúr
Egy USB winyó van rádugva, akkor azt előbb még külön csatolni is kell? Mert így a Filmek mappából, vagy a Képek mappából is kilistázza a file-okat, csak ugye mi az összeset szeretnénk egyzserre...
És a File-ok, vagy a Filekezelő menüt nem is lehet akkor kirakni a föképernyőre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest