- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Hirdetés
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #48308 üzenetére
Viszont precízebb gyártási technológiát igényel, mert elég egy kis anyaghiány vagy anyagtöbblet, és üt, mint Tyson! Aki akkor üt először, ha igazán nagyot üt. És először.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #48290 üzenetére
A RadeonVII azért megállt 300W-nál.
A 320W (tdp, nem fogyasztás) 3080 hűtése 5mm-el rövidebb és 12mm-el keskenyebb mint a Radeon VII, miközben 2.5x gyorsabb nála kb.
Viszont itt nem várok felszálló repülőgép fán noiset terhelés alatt. -
Raymond
titán
válasz
TESCO-Zsömle #48291 üzenetére
Attol meg egyis se az, legalabbis nem abban az ertelemben ahogy probalod beallitani. Az elso ketto egyszeruen gyartja a videokat a semmirol, az utolso meg ujabb de ugyannak tunik az is. Semmi sajto vagy ujsagori sulya nincs annak amit mondanak a videokban. Ugyanaz mint barmi mas amit masok itt a topicban irnak, csak vegig kell nezned/hallgatnod 10-15 percen keresztul.
-
Raymond
titán
válasz
TESCO-Zsömle #48286 üzenetére
OK, legyen, de a Coreteks, AdoredTV vagy MILD miota "sajtóorgánum"?
-
EXA
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #48247 üzenetére
Én is így tudom és az is el lett tolva 16-ra.
-
.Ishi.
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #48199 üzenetére
Jogos a felelem, viszont en mar szemelyesen annak orulnek, ha lenne ertelmes valasztek/verseny. Az 5700/XT nagyon jo termek volt (minusz driver gondok), viszont az en penztarcamnak az 5600XT csuszott jobban, csak sajna az mar tul keson jott. Az 5500XT meg a regi Polarisokkal "versenyzett," tehat inkabb no comment.
-
Petykemano
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #48190 üzenetére
Lehet, hogy kamu...
A videoban azt mondják, az RDNa2 az első gyümőlcse az RTGbe átirányított zen mérnököknek.
Az energia csökkentéséhez adatlokálitás kell, az meg eléggé CPU szakterület.Abu is azt mondta, az RDNA2-vel a késleltetésre mentek rá. Ahhoz meg cache kell.
Ha jól emlékszem, az RT is Nagy sávszéligényű és az RT magok is nagyrészt cacheből állnak.
Lehet, hogy nem egy magy cache, hanem mondjuk shader engine-enként sok. Ugye ez fontos lehet a későbbiekben akkor is, amikor leválasztják a blokkokat az IO-ról külön chipletbe.
Mindenesetre elégedettek lehetnek, akik az nvidia bejelentés követően pár nappal noszogatták vagy leírták az amdt. Záporoznak a szivárgások.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #48135 üzenetére
Na nem akartam nevén nevezni a gyereket, de igen pl a TrueAudio, tök jónak ígérkezett, aztán....
Én úgy tudom kuka lett a vége.
-
BemAnyó
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #48115 üzenetére
Vagy lehet te is kivárod a whql verziót mint én, bár én reméltem hogy ez a személyes aurámnak köszönhető
Én leginkább a "várni kell az AMD re ezért most azonnal nv -t kell venni" -n röhögök még jókat
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #48081 üzenetére
ez reszletkerdes, mar tobbszor bebizonyosodott, hogy ha valami a leggyorsabb, akkor nemszamit se a fogyasztas, se az, hogy hibas a driver.
A leggyorsabb mindent visz -
Devid_81
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #48098 üzenetére
En azt ertem, hogy az architecture jo lett es nem fogyaszt, viszont ha ez valoban 256bites es nem 512 akkor keves lesz a savszel, mar az 5700XT is hatarokon mozog, ezzel szembem egy kozel dupla akkora teljesitmenyu VGA-hoz keves lehet szvsz.
Masik meg az a picike huto, ha valoban keveset fog fogyasztani (Abu azert elhintette, hogy kozel 300W volt a target, de mar alatta is jol muzsikalt a cucc) akkor ez sok ev utan eloszor nagyon jol is elsulhet
Legyen csak egy 2080Ti szintu kartya amit itt latunk 175-200Wattbol, nah az mar olyan amire sokan vagynak.
Mert nVidia az minden csak nem hatekony a Samu 8nm-el. -
Busterftw
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #48081 üzenetére
It's funny, because it's true.
-
Carlos Padre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #48038 üzenetére
De milyen események?
-
carl18
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #47904 üzenetére
Azért a DLSS-t ne is vigyük túlzásba, jelenleg 14 játék támogatja.
Ez nem valami sokDe a jövőben ha több játék is támogatja remek teljesitmény nővelő lehet.
Hát én még emlékszek azokra az időkre mikor 800X600-ban ha ment valami 30-40 fps-el örültem mint majom a farkának
-
carl18
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #47902 üzenetére
Azért tegyük hozzá az RTX 3070-3080 8-10 giga videóramja még a közel jövőben belefuthat limitbe. Talán az RDNA 2 itt tud majd pár embert átpártolni azonos teljesitmény mint a RTX 3070 de dupla videómemória azonos áron.
-
válasz
TESCO-Zsömle #47874 üzenetére
Úgyis eladják mindet, végre lesz egy vonzó cím (cp77) is ami miatt az utolsó legyártott kártyát is lerabolják, mert az elmúlt időszak elég harmatos volt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #47817 üzenetére
Olyan hatalmas licit úgy néz ki, hogy nincs. Ami a cégeknek egy húzóágazat lenne az a szerver, de nagyon nem segíti majd az eladást, hogy a Marvell gyakorlatilag kiállt és lényegében elmondta, hogy a szerverpiacon az ARM eladhatatlan. A hiperskálázható adatközpontok piaca pedig ugyan zsíros, de a szerverpiac egészéhez képest apró. Ha erre mész fejlesztési szinten, akkor megéri, de amúgy sosem fogsz belőle nagy dellát betermelni, mert az igazán komoly lecsó a kisebb szervereket igénylő, egyéni vállalati szinten van, ők viszont nem tudnak venni semmilyen olcsó ARM fejlesztőeszközt, amivel olcsó lenne átállni az x86/AMD64-ről. Szóval az egész ARM-os szerveres buli egy kisebb, vállalati szerver szintjén marha nagy ráfizetés, így nem is veszik. Tulajdonképpen ez a baja a Softbanknak is. Rohadtul impozáns volt az ARM szerveres terve, de nem számoltak vele, hogy pár színes slide-ért nem fognak egy drága átállásba kezdeni a vállalatok.
Na most így az ARM eléggé magasra van beárazva egy olyan jövőkép miatt, amiről a legnagyobb szerverpartnerük pont a héten mondta el, hogy csak egy nedves álom.Az Intel ugyanazt fogja csinálni, mint az AMD. Ha vesz a notebookgyártó CPU-t, akkor a GPU-t féláron viheti. Sőt, szerintem az Intel eleinte nyomni fogja "a CPU-ért ingyen GPU-t" is.
Valószínűleg az NV erre majd azzal fog reagálni, hogy bepanaszolja őket árukapcsolásért. Jó eséllyel meg is áll majd a vád. Csak hát az Intel korábbi ítéleti alapján tudjuk, hogy mennyire sokat ér ez. Őket is bepanaszolta az NV az Ionra, kaptak egy kis pénzt, mert az Intel tudta, hogy mocskoskodtak, de a piac végül elveszett. -
válasz
TESCO-Zsömle #47801 üzenetére
Microsoft ezerrel az ARM mögött van , nagyon szorgalmazzák a betörésüket a desktop piacra , ami persze évek óta nem történik meg. Ami érdés, hogy lesz e Nvidia felvásárlás, mert az nagyon sok mindent más helyzetbe helyez.
Ezt az utóbbit viszot nem halottam,de jó hír. -
Carlos Padre
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #47773 üzenetére
Nem kell ez a felesleges túlkompenzálás, a konzol gaming arról szól, hogy lerogysz a tévé elé, megnyomsz egy gombot és játszol ( legalábbis playstationon). Nem kell azzal foglalkoznod, hogy ménemmegy, méfagy, mészaggat, miendrájvertegyekfel és a többi finomság. Fun fact, hogy az a lesajnált egyetlen konzolos vr sikeresebb és népszerűbb mint az összes pécé-s együtt. Előadhatod, hogy a pécét mennyivel több mindenre lehet(ne) használni, de hidd el, a pécé maszterrészen kívül a kutyát sem érdekli ez a sok bullshit, a konzolosokat a legkevésbé.
-
Puma K
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #47781 üzenetére
Kész meghaltam
-
Alogonomus
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #47773 üzenetére
"Ahham... Jelenleg konzolra egyetlen ilyen (VR) eszköz létezik, míg PC-re, nos... Az összes többi..."
Azért ne híreszteld, hogy egyedül a VR-t ismered, mint konzol kiegészítőt. Egy példa, lőfegyver. -
Alogonomus
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #47769 üzenetére
Nincs olyan, hogy "konzolra való" játék, csak olyan, hogy "konzol exkluzív"
Amelyik játékot egér+billentyűzet előtt ülés helyett állva+mozogva és speciális kiegészítő eszközt használva kell játszani, az például "konzolra való". Ezeken kívül vannak a PC és konzol exkluzív címek, amiket szerződési okból nem lehet a másik platformon elérni.
"Cross-platform 2 okból nincs:" Cross-platform játékok vannak. -
paprobert
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #47761 üzenetére
Olyan ez, mint a benyúlás az úszásban. Megadja az utolsó kis extrát. Amikor a fasorban se vagy az architektúrával, akkor semmi értelme, csak villogásra jó. Lásd Intel.
Amikor viszont jók az alapok, akkor egy értékelhető boost-ot ad. Márpedig az RDNA erősítette, és úgy néz ki tovább erősíti a feldolgozók kiszolgáló infrastruktúráját, amire támaszkodik ez az egész.
-
Petykemano
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #47761 üzenetére
Szerintem ez attól függ, ki tartja jobban kézben a szoftvereket.
Nvidia topicban abu vigyorgott ezen.Ha eddig a GCN szorult volna rá jobban valamiféle optimalizálásra és kínlódott a magas elméleti számítási kapacitással és az AMD emiatt a kihasználtságra gyúrt rá, cserébe az nvidia meg épp a párhuzamosságra, akkor lehet ennek az az eredménye, hogy most hirtelen nagyon alkalmasak lesznek ilyen kódok futtatására a programok - ha az nvidia eléggé kézben tudja tartani.
Röviden azt fogjuk érezni, hogy hát hiába a játékhoz kell a kraft, a nyers számítási kapacitás.
Ha viszont az AMD és az intel tudja ezt blokkolni, akkor meg azt, mint a vegánál: hiába öntöd be a tetején a tflops-ot, a végén nem jön ki az fps.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #47733 üzenetére
Pont erre jutottam en is.
Az alacsony arazas NV oldalrol meg a viszonylag magas fogyasztas egyutt eleg gyanus.Szerencsere nem sietek seho a kivarom a Navi szamokat is.
-
awexco
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #47730 üzenetére
Valahova 3070 3080 közé érkezik szerintem ... azért durva a performance ugrás ...
-
Cathulhu
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #47722 üzenetére
Ohh arra az én ismerősöm (aki szintén Intel only PC boltot vezet már vagy 30 éve) csak annyit mondott, hogy a nyugodt erő
-
Chalez
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #47723 üzenetére
Én egyvalamiért berágtam az 5700XT-re. Mostanában játszom az AC Origins-t, és ott ahogyan szerepel, az minden határon túlmegy
Akad, szaggat, okádék. Most meg egy 2 napos (számomra) 2080-al úgy megy mint a vaj a game. Miért is? Nem csak BF5 meg FH4 létezik...máshol se kellene hanyatt vágódnia
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #47690 üzenetére
Én próbáltam ma reggel kérdezni a TUL-os srácot Skype-on a gyakorlati teljesítményről. Mindig fülig érő szájjal mondta, hogy majd meglátom. Hát jó.
Annyit elárult, hogy az Ampere-t jóval gyorsabbra várták. Ezt tényleg nem érti senki a TUL-on belül, az AMD is próbálja megfejteni, hogy mi történt. Az elsődleges tényező az órajel lehet. Az AMD eredetileg úgy számolta, hogy 2,2 GHz környékén lesz az új GeForce, míg a valóságban 1,7 GHz lett. Így viszont azt nem értik, hogy honnan jön a 300 watt fölötti fogyasztás, mert 1,7 GHz-en az új Navi bőven 200 watt alatt működne. Szóval sok a kérdés még nekik is. -
Yutani
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #47690 üzenetére
A fogyasztás meg ugye nem számít, csak ha nVidiának kedvez.
Ezt inkább úgy interpretálnám, hogy akkor nem számít, ha csúcsteljesítmény járul hozzá. Lásd GTX 480 tíz éve. Ellenben például a Vega ilyen tekintetben a gyári paraméterekkel bukta volt.
-
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #47626 üzenetére
Nem. Amirol te beszelsz az ws. A 3950x am4 mar enthusiast. A hedt trx4 melle is meg csucs desktop dukal. A wrx8-ba valo az instinct. Csomo streamer trx4-re valtott, amit jatekra hasznalnak videozas mellett.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #47620 üzenetére
A Vegánál azért kellett a + TDP-keret, mert az a lapka még nem finomszemcsés DPM mechanizmust használt. A Navi 21 már a Navi 10 megoldásának továbbfejlesztését kapja, anélkül is képes növelni az órajelet, hogy nagyobb TDP-keretet kapna.
(#47621) morgyi: Ez csak akkor éri meg, ha azt észszerű fogyasztással hozod. Ha megnézed, akkor az Intel pont azért esik vissza a DIY-piacon, mert elkönyvelték a 10. generációs Core-t kazánnak, pedig valójában csak a leggyorsabb csúcsmodell, aminek a fogyasztása extrém magas. Viszont a paraméterezése negatívan hat a kisebb modellek eladására. Mindenki azt hiszi, hogy a teljes sorozat egy kazán.
-
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #47596 üzenetére
A 12pin is megerkezett hozza.
-
Kupszi
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #47596 üzenetére
Jézus Mária, nah szóval itt kezdődne a tégla korszak ?
-
Devid_81
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #47535 üzenetére
Nahjo de igy a vegere eljutunk oda, hogy csak paran vesznek uj hardware-t az egesz vilagon, mert folyamatosan emelik az arat a hw-nek.
Valahol megkellene huzni azt a vonalat, es nem menni bizonyos ar fole.
Egyszeruen nyugati keresetbol se fogjak majd azt mondani az uj $/£1200-1500 kartyakra, hogy oke kell mert jobb es uj stb.
Hanem majd az lesz, hogy mindenki megtartja a regit ameddig birja birja, vagy atmegy konzolozni es hagyja a francba az egesz PC-t ahogy van -
KillerKollar
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #47535 üzenetére
Minél drágábbak a kártyák annál kevesebb eladott példány lesz... Arról nem is beszélve, hogy a konzolok mindig a megjelenésük idején a legvonzóbbak ár/érték arányban hiszen akkor még korszerűnek számítanak. És ha igazak a pletykák a visszafele kompatibilitásról akkor most lesz is mivel játszani rajtuk megjelenéskor...
Ki venne 1000-1500$-os VGA-t ami mellé még kell egy bivaly proci/alaplap, stb...ha 500$-ért megkapsz egy konzolt? Tudom, tudom, akinek a legjobb kell és pénz nem számít... de azokból nemfog visszajönni a gyártási/fejlesztési költség... főleg most, egy gazdasági világválság kellős közepén, aminek ki tudja, hogy hol van még a vége...
-
Devid_81
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #47532 üzenetére
Verseny itt mar jo regen nincs
Most nVidia bearazza nekunk az Ampere-t, a szemunk kipattan majd tole, AMD meg pont ala arazza a kartyait ami picivel gyengebb.
Ezt mar a hires RDNA 1.0-el is eljatszottak, majd amikor jott a hoborges egy picit hirtelen csokkent az aruk kiadas elott, de meg ugy sem volt az a 'hu de jo"
Gyanitom mar soha nem lesz $649-699 a csucs, lassan a kozep kategoria annyi -
.Ishi.
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #47522 üzenetére
Erre még az én angolommal is rájöttem.
De Abu nem beszélt korábban arról, hogy a felső kategóriában lesznek vizes megoldások is?
-
Kupszi
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #47499 üzenetére
Na de kérem...hol van a TressFX???
-
gejala
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #47481 üzenetére
Én viszont most borítékolom neked, hogy a következő hónapok olyan címeihez, mint AC Valhalla, Watch Dogs Legion vagy Hitman 3 legalább egy 3060/2070S kell majd 1440p highhoz is. Pascalból 1080 Ti valószínűleg elég lesz, de alatta nem nagyon.
-
GeryFlash
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #47406 üzenetére
Csak éppenséggel ez nem előrelépés hogy felb*sszuk a fogyasztást és jé van perfomance boost. Ha hozzávesszük hogy gyártástechnológiai előrelépés is van akkor ez kifejezetten szégyen. És nyilván jobb lesz összeségében a perf/watt teljesítménye egy 3060nak mint egy 2080S-nek csak éppen ha kiszámolod akkor kijön hogy nagyjából annyival mint amennyi az új node-dal jön. Vagy annyi se.
Arról nem beszélve hogy mik ezek a szánalmas VRAM-ok. 10GB-ot raknak a 3080-ra? Amikor 2017-ben is volt már 11GB a 1080TI-on vagy másfél éve 16GB a Radeon VII-en... Ilyen olcsó lesz a 3080 hogy ezen kell spórolni? Esetleg 1440p-re akarnak árulni 800-1000 dolláros VGA-t?
-
martin66
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #47306 üzenetére
"there is a possibility that the new XTX model is a special model with liquid cooler. In this case, the flagship will come with the code name XT."
-
Jack@l
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #47227 üzenetére
Nemtom észrevetted e melyik postodra reagáltam
Semmilyen kettős mérce nincs, "nagyotmondás" van évek óta. -
Jack@l
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #47222 üzenetére
Komolyan ennyire eszitek a kefét, hogy kb a legszarabb nv szériát kellett felemlegetni 10 évvel ezelőttről?
Majd megnézzük mit és mikor tud a big navi perf, perf/fogyasztás terén, aztán lehet lengetni mint a véres kardot.
Biztos nagyon penge lesz dxr terén a beharangozó alapján. -
Yutani
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #47222 üzenetére
És az Ampere idején sem fog senkit zavarni.
-
Yutani
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #47218 üzenetére
Az nem számít, mert több, mint 5 éve volt.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #47135 üzenetére
En is leszarom, csak az osszehasonlitas miatt hoztam fel.
K0zm0
Hasrautve a GTX 760 es 770 kozott van. -
Crytek
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #47120 üzenetére
Én meg a linkelt Philips-en lepődök meg hogy azon mi kerül annyiba amikor az alig 400k-s már kifutó LG-k tudják a 120hz-et... Vagy a Philipsnél csak fényefektet kell megfizetni?
-
stratova
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #46804 üzenetére
Ha jól láttam Ampere-ben GA100-nál még egy Giga Thread Engine van, ami elvileg a GCP megfelelője lenne. Mondjuk csak rajtuk áll, változtatnak-e ezen a VGA-knál.
-
unrealnoise
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #46530 üzenetére
Ezt értem. De akkor is, hova, kinek a fénykép? Instára? Magadnak? Ki kiváncsi pár jól sikerült képre, amikor millió meg millió egy készül a neten naponta? Jah, hogy haver like-olja instán, aztán soha a többet ne nézzen rá majdnem senki? Régen még ért valamit egy fotó. Ma meg csak megrántja az ember a vállát rá. Remélem érted, hogy értem.
Más az, amikor persze valakinek ez a hobbija, ezért vagy ebből él stb. De szerintem meg rohadt nagy butaság, kb "csak ezért" veszenek új mobilt az emberek. Nyilván ez erős túlzás, de ez az utóbbi évek slágere, ez elvitathatatlan.
Tartom magam ahhoz, hogy a legtöbb komoly telefonon lévő kamerákat a nagyon nagy többség nem használja ki. De veszik. Mert trendi. Sőt, lassan ott tartunk, hogy lehet nem is vennéd, mert nem kell, de adják, és kifizettetik veled. Ha modern telót akarsz, jó kijelzővel, akkuval, hardverrel, akkor a kamerákat is ki fogod fizetni...
A gyártók ezt ki is használják...
Amúgy meg nem is szeretem ezeket a telókat, pl raktárban melózom, de ha túrázom, akkor is koszolódhat, karcolódhat a kamera lencse, hiába van tokban, ha folymatosan a zsnedben van, ide rakod, oda rakod, stb... Egy kompakt fényképező legalább fényképező is marad egy ideig. Csak hát azért meg ma már ki fizet külön? Pedig lehet megérné inkább azt venni...
Értem én a vízhűtés ilyen szintű előnyeit, de jujj, 80 ezerért?Én még az ilyen 30-50 ezres kategóriát is sokallom. A 9700k így is elég hűs egy jó kis 15+ ezres léghűtővel és jó házal.. OC-val együtt is.
2600x-ra amúgy pláne semmi értelme nem volt amúgy a hűtésnek, az egy elég hűs processzor...
-
unrealnoise
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #46524 üzenetére
A kamerák okát értem. Fotós suliba jártam.
Azt, hogy mire kell ennyi az embernek, már kevésbé. Mire is kell nekik akkor? Instára?
Nevetséges. De veszik.
Vannak tartalomgyártók, akiknek oké lehet, hasznos, stb, kivált egy fotós eszközt is bizonyos esetekben. De a többségnek hót felesleg.
GPU: Jah, értem bocsesz, nem figyeltem eléggé.
Sok az 500, de azért az a gép pl. jóval több, mint egy PS4 vagy egy X1. Persze jóval többért is... De még hosszú évekig kiszolgálhatja egyes alkatrészei.
De ettől még tartom amit mondtam.
A vízhűtéseket sosem értettem, pedig volt hogy agyaltam rajta. De aztán rájöttem, hogy halkabb nem nagyon lesz a gép, mert két-három venti úgy is dolgozni fog a proci hűtéséért.
Akkor meg minek? Hogy legyen egy szép ledes kis valami a CPU felett?
Sokba fáj, plusz nem sokkal halkabb, mint egy jó léghűtő, és hát hibalehetőség is több. -
GeryFlash
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #46522 üzenetére
Magyarországon Prohardveren kívül nincs hardver szaksajtó. Nem túlzás. Nemhogy ABU szintű újságírok nincsenek, de a Chip+PC WORLD + ipon.hu hwsw.hu újságírói szerintem nincsenek a szakmai topikok top50 fórumózaja szintjén.
-
válasz
TESCO-Zsömle #46522 üzenetére
Szerintem totálisan az. Egyszerűen elfoglalnak bizonyos kapacitást mert arra tervezik meg az architektúrát. Gondolom Nv is észbekapott hogy Samsung azért ott nem tart mint TSMC. TSMC sem akarja elveszíteni a Zöldeket mert zsíros falat. Mondjuk úgy hogy kölcsönösen jól jártak.
Még közre játszhat az is, hogy Intel is jön a MCM rendszerével valószínűleg AMD is, Nvidia is.Elég sok minden múlhat a csíkszélen és annak minőségén, WoW vagy egyéb dizájn esetén. Nem nagyon lehet hibázni szerintem az elkövetkezendő 2-3 évben a professzionális szegmensben semelyik gyártónak. -
unrealnoise
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #46515 üzenetére
Szerintem meg a gyártók szimplán durván extrém igényeket is elkezdtek kielégíteni.
Ki a fenének kellett volna régen ~6 kamerával felszerelt okosteló?
Most még is veszik egyesek.
Amúgy meg elég durva hardvered van, egy 2080Ti nagyon-nagyon sok mindent elvisz majd maxon - legalább 60 FPS-el - még egy ideig.
Én úgy tervezem, hogy a 2070 Super kártyámmal akár ezt az egész "konzolgenerációt" is ki tudom húzni, úgy értve, hogy addig akár kártyát sem cserélek a PC-ben...
Most is Forza Horizon 4 144 FPS lazán megvan, gondolom akkor az FM8 és a köv Horizon is lazán elmegy majd 100 FPS-el, és bizony a 60 még mindig totál játszható állapot, szóval akár az FM9, és az FH6 is tök játszható lehet FHD-n.
Senki nem szegezett fegyvert az emberek fejéhez, hogy márpedig neked 4K-ban, 600 FPS-el kell játszanod.
Persze lehet én sem várok olyan sokáig, és lakásra is győjteni kellene, de simán lehet eladom, rászánok X pénzt, és megint lesz egy garis, kevesebbett fogyasztó, jó kártyám.
Szerintem a számok meg azt mutatják, hogy játszani ma olcsóbb, mint valaha.
Bundle csomagok, Steam akciók, stb. A PS4 sem véletlen lett azért akkora siker, az a nyitóár elég jó volt...
Ugyanez igaz majdnem minden szórakoztatóipari termékre. Régen egy VHS kazetta kölcsönzése mennyibe fájt? 150-300 Ft darabja. Egy film.
Ma meg itt a Netflix meg a HBO Go mennyi mindent kínál, mennyiért... -
Busterftw
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #46515 üzenetére
En ugy nezem legtobbszor, hogy mennyi idore szolgal ki valami.
Nalam 3. eve van 550 euros gtx 1080, az 15 euro havonta, annyit a Netflix is elker, mas meg a triplajat elcigizi. Plusz ha mar van egy viszonylag jo gep, akkor maris olcsobban josz ki, mert eladod.
Most mar keves lesz, majd valtja a 3xxx szeria. -
GeryFlash
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #46453 üzenetére
Nem az uj szupererős XBOX-on múlik hanem hogy ki kell adni a jelenlegi szutyvadékokra. Hiába lehet skálázni viszonylag jól a motorokat ez akkor is visszafogó tényező. Ne 2020ra várjuk már a nextgen játékokat...
-
Raymond
titán
válasz
TESCO-Zsömle #46453 üzenetére
A video jol nez ki mert a szokasos high quality CGI story trailer a Digic-tol, a kepek nem onnan vannak ezert ugy neznek ki ahogy.
-
válasz
TESCO-Zsömle #46401 üzenetére
és még ők is azt írják, hogy egy csipetnyi sóval...
-
Yutani
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #46356 üzenetére
Mondjuk az RT-től egyes scene-knek lett hangulata itt.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #46343 üzenetére
Japánban is kijárási tilalom van remélem ezt értitek :d
Meg azoknak a Santa Clara-i közepesen ismert alkalmazottaknak kell lekommunikálni, fizetni a TSMC-t. A kommentem leginkább arról szólt a beszállítói lánc sérülékeny. Értem hogy azt mondjátok hogy a semi customnak már sok dolga nincs. Amíg nincs baj mint a Vegánál ahol nem működtek megfelelően dolgok...Nyugi már múködnek a Vertex shaderek.
AMD ACO Begins Using Navi NGG For Tessellation + Vertex Shaders -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #46340 üzenetére
Azért mert most egy felelősségteljes vezető nem tudja azt mondani hogy képesek vagyunk karácsonyra kiadni egy konzolt, a teljes beszállítói út képes lesz működni Kínától az amerikai HQ-kig.
Hogyan determináljuk a konzol árát ? Maga a konzol az egy kényes termék mivel a hardvernek el kell érnie az elterjedési szintet amin érdemes AAA főleg exclusice AAA fejlesztése. Amellett hogy az ára kritikus tényező ! és legalább a nem súlyosan veszteséges szintet el kell érnie...
Trumpot most azért hibáztatják mert nem zárta le NY-ot, mert úgy itélte meg hogy a kereskedelmi világbank meg a NY tőzsde, annyira fontos hogy államérdek , azt érted hogy a Római Birodalom miért bukott el?
Egy erősen centralizált világuralmi szervezet központok nélkül semmi. Arról most ne beszéljünk hogy ott mindenkinek van fegyvere és ha balhé van már pedig most van akkor az az első hogy kifosszák az üzleteket , de így csontra. Elég ha egy beszállító kiesik valahol sérül az ellátási lánc de ha mondjuk egy Microsoftos döntéshozó kiesik hónapokra nagy a baj.
Az APU ezesetben szerencsés mert kevesebb a beszállítói út.
Azt gondolhatná az ember hogy a szoftver az önmagában nem sérülékeny, mindenki hazamegy a hómoffiszba és picivel dezintegráltabban de folytatódnak a benti folyamatok, majd veszünk fel táv rendszergazdákat és konferenciahívásokkal kompenzálunk. Egyrészt kiesnek a dobozos verziók. Kiesnek országok. LINK
A végére azt tegyük hozzá hogy a Sony annyira tőkeerős hogy egy teljes konzol kress sem vinné csődbe. -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #46217 üzenetére
Utána az OFF.
Nem teljesen ugyanarról beszélünk de ezúttal kifejtem.
Akit érdekel Kognitív disszonancia csak az maradjon.
Kezdjünk egy alapozó videóval hogy mindenki képbe kerüljön.
Az uncanny valley (hátborzongató völgy) jelenség
A kognitív disszonancia : Az új információ ellentétes a korábbi ismeretekkel (tapasztalatokkal) ami feszültséget okoz benned !
"Veszély felismerhető fenyegetés nélkül"
Nem tudom nézi e közületek valaki zsírosdeszkát nemrégiben az isten értelmezéseiben ismételgette azt hogy: "EZ MIND UGYANAZ"
Nos én is ezt fogom, ez mind ugyanaz, a valóságban felfedezett apró hibák amik émelygéshez fognak vezetni. Ki akarja lökni az agyad hogy EZ NEM A VALÓSÁG.
A Matrix filmben a piros hölgy, csak ott matrix hibának nevezték.
Az uncanny valley az arc felismerésnél, a VR-nél hogy a füledben a folyadék nem küldi azt a jelet hogy mész miközben látod hogy jársz.
és még számtalan van ilyen, abban igazad van hogy a VR-nél a hallójárat küldi a legerősebb jelet. DE van más is az pl hogy az orrodat nem látod a VRben márpedig ha nem is figyelünk rá oda de ha becsukjuk az egyik szemünk és lenézünk a perifériás látásunk mindenképpen látja az orrod, pl az orr behelyezése is csökkenti a diszkomfort érzetet, de itt ez nem áll meg, mert ha futsz bedőlsz, ha sivatagban vagy égeti az arcod, ha fúj a szél nem mozog a hajad.
Más más intenzitással de mind visszajelez neked, Ez mind ugyanaz.
A kisebb intenzitás esetén pl nem ülsz be egy filmre.
Amit Te mondasz hogy a fül akkor is visszajelez ha a kedvenc Magyar repülősünk felvisz a Red Bull kupán egy körre akkor is rosszul vagy pedig az aztán a valóság ! Valóság csak nem a megszokott valóság.
Ugye a Fül az csak egy input eszköz nem az indít be reakciókat , most ahhoz már valami neurológiai fórum kellene hogy milyen idegpályákon hova fut ez a jel be. Amiről én beszéltem az végig ON volt, a kognitív disszonancia és a hátborzongató völgy közötti különbségekről beszéltem.
És ez bármilyen fura de kapcsolódik a Ray Tracinghez !
Ugye ez azért alakult ki hogy valósághűbb képet kapjunk.
Akkor adódik a legelső kérdés miért pont a a Minecrafttal demózzák ami egy voxel alakú eleve elnagyolt grafikai megvalósítás ? Azért mert a RT-vel javult valóság érzeteddel sem nyúlhat bele a völgybe, a minecraft még előtte megáll mondjuk a Hellblade 2 Senuája pedig már kint van a völgyből.
A látott DXR demó azért kelt visszatetszést mert mind a robot benne van a völgyben mind a túlkrómozott felületek miatt megkapod a jelet ez nem a valóság ! -
Komplikato
veterán
válasz
A Samsung erre kifejlesztett egy Entrim 4D nevű fejhallgatót, ami a normális audió leadása mellett elhitette a belső füllel, hogy a virtuális mozgás valódi. Ezt demózták 2-3 rendezvényen, a szaksajtó beájúlt tőle mennyire jó ... aztán lassan 2.5 éve kuss van róla.
-
apatyas
Korrektor
válasz
Megerősítem. Ha más játékát nézem, lehet hogy nem megy sokáig. Ha én rángatom ugyanazt, akkor birom végnélkül.
-
Petykemano
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #46101 üzenetére
ha ma kijönne, annyi lenne
-
Pakmara
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #46065 üzenetére
+nem tudod hogy kell katapultálni.. bepánikolsz megnyomod letépi a karod/lábad..
-
válasz
TESCO-Zsömle #46060 üzenetére
Azért számtech esetén már eléggé érezteti hatását a vírus.
Nagykereimben egyre szarabb a helyzet több komponens terén is.
Van olyan hely ahol egy 2070S alig olcsóbb mint egy 2080S -
Devid_81
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #46058 üzenetére
Szerintem amig le nem csendesedik a dolog addig mindenki szepen atmegy online only megoldasban.
Nem ijednek meg ettol annyira, hogy majd emiatt kesik.
Kesni inkabb attol fog, hogy a driverek nem lesznek keszek idoben es vagy nem eri el a target-et orajelben.
Bar az utobbi ha bekovetkezik akkor az nem csak par napos csuszast fog magaval vinni... -
válasz
TESCO-Zsömle #46034 üzenetére
En inkabb az aratol felek, mint a fogyasztasatol
A custom viz itt is elviszi -
Yutani
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #45862 üzenetére
-
Cifu
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #45859 üzenetére
Akkor szerinted a honlapot nem frissítették ~10 éve?
-
Jack@l
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #45721 üzenetére
Az 5800xt-t pl emiatt már át nem tervezik... Szóval ott is lesz egy driver patch.
Nem értem mit hurcoljátok meg, örülni kéne hogy valaki belinkelte és figyelmeztet, rakjá uj drivert. Mert ph-n nem biztos hogy fent lesz(más nagy oldalakkal ellentétben). -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #45718 üzenetére
Nagyon egyszerű a válasz.
Mert amennyiben hardvertapasz a kritikus hiba javítása akkor örök érvényű.
Viszont arról ne feledkezzünk már meg hogy nagyon sokan vannak régi drivereken mert valamely játékban kritikus hibája van.
Ha nem hiszed el kellene látogatni az adott kártyák topicjába.
Ezért semmilyen szinten sem megnyugtató a "javították az új driverben" mondat. Ez max az 5600XT tulajoknak megnyugtató mert ők nem tudják a régi drivereket használni ugye... -
Pécsi gyerek
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #45431 üzenetére
-
GeryFlash
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #45408 üzenetére
Azért ha elolvasod az egész threadet azt látod, hogy félig igaza van: az az EVGA kártya matrica nélkül sem néz ki dzsunka kínainak, teljesen átlagos. Az első idézett szöveg (mi szerint ne lenen tisztában mit jelent az EVGA) valóban hülyeség, direkt azért mondta hogy matrica nélkül. Más kérdés hogy úgysem
-
Cathulhu
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #44163 üzenetére
Szerintem ezen a teman par eve kemenyen dolgoznak, evekkel ezelott is (Raja tavozasa korul) is mar chiplet designt emlegettek, es az uj vezer Wang gyorsan igyekezett is lehuteni a kedelyeket, hogy nem eszik olyan forron a kasat. De ketlem, hogy dobtak volna a dolgot, csak lassabban halad mint gondoltak, de biztosra veszem, hogy abba az iranyba haladnak most is, csak csendben.
-
GeryFlash
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #44072 üzenetére
Ők is a Samsunggal gyártatnak.
-
válasz
TESCO-Zsömle #44067 üzenetére
Nvidia és AMD sem különb úgy gondolom. ha ők kerülnének hasonló pozícióba ugyan ezek a folyamatok játszódnának le, ebben szinte biztos vagyok. Sajnos olyan hogy minden cég közel egyenlő feltételekkel szálljon harcba nem szokott lenni, főleg figyelembe véve , hogy Intel mögött ott áll teljes mellszélességben ( ha nem is hivatalosan ) Trump is.
-
válasz
TESCO-Zsömle #44064 üzenetére
felhasználói szemszögből ez miért számít? A verseny csak jó nekünk.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #43977 üzenetére
-
válasz
TESCO-Zsömle #43971 üzenetére
Ez tény,de valahol el kell kezdeni.Ez nem vesz le az RT nélküli teljesítményéből a kártyáknak.
Páran még emlékszünk anno az élsimítás megérkezésére.
Intel a saját CPU-it fogja terhelni a BVH struktúra gyorsítására, AMD meg ki tudja mit választ.
Az RT már jelenleg is kézzelfogható különbséget produkál egy sztori alapú játékban. nem feltétlenül csúnyább vagy szebb, egyszerűen más.Controlban, Metroban észrevehetően szebb és még az én kártyámon is élvezhető sebességet produkál szinte max grafikán.
remélem Ti is megkapjátok ezt a lehetőséget hamarosan és kipróbálhatjátok addig meg nem tudok mit mondani ezekre az értelmetlen meddő vitákra. Addig itt a Ray Tracing egy istenkáromlás, decembertől meg majd itt sem az lesz.Cifu: bocs kicsit átszerkesztettem, mert nyers volt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #43949 üzenetére
Ez ennél bonyolultabb kérdés. Nagyon lényeges, hogy a DXR beépítése jelenleg áldozatokkal jár. És itt nem pont a sebességre kell gondolni, hanem a geometriára. Van egy szint, ami fölött egyszerűen nem működik a fixfunkciós hardver, tehát a jelenetek geometriájának bele kell férni ebbe a limitbe. Ezért van az, hogy csont egyszerű a Control ebből a szempontból, mintha az előző évtizedből származna:
Ezzel szemben a mai motorok közül még az UE4 is jóval jobban kezeli a geometriát, pedig annak sem erőssége ez, viszont látszik, hogy a Gears 5 mennyivel más dimenzió a részletességet tekintve, kb. az a szint, amit elvársz manapság:
Szóval itt ritkán számít, hogy hány fps-t akarsz, mert az beállítható a grafikában. A mostani DXR-nél a legfőbb limiteket a geometria részletessége adja. Vissza kell venni, hogy működjön.
Ez az egész jelenleg nagyon bonyolult kérdés. Tudom az lett mondva, hogy "just works", de valójában nem. A beépítés nem akkora gond, de felkészíteni a játék részletességét a beépítésre már lényeges tényező, mert hiába tudna a motor részletesebb geometriát, hiába lennének rá képesek a hardverek is, ha egyszerűen a fixfunkciós hardver nem tud egy szint fölé menni, bezuhan annyira a teljesítménye, hogy szoftveresen is gyorsabb lesz a számítás.
-
imi123
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #43949 üzenetére
Hát nem volt jó ötlet szerintem sem pont egy Multi FPS-nél demózni az Rt-t.
Ott a világ összes FPS-se is kevés lenne.
Egy jó kis Dead Space remake-el viszont el lehetne demózni. Tudom álmodik a nyomor. -
Tyrel
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #43950 üzenetére
Pont ezt mondom én is, hogy nVidia mindig erőltet valami zárt sz*rt ami igazából semmi olyat nem valósít meg, amit előtte ügyes fejlesztők saját kóddal, vagy épp más open source API-kkal ne csináltak volna már rég meg... aztán ez van eladva világ megváltó csodaként, a háttérben meg megy az aktatáska tologatás, hogy jobb fényben tüntessék fel az új fejőstehenüket mint amilyen valójában.
De nagyon úgy fest, hogy ha simán csak nem szereted amikor sokadszor is full hülyének vagy nézve az nVidia által, az itt már egyenlő azzal hogy AMD fanboy vagy... Meg én is, igaz pont az előző oldalon szídtam el őket hogy mekkora balfaszok, de azért AMD fanboy vagyok, csak mert böki a csőröm nVidia lekezelő, hazug viselkedése. Ok.
-
Cifu
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #43933 üzenetére
A bejelentett RT címek egyik harmada nem támogatta az RT-t megjelenéskor, a másik harmada meg 1:1-be dobta is az ötletet a francba. Úgyhogy mostantól számítva még 1-1,5 évig sinál el lehet lenni RT nélkül, ha a teljesítmény továbbra is úgy alakul, ahogy az nVidia megvalósításában, akkor pedig a közép és alsó kategóriákban utána is, mert senki az ép eszével nem fogja eldobni a teljesítmény felét-harmadát, ha csak nem olyan pluszról van szó, amiból amúgy sem profitál.
Én nem ezt látom. Az RTX kártya tulajok szépen mutogatják a Control-t hogy néz ki és milyen sebességgel fut. Persze, vannak, akik nyafognak, hogy nincs meg a 144FPS, de elég sok emberke írja azt, hogy neki legyen meg a 60FPS és kész. Legfeljebb nem max.-ra húzott RT-vel játszik... -
Tyrel
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #43930 üzenetére
Az RDNA2 elviekben egy teljes termékcsaládot fog hozni, bár szinte biztos hogy nem egyszerre. Valószínűleg nem lesz az ami a Vegánál volt, hogy más néven jön és külön van választva a két termékvonal. Ott az ugye eltérő architektúra volt (a Polaristól), és az indokolta.
RDNA esetén viszont elvben egyező architektúrával megy a teljes termékskála, csak a chipek mérete más. Az könnyen lehet, hogy az RT-hez szükséges részeket csak a felsőkategóriás kártyák kapják majd meg, de ennél több eltérésre én nem számítanék. Ugyan úgy ahogy most nVidiánál is igazán a GTX 1660 meg pl. az RTX 2080 ugyan úgy Turing GPU mindkettő, csak utóbbi nyakon van öntve egy vödör felesleges részegységgel.
Az 5000 szériát szerintem fokozatosan kivezetik majd, ahogy az RDNA2 (6000 széria?) be jön... ééés igen, az 5800/5900 várhatóan elég tiszavirág életű lesz, feltéve hogy az RDNA2 nem fog késni.
Igazán most még simán vállalható lenne hogy a Navi 12 (5800) nem tud RT-t felső kategóriában, ha cserébe jobb ár/teljesítménye vagy akár jobb abszolút teljesítménye van, mint az RTX-eknek. Mindkettőre van esély (igen, utóbbira is), szerintem kb. csak attól függ hogy kap-e HBM-et vagy sem. Simán eladható lenne azzal, hogy 'oké, nincs DXR, de 10%-al gyorsabb, vagy 50$-al olcsóbb'.
Jövő év elején viszont szinte biztos hogy elkezdik leak-elgetni majd az Ampere-t, ami egyrészt szinte biztos hogy gyorsabb lesz ezeknél, másrészt várhatóan nem ez az ipari hulladék DXR implementáció lesz bennük mint a mostani RTX-ekben, hanem valami értékelhetőbb és időt állóbb. Onnantól kezdve pedig megint ott leszünk, hogy "de majd az RDNA2, majd az megmutatja!" és várhatjuk tovább a csodát, ami jó ha év végére eljön, Ampere-t meg lehet majd kapni legkésőbb nyáron.
Az 5800-nak így lesz kb. 2-3 hónapja amiben piacképes, de igazából ott se tudja már megvenni majd senki jó szájízzel, mert egy felsőkategóriás, 200 ezer Ft fölé árazott kártya lesz, amiben nincs semmilyen (hardveres) RT, tehát abszolút nem jövőbiztos. Megveszed tavasszal egy vagyonért és karácsonykor kidobhatod az ablakon, mert jönni fognak a next gen. konzolok szintén RT-vel, az Ampere már rég kint lesz RT-vel, az Intel is tuti hogy nem marad ki belőle, onnantól meg hogy a gaming piac 95% támogatja, használva is lesz... Na persze nem általad, szerencsétlen AMD tulaj által...
Jelenleg a DXR csak egy haszontalan gimmick, de ez jövő évben, legkésőbb annak a végén, változni fog... és röhejes módon az AMD/RTG lesz az utolsó aki betolja a DXR szekeret a célba, annak ellenére hogy nagyrészt ők diktálják hogyan fog működni. Egyszerűen nevetséges, évek óta ezt csinálják. Minden ott van a kezükben a sikerhez, és logisztikai balfaszkodással elfuserálják az egészet.
-
Tyrel
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #43924 üzenetére
Elvileg az RDNA 2-ben lesz már hardveres RT (5800-ban még nem), ami valamikor jövőre jön... szerintem kb. az új konzolokkal együtt, év vége felé.
Gyorsnak állítólag az 5800 is elég gyors lesz már (mondjuk lehet 5900 lesz a neve végül), de RT-t jelen állás szerint max. emulálva fog tudni ahogy a Pascal-ok is.
-
válasz
TESCO-Zsömle #40095 üzenetére
Hát az mondjuk tudott dolog az Intelről, hogy van olyan vállfaja az újságírásnak, amit többre tartanak az elfogulatlannál
(#40094) awexco: könnyen lehet. Húszévesen, függetlenül könnyű magasztos célokba fektetni az ember idejét, amik alig hoznak pénzt. Hússzal később néhány gyerek és fajsúlyos mortgage mellett sokkal több benne a kihívás.
-
Valdez
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #39238 üzenetére
Amire hivatkozott (xbox kép), azon nvme ssd-t ír.
-
válasz
TESCO-Zsömle #39148 üzenetére
ok cimbi, igazad van.
-
válasz
TESCO-Zsömle #39129 üzenetére
Szar a kiemelés.
handle ray tracing production work even better than Nvidia’s RTX 20-series cardsSzar a fordiítás...
ray tracing production=ray tracing alkotás
work even better than=még jobban működik mint...Alkotói munka? LOL. Ezt az angolt ne erőltesd.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #39129 üzenetére
De mi az alkotói munkafolyamat ha egy Gamer kártyáról beszélünk ?
FE-nél még csak érteném is...Petykemano: a 9 szerintem APU lesz azért beszéltek eddig a 10 12-ről.
-
válasz
TESCO-Zsömle #39061 üzenetére
2019 van, mi az ami offline is megy?
itt külön kiemelte, hogy semmi gond nem volt a latencyvel. de azért azt is nézzétek, hogy nem kompetitív coop shooter pvp-t játszott.
majd ha ugyanezt írják mondjuk a division 2 dzről is, akkor az már úgy elég ütős lesz. -
dergander
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #37241 üzenetére
Ezt nem tudhatod, lehet nekik a downgrade minden álmuk. Sok ember visszavágyik 4Król 1080P-re
-
t72killer
titán
válasz
TESCO-Zsömle #36925 üzenetére
Váá, benéztem, gondoltam "Radeon találgatós"-ban VGA a fő téma
Egyébként pedig mi van, ha munkára veszik a Ryzeneket? Videóvágni szvsz tökéletesek a sok maggal.
-
Petykemano
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #36598 üzenetére
Amíg a felhasználó dönt(het) arról, hogy beruház-e multiGPU-ra, addig valószínűleg mindig jobban meg fogja érni neki kettő kisebb helyett egy nagyobbat venni. (Ez persze csak akkor igaz, ha van nagyobb.)
Két esetben lehetne ezt a hatást csökkenteni:
- ha csökkented a multiGPU hasznavehetetlenségének rizikóját
Vagy
- ha a rizikó vállalását jelentős kedvezménnyel segíted elő.Azt gondolom, az első eset hamar elvezetne, második pwdig eleve feltételezi azt, hogy maga a gyártó készítsen neked multiGPU-t.
-
-Solt-
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #36598 üzenetére
Azért ~90% körüli skálázodásnál már más lenne a helyzet , főleg ha ebből a VR is profitálna. Adott esetben 2db 2080Ti-t biztos nem vennék, de az 2 helyett a 2db 2080 már elgondolkodtató ilyen skálázódás mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós kamerák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Vezetékes FÜLhallgatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autószerelők, autószerelés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7290 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest