-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ORCA58
addikt
válasz
darvinya #80023 üzenetére
Ezt írtam: "de egyes adásokat analóg jelként is küldik"
Azaz a digitális adások mellet a TV ugyan azon a kábelen fogja a szolgáltató által küldött analóg jelet is. Így néhány csatornából 2 is van. pl. MTV1; MTV2 stb egy HD és egy analóg.
Ha egy hagyományos televízióba dugom a koax kábelt az is fogja a pár analóg csatornát. -
ORCA58
addikt
válasz
darvinya #79876 üzenetére
Te összekeverd az analóg adással!
Nekem is kábel TV van ami digitális, de egyes adásokat analóg jelként is küldik, gondolnak azokra, akiknek még régi TV készülékük van.
Van adás amihez több hangsáv is tartozik, az más kérdés hogy legtöbbször mindegyik magyar.
Biztos csak akkor váltok IPTV-re, ha nem lesz választásom! -
Ejelhar
senior tag
válasz
De hol van még kábel tv?
Gondolom DVB-C-n csak SD-ben.
Nálam. Digi.De gondolkodom az IPTV-n. Mert jobb, írom miért:
- kell valami végződtetés/beltéri a szolgáltatótól ami elosztja minden egyes TV-hez, vagyis nem csak bedugom a TV-be a koaxot és kész. Jó így cifrázni feleslegesen, kell a lelkemnek.
És persze szeretnék ezekért még külön fizetni.- nincs korlát a HD adásokkal kapcsolatban, ha 4 TV-n akarunk -különböző- HD adást nézni, akkor azt tesszük. Jó lenne ha csak egy TV-n lehetne ez, a többin meg csak SD-ben jönne a sávkorlát miatt. Ehhez kell az IPTV, mert sajnos a DVB-C kábelesen nem tudom megoldani, azon mind HD, egyidőben.
- jó lenne ha az Internet sávszélességből leharapna egy darabot az ISP
a TV adás miatt, de sajnos nálunk nem így van. Mivel nem IP alapú a TV adások terítése, ezért az Internet forgalmat nem érinti. -
blakey
titán
válasz
darvinya #79883 üzenetére
Fura egy világban élsz azt meg kell hagyni.
Bezony Bp.-en IPTv-re lehet már előfizetni. - IPTV-re 15 évvel ezelőtt is elő lehetett fizetni. Kábel TV-re most is elő lehet fizetni. Nem értem a fura felfogásod lényegét, olyan mintha azt kérdeőjeleznéd meg, hogy létezik még valaki aki gyalog jár dolgozni, vagy tényleg nem elektromos biciklivel bicikliztek, stb? Semmi értelme az ilyen hsz-nek.
Tavaly már csak ez érhető el Telekom-tól, más szolgáltató nincs is kábelen. - miért, a Telekom a világ közepe és az diktálja, hogy mire lehet előfizetni?-T-n kívül van még jónéhány szolgáltató és különböző szolgáltatásokkal.
MindigTv-t AC3 csak 2.0-ás. - sz@r neki, de látod, az sem IPTV.
HBO-nál 1-2x találkoztam 5.1-el MindigTv-n, de az is narrátoros szinkron volt, ami eleve tré. - most erre mit írjak, a műsorok 80%-a 5.1, Minidig TV-t emlegetsz ami nem IPTV, nem hinném, hogy ott nincs ugyanúgy 5.1 ahogy más szolgáltatónál.
-
farkas-j
őstag
válasz
Sok helyen van még kábel TV. Mi a gond vele? Sokak számára sokkal előnyösebb mint az IPTV. Pl. a TV-khez nem kell box. A bejövő jel annyi készülék felé osztható ahányfelé akarom, kegfeljebb egy 5eFt-os erősítő kell pluszban. Nincs készülékszám korlát. Bizonyos eszközök használata mellett egy előfizetői kártyával minden készüléken nézhetők egymástól függetlenül a kódolt adások. A hibrid szolgáltatás mellett (mint most már nálunk is) optikán jön a lakásba minden, és egy ONT dobja szét kábel TV-re, Internetre, és telefonra. Ennél felhasználóbarátabb dolog nem nagyon van. Szóval számomra sokkal jobb mint az IPTV. Semmi pénzért nem váltanék platformot, pedig a T-Home többször megkörnyékezett már optikai IPTV+Net szolgáltatással!
-
Toninho13
aktív tag
válasz
darvinya #79795 üzenetére
Nem. Ez a rész csak a távirányítóra vonatkozott, a CEC-re nem. Azt pont most próbálgatom, de a hibát nem tudom megint előhozni. Alvás esetén visszakapcsolás után újra ugyanott vagyok, ahol voltam, valamint minden működik (valószínűleg lekapcsolja a kártyát is, de az újracsatlakozás után megy minden). Fura, mert most, ha leállításra rakom, ha alvóra, a Tv-vel együtt megy tovább/elindul a rendszer, ha meg lejátszás közben kapcsolom ki a Tv-t ugyan onnan indul el elindítás után automatikusan a lejátszás...
-
Toninho13
aktív tag
válasz
darvinya #79788 üzenetére
Coreelec alatt. Persze van, az erősítőt is a TV-m kapcsolja, alvóba is lemegy a box, de vissza az Istenért nem jön. Látom az elsötétült képét, de semmit nem tudok a tv távirányítóval csinálni. Lehetséges, hogy az alvó módból visszajön a box, de a CEC vezérlés onnantól nem megy.
-
kokokka
addikt
válasz
darvinya #76400 üzenetére
egy dolog közös hiba, hogy alul villódzó csík van
Tehát csak HDR-nél csinálja ezt? Sima 4K-nál, meg SD-nél nem? Csak mert nem vágom, hogy szerinted mi is pontosan az alacsony teljesítményű kép. Mert még ha így is van, akkor sem hiszem, hogy haldoklik a box, ez inkább tűnik szofveres hibának. -
Zsadi
őstag
válasz
darvinya #76385 üzenetére
Bármilyen hülyén hangzik is, próbálj ki egy skin cserét.
Nálam az egyik napról a másikra a 4K HDR-t elkezdte negyed képernyőn lejátszani, úgy hogy nem állítottam semmit. Mindent átnéztem, órákig vacakoltam vele, majd visszaraktam az alap skinre és jó lett. Majd vissza amin használom, és úgy is jó lett.
Nem értem én sem...
Max egy próbát megér. -
válasz
darvinya #74991 üzenetére
korábban már írtam róla, hogy lehet a root-ot törölni kb az összes BOX.on működik!
Dr.NX MAGISK nem igazán telepíthető BOX.ra, mert tégla lesz tőle, régebben volt egy módosított verzió belőle ami ment az amlogic boxokon, de az sem működött 100% osan.
a fenti progi pedik 100% oasan működik.
-
Dolphine
addikt
válasz
darvinya #73783 üzenetére
Ez maradt volna ki?
nfsu17
próbálj keresni más 44,1 kHz-es AAC hangot...de nem kellene, hogy ez gondot okozzon amúgy
Egyszerűen nem értem. A fő különbség, hogy az egyikhez van felirat, a másikhoz nincs.Kipróbálok valamit!Úgyis beszaggat a kép, hogyha nincs hozzá felirat társítva.A másiknak meg semmi baj felirat fájl mellett sem!
-
Ejelhar
senior tag
válasz
darvinya #73654 üzenetére
Vagy még gyorsabb is, ha az éppen nem hamisított
Én éppen ma írtam ki egy Sandisket, 13 MByte alá soha nem ment a sebesség, ez meg egy régebbi hsz-em. Mondjuk ez egy gyenge box, főleg mai szemmel, de a Kingston is hamisított lehetett, mert azért ennyire szar nem lehet egy C-10-es kártya, mégha Kingston is
:
https://prohardver.hu/tema/amlogic_s905_s912_processzoros_keszulekek/hsz_15074-15074.html -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
darvinya #73649 üzenetére
Kb 3-4 skint szedtem le és semmit se szemetelnek tele. Arról a netto hülyeségről nem beszélve , hogy pont , hogy a gyári skin elég korlátozott és kevés a testre szabhatósága , leginkább a menü és kategóriákra vonatkozik.
De mivel nem használsz skineket , úgy jelentesz ki dolgokat , hogy nem valósak.
Kém programok? Ezen jót nevettem
-
ztsoft
őstag
válasz
darvinya #73649 üzenetére
Win alól nem látható az 512MB-os CE
Pontosan az első 512 MB-os (FAT32-es) partíció látható Windows alól, a maradék (Ext4-es) partíciót nem tudja kezelni (még) a Windows.
Nálatok a sok szemét miatt kezd elfogyni, s ki tudja milyen kém program fut mellé.
Ezt ugye Te sem gondoltad komolyan? Itt nem nagyon tudnak csak úgy a háttérben futni. Még úgy sem, hogy "csak" root felhasználó van és annak a nevében fut minden.
Nálam a belakott rendszer 4,6 GB-ot foglal.
Akkor miért is ajánlod a 4 GB-os kártyát egy kezdőnek? Nagyon kevés az esély arra, hogy Ő is így fog eljárni egy ismeretlen rendszeren. A végén meg majd fagyni, összeomlani fog a rendszer a helyhiány miatt.
-
Egon
nagyúr
válasz
darvinya #73527 üzenetére
HDMI alapból bemenetként vagy kimenetként működik. Az, hogy maga a szabvány és az alapján egyes eszközök képesek Ethernet jeleket is továbbítani, mit sem változtat a kérdésen.
A WOL kapcsán pedig a készenléti és a kikapcsolt állapot vonatkozásában is csacskaságokat írtál. Ha már mindenáron meg akarjuk különböztetni a WOL Enabled és a WOL Disabled beállítást (mondjuk egy PC vonatkozásában), akkor kétféle kikapcsolt állapotról beszélünk, a készenlétnek ehhez semmi köze.
Jah, a Bitrate viewer-t sikerült azóta letölteni, vagy még mindig azt hiszed, hogy pár Mbit/sec a max. fullhd anyagnál? -
-
M_AND_Ms
veterán
-
stickermajom
addikt
válasz
darvinya #73517 üzenetére
Megnéztem a kedvedért a Vontar X3-at:
Supports Wake-on: ug
Wake-on: g
Alapból csak a magic packet volt bekapcsolva, ezt módosítottam, hogy unicast csomagokra is ébredjen:
Supports Wake-on: ug
Wake-on: ug
Ezek után mindegy, hogy CE-ben power off-ot, vagy suspendet nyomok, a box felébred a Yatse kérésére. Ez pont ugyanaz a magatartás, mint Win10-en volt shutdown illetve hibernate esetén. Nyilván ha áramtalanítom nem lesz WOL, nem is értem hogy jön ez ide.
Más kérdés, hogy WOL-lal ébresztve a HDMI-CEC nem működik valami miatt, szóval nem fogom használni, így is több időt öltem bele, mint amennyit érdemel.
Szóval megkövetem magam, valóban tudja a Vontar X3 a WOL-t, csak alapból magic packetre van állítva, a Yatse pedig nem azt küld.
-
cof
veterán
válasz
darvinya #73517 üzenetére
A készenléti mód az alvó, a kikapcsolt meg a kikapcsolt egyértelműen. Kikapcsolt állapotból is elindul az Odroid, tehát ha a CE-ben a kikapcsolás/leállításra mész.
Ugyanúgy Windows PC-n is ha leállítod a rendszert és a BIOS-ban engedélyezve van a WOL, akkor bárhonnan fel tudod éleszteni.
Nem egy ördögtől való dolog ez, ezer éves technika. Az más kérdés, hogy itt az olcsó boxoknál tojtak rá, hogy az U-BOOT-ba megoldják. Mivel a forráskód meg nem nyilvános, custom fw-vel sem lehet megoldani, mert az oroszok már megcsinálták volna régen.
[#73515] Ehhez a kiegészítés, áttettem SMBv2 a minimum értékeket, de akkor már nem jelenik meg a TC-ben hálózatoknál.
-
stickermajom
addikt
-
cof
veterán
válasz
darvinya #73493 üzenetére
Mindegyik box tudja a WOL-t, de ahhoz valójában nem szabad kikapcsolni.
Ez a funkció készenlétet(standby) takarja.Ez így helytelen. Ki lehetne kapcsolni simán mint egy x86 PC-t ami tudja a WOL-t, de az Odroid N2 is tudja, és CE alatt is ébreszthető Yatse-val. A titok az U-BOOT-ban van, ugyanúgy amikor infráról kapcsoljuk be, na a WOL az olcsó BOX-okon nincs beleprogramozva.
-
-
Beni2360
félisten
válasz
darvinya #73380 üzenetére
Nem nagyon értem a kérdésedet, de pl egy laptopnál is így megy, hogy hány GB memória van benne. Nekem pl 4GB fixen bele van forrasztva és 4GB memóriát vettem pluszba bele. Még a gyártó honlapján is így szerepel.
Az Eminent EM7680 nél is azt írja:
GPU: Penta core Mali-450
Memória: 1024MB DDR3 with 8GB EMMC flash
Akkor itt miért nem lehet ezt használni?
uI: a WIKIBŐL.
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként, tetszőleges hozzáférésű memória, közvetlen hozzáférésű memória, véletlen hozzáférésű memória, bár ez utóbbi helytelenül terjedt el)[1] egy véletlen elérésű írható–olvasható adattároló eszköz. (Az elnevezés némileg félreérthető; a RAM-ba nem tartozik bele a szintén véletlen elérésű csak olvasható memória, a ROM.) A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatokat. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van: kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek. -
FJC
senior tag
-
syler123
veterán
válasz
darvinya #71200 üzenetére
Azt azért tedd hozzá, hogy egy már 3 éves, alapból gagyi táppal hajtottad az X96 max-ot. Eddig nem nagyon hallottam meghibásodásról. Mindenesetre én a Sunvell T95m boxomat megőrzöm tartaléknak, de még az sem kizárt, hogy az X96 Max lesz a tartalék box, mert tökéletesen megfelel nekem az s905 és még kevesebbet is fogyaszt.
-
válasz
darvinya #71206 üzenetére
Ez se sokkal jobb, ez mondjuk legyen 400.Ft os belső!
amúgy meg, nekem ilyenek voltak a gyári tápok mint a felső képem(igaz ott 12V 1.A es táp van de az 5V 2.A is pont ilyen 1:1.be)
az alsó képen pedig egy 5Volt 3Amperes táp belseje van, az meg hogy az adott BOX mennyit tud kiadni az USB.kimenetére a BOX-tól függ PL: az X96Max az USB3.as portjára sem tud 800mA nél többet kiadni, ezért van hogy sok 2,5" HDD el sem indul ha rádugod mert azok megesznek 1-1,2Ampert indulásnál
de PL: a X99MAX Plus(X88ProX3) ha adsz neki egy 5Volt 5Amperes tápot az USB-re(USB2.0 ra is) ki tud adni 4Ampert is akár! Ezen a BOX on nem volt olyan hogy rádugom a 1,5Terás 2,5" HDD-met és nem megy vele, mert a X96MAX nál csak kattog és nem tudja felpörgetni sem!
Én is csak lestem mikor teszteltem, egy hátránya van ennek, az hogy kikapcsolás után sem veszi le a tápot az USB portokról!Szóval nem minden BOX egyforma, és a nevesebb gyártóknál se olyan rózsás a helyzet a VIM3L-em se tudja meghajtani USB2.0 val ezt a HDD-t, de az USB3.0 portjára is csak 900mA-t tud kiadni és ha ide dugom azt a HDD-t itt néha sikerül neki felpörgetni utána már működik, de van hogy 3-4X kell próbálkozni mire sikerül neki!
-
válasz
darvinya #71203 üzenetére
Úgy tudom te is szoktál bütykölni, így valamit csak értesz te is a témához!
Szóval ugye te sem gondoltad komolyan hogy egy kondi cserével
a 300.Ft os gyári HULLADÉK
Van olyan jó mint egy prémium táp ami közel ~8-10X annyiba kerül!
Azt meg mérd ki nyugodtan hogy egy S905X elmegy 250-300mA-el, egy S905X2 pedig simán bekajál 8-900mA-t szóval nem olyan kicsi az az eltérés amit te gondolsz!
-
válasz
darvinya #71192 üzenetére
Semmi gond az X96MAX al sem, nálam tökéletesen megy még a legelső példány is belőle(akkor még CE se létezett rá mikor vettem)
Egy párszor már rágtam az agyatokat hogy a gyári 300.Ft-os tápot ki sem szabad venni a BOX dobozából annyira szar! De mindenki okoskodik hogy jó az nincs azzal semmi gond, igen idáig nincs, amíg meg nem döglik és viszi magával a BOX.ot is!
Az meg hogy meddig ment neked a T95N Mini semmit, nem jelent az nem fogyasztott ~1.Amper körül mint az s905X2(3), T95N Mini el van 2-300.mA-el az lehet elviszi a 300.ft os gyári táp is!
-
nfsu17
veterán
válasz
darvinya #71192 üzenetére
Ez engem is érdekelne, hogy kb meddig szoktak ezek menni normál körülmények között. Gondoltam rá, hogy veszek egyet tartalékba, mert elég hektikus már a szállítás is és a raktárkészlet. Jó lenne még egy X99 a fiókban, ha elszállna, csak kártya be és folytatjuk. De fél évente nem túl jó biznisz 15k-ért boxokat venni, mikor a dune már hét éve bírja akkori 60k áron.
De azért gondolom nem a fél év az átlagos... -
gsc73
aktív tag
válasz
darvinya #69520 üzenetére
Én biztosan nem fogalmaztam egyértelműen az utolsó hozzászólásomban: az én célom, hogy alvó módba tudjam kapcsolni a box-ot CoreElec alatt és onnan felébreszteni az eredeti távirányítójával. (ahogy olvastam lehet ezt fokozni, de én nem akarom).
Jelenleg nem elérhető az alvó mód, csak a kikapcsolás (H96ProPlus). -
mpo
veterán
válasz
darvinya #69302 üzenetére
Túl bonyolult cikket raktak be, ez átláthatóbb.
Az emberi szem képességét figyelembe véve készült.
Az 55"-os UHD-t, ha 4K tartalmat nézek (80 GB egy film), akkor a nézési távolság 1,8-1,9 m.
Három méterhez 80"-os tv kell, a 40"-oshoz 1,5 méter, távolabbról mindegy milyen minőségű a tartalom, akár SD is lehet. -
cof
veterán
válasz
darvinya #69289 üzenetére
Hát ha ugyanazt töltöd le a virágboltból, amit a netflixről töltöttek fel oda, akkor persze, hogy ugyanazt kapod.
De, az is igaz, hogy egy bizonyos távolságból már nem teszel különbséget 1080 és 4K anyag között sem, csak ha 10 centiről nézed a TV-t és számolgatod a pixeleket.
-
blakey
titán
válasz
darvinya #69134 üzenetére
Most komolyan kérdezem, ez a hsz mire volt jó? Nem látod, hogy mit írtam? Nem poénből tettem be, tudom, hogy fogadja, mert megnéztem. Nem kell megmagyarázni amit leírtam, de legközelebb bekarikázom és kinagyítom, bár gondolom akkor is lesznek ilyen felesleges hsz-ek.
-
-
kovakovi77
tag
válasz
darvinya #68730 üzenetére
A cpu hw-dekodolás közben a bejövő adatfolyamról leválassza a gpu számára szükségtelen sallangot pld hang és való igaz, hogy ez rendezésnek minősül, de attól függetlenül még a gpu dekodolja.
Sőt ffmpeg-el tudok olyat eljátszani, hogy a csak képi infot tartalmazó tömörített adatfolyamot át passzolom a gpu-nak és csak raw adatban megkapom a video streamet.
Ebben az esetben is van minimális cpu terhelés növekedés, de ha pld ezt az adat streamet küldöm a /dev/null-ba majd ugyan ezt meg teszem izom erőböl cpu dekodolással máris látható a sebesség beli különbség+mind 4 cpu maxon dolgozása következtében majd szinte füstölő hűtőborda. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
darvinya #68704 üzenetére
Mi? Komolyan, de ezt most mire írod megint? Akkor te még sose láttál rendes Remux-os Media Info-t?!
Végy elő egy tetszőlegeset és nézd már meg kérlek, hogy csak a "Video" résznél milyen bitrátát ír? Már sorry, de úgy érzem nagyon nem vagyunk egy lapon...HEVC esetén még talán "szódával" Oké a 8-10Mbit (csak a videóra), de biztos nem annyira AVC / H.264-nél.
-
Egon
nagyúr
válasz
darvinya #68720 üzenetére
Ezt nem tudom mivel mérted, értelme semmi, de úgy látom kénytelen leszek én linkelni valamit. Megsúgom: egy izmosabb tömörített hangsáv önmagában 5 Mbit/sec körül van...
Szerk: random találat a netről, mkv:
Átlagos bitráta: 1.6 Mbit/sec. Peak: több mint 10 Mbit/sec. Van még kérdés?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch
- iPhone topik
- Óra topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest