- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Pelican #73196 üzenetére
Világos. Mivel alapvetően switch-ben gondolkodom, de jó lenne ha - a későbbiekre is gondolva - le tudná választani az audio jelet is, így lenne valami ajánlott esetleg?
Illetve akkor ennél hogyan működnek az audio kimenetek? Vagy az egyik vagy a másik kimeneten szólna csak hang? És még találtam egy ilyen kommentet Amazon-on: "...The processing of the switch is very good and the best, there is also an HDMI Audio Extractor. ...". Ebből nekem még mindig az következne, hogy tudja a hang leválasztást. Azért lovagolok ezen a márkán, mert a KVM switch-ükkel teljes mértékben meg vagyok elégedve.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Pelican #73190 üzenetére
Bár nem arra akarom, de a 2. linken lévőn szerintem van ilyen lehetőség. A gyártó a honlapján ezt írja: "Multi-Interface Audio Output Support independent audio output from S/PDIF or L/R interface...", illetve az amzon-on még ezt találtam: "Support S/PDIF and L/R audio out, sound(up to 7.1ch), or stereo digital audio". ezek nem azt feltételeznék?
-
cof
veterán
válasz
Pelican #72757 üzenetére
Ez BOX függő, meg hát nem minden felhasználó jelez vissza, én sem jelzek semmit.
A 9.2.0 CE jó volt az S905 vasamon, 9.2.1 használhatatlan volt, 9.2.2 az megy, de még egy SD film beletekerésnél is csak másodpercek múlva jön meg a hang. A 9.2.3-at még nem próbáltam.
Szerintem már kevesen használnak régebbi BOX-ot, lehet, hogy az újítások miatt a régiben komplikációkkal jár a módosítás, nem is ajánlom S905, S912-re az új CE-t, lényegi változás nem történt már jó ideje a régi vasakat illetően.
-
TCr
veterán
válasz
Pelican #72757 üzenetére
"Semmi gond a 9.2.3-al..."
Tisztelettel megjegyzem, hogy kicsit erősnek tartom ezt így beírni ide.
Az én problémámat sokan észre sem veszik, pont ugyanúgy, ahogy a nem kadenciahelyes lejátszást sem, de ettől függetlenül az első feliratkor megjelenő "riccenés" egy ismert probléma, nálam most ez az egész film alatt jelentkezik, ugyan látszólag véletlenszerűen, de pont elég sűrűn ahhoz, hogy idegesítő legyen. -
TCr
veterán
válasz
Pelican #72603 üzenetére
Elég gyér a zenei hangminősége.
Más:
Az utolsó CE frissítés óta már nem csak a felirat első megjelenésénél "riccen" a kép, hanem az egész film alatt, véletlenszerűen, de egyértelműen feliratok megjelenésekor.
Tudtok valami beállítás módosítást a nem kicsit idegesítő jelenség megszüntetésére, vagy reménykedjünk, hogy a következő verzióval javítják majd? -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Pelican #72603 üzenetére
Nem rossz a CE, csak arra gondoltam, hogy androidra ott van pl. Hybi Music , meg még ezerféle más, amikkel szívesen meghallgatnám a boxot. A CE adott, de az csak egyetlen program és kicsit furán is mutatja/kezeli a zenéket. Tudom, nem erre lett kihegyezve...
Most JRiver megy laptopról. Ezt kéne felülmúlnia... Tudom, másik fórumon a helyem, de azért megkérdeztem, hátha van olyan elvetemült mint én, akinek ez a lehetőség sem kerülte el a figyelmét. -
Erdmis
tag
válasz
Pelican #72420 üzenetére
Egyelőre várok még vele, mert coreelec fórumon ígértek megoldást. Balfék voltam, mert nincs backup. Ha lenne, akkor csinálnám egyből, amit írtál.
CoF:
Igazad van, de mivel olvastam, hogy tolják ki Ota-n, ezért azt hitem ilyen gond már nem lehet. Ha működésbeli a gond, akkor simán visszaraktam volna az előzőt. Megoldás igazából van rá, csak nekem olyan kéne, amivel megmaradnak a dolgok. Portisch ígért rá megoldást... -
mikrofon
veterán
válasz
Pelican #72031 üzenetére
aham, akkor ilyen 12V-os 2 pólusú dc adapter csak egyféle képen lenne lehetséges, ha le tudná kommunikálni a cucc, hogy neki 12V kell. Ezek szerint 5V az alapértelmezés és ezért van csak ahhoz.... Bármilyen másik Feszültséghez már intelligensebb és emiatt drágább adapter kellene....
-
stigma
addikt
válasz
Pelican #71983 üzenetére
Hi, köszi az infót.
Félre ne érts, én nem szerette volna ráfogni a CE-re, de már mindent átkonfiduráltam/újrabeállítottam és azért gondolkodtam rajta, hogy azzal van gond.
2 éve van meg a TV kb, első félévben ilyen jeleggű gond nem volt, akkor Beelink GT1 Ultimate + AVR + Samsung TV(QLED) volt, mellyel ment, CE-re nem emlékszem melyik volt.
Abban igazad van, CE-re nem foghatom semmiképp azóta számos FW frisítés volt minden eszközön, szóval itt bármi lehet.
Azért köszi, akkor keresgetek tovább.(#71984) blakey : Hát akkor próbálom javítva leírni a dolgokat, amiket kifelejtettem.
Boxot sosem kapcsolom ki, max resetelem, vagy ha a hibajelenség megvan, akkor ugye leállítom + kábelek ki/be.
CEC-et igen használok, de csak az erősítő kapcsol be, mivel a box már mely, csak felébresztem "stanby"-ból.
"erősítő ki kell kapcsolni a hangtovábbítást, nem kéne, hogy átmenjen a hang a TV-re." ha kikapcsolom Tv-n marad a hang, de ha visszakapcsolom akkor szintúgy marad a hang mindkét eszközön.
Van másik Sony TV-m de sajnos elég macerás lenne átköltöztetni mindent, azon sajnos nem tudom kipróbálni.Elsőkörben TV-nek utánaolvasok, mert szerintem részemről lesz/lehet valami beállítás gond.
Illetve kipróbálom azt szerintem, hogy ha TV-t bekapcsolom, erősítő ne kapcsoljon be, illetve ha KHADAS bekapssolására kerül ,CE betöltése után kapcsoljon be az AVR.
A többi már csak részletkérdés.Köszi szépen az infót.
-
válasz
Pelican #71786 üzenetére
az a telóban lévő aksi feszültsége 11% töltöttség mellett mennyi legyen? 100% nál 4.2V nemde?
Csak azért tettem be ezt a képet hogy 3Amper felett megy vele a töltés telón is! szóval a kábel okés, és valóban az, mert használtam ezt a kábelt és a szóban forgó usb-c adapert 18650.es AKSI töltéshez is 4Apert simán átvitt a töltőnek, és a végén még megvolt a 4,92V feszültség!
-
mikrofon
veterán
válasz
Pelican #71151 üzenetére
Pedig ott van.
Gondolom azért mert @gyűrű féle módosított skint egy az egybe átmásoltam.
Viszont ezt nem találom, hogy a képet kicseréljem egy másikra, mondjuk Kodilogo + Kodi felirat.
De az is lehet, hogy csak valahol van egy hivatkozás, amit módosítanom kellene, de sajnos ezt meg nem is tudom hol keressem.
Pedig sokat jelentene nekem esztétikai szempontból. -
cof
veterán
válasz
Pelican #71149 üzenetére
Ez már tárgytalan, mert nincs szabad hely náluk. Regisztráltam a dyndns.hu-ra, Windows alatt simán beállítottam, de CE alá akarom tenni valahogy, mert amúgy is azon fut a TM, csak itt meg nincs cron, csak curl és ddclient. Bár curl van CE alatt is, de még nem jöttem rá, hogy lenne jó neki.
-
Mankó
veterán
válasz
Pelican #70642 üzenetére
Van és mennek is rajta, csak a Pana Olednek buta távirányítója van, gondoltam jobb lenne a Kodi alá tenni mindent egy helyre, könnyebb is lenne használni a King távcsatijával.
Csak hát a kompromisszumok. Most újra rakom a CE-t és marad az a verzió. Tv-ről Youtube, Netflix, minden másra a King. -
dzz
aktív tag
válasz
Pelican #70511 üzenetére
Szerintem is felesleges, ezért írtam neki, hogy lehet, de minek
Én halkan magamban megköszönöm mindig ha valaki dolgozik egy ilyen projekten, mint ez és olykor adok én is a közösbe (kódot is, pénzt is)! Most neked jár a köszönet, hogy együtt a CE fejlesztőkkel egy újabb hiba ki lett javítva!
-
Csicsóka
őstag
válasz
Pelican #70293 üzenetére
Jó két éve, olvastam erről próbálkozást. S905 TV boxon akarták ezt megoldani. Egy 32 GB-os SD-n lértehozták pontosan ugyan azt a 13 partíciót, ami az eMMC-n is van a droid alatt. Gyári FW image-t kibontva, mindent a helyére másoltak az SD-re. Nem indult el onnan, mert a SOC, ha jelen van a rendszerben eMMC, a boot sorrendje szerint minden képen onnan akar indulni. Az SBC PetitBoot-al, eMMC nélkül, elképzelhető hogy így is tudna működni, bár sehol nem olvastam, hogy ez sikerült volna valakinek.
-
Vtmk
tag
-
castiels
addikt
-
mikrofon
veterán
válasz
Pelican #70021 üzenetére
Igazából nem nagyon van mit írni legalábbis így gondoltam ezért nem írtam részletesebben. Android alatt megy a CEC, tehát a box, a TV és az Összekötés, TV beállítás rendben van. CE alatt meg sem nyikkan. A TV fel sem ismeri olyan mintha nem lenne összekötve CEC kompatibilis eszközzel.
A log-ban sem találtam erre vonatkozó infót. De lehet csak nem vettem észre. Így természetesen lehet hogy még is van használható infó.Igazából a kérdésem arra vonatkozott első körben hogy kell-e valami extra addon, vagy beállítás. Vagy ha a System -> Input Devices -> Peripherals -> CEC adapter alatt engedélyezve van akkor mennie kellene.
A TV valami nonem akciós "olcsóság"
A box ugoos x2 pro
Összekötés közvetlen HDMI 2.0 minőségi 50cm-es kábellel
Rendszer: a legújabb stabil CE 9.2.2 dualboot eMMC-nAzt hogy nem megy pedig így értettem, hogy mennie kéne alapból, de ott azért nem megy mert ez túl olcsó tv és az nem támogatott CE alatt... Vagy megint valami box uboot probléma?
Jah és igazából csak az kéne hogy működjön, hogyha bekapcsol a box kapcsoljon be a TV vagy ha kikapcsol a box akkor kapcsoljon ki a tv, tehát hogy ne kelljen a tv távirányítót használni....
-
nfsu17
veterán
-
stigma
addikt
válasz
Pelican #69726 üzenetére
Hi, köszi szépen, mindkét boxot sikeresen frissítettem.
Legelsők között voltam aki leszedte még kb 1 hete vagy mikor amikor megjelent és az volt a gond.
Ennyi észrevételem van de erre ha jól emlékszem már tárgyaltátok, a fórumban hogy lassabban bootol be a box/boxok:
- Beelink GT1-Mini(S905X2): indítás után kb 30mp és tudok filmet nézni, a leállítás kb 3-4 mp
- X96 Air 4/31 Gbit lan: kb 20-25mp után tudok filmet nézni, leállítás 4-5 mp.Ezer köszönet a segítségért. Illetvve nektek is :
(#69712) DroiDMester ,(#69701) CoF -
Beni2360
félisten
válasz
Pelican #69578 üzenetére
Köszi válaszodat.
Közben megtaláltam a CEC beállítást és ott alapon be van kapcsolva. Kikapcsoltam pár gombot és már nem kapcsolja le a TV-t.
A lekapcsolás is simán gyorsan megy igaz a usb hubon a led ég továbbra is mint a 2.1.0-nél. Igaz nekem van egy távos dugajjom amit ki szoktam kapcsolni. Na a boot idő evvel vagy csak a távval való bekapcsolása egyforma. 25 mp.
Más: A ZIDOO X10 távja kikapcsolásnál bekapcsolja ezt a boxot. -
gsc73
aktív tag
válasz
Pelican #69466 üzenetére
Nem szeretnék nagyon hosszú fejtegetésbe (vagy vitába) kezdeni (ezért is írok OFF-ban) DE szerintem javítani akkor kell(ene), ha (szerintem!):
1) Valami rossz vagy rossz volt előtte - ez a leggyakoribb eset, tehát hibás a kiinduló állapot.
2) "Csak", mert a régi "öreg", elavult - ez a második gyakoribb ok.
3) Megváltozott a környezet és új igények merültek fel - ez a legritkább eset.
+1) és/de "hamár"frissíteni kell, miért nem lehet ezt kevesebb problémával megoldani? Talán mert nem tesztelték elég körültekintően(persze tudom azt is, hogy ingyen van....és egyébként nagyon örülök, hogy van ez a szoftver, mert jól használható!)
Persze, ki fogom kapcsolni a frissítést...
-
Bacusuz
őstag
-
ztsoft
őstag
válasz
Pelican #69259 üzenetére
Ő sem tudja.
Kodi/17.6 (X11; Linux aarch64) LibreELEC/8.2 App_Bitness/32 Version/17.6-Git:a9a7a20
Ezzel a sorral van baja, de, hogy mi, azt nem árulja el.
Attól, hogy a UserAgent-ben átírja, még mindig ez marad a verzió száma. Meg az is jól látszik, hogy nem ért hozzá, vaktába lövöldöz mindenre. Az adott válaszokra viszont nem is reagál.
Én el is engedtem.
-
mikrofon
veterán
válasz
Pelican #68206 üzenetére
Sajnos mint korábban írtam olyan tulajdonságai van a box-nak, ami miatt nem futott rendesen rajta a CE. Pl nincs USB port. Viszont ezzel a dualboot-os firmware-vel minden rendesen működik. USB, távirányító gombjai, ki-be kapcsolás.... Tényleg minden.... ráadásul igen gördülékenyen és mióta a nightly-t stable-ra frissítettem, stabil is a rendszer...
Csak hát most meg túl szűkös a hely... -
mexel
veterán
válasz
Pelican #67947 üzenetére
Idézem magam:
"Ha valakinél ott a bölcsek köve ( ami nem az hogy kábellel használja és más elterelő válaszok) stb stb"Azért írtam mert udtam hogy ez lesz az első válasz csak hogy bele lehessen kötni valamibe.
De erre azt mondom, most azt használnánk, és mivel nem jó megkérdem tud-e valaki megoldást.
Te nem tudsz megoldást , akkor kérlek ne válaszolj. -
kenand
veterán
válasz
Pelican #67495 üzenetére
Ha nem nézel 4K HDR-t semmi gond sincs a 905-ös chipsettel, soknál gibabites a LAN (905x-nél kurtították 100-asra) Tény akkor még 1GB volt az általános, de CoreElecre bőven elég... egy helyen nálam 905 üzemel, semmi gond sincs vele... Benchmarkban -bár az nem igazán számít- még kicsit jobb is, mint a 905x...
-
Márton
nagyúr
válasz
Pelican #66812 üzenetére
Szia
pontosan melyik verzióval lesz 4k gui-m és fotóim 4k tv-n?
Azt írod "elérhető az ng kernel", de a linkeden funhouse buildek vannak, ami két külön dolog, nem? Mert ezt írják:Nightly builds = unstable; for testing and providing feedback on code that will be in the next release.
Funhouse builds = very unstable; for testing stuff that might make it into CoreELEC.Ezt meg is tudom erősíteni, mivel a funhouse build eljut a partíció átméretezésig, majd restart után vagy folyamatosan újraindul, vagy meg sem jelenik a CE piros képernyője csak a box default logoja.
A generic verzió elindul, de ott nem találok 4k gui scaling opciót és a fotóim továbbra is fullhd-k hiába megy a rendszer 2160p-n.
Hol vannak a nightly builds verziók?
Help!
-
mikrofon
veterán
válasz
Pelican #66806 üzenetére
Benne vannak olyan CE kiegészítők és javitasok ami az X2 és X3 box-okhoz kellettek. Ezek nélkül nem működik rendesen. Ezek pedig közvetlenül a CE team-től származnak. Egy ilyenben én is benne voltam. Így magam is leveleztem már velük ez ügyben jah és ez nem tegnap volt... Ráadásul erről itt is írtam korábban és az orosz fórumon is megjelent már korábban mint javaslat... Erre értettem az olvasást.....
De teljesen mindegy is....
Én csak hálás vagyok a CE team-nek hogy ezek megvannak és így már teljes értékűen használható....
-
mikrofon
veterán
válasz
Pelican #66799 üzenetére
Mégis össze hozták hogy megfelelően működjön...
Valaki besegített nekik... Ki is jött kb egyszerre az ugoos szoftveres cuccokra.
Úgyhogy jobb ha olvasol mielőtt ilyet írsz... Még akkor is ha úgy érzed hogy mindent tudsz....
Nekem is segített a CE team pedig nem volt olyan eszközük és az ezzel kapcsolatos okosság is belekerült az ugoos dualboot-ba....
Úgyhogy a (#66800) HSZ most is bizonyságot nyert..... -
válasz
Pelican #66768 üzenetére
Ez azért nem olyan jó hasonlat!.......
a HW nagyon minimálisan jobb csak abban a MINIX-ben mint egy átlagos 35.dolcsis nónémbe, a hűtése az ami jobb, és a droid része, de ugye ez itt az userek 90% nál nem mérvadó mert CE.alatt használjuk, ott meg kb = a 0.val az eltérés, hogy MINIX vagy egy X96MAX fut alatta.
-
mexel
veterán
válasz
Pelican #66429 üzenetére
Hmm. nem egészen így gondoltamn, szerintem te is olvastad az előzményeket régebben, csak talán nem fejlődött ki a cinikus - vagy humorérzéked eléggé, és inkább sarkítasz mert az jobbnak tűnik.
Itt csak és kizárólag Csicsóka miatt írtam ezt, mivel itt megint ő írt egy megoldást és már volt csörtéje egy jó ötlet miatt amit zsigerből elutasítottak és azt hiszem talán a törölték is a topikot, vagy bezárták, nem emlékszem pontosan. Ha most más dobta volna fel ezt a megoldást nem is említem a CE fórumot, ezt poénnak éreztem.
Ezt az egészet erre írtam, smiley-val. Persze sejtettem hogy nem mindenkihez jut el igazán.
De nincs ám kedvem elmagyarázni, aki nem érti nem érti, aki igen az meg igen.
Semmi bajom alapból a fejlesztőkkel, főleg hogy olyat csinálnak ami nem kötelező, általában ingyen.
De azért létezik szakmai irigység, kivagyiság stb, nevezzük akárhogy, ez nem csak náluk hanem sajnos máshol is, sajnos itt is. nekik nyilván a kisujjukban több van mint az én egész ilyen tudásom, ezt sem vitatom, de azért néha kocka és egoista a gondolkodásuk pár dologban. ( nem csak nekik, más fejlesztőknek is)
Ebben az esetben pont ilyesmiről lenne szó ha meglátnák hogy Csicsóka jegyzi ezt ott valahol.
Ez erről szólt.
Nem ellenük.
De nem biztos hogy ez most ismét átmegy azt hiszemEbbe is bele lehet kötni valahogy ha nem figyeltem eléggé a részletek kidolgozására
-
kovakovi77
tag
válasz
Pelican #61102 üzenetére
Mi a gond a 2019.11.01 frissitéssel?
Most kezdenék jatszadozni egy frissíthető ext4-verzió scripten. Pont jól jött, hogy látom a .update könyvtárba a letöltött frissítést.
S905X2-re is érvényes lehet a hiba? Milyen hiba?
Ne fussak felesleges köröket egy hibás verzióval való teszteléssel,hiba kereséssel. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- ASUS routerek
- PlayStation 5
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest