- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
joydrv #106637 üzenetére
Zidoo-n mivel állna át? A Zidoo-n futó Plex nem vált fps-t és valószínűleg sok hibával találkozna, Kodi szintén nem vált fps-t, de az már jobb lenne, a Zidoo saját lejátszója meg tudtommal nem kezeli a Plex szervert. Tehát Zidoo-n gyakorlatilag haszontalan, CE-n már nem
-
Beni2360
félisten
válasz
joydrv #106637 üzenetére
Köszi de s Zidoo-n minden meg van amire szükségem van.
A CE alatt meg szeretem önsanyargatást, majd tovább adni ami belém ivódott. Csak idő kérdése na meg egy TV van és most is türelmesen várt a párom több mint egy órát, hogy a híradót megnézhesse. Még jó, hogy van időeltolás másfél óra a tv lejátszóban. -
blakey
titán
válasz
joydrv #106571 üzenetére
A Premier 4K egy tuningolt Homatics, jó hűtéssel, hardveres VC1, "interlaced" lejátszással, gyakorlatilag egy jobb Homatics, CE-hez a legjobb a Ugoos mellett. Solo 8K helyett inkább Pro 8K Plus (ami tulajdonképpen egy Pro One 8K), ezek is nagyon jók, CE-NO is működik, de P7 FEL már nincs.
-
aldebaran
addikt
válasz
joydrv #105738 üzenetére
Egyébként ez nem mindig igaz.
Én mindig a Ragadozó városok (Mortal Engines) filmet hozom fel ilyen kérdésben. Az lehet, csak MEL, de nekem van belőle sdr, hdr és DV. Hihetetlen, hogy mennyire látszik a különbség és hogy a színek részleteihez mennyit ad hozzá a dv. Lehet, van olyan film, aminél ez nem annyira kirívó, de ennél bőven látszik.De a llinkelt yt videóban is ha nem egymás mellett nézed, hanem egymás után, akkor is látod a különbségeket.
De persze, ha 480p-ben nézel egy filmet, akkor tökmindegy, hogy is nézne ki 4k-ban, ha nem nézed meg utána 4k-ban... -
gyűrű
addikt
válasz
joydrv #104694 üzenetére
Ehhez a buildhoz módosult az
Estuary modv5Főbb változások:
A filmindításkor a pici színes HDR ikonok megjelenítése talán biztosabb most, [kép]
ki-be kapcsolható , időzítése fix (kb 7 mp). [kép]
Video OSD-nél jobb fennt megjelenik
a videó típus és a kodektípus kicsi képekkel. [kép] [kép]
Ki-be kapcsolható.[kép]
Fájlnézetben a fájlméret mellé, ki lehet íratni a fájlhosszt is.
Fájlnézet bal gomb blade menü [kép] -
gyűrű
addikt
válasz
joydrv #104556 üzenetére
Használom mióta kijött. (meg már azelőtt is teszteltük páran).
Nincs gondom vele, a hdr-dv vs10 módot én nem használom, picit túl világos és kemény képet ad nekem.Más... megcsináltam az optimalizáltabb Estuary mod v5 cpm-t A8-ra.
Finomítások, dv metaadat bug javítás, nyelv és felirat kijelzés javítás, felső processinfó hátterek optimalizálása, pár seekbar cseréje stb..
Eredeti post -
gyűrű
addikt
válasz
joydrv #104499 üzenetére
Ezek a fajta felszínek nagyon sok féle testreszabási lehetőséget tartalmaznak.
Akár egyéni menu pontok is betehetőek.
Főmenü testreszabása, sorozatok, widgettipus, aztán ott widgetek személyre szabáshoz, lista Max 8. Utána Widget kiválasztása 1, videó könyvtár, sorozatok, nemrég bekerült. Utána Widget nézet1 poszterek, rendezési mód pl. és hozzáadás dátuma, , megjelenési irány mód csökkenő. meg ilyesmik. -
gyűrű
addikt
válasz
joydrv #104376 üzenetére
Ahh, amit ő csinált az utolsó nyilvános buildjéhez...
Oké felteszem ide.. -
gyűrű
addikt
válasz
joydrv #104373 üzenetére
Melyik skint?
@Joshi :az ugoos eredeti remote conf?
Itt vannak -
mexel
veterán
válasz
joydrv #104086 üzenetére
Ezt sima omega nightlyra is fel lehet tenni? Hol találom pontosan?
joydrv: én is gyanakodtam hálózatra, de aztán a box belső tárhelyét használva is ugyanez a hiba maradt, így a hálózati gondot elvetettem. És nem minden filmnél sorozatnál jön elő, teljesen random, nem találtam összefüggést sajna.
-
blakey
titán
válasz
joydrv #104059 üzenetére
Dolby Vision rendben van, de nagyon sok SDR anyag hibás, rossz a VC-1, mpeg2 gyorsítás, hibás a 1080i, az IPTV és nem a cpm hibája, hanem inkább dtb probléma. NE alatt mindezek hibátlanok, de ott ugye nincs P7 FEL, összeségében egyelőre Homaticson jobb az NE, ha nem vesszük figyelembe a teljes DV támogatást.
-
gyűrű
addikt
válasz
joydrv #103874 üzenetére
Oké, most végre jó már nálam is.
Szóval a probléma akkor jön csak elő ha a hanglejátszás eszközeként
hdmi multichannel pcm van kiválasztva, a sima hdmi-vel nincs a gyorsuló hang..
Jó hogy írtad hogy nálad jó, mert ezt a beállítást még nem változtattam eddig..
Most örülök neki, így bár picit lassabb ugyan, de picit többet is tud az ugoosnál, mert hardveresen tudja az av1-et is.
És persze megy az összes dv, a p7 fel is. -
gyűrű
addikt
-
djnice
veterán
-
gyűrű
addikt
válasz
joydrv #103378 üzenetére
Pont te kezdted el ezt az egészet, én nem írtam hogy vicces.
Honnan veszed az infót hogy bárkit is át akarnak vágni ?
Megérné nekik ? A hivatalos shopnak ?
Más a csomagolás, más a matrica vagy nem megy a dv rajta ?
A CoreElec nem a 922b dtbvel indul ?
Melyik ezek közül ami nem igaz ?
Szerintem épp eleget hergelted itt feleslegesen, bármi bizonyíték nélkül a tulajokat... -
Csabi1984
addikt
válasz
joydrv #103378 üzenetére
CoreElec oldal írja is, hogy a DV FEL-t csak az S922X-J támogatja legalább is eddig az Ugoos közül. De ugye hivatalosan az ember arra nem hivatkozhat, hogy CoreElec meg doviko,
Azonban ha nekem nem Wifi6-os akkor nem AM6B+
AM6 Plus S922X-J
AM6B Plus S922X-J
(pl Ebbe Wifi6 is van) -
Csabi1984
addikt
válasz
joydrv #103366 üzenetére
Doboz aljára semmi ami a készüléket beazonosithatná ellenben az Android névjegyeknél illetve Aida64-ben.
Eszköz működik? Igen! De egy kicsit olya mintha rendelnél x összegért egy LG C3 át és C2 kapnál!
Működik? Igen! DV képes hogyne csak kifizettél valamit és adatok alapján nem az. Zöld fehér dobozban kaptam én is, de nem volt zárt! -
nfsu17
veterán
válasz
joydrv #103070 üzenetére
Biztos ezt a CE 22 nightlyt akartad feltenni?
Igen.
Megnéztem, működik-e.
Működik.
Teljesen használható.
Omega az alapja szvsz.
Belepörgetéskor kicsit "döcög" a kép pár s-ig, aztán összeszedi magát és kisimul.
Addonokat annyira nem próbáltam, meg igazából mást sem, majd sok hónap múlva visszatérek rá, csak a magam megnyugatására feltettem, hogy majd később, ha csak ez lesz, akkor menni fog-e.A CE 21 nightlyk sokkal jobbak.
Lehet. De én azzal nem foglalkozom már.
Mátrix a napi használós, teljesen hibátlan.
Nem mintha a többi "hibás" lenne, de....mindegy, én úgy érzékelem mindig, mikor visszatérek mátrixra, hogy az úgy egyben van, sokkal smooth-abb. Nekem.
Volt nexusom is. Omegám is. Valami pici "izé" mindig volt benne, ami cseszte a csőröm. Mátrix alatt ezek alig vannak, vagy nincsenek. Nekem ez így most jó.
Majd CE22-re becsatlakozom, ha szükséges lesz. De addigra lehet nem is ezen a boxon, hanem vmi újabbon. -
blakey
titán
válasz
joydrv #102429 üzenetére
Tulajdonképpen semelyik CE által támogatott eszközről nem érdemes váltani, amennyiben jól működik A DV a legtöbb eszközön némileg hibás, valamint sok elérhető DV többnyire HDR10. Az Amlogic + CE az SDR, HDR10 és HDR10+ anyagokat gyakorlatilag hibátlanul küldi tovább, hangok tekintetében is kimagasló és ha az eszközünk nem támogat DV-t, de amúgy kiváló, akkor nem éri meg lecserélni. Boldogan lehet használni pl. egy X96 Max+-T CE-vel.
-
Wade0303
aktív tag
válasz
joydrv #102352 üzenetére
De nem az első eset, hogy amiatt esnek nekem egy emberként az "átlaguser" average joe-k mert megpróbálom megakadályozni, hogy páran téves megoldásokra vezessenek rá jóhiszemű érdeklődőket. Rátok hagyom most egy ideig az biztos. Majd ha néhány, ilyen ajánlások következtében pórul járt user ízlésének nem felel meg hozzátok hasonlóan a "csak kicsit hibás de teljesen élvezhető" lejátszó/beállítás akkor mondd meg nekik, hogy a beállítás az magánügy és csak élvezni kell nem állítgatni.
-
Wade0303
aktív tag
válasz
joydrv #102352 üzenetére
"Nekem az a benyomásom, hogy pont fordítva van." -Előbb írtál egy kisregényt arról, hogy itt nem fejlesztőmérnökök és speckó programozók vannak, hanem átlag felhasználók. Ha most meg az a "benyomásod", hogy nem okosakat írtunk hanem "pont fordítva", akkor esetleg nekiállhatnál végre érvelni és megmutatni hol, miben tévedtem én vagy mások.
"De, hogy "átlag userként" mihez kezdünk vele, azt bízd ránk nyugodtan." - Most az átlag usert azt miért idézőjelezed, te tartottad fontosnak hosszasan részletezni, hogy itt bizony átlag userek vannak, már a saját korábbi szóhasználatod sem felel meg? Minden új bekezdéseddel ellentmondassz az előzőnek és magaddal vitatkozol.
Tényszerűen írtam a DoVi-ról (természetesen a tévedés lehetőségét fenntartom), ezzel szemben te "benyomásokról" meg "szórakozásról" beszélsz anélkül, hogy bármit is egyáltalán megpróbáltál volna cáfolni
Téged bánt, hogy bizonyos eszközről, felhasználási szokásokról leírjuk, hogy miben helytelen, mi nem működik úgy ahogy azt bizonyos user elképzelte és megosztotta. Nyugodtan mondhatod, hogy a te szubjektív ízlésednek a hibás beállítás tökéletesen megfelel. Én pedig el fogom ismételni, hogy az hibás beállítás, főként akkor ha észreveszem hogy valaki éppen ilyen hibás eljárásokat ajánlgat másoknak (innen indult ki az egészvita amibe aztán újabb és újabb emberek álltak be).A ráerőltetés vád szintén marhaság, itt van egy idézet tőlem ma reggelről amit ugyanerre a tipusú okfejtésre adtam egy másik forumozónak:
"Élvezd nyugodtan, semmi gond nincs ezzel." -
Wade0303
aktív tag
válasz
joydrv #102349 üzenetére
15 sorban rugózol egy olyan kifejezésen, aminek semmi jelentősége nem volt a párbeszédben, de nem is sikerült rá jobb alternatívát írnod, ami nem több mondatos körülírásba kerül.
Az idézett kérdés arra vonatkozott, hogy ha valaki szerint semmiféle tesztelgetésre nincs szükség, "csak élvezni kell" akkor miért tesz fel DoVi-ra, TV-LED/Player-LED-re, firmware-ekre vonatkozó kérdéseket egy *forumon* és csodálkozik ha azt a választ kapja, hogy helytelenek a beállításai ill. az eszköze nem képes arra amit ő írt? Mi lett volna szterinted a jó válasz, esetleg az, hogy "ne foglalkozz a beállításokkal, nincs semmi jelentősége, csak dugd össze az eszközöket és élvezd!"?"Az hogy ki mennyi pénzt költ a sajátjából, ahhoz szerintem senkinek semmi köze. Neked sem!" - Totál félreérted vagy szándékosan próbálod félremagyarázni, hogy milyen összefüggésben említettem meg a pénzköltést. Mindkét eset szégyenteljes.
"Az, hogy a saját dolgait hogyan állítja be tetszése szerint, hát ez is abszolút magánügy." - Egészen addig magánügy amíg nem kérdez rá ezeknek a beállításoknak a helyességére egy nyilvános *forumon*. Vagy legközelebb ha valaki kérdést ír a beállításairól akkor azt kell válaszolni, hogy "a beállításaid az magánügy, nem tartozik senkire!"?
Tulajdonképpen mit sérelmezel pontosan azon túl, hogy szakmai fórumnak mertem ezt nevezni? Túl okos válaszokat írtunk páran és ez zavarja a te "átlag felhasználói" hozzáállásodat?
*: "egy teljes egészében átlag, a boxukat csak megvásárló és egyik-másik OS-el vagy beállítással való tapasztalataikat, észrevételeiket egymással megosztó, nem fejlesztőmérnök vagy speckó programozó felhasználóknak készült forum"
-
Joshi
titán
válasz
joydrv #102340 üzenetére
"Viccesen hangzik, tudom, de szerintem valamilyen szinten ügyelnek rá a Dolby is, meg a forgalmazók is, hogy feltörhetőek legyenek a filmek."
Dehogy is, pont hogy a Dolby Visionnal lett sokkal "zártabb" a 4K HDR rendszer. Pl a kezdetekkor az asztali Blu-ray lejátszók még olvasták az írható BD-R XL lemezeket (pl Panasonic DMP-UB900), de ahogy bejött a Dolby Vision már egyik se. Mondjuk az igazi mozisok amúgy is projektoroznak, ott meg nem nagyon van Dolby Vision. Persze majd ha megfizethetőbb lesz a Micro LED, akkor biztosan a mozisok is azt fogják preferálni. Az még messze van.A Dolby elérte, hogy kaotikus legyen a warez világában a HDR formátumuk. Persze mindent megoldanak, csak idő kérdése.
-
Wade0303
aktív tag
válasz
joydrv #102338 üzenetére
,,Nyilván azért kezd terjedni, mert állandó, nem jön ki minden héten új verzió belőle."
Dehogy. Szted a forgalmazók aszerint választanak formátumokat hogy melyiket kényelmesebb feltörni és terjeszteni a kalózoknak?
Streamingen nem hogy hetente nem változik a DoVi hanem soha sem változott, a kezdetektől ugyanaz: profile 5
Lemezen szintén soha sem változott, mindig is profile 7 volt és az is marad mivel ez a UHD BluRay szabvány.
Amiben a kaotikusságot érzed az mind csak a feltörhetőség/kalózkodás része mégpedig azért mert a Dolby a saját szempontjából ügyesen csinálja.Amit kérdezel az megoldható és van is rengeteg ilyen "hybrid" cucc, sőt hivatalos lemezen is akad ilyen. Streamingen nem lesz hasonló mert ott p5-öt használnak ahol az alapsáv nem HDR10 hanem egy Dolby proprietary színkódolás (IPTPQc2) amivel nem kompatibilis a HDR10+.
-
Wade0303
aktív tag
válasz
joydrv #102334 üzenetére
Elmarad a DoVi cmv4.0-tól és kb minden 100. lemezen használják csak vagy még annál is ritkábban. Streamingen kezd elterjedni de itt elég egybehangzó vélemény, hogy "a remux az igazi" ami alatt a lemezeket értik.
@Csabi1984
Az alapsáv akkor is HDR10 ha van rajta HDR10+ metadata. -
-
gyűrű
addikt
válasz
joydrv #101920 üzenetére
Nálam több időt biztos nem.
A legelső nightlytól kezdve használom és tesztelem, 4k maxon , shielden, homaticsokon , és ce alatt is.
Pontosan tudom hogy ezeken tuti jó, persze ha neked nem, az is lehet, de biztos nem az omega kodi hibája.
Ha neked megfelelő más akkor használd azt. -
blakey
titán
válasz
joydrv #101817 üzenetére
Arra vonatkozik, hogy a PCM (akár sztereó) mód hibás, lassan 1 éve az (mindegyik homaticson), konkrétan optikai kimeneten, ha olyan eszközhöz van csatlakoztatva, ami kizárólag sztereó PCM jelet fogad, és automatikus vagy továbbküldésre van állítva a hang, akkor erős, sistergő hang hallható, ATV12-vel annyiban változott, hogy eszköz újraindítása után is megvan még PCM módban is, csak akkor szűnik meg, ha elindítok egy lejátszást. Rendkívül sz@r így bármilyen külső eszközt, pl. sztereó DAC-ot használni.
-
zazenke
őstag
válasz
joydrv #101789 üzenetére
hát akkor itt az első de ha m inden bugot elfogadsz akkor viszont tényleg elégedett leszel és nem fogsz másra vágyni. Ezzel a sample videóval csak azt akartam sugallni hogy nem lesz CE minőség droid alatt és még nem beszéltem arról hogy minden jó látszólag csak néha a rendszerből fakadóan pici mikro laggok vannak. Mert 50 másik folyamat dolgozik a filmlejátszás mellett még a CE egy céltermék és az egész rendszer neki van fenntartva. Különben azt is megmerem kockáztatni hogy ezeken az évjáratú droid boxokon még 12 es rendszernél sem lesz jó a lejátszás SOHA . Legalábbis nem fogja hozni a CE minőségét
-
-
xtend
senior tag
válasz
joydrv #101727 üzenetére
Tegnap este próbáltam 4K DV virágbolti filmekkel, 1080p sorikkal. Nem látok hibát, színek jók, AFR működik, nincs laggolás. Persze a ennkóron lévő filmek nem mp4-ek. Hangok engem sem érdekelnek, nincs erősítőm. Mondjuk én elég régi quietvod Kodit használok, asszem még vmi béta verzsön 😂
-
blakey
titán
válasz
joydrv #101717 üzenetére
Dehogynem, a Nokia és a Dune is teszteli a Homaticstól kapott firmwareket, de módosítani nem fognak rajta, a Dune igazítja hozzá a Dune apk-t, a Nokia a boot-képernyőt cseréli (ha cseréli) és lehet, hogy átír 1-2 apróságot, de a fw ua., tehát ami a Homaticsnál stabilként lett kiadva, az a Dunenél és a Nokiánál is azzá válik.
-
zazenke
őstag
válasz
joydrv #101690 üzenetére
nálam az ugoos nem csinál ilyen hibákat az új omegával ami 10-én jött ki persze erre NG verzió kell ha jól emlékszem a homaticsra NE . na az állandóan szórakozott. Viszont az ugoos android kodi bár fejlődött de nem éri el továbbra sem a CE rendszer minőségét így szerintem még mindíg a CE rendszerhez kell ragaszkodni . megnéztem feliratos filmmel is ott sem szórakozik
-
apszi
őstag
válasz
joydrv #101690 üzenetére
Nem tudom, vajon Android 7 alatt, egy 1GB-os rammal ellátott gépen mit bírna, őszintén szólva meg se fordult a fejemben, hogy kipróbáljam, gondolván, már a rendszer megzabálja a hardvert. Kíváncsiságból lehet, hogy kipróbálom, de így a Leia+CE úgy néz ki, hogy valóban megoldotta a dolgokat (de ezt sem szeretném el kajabálni még).
-
apszi
őstag
válasz
joydrv #101677 üzenetére
Azért még megpróbáltam így frissítés után az Omegát, de sajnos azt kell mondjam nem barátja a feliratos filmeknek. Elkezd döcögni egyes videókkal mikor megjelenik az első szöveg, és nem is hagyja abba míg vissza nem tekersz egy nyomásnyi 10-est. Úgy néz ki igazad lesz, a Leia nem csinál ilyen huncutságokat ugyanannál az anyagnál. A jelek szerint valóban ő lesz a befutó, belőle is az NG-s verzió, hiába nem NG-s masináról van szó, valamiért stabilabb felirat, pause, beletekerészés tekintetében. Köszi még1szer az infókat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged