- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovakovi77 #98103 üzenetére
Esetleg egy filerendszer ellenőrzést nem próbáltál?
-
kovakovi77
tag
válasz
kovakovi77 #98102 üzenetére
Le járt a szerkesztési időm.
reboot után rendben rw, ben mountolodik minden müködik majd 2-3 nap mulva ujra át vált valamikor ro-be. -
headhunter
addikt
válasz
kovakovi77 #72390 üzenetére
A95X MAX V10-nél, működik a CoreELEC MicrosSD-ről? (4/64GB)
-
KuZo
tag
válasz
kovakovi77 #72390 üzenetére
Ja, tehát az image-ben lejön mind...az frankó! Köszi!
-
kovakovi77
tag
válasz
kovakovi77 #72363 üzenetére
Be álldoztam magam, tar a .update-ba. Restart.
A95X MAX V81
Csicsóka féle rendszer automatice patch-elte e kernelt, a karanténba zárt rendszert kibontotta a felezet belső tárhelyre, majd ujraindult.
Eddig működik, komolyabb hibát nem találtam. -
Beni2360
félisten
válasz
kovakovi77 #72216 üzenetére
Köszönöm kisegítő írásodat, de van itt még előzmény bőven.
Na a nagy réz hűtővel már hónapok óta ment.
Méregettem, hogy a táp hány A-r ad le és az egyik usb portba bedugtam egy 2A kis terhelő kütyüt, rögtön kép elment és sercegés volt azonnal kikapcsolta. De utána ment még az nap meg másnap is.
Aztán kezdődtek a dolgok volt, hogy zöld kép fogadott majd kicsit kijjebb húzva a HDMI kábelt lett kép. Most már csak a lentebb írtak.
Inkább a belső HDD eldobálása volt a gond ami a kin it fórum szerint a SAT chip melegedése okozza, igen tényleg nagyon forró süti az újaimat. na erre ment fel egy kisméretű alu borda. Ennek a felrakásánál engedett el a hővezető paszta és visszarakásánál még bekapcsoltam ment fél órát a videó. Akkor kikapcs és ment neki a + rögzítés 3 oldalról a ragasztó pisztollyal. Na innentől se kép se hang vagyis a kijelzőn egy idő után megjelenik az óra kijelzőn az idő.
Nincs benne semmi még rá sincs szerelve a teteje, tápcsere is volt.
2db 3mm-s hővezető lapka van alatta nem ér hozzá semmihez.
Ez a hülyeségem története. -
Csicsóka
őstag
válasz
kovakovi77 #70147 üzenetére
Mivel a drivert-fordítani szándékozik, elvileg elég az alaprendszer kernel headerjét feldobni. ha azzal nem fordul/töltődik a rendszerbe akkor bukta. Kiváncsi vagyok mennyire van a C4-ubiban levő kernel behuzalozva csak C4-re...
Le kell így fordulnia, nem hinném hogy máshonnan is kellenének header fájlok. Sok különbség nem lehet a C4 kernelben, és az Armbian kernelben, mivel ugyan azokat a hardver elemeket tartalmazza az összes ilyen vas.
De már ez is eredmény ameddig eljutottál, hajrá! -
kovakovi77
tag
válasz
kovakovi77 #70080 üzenetére
Nah végre elindult.
S905X3-on (X96AIR)+(X96MAX+) egy armbian rendesenAz indítás csak usbről u-boot.usb átnevezése u-boot.ext-re működik szín helyesen.
SD-ről indításnás u-boot.sd (de akár az u-boot.usb) átnevezés u-boot.ext-re fagyást eredményez. Nem átnevezés+indítás pedig nem színhelyességet.
De ha már fel ment egy armbian rendszer, gondoltam kimásolom az odroidc4-ből a telepítő sourcet+gpg kulcsokat és be illesztem a jelenlegi rendszerbe
majd jött az apt update
És az apt install ubuntu-desktop
Ez simán végig szaladt .
Majd jött a
apt install mali-bifrost-wayland-driver
Nos itt hiba. Vagy nagy vagy kicsi majd még kiderül. Mivel a drivert-fordítani szándékozik, elvileg elég az alaprendszer kernel headerjét feldobni. ha azzal nem fordul/töltődik a rendszerbe akkor bukta. Kiváncsi vagyok mennyire van a C4-ubiban levő kernel behuzalozva csak C4-re... Ha esetleg lehet vele más rendszert is futtatni nagyobb lenne a siker valószinűsége.
Header + még egy apt-ot még meg próbálok, ha nem megvárom hátha Csócsóka is próbálkozik -
kovakovi77
tag
válasz
kovakovi77 #70066 üzenetére
-
Csicsóka
őstag
válasz
kovakovi77 #70039 üzenetére
Ilyen csúnya képet nem produkált nálam, amikor x2-n próbáltam (X96Max) erre nem tudom mi lenne a megoldás. Minden a helyén volt, szép sima színhelyes volt az egész. A hangot a /root/g12_sound.sh futtatásával lehet beizzítani. Nekem ment böngészőből az FHD is, igaz izzadt ekkor már a proci rendesen.
Wayland korszerűbb mint az Xorg, azért megy ott a UHD is.
Majd ha lesz affinitásom, meghegesztem a C4 oprendszerét, hogy TV boxon is elinduljon, ne csak SBC-n. Az lesz majd az igazi áttörés ezen a téren szerintem. Itt vannak Oleg cuccai. -
cof
veterán
válasz
kovakovi77 #69946 üzenetére
Még sajnos én sem találtam meg Csicsóka leírását.
Viszont UART-al bűvészkedek, bár lehet, hogy teljesen rossz vonalon vagyok. Arra már rájöttem, hogy nincs rajta partíció, egy sem, mert az
mmc part
nem ad vissza semmit.gxb_p200_v1#mmc part
gxb_p200_v1#Tönkre sem ment szerintem fizikailag mert látszik. Bár azt nem értem, hogy miért Capacity: 7.2 GiB. Talán 2 db 8 GB-s chip.
gxb_p200_v1#mmc dev 1
emmc/sd response timeout, cmd8, status=0x3ff2800
emmc/sd response timeout, cmd55, status=0x3ff2800
[mmc_init] mmc init success
mmc read lba=0x14000, blocks=0x400
Amlogic multi-dtb tool
Cannot find legal dtb!
start dts,buffer=0000000073ed0420,dt_addr=0000000073ed0420
get_partition_from_dts: FDT_ERR_BADMAGIC
!!!!get dts FAILED
mmc get partition error!
switch to partitions #0, OK
mmc1(part 0) is current device
gxb_p200_v1#mmcinfo
Device: SDIO Port C
Manufacturer ID: 65
OEM: 646f
Name: M MOR
Tran Speed: 25000000
Rd Block Len: 512
MMC version 4.41
High Capacity: Yes
Capacity: 7.2 GiB
Bus Width: 8-bitNéztem még egy Linux dokumentációt amiben találtam egy u-boot visszaírásra való utalást. [link]
Replace original uboot with the new one under uboot prompt:
# mmcinfo
# fatload mmc 0 ${loadaddr} u-boot.bin
# store rom_write ${loadaddr} 0 120000
# fatload mmc 0 ${loadaddr} gxl_p212_2g.dtb // This step writes a valid dtb first
# store dtb write ${loadaddr}
# resetSajnos ez is hibára fut az írásnál. Gondolom a partíciók hiánya miatt.
gxb_p200_v1#mmcinfo
Device: SDIO Port C
Manufacturer ID: 65
OEM: 646f
Name: M MOR
Tran Speed: 25000000
Rd Block Len: 512
MMC version 4.41
High Capacity: Yes
Capacity: 7.2 GiB
Bus Width: 8-bit
gxb_p200_v1#fatload mmc 0 ${loadaddr} u-boot.bin
reading u-boot.bin
868352 bytes read in 43 ms (19.3 MiB/s)
gxb_p200_v1#store rom_write ${loadaddr} 0 112500
Cannot find dev.
amlmmc cmd <NULL> failed
store - STORE sub-system
Usage:
store store init flag
store read name addr off|partition size
read 'size' bytes starting at offset 'off'
to/from memory address 'addr', skipping bad blocks.
store write name addr off|partition size
write 'size' bytes starting at offset 'off'
to/from memory address 'addr', skipping bad blocks.
store rom_write add off size.
write uboot to the boot device
store erase boot/data:
erase the area which is uboot or data
store erase dtb
store erase key
store rom_protect on/off
store scrub off|partition size
scrub the area from offset and size
store dtb iread/read/write addr <size>
read/write dtb, size is optional
store key read/write addr <size>
read/write key, size is optional
gxb_p200_v1#Most valami olyan script vagy parancs után kutatok amivel létre tudnám hozni a partíciókat.
-
cof
veterán
válasz
kovakovi77 #69946 üzenetére
Ez CE emmc-re írás közben szállt el.
-
cof
veterán
válasz
kovakovi77 #69915 üzenetére
Ezt a leírást elolvastam, de nem ez lesz a nyerő. Eleve azért mert SSH-n be kell lépni, nekem se LE, se Android nem indul.
Csináltam burncardmaker-al is kártyát, bootcardmaker-al is, ehhez az Amlogic customization tool-al szedtem ki a aml_sdc_burn.UBOOT fájlt és neveztem át, u-boot.bin-re.
Sőt, az image.cfg-t is módosítottam, hogy ne legyen ellenőrzés a bootloader-re. Mindent áthelyeztem a [LIST_VERIFY] alól a [LIST_NORMAL] részhez.
Az a szép, hogy így látszólag fel is flash-eli az img-t UBT-n, simán végig megy. De persze akkor sem indul a box.
A Windows-os vonallal úgy érzem végeztem, amit lehetett megpróbáltam még ezt a masrommode-ot néztem, rövidre zártam a lábakat, bár az UBT eddig is felismerte.
Most majd jön a Linux vonal, amihez idő kell.
-
Csicsóka
őstag
válasz
kovakovi77 #69929 üzenetére
Lehet, hogy majd a boot partíción lévő dolgokkal trükközni kell majd kicsit. A dtb nem biztos hogy egy az egyben jó lesz, és az Odroid U-boot teljesen más káposzta mint a TV box. A boot.src-ből lehet majd paramétereket kilesni, és átültetni a aml_autoscript-be, hogy a droidos U-boot megegye.
Amúgy ez a wayland meglepően jó már, nem gondoltam hogy firefox alatt megy majd vala UHD videó.
Jó lenne rá OSMC, de még az RPI4-re sincs kész, és szerintem az előnyt élvez. De meglehet hogy nem is lesz. -
Csicsóka
őstag
válasz
kovakovi77 #69921 üzenetére
Szerintem simán lehet. Pont a majdnem teljesen egyező hw elemek miatt. Ha lenne ilyen vasam tuti kipróbálnám.
-
cof
veterán
válasz
kovakovi77 #69915 üzenetére
Sajnos még nem találtam meg, mert Csicsókának majd 3000 hozzászólása van ebben a topikban.
szerk.: Köszi, ki fogom próbálni.
-
cof
veterán
válasz
kovakovi77 #69765 üzenetére
Még nem sikerült sajnos. Amiről írtam Beninek X96 Air az ma reggel került vissza hozzám fatertól, majd kipróbálom a CE-t, aztán megy vissza.
Csak a kisördög rávett, hogy tegyem vissza a gyári droidot, de jól benéztem a dátumokat.
Ezt amúgy a teszt pont összezárásával sikerült életre kelteni, rövidre zárás, és úgy bedugni az USB kábelt, egyből ment az UBT, addig nem ismerte fel, és csak fekete kép volt, se recovery menü.
Szerencsém volt mert 4pda fórumon véletlenül ráakadtam: [link]
A beteg amiről írtam korábban, egy Beelink Mini MXIII S905 (tetején beelink felirat), ő még semmivel nem akart összejönni [kép], pedig jó pár FW-t próbáltam már meg különböző UBT verziókat. Majd ha sikerül megcsinálni, írok róla szívesen örömömben.
-
cof
veterán
válasz
kovakovi77 #69725 üzenetére
Ez jó hír, köszönöm. Nem adom fel akkor a kutatást, mert már sok mindennel próbálkoztam eddig is.
-
cof
veterán
válasz
kovakovi77 #69718 üzenetére
CE emmc-re pakolása közben történt vele valami, többet nem tudok. Neked sikerült meggyógyítani?
-
Beni2360
félisten
válasz
kovakovi77 #69590 üzenetére
Az igazság, hogy nem akartam frissíteni a 9.2.1-t, mivel elég sok gondot olvastam róla és egy új kártyára tettem fel. Előzőleg penre akartam de azt nem fogadta el sehonnan igaz a 2.0 nem próbáltam. De most megy minden mint a karikacsapás. Van lan, wifi 2x, de Bt az nincs de az nem is nagyon lesz meg nem is nagyon izgat.
-
kovakovi77
tag
válasz
kovakovi77 #69590 üzenetére
Gyorsan vissza is léptem Nightly vonalra, hogy lássam ha valami elromlik
tar file /storage/.update bemásol reboot. Mivel-e nélkül a köv kiadásik 9.2.2-n ragadnék.
CoreELEC (official): nightly_20200415 (Amlogic-ng.arm)
Működik minden. -
Beni2360
félisten
válasz
kovakovi77 #69552 üzenetére
Na tegnap éjjel felraktam egy SD kártyára A95X MAX v10. CE 9.2.2-t 2. nekifutásra sikeredett. Nálam a pause utáni hang torpanás rövidebb lett jóval kb 1 mp vagy szinte semmi. Kockásodás szaggatás nincs. Igaz a kikapcsolás nyűgösebb lett nem alszik ki a kijelző és nem találom mit kell csinálni, hogy a kijelző nem csak a boot-t mutatja.
Van remote és vfd fájljaim de azokat a gyökérbe másoltam. De az egyiket máshova kellene (vdf configba másolta most)
NA az óra helyre állt. Kikapcs is megy de lekapcsolja a TV pedis semmi cec nincs -
Beni2360
félisten
válasz
Boxtárs! - A95X MAX. 2/32 GB
Miért nem tudom pendriver-ről felrakni a 9.2.2 CE-t?
Mindhárom 3.0 kipróbáltam, dumi zippet is de semmi csak hibára fut.
Most egy új SD-re raktam és a 5. sornál pörög. -
Pelican
őstag
válasz
Nyugodtan írd be, szívesen javítom, ha gondolod.
-
kovakovi77
tag
válasz
Ezt : "(későn induló hang nélüli pause hibákat láttam de ilyet nem .)" -arra értettem, hogy itt a fórumban olvaot hibákat láttam , nállam nem jelentkeztek de a szaggatás igen.
Csak pöppet nagyon szétszórt vagyok ma. -
nfsu17
veterán
válasz
Ez a pause hiba csak hálózatos lejátszásnál szokott előjönni - a többieknél- , nem?
Csak mert usbs lejátszásnál nem látok hibát.
YT-nál néha előfordul, hogy bedarabosodik a lejátszás, akkor egy tíz sec. visszapörgetés észhez téríti. -
Ejelhar
senior tag
válasz
kovakovi77 #69325 üzenetére
Találgatok:
elég neki a delej?
Én jártam úgy, Patriot SSD okay, jófajta Intel -ami telepakolva cache memóriával- az meg bizonytalan.
Aktív USB HUB közbeiktat, azóta atomstabil. -
Csicsóka
őstag
válasz
kovakovi77 #69327 üzenetére
Már majdnem írtam, hogy ez csak egy chroot-olt minimál telepítés. Fejlődés van!
Hajrá!
-
cof
veterán
válasz
kovakovi77 #69325 üzenetére
CE-alá pakolt debian rendszer
Ez pontosan mit takar? Ilyen grafikus? [link]
-
mexel
veterán
válasz
kovakovi77 #68729 üzenetére
Na jó nem tudtam hogy szórakozni jársz ide
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Ha nagyon kötekedős hangulatomban lennék, azt mondanám igaza van, mert a VPU dekódolja nem a GPU.
-
darvinya
titán
válasz
Mivel nagy guru vagy, így kérdem.
Csak GPU-val tudsz lejátszani bármilyen filmet, úgyhogy CPU 0 magokkal.
Mert valódi HW kódolás ezt jelenti.
Az, hogy HW kódolás közben nagyban CPU rendezi az adatfolyamot, az nem HW kódolás.SunMount3r
Az, hogy te az össze menüvel és összes nyelvel szereted kikódolni, az csak Tied.
Én szeretem sallang mentes filmet, mert kit érdekel nem magyar/angol nyelvi adat, csak helyet foglal, s attól nem lesz több. -
hunaqua
addikt
válasz
kovakovi77 #68294 üzenetére
Köszönöm szépen !
Csicsóka adott már egy olyan verziót ahol az sd-ről indul az ssd.
Ehhez viszont talán akkor nem kell sd. -
Csicsóka
őstag
válasz
kovakovi77 #68086 üzenetére
BL301 is azért nem fut le valószínűleg, mert a V10 U-boot valahogy nem sikerült rendesen. Ha sikerül elindítani a V81 U-boot-al, akkor megoldódott a probléma.
Bár a kártyáról induló CE-már initeli ezt is így indulása után már elérhető, látható lessz, de ssd-ről indulásnál ugy meg nem látja a ce-t amit elinditson.
Ha meg nem sikerül a V81 U-boot , akkor pont ezért, SD-ről fog indulni a kernel, az ext4 rootfs meg hasít majd SSD-ről. Más megoldás nincs.
Még jó hogy csak ezt az egy alaplapot érinti ez a probléma, az összes többi elindul ahogy kell. -
Csicsóka
őstag
válasz
kovakovi77 #68077 üzenetére
Azt még kilehetne próbálni hogy ha bl301-al meg van fúrva az U-boot, akkor a config.ini-ben usbpower=1-et írva, elvileg lesz táp mindig az USB-n, és így talán kap az SSD is tápot. De ekkor meg a remote.conf nem lesz használható, és droid alatt nem kapcsol be. Mondjuk hunaqua kollégának olyan nincs is.
Az összes AML vason az első 4MB-ban van az U-boot, így nem borul a partíció kiosztás, az tuti. De hogy elindul e majd a másik alaplap U-boot-al, azt nem tudom, de úgy is kipróbálod. -
Csicsóka
őstag
válasz
kovakovi77 #67937 üzenetére
A ceemmc bináris, nem nagyon látni mit csinál. Ahogy láttam a lefutásakor, rendesen átrendezi a partíciókat. Az nem látszik hogy megpróbálná az U-boot-ot megfúrni. Biztos kiderül majd az igazság.
-
Csicsóka
őstag
válasz
kovakovi77 #67900 üzenetére
Erről az SD-ről telepítve minden vason tökéletesen működik az SSD-s változat, kivéve ezt az egyet.
A működése még 1xerűbb mint a felezősé, mert az ext4 rootfs az SSD-re kerül, a droidhoz hozzá se nyúl. Frissítés ezen is megy rendesen. Valami U-boot probléma lehet ennél a boxnál.
Megoldható lenne úgy is hogy SD-ről induljon, és a rootfs az SSD-n legyen, de ennek csak ezen az egy boxon lenne értelme, a többin felesleges kavarás csak. -
hunaqua
addikt
válasz
kovakovi77 #67902 üzenetére
Már droid nincs,mert azt letörölte a ceemmc -x,csak az nem rakta fel a helyére a CE-t.Mivel nekem a droid nem kell,a belsőre meg nem lehet rakni,így jó lenne az SSD megoldás.Az viszont nem indul az áramtalanítás után.
-
hunaqua
addikt
válasz
kovakovi77 #67900 üzenetére
A frissítéssel sincs gond,az is működik rendesen.Akkor van gond amennyiben áramtalanítás történik,akkor nem indul el SSD-ről.
-
mexel
veterán
válasz
kovakovi77 #67892 üzenetére
Tudom, volt olyanom, adtál is ssd-hez telepítőt tesztelni
Az jó is volt
-
mexel
veterán
válasz
kovakovi77 #67890 üzenetére
Mondjuk az igaz hogy 4k-n kívül mindenre elég ennyi sebesség.
Azt lenne jó tudni mi okozza a lassú boot időt a ceemmc-s telepítésnél sok boxon. A legygorsabb és ami még elfogadható nálam az x96Max plus, az valahol 30-40 mp körül van. A többi az jóval több. -
MCs88
aktív tag
válasz
kovakovi77 #67875 üzenetére
Ezzel terhelés alatt visszaáll max frekire vagy teljes globális limit lesz az 1GHz?
Egyébként az interactive-hoz képest majdnem 10 fokkal több most minden -
mexel
veterán
válasz
kovakovi77 #67875 üzenetére
Tesztelgettem az ondemand-ot ami most be van építve, és nagyon jól működik. Akár 1800-ra is lemegy idle módban 1900-ról
kb mintha nem is lenne.
Amit írtál az ng vasakra is jó? -
ztsoft
őstag
válasz
kovakovi77 #67840 üzenetére
Maga az rtorrent egy nagyon jól használható cli kliens, script-elhető, a határ a csillagos ég. Nálam önmagában macerás lenne használni NAS-on SSH-n keresztül, így felkerül mellé a rutorrent is, ez is bővíthető plugin-okkal (RSS, több felhasználó, arány és idő a visszatöltésnél, stb).
Nálam teljesen önállóan dolgozik, a torrent fájlokat RSS-en keresztül letölti magának, majd az elkészült Linux iso-kat átmásolja a megadott helyre, majd az arány és/vagy megadott idő után törli a torrent-et és adatot.
-
ztsoft
őstag
válasz
kovakovi77 #67823 üzenetére
Gondolom tudod, hogy a rutorrent egy webes felület az rtorrent-hez. A telepítéshez még kell egy web szerver is, ami kezelni tudja a PHP-t. Én is ezt párost használom a NAS-on.
-
LógaGéza
veterán
válasz
kovakovi77 #67824 üzenetére
MeanWellnek vannak dupla tápfesz kimenetes tápegységei (5VDC + 12VDC, pl [RD85A]), nálam egy egyel kisebb viszi 2 LED szalagot (egyik 12V-os, a másik 5), valamint az őket vezérlő ESP32-t, és egy relét. Innen, hogy milyen kimenetet teszel rá, és abból mennyit, csak a képzelet szab határt
Viszont én a telótöltőket különszedném, márcsak a gyorstöltéses okosságok miatt is. Pont ma jött szembe az Orico elosztója, 4-6-8 230-as kimenet plusz 5 USB talán (céges proxi miatt nem tudom linkelni, Aliexpress - Orico power strip, és megtalálod). -
cof
veterán
válasz
kovakovi77 #67824 üzenetére
Köszi a torrentes infókat, majd nézelődök, aztán hátha más már csinált ilyet és lesz megoldás.
Táp ügyben én is pont a napokban gondolkodtam, hogy megy 2 BOX és 1 USBHUB, ez 3x 5V 2A táp. Egy laptop táppal simán ki lehetne váltani egyébként, azok elég szívósak 18-20V 4-6A között érdemes nézelődni, aztán dobni rá pár USB kimenetet 5V feszültségszabályzóval. De ehhez nem értek, meg másik topik témája is, csak ha már erről volt itt szó.
-
kovakovi77
tag
válasz
kovakovi77 #67820 üzenetére
Upsz rutorrentet-írtál rtorrentet olvastam. (Közben lejárt a szerkesztési idő.)
rutorrent is telepíthető entware alól.opkg install rutorrent
Installing rutorrent (3.10-beta-3) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/rutorrent_3.10-beta-3_aarch64-3.10.ipk
Installing xmlrpc-c-common (1.51.03-1) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/xmlrpc-c-common_1.51.03-1_aarch64-3.10.ipk
Installing xmlrpc-c-internal (1.51.03-1) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/xmlrpc-c-internal_1.51.03-1_aarch64-3.10.ipk
Installing xmlrpc-c (1.51.03-1) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/xmlrpc-c_1.51.03-1_aarch64-3.10.ipk
Installing xmlrpc-c-server (1.51.03-1) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/xmlrpc-c-server_1.51.03-1_aarch64-3.10.ipk
Installing rtorrent-rpc (0.9.8-2) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/rtorrent-rpc_0.9.8-2_aarch64-3.10.ipk
Installing coreutils-stat (8.30-2) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/coreutils-stat_8.30-2_aarch64-3.10.ipk
Installing coreutils-id (8.30-2) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/coreutils-id_8.30-2_aarch64-3.10.ipk
Installing gzip (1.10-2) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/gzip_1.10-2_aarch64-3.10.ipk
Installing curl (7.67.0-2) to root...
Downloading http://bin.entware.net/aarch64-k3.10/curl_7.67.0-2_aarch64-3.10.ipk
Configuring xmlrpc-c-common.
Configuring xmlrpc-c-internal.
Configuring xmlrpc-c.
Configuring coreutils-stat.
Configuring curl.
Configuring coreutils-id.
Configuring xmlrpc-c-server.
Configuring rtorrent-rpc.
Configuring gzip.
Configuring rutorrent.
CoreELEC:~ # opkg remove rutorrent
Removing package rutorrent from root... -
cof
veterán
válasz
kovakovi77 #67820 üzenetére
Megnézem köszi. Dehogy.
Az én kis 10 Mbit/s feltöltésemmel, semmit sem érnének. Csak mondtam faternak, hogy nálam úgyis megy ez a kis box nonstop, a virágboltban meg csak a seed-idő számít, letölti ide is oda is. Ezért tennék rá neki egy külön HDD-t, csak el szeretném szeparálni nehogy valamit kitöröljön az én cuccaim közül.
-
Beni2360
félisten
válasz
kovakovi77 #67813 üzenetére
És melyik rendszer van fent?
-
cof
veterán
válasz
kovakovi77 #67529 üzenetére
Igen, a bányász VGA-kat sem szeretik mert non-stop megy, pedig jobbak mint a gamer kártyák mert ott aztán van hőmérséklet ingadozás, ellenben a mining kártyák stabilan mennek egy addott hőfokon.
Bár ez azóta probléma mióta a forrasztás ónmentes, mert az adta a rugalmasságot.
-
mexel
veterán
válasz
kovakovi77 #67529 üzenetére
Ott a .
-
válasz
kovakovi77 #67370 üzenetére
írtam korábban, elve nem vettem A95X MAX.ot mert rengeteg probléma volt már megjelenésüknél is velük!
De nekem épp elég az amit olvastam fórumokban és amit itt olvasok ebben a fórumban mit össze szenvedtek vele, a francnak se kell ilyen BUGHALMAZ!
X96Max(plus) és AIR-t nekem ne mutasd be, mindegyikből legalább 15.darabom volt, és nincs gond velük, az hogy a LPDDR4.esekben volt nyáron egy hibás szállítmány amiben nem ment a gigabit lan CE alatt az előfordul máshol is pl X2, X3 Beelink nél se szabad frissíteni mert meghal az USB2.es port CE alatt, szóval ez nem a box hibája!
a hűtésük meg semmivel nem rosszabb mint bármelyik másik olcsó BOX.é, ráadásul a X96MAX-ok hűtése kis erőfeszítéssel jóvá varázsolható tehát előnyt is jelent a többi BOX-al szemben
Továbbra is azt mondom hogy az olcsó X2, X3 BOX-ok közül az X96MAX(Plus) a jelenleg leg jobb!
Vagy aki többet szán rá az Beelink GT1mini, GTmini-A, vagy az X3.as GT1mini-2.a nyerő, csak hát ezek ugye közel 2X annyiba kerülnek mint az X96.széria -
hunaqua
addikt
válasz
kovakovi77 #67372 üzenetére
...gyere most már haza.
-
hunaqua
addikt
válasz
kovakovi77 #67370 üzenetére
Sikerült venni S905X4 dobozt? Mikor tudsz haza jönni? Nagy kint a gáz?
-
hunaqua
addikt
válasz
kovakovi77 #67368 üzenetére
Az enyém V10,Beni gépe szerintem V81
-
Csicsóka
őstag
válasz
kovakovi77 #66958 üzenetére
Akkor ez már nem jelent gondot ennél a vasnál sem.
Nem lesz egyébként itt semmi új feltalálva, a régen is kedvelt ext4 rendszert lehet majd egy szkripttel SSD-re (is) telepíteni. Az alapja a felezős rendszerű 9.2.0 SD, erről települ majd át ez is. A frissítés pont úgy fog működni mint az eredeti rendszeren, ebben jobb is mint a régi ext4, ott nem lehetett még frissíteni. Gondolom gyorsabb lesz még a felezősnél is az SSD miatt. (Most nincs még szabad SSD-m, de USB3-as penről is nagyon jó) -
Csicsóka
őstag
válasz
kovakovi77 #66896 üzenetére
A duálosított rendszerünk pedig még egy frissitéssel sem vágja gajra a rendszert, hiszen régi backup kernelt vissza másolva és voiala működik.
Ellenben, a ceemmc-vel dualosra telepített cuccon a CE /storage-t, egy kattintással törölni lehet a data-ról, droid fájlkezelőben. A közösen használt data egy coreelec nevű könyvtárába települ az egész storage, amit figyelmetlenségből, vagy tudatlanságból a droid user egy pillant alatt kinyírhat, és oda az egész belakott kodi.
Az egy perces boot időt, én csak egy napig tudtam tolerálni, le is túrtam, és ment vissza a negyedelős rendszer, 9 másodperces boot idővel.
Ettől pedig a most éledező SSD-re települő NG ext4 lesz gyorsabb.
Ott a 100MB/s eMMC vs 400MB/s SSD sebesség különbség még brutálisabb időket fog majd futni. -
válasz
kovakovi77 #66868 üzenetére
Leírtam nincs nekem semmi gondom a ti megoldásokkal, de ha olvassátok itt a fórumot, elég sokan belefutottak abba hogy féltégla lett valamilyen úton/módon a BOXukból a ti megoldásotokkal!
ceemmc megoldással ha olyan boxra teszed amin tudod hogy működik ez KIZÁRT!
Ha jön OTA android rendszer jelez hogy van OTA, le is tölti de nem fogja tudni telepíteni hibával leáll, de a BOX 100% hibátlan marad NEM lesz tégla! (ez pl X96MAX LPDDR4.es boxnál kifejezetten jó, mert az újabb frissítések után CE alatt elszáll a LAN port, tehát jobb is hogy nem tud lefrissülni a tudatlan usereknél)
Tehát a buta és nem olvasó usereknek nem lesz féltéglájuk!Viszont Droidon OTA frissítés 5.perces módszerrel tökéletesen megoldató, csak egy 2gigás(vagy nagyobb) pendrive(sd) kell, délelőtt leírtam mit kell csinálni hogy 1:1.be felmásolja magát az eMMC.n futó CE a bedugott penre, ez kb 2.perc ezután újra el kell indítani a CE.t a penről és a telepítőt és ott a 7.es pontot választani az teljesen eltünteti az eMMC.ről a CE rendszert, ez kb 1.perc.
Ezután simán települni fog droid alatt az OTA frissítés, ha végzett vissza lehet telepíteni a kimentett penről a belakott CE rendszert!
Tovább tartott ezt leírni mint megcsinálni, az egész kb 5.perc alatt megvan!
CE frissítés meg hibátlanul működik, akár csak ha SD kártyáról futna a rendszer, ott nincs semmi teendő frissítésnél.Leírtam azt is hogy: olyan boxot kell venni, amin már tesztelve hogy hibátlanul működik a ceemmc, és akkor nem lesz semmi probléma, és tégla sem!
Ha valaki különcködni akar A95Max és társaival az legyen azzal tisztában hogy lehet lesz egy papírnehezéke ha sokat kísérletezik!
Aki pedig biztosra akar menni az olvassa a fórumot és látni fogja melyek azok a BOXok amiken hibátlanul működik a ceemmc módszer, és nem kell rettegnie hogy hazavágja a szeretett kütyüjét.
-
cof
veterán
válasz
kovakovi77 #64305 üzenetére
Köszi.
Lehet, hogy tápellátás probléma, de én nem értek hozzá.
Viszont volt kavar a X2 cube doboznál is mikrofon-nál, csak ott meg az USB 3 port nem kapott tápot CE alatt.
-
darvinya
titán
válasz
kovakovi77 #64307 üzenetére
Ez érdekes, ha ott van.
Mert én kézzel másoltam oda, s nem kérdezte meg, hogy felülírja.
S csak utána működött a kijelzőm, csak az addon -t nem telepítettem.
Viszont újkártya előtt már megcsináltam másik kártyán a 9.2.0-nál addon + file műveletet, hogy legyen kijelzőm.Azért kérdem, hogy addon -t már tartalmazta 9.2.1, mert szűz CE-nél csak file-t kellett másolnom, hogy működjön.
-
darvinya
titán
válasz
kovakovi77 #64305 üzenetére
X96Max 4/64-nél CE 9.2.1-t tartalmazza VFD addon -t?
Mert mikor új kártyára frissen felrakott CE 9.2.1-nél elég volt csak vfd file-t bemásolni és működött a kijelző. -
cof
veterán
válasz
kovakovi77 #64216 üzenetére
El tudnád küldeni nekem az általad módosított .dtb-t a 2/16-os verzióhoz? TheCoolest CE fejlesztőnél rákérdeztem a How to configure VFD topikban, hogy lesz e hozzá külön verzió, és azt írja, hogy nekik nem sikerült működésre bírni.
Köszi.
-
gojko.m
senior tag
válasz
kovakovi77 #64110 üzenetére
Még nem érkezett meg a megrendelt lejátszó, de lassan kezdenek csöpögni az infók róla: [link]
Igaz, még csak egy vietnámi fickó rakott fel unboxing, meg tesztelős videót. Esetleg, ezekből a videókból, derül ki valami értékelhető dolog a számotokra?
Jól gondolom, hogy már nem kell ROM-ot mentenem? Az a stock fw, amit belinkeltek, jó lesz nekem?
Ha valaki talál még bármi hasznos tudnivalót a készülékről az érdekelne.
-
tozso76
aktív tag
válasz
kovakovi77 #64226 üzenetére
[link] ezt próbáltam követni. Ezt kapom ha gém kapoccsal inditom a boxot.
-
fer
őstag
válasz
Futár hozta?
-
cof
veterán
válasz
Szuper, végre egy hozzáértő.
Akkor menni fog a kijelző is. Ugyanez nálam is:
Neked melyik FW van a 2/16-on? Nekem ez: X96Air_20191017-1108
Sajnos nem találtam hozzá .img-t.
-
válasz
Te is tudod hogy azért nem ennyire 1szerű ha egy olyan BOX.ot fog ki az ember amin nem megy vagy csak félig megy a CE, láthatod hogy az A95X MAX is ilyen! Van amelyik verzión jól megy van amelyiken el se indul! Hiába ugyan az a BOX neve, sajnos sokszor eltérő alkatrészekből dolgoznak a gyártók(épp milyen van raktáron nekik)
3.napja dolgozok a X96MAX Plus BOX.on is 3 CE fejlesztővel (adamg, boot2k3, TheCoolest)
Ugye nemrég oldottuk meg hogy menjen a kijelző, ezzel egy időben megoldódott rajta a gigabit LAN hiba is, (teljesen véletlenül össze függésben volt a VFD és LAN GPIO-k)Most a WiFi és BT problémát próbáljuk megoldani, kiderült hogy már az X96MAX Plus -ból is 2.verzió van pedig alig 1.hónapja kapható!
ugyan az a ROM kell mind 2 re de más a Wifi/BT chip bennük egyikben Fn-link 6222B-SRB van, a másikban Fn-link 6222B-SRC csak 1 betű a végén az eltérés, de más driver kell hozzájuk egyik RTL8822BS chip másik RTL8822CS chip van.
ezért volt hogy némelyik BOX.on működött a Wifi másikon meg nem!
a Wifi problémát sikerült megoldani! nálam már működik.
És elvileg a holnapi nightly-ban már benne lesz a javítás, ezt ígérték! A BT.n még dolgozni kell hogy menjen
Szóval hiába ismert BOX és hiába ismert Wifi/BT modul akkor se biztos hogy CE alatt menni fog!
A kollégának a totál ismeretlen BOX meg teljesen lutri, hogy menni -e fog vagy sem, vagy mi nem fog menni rajta! -
gojko.m
senior tag
válasz
Köszi a megnyugtató szavakat! Valószínűleg nem fogom vizesre sírni a párnám abban az estben sem, ha csak a gyári ROM-mal tudom használni a lejátszót. De szavadon foglak, ha ROM barkácsolásba kezdek. Mert - ahogy magamat ismerem - úgysem bírnom megállni, hogy ki ne próbáljam valamelyik alternatív rendszert.
-
Beni2360
félisten
válasz
kovakovi77 #64030 üzenetére
Értettem nekem V81 alaplapom van.
De azért megvagyok BT nélkül is csak érdekelt neki miért nekem miért nem. -
hunaqua
addikt
válasz
kovakovi77 #64019 üzenetére
A Csicsóka felezős verziójánál nem mindig tudta kezelni az új frissítést (pl. Nightly). Látszatra lefut minden,de a vége.... recovery.
-
kenand
veterán
válasz
kovakovi77 #64019 üzenetére
Akkor meg megpróbálhatná egy dummy.zip-pel...(én még nem jártam úgy, hogy restart app vagy rezet gomb nem ment volna)
-
cof
veterán
válasz
kovakovi77 #64014 üzenetére
Ezért is írtam, hogy olyan emberrel kellene egyeztetni akinek ilyen box-a van, és ért is hozzá. Nekem nem ilyen van, csak találgatok.
-
cof
veterán
válasz
kovakovi77 #64012 üzenetére
Nem írtam, eszembe sem volt.
-
cof
veterán
válasz
kovakovi77 #64006 üzenetére
Na köszi. Akkor ezt tisztáztuk, de mit lehet elszúrni? Letölt, kiír, gyökérbe dtb kimásol, dtb átnevez, box-ba be a kártya, és reset-el ráindít. Nem tudom elhinni, hogy ez ennyire bonyolult.
-
válasz
kovakovi77 #63861 üzenetére
Nekem már eMMC-ről fut a CE a X96MAX Plus dobozaimon, minden probléma mentes, ma délelőtt folyamán megoldottuk közösen TheCoolest fejlesztővel a VFD kijelzőt is, most már az is tökéletesen működik (dtb hiba volt)
X96 Air hoz is jó a sima S905X2 X96Max VFD konfigja, ha nálad még nem menne!
a ROM-olással óvatosan, X96AIR ból a P2.es alaplapok már GIGABIT LAN osak, és más ROM kell rájuk!
P1.es
és a P2.es Gigabit LAN al
-
mexel
veterán
válasz
kovakovi77 #63781 üzenetére
Az is kínos lenne ha karácsonykor nem lenne a fa alatt ilyen ajándékod, viszont kari után 2 nappal a család jó barátja amikor látogatóba megy azzal dicsekedne hogy "Nézd milyen okosórával leptem meg magam?"
-
junkpod
veterán
válasz
Hát ez hatalmas!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
kovakovi77 #63731 üzenetére
Nekem ezzel be sem tölt az X96MAX. Coreelec logón nem jut tovább. Lehet a gpu miatt.
#!/bin/sh
(
echo powersave > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor
echo 1 > /sys/class/mpgpu/cur_freq
) &Van valami megoldás, vagy csak az újratelepítés marad?
-
Csicsóka
őstag
válasz
kovakovi77 #63790 üzenetére
X96 Max is -10 fok. Üres járatban csak 35 fok.
-
kenand
veterán
válasz
kovakovi77 #63790 üzenetére
Köszönjük.
És ha film nézsének vége, nem történik semmi csaka fúmenű látható, leveszi 7-800-ra és el is kezd lassan lefelemenni a hőmérséklet.
Korábban -mivel 1800-on pörgött iylnkor sem csökknet.
Nekem hasznos lesz mert 24H-ban fog menni, mint kis torrent masina is, ahhoz sem kell 1800-on pörögnie.... -
files32
tag
válasz
Csatlakozz rá és berregtest meg.
-
mexel
veterán
válasz
Csak nehogy véletlenül a szomszéd kapja, csak erős a bt benne
Az igazi meglepi az lesz ha nem lesz ott a fa alatt. Tovább nem is mondom
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Androidra vannak alkalmazások, amivel megtalálhatod. De nem szép dolog a kutakodás.
Szegénynek esélye sem volt teljesen elrejteni, mert ugye nem kikapcsolható... -
szabi__memo
nagyúr
válasz
Nálam fordítva van. De nem kell félnem, hogy asszony észreveszi
-
kovakovi77
tag
válasz
kovakovi77 #63760 üzenetére
-
Csicsóka
őstag
válasz
kovakovi77 #63746 üzenetére
Hagy pusztuljon minél hamarabb az ócó kínai vas a melegtől.
Lehet venni másikat. Besegít az tervezett elavulásnak. -
válasz
kovakovi77 #63731 üzenetére
az SOC governor-t kell át állítani mert CE alatt alapból PERFORMANCE módba megy ami ugye azt jelent hogy folyamatosan 100% on megy a CPU és GPU is
állítsd át interactive-ra és minden heppy
echo 'interactive' > /sys/devices/system/cpu/cpufreq/policy0/scaling_governor
-
mikrofon
veterán
válasz
kovakovi77 #63639 üzenetére
Én ezért szeretem a green HDD-ket. Ha nem használom napokig akkor sem megy ha NAS/router folyamatosan megy. Az igaz hogy a sok ki/be kapcsolás biztos nem egészséges de nálam többet nem megy így nagyon jó hogy ilyenkor pihen.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
kovakovi77 #63648 üzenetére
Neked nem a 9.2.1-et akarja feltenni? Nekem mindenképpen azt akarja
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
kovakovi77 #63644 üzenetére
Jaja. 9.2.1-re tértem vissza. Érdekes hogy így beragadt ez az állapot. Az ini megoldotta, köszi a választ.
Visszamentem nightly-ra de mindig vissza akar állni 9.2.1-re. Kikapcsoltam az auto frissítést viszont jó lenne nem kellene a nightlyt kézzel frissíteni, mint ahogy a 9.2.1 előtt volt. Ezt hogyan tudom megoldani?
Köszi -
szabi__memo
nagyúr
válasz
kovakovi77 #63641 üzenetére
Ilyen. Köszi. Közben visszaálltam a stabilra és az sem hozta helyre. Érdekes
-
Beni2360
félisten
válasz
kovakovi77 #63592 üzenetére
Hát hogy ellenőrizzem, hogy le áll-e?
Már begőzöltem és a kikapcsolt HDD-re helyeztem a kisújamm külső oldalát és azt érezem hogy zümmög forog. Kihúztam a konnektorból akkor is éreztem lehúztam a sata kábelt és akkor is éreztem. Na mondom elég volt.
Rádugtam egy külső hdd-t és ott jelezte, hogy csatolta majd mivel annak van ledje villogót. Kikapcsolta a konektor ikonnál és szépen kikapcsolt vagyis levillogott és csak az alap hálózati jel jött mivel az usb port áram alatt marad. Bekapcsolva újbóll villogással jelezte, hogy csatlakozik.
Na erre lekapcsoltam és kihúztam majd vissza kapcsolva figyeltem és jelezte a jobb felső sarokba, hogy csatolta a belső HDD-t vagyis lekapcsolja. Úgy hogy részemről ennyi remélem.
Eddig nem néztem a felcsatolási jelzést
A 2. teszt holnapra marad.
Ui: Na kikapcsoltam és rádugtam a külső HDD-t . bekapcsolva élősszőr a sata HDD majd a külső HDD csatolta fel.
És ez szerepel eltolással a fájlban:#!/bin/sh
case "$1" in
halt)
sync
umount -a
hdparm -y /dev/sda
poweroff
;;
poweroff)
sync
umount -a
hdparm -y /dev/sda
poweroff
;;
esac -
mexel
veterán
válasz
kovakovi77 #63562 üzenetére
Nem ez a lényeg
-
válasz
kovakovi77 #63451 üzenetére
-
pinnacle
nagyúr
válasz
kovakovi77 #63059 üzenetére
Köszi! Én is úgy csináltam, ahogy az alján linkeled.
opkg install netdata
/opt/etc/init.d/S60netdata restartezután még hiányzik a Sensors
opkg update
opkg upgrade ezután nem jött "válasz", nem kellene itt valaminek megjelenni?Itt van alul 2db sensor, hogy kell ezt telepíteni, illetve melyik kell az X96MAX-hoz? Lehet az IPMI kell?
Persze, lehet a végén kiderül, hogy nem is emiatt fagy IPTV-től a box.
Igazából ez az egy gond van vele.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kovakovi77 #63060 üzenetére
Kétlem, hogy traffic control kellene a CPU hőmérsékletéhez...
-
kovakovi77
tag
válasz
kovakovi77 #63059 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő, talán ez a 2 függőség is kell ha nem tette fel:
opkg installtc coreutils-timeout
-
pinnacle
nagyúr
válasz
kovakovi77 #63046 üzenetére
-
pinnacle
nagyúr
válasz
kovakovi77 #63046 üzenetére
Köszi kovakovi77, Speederer!
Jó lesz ez a Netdata. Igen, a Sensors hiányzik. Innen lehet feltenni, csak nem tudom, melyik kell, és hogyan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- OTP Bank topic
- Path of Exile (ARPG)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DUNE médialejátszók topicja
- E-roller topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest