- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Melorin #97391 üzenetére
Hát pl. mostanában már az új prociknál úgy tűnik, már nem kell Core proci hozzá, ennél pl. konkrétan írják, hogy megy vele a 4K / HDR. De itt a lényeg az procin, ill az IGP-n van és hogy legyen 4K / 60Hz-es HDMI kimenete. Az Alin-n lehet találni olcsóbban is biztos. A LE nem tudom most ezzel hogy áll, de Windows+Kodi erre is megoldás.
-
korcsi
veterán
válasz
Melorin #95169 üzenetére
/storage/.kodi/userdata/advancedsettings.xml-ből:"<video><usetimeseeking>true</usetimeseeking><smallstepbackseconds>7</smallstepbackseconds><timeseekforward>30</timeseekforward><timeseekbackward>-30</timeseekbackward><timeseekforwardbig>600</timeseekforwardbig><timeseekbackwardbig>-600</timeseekbackwardbig><percentseekforward>2</percentseekforward><percentseekbackward>-2</percentseekbackward><percentseekforwardbig>10</percentseekforwardbig><percentseekbackwardbig>-10</percentseekbackwardbig></video>"utána ezek vannak a /storage/.kodi/userdata/keymaps/remote.xml-ben rákötve (bindelve?) a távirányító gombjaira.playgomb melletti előre-hátra nyíl (ha van)ok körüli jobbra-balra, illetve fel-le.
Vagy simán a /storage/.kodi/userdata/keymaps/remote.xml-ben vannak ilyen bejegyzések:
global:
<forward>Seek(10)</forward>
<reverse>Seek(-10)</reverse>
FullscreenVideo:
<left>Seek(-30)</left>
<right>Seek(30)</right>
<up>Seek(300)</up>
<down>Seek(-300)</down> -
nfsu17
veterán
válasz
Melorin #95169 üzenetére
Tudom miről beszélsz.
A beállítások menüben lehet ennek a mértékét állítani, akár kivenni a 10s-et is..vagy van ott 30s, 1 perc, stb.
Nálam a balra jobbra nyíl előre/vissza ugrik 10s-et, a felfele nyíl meg oda ugrik, amit írsz, a pálcikához...vagy van erre gombom még (PREV...NEXT), ez meg a következő fejezet (chapter) részhez ugrik...a pálcikához, ahogy írod.
Ha nincs pálcika, akkor a fel le nyíl nálam 10percet ugrik ide oda...a balra jobbra nyíl meg továbbra is 10s-et.
Milyen gombokat nyomogatsz? Mert azt nem írtad. -
-
Elemental
addikt
-
mexel
veterán
-
joydrv
aktív tag
válasz
Melorin #92652 üzenetére
Én a Leilát használom még mindig. Számomra továbbra is tökéletes.
A filmeket lehet pauseval is megállítani és folytatni. De már egy ideje inkább egyszerűen leállítom, és ha folytatni akarom, akkor úgyis felajánlja, hogy az elejéről vagy a leállítás pillanatától folytassa. Van amikor egy hosszabb filmet két-három nap alatt nézek meg, de így sem gond. (h96max-x3 + 2 db nas) -
blakey
titán
válasz
Melorin #92677 üzenetére
A "HEVC seek workaround", benne van a nevében, a HEVC fájlok esetében segíti a lejátszást, ez már része a rendszernek, nem kell kapcsolgatni, a "Disable GUI scaling" ne legyen bejelölve, azaz engedélyezve legyen (a képen ki van kapcsolva), ami annyit tesz, hogy feliratok illetve egyéb infók megjelenítése esetében akadások jelentkezhetnek, ugyanis a feliratok/információk képként jelennek meg és ilyenkor fontos lenne, hogy ugyanakkora felbontásban, mint az anyag, ha kikapcsolod, akkor két eltérő kép lesz egymáson, tehát a felirat-réteg (layer) nem kerül szinkronba a képpel, csak úgy ha néha ugrik egyet, azt ne kapcsold be. A hangcsúszás is lehet ennek az oka.
-
blakey
titán
válasz
Melorin #92675 üzenetére
Mint írtam nem HDD-ről fut a film hanem NFS megosztás van NAS-ról. - tudom, de több dolog is beleszólhat. Próbáld ki SMB-vel, bár nem al lesz a probléma. Advancedsettings.xml-ben érdemes játszani az előtöltés méretével.
…de valahol ott ahol most a noise reduction és a HDR-SDR beállítások vannak. - akkor te a "Disable GUI upscaling-"re gondolsz és az nem szűnt meg, átkerült a képernyőbeállításokhoz. -
blakey
titán
válasz
Melorin #92659 üzenetére
Akkor írd le pontosan a szitut, az is fontos lehet, amit te nem annak titulálsz, pl. milyen felszínnel használod, mi fut a háttérben, fut-e valamilyen letöltés vagy sem, a HDD kap külön tápot vagy sem, a box a gyári táppal üzemel vagy sem, ezek is befolyásolhatják a működést.
Amúgy melyik kapcsolóra gondolsz, amikor azt írod, hogy korábban még benne volt? -
nfsu17
veterán
válasz
Melorin #92661 üzenetére
10s visszalépés nem oldja meg? A startstop helyett.
Néha van olyan nálam is, hogy picit darabossá válik a mozgás, de nagyon ritkán. Ez megoldja. Pause után jön elő néha, de inkább nem, szóval nálam inkább jó a lejátszás, mint nem. Hdd, vagy YT, az mindegyYxVs
Ahhoz minek webgui?
Sima hálózat nem jó? Samba stb? -
blakey
titán
válasz
Melorin #92654 üzenetére
Legújabb stabil Matrix, legújabb Matrix Nightly, legújabb Nexus alpha3, legújabb Nexus nightly?
Egyébként tök jó, hogy leírjátok a problémákat, csak a fontos részletek hiányoznak. Egyébként én a legújabb Matrix Nightly-val és CE 9.2.8-cal sem tapasztaltam különösebb problémát az elmúlt 1 évben. -
mexel
veterán
válasz
Melorin #90727 üzenetére
Ez biztos megérkezne
X96-ból sok hamisítvány van, azokkal vigyázz. vegyél akkor inkább Vontar x3-at, abból nem nagyon volt szerintem hamis. A noname-k pedig teljesen lutrik már. Én az X96-okat is Vontartól rendelem csak mert igencsak érdekes darabok tudnak előfordulni azokból. Geekbuyingot és társait felejtsd el, nagy a szórás, van ami éppen jó, de sokszor fake ramosat is küldenek -
Beni2360
félisten
-
paolinho
őstag
válasz
Melorin #74269 üzenetére
Picit megkésve, de szeretném megköszönni a tanácsod, valóban itt volt a kutya elásva.
A NAS - Megosztott mappa menüponjában kijelölve a kívánt megosztásra szánt mappát, a Szerkesztés - NFS engedélyek alatt Létrehozás (vagy Szerkesztés, ha csak átírnám az adatokat), majd a box IP adatait bedva (leokézva) újra kommunikál egymással a NAS, és a médialejátszó.
Köszi mégegyszer, nagy segítség volt a tipp! -
nfsu17
veterán
válasz
Melorin #74286 üzenetére
Én meg belefutottam egy olyan filmbe, ami - ugyan elég érdekes kódolású, de mind mobil, mind VLC gond nélkül viszi (vitte, mert már töröltem) - színes kockákat produkál a boxomon....szvsz nézhetetlen. Hang van.
General
Complete name : T********K2_1080p.mkv
Format : Matroska
Format version : Version 4
File size : 6.50 GiB
Duration : 1 h 37 min
Overall bit rate : 9 550 kb/s
Encoded date : UTC 2020-08-09 13:01:33 / UTC 2020-08-09 13:01:33
Writing application : Lavf56.15.102
Writing library : Lavf56.15.102
Video
ID : 1
Format : MPEG-4 Visual
Format profile : Simple@L1
Format settings, BVOP : No
Format settings, QPel : No
Format settings, GMC : No warppoints
Format settings, Matrix : Default (H.263)
Codec ID : V_MPEG4/ISO/ASP
Codec ID/Info : Advanced Simple Profile
Duration : 1 h 37 min
Bit rate : 9 232 kb/s
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Compression mode : Lossy
Bits/(Pixel*Frame) : 0.186
Stream size : 6.29 GiB (97%)
Writing library : Lavc56.13.100
Language : English
Default : Yes
Forced : No
Encoded date : UTC 2020-08-09 13:01:33
Duration_Source : General_DurationSzóval ezt nem tudtam megnézni a boxon, pedig azt hittem ez mindenevő.
Annyira nem foglalkoztat a dolog amúgy. -
syler123
veterán
válasz
Melorin #74286 üzenetére
Vannak érdekes dolgok. Pl, ha tv box megosztásait nézem wifin keresztül a nappaliban, akkor állandóan bufferel, használhatatlan wifin a filmnézés. Namármost, ha Raspberry pi4 megosztásaimat nézem szintén wifin, akkor tökéletes, stabil, hibátlan. A wifi sebesség ugyanaz mindkettőnél, mégis a Raspberry pi4 megosztás hibátlan és stabil, a boxos nem.
-
Beni2360
félisten
válasz
Melorin #74284 üzenetére
Bocs vissza vonom, végre sikerült elindítanom a rendszert nálam és most bele néztem a cápába és igen ez egy olyan kódolás ahol szerintem tudod választani a másik 1080p felbontást ha nincs 4 K TV-d. Másra nem tudok tippelni. Átnéztem egy pár HEVC kódolású filmet de nem találtam hasonlót. Másra nem tudok gondolni
És, hogy miért akadozik NAS-ról de csak ez a film
Másolj fel a NAS-ra nagy bitrátáju filmet és avval ellenőrizd vannak fent a neten keressél rá. 100-120 300 -s tesztfilmek. -
Beni2360
félisten
válasz
Melorin #74273 üzenetére
Ha rányomtam akkor felugrott egy ablak ahol 3 fajta fő film lejátszási lehetőség volt választani. Na ott kerekezett mivel választani kellett a menü ablakot és mit hogyan. Abból a legalsót választottam mivel az volt a fő cím de ott már 1 mp kerék és indul a film. Nincs véletlenül nálad a Blu-ray lejátszás mód-nál véletlenül a menü mutatása beállítva mert ott is lehet a gond. Egyszerű mutatást kell választani. Nálam az jött be.
Ui: Már írtam, hogy nálam is volt 1x ilyen akadások de ott a LAN kábel kontakt hibája játszott be néha.
SMB beállítás látod a videón max a beállításokban > szolgáltatások > SMB ügyfél > SMBv2 és SMBv3 beállítást lehet választani.
Az is jó de akkor nem tudsz választani ha több minden van rajta. -
-
Melorin
addikt
válasz
Melorin #74087 üzenetére
Közben tesztelgetek ezerrel és a filmtől függ, hogy mennyi idő alatt indul el és hogy milyen gyakran bufferel.
Ha UHD ripet játszok (ahol az egész BD fájlszerkezete megvan), képes fél-1 percig töltögetni induláskor, utána is alig lehet nézni a filmet SMB-n, NFS-en jobb a helyzet de nem tökéletes.
Ha ISO a film akkor ~5mp alatt elindul a film.
Ha .mkv akkor instant elindul. -
-
Melorin
addikt
válasz
Melorin #74145 üzenetére
Annyi infóm van még, hogy amikor azt csinálja, hogy a TV bal felső sarkában megy piciben a lejátszás, akkor a TV azt írja, hogy a forrás felbontása 4800x2160. Persze ezt a TV nem támogatja, ezért jelenítheti meg így. De miért áll be a box ilyen fura felbontásra néha, 4k anyagoknál?
-
Egon
nagyúr
válasz
Melorin #74108 üzenetére
Szerintem a #74090-ben leírtakat próbáld ki inkább.
Esetleg kérj kölcsön egy 128 GB-os pendrive-ot és arról próbáld hogy a hálózati hibákat ki lehessen zárni avagy meg lehessen erősíteni, vagy vidd el a lejátszót egy rokon/koma/haver/barát/munkatárs hálózatába, és próbáljátok ki ott. -
Beni2360
félisten
válasz
Melorin #74064 üzenetére
Na most válaszolok mert van más is.
Nem nézek hülyének ez messze álljon tőlem. Azért egy "bénának" ahülyehelyett jobban illet volna a topikba.
Ha a boxot összekötőd a NAS-sal akkor azon az egy LAN kábelen megy minden forgalom. De ezt te is tudod.
SAMBA elérésre meg van egy videóm hátha segít. -
Beni2360
félisten
válasz
Melorin #74059 üzenetére
A NAS-t közvetlenül a box-ba dugtam bele - Na ezt felejtsd el. Mert minden a boxodon keresztűl bonyolódik.
Modem (router) >switch> oda mehet a NAS és a box+ stb.
Nálam is volt 1x ilyen gond, hogy meg meg állt homokozott mire rájöttem, hogy az egyik vonalban levő LAN kábel volt a ludas, kontakt hiba volt nagy terhelésnél szakadozott egy szálon a kapcsolat. Mérés ezt nem adja ki. Szerencsém volt pont annál a boxnál volt a bemenő a híbás. Kicseréltem és azóta minden OK.
Ha HDD szektor hiba lenne akkor csak ott akadna meg.
Egon - Így jár aki félre dug. -
Melorin
addikt
válasz
Melorin #74009 üzenetére
Lecsökkentettem a hibalehetőségeket. A NAS-t közvetlenül a box-ba dugtam bele egy masszív kábellel és így is csinálja azt, hogy meg-meg áll 4k filmek közben. Akkor mostmár csak a NAS körül lehet próbléma. Talán a HDD túl öreg amin a filmjeim vannak?
Bár ha SMB-n keresztül másolok arra a HDD-re/ről PC-n akkor stabilan megy a dolog Gigabittel. -
-
Beni2360
félisten
válasz
Melorin #74018 üzenetére
De a videón mutatja, hogy az alsó borítóban ki van vágva a toslink ház miatt belőle. Simám ezek szerint nem lehet elfordítani. Csak ha kireszelsz belőle. És nála középre esett a csavarnál a hőpad.
nekem egy 2.5 cm-s ventilator van alatta és bekapcsolva 52 c fokos volt a mag. Kikapcsolva -10 fokot hozott a 2.5 cm emelés. Megcsináltam az ajánlott xml módosítást és az alap CE skinnél nemcsak info gombnál hanem egy sima pause gombnál is kiírja a hőmérsékletet.
#74023) tomy86 tökéletes nem kell annak a lemez közepén lenni mivel a hő a lemezen elterül és arra amerre van.
Én is mindjárt szétkapom. -
tomy86
addikt
válasz
Melorin #74021 üzenetére
Nálam nagyjából így van, ahogy ezen a képen.
-
tomy86
addikt
válasz
Melorin #74018 üzenetére
Azt nem figyeltem, de most ugyanannál a videónál, aminél tegnap 74 fokot mutatott, most 63-64. Találtam még itthon egy ilyen kialakítású 20x20x9 mm-es réz hűtőbordát. Ahhoz mondjuk ki kellene venni az alulemezt, de nem tudom, hogy hozna-e annyi plusz hűtést, hogy érdemes legyen foglalkozni vele.
-
-
-
nfsu17
veterán
válasz
Melorin #74006 üzenetére
Nem akadhat be az sem.
Gigabit NAS, gigabit kábel (CAT5e), gigabit box.
500-600 mbit/s-el vígan futkozni kellene a biteknek. Olyan bitrátájú 4k film nincs is a piacon.
A két órás 100GB-os film ha jól számoltam olyan 114 mbit/s lehet. Ez alig több, mint amit egy 100 mbit-es hálón át lehet tolni. Szóval érted...kis túlzással még ezen a százas hálón is át kellene mennie. -
Melorin
addikt
válasz
Melorin #73946 üzenetére
Sajnos mégiscsak a boxokkal lesz gond mert tegnap több dolgot is kipróbáltam. A PC tökéletesen lejátssza (Kodit tettem rá, ugyanúgy a NAS a forrása ugyanannak a filmnek.)
Több dolgot is kipróbáltam, de legvégül a PC helyére kötöttem be a hálózatra a boxot (ez egy másik switchen lóg) és ugyanúgy meg-meg áll lejátszás közben a bufferelés miatt.
Szerintetek hogyan tovább? Egyszerűen nem hiszem el, hogy mások vígan nézegetik a 4k filmeket én meg sorra dobálom ki a boxokat mert egyik sem jó -
cof
veterán
-
blakey
titán
válasz
Melorin #73775 üzenetére
Rosszul tudod, nem kell semmibe belépni, ez a lényeg, olyan mintha Kodit adatbázist használnál csak épp aplex vagy Emby. Erre a célra jobb, mint a MySQL, utóbbival kezdtem majd leváltotta az Emby/Plex, mindkettőhöz van olyan kiegészítő ami a Kodit használja 100%-ban, amit te írsz az a Kodi alatt futtatható Plex vagy Emby ami valóban az adott szerver arculatának felel meg és csak a Kodi egy részét használja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ford topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- World of Tanks - MMO
- Arch Linux
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest