- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabi1984
addikt
válasz
szabi__memo #88697 üzenetére
Kiváncsi lennék Sony Tv-n milyen lehet a Kodi, mennyi testre szabható, külső skin rakható-e fel ilyenek
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #88697 üzenetére
Szerencsére ilyen még nem volt, csak olyan, hogy már nem bírtam elviselni, hogy ennyire sz@rul működik. Persze kiegészítő törlése után hibátlan lett.
-
mexel
veterán
válasz
szabi__memo #87794 üzenetére
pedig ez volt
mondtam is neki, hogy mitől olyan jó mint mondja? Hát kiderült hogy csupa arany csupacsoda, fonott és 7 nyelven beszél, drága is volt és az ebay-es 3 minősítéses eladó azt mondta hogy...
mondtam akkor vegyenek elő egy normál egyszerű kábelt. És aztán lett csoda, és működik. Vettek egy túlszépettúlárazva. Na mindegy, van ilyen is. csak előtte állította hogy az egy igen jó kipróbált kábel
-
djnice
veterán
válasz
szabi__memo #87408 üzenetére
A fent lévő mkv P5-ös, töltsd le az mp4-et, az P8-as.
-
gulyasa
őstag
válasz
szabi__memo #87406 üzenetére
Ellenőrizd a MediaInfo-val.
Egyébként melyik film ez? -
gulyasa
őstag
válasz
szabi__memo #87402 üzenetére
Az NFO fájlban vagy a "Tech info"-ban (az utóbbiban részletesebben is) leírják.
Szokott lenni mintafájl is, kipróbálásra vagy a MediaInfo-val ellenőrzésre.
Mondjuk néha sajnos előfordul, hogy a fentiek közül egyik sem áll rendelkezésre... -
djnice
veterán
válasz
szabi__memo #87399 üzenetére
Ha Profile 5, akkor nincs, a többit HDR-ben játsza le. Ne tölts le P5-öt, ez a megoldás.
-
cof
veterán
válasz
szabi__memo #86693 üzenetére
Állítsd a CE menüben a cpu governor-t ondemand-ra.
-
kokokka
addikt
válasz
szabi__memo #76396 üzenetére
Te mit nézel, a TV2-t?
Egy box ha haldokolni kezd (az, hogy kezd már önmagában is ritka hisz vagy meghal vagy működik) azt gondolod, hogy a HDR nem, vagy nem jó megjelenítésével jelzi? blakey jól írja : ilyen halálozásról még én sem hallottam semmilyen lejátszó esetében. Tesztek kellenek ilyenkor : kábel, megjelenítő, forrásanyag, szoftver, táp. Amikor már mindent kizárt az ember, akkor lehet kezdeni a gyanakvást magára a lejátszóra.
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #76396 üzenetére
darvinya hibájáról beszélgettünk, nem erről. Azaz HDR-nél nincs kép csak hang.
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #76392 üzenetére
Ha nem haldoklik akkor milyen probléma lehet a kábelen vagy a beállításon kívül? A CE-vel nincs probléma HDR esetén. Napi szinten használom.
Egyébként kik panaszkodnak és mire? -
blakey
titán
válasz
szabi__memo #76390 üzenetére
Mert szerinted így haldoklik egy box. A táp a gyenge láncszem nem a HDR. Még ilyen elhalálozásról nem hallottam. Ha a HDR jelzi a box halálát akkor másik rendszeren is ki kéne próbálni, de ugye a kábeleken kívül még a megjelenítővel is gond lehet.
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #76363 üzenetére
Nem küzd melegedési problémákkal csak látványosabb a változás. Értelmetlen dolog amit egyesek itt művelnek a hűtéssel, 1 éve használók S905X3 és fél éve S905D3 boxot, ha nem nézem a hőmérsékletet akkor fel sem tűnik, hogy néha 1-1 pillanatra felmegy 75 fokra is de 2 perc múlva már 60 fok körül van. A többi SoC nem így viselkedik, azaz nem ennyire látványos.
-
Digitalis
senior tag
válasz
szabi__memo #75495 üzenetére
Azért volt "jobb" mert eleinte csak erre volt CE. Ez az előny már vastagon a múlté.
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #75495 üzenetére
Attól rossz valami, mert jobban melegszik?
Erősebb SoC és elképzelhető, hogy jobban melegszik az S095X2-höz képest de gyorsan is hül. Nem azért volt drágább, mert jobb. -
blakey
titán
válasz
szabi__memo #75493 üzenetére
Mitől lenne jobb?
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #69308 üzenetére
-
korcsi
veterán
válasz
szabi__memo #67669 üzenetére
Írtam később mi az.
"Az első Valamilyen SD kártyával összefüggő frekvencia maximumát állítja 170MHz-ről 200MHz-re."
-
djnice
veterán
válasz
szabi__memo #67241 üzenetére
Annyira nem is, mert a GUI lassabb lesz amíg fel nem "pörög" a SoC. Lesz majd egy opció amivel kilehet kapcsolni.
-
válasz
szabi__memo #66706 üzenetére
X96MAX ami tényleg S905X2 már szinte SEHOL NEM kapható! némelyik webshop-ban még szerepel de venni nem tudsz, mert azt írja nincs jelenleg raktáron(és 99% hogy nem is lesz már rég leálltak a gyártásával) Ahol esetleg mégis van horror áron ~75-80.Dollárért van(Alin is van néhány eladónál szintén 70-80.dolláros áron és ugye benne van a pakliba hogy egy X3.ast küld ami fele annyiba kerül)
Szóval aki X2.est akar venni, az már nemigen tud Beelink GTmini se igen van már sehol csak a mini2 ami ugye szintén X3.as!
X2.ből már csak olyat lehet venni ami nem kellett a kutyának se mert 100.as LAN van benne ilyet még lehet találni néhol.
-
cof
veterán
válasz
szabi__memo #66703 üzenetére
Nem csak elmélet: [link]
-
syler123
veterán
válasz
szabi__memo #66545 üzenetére
Tehát akkor érdemesebb s905x2-őt venni? Abból melyiket?
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #66500 üzenetére
Igen, 3 fejlesztő ellenőrzi azt amire lehetősége van. A sokkal nagyobb cégeknek nem megy akkor 3 fejlesztőnél mit várunk? Nightly a tesztrelés, ennyi. Nem én mondom hanem ők.
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #66497 üzenetére
A Nightly azért van, hogy aki telepíti az teszteli, ez már ki lett vesézve. Ezért érdemes másik kártyán próbálgatni ha nem vagy jártas a dolgokban vagy nincs kedved rendbe rakni.
-
nagyfejü
őstag
válasz
szabi__memo #65301 üzenetére
Nem vagyok már nagy torrentező!
-
nagyfejü
őstag
válasz
szabi__memo #65295 üzenetére
És minek van értelme?
-
sberci
tag
válasz
szabi__memo #64523 üzenetére
probalgattam pont par napja ntfs vs ext4, melyiknel torik hamarabb bele a bicskaja a s912-es boxnak, vegul arra jutottam, ext4-en jobban muzsikalt minimalisan,(ami elvarhato) amire nekem kell. a kotelzo parameterek meg ahogy neztem mar reg "bele vannak egetve" ntfs eseten.
Most atdugva az uj ketyerere, siman streamelte meg ket eszkozre a 1080ps filmet, mig egyet jatszott le, na ez az s912-es boxon mar egy nezes es stream alatt nehezsegekbe utkozott, meg 1080p-s film sem kellett hozza. Persze a vegtelensegig nem jartam utana, mert annyit nem er, hogy volt e meg harmadik eszkoz ami kozbeszolt, de ezen vegre usb3-van, (nem azt volt a szuk keresztmetszet) porgeti maxon a vinyot smb-s masolason, mikozben, meg sem erzi az egesz szerkezet. szoval kafa! es szerencsere, a belseje akkor megegyezik az osszes tobbi x3-as, legalabbis ami a coreelec fejlesztoi kezebe kerultek, igy nem kell felni tole. es, hogy a 3-as kernel 4-es kernel az uj architektura, netan a gyorsabb ram(nem neztem milyenek vannak rajtuk) es meg ki tudja hany komponens szol bele, szerintem mint vegvelhasznalo mindegy, a lenyeg megeri valtani, ha valaki erzi a masikban a hatarokat. es ezek nem a gpu-t hasznaljak.
Mindket rendszer ultra reszponziv ezzel sincs gond, csak amikor beallt az elet, az zavart, most ez megszunt.Amit nem ertek, hogy sokan sd-rol masolgatjak a belso memoriara pl a corelecet, ennyire szamit ez a 4 gigas vacak memoria, mert mire bejon a tv-n a kep, mar megy a rendszer, szoval par masodperc az egesz -> max 5. de pl a pi 2- is max 10 sec es felallt a rendszer, ahogy bekapcsolom az elosztot, abbol a tv is vagy 4.-5 sec.
(Viszont most kereshetem remelem lehet kulon kapcsolni, ha hasznalom a cec-et, ne kapcsolja ki a ketyeret, ha a tv-t kikapcsolom, (de ez lehet a tv-n kell allitani, ) mert igy nem jo nekem.)
-
sberci
tag
válasz
szabi__memo #64520 üzenetére
igazad van el lehet aprozni a vegletekig, de ha megnezel par altalanos 3-as vs 4-es kernel benchmarkot sehol nincs ilyen ugras a ketto kozott, mint amit tapasztaltam a ket box kozott ugy osszessegeben. Azt a proci benchmarkok is megmutatjak, hogy nincs tobbszoros gyorsulas a ketto kozott, de felhasznaloi elmenyben erosen erzodik, mint ahogy lent is irtam.
-
sberci
tag
válasz
szabi__memo #64517 üzenetére
ugyanaz a rendszer van mindketton. (marha rendszer alatt oprendszert ertettel,(corelec)
-
hunaqua
addikt
válasz
szabi__memo #63966 üzenetére
Nekem már mindből van,de minek
-
kenand
veterán
válasz
szabi__memo #63803 üzenetére
Nem szóltam kimondottan GPU frekiről, bár lehet öregszem...
-
kenand
veterán
válasz
szabi__memo #63799 üzenetére
Szerintem ez
echo 'interactive' > /sys/devices/system/cpu/cpufreq/policy0/scaling_governora CPU-t változtatja.
-
files32
tag
válasz
szabi__memo #63678 üzenetére
Legalább már elkezdték. Feltettem egy kodit a droidjára a HBO meglepően jól muzsikál egyébként torrentezni vettem,időm van kivárni a jó verziót.
Az olcsó Tanixot várom filmezésre, azzal csak nem lesz gond. -
kovakovi77
tag
válasz
szabi__memo #63652 üzenetére
Nem, nekem most a 15.-i verzót dobta fel, egyben frissitettem is.
Esetleg próbáld a 15.-i verziót az update könyvtárba bemásolni és ujra indítani. -
kovakovi77
tag
válasz
szabi__memo #63645 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom.
Nállam a felezős megoldásu CE-fut, most néztem rá látom fel is dobta a
CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2-nightly_20191215.tar -való telepítést.
Ki is próbálom ha már ennyire akarja -
kovakovi77
tag
válasz
szabi__memo #63643 üzenetére
Ha a vissza áltam stabilra az alatt azt értetted, hogy régi kernelt systemet vissza másoltad,
az nem hoz javulást.
Második linken irva, hogy config.ini-ben mit szedj ki. -
kovakovi77
tag
válasz
szabi__memo #63640 üzenetére
-
válasz
szabi__memo #63584 üzenetére
Nincs külön ROM 32 és 64.es x96max-ra tehát ugyan az a rendszer van rajtuk, sz.tem simán megy 64.essel is!
-
válasz
szabi__memo #63561 üzenetére
-
kenand
veterán
válasz
szabi__memo #63369 üzenetére
Van olyan 905x3 amin már valamennyire működik, nem nem tökéletesen, valamelyiken egyáltalán nem, de van talán remény, dolgoznak rajta
(#63371) mexel
Ugye a mielőtt felteszel a NANDra letiltod a frissítést és -ha véletlenül letöltötte volna- letörlöd 9.2.1 tart az update mappából? -
kenand
veterán
válasz
szabi__memo #63346 üzenetére
Chispet maratd 905X2?
-
files32
tag
válasz
szabi__memo #63346 üzenetére
Mikor rendelted és hol?
-
Black&White
addikt
válasz
szabi__memo #62663 üzenetére
Mindkét kép 4/32-es, alis rendelés.
-
stigma
addikt
válasz
szabi__memo #62388 üzenetére
Lehet, erre sajnos válaszolni nem tudok.
Khadastól hivatalos oldalról rendeltem, nem amazonról.
Áfára számoltam, viszont ahogy a csomagot néztem, a repcsivel Angliába vitték, és onnan jött hozzám, a dobozta ,,Developement Board" volt írva és értékére 20dollár.Ebben sajnos most nem tudok segíteni, de ahogy nézem egy is a Khadastól jönne.
-
Csicsóka
őstag
válasz
szabi__memo #62345 üzenetére
Akkor meg lehet még nyolcadolni is, pont így.
Az is bőven sok droidból. -
pinnacle
nagyúr
válasz
szabi__memo #62328 üzenetére
Köszi szabi__memo, Faby! Akkor mindegy, hogy Beelink vagy Xmax96? Nem a DDR4-el van CE alatt Gigabit LAN probléma?
Nekem van 905X Beelink MXIII II-m. Csak gondoltam lehet, hogy az újabbak, jobbak. Meg azokon már Gigabit LAN van. -
blakey
titán
válasz
szabi__memo #62334 üzenetére
Csak vissza kellett volna olvasnod vagy jobban figyelned.
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #62332 üzenetére
Teszteljük, addig nem nyilvános. Ha mindenkitől pozitív visszajelzés jön akkor nyilvánossá válik.
-
ztsoft
őstag
válasz
szabi__memo #62209 üzenetére
Csak a lényeget hagytad ki, hogy Windows-ra keresnek C++ fejlesztőt (programozót).
Nekem nem hiányozna, még soha sem használtam Windows alatt.
-
nyirzoz
aktív tag
válasz
szabi__memo #62227 üzenetére
Csak reméltem!
Nincs sehol leírva, de szerintem nem egyedi az én postázásom. -
nyirzoz
aktív tag
válasz
szabi__memo #62225 üzenetére
GB végű trackinget kapott már feladáskor és a csomag is a 4px angliai címéről érkezett.
Korrekt kis csapat! -
peestike
senior tag
válasz
szabi__memo #62146 üzenetére
köszi! így akkor nem keresem az utódot még.
mindenki: szokott szó esni tesztfájlokról, le lehet azokat valahonnét tölteni?
kíváncsi lennék, hogy mit tud a doboz, no meg maga a tv is, hogy melyik a gyengébb láncszem. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
szabi__memo #62146 üzenetére
És a korrekt HDR metaadat passthrough nem éri meg?
-
kenand
veterán
válasz
szabi__memo #62016 üzenetére
Így ís örülhetünk, sokáig egyáltalán nem volt CoreElec 905x-re....
905x teljesen rendben van szerintem is, sajna a 905w-vel kiszorították, ami meg bugos. -
gyűrű
addikt
válasz
szabi__memo #62018 üzenetére
Érdekes amit írsz, nálam meg fordítva megy.. 3db 912-es boxom van ( 2 különböző típus) , és egy 922-es. A 912-esek közül csak eggyel működik néha a CEC, a másik 2-nél használhatatlan, ki is kapcsoltam azokon.. A 922-es viszont jó, és stabil. Minden tv samsung.
Szerencsére ahol igazán kell, és használjuk ott működik. -
Osynho
addikt
válasz
szabi__memo #62016 üzenetére
Magicsee N5 Max esetében nalam tökéletes a Cec. 2 tv-n próbáltam, erősítőn keresztül és direktbe kötve is.
-
válasz
szabi__memo #62010 üzenetére
X96Max LPDDR3 és LPDDR4. Boxon is teszteltem a CEC.et nálam tökéletesen működött, de ugye azt tudni kell hogy NAGYBAN függ az alkalmazott kábel és TV/AVR.től is.
Nálad valószínű valamelyik nem klappolt, az egy dolog hogy esetleg mások box al ment ugyan ez a konfig.
BT/WIFI pedig a LPDDR4.es X96Max al ment CE alatt is.
4k 60Fps.t kitárgyaltuk, mivel ilyen film nemigen létezik, így ez nem probléma, nem 2.perces demókat nézegetünk, yt meg simán elvan 30.ra korlátozva előbb legyen normális bitsebesség yt.on, ne 4k 60.fps mellé 20-30Mbps
-
LógaGéza
veterán
válasz
szabi__memo #61989 üzenetére
Igen, még pre-orderben anno.
-
válasz
szabi__memo #61993 üzenetére
miért is?
egyre több 4K film szaggat az s912.esen még a S905X2 vaj simán megy! már írták előttem is többen hogy valami nem oké a friss CE rendszerekkel S912-n
-
válasz
szabi__memo #61767 üzenetére
az idő zónát be állítottad?
-
Csicsóka
őstag
válasz
szabi__memo #61757 üzenetére
CE alatt jól, ugyan azt mint a mit a KODI is mutat. Droid már nincs.
-
válasz
szabi__memo #61585 üzenetére
PL: itt! X96 Max+ Amlogic S905X3 de amég nem megy rajta a CE sokra nem megy vele az itteni userek többsége.
-
kovakovi77
tag
válasz
szabi__memo #61583 üzenetére
50-20-ast nem engedte elhasználni ez valamikor nagyon régről megmaradt 30-8
-
válasz
szabi__memo #61368 üzenetére
az ugye megvan hogy Android rendszer alatt is be kell állítani a CEC működését, nem tudom miért de hatással van CE alatt is a működése rá!
PL: a Tanix TX5Max on ha droid alatt kikapcsolom a CEC.et, CE alatt egyátalán nem működik a CEC akkor.
de okozhatja gyenge minőségű HDMi kábel is a bizonytalan működést.
-
dan1
tag
válasz
szabi__memo #61359 üzenetére
40usd volt kinából,október 27. volt a rendelés időpontja.
CoF: telefonon körülbelül hasonlót mérek, ps4-en olyan 160Mbit-et. Lanon [kép] [kép] iperf pedig 940Mbit volt a legnagyobb.
kovakovi77: Megy a wifi, csak a V81-esekkel nem megy .
Más , ssd eddig nem tudtam belőni rajta ,olvastam hogy gpt tábla kell hozzá, de akkor is csak az android látja (,lehet elnéztem valamit.).Cec pedig kicsit hektikusan müködik,néha elvesztette a kapcsolatot, eddig csak egy régi LG tv-vel probáltam 32lb5610. Gyári távirányitó részben működik coreelec-en talált remote.conf-val, és megy a ki-be kapcsolás is vele.
A95X MAX -
törölt tag
válasz
szabi__memo #61244 üzenetére
Ezt írtam be: dd if=/flash/<S905X2>_bl301.bin of=/dev/bootloader conv=fsync bs=512
Aztán ezt: dd if=/flash/S905X2/bl301.bin of=/dev/bootloader conv=fsync bs=512
És nem működik. Zárójelek nélkül sem. Mit csinálok rosszul? -
kovakovi77
tag
válasz
szabi__memo #61175 üzenetére
Miattam késik. A95X Max dobozon csak a régi init-el megy. KB 14-körűlleszek végre szabad és tesztelem:)
Ssd valahogy nem tetszik neki, elkellett mennem valami usb-t venni mert nincs szabad :) -
kovakovi77
tag
válasz
szabi__memo #61135 üzenetére
Ami hátra van, hogy legyen-e automatikus.
De egy-egy elrontott kiadott update verzio miatt ez nem feltetlen lenne jo otlet(legalabbis szerintem)
Ha automata lenne omlenenek a forumokra, hogy nem mukodik. Ha nem automata, jonnenek a forumra telepithetem?
Manual frissites: tag utanna olvas, ssh-n belep futtat orul.
Esetleg egy kodi plugin ami ezt meg teszi. -
Csicsóka
őstag
válasz
szabi__memo #61128 üzenetére
Korábbiakban többször említettem már, hogy amit a CE kernel.img-nek nevez, az nem csak a kernel. Ez egy AOSP Android boot image.
Ez már az OE óta így van kitalálva, a TV boxok miatt. Ezt örökölte az LE, majd a CE. Ebbe csomagolva van maga a kernel, és a ramdisk CPIO archívumban. Az ext4-nél a kernel ugyan az ami az eredeti verzióban is, módosítás csak az initrd-t (ramdisk) érinti. Kovakövi kolléga lefordított ARM-re két binárist, amit korábban említettem. Ezekkel pedig szét és vissza lehet szedni a boot image-t, az init módosítást (amiben a két rendszer különbözik) az update szkript megcsinálja. Egyszóval, a futó CE-n belül készül az emmc-s boot image, nem kell nekem kézzel PC-n mókolni. -
Csicsóka
őstag
válasz
szabi__memo #61122 üzenetére
A letöltött CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2-nightly_.....tar fájlban lévő eredeti kernelt borítja szét, reszeli meg, rakja össze, majd a helyére másolja.
-
kovakovi77
tag
válasz
szabi__memo #60745 üzenetére
Induláskor kiirja, hogy a cec adapter nem elérhető.
Én ezt annak vettem, hogy a dobozban a chippet nem tudja vezérelni.
De most, hogy így mondod lehet a tv-m nem tudja a cec-t. Be vallom soha nem használtam, tehát lehet működik. (Bár mintha azt olvastam volna, hogy ezt ugyan az a wifi/bt chip vezérli amihez nincs driver V81--es lap MT7668RSN) -
blakey
titán
válasz
szabi__memo #60642 üzenetére
Ahhoz nem csak az kell. Egy picit bonyolultabb a dolog.
-
válasz
szabi__memo #60628 üzenetére
dehogyis, kifotóztam az aboutból a DDR3-ra utaló model meg build számot, meg elküldtem egy képet a dobozon lévő címkével, amin rajta, van hogy DDR4.
-
Pelican
őstag
válasz
szabi__memo #60599 üzenetére
Ja, már látom Csicsóka válaszolt.
-
Csicsóka
őstag
válasz
szabi__memo #60605 üzenetére
Van 5-ös kernel S905-912-re, de kinek? Oleg mesternek. Az ő dolgai egyáltalán nem jók a CE-hez. Ezért CE alatt nem lehet azt mondani hogy hajrá, tegyünk a régi vas alá 5-ös Oleg vagy NG Ce kernelt, mert nem fog menni. dtb-ket meg nem lehet kevergetni, mert a kernel fordítás alatt, az adott kernelhez fordulnak, és csak hozzá jó.
-
Csicsóka
őstag
válasz
szabi__memo #60601 üzenetére
Szuper! A szívem csücske még mindig a **MC.
Az NG vasaknál kicsit nehezebb ezt a mutatványt megugrani, mert nincs /dev/data /dev/system, amit 1xrűen lehetne használni.
De azért Kovakövi kollégával csak kiokoskodtuk hogy lehet.
-
Csicsóka
őstag
válasz
szabi__memo #60599 üzenetére
Dehogy!
Tök más a két cucc. az új vasakon csak a 4-es kernel fut. A build során készül a hozzá való dtb, ami egyáltalán nem kompatibilis a régi vasak 3-as kernelével. -
divan
őstag
válasz
szabi__memo #60590 üzenetére
Mert az S912 nem ng. n(ew)g(eneration).
-
ztsoft
őstag
válasz
szabi__memo #60586 üzenetére
Nem is lesz. Az, az új SOC-okhoz van.
-
válasz
szabi__memo #60477 üzenetére
az LPDDR3.as X96Maxok jók, azoknál nem találkoztam hibás LAN.al, de a 2/16.os X96Maxok nagyon levannak csupaszítva nincs BT, 5GHz Wifi, és csak 100.as LAN
-
cof
veterán
válasz
szabi__memo #60455 üzenetére
Ha rendesen van optimalizálva a rendszer, akkor elég kell legyen 2 GB memória, de minimum egy S912-t vennék.
-
cof
veterán
válasz
szabi__memo #60443 üzenetére
Lesz ám itt keveredés, 4-5-6, Y,X, meg visszajön az 805-ös név... Ennyire nincs fantáziájuk? Lehetne S906, S907 is pl...
-
válasz
szabi__memo #60390 üzenetére
SEHOGY!
teljesen ki van iktatva a frissítés! Ha lesz új stabil CE majd a kolléga csinál abból a kernel ből is ETX4 verziót(ha szépen meg kérjük őt) és manuálisan kicseréled!
A system jó kérdés hogy frissül, mert ugye az már az eMMC.re került -
-ZeeZee-
senior tag
válasz
szabi__memo #60292 üzenetére
Re-fund, re-fund, re-fund!!!
(A skandáló tömeg miatt írtam kötőjellel...)
-
gyűrű
addikt
válasz
szabi__memo #60002 üzenetére
Gondolom viccből kérdezed.. Az un. "User experience" divatos magyar szóval. Nálam is kb így néz ki..viszont kell hozzá cache és ram.. [link]
-
Csicsóka
őstag
válasz
szabi__memo #59953 üzenetére
Kellet már egy új játékszer.
Most van megint mit mókolni, a z6+-t meg szélnek eresztem. Az x96 max-on már hasít is eMMC-ről az ext4 CE. Most még csak SD-ről indul, és csak hozzá való kernel van jelenleg. Villám gyors, pedig lassú a pen amiről indul.CoreELEC (official): 9.2.0 (Amlogic-ng.arm)
root@CoreELEC:~# systemd-analyze
Startup finished in 6.631s (kernel) + 3.284s (userspace) = 9.916s
kodi.target reached after 3.284s in userspace
-
vargalex
Topikgazda
válasz
szabi__memo #59630 üzenetére
Ha jól olvasom, software-osan még kiforratlan, ráadásul drágább, mint egy olcsó Amlogic box. És akkor még a házat, tápot, távirányítót, HDMI kábelt nem is számoltuk...
Mondjuk a PI-nek nem is az a célja, hogy médialejátszó legyen. -
kovakovi77
tag
válasz
szabi__memo #59508 üzenetére
A95X MAX
Nállam másabb a helyzet mint az általános S905X2-es soc-oknál.(Már a rengeteg R2048-Pass miatt a fejlesztők alig mertek hozzám szólni XD.
Azóta minden ismerősömnek ezt veszem, mert nem kell nekem az eth lan anomália.
Szóval a teszt:
belső dtb-t felül írva, kernel felül írva, System a cache-ba, storage a data-ba másolva.
/dev/dtb-t mielőtt felül írtam volna csináltam mentést.
Feltünt, hogy nagyon nem úgy néz ki mint egy sima dtb adat terület.(Elég mc,F3-al bele lesni, nem láttam még értelmes betű sorozatot sem)
De hát miért ne próba:
[link]
Recoveryben találtam mindig magam.
Csicsóka küldött egy módosított kernelt és a SYSTEM-t kicsomagolva bemásolva a loopolt /data-ba brutál gyors lett. Így gakorlatilag sd,usb,vagy ssd-ről indul a kernel, de már maga az egész a belső rendszer storageval és magával a kodival a gyors ext4-ről hasít.
Köszi itt is Csicsóka!!!!!
Szerintem nem kell el hagyni ezt a vonalat, csak kell majd S905X2-es nem zárt loaderes boxal rendelkező ember, aki tud és mer tesztelni. -
Csicsóka
őstag
válasz
szabi__memo #59196 üzenetére
Sajnos nem sikerült S912-re sem megoldani a **MC-t, az új vasak meg még kacifántosabbak.
-
djnice
veterán
válasz
szabi__memo #58912 üzenetére
Ez nem igaz, OSMC is megoldotta.
-
Valkűr
addikt
válasz
szabi__memo #58909 üzenetére
Ezeknel a boxoknal varhato, hogy lesz a fullos 3D, vagy mivel mar kihalóban a technika igy marad a felezett, és nem is fejlesztik tovább ezt a részt?
-
ztsoft
őstag
válasz
szabi__memo #58907 üzenetére
A CE tárolóban van egy pár belőle (pl. Network Tools, System Tools, vsf.sftp, vsf.rar, stb.). Az a lényege, hogy az addon tartalmaz lefordított, bináris állományt, nem csak Python script-et.
-
Csicsóka
őstag
válasz
szabi__memo #58641 üzenetére
A **MC teljesen más káposzta. Ott az egész rendszert úgy ahogy van, mindenestől be lehet tenni a data-ra.
A CE-nél ennek a megoldásnak az az értelme, hogy gyakorlatilag az az SD partíció amit ír, olvas a rendszer, az bekerül a data-ra. Mérések, és tapasztalat szerint is az eMMC legtöbb esetben, mindenféle SD-től gyorsabb, a gyűrődést is jobban viseli. -
blakey
titán
válasz
szabi__memo #58636 üzenetére
Viszont aki Androidos TV boxot szeretne az többnyire az olcsót keresi, ez az S922X-vel nem feltétlenül lehetséges, tehát nem lesz belőle túlkínálat. Ami van az szerencsére egész jó, sőt. A kérdésedre a válasz az amit már írtunk, nem tudnak olcsó boxokat előállítani így nem éri meg a gyártóknak.
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #58629 üzenetére
az odroid is képes volt belőle olcsó board-ot csinálni. - de annak is megvan az ára, nincs "ez", nincs "az" benne, komplett boxhoz meg kb. minden kell, lásd GT-King, és az már nem olcsó box. Ugoos-nak is van S922X-es boxa, Vim3 sem olcsó, az olcsó boxokat felejtsd el ezzel a SoC-al, S905X2, S905D3, S905X3 amikből van/lesz olcsóbb box.
-
Pelican
őstag
válasz
szabi__memo #58625 üzenetére
Azért nincs belőle kínálat mert drága és a kínai boxgyártók inkább az olcsóbb kategóriában versenyeznek, mert arra van tömeges igény.
-
Csicsóka
őstag
válasz
szabi__memo #58397 üzenetére
"De mi van ha több is van?"
Akkor fordul elő ilyen hibás működés.
Az SD-ről indul minden esetben, de a /falsh alá az SD-t, /storage alá pedig az USB-t teszi. Ez pedig így nem OK.
A problémát az okozza, hogy azonos lemez címkék vannak egyszerre a rendszerben, (ez alapján mountolódnak a partíciók) és ha már SD-ről indul, akkor a /storage alá a /dev/mmcblk1p2-t kell mountolni, de nem azt teszi hanem a /dev/sda2-t. (USB)A boot sorrend pont úgy van ahogy azt kovakovi77 kolléga leírta. U-boot változón keresztül ezt korábban (LE idején) lehetett változtatni az s905_autosript-ben. CE alatt nincs ilyen.
-
kovakovi77
tag
válasz
szabi__memo #58397 üzenetére
Találgatás:
Elsődleges szerintem az SD.
Mivel teljesen elcseszett rendszert is csak ezzel lehet helyre állítani.
Második USB.
3.Pedig megint USB-hiszen a sata3-as hdd vezérlő pont erre a vonalra van rá ültetve.
U-boot nézi sorra. Posztoltam már log-ot lehet abból ki tudod keresni.
Esetleg Csicsóka Jobban ért ehez. -
kovakovi77
tag
válasz
szabi__memo #58392 üzenetére
USB-re írod fogpiszka onnan indul reboot/ki-be kapcs utánna is
SD-re írod fogpiszka onnan indul reboot/ki-be kapcs utánna is.
Természetesen a fogpiszka csak 1*-kell.
SSD-mókolós a GPT-miatt, de nekem már erről indul.
Külön menü ahol az induló os (álá bios)-kiválasztható nincs.Igazából egy jó kis GRUB-lenne jó és akkor Bódógszág.
Vagy egy S905,S905X-rendszerről ismert multiboot S905X2-es es verziója.
-
kovakovi77
tag
válasz
szabi__memo #58255 üzenetére
Lehet csak elírtad, de igen megoldódott. Wifi/bt páros nem megy minden más hasít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged