- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
stratova #22917 üzenetére
Ezt akkor lehet megmondani, amikor kiderül, hogy mire használják. Nem biztos, hogy gyorsításra. Lehet, hogy effektre vagy minőségnövelésre. Erről még nincs adat.
Annyit tudok, hogy ezek a GCN-only dolgok lesznek a BF1-ben: ballot, mbcnt, read lane, swizzle, ordered_count, barycentric-linearcentroid, HTile, min3/med3/max3.
-
gyiku
nagyúr
-
do3om
addikt
válasz
stratova #22437 üzenetére
Talán ha megnézed hogy állnak, meg a konkurencia. Jelentősen le vannak maradva, az Intelre olyan megoldások épülnek amik minden réteget kielégítenek. Az alaplapgyártók is egyértelműen azonnal mindent megadnak ami csak szem szájnak kell, ez meg elég fontos mert valamibe bele kell rakni azt a CPU-t és itt elég gyarta megoldások születnek az AMD számára. Egy lépéssel szerintem képtelenség újra a köztudatba kerülni, legalábbis a jelenlegi helyzetéből.
-
stratova
veterán
válasz
stratova #22337 üzenetére
Az említett +100 W úgy látom szoftveres hiba lehet, GPU-Z nincs a helyzet magaslatán, ettől még a dizájn vs. bérgyártásból adódó eltérésre vonatkozó kérdés él.
Látszólag NV-nél GTX 1080 lesz az aktuális mobil csúcskategória, jelen helyzetben valami nagyon komolyat kéne dobbantani RX 490 perf/watt szintjén, hogy ez elképzelhető legyen. Arról volt bármi infó, milyen ütemben tervezi kiadni AMD az új steppinggel érkező RX 4x5 kártyákat? Gondolom legalább szűk egy éves termékciklussal ők is számolnak (ennyit általában még a viszonylag gyors váltásokat megélt Mainstream APU-k is kaptak:
Llano - 2011.06.14
Trinity - 2012.05.12
Richland - 2013.03.12
Kaveri - 2014.06.04
Carrizo - 2015.06.02
Bristol Ridge - 2016.05.31
Raven Ridge - 2017H2? -
stratova
veterán
válasz
stratova #22281 üzenetére
Egyébként mivel a ref. kártyák között GTX 1060 és RX 470 fogyasztásában igen kicsi a terhelés alatti eltérés, számomra az lenne értelmes magyarázat, hogy a 13,3 méretben az RX 470 belső konkurens lenne amit kétlek mert az asztali változatok között FHD felbontás mellett tesztcsomag függvényében (TPU) 34% kölönbség van, vagy arányaiban jobban kellene visszafogni a GPU-t az asztali variánshoz mérten.
-
válasz
stratova #22177 üzenetére
Őőő,
Legjobb tudomásom szerint Gyiku is ugyan arról beszélt, amit linkeltél....I mean as source
"van idegen nyelvu cikk is errol a hivatalos bejelentesrol? vagy csak manedgement reportot ertelemzik igy az aquas firkaszok?
gyanitom, hogy az utobbi, es most hoztak le a hetfoi hirt, kicsit felreforditva"(#22180) gyiku:
Azért szedtem dölttel, de most már idézőjeleket is kapott
(#22181) stratova:
Ezt értem, csak elvileg a HSZ-ben amire válaszoltál, pont azt firtatta, hogy ezen prezin kívül van-e valami más source is. De lehet én értettem félre.
-
Petykemano
veterán
válasz
stratova #21299 üzenetére
Ott a gond, hogy egyáltalán nem kéne az AMD videokártyákat úgy beállítani, mintha scak AMD procit lehetne mellétenni, vagy hogy úgy nézne ki a választási lehetőség, hogy AMD GPU + CPU vagy intel CPU + Nvidia GPU. Ez a táblázat pedig ezt sugallja, ezeket prekoncepciókat erősíti.
És még az is lehet, hogy ezzel az AMD-nek akartak nyalizni, csak közben lehet, hogy ártanak.
-
válasz
stratova #19866 üzenetére
Akkor már inkább ezt olvassa, ha tud angolul...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
stratova #19710 üzenetére
Ezen már nem dolgoznak. Eleve mondták, hogy a Talos Principle Vulkan kódja igazából egy wrapperen fut, vagyis nem natív. Nem olyan még a motor struktúrája, hogy támogassa a natív Vulkan leképezőt.
(#19715) gbors: Jó, de azért nem úgy gondolták az egyszerűsítést, hogy csak egy réteget írjanak az aktuális leképező alá, ami ráadásul force-oltan single thread. Persze próbának jó, aminek ők is szánták, de a következő körben nyilván natív módot kap a motor.
(#19718) stratova: A gyors kódnak semmi köze a Vulkan API-hoz, az az AMD-nek egy kiterjesztésekkel elérhető rendszere, amire szimplán gyors shadereket lehet írni. De ezek nem szabványos shaderek.
(#19714) olymind1: Természetesen ezeket maga a Frostbite kapja meg, az a verzió, ami a BF1-et futtatja, és onnantól minden játék profitál belőle, amelyik ezt az ominózus Frostbite verziót használja. Azt most meg nem mondom, hogy az új Mass Effect melyik verzióval készül.
-
Ghoula
senior tag
válasz
stratova #19718 üzenetére
Valahol olvastam annó, a fejlesztők nyilatkozták, hogy erősen tanulmány jellege van a vulkan renderernek a serious engine-ben, performancia többletet ne várjon senki, sőt örüljön ha nem fagy.
Ennek fényében több értelme van command line-ban nézni a sebességet mint ebben.... -
válasz
stratova #19710 üzenetére
Head-2-head talán vicces, de ehhez érdemes lenne azt az információt is tudni, hogy melyik render path-ba mennyi munka ment (nyilván az újrahasznosított részeket mindegyiknél számolni kell). Igazából a Vulkan teljesítmény is teljesen jó, és ha esetleg sokkal kevesebb ideig tartott összerakni és optimizálni (ez volt ugye a másik nagy mantra a Mantle kapcsán), akkor ennek bőven van értelme.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
stratova #19587 üzenetére
A COD: BO3 sosem volt NV cím. Az Activision régen valóban foglalkozott a gyártókkal, de ma már nem. Túl sok kiadást jelentett a PC-s port optimalizálása, a gyártókkal való egyeztetés, és hasonlók. A legutóbbi két résznél már ezt a lépcsőt kihagyták, és szimplán a konzolon GCN-re optimalizált shadereket hozták PC-re. Emiatt az utolsó két COD-ban nagyon erős lett az AMD, illetve nyilván mindegyik új COD-ban megmarad ez az előny, mert ha továbbra is csak a konzolos kódokat hozzák át, akkor a többi architektúrának az nem jó.
(#19588) Egon: Értem, de igazából ez nem meglepő. Ha csőlátásban GCN-re optimalizálnak, akkor aligha lehet más az eredmény. Ez van sajnos. Az Activision eldöntötte, hogy a legnagyobb piaci részesedésű architektúrát veszi figyelembe, és a többit le se szarja.
Szerintem ez hibás döntés, de hát a pénz az fontos tényező.
-
törölt tag
válasz
stratova #19531 üzenetére
Meg a hullo is kolcsonadna neki szerintem
Amugy a javulasok sok esetben jonnek es szepen, Fury X amikor nyitott a szoftveres oldalon voltak komoly gondom AMD reszerol, mikor megvaltam tole mar egy problemam sem allt fent, syorsult is az idok soran, szoval a szoftveres csapat sokat heggesztett rajta, de meg van vele munka.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
stratova #19434 üzenetére
400 lapka/hét/custom verzió alatt nem éri meg beindítani a tömeggyártást. Az NV-nél 100 lapka/hét/custom verzió alatt beindították, és elég nagy veszteségeik vannak a gyártóknak, mert a kiépített gyártósor a hét 5 napjából négyet pihen. Az EVGA ugye már bejelentett termékeket is törölt, mert csak állna a gyártósorban a pénz. Az elején egy indok van arra, hogy kevés különböző termék legyen, mégpedig az, hogy a kiépített gyártósorok 100%-os kapacitással üzemeljenek. Most az AMD-nél ez még a Polaris 10-zel sem biztos, hogy megoldható, még akkor sem, ha 4x-5x több lapkát gyártanak, mert azoknak a többsége megy az OEM-ekhez. Persze egyébként mondhatnák azt az AMD-nél is, hogy csináljátok a gyártósort tuti lesz elég lapka, csak ha nincs elég lapka, akkor a partner fogja megszívni, mert addig veszteségesen gyárt, amíg tényleg nem lesz elég lapka.
-
törölt tag
válasz
stratova #19305 üzenetére
Eleg vegyesen jonnek az eredmenyek, van ahol Vulkan > OpenGL, van ahol hasonlo az eredmeny a fentihez, bar tobbsegeben a Vulkan elonyet kihozok vannak, beallitas beli difi lehet, kiderul.
-
-
-
Petykemano
veterán
válasz
stratova #18549 üzenetére
Pedig szerintem fölösleges volt trükközni.
470-ként - persze olcsóbban is - is elkelt volna. Nem akkora árbevétel, de elégedett vásárlók, jó PR, és ugyanúgy gpu részesedés.
Vagy a 4gb-os boost órajele is lett volna kisebb, ahogy a memóriáé is. Úgyis 5.5tflopsról volt szó.Kérdés: hogy lehet túlfeszelni is, meg avfs -t is működtetni?
-
NandoXXL
senior tag
válasz
stratova #18340 üzenetére
Senki nem néz be tesztet. Az Ipon alátámasztotta hogy a 1070 best buy, és azt kell venni. Az hogy sok oldal neki megfelelő beállításokkal torzítja a méréseket, és blikk szintű cikkek születnek elkeserítő.
Megemlítve a szponzorált játékokat ahol felesleges effektek lassítják a konkurenciát, és 'megmagyarázhatatlan' különbségek vannak pl.: Project Cars.
A fogyasztó védelem és verseny hivatal vajon merre tekint?
Elvégre fizetős játékokról beszélünk, F2Pesetén is amennyiben fizetős tartalommal rendelkezik. Hasonló mint VW-esetében. Mesterségesen befolyásolják a teljesítményt, csak ebben az esetben a versenytársnál, különböző teszteket befolyásolnak a nem megfelelő minta vétellel, és méréssel. A megtévesztő nextgen prezentációk is ide tartoznak, bármely fél esetén.Gyakorlatilag nem AMD vs NV van, hanem User vs. AMD vs. NVIDIA vs Media
A sok ember részéről hívők vannak gondolkodó emberek helyett.
-
PuMbA
titán
válasz
stratova #17888 üzenetére
Megnézhetem, de ahogy Abu85 mondja, még csúcskártyáknál is 40-50%-kal csökken a sebesség, szóval alig használják még a nagyon gyors VGA-k tulajdonosai sem a Steam fórum beszámolók alapján, inkább erős MSAA-val csökkentik a pixelesedést
xxxxxxxxx: Nem tudtam, hogy volt olyan állapota a DiRT Rally-nak, amikor jó volt
Csak az 1.0 óta játszok vele.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
DudeHUN
senior tag
válasz
stratova #17860 üzenetére
Konzol szvsz kizárva. RAM slotok és drága gép? Az egyik sosem volt konzolban, a másik meg az áron esne ki. Arról nem is beszélve, hogy esélytelenek lennének azon a piacon.
gollo91: Szerintem is. Mondjuk TV alá nekem jöhetne majd ilyen az új nappalimba valami csini kis házban.
-
-
cyberkind
félisten
-
Muerte
addikt
válasz
stratova #17566 üzenetére
Értelmes méretű laptopokba 15-17"-on mivel szinte minden gyártó a vékonyságra törekszik,(amivel legtöbbször együtt jár egy kiadós thermal throttling) a 70W-os tartományban kellene egy erős dedikált GPU az AMD-nek.Ezekből a gépekből és a max.100W-os tartományból ami mehetne a kicsit vastagabb,masszívabb gépekbe lehetne a legtöbbet eladni,de ehez teljesítményt kell felmutatni nekik.
-
stratova
veterán
válasz
stratova #17507 üzenetére
Szerk.: a M300-as sorozatban a 95 W-os Tonga XT R9 M390X lett, ezzel viszonylag komoly konfigurációbeli eltérést mutatva az R9 M390-hez ami Pitcairn Pro 958 MHz boost órajellel [6819] [a "nagy öreg" Pitcairn XT már nem került kiadásra ebben a szériában, amely 7970M-ként 5447-6423 (median 5645) pontot szerzett].
-
nubreed
veterán
válasz
stratova #17421 üzenetére
Addigra az 1070 le fogja tarolni a piacot, főleg úgy, hogy ha jól tudom, eleinte majd csak a 480/480x lesz elérhető, a 490/490x később jön. Hatalmas öntökönrúgás az AMD-től, megint hagyták, hogy az nVidia letarolja helyettük a piacot, már az x-edik alkalommal, és nem tanulnak belőle.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
stratova #17378 üzenetére
Köszönöm, igyekezni fogok!
Egyébként remélem senki nem irigykedik rám vagy azokra akik most vesznek egy új vga-t... semmi okuk sincs rá. Én pl 2.5 éve már egy centet sem költöttem a gépre. Most olyan nagy szám az, hogy eladtam az előző VGA-mat és veszek egy másikat ~150k körül amivel cirka fél évre tervezek? Nem hinném, hogy emiatt a leggazgadabbak közé kellene bárkit is sorolni... Na de részemről befejeztem, sok lesz ez az off már.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
stratova #16709 üzenetére
Meg. Ezek nem szándékos dolgok, csak az idő szűkössége miatt nem mindig lesznek jelentve. Ez visszavezethető teszthiányra is. Például arra, hogy az ID csak a legújabb architektúrákon nézte meg, és azzal jó volt, így gondolták minden jó lesz. A legfőbb indok az explicit elérés mellett lényegében ez, hogy a meghajtótól ne függjön annyi, így a fejlesztők rá lesznek kényszerítve, hogy alaposan teszteljenek.
-
Loha
veterán
válasz
stratova #16400 üzenetére
Teljesen jól érzed, de ez csak azért van, mert 8X MSAA -val készült a fenti teszt.
Még egy kis csemege:
“Yes, we’re really excited about DX12 and I think there is going to be a ton of potential with that. However we’re not utilizing Dx12 in Forza Motorsport 6 on Xbox One."
Egyébként a játék nagyon simán fut 1080p-ben, 60 fps-el, középkategóriás kártyákon is ~max grafikán (MSAA nélkül).
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
stratova #16301 üzenetére
Ők támogatni fogják, de még nem jelentették be, hogy mikortól. Igazából nekik csak az 1.2a aljzat hiányzik.
(#16302) gV: Nincs is igazán árverseny, de a monitorpiac az más.
Nyilván a licenc nélkül lényegesen olcsóbb lehet az A-Sync.(#16307) oAcido: A Best Buy friss adatai alapján 86% fölött van a Freesync. De ez azért nagyon csalóka, mert az új kijelzők többségében ez alapfunkció, tehát akkor is ilyet vesz a felhasználó, ha mondjuk nem kell a variálható frissítés. Egyszerűen default szolgáltatás lett.
Olyan összehasonlítás kellene, ami azt mutatja ki, hogy az eladások milyenek, ha célirányosan történt a variálható frissítés melletti vásárlás, de ilyen sajnos nincs.(#16311) Szaby59: Több API-t támogat. A SPIRV-Cross mellett már a shaderek szállítása sem gond.
-
Habugi
addikt
válasz
stratova #16048 üzenetére
100% hogy "kicsalható" DX12 Nano és 980Ti-ből is a DX11 Nano "képminősége".
Nézd meg a három képen az elosztón lévő sárga matricát, még ha Abu nem is írta volna le, ide nekem a rozsdás bökőt hogy valami szenny Post-Process effekt barmolja szét a látványt DX12 alatt.
Rengeteg játékból írtottam ki az elmúlt években az ehhez hasonló, ingame video menüben PP-be/alá integrált szarokat, idő és Google kérdése csupán (
) mennyire kell belenyúlni adott játékba, cfg/ini hax..
Ugye 98%-ban a PP mint olyan csak Low-ra állítható, ettől még pl a(z egyre sűrűbben beleintegrált) DoF működik/jelen van/látható, csak a mértéke kevésbé gyomorforgató, viszont némi ásással simán nullára is kikapcsolható majdnem minden játékban, egészen addig a pillanatig amig újra hozzá nem nyúl az ember a PP beállításhoz.. és/vagy magához a komplett presethez..
Itt annyi történt hogy egyszerűen csak nem vették a fáradtságot ezt végigcsinálni/kibogarászni, ha meglenne a játék megcsinálnám hogy DX12 alatt is normálisan ~DX11 módjára nézzen ki, 390X / 8GB-tól függetlenül. -
törölt tag
válasz
stratova #6713 üzenetére
Te kb. mindig beírod még akkor is amikor határon folyik a beszélgetés, úgyhogy nem számollak bele
De amúgy te is este írtál be, délelőttől ez ment mert valaki felmerte hozni, hogy a pH-n állandóan az nV bajok vannak felnagyítva, az AMD-ről meg csak a pozitívumok jelennek meg... -
törölt tag
válasz
stratova #6618 üzenetére
A 6 Pin-ről is lelehet szívni 75W-nál többet, elméletileg akár 150W-ot is. Attól függ, hogy van a kártya konfigurálva.
Pl. az nV biosokban a PCIe és a két PSU sávhoz is külön be kell állítani mennyit vehet fel belőle, és ugye léteznek 6 pin -> 8 Pin adapterek is, mivel a +2pin csak gnd. Attól függ, hogy az AMD Bios hogy kezeli ezt és, hogy a táp képes e elég anyagot szolgáltatniSzerk.: Egyébként ja, elvileg a 3.0 magasabb fogyasztást enged.
-
törölt tag
válasz
stratova #5901 üzenetére
Nem tudom mit akarnak, valamennyit még biztos lehet javítani rajta, bár még mindig elfogadható teljesítményt ad:
NVIDIA on The Witcher 3 – New Driver Updates Will Address Kepler IssuesVagy az is lehet, hogy a játékhoz jön patch.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
stratova #5886 üzenetére
A full deferredet semmiképpen, mert a PBS-re az a legjobb. Igaz, szétzabálja a sávszélt, de megvan a maga előnye.
Low-level API-nak annyi az előnye, hogy eltűnik a driver. Tehát a program a teljes processzoridőt megkapja és szabadon felhasználhatja.
A problémát maga a driver okozza. Ezért nincs kernel driver DX12 alatt. Minden új API így oldja meg ezt a gondot. Ez az MS megoldása. A DX11 meg így marad. Nem tudnak vele mit kezdeni.A példákkal az a baj, hogy az MS is itt hasalt el. Lefuttatták a teszteket és szuper volt. De egy játék nem csak rajzolás, hanem szimulációs munka is, és ott már negatívba megy a sebesség. Ezért kért meg mindenkit az MS egy éve, hogy ne használják. Inkább skálázzák le a grafikát.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
stratova #5866 üzenetére
A saját felhasználóid megszopatása a következő szint ebben a nem túl fényes jövőben. Ez alapvetően sikeresnek mondható, hiszen nem egy ember védi azt az álláspontot, hogy a saját PC-jén legyen egy effektnek -20-30%-os deficitje az amúgy reális -5-10%-os helyett, csak azért, mert biztosan jót akart ezzel az adott gyártó.
-
válasz
stratova #5861 üzenetére
Mondjuk épp ideje lenne a sarkukra állni kicsit, ha valamit akarnak.
Exkluzív játék exkluzív effektekkel... ezt kéne tolniuk régóta, hogy a plussz tudásukat eladják és legyen értelme őket venni.
Rengeteg technológiai lehetőséget és fejlesztést dobtak ki a kukába az elmúlt évtizedben, csak azért mert a vezetés nem volt elég tökös ilyen téren ami plussz selling point lehetett volna (+ egy kis pénz persze mellé a fejlesztőnek).Én pl most azért vettem egy 970-et, hogy tudjak pár PhysX címmel játszani "teljes pompájában".
Batman játékok, Metro stb ki akarom pörgetni és habár csak kicsit is de hozzáad az élményhez.Aztán lehet ha végzek velük és az AMD is kínál majd valami exkluzív dolgot váltok megint (vagy kényszerből
)
-
TTomax
félisten
válasz
stratova #5855 üzenetére
Sajnos most nem vagyok képben,mert tegnap csak feltelepítettem az 1.04es patchet de játszani már időm nem volt.Majd talán pénteken... mondjuk speciel eddig az én gépemet egy effekt sem tudta lehúzni,80-100fps-em van akkor is ha mindent bekapcsolok/ráadok.(1440p)
A témához még,bár már ezt is leírtam.Az nV jelentős előnyt kovácsol abból,hogy a játékok megjelenésére próbálnak meg kiadni egy "ráfaragott" drivert.Részint mert ezt le is kommunikálják,és az egyszeri user nem azt érzi,hogy le van sz@rva miután megvette a terméket,részint egy pár százalékos javulást el is érnek,ami általában pont arra elég,hogy a release napján jobb színben tűnnek fel a kártyáik.Ugyanis utána már nem nagyon szoktak tesztek készülni,vagy ha igen nem kapnak már akkora hangsúlyt.Igen,igen a "gameready" driver ahogy mostanában ők hívják,de a tendencia nem most hirtelen alakult ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest