- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz
LógaGéza #100991 üzenetére
Ez az autostart.sh fájlt hol találom, a "gyári" androidon vagy a CE-ben keressem?
@cof: az AVR-en csak sima ARC van, az meg nem támogatja a nagyfelbontású hangokat tudtommal. A splitter szerintem ártatlan, mert ha megtörténik a muteolás, akkor hiába áramtalanítok mindent a box kivételével, nem jön vissza a hang. A box-nak kell egy restart, de CE alatt az sem elég.
edit: megtaláltam! a /storage/.config mappába kell tenni. Tényleg ez volt a gond, most már van hangom, ezer hála!
-
kutga
félisten
válasz
LógaGéza #100965 üzenetére
Igen én is erre jutottam. De érdekes, hogy puid/pgid 1000 értékkel elindul a heimdall, pedig nincs ilyen felhasználó, a root 0/0.
MOD
Nálam ezek futnak docker alól:
Plex
Qbittorrent
Jackett
Sonarr
Radarr
Bazarr
Pihole
HeimdallA kérdésem, hogy ezt bírja a box, hol tudnám megnézni mennyi erőforrást használnak ezek a szolgáltatások? TX3, S905X3, 100-as LAN, 4 gigás boxom van.
-
blakey
titán
válasz
LógaGéza #100759 üzenetére
Plusz telepíthető a Dune apk. Mindkettőnek van előnye, azaz, ha nincs IR, akkor nincs olyan eszköz, aminek saját távja bekapcsolná, felébresztené a lejátszót. a Dune-t felébreszti az LG OK gombja, a Philips CH- gombja és még sorolhatnám, cserébe, ha van IR vevő a lejátszóban, akkor CE alatt hibátlanul működik. Az ATV12-vel nagyjából ott tartunk, hogy nincs szükség a CE-re, gyakorlatilag minden működik.
#100761 LógaGéza
Saját maga forrasztotta be, gyárilag nincs IR vevő a fehér Homaticsokban. -
blakey
titán
válasz
LógaGéza #100477 üzenetére
A PKC fejlesztője kakil a dolgokra, 0 fejlesztés, utoljára a Leia alatt volt igazán jó. Az új PMS-sel már akadnak gondok, a CE-t kiakasztja ha zenekönyvtár is van, arról már letettem és Kodival olvastatom be, Omega alá kell egy "patch", és az is addig jó, míg kijön egy újabb "db-vel" ellátott verzió. Én is ajánlanám a PKC-t és kb. minden boxon azt használom, viszont már nem olyan jó és folyamatos gondozást igényel, sajnos.
Sokkal stabilabb volt nekem mint az ilyen addonos fakepath-os dolgok. - inkább volt, mert ez a PM4K gyors és tabilan működik, Android alatt pl. csak azt használom. -
blakey
titán
válasz
LógaGéza #99830 üzenetére
…CE-20 a megoldás, nem a CE-21.- Pont az a jó és aktuális Kodi. Az Omega minden szempontból béta állapotban van. Omegát csak android alatt használgatom, de sajnos mindig belefutok valami hibába, CE21-gyel is ugyanaz, úh. Nexus az ami jobb, egyelőre.
Amúgy ezt is választhatod, 99,9%-ban ugyanaz, mint a Homatics verzió, FW-ben is.
-
-
mexel
veterán
válasz
LógaGéza #67084 üzenetére
Érdekes hogy nekem ugyanaz az AIR P2 ( 3 db is van mind máshonnan) mindegyik másfél perc.
Ugyanazzal a nightlyval, és alapon, semmi nincs telepítve.Azért akkor egy kérdés:
A ceemmc-t az 1-es gombbal telepítitek? ( hátha valami más telepítést csinálok)Még egy kérédés: mekkor memóriásak ezek a boxok? Nekem 64Gb-os és 128 GB-osak. Nem függ össze a belső tárhely méretével?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
LógaGéza #65438 üzenetére
+ (#65439) szabi__memo: Csak a félreértések elkerülés miatt: ez lenne az?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
LógaGéza #65313 üzenetére
Akiknél ez üzembe lenne, azoktól nagyon idegenek az ilyen techinkai dolgok, kb. az, hogy "nehéz lenne beadni nekik", hogy ez így jobban működne, ha állítgatnánk a gépeiken ezt-azt. Még azt sem tudtam egyelőre elérni, hogy a Wi-Fi helyett kábelezzék be a Box-ot, mondjuk az illető elég elfoglalt, elhiszem, hogy nyűg lenne neki, meg az sem biztos, hogy ahol van a Box olyan könnyen megoldható lenne. Kívülről lehet sok okosat mondani erre, de belülről nézve azért jóval komplikáltabbak ezek a dolgok. (Az a baj, hogy sokan, más Topic-okban is, az ilyesmiket nem szokták figyelembe venni). Mondjuk a kábelezésre már tett utalást, hogy ha lesz ideje akkor megnézi mit lehet tenni. De ettől függetlenül is, azért nekem is jobban tetszene (megnyugtatóbb), ha a winyót közvetlen rádugva is lehetne használni bármelyik gépen, kitudja mikor lesz rá szükség.
Szerk.: Ja és ha ez dolog a CE vs. NTFS file rendszer kapcsán tényleg ennyire komoly, akkor erről be kellene rakni az összefoglalóba is egy vastagon szedett figyelmeztetést. Szerintem az ide beeső kezdő CE Box-osok nagy többségének fogalma sincs ezekről.
-
válasz
LógaGéza #64688 üzenetére
Az X3.as SOC frissebb mint az S922X Rev-a, ezért is tudja a 8K. lejátszást, míg a Rev-a S922X nem!
Az N2.be Rev-a.van, így az sem tudja a 8K-t, amúgy egy X96MAXPlus X3.asa van, pont olyan mint nekem Fn-link 6222B-SRB Wifi/BT modulos.
És az X3.as pont ugyan úgy kezeli a MaxCLL/FALL értékek továbbítását mint az S922X szóval nem kell paráznod!
-
Egon
nagyúr
válasz
LógaGéza #64689 üzenetére
Szeretnék Jukebox funkciót használni, annak meg (gondolom) akkor van értelme, ha ugyanolyan rendszert használok az összes, a NAS-hoz csatlakozó lejátszón (legalábbis a jelenlegi felállásban (WD TV Live Streaming + Asus O'Play R1 a WD által létrehozott könyvtárszerkezet az Asus oldaláról csak szemét). Ergo az az elképzelés, hogy 3 db CE-t használó eszközt rakok a család 3 tévéjére (és még lehet hogy hamarosan lesz egy 4. is).
-
-
Egon
nagyúr
válasz
LógaGéza #64592 üzenetére
Tutkó cucc, de ahogy nézem, külföldről rendelve is 55K körül mozog - ennyiért 3, nem is annyira alap boxot kapsz.
Nem mondom, 30K körül még el is gondolkodnék rajta - de nekem legalább 3 box kell majd (abból az egyik jó lenne ha felvevős lenne), 160K-t meg nem nagyon szánnék erre a projektre... -
stigma
addikt
válasz
LógaGéza #64548 üzenetére
Hali, köszi a segítséget a VIM3L-es fórumtársak nevében is.
20 percem volt tesztelgetni, eddig úgy néz ki jó lett nagyon.
Nekem az összehasonlítási alapom régebben linkelt 2019 novemberben készült image volt, ott azért voltak bajok.- fakó kép amenüben, mely a HDR okozta megszűnt
- 4k HDR videokat teszteltem tökéltesen ment.
- 4k 60FPS-es video tökéletesen megy
- Feliratokkal minden rendben
- mind ugyanezt teszteltem a rákötött USB-s 500GB-os HDD-ről is tökéleteesn vitte.
-Távirányító vagy épp CEC is tökéletesen megySzóval most valamivel boldogabb vagyok, mert Khadas-t szeretném a nappaliban elsődleges lejátszónak, a hálóba meg a Beelink GT1-Mini (S905X2) ami a mai napig jól teljesít.
Holnap ha lesz időm akkor a Passthrough-t megpróbálom letesztelni valami jó 4k-s Atmos-os filmmel.
Köszönjük.
-
stigma
addikt
válasz
LógaGéza #64501 üzenetére
Hali, ilyenkor hogy frissíted a VIM3L-et nightly-ra?
Nekem az utolsó CE amit feltettem rá(Link) az a linken szereplő volt, azóta nem frissítettem.
Frissítés úgyanúgy megy?
- Usb Burning-el írjam ki rá a szükséges image-t? Melyik az pontosan (Link)?Vagy elég simán letölteni a fájlt és beletenni az update mappába , majd restartot nyomjak?
-
stigma
addikt
válasz
LógaGéza #64268 üzenetére
Ha nincs szerenitem akkor felesleges.
Én erre frissíttettem annó (Link) , gyárit annó ki sem próbáltam, mert asszem te írtad hogy gond van vele, de a menüben lévő fakó szineket eltekintve nekem is tökéletes.
Fakó szinenet a HDR okozza mert a menüben is bekapcsolás alatt van valamiért.Neked melyik rendszer van rajta...maradt a gyári?
-
blakey
titán
válasz
LógaGéza #61967 üzenetére
A VIM3L-hez a CE még nem kiforrott, nagyon sok problémát kellett megoldani és még nincs kész. Hamarosan lesz egy sokkal jobban működő illetve lesz CE kernel, mert a sok különböző kernel miatt elég sok hiba adódik. Ebben a hsz-ben találsz egy linket egy újabb img-ről ami elvileg jobb, mint ami jelenleg fent van a gépeden
-
blakey
titán
válasz
LógaGéza #59605 üzenetére
Nos, nekem elrejti a tartalmakat ha gyűjtemény is van illetve a sorrendet megnézem, de eddig nem láttam gondot, a SW is jó sorrendben van, legalábbis amikor megnéztük a gyerekekkel akkor sorba mentünk a filmeken. Amúgy kipróbálhatod az Embyt, az is jó csak nekem 2 program miatt kellett hanyagolnom.
Milyen rendszeren fut a szerver?
-
blakey
titán
válasz
LógaGéza #57208 üzenetére
Az N2 nagyon SBC, tehát ha egy komplett médialejátszót szeretnél akkor be kell szerezni ezt/azt, VIM3 meg alapból kész, kell egy ház, táv, adapter és kész. Külsőleg az N2 egy hűtőborda amin rajta van maga az eszköz, szerintem ronda és nem méltó hozzá az a ház. A megjelenő eszköz nem lesz olyan értelemben olcsósított, hanem kevesebb RAM meg háttétárral lesz ellátva de elvileg ugyanolyan jó lesz, mint a magyobb testvérek. Megéri megvárni aztán eldöntőd, hogy mit szeretnél. Szerintem (nem csak szerintem) a VIM3/Pro nagyon jó cucc, nagyon elégedett vagyok vele.
Amúgy a Khadastól sem kell félni, kapcsolatban van a CE fejlesztőivel (ahogy az Odroid is) és közösen is dolgoznak azon, hogy jobb legyen az eszköz. -
Pelican
őstag
válasz
LógaGéza #57208 üzenetére
Még mindig nem tudni, hogy mi lesz, de jövő hétre ígérik az olcsó 922-es procis akármit, azt még várd meg szerintem.
Nekem az N2 egyébként jobban tetszik, mint a VIM3, az utóbbi úgy össze van zsúfolva, hogy rossz nézni.
Nem értem minek ezeket a boxokat kicsinyíteni, ahol elfér egy tévé ott egy pár centis dobozméret különbség nem sokat számít... -
Beni2360
félisten
válasz
LógaGéza #56886 üzenetére
Több kábellel is próbáltam. AVR-ből ki TV-be be és ment. Na de mindegy remélem többet nem fog elő jönni. Igaz nem is nagyon használnám 4K-ra a 100 lan végett csak ugye bosszantó volt.
Amikor az utolsó hsz volt nem ment kikapcsoltam és egy óra múlva elindult hozzá sem lett nyúlva. -
Pelican
őstag
-
chemand
aktív tag
válasz
LógaGéza #53749 üzenetére
"Amíg nem lesz rajta 4 SATA port, addig nem NAS sajna" Ezzel nem értek egyet, a NAS nem attól NAS, hogy hány db sata port van a hardverében. Egyébiránt én minipc-ből (Gigabyte Brix) csináltam NAS-t, OMV fut rajta, több usb hdd-vel és hiba nélkül működik 24/7-ben. Igaz Raid nincs, de nem is volt cél.
-
ChiliChili
tag
válasz
LógaGéza #53434 üzenetére
Üdv!
TV HDMI bemeneteire megy:
TV-I. UPC box
TV-II. Soundbar (Soundbar inputra megy a PS4)
TV-III. Venz V10A TV-ről megy optikai kábelen a hang a soundbarba. Ennek egyetlen oka van; először ARC kapcsolatot próbáltam kiépíteni, de úgy azonnal kiütötte a soundbart a UPC vagy a V10, már a tv bekapcsolása után megállt az élet a soundbarban. Érzékeny jószág, de ha csak a Sony eszközök vannak rákötve, hibátlanul muzsikál, tehát a HDMI-jelben érkezik valami, valamelyik nem olyan szabványos deviceból, amitől kifekszik szegény.
Még az jutott eszembe, ami igazából off itt, de hátha van tapasztalat, PS4-re lehet Kodi-t telepíteni?
-
Beni2360
félisten
válasz
LógaGéza #53374 üzenetére
Őszintén semmi szükségem nincs rá csak megvettem.
Nincs is nagyon facér HDD-m. Van egy 120 GB és lesz egy 240 GB a Nas-ból jön ki és megy egy 3 TB helyébe. Talán még van valahol 2 db de, hogy hol azt nem tudom mivel átépítés volt nálunk és még nincsen minden doboz kipakolva. 2.5"-soknak meg vettem házakat. -
Csicsóka
őstag
válasz
LógaGéza #53308 üzenetére
Nem közösködik az USB-vel, külön vezérlő van a SOC-ban. Meg kell lennie a közel gigabitnek, 900 felett mértük nem 1x. Olyan viszont már nálam is előfordult, hogy az egyik irány (tx) nagyon rossz. A LAN chip a ludas ilyenkor. Más valaki újra forrasztotta és jó lett. A legrégebbi (MXQ Pro+) vasamon kb. egy év használat után pedig 100-asra kellett lassítani, mert a tx e nélkül csak pár száz kilobit volt. ethtool-al 100-ra állítva meg oda vissza 100-as.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged