- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Hirdetés
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hahakocka
őstag
válasz
Alogonomus #71623 üzenetére
HA N megbízható embereknèl már 240--245e a 9070 S 265-275 e közt az XT
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Alogonomus #71569 üzenetére
> Eleve még a fejlesztés kezdeti szakaszában jegelték a dolgot,
> miután látták, hogy az emberek a mindshare miatt inkább vették
> 800 dollárért a 12 GB-os 4070 Ti-t, mint a 20 GB-os 7900 XT-t.
szerintem nincs a kettő között összefüggés.
és nem ez alapján döntöttek. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Alogonomus #71567 üzenetére
Inkább az volt a probléma, hogy csúszott volna az rdna4, és a Sony meg a Microsoft konzolja volt a fontosabb. Ha lett volna működő , ki tesztelt verzió, akkor azt piacra dobtak volna
-
Yutani
nagyúr
válasz
Alogonomus #70977 üzenetére
Nem látom az előnyét alacsony kategóriákban, de akkor biztos úgy lesz.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Alogonomus #70974 üzenetére
Az 5060 nem GDDR6-tal érkezik?
-
beef
őstag
válasz
Alogonomus #70852 üzenetére
Én kicsi esélyt látok, hogy bármi jelentős mennyiséget is átcsoportosított a jobb haszonnal kecsegtető egyéb termékekből.
-
X2N
őstag
válasz
Alogonomus #70842 üzenetére
Márpedig kénytelen lesz "támogatni" a stúdiókat az nvidia mert a következő konzolban is AMD videokártya lesz, nem véletlenül.
-
válasz
Alogonomus #70609 üzenetére
Az AMD megköszöni, a vásárlók kevésbé
.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Alogonomus #70406 üzenetére
> a 9070 msrp áron egyáltalán nem lesz DOA,
kíváncsi leszek, hogy lehet-e belőle 9070 XT-t hackelni - valamilyen egyszerű módon.
-
válasz
Alogonomus #70395 üzenetére
9070 szerintem DOA a 5070 ellen, pláne ha az nvidia még idővel leviszi a kártya árát picivel akár 499-re. 529-t valósabbnak tartok, kiváló OC kártyának tűnik az 5070, és lehet spergelni a 12GB ram miatt, de perpillanat egy példa van 1440p-re, az Indiana PT, ahol beszakad - meg hát épp ésszel nem futtatsz PT-t
9070XT viszont fasza kártyának tűnik az MSRP árán gamingre, a prémium változatai viszont belóg majd az 5070Ti MSRP-be, ami meg már necces lehet. amikor lesz nvidia stock.
Szal kis tapsika az AMD-nek a részemről
-
válasz
Alogonomus #70395 üzenetére
Nem lesz belőle ref így az lehet egy alap oc verzió is, de igen, a fogyasztáson nem sokat tudtak javítani.
-
válasz
Alogonomus #70336 üzenetére
A feltételes mód helyén való.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #70175 üzenetére
Ezt utólag korrigálták, ha jól emlékszem.
-
válasz
Alogonomus #69899 üzenetére
Nem szeretném reklámozni azt az oldalt, amely 2+millióért adja az 5090-t. Elfogadható cuccok, ennyi. A hűtés árban drágább is (Asus AIO), mint ami az Ibuypoweres gépben van.
(ebből ki lehet találni, melyik)
De egy kis linkben beszúrom, itt-e.
Más:
Csak nálam zavaró ez az abszolút hülyén összerakott FSR táblázat? -
Pkc83
őstag
válasz
Alogonomus #69899 üzenetére
Általában az előre összerakott gépeknél amelyik alkatrészhez nincs oda írva a pontos típus nagy eséllyel valami bóvli xar,vagy legalábbis olcsó fajta..
-
válasz
Alogonomus #69880 üzenetére
Már rég AMD featured cím is: [link]
-
válasz
Alogonomus #69873 üzenetére
Én maradok az én verziómnál, AMD már megcsinálta egyszer
Minden további pozitív hír legyen meglepetés/ajándék számunkra
-
hahakocka
őstag
válasz
Alogonomus #69832 üzenetére
Szép újabb trükközés
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Alogonomus #69824 üzenetére
"Előzetesen mindenki 50+ százalékos ugrást várt az 5090-től, és a kisebb kártyáktól is 30+ százalék javulást. Az RDNA4 eredeti árazását ezekhez lőhette be az AMD, de azóta alaposan újra kellett gondolniuk az árakat."
ez a hiba. Kellene a piacrész, kiszámoltuk, hogy ennyi ; ennyi haszon van rajta ( mer állítólag azért marad valami ) ; nem kell túlgondolni ; ha attól, hogy a konkurrencia elszurta az új gen perf/$ -t, mégjobb ajánlatnak tünik a mienk, amit kitaláltunk ; azonnal vasvellával kellene a piacra hányni az új Radeonokat. Pláne úgy, hogy a Geforce egyelőre nehezen beszerezhető.
-
PuMbA
titán
válasz
Alogonomus #69816 üzenetére
Az NVIDIA-nak olyan hatalmas az előnye (90%-10%), hogy ez a bénázás mindegy az AMD szempontjából
Ha az AMD magasabb árat ad meg, akkor ugyanúgy végük van, hiába bénázik az NVIDIA. GamersNexus is jól elmondta, hogy ha az NVIDIA bénázik, akkor Jensen úgy rápirít a dolgozókra, hogy a következő kártyák sokkal jobbak lesznek. Eddig így volt. Szóval nem véletlenül mondta ő és Hardware Unboxed is, hogy az NVIDIA bénázása mellett ugyanúgy a lehető legalacsonyabb árral kell piacra dobniuk az RDNA4-et.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Alogonomus #69816 üzenetére
Mit benaznak? A hianyzo ropos kartyakat cserelik, egyebkent meg ami mozog naluk, azt gyakorlatilag rogton szetkapkodjak MSRP aron felul is.
Az AMDnel meg hegyekben all a 7000es szeria meg a raktarakban. Szval h ki mit benaz az relativ.
-
válasz
Alogonomus #69728 üzenetére
16GB GDDR6 memória kb 50-60 dollár maximum. Ha valaki azt mondja nekem, hogy a GDDR7 az nemhogy 150 dollár, hanem közel 240-300, azaz 4-5x szorzó, akkor alsó hangon erős kétkedéssel fogadom, de lehet még röhögök is mellé.
-
válasz
Alogonomus #69728 üzenetére
Valószínűtlen ez, nem valószínűleg. Az Nvidia nem fog 28 vagy 30 Gbps miatt ekkora felárat fizetni .( 5070Ti-n si ez van) Amúgy alapból 32 Gbps amit tudnak.
Ezt kizártnak tartom, nem kerül egy 5060 Ti re 350 dollárért memóra se 28 se 30 Gbps sebességgel, főleg nem az Nvidiától.. -
válasz
Alogonomus #69659 üzenetére
Amikor beállt az ár abszolút normális áron kaptál 4080/4090 kártyát, msrp közeli áron - azaz itt magyarországon áfával 500 környékén volt 4080 super, és 800/900k áron 4090.
Az Asus ROG STRIX meg a Noctua 4080 meg +100k
-
válasz
Alogonomus #69650 üzenetére
Ez egy milliárdos per lenne az AMD-n, csak szólok.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #69650 üzenetére
Ezt viszont már január végén az eredeti launch-csal meg lehetett volna csinálni. Kb másfél hónap előnnyel már lehetne kiszórni és usereknek téríteni a cuccot.
-
Devid_81
félisten
válasz
Alogonomus #69644 üzenetére
Ne ebbol induljatok ki, 3 honapon belul illene "barmelyik" 5070/5080/5090-nek a boltokban allni, mert a demand kisebb lesz a kezdeti kereslet utan.
Ahogy az elllatas javul senki nem fog 900 dollarert 750-es VGA-t venni.
Egyetlen dolog allithatja meg az Nvidiat ettol ha valami uton modon csinalniuk kell a recall/respint a hibak javitasa miatt, de siman folyamatosan kilesznek vezetve a hibas termekek es csak a jok lesznek mar a boltokban helyette.
Egyszeruen elkopik a forgalombol a hibas termek csakugy mint a kezdeti hibas 2080Ti-k stb stb.Szerk mint mondtam nem a mostani street price-hoz kell allitani, hanem az MSRP-hez, es onnan lehet jo review-kat kihozni.
-
válasz
Alogonomus #69644 üzenetére
Majd beáll az 5070Ti ára, két év, mire jön a kövi gen, nem 2 hónap.
Most ne vegyen az ember 500kért 5070Ti-t, az biztos.
-
Devid_81
félisten
válasz
Alogonomus #69639 üzenetére
Nem kell aggodni, ha draga lesz az AMD akkor ugyis csak a fanboyok veszik majd meg, a tobbi meg boltokban fog allni a polcon es majd olcsobb lesz, same crap as usual.
AMD egyetlen dolga van (lenne) most, ha piacot akar akkor be kell nyelni egy kisebb profitot a kartyan a nagyobb-tervezett helyett aztan ennyi.
Soha nem ertettem uzleti szempontbol miert nem jobb 10 millio termeket eladni es csak $200-at keresni /db mintsem 100.000dbot eladni de azt aztan $400 haszonnal per db aron... -
Quadgame94
őstag
válasz
Alogonomus #69639 üzenetére
Túl sokat látsz ebbe bele. Folyamatos gúnyolódás
Na ez jó volt.
Az AMD-nek volt felesleges megkérdezni ezt. Illetve nem egy kártyáról van szó, hanem többről, plusz az árak aztán sokat változhatnak a jövőben.
-
yarsley
aktív tag
válasz
Alogonomus #69571 üzenetére
>A jelek szerint 7800 XT-ből még van jelentősebb készlet, ahogy 7900 XT és XTX is van még bőven a raktárakban.
Itthon meg EU-ban lehet, de amcsiknál 7900 XT - XTX teljesen kifutott, 7800 XT ára meg az egekben.Szerintem meg inkább magasabb árakon kezdenek, ahol még van 7800XT készlet ott kicsit csúszik az ára 450$ környékére, 550 - 650 meg a 9070 és az XT lesz. Aztán ha kifut az RDNA 3 készlet akkor talán hagyják lejjebb csúszni 500-600-ra.
Edit: utána számoltam már 450USD környékén megy a 7800XT...
-
Quadgame94
őstag
válasz
Alogonomus #69571 üzenetére
A gond az hogy a 9060 XT az a 7800 XT alatt lesz. Inkább 7700 XT-t hozza majd. Namost ez a kártya 400 dollárért is életképtelen. Inkább 350.
9070 = 150% 550 USD?
4070 Ti = 140%
5070 = 135-140% 550 USD
4070 Super = 130%
7800 XT = 120% 400-430 USD
9060 XT = 100% 350 USD?
= 7700 XT
9060 = 88% 300 USD?
= 4060 Ti9070 sokkal gyorsabb lesz. 550 USD árral túl nagy lyukat hagyna a két kártya között. A Navi 31/32 nemsokára elfogy. Hosszútávra nem érdemes azokkal foglalkozni. Az AMD-nek ezeket a kártyákat lekell váltani... Én 350/300 dollárért adnám a helyükben természetesen 16 GB / 12 GB VRAM-al. Így a 9070 mehetne 500 dollárért. És az agresszív lenne. Az 550 az meh.
-
Devid_81
félisten
válasz
Alogonomus #69569 üzenetére
Ah, borzalmas aron mennek a hasznalt cuccok.
Jelenleg siman £600 ig mennek a Superek, az emberek alul informaltak es semmi mas nem szamit nekik csak a zold szin.
Ha kijon valaha az 5070 a nyakamat ra, hogy a 4070S meg £400 felett eladhato lesz kb az 5xxx generacio vegeig. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #69407 üzenetére
A sima Mercury lehet meg letisztult, ez a ketto a Mercury Magnetic Air verzio:
A Swift es a Quicksilver szinten opcio, ha non-RGB-t akarsz.
-
válasz
Alogonomus #68749 üzenetére
Mindenhogy helyes a megállapításom kiegészítések nélkül is. Nincs ár és nincs teszt addig ez egy fikció, egy forgatókönyv a sok közül.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #68745 üzenetére
Nincs se ar, se teljesitmeny.
Szoval egyelore ott tartunk, hogy AMD ott nem jatszik. -
válasz
Alogonomus #68749 üzenetére
Blackwell megjelenés előtt az 5090-t 2000-2500 dollárra, míg az 5080-t meg 1200-1500 dollárra lőtték be...
Bejött? Hát ööö...
(amúgy bejött, mert most jó drágák a kártyák, de idővel le kéne menjenek MSRP közelébe)
-
válasz
Alogonomus #68745 üzenetére
Mar csak a teljesitmeny es az arazas kerdes ebbol az allitasbol.
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
Alogonomus #68710 üzenetére
Érdekelne engem az az info hogy valaki honnan tudja hogy egy kiállított aib kártyan se volt gpu
Főleg higy nv is demozott játékokat, cyberpunkot, Alan wake 2 -ot blackwellen ... Így az hogy "vagy bármilyen" blackwell GPU nem volt már megbukott.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Alogonomus #68545 üzenetére
> Tehát azt valószínűleg ki lehet jelenteni, hogy bármennyi is lesz
> a 9070 XT hivatalos msrp ára, amennyibe az adott boltban
> a 7900 XT kerül éppen, annál nem fogja olcsóbban
> adni a bolt a 9070 XT-t,
> hiszen egyébként minden 7900 XT a bolt nyakán maradna.az ilyen boltok akkor tönkre fognak menni.
ugyanezzel a logikával
- nVidia és Intel Arc -os kártyát se érdemes tartania,
mert ha azok jobbak, akkor egyébként minden 7900 XT a bolt nyakán maradna.amúgy szerintem az ilyen esetekre van kitalálva az "akció",
amikor a lehető legjobb áron próbálja a bolt gyorsab kiszorni a meglévő régi készletet,
mivel később már csak sokkal olcsóbban tudná eladni. -
Jacek
veterán
válasz
Alogonomus #68545 üzenetére
Ezzel lesz aztán piac szerzés
7900XT+5% és ugyan az az ár
kevesebb vram
-
Quadgame94
őstag
válasz
Alogonomus #68515 üzenetére
Én még a Super kártyák megjelenésekor úgymond helyrehoztam az AMD hibáit. Gondolkodtam mit kellett volna tenniuk a megjelenéskor és utána:
RX 7900 XTX 999 USD -> RX 7900 XT 899 USD
- Az RX 6900 XT-t kellett volna hogy váltsa, ami akkoriban kb 700 dollár volt és amitől 1.45x gyorsabb volt.
RX 7900 XT 899 USD -> RX 7800 XT 699 USD
- RX 6800 XT-t kellett volna váltania (600 USD környékén már lehtett kapni), amitől 1.3x volt gyorsabb.
RX 7900 GRE 549 USD -> RX 7800 599 USD
- Lényegében ugyan az a kártya kicsi OC-val és sokkal hamarabb kellett volna jönnie. 2023 év elején
RX 7800 XT / 7700 XT 499/449 USD -> RX 7700 XT / RX 7700 449/379 USD
- Más nevezék és Nyár elejei start.2024 év elején pedig RX 7850 XT vagy RX 7750 XT kiadásával és esetleges árcsökkenésével
Szerintem az AMD azt hitte hogy ha az NV-nek lenyelik az árnövekedést akkor majd nekik is. Hát nem. Megint csak követték a konkurenciát. Semmi egyedi gondolat. FSR/RT gyengeségekről nem is beszélve. Ha nem tanulnak most ebből, akkor tényleg vesszenek oda.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Alogonomus #68515 üzenetére
-
Yutani
nagyúr
válasz
Alogonomus #68510 üzenetére
És akkor érdemes lenne hozzátenni, hogy ha az AMD nem csal a nómenklatúrával, akkor te most 7600 XT-t írtál volna, de ebben az alternatív univerzumban a 7700 XT nevet kapta.
Mennyivel máshogy nézne ki, ha azt lehetne mondani, hogy a sima 7500 ott van a 6600 XT-n, a 7600 XT a 6800 szintjén, a 7700 XT a 6800 XT mellett, és a 7800 XTX pedig az RTX 4080 körül. Csak akkor még nyilvánvalóbb lenne, hogy az enthusiast kategóriát az AMD már az RDNA3-nál kihagyta.
-
gejala
őstag
válasz
Alogonomus #68447 üzenetére
Itt a proci lesz kevés. Az a csökkentett órajelű és cache-ű 3700X nagyon gyenge ma már a min. 60 fpshez open world játékban.
-
Jacek
veterán
válasz
Hat pedig a sima PS5 mindent bevetve isnszenvedos lesz a 30, Pron mehet aranylag normalisan 30-al.
PC meg 2026-27 -
PuMbA
titán
válasz
"A GTA VI szinte biztosan rendelkezni fog dinamic resolution és PSSR vagy hasonló felskálázási lehetőséggel,"
Persze. A trailerből mindent tudunk, hiszen a Rockstar csak igazi játékmenet vagy átvezető elemekkel dolgozik bennük már nagyon rég óta. A DigitalFoundry megszámolta a recés éleket, hogy 1440p dinamikus felbontást látták, tehát alacsonyabbra mehet és 30 fps lesz. Mivel a GTA játékok a legimmerzívebb és legélőbb világról szóltak mindig is, így nem csak a VGA felől, de a CPU felől is elképzelhetetlen a 60fps, hiszen tele lesznek a strandok vagy az utak millió autóval, járókelővel, állattal külön reakcióval, időjárás szimulációval stb.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Alogonomus #68398 üzenetére
A nettó profit után már hova adózna? Az már adózott profit.
-
parandroid
félisten
válasz
Alogonomus #68361 üzenetére
Van az a réteg, aki annyira nem ért hozzá, hogy nem mer hasznalt alkatrészt venni. Pénzt nemigen szán rá, legyen max 150-200e, de boltból kéne új gép, összerakva, és lehessen vele fortniteozni. Naponta kapunk ilyen kérdéseket a milyen gépet vegyek topikban. És aki már itt kérdez, az már nem teljesen alapszint, szóval van ennél még bőven lejjebb is, nekik adják el a pentium g procis, 3050-es gamer konfigokat 8 GB rammal.
Nekik lenne jó, ha tudnánk valamit ajánlani, mert IGP azért játékhoz gyenge, a 3050 egy vicc, ráadasul méregdrágán, és már az is rég kifutott, 4000-es szériából meg mar hasonló sem volt. AMD-nél meg a 6400-6500 megint teljesen használhatatlan (de legalabb az is drága), főleg régebbi, vagy gagyi lapokban.
p
-
Jacek
veterán
válasz
Alogonomus #68361 üzenetére
Nézd meg a használtpiaci árakat, 3070Ti szerintem 180e akarják eladni mostanában
6800XT is láttam már 180 a HA-n vicc ami most megy. -
parandroid
félisten
válasz
Alogonomus #68353 üzenetére
A legnagyobb baj meg az, hogy sokan lennének, akik a 80-100 ezres összeget összesen szánnák vga-ra, és nekik konkrétan nulla alternatíva néz ki. Kis szerencsével a 7600/4060 beeshet erre a szintre, de ahogy ismerem őket, inkább bevonják, és bezúzzák a maradék készletet, csak ne kelljen ennyiért adni.
Pedig azért nagyon kéne a piacra egy 6600 utód, már szellemiségben, meg árkategóriában.p
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
Alogonomus #68353 üzenetére
Hát, én úgy vettem észre hogy bármilyen kategóriából is van szó az nv jobban fogyott, nem véletlen csökkent 10%-ra a market share amd oldalon.
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
Alogonomus #68345 üzenetére
Ugy gondolom nem a teljesitmeny a gond naluk, ha nem a soft korites. Az amd haszna meg egyebkent egy dolog, az AIB partnerek is azert vannak hogy penzt keressenek. Mutattak igencsak impozans kartyakat a cesen. Hatalmas 3, vagy tobb slotos hutesek, 3x8pin tapcsatlakozo, 550-600 dollaros kartyakra ilyen dolgokat nem tesznek, mert egyszeruen ''keves'' haszon marad rajta. Itt most nem atlag emberi lepteku haszonnal kell gondolkozni, egy AIB partner azert szeret 40% marginnal foglalkozni, vagy inkabb tobbel.
-
hahakocka
őstag
válasz
Alogonomus #68249 üzenetére
Persze nincs rossz kártya, csak rossz ár tartja a mondás
A gond az ár hogy 12 gb ost kapsz annyiért amennyiért 5070 esetén 320-340e ért talán kb majd egy AIB kártyán.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #68268 üzenetére
Megnéztem a 4K-t, a 16GB-os GeForce előbbre van mint a 24GB Radeon. Ahogy a 12GB és 16GB is előbbre van mint a 20GB Radeon.
A framegen/dlss megint marhaság, amikor épp ebben a genben csökkent ennek a vram fogyasztása .
Igaz csak 1 játékot demoztak és 400mb mínusz, de az is valami. -
gejala
őstag
válasz
Alogonomus #68257 üzenetére
Remélem nem onnan szeded ezeket a dolgokat, hogy megnézed mennyire írja tele a VRAM-ot egy játék. A linkelt TPU tesztek ugye ezt mutatják és mint tudjuk, a mai játékok addig töltik a VRAM-ot, amíg van. És mivel ők 24 gigás kártyán tesztelnek, így persze, hogy sok giga lesz a memóriában. De azt lehetetlen megmondani, hogy adott jelenethez mennyit használ a játék, csak a beszaggatásból lehet sejteni, ha kevés a VRAM.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #68257 üzenetére
Hol látszik a 12GB probléma az Outlawsban ?
Mert én azt látom 1440p-ben a 12GB Nvidiak előbbre vannak mint 16GB-al az AMD. -
válasz
Alogonomus #68249 üzenetére
A gondolatmeneteden maradva, mint ahogy sok Nvidiásnak szempont hogy 600 dollárért egy 1000 dolláros konkurens kártya RT teljesítményét kapja meg egy jobb felskálázással és ezt piac el is döntötte.. Ha ez mellémegfelelő mennyiségű Vram lenne mindegyik esetben akkor lenne még jobb.
8 gigás RTX és RX kártyát én sem adnék már ki 2025 ben ez jogos és ezt adom.800 dolláros kártya szerencsére ki lett vezetve anno 12 GB vramal és most sem lesz elérhető ilyen .A 5070 Ti 16 Gigás.
549 dolláros áron lesz az 5070 12 Gigával ami figyelmbe véve a BW előrelépését, igazából ugyan azt adja amit a 4070 super de a BW memóriája és memórakezelése valamivel jobb. ami egy megfelelő kompromisszum lesz sok embernek, népszerű lesz szerintem.A 16 Giga pedig nem lesz kevés egyik gyártónál sem az Nvidiánál gyors vram van nagy L2 vel, jobb tömörítéssel, az az AMD nél lasabb de nagy L3 mal.
Jelenleg az új generációban egyetlen kártya fog adni 16 GB nál többet , (ha csak Nvidia nem kezdi el használni a 3 Gigás modulokat) az pedig 5090-2000-2500 dolláros áron. A PC játék készítőknek erre az anyagra kell dolgozniuk. -
hahakocka
őstag
válasz
Alogonomus #68245 üzenetére
Igen ezért mondtam már 1.5-2 éve is a ram problémákat s igazam lett azóta is. Persze sokan lehurrogtak annó, de azóta sok teszt és játék bizonyította hogy a 8-12gb se elég már. Sokszor 1080p-1440p re se főleg ha RT-DLSS is be van kapcsolva. 4K ra már eleve 20-24gb nak kéne lennie alapból erre most az AMD is 'csak' 16 al jön pedig 4K képesek is lesznek ha kb hozzák a 4080-7900xtx et
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Alogonomus #68223 üzenetére
A NIS igazából előbb jelent meg. És a működése miatt volt sokkal limitáltabb, mint a RIS, hiszen nem adaptív megoldás, és a minták is szuboptimálisak, amikkel dolgozik. De az NV a hardveréhez igazodott, míg az AMD inkább a problémához igazította a mintákat. Természetes, hogy az utóbbi megoldás jobb eredményt tud adni, mert sokkal több adattal tud dolgozni azzal, hogy nem téglalap, hanem elipszis alapban veszi a mintákat. Ezért nem erőlteti már az NV a DLSS-ben a NIS-t. Inkább leválasztották ezt a komponenst, hogy a fejlesztők az AMD élesítőjét is rá tudják rakni a DLSS-re. Nem is nagyon akarták ezt utána megreformálni, mert nagyon sok munka lett volna, és az AMD megoldása sokkal-sokkal jobban működött. Az egyetlen hátrány, hogy a driverben maradt a NIS, de azt úgy néz ki, hogy leszarják.
Az RSR egy másik technika. Az nem RIS-t használ, hanem RCIS-t. Ha az RSR-t hasonlítjuk a NIS-hez, akkor nyilván nem tud a NIS semmit sem tenni, mert nagyon-nagyon limitált ez a technika. Tényleg, az NV azért nem fejlesztette tovább, mert évekre voltak a konkurens CIS-től, ami az alapja a RIS-nek, és az RCIS-nek.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Alogonomus #68227 üzenetére
Ha valami tényleg felesleges volt mindkét cég részéről, akkor az a NIS és az RSR. Szerintem senkinek sem hiányoztak az FSR-nál is rosszabb eljárások.
Arról nem is beszélve, hogy NV reagálásról szó sem volt, AMD reagálásról van szó.
Tény, hogy egy picit jobb volt a RSR, de azon a minőség szinten kb. nem sokat ért.
-
válasz
Alogonomus #68227 üzenetére
A általad linkelt teszben sincs az hogy látványosan gyengébb lenne, pedig az még az első verziója. Folyamatosan fejlesztették, már a DLSS 2 ről 3-ra való frissitésekor a NIS kapott jelentősebb updatet.
Felesleges a szóforgatás a lényegen nem változtat. -
válasz
Alogonomus #68225 üzenetére
-
válasz
Alogonomus #68223 üzenetére
Mi nem sikerült benne? Már csak azért is érdekel mert a NIS elöbb jelent meg mint az RSR...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Alogonomus #68208 üzenetére
Az más. Az a következtetés szakasz. Azt futtathatják bármin, és általában nem NV hardveren fogják, mert következtetés szakaszra már most vannak elképesztően jó alternatívák. Az az előny, amit a DeepSeek R1-nél az okos optimalizálással összehoztak nemcsak a befektetési költségeket tartotta extrém alacsonyan, hanem azt is lehetővé tette, hogy kifejezetten jó legyen a sebessége kevesebb hardverrel is. Ez önmagában a szektornak nagyon jót fog tenni, a hardvergyártóknak nem tesz jót az eladási mennyiséget tekintve, meg eléggé diverzifikálja majd a piacot, mert innentől kezdve 20-30 szereplő közül is lehet válogatni, nyilván Kína már nem NV-t fog rendelni, mert házon belül is van alternatíva.
-
A.Winston
tag
válasz
Alogonomus #68196 üzenetére
Azt vagod, hogy deepseek nvidia ptx-el keszult? Ami egy alacsonyabb szintu hw programozasi nyelv. Szoval “for the record:” deepseek nvidia vason egy nvidia specifikus nyelvvel keszult.
Annyira tragedia szerencsetlenek korul ez a shitstorm..
Mert amugy fasza deepseek, lehetne tanulni abbol is. De most igy ez az egesz nvidia vaklarmakent fog megmaradni a koztudatban.
Oh wait! Lehet eleve az volt a cel deepseek negativ viszhangot kapjon!? Nv meg ugy is visszamaszik par het alatt? -
S_x96x_S
addikt
válasz
Alogonomus #68105 üzenetére
> az Nvidia, aki az AMD-től való félelem miatt
A Strix Halo előretörése lehetett az "egyik ok "
ami miatt a GDDR7 váltást meglépte az nVidia.
( a GDDR7 - fogyasztása eléggé fontos a mobil piacon ; és a Strix Halo a sima 4070M-et lenyomja - az rdna 3.5 -el)
Persze az AI még jobban számított!viszont ennek van egy hátránya is.
"A GDDR7 memóriák okozzák az új GeForce-ok magas árazását"
https://prohardver.hu/hir/nvidia_gddr7_memoria_magas_ar_uj_geforce.htmlÉs ezzel az AMD -nek nyílik egy stratégia lehetőség, hogy ~ fél évre a GPU "értékeket" ( ~ ár-tértéket ) dominálja - mivel a DDR6 sokkal olcsóbb.
Hogy ebből a lehetőségből mit tud kihozni az AMD - azt az év végén megtudjuk.
Idén nem lesz olyan nyugodt az nVidia marketingesek élete - mint 2024-ben;
( az AMD-s marketingeseké - meg már romokban - de próbálnak optimisták lenni a jövőre nézve ) -
Devid_81
félisten
válasz
Elmeletileg volt valami AMD concept a RDNA3-bol ami a 7900XTX fole jott volna nem?
De a target orajelek tutira alacsonyabbak voltak mint kellett volna legyen, akorul nagyon mentek a tippek neten, hogy vmi nem ugy sult el mint kellett volna.
Lehet ennek ment el a hire az Nv-hez passzDe anno a 1080Ti korul is volt valami azert lett erosebb "mint kellett volna" , bar akkoriban a nagy szaju Raja meg az AMD-nek rontotta a kepet...
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
szerintem sincs itt semmi baj, azon sem csodálkozom hogy ha egy picit le vannak maradva az nvidiától fejlesztésben vagy gyártásban, elvégre sokkal kisebb, gyengébb cég, aki nem mellesleg még így is nagyon is jó alternatívákat hoz a piacra.
-
Hellwhatever
aktív tag
válasz
Copiumot mennyivel szeded? Napi 3x1?
Sok már a légből kapott kinyilatkoztatásból szvsz.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #68074 üzenetére
Minden az aranyokrol szol, az AMD nem arrol hires, hogy hatalmas volument gyartat a TSMC-nel, mar ami a consumer vga-t illeti.
Mert Nvidia hiany ide vagy oda, valamiert megis 8-9:1 arany alakul ki.En arra szamitok, hogy az elejen US-ban lesz nagyob keszlet, EU-ban kevesebb, mert US-ba toltak az esetleges vamok miatt tobb kartyat. Errol volt is valami leak.
Viszont igaz az AMD-re is. -
törölt tag
válasz
Alogonomus #68054 üzenetére
guru3d teszt 6 játékből 5-nél, bő 50% FPS többlet van 4K-ban a 4090-hez képest.
-
válasz
"szégyenletesen gyenge fejlődést hozott csak az új Blackwell architektúra"
ők mennyit lépnek előre a 7900XTX hez vagy az Ada-hoz képest? nem ár/ árértékben.
Szerintem ők a 5070 Ti és 5070 re várnak, főleg.... Bár igaz találgatni lehet már akkor. Csak az Nvidia kiközölte a teljesítményeket már, erre felesleges várni. Vag azt gondolják csoda lesz és 60 % ot gyorsul a Blackwell hirtelen? -
PuMbA
titán
válasz
Legalább elleszünk addig az NVIDIA-s tesztekkel, elemzésekkel
Ma kijött a Cyberpunk 2077 DLSS4 frissítése is. Lehet csekkolni a minőségét.
-
válasz
Alogonomus #68023 üzenetére
" Néhány negyedévvel korábban még majdnem 30% volt, ami most 15%."
.
1 év alatt a gaming 81% kal nőtt ( 181%) miközben az össz bevételük 305% ra nőtt.
és mivel egy 3x akkora total bevételhez nézel egy nem egészen 2x akkora számot ezért kisebb százalékot tesz ki egy nagyobb gaming bevételi szám..De ez nem jelenti azt hogy ez nem jelentős összeg, majdnem dupája mint egy évvel ezelött.... -
válasz
Alogonomus #68002 üzenetére
Az Nvidiának a Geforce vonal 10-15% os szegmenst jelent bevétel szempontjából. 60 % marzzsal dolgoznak. Ugyan úgy tudják kompenzálni partnereiket ahogy az AMD ha akarják, ugyan úgy el tudnak engedni 20% profitot ahogy az AMD teszi most, sőt. Ne gondold hogy annyira kényszerhelyzetben van az Nvidia pénz szempontjából a Geforce vonallal. Én örülök neki ha lesz végre valódi árverseny erre szükség lenne,de vannak kételyeim ebben.
Én is várom hogy megtörténjen a csoda most már. -
válasz
Alogonomus #67969 üzenetére
Ha kijön 40 % árelőny akkor az Nvidia reagál, mint mindíg.
1, Nvidia lejjebb viszi az árat. miért ne?
2,Egyből engedélyezi a gyártóknak a 18 gigás 5070 és /vagy super verziót.
Én továbbra is azt gondolom hogy aki azt gondolja nem tudják egmyás káryáinak a pontos teljesítményét az naív.( MIközben a 9070 XT várhatóan beesik az 5070 és 5070 Ti közé a 9070 pedig az 5070 hez igazodik Milyen érdekes hogy telitalálat a nevezék)Az Nvidia VGA gyártó elsősorban, nincsenek igazán CPU-i és a tőzsdei értékük is fontos nekik.
Nem az a piac, ahol ők majd engedményeket tesznek csak úgy.
Ha a Geforce vonal földbe áll az nekik a tőzsdei értékükön még nagyobbat szólna mint amit az árbevétele indokolna ,ráadául ott van Jensen a cég élén aki nem az a fickó...10% árkülönbség vagy árelőny az új radeon javára szokás szerint az ok.
Ha az 5070 Ti ( 749$) 10 % kal gyorsabb lesz akkor a 9070 XT 20 % kal lesz olcsóbb.( 599$)
Ha egyforma lesz a teljesítménye akkor 10 % kal lesz olcsóbb.
15 % ig az nvidia nem fog reagálni 20 % nál már várható, 25 % vagy a fölötti különbségénél 2-3 hónapon belül jön a válasz.
Itt nincs olyan forgatókönyv amire ne tudnának reagálni, csak akarat kérdése.
Az árra lehet a legkönnyebben reagálni viszont amit most csinálnak az AMD nél ez a hatalamas hype és titkolózás inkább eltántorítja a vásárlókat, egyre nagyobb ellenszenvet vált ki és közben erősíti az Nvidia piaci dominanciájának megítélését és pozitív marketinget kreál nekik. Ez egy nagyon visszás dolog, nem nyílt lapokkal játszanak. -
Jacek
veterán
válasz
Alogonomus #67970 üzenetére
Velemenyem szerint nem tudnak tesztelni...varjak a wunderdrivert..
Egyebkent igen erdekes piac szerzesi technika hogy nem adom ki a kartyaimat hanem.megvarom mig a konkurencia is kiadja es teriti a piacon.. hiheto
Csak ezet.nem.adom ki boltokban a kartyak, kesz a driverminden jonegyszeruen nem adom ki mert kicsi a keszlet
hajam eldobom aki ezt elhiszi..
-
Devid_81
félisten
válasz
Alogonomus #67969 üzenetére
Nem olvasol a sorok kozott ugy latom
AMD magasabb arra gondolt eredetileg es erosebb konkurenciara, most eppen arat csokkentek, hogy eladhato legyen a VGA-juk.
Ha arat novelnenek eppen akkor a nagykerek nem durrognanak, trust me bro -
Jacek
veterán
válasz
Alogonomus #67963 üzenetére
Az nem tereli az 5070 fele a vasarlokat ha semmit nem tudnak a 9070-rol? Mert a drivert heggesztik hogy legyen +3 frame az FG-ben, meg arra varnak hogy mennyi lesz az 5070 meg mit tud...
Addig varnakna bufeben mig elmegy a busz...
Keszlethiany miatti varas ugy hogy kint voltak a kartyak a CES-en , ukrajnaban unboxed videot raktak fel egy ordas baromsag!!! Ha kiadod a kartyadat es jo es jonaz ara, a keszlet meg elfogy az emberek egyszeruen varnak!!!! Mert van mire, most mire varjanak?
Ez egy kurva nagy sunnyogas valami miatt. -
Ribi
nagyúr
válasz
Alogonomus #67963 üzenetére
Szerintem az jobban 5070 irányába tereli a vásárlót ha mást nem kapni.
Elképzelésem sincs miért nem adják ki a kártyát. Teljes boldondok háza. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Alogonomus #67920 üzenetére
legyen csak "N+1", akkor a matek is megmarad, meg a ráutaló magatartás is
-
Jacek
veterán
válasz
Alogonomus #67920 üzenetére
Neve az az lenne "mindig eggyel tobb"
-
válasz
Alogonomus #67818 üzenetére
Kb 7800 XT es a 6800 XT közöt 5 % elorelépés volt ,miközven 6800 XT olcsóbban/ugyan anyiert tudtál venni kifutó modellkén
Lehet Nvidia ezt irigyelte meg az 5070 kartyaval,bar ha hozza a 20 % elorelépést akkor übereliha 3 % akkor is
Abban igazad van hogy RT ben jobb lett. -
Quadgame94
őstag
válasz
Na pont ez az hogy az NV után mentek és még csak a saját előző genes kártyáikat sem vették alapul, amikor áraztak. Én már a kezdetektől 7700XT/7800XT-ről beszélek. Mind a kettőnek rossz ár/értéke volt az előző generációhoz képest, mint ahogy az RTX 4000-nek is. Az én példámat meg azért hoztam fel, mert potenciális vásároló voltam. Minek vártam volna még 3 hónapot? Sőt, az RX 6800 Core 160 ezerért ment még tavaly is az alzán
Ez ém a fejlődés... és nem várok 50% perf/price növekedést egyik generációról a másikra, de azért a 0-nál többet várnék.
9070 XT szerintem is 500 USD lehet.
Azok nem rohantak, viszont akik még Polaris/Pascal/Vega/Turing/RDNA1 kártyával nyomták, azoknak komoly vonzerőt képviselt, ha a 12 GB-os Geforce kártyák helyett valami 16 GB-os kártyát kerestek, de 12 GB-os Geforce kártya árban és teljesítményben.
Ja, rohantak 4070 Supert venni, vagy 4070-et.
-
PuMbA
titán
válasz
Alogonomus #67820 üzenetére
AV1 enkóder oké, de a Radeon tulajoknak nem ez volt a legnagyobb baja. RT-ben kemény 8%-kal erősebb a 6800XT-nél, tehát ami 6800XT-n RT-vel játszhatatlan volt, az ezen is az....vicc. A kisebb és könnyebb kártya rendben, de ez édeskevés volt ahogy láttuk, mert az AMD market share 14-16%-ról 10%-ra csökkent.
Az RDNA4 már járni fog jelentős előnyökkel mind felskálázási minőségben, mind RT teljesítményben
Amit az RDNA3 kínált az sajnos vérszegény volt az RDNA2-höz képest. Ahogy írtam, gyakorlatilag egy refresh, egy RDNA2+ vagy RDNA2.1 lett.
-
PuMbA
titán
válasz
A fogadtatása kedvező volt, csak az a baj, hogy senki se dobott hátast a 7800XT-től így se
Kicsit drágábban kaptál egy RDNA2.1-es 6800XT-t, ami se jobb felskálázást, se jelentősebb RT teljesítményt nem tudott. AFMF2 meg Anti-lag 2 ugyanúgy lett RDNA2-re is. Mezei felhasználó ezért nem rohan váltani, ha már volt egy 6800-asa vagy 6800XT-je.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Alogonomus #67815 üzenetére
Kinek érte meg? Ne viccelj már. 160 ezerért vettem a 6800-am májusban, majd rá három hónapra jött a 7700 XT kevesebb VRAM-al, ugyanolyan teljseítménnyel és 200+ felett kezdett
Őszintén kinek érte meg? RX 6800 tulajoknak nyílván nem. A többeik meg vettek elve egy 4070-et, vagy aztán 4070 Supert. Én is potenciális vevő lettem volna (RX 5600 XT-ről váltottam).
A 7900 XT és XTX fiaskóból egyértelműen tanultak, azért adták ki 500 dolláron a 7800 XT-t.
Ezt nem tudom értelmezni. Eleve a 30 százalékkal gyengébb a 7800 XT a 7900 XT-től és addigra már bőven 800 USD alatt volt az ára a gyorsabb kártyának. Más árat nem is tudtak volna neki adni, nem beszélve a 4070-ről sem. Itt már a nevezékekkel is gond volt, 899 - 649 - 449 - 379 USD áron kellett volna jönniük 7900 XT/7800 XT/7700 XT/7700 néven.
Ha a 9070 sorozattal nem vágnak jócskán az NV alá akkor marad a 10-12 share. Viszont ugye explicit ki lett jelentve, hogy a cél a market share növelése lesz.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Alogonomus #67804 üzenetére
Az nagyon pici réteg ráment aztán vissza is esett nem sokra rá. Hónapok óta 500 alatt kapható, nem beszélve arról, hogy GRE-t is bekellett hozniuk. Még hogy nem volt gyászos
RX 6800 XT árában jött és olyan gyors is volt. RX 7700 XT meg 6800 árában jött. Akkor már kb majd' 1 éve kapható volt RX 6800 430-480 USD között, a 6800 XT meg 500-550 USD környékén. Lehet pár hétig kelendőek voltak, de az idejük 80 százalékában alig volt rájuk kereslet. Nyílván véletlen, hogy 10 százalékra esett a részesedésük a dGPU piacon.
A 7900 XT és 7900 XTX is sokkal jobban indított volna, ha nem 900 és 1000 dolláron indulnak, hanem a jelenlegi 600-650 és a 800-850 dollár környéki árukon, ami még mindig abszolút megfelelő hasznot jelent az AMD számára.
És ebből valószínűleg tanultak is.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Alogonomus #67758 üzenetére
> A PCIe állítólag 4-es lesz.
pont arra irta Kepler :
"Those specs are not correct"
"XT has more cores and higher TDP, not just higher clocks."
"Also N48 does support PCIe Gen5."
https://x.com/Kepler_L2/status/1879257222259311039 -
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #67735 üzenetére
Hiába írod le ugyanaz 2x, erre nincs semmilyen bizonyíték.
Az Intel rebate-re van, ott meg fizettek 1.25 milliárdot az AMD-nek.Mi értelme itt folyamatosan kamuzni ?
-
Hellwhatever
aktív tag
válasz
Alogonomus #67735 üzenetére
Van erre a paktumra valami kézzelfogható bizonyíték?
Szerintem csupán annyi történt hogy 2007 magasságában összeállt egy hasonló együttes mint ami a Ryzenek szekerét is megtolta csak épp a másik oldalon és ebből nem is sikerült kilábalni: a zöldeknél piacon volt a GeForce 8 ami kb. minden előző architektúrával feltörölte a padlót, a piros oldalról pedig érkezett az első igazán kapufa válasz akkor még az ATI égisze alatt a TeraScale első iterációjával.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Alogonomus #67726 üzenetére
Erre nincs semmilyen bizonyitek.
Az OEM-ek legnagyobb gondja az AMD-vel a mennyiseg, amin csak az AMD tud valtoztatni.hahakocka
Na es vajon miert ritka? Amikor par eve lefoglalt GPU kapacitast mondtak vissza?
Azert ritka, mert epp csak annyit foglalnak le a TSMC-nel, hogy az el is menjen.
Az OEM-eknek viszont minden evben kell stabil es massziv mennyiseg.
Ezt az AMD nem mindig es nem mindenkinek tudja nyujtani. -
hahakocka
őstag
válasz
Vagy a laptopok többségében is Intel-NV páros van pedig sokkal olcsóbban jön ki egy AMD-AMD gamer laptop ha megnézitek Amazonon pl. , több vrammal ott is, ha megnéztek pl. egy Ryzen R9 6900HX 6800M kombót pl vagy hasonlót. Csak ritka mint a fehér holló s főleg Németországban talán ha van meg osztrákoknál kb a közelben.
-
válasz
Az étizedek alatt kialakított AIB üzleti partneri viszonyokat senki nem rúgja fel 1-2 jó CPU miatt, ráadásul Intel tele volt ígéretekkel még a Zen 2 és 3 megjelenésekor is.
Ahogy az AMD versenyképes lett onnantól megjelentek a professzionális vonalon az AMD és Nvidia kombók folyamatosan. A zen 2 sem volt még meggyöző a zen 3 tól jött az átttörés. Ez szerintem tök evidens és érthető folyamat. ha megnézed a TOP szuperszámítógépeket folyamatosan nővekszik az AMD jelenléte de ehhez sok generáció és több év(tized) stabil előny kell.( Ez GPU fronton nincs meg)
Az hogy még mindíg nincs normális ellátás erről nyilatkozott nemrég valamelyik oldal ide is be lett linkelve valaki által, hogy az AIB-ok miért félnek még mindíg az AMD biztonsági gyártáspolitikájától.Ezen viszont Lisa-nak kellene változtatnia.
Az AI és a munkára szánt mobil vagy asztali gépek pedig összenőttek jelenleg az Nvidia nevével sok szinten.
Jelenleg a legjobb kombó az AMD CPU- Nvidia GPU, ezeket lehetne a legjobban eladni. Ha van/ lenne belőle választék.... -
válasz
Alogonomus #67711 üzenetére
Annyira furcsa nekem hogy mindenki a konkurenciához nézi az előző generációban .Azok megszűnnek. 7900XT-7900XTX? Amúgy az a 4080 nál( 7900XTX nél) kicsit gyengébb megfogalmazás az a 4070 Ti super / 7900XT szintje ,utóbbi 650 dollárért megy 20 GB vrammal.
Az 5070 Ti állítólag a 4080 super fölé jön 10 % kal azaz ettől kb 20-25 % ra lesz. -
hajbel
addikt
válasz
Alogonomus #67703 üzenetére
Ja, csak mindez AMD által szponzorált címekben. Már Wukongban is 4070 Ti Super szintjén van a 9070 XT raszterben, CP77-ben meg nem volt bekapcsolva a path tracing, nyilván akkor nem csak 1 fps lett volna a különbség. Arról nem is beszélve, hogy az új generáció megjelenése után a 4070 Ti Super is olcsóbb lesz. Használtan talán majd jobban megéri megvenni az új, de "valamikor elkészülő" FSR 4-el felvértezett 9070 XT-nél. Mert egyelőre úgy néz ki, hogy launchra nem lesz kész.
-
PuMbA
titán
válasz
Hát, akkor lehet, hogy nem lesz 250W-os 9070XT....
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Ez elég gyenguszka. Max az árral tudnak ezek alapján operálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest